מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת במפרקיםורד30/09/2009
שלום רב!
האם לקיחת מטוטרקסט לתקופה של שנה שנתיים מהווה סיכון ופגיעה כלשהו באיברים בגוף?
האם למטוטרקסט יש גם תופות כגון: חולשה עייפות יומיים אחרי הנטילה ומין הרגשה של בחילה שעוברת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין01/10/2009ורד שלום,
השימוש הממושך במטוטרקסאט עלול לגרום לפגיעה באיברים שונים. הכבד הוא האיבר איליו יש לשים לב באופן מיוחד ולכן נדרשות בדיקות של תפקוד הכבד אחת ל - 6 שבועות במהלך הטיפול. גם אם מקפידים על בדיקות אלו, לאחר פרק זמן ממושך (מעל 5 שנים) עלולות להיות פגיעות בכבד וחלק מהממוחים ממליצים לבצע ביופסייה של הכבד בשלב זה, אם נדרש המשך הטיפול בתרופה. מטוטרקסאט עלול לפעמים לגרום פגיעה באיברים אחרים כמו הריאות או במח העצם. יחד עם זאת חולים רבים מקבלים את התרופה משך שנים ללא כל פגיעה. לגבי הטווח הקצר, ביום - יומיים לאחר נטילת התרופה עלולים לסבול מבחילה, חולשה, עייפות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה-לירקהאורלי נדיר30/09/2009
שלום רב
אני חולת פיברומאלגיה למעלה מעשרים שנה לאחרונה עקב תאונת דרכים שעברתי חלה החמרה
במצבי,פניתי לרמאטולגית בקופת החולים וזו המליצה על טיפול בלירקה והפנתה אותי לנוירולוג בשל ביוקרטיה של רישום התרופה, הנ"ל רשם לי את התרופה וקופת החולים מסרבת לתת לי אותה, למרות שכל התרופות שלקחתי עד היום (אוטופן,טרמדקס, אוקסיקוד תרופות נגד דיכאון-ממשפחת ssr לא הועילו.
אציין כי בבדיקת emg נמצא גם כי רדיקלופטיה בחוליות c-567 מהן יש לי כאבים נרפטיים לצאור לכתף עם הקרנה ליד ולאצבעות.
אני נוטלת 300 מלגרם לירקה אותם אני רוכשת במחיר מלא 1000 שח' לחודש.
לפי כל הפרסומים באתר שלכם ואחרים אני מבינה כי אני עונה על ההתוויות.
ובכל זאת למרות כל הנסיונות ופניות לקופה -לאומית נתקלתי בסרוב!
אני משלמת עבור כל הביטוחים המשלימים!!
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/09/2009אורלי שלום
המצב בנוגע לליריקה כיום הוא כי התרופה אכן רשומה במשרד הבריאות כטיפול לפיברומיאלגיה אך איננה רשומה בסל הבריאות עבור התווייה זו. היא כן רשומה בסל כטיפול בנוירופטיה. לכן כדי לקבל ליריקה במחיר מופחת צריך להוכיח כי אכן קיים כאב נוירופטי ולקבל מרשם מנוירולוג או מומחה כאב עבור התווייה זו. אגב, בימים אלו אמורה להתקבל החלטה בוועדת סל התרופת בנוגע להכנסת התרופה לסל גם בהתווייה של פיברומיאלגיה (אבל אין לדעת מה תהיה ההחלטה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך!
אורלי נדיר01/10/2009תודה על תגובתך המהירה!
האם כאבים נירופטים מרדיקלופטיה אינם עונים על ההתוויה
לטיפול בכאב נוירופטי? מי צריך להוכיח ? הנוירולוג בקופת החולים רשם את המרשם ואף ביקש בקשה חריגה ועדיין מסרבים לתת לי אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין02/10/2009ההתוויה הרשומה בסל היא עבור כאב "נוירופטי היקפי במבוגרים" כאשר התנאי לקבלת התרופה הוא כדלקמן :
"התחלת הטיפול בתרופות אלו תיעשה על פי המלצת מרפאת כאב או על פי מרשם של רופא מומחה בכאב או בנוירולוגיה או בסוכרת או בהרדמה או באונקולוגיה"
לאור כל זאת לדעתי אם יש לך כאב עקב נוירופטיה מתועדת (על ידי EMG) וקיבלת את המרשם מנוירולוג, אין סיבה שלא תקבלי את התרופה.
