מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך אתם מאבחנים אנקילוזינג ספונדיליאפי24/08/2009
באילו אמצעים מאחבנים בכטרב? - בדיקות דם? אולטרה סאונד? רנטגן? MRI?
על אילו בדיקות יש לשים דגש וכו
אובחנתי עם המחלה אבל לא נראה לי שזה זה
למשל כואב לי יותר אחרי פעילות גופנית
אין לי קישיון בוקר בגב
וכדומה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין25/08/2009אפי שלום,
שאלה טובה...
האבחנה של Ankylosing Spondylitis אינה פשוטה ומתבססת של שילוב של מאפיינים קליניים, מעבדתיים והדמייתיים. יש כמה מערכות קריטריונים שנקבעו לצורך אבחנה זו והן שונות במידה מסויימת זו מזו. הקריטריונים החדשים ביותר דורשים ראשית כל כי החולה יסבול מכאבי גב כרונים משך 3 חודשים או יותר. כאבים אלו צריכים להתחיל בגיל הצעיר מ - 45 (כאבים המתחילים בגיל מבוגר יותר הם בדרך כלל על רקע של שחיקה ושינויים שאינם דלקתיים). בשלב השני צריך להדגים באמצעי הדמייה את המצב המכונה סקרו- אילאיטיס, דלקת של מפרקי האגן האחוריים. הדמייה כזו יכולה להתבצע בצילום רנטגן פשוט - אם המצב מאד מתקדם - אך במקרים מוקדמים יותר נדרשת בדיקת MRI של עצמות האגן. גם לאחר הדגמה של סקרואילאיטיס נדרש כי לחולה יהיה מאפיין אחד נוסף של Ankylosing Spondyllitis מתוך רשימת מאפיינים הכוללת דלקת מפרקים היקפית, דלקת עיניים מסוג אובאיטיס, נוכחות של פסוריאזיס, נוכחות של דלקת מעיים כמו מחלת כרון ועוד. במקביל ניתן לקבוע את האבחנה בלי קשר להדמייה של האגן על סמך בדיקת הסמן הגנטי HLA B27 - אם סמן זה חיובי ויש עוד שני מאפיינים של המחלה. לסיכום האבחנה באמת אינה פשוטה, אבל יחד עם זאת הדגמה של סקרואילאיטיס מעלה חשד גבוה לקיומה של מחלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלנקולוסינג ספונדליטיס וכפות רגלייםעדין24/08/2009
שלום. אני מאובחנת כחולת אלנקלוסינג ספונדליטיס ומטופלת ב-סלאזופרין עם הטבה מסויימת. יש לי התפרצות של כאבים בכפות הרגליים, קרסוליים ובמיוחד בכף רגל שמאל דלקת בגיד (כנראה). האם יש לזה קשר למחלה ? האם כדאי לפנות לאורתופד ? איך מתגברים על סוג הכאבים האלו שגורמים למגבלות רציניות ביותר בחיים (ללכת ?)
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין24/08/2009עדין שלום,
Ankylosing Spondylitis היא דלקת מפרקים אשר פוגעת גם במפרקי עמוד השידרה והאגן וגם במפרקים היקפיים. פגיעה בגידים גם כן אופיינית למחלה זו. לכן, כאבים בקרסוליים, בכפות הרגליים ובגידים באיזור זה (כמו למשל גיד אכילס) עשויים להיות ביטוי של פעילות המחלה הדלקתית. במקרה כזה יתכן שהטיפול בסלזופירין אינו מספיק יעיל ויש לשקול את הצורך במתן תרופות אחרות, כולל תרופות מקבוצת האנטי TNF (רמיקייד, אנברל והומירה) אשר יעילות מאד במחלה זו. כדאי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל לגבי אפשרויות הטיפול השונות במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עדין24/08/2009אני מודה מאד על תשובתך. זה מאד עוזר לדעת איך להמשיך הלאה מכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם לי שאלת ANAאפי23/08/2009
איך יכול להיות שיש לי בבדיקת ביהח ANA חיובי
ושלילי בבדיקה של קופת החולים?
מי צודק?
