מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחוןרחל27/10/2009
האם יש בדיקת דם לאבחון פיברומיאלגיה? או בדיקה אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין28/10/2009רחל שלום,
אין בדיקת דם אבחנתית לפיברומיאלגיה ובדיקות נדם במצב זה משמשות רק כדי לשלול מחלות אחרות. האבחנה של פיברומיאלגיה מתבססת על הסימפטומים הקליניים (כאבים מפשוטים, תשישות וכו) ועל הממצאים בבדיקה גופנית (רגישות אופיינית ללחיצה, היעדר סימני דלקת מפרקים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מחלת הלופוסמ.27/10/2009
אני מ. סובלת ממחלת הלופוס משנת 2003, אני מטופלת ב Plaquenil-400 מיל' ביום. וב Methotrexat 7.5 מיליגרם לשבוע.
מדי פעם יש לי מפגעים בקרקפת, השתמשתי בשמפו מיוחד שקיבלתי מרופא עור בשם XERIAL P shampoo אשר מכיל ICHTYOL ,SALICYLIC ACID ,UREA10%.
לפני השמפו השתמשתי בבטקורטן נוזלי.
המפגעים גורמים לי לגירוד נוראי וזה נמשך כחודש וחצי כל פעם שזה מופיע.
אודה לך מאוד אם את מכירה משהו נוסף על מנת להקל עלי בבעיה זו.
תודה מראש,
מלכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ שלום
ד''ר ג'יזל גודארד28/10/2009במקרים קשים של מעורבות העור בזאבת-לופוס אפשר לטפל סטרואידים במינון נמוך. אם יש איזורים של קרחת אפשר להזריק סטרואידים לאיזור.
חשוב לזהות תהליכים זיהומים גם.
רצוי מעקב בו זמני של רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושיננית, RAשרה26/10/2009
אני עם RA . מנהלת צרפאת השיניים סרבה לשיננית לטפל בי ללא המצאת אישור מרופא. כך נהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/10/2009שרה שלום,
ברוב המקרים חולים הסובלים מדלקת מפרקים אינם נתקלים בבעיות מיוחדות בטיפולי שיניים. יחד עם זאת ישנן השלכות מסוימות וראוי שרופא השיניים יהיה מודע להן. כך למשך חלק מהחולים סובלים מיובש בפה אשר עלול להחמיר עששת. חולים אחרים סובלים ממעורבות של מפרק הלסת (מצב המטופל על ידי רופאי פה ולסת). חולים אשר עברו החלפת מפרק עקב מחלתם עלולים להזדקק לטיפול אנטיביוטי מונע טרם טיפול שיניים פולשני. מסיבות אלו זה רעיון לא רע לצייד את רופא השיניים במכתב מהראומטולוג המתאר את המצב מבחינת דלקת המפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמעיין26/10/2009
ד"ר שלום רב,
הופניתי לראומטולוג עקב פריחה שיש לי בזרועות- יש לציין כי אינני סובלת מכאבי פרקים ואין אצלי מחלת פרקים במשפחה כלל.
לאחר סדרה של בדיקות דם שבה יצא LAC חיובי , DSDNA חיובי ו- ANA שלילי, הומלץ לי להפסיק עם הגלולות (נטלתי כשנה) וכך עשיתי.
הראומטולוג שביקרתי אצלו קבע כי אין צורך במעקב או טיפול מונע והתקשה לתת לי אישור גורף ללקיחת גלולות למניעת הריון.
הדילמה כרגע היא האם מותר לי לקחת גלולות, ואם כן, האם נכון/ עדיף לי לקחת גלולות על בסיס פרוגסטרון בלבד.
דוגמת- סרזאט.
אודה מאוד להתייחסותך,
מעיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעין שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/10/2009מחלת זאבת-לופוס מתאפיינת בין היתר בתפרחת, דלקת מיפרקים, בנוכחות ANA חיובי ובדרך כלל נוגדנים ל-DNA. חלק מהחולים מפתחים את הסימנים בהדרגה. המחלה מתפתחת בנשים צעירות לרוב.
בחולי זאבת-לופוס יתכן התפתחות או החמרה לאחר נטילת גלולות המכילות אסטרגן. אין בעיה בנטילת גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד.
בגלל נוגדנים ל-DNA חיובי אצלך כדאי להיות במעקב אצל מומחה לראומטולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהליאת26/10/2009
שלום אני בת 25 ומזה 5 שנים יש לי ana חיובי שגומד על 13.60
ועכשיו עשיתי בדיקות דם וana ירד ל10.60 עדין חיובי אבל ירד קצת מה זה ואמר יש לזה משמעות?