אגב, אם לא מקבלים מענה מניח את הדעת מקופת החולים, ניתן לפנות לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות אשר אלו פרטיו:
נציב הקבילות, משרד הבריאות
רחוב רבקה 29, ירושלים, פקס מספר
02-5655981
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואר ושכמותקרן29/09/2009
שלום רב
לפני כ3 שנים הייתי מעורבת בתאונת דרכים(וויפ-פלש). מאז, לעיתים, אני סובלת מכאבים עזים בשרירי העורף המקרינים לראש וגורמים למיגרנה.
לאחרונה התגברו הכאבים, התדירות היא אחת לשבוע שבועיים למשך כמה ימים. הקלה מורגשת עם לקיחת אטופן/נורופן, חימום המקום ומנוחה. בצילום CT לא נראו פגיעות בשלד. עשיתי פיזיוטרפיה, פניתי לאורטופדים ללא כל שיפור. אני סובלת מאד ונאלצת לקחת משככי כאבים לעיתים תכופות.
שאלתי היא- מה עוד ניתן לעשות? מאחר ומדובר להערכתי בשרירים תפוסים (צוואר ושכמות) האם יש טעם לגשת לראומטולוג?
אשמח להיוועץ עמך
תודה ויום טוב
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין29/09/2009קרן שלום,
תאונות דרכים במנגנון של צליפת שוט עלולות לגרום לכאב כרוני. במקרים מסויימים הכאב אף מתפשט מעבר לצוואר ושכמות, עם התפתחות תסמונת הכאב הכרוני המפושטת של פיברומיאלגיה. אם אכן מדובר בכאב כרוני, אשר לא מוסבר על ידי ממצאים בבדיקות ההדמייה (כמו בדיקת CT), כדאי להתייעץ גם עם ראומטולוג לגבי אפשרויות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםשיר29/09/2009
שלום יש לי דלקת פרקים שנה דלקת פרקים ארטיס או איך שזה נקרה כבר חודשיים שאני בלי סטרואידים בכלל אחרי שנה שלקחתי שהכמות הכי גבוהה שלקחתי היתה 20 השאלה שלי שהיום אחרי חודשיים כל מאמץ עם הידיים יש לי רעידות כאילו אני מתעיפת מהר וגם הכתפיים גם מתעייפות וגם כואבות יש לציין שלפני שהפסקתי זה לא היה הרעידות התחילו מאז שהורדתי את הסטרואידים יום כן יום לא נורא קשה ככה כי אני מאפרת ואני צריכה דיוק וגם רוגע זה נורה מלחיץ האם זה בגלל ההורדה של הסטרואידים האם זה עובר מתי שהוא האם זה בסדר כי אני מאוד חוששת בנוסף אני לוקחת מטוטרקסאט 4 כדורים בשבוע ופלקווניל 2 ביום אני בת 36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין29/09/2009שושי שלום,
אכן, הירידה במינון הסטרואידים עלולה להיות מלווה בסימפטומים של כאב מוגבר, עייפות וכו. כמובן צריך לשים לב לאפשרות שההחמרה במצב קשורה להתלקחות של הדלקת - אבל אם אין התלקחות כזו (אין נפיחות, אין עלייה בשקיעת הדם וכו') - סביר להניח שהסימפטומים ישתפרו בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותגידי26/09/2009
סובל מדלקת פרקים פסוריאזיטית ומטופל ב5 כדורים מטטרוקסט לשבוע בשנה האחרונה חליתי 3 פעמים בדלקת ריאות . לפני כחודש החלטתי לקחת חיסון של דלקת ריאות ולמרות זאת חליתי שוב פעם בדלקת ריאות למרות החיסון ואולי בגללו . האם יש מה לעשות כמניעה? האם החיסון לא שווה? האם נתקלתם בתופעה כזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/09/2009גידי שלום,
מטוטרקסאט היא תרופה אנטי דלקתית אשר בין היתר מחלישה את מערכת החיסון במידה מסוימת ועלולה להגביר את הנטייה לפתח דלקות ריאות זיהומית, אם כי רוב המטופלים אינם סובלים מתופעה זו. בנוסף, במקרים מסוימים עלולה התרופה עצמה לגרום לתגובה ריאתית דלקתית שאינה זיהומית, אשר עלולה גם להיות מסוכנת. אני מציע להתייעץ עם רופא ריאות ולבצע בירור ריאתי, אשר עשוי לכלול בדיקת תפקודי ריאות ואולי גם CT של בית החזה כדי לקבוע אם יש צורך להחליף את הטיפול או אם קיים הסבר אחר לדלקות הריאות החוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לתרופת סלאזופיריןדורון26/09/2009
שלום,
אני סובל מכאביי פרקים, הכאבים מופעים בהתקפים לעיתים עם נפיחות ולעיתים ללא נפיחות, הכאבים בעיקר באיזור האגן, הברך ואצבעות הידיים. לאחר טיפול בפלאקוניל שלא עזר, קיבלתי את הסלאזופירין.