מה הסכוי שאני חולה בכטרב למרות שאין לי את הגן , רקע משפחתי או ANA מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורון שלום
ד''ר ג'יזל גודארד24/08/2009קשה לי לענות על השאלה בלי לקבל פרטים נוספים כגון איך בוצעה הבדיקה ומה היו התוצאות המספריות לבדיקת ANA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANAאני23/08/2009
שלום,
עקב כאבים במפרקים הופנתי לראמטולוג,
הראמטולוג קבע שיש דלקת פרקים קלה ביותר, ובעקבות בדיקת דם עם ANA חיובי הוא החליט שככל הנראה יש לי זאבת או לחילופין- היא תתפרץ בעתיד, הוא החליט לרשום לי פלקווניל פעמיים ביום. אני חייבת לציין שלא נעשו לי אז שום בדיקות דם לקבוע את הזאבת ולא היה רשום כייל לבדיקת ה-ANA (שנעשתה שלוש שנים לפני...)
הוא שלח אותי לבדיקת דם אחרי חודשיים שהיתי אצלו, שבה בודקים האם יש זאבת, לא קיבלתי עוד את כל התוצאות אבל הANA יצא שלילי ANTICENTROMERE Ab שלילי, קראתי קצת באינטרנט והבנתי שחייבים שהבדיקות הללו תיהיה חיוביות האם זה נכון האם זה שולל את הזאבת?
ועוד שאלה, האם זה לא מחדל להתחיל לטפל בתרופה לפני שיש מספיק קריטריונים לאבחון המחלה, ובכלל לפני שהרופא מודיע שהמחלה קיימת ומכניס את החולה ללחץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שלום
ד''ר ג'יזל גודארד24/08/2009ANA חיובי בכייל גבוה מהווה אחד הקרטריונים לאבחנה של זאבת. יתר על כך- ANA שלילי שולל לופוס.
בנוכחות תסמינים נוספים ובחשד לזאבת ובנוכחות ANA חיובי באופן משמעותי- הבדיקות הבאות הן רמות נוגדנים לדנ"א, RO, LA, RNP, SMITH.
בחשד לזאבת -3 במקום 4 קרטיריונים, חלק מהרופאים מציעים טיפול בפלקווניל. אחרים מחכים עד שקיימים 4 קרטריונים ללופוס מובהק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
אני25/08/2009ברגע ש-ANA שלילי זה שולל לופוס אבל מה קורה כשזה פעם שלילי ופעם חיובי?
ועוד שאלה הגיעו לי עוד תשובות ויצא ENA חיובי ממה זה יכול לנבוע, האם גם לאנשים בריאים קיימים הנוגדנים האלה או שזה גם מעיד על לופוס?
30.0- 0.0 IU/ml 2.2 DNA (ds) Ab
40.0- 10.0 mg/dl 31.4 COMPLEMENT C4
180.0- 90.0 mg/dl 134.0 COMPLEMENT C3
הבדיקות האלה תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים?רותי פ22/08/2009
שלום רב
בני בן ה-16 מתלונן בחצי השנה האחרונה על כאב עז בכתף אחת, היינו אצל אורטופד ששלח אותו לאולטראסאונד והתוצאות היו תקינות.
מאחר והכאב אינו מפסיק וכן בני מדווח שלמעשה הוא מרגיש תמיד את כל העצמות בגופו כולל את אלו שבאצבעות הידיים והרגליים, הלכנו שוב לרופא ששלחו לעשות בדיקות דם. התוצאה שהתקבלה עם חריגה מהנורמה היאC.R.P 1.7 במקום מקסימום 0.5 יש לו תור לאורטופד רק בעוד חודש.
האם התוצאה יכולה להראות על דלקת פרקים?
כן עלי לציין שהוא הולך כל יומיים לחדר כושר ומרים משקולות במשקל גבוה, האם יתכן שנגרמה דלקת עקב זאת? האם עליו להפסיק? זה יכול לגרום להחמרה?
הוא אומר שאין קשר מאחר והכתף כאבה לו עוד מלפני שהחל את חדר הכושר.