זה טוב לא טוב או חסר משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/10/2009ליאת שלום
לשינוי ברמה כזו בערך ה- ANA אין שום משמעות. בכלל, המשמעות של בדיקת ה - ANA החיובית תלוייה לגמרי במצב הקליני שלך, כלומר בקיומם של סימפטומים המצביעים על מחלה אוטואימונית. בכל אופן לרמה המדוייקת של בדיקות ה - ANA החיובית אין חשיבות, בוודאי לא בערכים כל כך קרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטהגד רוית26/10/2009
שלום רב
אמי בת ה-70 אמורה לקבל זריקת אקלסטה, כאשר היא סובלת הן מאוסטאופורוזיס והן מדלקת פרקים
האם ידוע על קשר או השפעה/החמרה בין דלקת פרקים לקבלת החומרים המרכיבים את הזריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/10/2009שלום רב,
אקלסטה יא תרופה ממשפחת הביספוספונאטים (כמו פוסלאן) אשר יעילה מאד כטיפול באוסטאופורוזיס. תרופה זו אינה גורמת להחמרה בדלקות מפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה וסידןמיכל25/10/2009
האם יש קשר בין פיברומיאלגיה לחוסר סידן?
ד''ר יעקב אבלין26/10/2009לא ידוע קשר כזה. יש עדויות מסוימות לקיומו של חוסר ויטמין D בפיברומיאלגיה (ובמחלות ראומטולוגיות רבות נוספות) אשר עקרונית עלול לגרום חוסר סידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANA גבוה בהריוןאילת25/10/2009
אני בת 35, שבוע 13 בהריון.
אובחנתי כסובלת מתשישות כרונית החל מיולי שנה שעברה.
כעת אני בהריון, בדיקות שביצעתי לפני שבוע התקבלו התוצאות הבאות:
ANA- 1\500
CRP-2
לפני ההריון- ANA היה 1\160 וCRP היה 0.9.
האם התשובות מצריכות טיפול מסויים או בדיקות מסוימות? האם קיימת סכנה לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/10/2009ANA חיובי מופיע במחלות אוטואימוניות כמו זאבת-לופוס.
כדאי לבדוק נוגדנים ל-DSDNA, RO, LA, RNP, SMITH, CARDIOLIPIN, LAC.
כדאי להיבדק אצל ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולותמעיין25/10/2009
ד"ר שלום רב,
הופניתי לראומטולוג עקב פריחה שיש לי בזרועות- יש לציין כי אינני סובלת מכאבי פרקים ואין אצלי מחלת פרקים במשפחה כלל.
לאחר סדרה של בדיקות דם שבה יצא LAC חיובי , DSDNA חיובי ו- ANA שלילי, הומלץ לי להפסיק עם הגלולות (נטלתי כשנה) וכך עשיתי.
הראומטולוג שביקרתי אצלו קבע כי אין צורך במעקב או טיפול מונע והתקשה לתת לי אישור גורף ללקיחת גלולות למניעת הריון.
הדילמה כרגע היא האם מותר לי לקחת גלולות, ואם כן, האם נכון/ עדיף לי לקחת גלולות על בסיס פרוגסטרון בלבד.
דוגמת- סרזאט.
אודה מאוד להתייחסותך,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעין שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/10/2009ראה את תשובתי מעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל ראומטולוג ?דנה25/10/2009
האם יש טעם להתיעצות עם ראומטולוג במקרה של כאבים בירך מאוסטאוארטריטיס ?
מדובר בשחיקת סחוס ניכרת אצל אשה בת 55 שמעוניינת להתגבר על הכאבים
ללא ניתוח. יש מתח גדול בשרירים סביב המפרק והשאלה היא איזה רופא יכול לייעץ
באופן מפורט לגבי שיפור מצב השרירים שהם כנראה הגורם העיקרי לכאבים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/10/2009הטיפול באוסטאוארטריטיס נופל בחלקם של אורטופדים, ראומטולוגים, רופאי כאב וכמובן רופאי משפחה. בהנחה שלא מדובר בהחלפה מיידית של המפרק (אשר דורשת כמובן טיפול על ידי אורטופד) ניתן להתייעץ גם עם ראומטולוג ולשקול למשל תרופות כמו דיאצרין (ART-50), גלוקוזאמינים, הזרקות מקומיות וטיפול תומך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהסיון24/10/2009
בשאלה הקודמת שלי נראה לי שלא הסברתי את עצמי נכון, אני לא מבינה איך מגיעים לאבחנה, שלי נראית אגב מאוד נוחה כשחולה כל הזמן מתלונן לומר שיש לו פיברומיאלגיה. אני שוב אבהיר את עצמי, אני יודעת שאצל חולים בפיברומיאלגיה הבדיקות השונות יוצאות תקינות, ואצלי האבחנה הייתה לופוס(בנוסף לשקיעה מואצת, ו- CRP 5.7 וכן ANAחיובי) בדרגה קלה אך הכאבים שלי כה חזקים והורפא חושב שזה מגיע יחד, גם הפיברומיאלגיה וגם הלופוס, האם זה הגיוני?????????