אני לוקח את התרופה במשך כשבועיים בהתאם להנחיות הרופא, תחילה שני כדורים למשך שלושה ימים, לאחר שלושה כדורים ועכשיו ארבעה כדורים שניים בבוקר ושניים בערב.
במהלך נטילת הכדורים אני מרגיש עיקצוצים בכל הגוף הגורמים לי לגירודים ותחושה לא נוחה.
האם עליי להפסיק עם התרופה או להמשיך בתקווה שתחושה זו תפסיק בהמשך, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/09/2009דורון שלום,
סלזופירין היא תרופה אנטי דלקתית המכילה סולפא, בדומה לאנטיביוטיקה כמו רספרים. מרכיב זה עלול לגרום לתופעות אלרגיות אצל חלק מהאנשים. לכן חשוב לשים לב אם הגרד מלווה גם בפריחה, תופעה שקרוב לוודאי מעידה על אלרגיה לתרופה זו. גם בהיעדר פריחה, אם הגרד מתמשך מעבר לכמה ימים כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול החלפה לתרופה אנטי דלקתית אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניב דוד9ורד25/09/2009
שלום רב!
דלקת מפרקים פסוריאטית התחילה לפני כ - 3 חודשים.
התחלתי לקחת מטוטרקסט לפני כ - 3 שבועות ולא ידעתי שאסור לקחת וולטרן עם כדור מטוטרקסט.
איזה כדור לכאבים אפשר לקחת בשילוב עם כדור זה?
עשיתי ספירת דם + תפקודי כבד כליות בתאריך 22.9 ( יצא תקינות רק המוגלובין ירד ל - 11.5 מ - 12.3 האם הכדורים שלקחתי השפיעו על המוגלובין?( מטוטרקסט + וולטרן+ ארקוקסיה)
הפסקתי לקחת כדורים מלבד המטוטרקסט אבל לוקח כ - חודשיים עד שMTX משפיע , איזה כדור אני יכולה לקחת להרגעת כאבים בינתיים?
יש לי נקסין זה אפשרי.
האם כדור MTX יעיל לאחר חודשיים לכאבים מעלים את הכאבים לחלוטין?
תודה מראש רנית וסליחה על השאלות הרבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/09/2009רנית שלום,
הבעייתיות שבלקיחת מטוטרקסאט יחד עם וולטראן איננה כה גדולה ולמעשה בדרך כלל ניתן לקחת את התרופות ביחד, אם צריך. כמובן בכל לקיחה של יותר מתרופה אחת הסיכון לתופעות לוואי עולה וכדאי לשים לב ולדווח לרופא אם מתעוררת בעיה. המטוטרקסאט עשוי להעלים את הכאבים ואת סימני הדלקת אם כי בחלק מהמקרים צריך לעלות במינון ולעתים יש צורך לעבור לתרופות אחרות, חזקות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםיפעת24/09/2009
מה מראות התוצאות הנ"ל?
מה יש לי?