אני לחוצה מאד
מקווה לקבל תשובה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
רותי פ23/08/2009כן רוצה המלצה לראמטולוג בצפון
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין23/08/2009רותי שלום
הערך של CRP מעט מוגבר אך בדיקה זו אינה ספיציפית. היא מעידה על דלקת כלשהיא - לאו דווקא דלקת מפרקים. כמו כן העלייה היא גבולית. למעשה צריך לבדוק את הנער ולראות אם יש לו סימנים בבדיקה גופנית המעידים על דלקת מפרקים. כמו כן כדאי לבצע בדיקות דם נוספות העשויות להעיד על קיומה של מחלת מפרקים דלקתית כמו RF, ANA וכו'. יתכן מאד שכדאי יהיה להגיע גם לבדיקת ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בחוליהאורן22/08/2009
שלום רב,
אני בן 29. לפני מס' חודשים החלו להופיע אצלי כאבים חזקים משמאל לעמוד השדרה. בבדיקת מיפוי עצמות נמצאת קליטה מוגברת באיזור D5. בעקבות ממצא זה בוצעה בדיקת MRI שהראתה בצקת משמאל לחוליה זו. אשמח לדעת מה משמעות הממצא ומהם דרכי הטיפול האפשריות?
תודה,
אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/08/2009אורן שלום,
בצקת עלולה להגרם בעקבות חבלה, עקב תהליך דלקתי (כולל תהליך זיהומי) או מסיבות נוספות. כדאי להתייעץ עם אורטופד - רצוי כזה המתמחה בבעיות עמוד השידרה - או עם נוירוכירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לדלקת ריאותרחל21/08/2009
אני חולה בדלקת פרקים שגרונית 20 שנה מטופלת במטרטקסט מצבי כרגע סטטי
האם כדאי להתחסן לדלקת ריאות הנני בת 59.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/08/2009בהחלט כדאי. דווקא בגלל מחלתך ובגלל הטיפול המחליש במידה מסויימת את מערכת החיסון כדאי להתחסן ולהמנע מדלקת ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר גיזל שלוםע20/08/2009
לפני כחודש טופלתי באנטיביוטיקה לדלקת בדרכי השתן (אך ללא כל סימפטומים - צריבה כאבים אלא רק חום), בבדיקות חוזרות כבר מספר פעמים לאחר הטיפול נראה כי עדיין ישנה דלקת:
PH 6
Nitrit NEGATIVE
Ketone NEGATIVE
Glucose NORMAL
Urobilinogen NORMAL
Bilirubin NEGATIVE
Protein 50
Leucocytes 500
Leucocytes (U)/Field 8
Erythrocytes (U)/Field 6
Mucous +
CRP 1.1
Immunoglobulin G 1700
יש לציין כי אני חולת לופוס ברגיעה כבר הרבה זמן, לוקחת פלקוניל 400 וקורטיזון 5
אשמח לדעת מה המשמעות של הבדיקות האם אכן ישנה דלקת?
נעשה אולטראסאונד כליות ודרכי השתן ולא היו ממצאים
תודה! הרופא משפחה אמר שאין מה לעשות וזה נשמע לי קצת מוזר לאור התוצאות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע שלום
ד''ר ג'יזל גודארד21/08/2009יכול להיות פגיעה בכליות מסוגים שונים בלופוס כאשר הביטוי היחידי הוא ממצא בשתן. רצוי אז גם בדיקבת מיקרוסקופ לראות עם קיימים גלילים.
בקשר לדלקת בדרכי השתן מקובל לעשות תרבית שתן לחיפוש לאחר החידק.
בהעדר תרבית שתן חיובי וממצאים מתמידים בשתן כדאי להמשיך בבירור הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה + פעילות לא אירובית?דור19/08/2009
שלום!
שמי דור,
יש לי שאלה.
יש לי פיברומיאלגיה ובנוסף לזאת אני גם מאוד רזה יחסית לגובה שלי (61 וחצי על גובה 1.87 )
בנוסף לזה יש לי גם פקטוס (בקע בחזה)....
התחלתי לעשות דיאטת השמנה דרך קופת חולים לפני כשבוע
אני רוצה בנוסף להתחיל לפתח שרירים אבל מפחד לעשות זאת בגלל הפיברומיאלגיה.
אם יש לכם המלצות על למי לפנות בקשר לפעילות גופנית לא אירובית שיעשו לי תוכנית שמתאימה לי עם הבעיות שלי אני ממש ממש ישמח!!