דבר נוסף, האם הגיוני שמגיעים עד פגיעה בהתנהלות יום- יומית כמו הפסקת מבחן, קושי בנהיגה וכדומה, והאם מישהו במדינה מכיר בחולי פיברומיאלגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/10/2009סיוון שלום,
התשובה היא בהחלט חיובית. חלק לא מבוטל מחלוי הלופוס סובלים במקביל מסימפטומים של פיברומיאלגיה וכך הדבר גם אצל חולים הסובלים מדלקות מפרקים אחרות. כלומר, פיברומיאלגיה יכולה להתפתח באופן משני על רקע של מחלת מפרקים, ממש כמו שהיא מופיעה לעיתים בעקבות מחלה זיהומית, בעקבות חבלה וכו'. יש לציין שפיברומיאלגיה עלולה לגרום לפגיעה משמעותית בתפקוד כולל פגיעה בריכוז. לגבי נושא ההכרה, גופים כמו הביטוח הלאומי מכירים (לאט לאט) בנושא של פיברומיאלגיה אם כי זה בדרך כלל כרוך במאבק לא קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר למחלה ראומטולוגיתדבורה24/10/2009
שלום רב,
סובלת מזה כ- 3 שנים מנפיחות דו צדדית של בלוטות הרוק התת ליסתיות (הנפיחות החלה בצד שמאל והופיעה גם בצד ימין) הנפיחות אינה נעלמת ואינה כואבת . נשללה תסמונת סיוגרן ונשללו אבנים בבלוטות הרוק כמו כן בבדיקת MRI נמצאה הגדלה ניכרת ללא סיבה ניראית לעין. האם יכול להיות קשר למחלה ראומטולוגית אחרת מלבד סיוגרן? (ברקע אפטות לאורך המעי הדק)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
דבורה24/10/2009שלום רב,
שכחתי לשאול האם יש צורך לעשות ניקור לבלוטה למרות שה- MRI תקין והאם הניקור יוכל להצביע על בעיה ראומטולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין24/10/2009נורית שלום
מלבד מחלת סיוגרן, גם סרקואידוזיס עלולה לגרום הגדלה של בלוטות רוק. כמו כן הנוכחות של אפטות במערכת העיכול מעלה חשד למחלת מעי דלקתית כמו מחלת כרון. יתכן שניקור הבלוטה יתרום לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת ודלקת פרקיםחסוי24/10/2009
שלום רב. לאור דלקת פרקים נוטלת מטוטרקסאט+פלאקווניל (בטיפול אצל ריאמטולוג).
רופאת המשפחה המליצה לי לקחת חיסון לשפעת וכן לדלקת ריאות . לדבריה אני בקבוצת הסיכון.
א. האם אכן אני בקבוצת סיכון (האם בגלל הדלקת או בגלל הכדורים?)
ב. האם יש תופעות לוואי? האם אצלי עלולים להיות קשים יותר לאור המחלה/הכדורים?
ג. האם לוקחים את החיסונים בו זמנית או בנפרד?
ד. האם גם אתה ממליץ על החיסונים?
ה. האם מותר לחסן במקביל לנטילת הכדורים?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין24/10/2009שלום לחסויה
באופן כללי מומלץ לאנשים הסובלים ממחלות מפרקים, ומטופלים בתרופות המדכאות במידה מסוימת את מערכת החיסון, להתחסן נגד שפעת ומחלות זיהומיות אחרות. גם כתוצאה מהמחלה וגם כתוצאה מהטיפול הנטייה לחלות במחלות כאלו גבוהה יותר והסיבוכים עלולים להיות יותר רציניים. החיסון נגד שפעת יעיל בקרב חולים עם מחלות מפרקים ואינו גורם להחמרה במצבם. לגבי החיסון לדלקת ריאות המידע פחות ברור אבל נראה שכדאי להתחסן. אין מניעה ליטול את החיסונים יחד עם הטיפול התרופתי ואפשר גם להתחסן במקביל (או בנפרד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על תשובתך!
חסוי25/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב..שני23/10/2009
אני חולת לופוס ופיברומלאגיה קיבלתי את התרוה סימבלטה להקלה בכאבים עצביים שממנה אני סובלת .הבעיה היא שאהי סובלת מעודף משקל האם התרופה הזאת עלולה לגרום לתיאבון יתר, ולעלייה במשקל.?
פעם אני קוראת שהתרופה הזאת גורמת להשמנה, ופעם קוראת אחרת..
אז מה באמת מה קורה ?
תודה על התשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין24/10/2009האמת שזה משתנה. יש חולים שעולים במשקל תחת טיפול בסימבלטה ויש כאלו שדווקא יורדים. בכל מקרה אם נתקלים בתופעות לוואי כמו עלייה משמעותית במשקל כדאי לשקול טיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה..
שני24/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטה ופרוויג'ילעומר23/10/2009
שלום,
רציתי לברר, האם יש בעיה בנטילת סימבלטה בשילוב עם נטילת פרוויג'יל?
אם כן - מה יש לעשות?
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין24/10/2009בעיקרון אין בעייה עם השילוב. יחד עם זאת יש לזכור שפרוביג'יל איננה תרופה מאושרת עבור פיברומיאלגיה או תשישות כרונית בעת הנוכחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עומר24/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)