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- NEGATIVE
ANTINUCLEAR Ab
1 5.0- 0.0 U/ml 1.9
ANTI PROTEINASE 3
2.0- 0.0 U/ml 0.1
SSA
2.0- 0.0 U/ml 0.1
SSB
4.0- 0.0 U/ml 0.2
Sm (anti Smith Ab)
- NEGATIVE
SCL-70
2 5.0- 0.0 U/ml 1.5
ANTI-MYELOPEROXIDASE
3 0.50- 0.00 mg/dl <0.08
C-REACTIVE PROTEIN
4 15.00- 0.00 IU/ml <8.19
RHEUMATOID FACTOR
180.0- 90.0 mg/dl 115.0
COMPLEMENT C3
40.0- 10.0 mg/dl 19.2
COMPLEMENT C4
400.0- 70.0 mg/dl 298.0
IgA
19.9- 0.0 U/ml 0.1
T.TRANSGLUTAMINASE
פירוט הערות
מציין הערה
1
c-ANCA שייך ל
2
p-ANCA שייך ל
3
BNII במכשיר 1/1/08החל מ
ערכי יחוס חדשים
4
ערכי יחוס חדשים
BNII במכשיר 1/1/08החל מ
ד''ר יעקב אבלין26/09/2009יפעת שלום,
די קשה לעקוב אחר שורות המספרים באת מביאה אך אם הבנתי נכון הבדיקה החריגה היחידה היא בדיקת CRP מוגברת, סמן לא ספציפי של דלקת. לא ניתן לקבוע אבחנה רק על סמך בדיקות אלה וכדי להגיע לאבחנה חייבים להתבסס גם על סיפור המחלה, על הבדיקה הגופנית, בדיקות הדמייה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כדורים (ויום כיפור)טליה24/09/2009
שלום אני בת 18 וחצי לפני כשנה אובחנתי כמי שיש לה דלקת פרקים.
התחלתי לקחת סטרואידים נקסין ואומפרדק
לפני כשבועיים ירדתי במינון של הסטרואידים על להפסקה מוחלטת,
אבל אני ממשיכה לקחת את הנקסין והאומפרדקס.
שאלתי היא: האם אני יכולה לצום ביום כיפור..?
בגלל הכדורים? הנקסין והאומפרדקס.. ועם כן איך ליטול אותם?
בגלל שעם האומפרדקס צריך לאכול משהו..
אשמח עם תענו בהקדם האשרי :)
יום טוב:):)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/09/2009טליה שלום,
אין בעיה לצום בזמן לקיחת אומפרדקס. הבעייה עלולה להתעורר מלקיחת נקסין, שעלולה לגרום כאבי בטן וצרבות על בטן ריקה. אם לא תיקחי נקסין ביום הצום לא צריכה להיות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PHOSPHORUS ו-ESR אחרי לידהרוית24/09/2009
שלום,
אני בת 35. לפני כחודש וחצי ילדתי את בתי הבכורה. הריון IVF תקין.
בתחילת החודש התשיעי החלו כאבים בשורשי כפות הידיים. לאחר הלידה הופניתי לעשות צילום ואולטרסאונד שיצאו תקינים. עשיתי גם בדיקות דם ונמצאו רמות גבוהות של ESR (40 וכן רמות גבוהות של PHOSPHORUS (4.77
אני במעקב אצל ראומטולוגית ורופאת משפחה.
טרם הלכתי עם התוצאות החדשות, מכיוון שעדיין לא בוצעה בדיקת ANTI CCP
אנא חוות דעתך....
תודה ושנה טובה,
רוית
ד''ר יעקב אבלין26/09/2009רוית שלום,
בדיקות הדם אינן ספציפיות לאבחנה מסויימת אך שקיעת הדם הגבוהה מרמזת על תהליך דלקתי כלשהוא. כאבים בשורשי כפות הידיים לאחר לידה עשויים להיות ביטוי של התלקחות דלקת מפרקים אך גם יכולים לנבוע מדלקת מקומית בגידים, לחץ על עצבים ועוד. לכן אין מנוס מבדיקה ראומטולוגית מסודרת. עם זאת, אם בדיקת anti CCP תהיה חיובית (בלתי תקינה) הדבר יגביר את הסבירות שמדובר בדלקת מפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיניםבובית23/09/2009
שלום רב.
אבי הוא גבר בן 47 שסובל מסכרת סוג 2...
הוא טוען שהוא מרגיש כאבים בשרירים ובעצמות ותשישות ועייפות כרונית.