בנוסף כנראה בקרוב אני יתחיל לקחת ליריקה... האם זה אמור להפריע בדיאטה או בפעילות הגופנית בדרך כלשהי?
אשמח לקבל תשובה!
תודה,
דור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
דור22/08/2009אשמח אם תענו לי לפחות אם יש לכם תשובה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין23/08/2009דור שלום,
הפעילות הגופנית המומלצת ביותר בפיברומיאלגיה היא פעילות אירובית. יחד עם זאת פעילות אנאירובית אינה מזיקה, העיקר לעשות הכל באופן הדרגתי ומתון. ליריקה אינה אמורה להפריע לעלייה במשקל - להיפך יש חולים העולים במשקל בגלל טיפול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאבת שריריםורדית19/08/2009
האם המחלה גורמת גם לתחושות לא נעימות בלשון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין19/08/2009ורדית שלום,
תחושות לא נעימות בלשון אינן סיפטום ספציפי של פיברומיאלגיה אך במחלה זו קיימת רגישות יתר לכאב באופן כללי וכל תחושה לא נעימה עלולה להיות מוגברת. כדאי בכל אופן לבדוק אם קיימת בעייה מקומית בלשון - על ידי בדיקה אצל רופא פה ולסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסלאזופירין כתחליף לאנברלציפי19/08/2009
הנני חולת פסוריאטיק ארטריטיס במצב מתקדם וקשה . עד לאחרונה טופלתי במטוטרקסט ובאנברל. לאחרונה החליטה קופת חולים שלא לאשר לי המשך טיפול באנברל ולעבור לשני חודשי נסיון בסלאזופירין. ידוע לי כי סאלאזופירין משמשת למצבים דלקתיים ואילו הארטריטיס שלי אינו דלקתי כלל. (ana שלילי בקביעות בבדיקות דם תקופתיות). האם הסאלאזופירין מתאים לי בכלל? כמו כן אסור לי השימוש בתרופות ציקלוספורין בגלל יל"ד ונאוטיגסון בגלל היפרליפידמיה. האם הסאלאזופירין מתאים לי גם מבחינה זו ואינו מסוכן לי? אודה על תשובה מהירה.
ד''ר יעקב אבלין19/08/2009ציפי שלום,
סלזופירין היא אמנם תרופה מקובלת בטיפול בדלקת מפרקים המלווה פסוריאזיס (אגב אין שום קשר בין דלקת מסוג זה לבין בדיקת ANA והעובדה שבדיקה זו היא שלילית אינה מעידה כי לא מדובר במחלה דלקתית). אבל - וכאן מגיע "אבל" גדול, סלזופירין היא תרופה חלשה יחסית לאנברל ואפילו למטוטרקסאט. לחזור אחורה לסלזופירין לאחר שטופלת בצירוף של אנברל ומטוטרקסאט משמעותו הפחתה רצינית ביעילות הטיפול. תמוה שקופת החולים לא מאשרת לך את הטיפול באנברל, תרופה שבהחלט כלולה בסל הבריאות כטיפול עבור דלקת המפרקים של פסוריאזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכצטnunu17/08/2009
שלום
אני חולת בכצט כארבע שנים +
אני מטופלת בסטרואידים בפרדניזון 10 מג ליום
אני מרגישה טוב מאוד ........ לשם שינוי !
אני יודעת שהסטרואידים לטווח ארוך יוצרים נזקים לגוף כמו .....סידן .......משקפיים .......
שיעור יתר ......ועוד
התייעצתי עם הראומטולוגית שלי בכדי להחליף את התרופה לאחרת עם פחות נזקים
היא המליצה לי על :
methotrexat
כשניכנסתי לאינטרנט לבדוק לגבי התרופה לא היה מצויין שהיא טובה לבכצט.
אני קצת מהססת לגבי תחילת הטיפול החדש
מה אתם יודעים עליה ?והאם היא טובה לי למחלה שלי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתגובתכם -תודה
nunu18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין19/08/2009שלום רב,
השאלה שלך מתייחסת לאסטרטגייה של טיפול המכונה Steroid sparing. הכוונה היא לנסיון להפטר מטיפול ממושך בסטרואידים על ידי החלפתן בתרופות נוגדות דלקת בעלות טווח פעולה ארוך כמו מטוטרקסאט. זאת, במקרים בהם נראה שלא ניתן להפסיק את הטיפול בסטרואידים ללא תרופה חלופית, עקב נטיית המחלה הדלקתית לשוב ולהתלקח. אמנם, לא בכל מחלה דלקתית האסטרטגיה הזו מוכחת באופן מדעי חד משמעי, אבל זו בכל זאת שיטת טיפול מקובלת - בעיקר בגלל החשש מתופעות הלוואי הקשות והרבות של סטרואידים לטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכצט
nunu19/08/2009ראשית תודה רבה על התשובה
יש לי עוד שאלה קטנה .......
האם אפשר ליטול את הmethotrexat
יחד עם קולחיצין באותו זמן או יחד עם קרטיה ?
או שיש להפריד בינהיהם בזמן הנטילה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין23/08/2009אין בעייה ליטול את התרופות הללו ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי עשוי לעורר לופוס?ג.ס.16/08/2009
אמי נפטרה מלופוס בגיל צעיר. אני בת 36 לאחר 3 הריונות ועד כה לא נמצאה עדות ללופוס בגופי. בעקבות המלצת גניקולוג עברתי לפני כחצי שנה משימוש בגלולות אסטרוגן (יסמין) להתקן תוך רחמי מסוג מירנה המבוסס על פרוגסטרון שאינו אמור לעודד הסיכוי להתפרצות של המחלה, במידה וקיימת. לאחרונה חשתי שינויים הורמונאליים שבאו לידי ביטוי בעיקר בפצעונים בכמות קטנה מאד בעור הפנים והחזה (באזורים החשופים לשמש) - פצעונים מסוג שלא הכרתי עד כה, שאינם מתפוצצים. פרט לכך אני סובלת מכאבים ביד ימין - ככל הנראה דלקת שחוזרת אחת לתקופה, וכן מכאבי גב בחיבורי העצמות (בעבר נאמר לי שבשל גמישות מפרקים ואישמירה על פעילות גופנית). כמו כן, התחלתי לסבול לאחרונה מכאבי ראש. בדיקת דם שללה המצאות לופוס. האם בדיקת DNA מספיקה לשלילה המצאות המחלה?
כמו כן, רופא המשפחה הביע בפני חשש רב מפני התפרצות אפשרית בשל השימוש בהתקן, המגרה תמידית את המערכת החיסונית, והמליץ על הסרת ההתקן.
האם ישנם מחקרים או עדויות על התפרצות לופוס בעקבות שימוש בהתקן רגיל או בהתקן מסוג מירנה?
תודה, ג.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג.ס. שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/08/2009אין מניעה משימוש בהתקן תוך רחמי עם ציפוי של פרוגסטרון.
קיים מחקר ששימוש בגלולות עם מינון קטן של אסטרוגן אינו מגביר סיכון להתלקחות זאבת. יחד עם זה, עדיין נמנעים מלהמליץ על גלולות כאמצעי מניעה.
על מנת לאבחן לופוס צריך 4 מתוך 11 ממצאים ביניהם ממצאים גופניים וממצאים במעבדה. נוכחות נוגדנים ל-DNA ברמה גבוהה בחולה עם תסמינים מתאימים מתאים לאבחנה של לופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ג.ס.
ג.ס.22/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ?! דואגת מאודקרן16/08/2009
שלום רב
קרן, אילת (אולי זה קשור לשמש...) אני בת 32 ו10 חודשים לאחר לידה.
השתמשתי בגלולות סרטז במשך כחצי שנה
לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בכפות הרגלים ( כאילו אני הולכת על סלעים..)
לאחר שינה כל גופי כואב בעיקר כפות הרגליים ידיים וגב תחתון, כמו מכות יבשות
רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת דם antinuclear antibody שהתוצאה שלה היא 1:160 -
אני דואגת מאוד ...מה זה ?? ככה פתאום מתחילה דלקת פרקים? אני אדם בריא..