כשהוא שואל את הרופא הרופא אומר לו שזה סכרת ואין מה לעשות...האם יש מה לעשות או בדיקות מסויימות או רופא מסויים שהוא צריך לפנות אליו בקשר לתסמינים האלה כי הוא לא יודע לתקשר עם הרופא והרופא אומר לו שזה רק הסכרת...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/09/2009בובית שלום,
כאבים מפושטים בשרירים ובעצמות עשויים להיות ביטוי של נוירופטיה היקפית, כלומר פגיעה בעצבים, אשר שכיחה אצל חולי סוכרת. כמו כן פיברומיאלגיה היא תסמונת אשר גורמת לתסמינים דומים. בשני המיקרים טיפול תרופתי מתאים עשוי לעזור (התרופות ליריקה וסימבלטה הוכחו כיעילות בשני המצבים הללו). כדאי לשאול את הרופא לגבי האפשרות של כאב על רקע עצבי (היקפי או מרכזי) ולבקש בירור של נושא זה - לעיתים רצוי להבדק גם על ידי נוירולוג ו/ או ראומטולוג כדי להתקדם באבחנה. בדיקת EMG היא בדיקת עזר אשר עשוייה לסייע באבחנה של פגיעה עצבית היקפית על רקע של סוכרת ויש לשקול לבצע בדיקה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםמירי23/09/2009
שלום יש לי שאלה יש לי דלקת פרקים Rheumatoid Arthritis
ושיש לי כאבים לוקחת נקסין ומחזיק אותי שעות ארוכות ויכולה לצאת מהבית אבל בזמן אחרון יש לי כאבים בברך שמאול ושהמזגן פתוח ונטילטור או רוח קרה יש לי כאבים כמו סכין חדה בברך והנקסין לא עוזר לי לכאב ולא מבינה הכדור הנקסין חיב להרגיע כל הגוף ורוצה שתעזרו לי אולי יכולה להרגיע הכאב ועם זה גם מהדלקת הפרקים הכאב
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/09/2009מירי שלום,
הטיפול בנקסין הוא טיפול אנטי דלקתי אשר אכן משפיע בכל הגוף אם כי חשוב להדגיש שטיפול זה אינו טיפול מספק לדלקת מפרקים כמו שלך ויש הכרח גם בטיפול ארוך טווח בתרופות אנטי דלקתיות נוספות. יחד עם זאת, אם קיים כאב חד וממוקד בברך בעוד ששאר המפרקים "שקטים" צריך לחפש סיבות מקומיות לכך - כדאי לבצע צילום של הברך ולהבדק על ידי ראומטולוג ו/או אורטופד כדי להעריך אילו בעיות מקומיות קיימות בברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטהשרון23/09/2009
מזה כחודש וחצי אני משתמשת בתרופה זו עקב פיברומיילגה ודיכאון. יש לציין שמצב רוחי השתפר, אך במחינת הכאבים והתנועתיות השיפור קל בלבד. האם יש סיכוי שזה יגיע מאוחר יותר, או אם זה לא קרה עד עכשיו זה כנראה לא יקרה.
שנית האם תרופה זו גורמת לעלייה במשקל, כי עליתי 2-3 קילו בחודש האחרון, ולא בגלל תזונה לא נכונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/09/2009שרון שלום,
הטיפול בסימבלטה אמור לבוא לידי ביטוי תוך מספר שבועות (חודש וחצי בדרך כלל אמור להיות פרק זמן מספיק). יחד עם זאת צריך לבדוק את המינון שאת מקבלת - בדרך כלל המינון המומלץ בפיברומיאלגיה הוא 60 מ"ג (אם כי יש מקרים בהם כדאי לעלות גם מעבר לכך).
מבחינת תופעות לוואי, סימבלטה היא תרופה אשר עלולה לגרום לעלייה במשקל וסביר לייחס את העלייה במקל לטיפול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות אוטואימוניותיוני22/09/2009
הדרכה מצולמת על דרכי טיפול של מחלות אוטואימוניות מפרופ' יהודה שיינפלד(בתשלום סמלי באינטרנט) .
לי אישית זה הועיל להתחיל ולהבין מהי המחלה ומה אפשרויות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני שלום
ד''ר ג'יזל גודארד23/09/2009תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרואליטיסאיריס22/09/2009
שלום רב,
אני סובלת מסקרואליטיס ומפריצת דיסק כעת בהריון חמישי, הראומטולוג המליץ על לידה בניתוח קיסרי בהרדמה מלאה, ורופא הנשים טוען שאין מניעה ללידה רגילה (במיוחד לאור העובדה ש-4 לידות קודמות היו רגילות למרות שבזמנו לא סבלתי מהמחלה)לדברי רופא הנשים אין בעייה לבצע זריקת אפידורל אודה על קבלת חוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/09/2009איריס שלום,
ההחלטה לגבי ביצוע הרדמה אפידוראלית צריכה להתקבל על ידי המרדים. עקרונית, דלקת המפרקים ממנה את סובלת איננה מחייבת לידה בניתוח קיסרי אלא אם קיימת בעייה אנטומית אשר איננה מאפשרת מבחינה טכנית ביצוע של הרדמה אפידוראלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)