אשמח לקבל עצות לטיפול, טיפול משלים, מידע על מחלות פרקים וכו', עד לתור שיגיע עוד כחודש לראומטולג ( אם אחזיק מעמד..כאב נוראי)
יכול להיות שזה מהגלולות??
חשיפה לשמש??
אפידורל??
תזונה?
תודה מראש
קרן מאילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/08/2009על מנת לפתח לופוס צריך בן אדם (בד"כ אישה) עם המרקם הגנטי המתאים וחשיפה לגורמים סביבתיים- בינים הורמונלים (גלולות) ו/או לאחר לידה, חשיפה לקרני השמש (אילת), ועוד.
רמת ANA מוגברת גם נמצא בלופוס.
כדאי להגיע לראומטולוג בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה עוד שאלה
קרן19/08/2009שלום ד"ר גי'זל
יש לי תור לראומטולוג עוד חודש מהיום.
בנתיים אני סובלת. שאר בדיקות הדם יצאו תקינות שקיעת דם כדוריות לבנות וכו'
האם לופוס היא מחלה שחולפת?
האם אוכל להיכנס שוב להריון?
רפואה משלימה יכולה לעזור ?
תודה והמשך יום טוב
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן שלום
ד''ר ג'יזל גודארד19/08/2009אוכל בריא תמיד עדיף. מחקר אחד על קופים הראה הרעה בלופוס לאחר אכילת נבטים. אין המלצות לגבי בני אדם.
אני לא מומחית ברפואה משלימה ולכן נמנעת מלענות.
רצוי לא לסמוך על רפואה משלימה בלבד בכדי לטפל בלופוס.
כל עוד שהמטופלת בהפוגה ממושכת אין מניעה מלהכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :(
קרן19/08/2009תכננו עוד הריון עכשיו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנהק.פ. הריון16/08/2009
ד"ר שלום, לפני כ- 5 חודשים במהלך מריחת קרם גוף על גופי איבחנתי במעין גוש מעל שד שמאל. (לציין כי הייתי - שנה וחצי לאחר ניתוח הגדלת חזה) ומיותר לציין כי נילחצתי בתחילה הגוש לא לווה בכאב אולם לאחר מכן, החתחלתי להרגיש בכאב עמום בנגיעה.ף כמובן שרצתי לכירוג ששלח אותי לאולטרסאונד ושם ברוך השם לא אובחנו ציסטות אלה דלקת בסחוסים מעל שד שמאל. כשחזרתי לכירוג הוא שלח אותי לאורטופד בטענה שאינו מכירדבר כזה וזה לא בתחום טיפולו. כשהגעתי לאורטופד, הנ"ל טען שזה גם לא בתחום איפולו אבל רשם לי כדורי אביטרן למשך כ - 30 יום. לאחר שלקחתי את הכדורים במשך 10 ימים גיליתי כי אני בהריון ולכן הפסקתי עם הכדורים בעצת רופא המשפחה כיום לאחר 3 חודשים כשאניבשבוע 19 אני מרגישה בכאבים בחזה השולחים כאב גם לאיזור יד שמאל. ( רופא המשפחה המליץ על צילום חזה לשלול דלקת ריאות אולם מכיוון ואני בהריוןהדבר לא מתאפשר) שאלתי היא האם מקרה זה מוכר לך? האם באמת אין טיפול? ולאיזה רופא פונים? האם היותי בהריון סוגרת את האפשרות לטיפול? ועל כן אלי לחכות עוד 5 חודשים בערך? האם הדבר יכול להחמיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין16/08/2009שלום רב,
דלקת בסחוסים שבין הצלעות לעצם החזה היא סיבה לא נדירה לכאבים בחזה. אם אכן זה המצב הטיפול הוא עם תרופות נוגדות דלקת ונוגדות כאב. מובן שבזמן הריון לכל תרופה עלולוח להיות תופעות לוואי בלתי רצויות (ובחלקן בלתי ידועות) ועדיף לצמצם תרופות ככל האפשר. בעיקרון דלקת כזו אינה מצב מסוכן (בהנחה שזו אכן האבחנה הנכונה). במקרים מאד מציקים ניתן לבצע הזרקה מקומית של סטרואידים לאיזור הכאב (טיפול שאפשרי גם בהריון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)