מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקים פסוריאסיטיתרוני30/08/2009
מעוניין לדבר עם אנשים שסובלים כמוני ממחלה זאת !
תמיד ניתן ללמוד אחד מהשני !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לשתף אותי עם גם אתם עם דלקת מפרק
ורד30/09/2009אני התחלתי לסבול מדלקת פסוריאטית במפרקים לפני כ חודשיים וקיבלתי את זה מאוד קשה בהתחלה לא לקחתי את המטוטרקסט בגלל שפחדתי מהתופעות לוואי ווכשלא יכולתי לסבול את הכאבים לקחתי כבר כ- 3 שבועות ועדיין לא השםיע מה אתה יכול לספר?
אני מאד מפחדת שהמחלה רק תחמיר ושהמטוטרקסט לא יעזור אני אמא ל - שתי בנות ועובדת במשרה מלאה לא מסוגלת להיות בלי תעסוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין01/10/2009בהקשר זה יש לציין, שהטיפול במטוטרקסאט משפיע בהדרגה. 3 שבועות הן עדיין פרק זמן קצר כדי להעריך את יעילות הטיפול ויש להמתין לפחות 6 שבועות. כמו כן יש מקרים בהם צריך להעלות את המינון כדי לקבל תגובה אופטימאלית ויש גם מקרים שאינם מגיבים בצורה מספקת לטיפול במטוטרקסאט ואז יש לשקול שימוש בתרופת חלופיות, כמו תרופות ביולוגיות. בכל אופן חשוב לזכור שברוב המוחלט של המקרים ניתן כיום, באמצעות התרופות האנטי דלקתיות השונות לדכא את המחלה בצורה מצויינת ולנהל אורח חיים תקין ונורמאלי, למעט הצורך בנטילת תרופות ובמעקב רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת מפרקים פסוריאטית
ורד02/10/2009בהקשר לתשובתך אפשר לדכא את המחלה על 0 ידי תרופות אנטי דלקתיות ולנהל חיים תקינים האם התכוונת גם ל - MTX לקחת את הכדור הזה ללא חשש בעתיד לפי הסטטיסטיקה ונסיונך הרב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין02/10/2009ורד שלום
MTX (מטוטרקסאט) היא אכן אחת התרופות האנטי דלקתיות בעלות טווח הפעולה הארוך המסוגלות לדכא את פעילות דלקת המפרקים, למנוע נזקים לטווח הארוך וכמובן - להפחית או למנוע כאבים וסבל. אין ספק שכדאי לטפל במחלה והטיפול הוא באמצעות תרופות כמו MTX (ותרופות אנטי דלקתיות אחרות). למרות החשש מתופעות הלוואי, אם מקפידים על המעקב הדרוש, עדיף לקחת את התרופות ולחסוך את הסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעוניינת
ורד01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס!אורה30/08/2009
שלום רב
אימי 62 אובחנה לפני שנה בדיוק במחלת הלופוס ,זאת לאחר התפרצות של דלקת מפרקים קשה .
כיום מטופלת בפרדינזון ובהדרגה מפסיקה את הקורטיזון.
מצבה סהכ טוב סובלת בעיקר מעייפות ,חוסר חיוניות מיחושים שונים אבל מתפקדת.
אולם מאז התבשרה על המחלה היא מאוד מדוכאת וחרדה לעתידה .
מתבטאת ביאוש בקשר לכמה נשאר לה לחיות וכו
הדבר מאוד קשה לה ולכולנו
עכשיו עם ענין שפעת החזירים נראית מודאגת אף יותר.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס,כמוסות מורינגה ערבה
יובל30/08/2009שלום
מניסיונן של שלוש חולות לופוס שהשתמשו ומשתמשות בכמוסות עלי מורינגה ערבה,אני ממליץ
לך לנסות.
רפואה שלמה
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיאיר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד31/08/2009אין מניעה מתוספות מזון לחולי זאבת.
כמו כן אין הוכחות מדעיות או ספרות תומכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמה עוזרות הכמוסות האלה?
עדי09/09/2009היכן אפשר לקבל עליהן עוד מידע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחי מרפא
אפרת09/09/2009יאיר, טוב הלב מספר בפורומים שונים על חולות לופוס שקיבלו מורינגה והשתפרו. מה שהוא שכח לספר לנו היא את העובדה חסרת החשיבות שאין לו בצמח המורינגה שום עניין מסחרי פרט לזה שהוא מגדל אותה, משווק אותה ונהנה מרווחיה. אני חושבת שמי שלא מספר לנו את כל האמת במקומות החשובים צריך לדעת בדיוק איך להתייחס לשאר הדברים שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחי מרפא אפרת
יובל13/09/2009אפרת היקרה
עם עובדות אי אפשר להתווכח. אם תתני לי את מספר הטלפון שלך, אתן לך לדבר עם חולת לופוס
שלא היתה מסוגלת לרדת מהמיטה והיום היא צועדת קוממיות ולטענתה רק בזכות המורינגה.
בנוסף, אם את אכן מתעסקת עם צמחי מרפא, את וודאי יודעת איזה יתרונות אדירים יש לצמח
ולכן, לא משנה מי ממליץ.חשובה התוצאה
כל טוב
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחי מרפא
אפרת18/09/2009יאיר היקר,
אין ספק שהצגת הוכחות משכנעות וחד-משמעיות לגבי יעילות ובטיחות של צמח מורינגה בחולי - חולות לופוס ("עם עובדות אי אפשר להתווכח. אם תתני לי את מספר הטלפון שלך, אתן לך לדבר עם חולת לופוס שלא היתה מסוגלת לרדת מהמיטה והיום היא צועדת קוממיות ולטענתה רק בזכות המורינגה."). מזמן לא נתקלתי. ברמה כל כך לא מקצועית, פתטית ולא משכנעת של טיעונים ליעילות תרופה אתם בסך הכל מנצלים את תום הלב של הקוראים וחבל שהרופאים המנהלים את הפורום לא מסלקים את כל ההודעות בעלות האופי המסחרי המובהק מהפורום. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמוסות עלי מורינגה ערבה
יובל13/09/2009שלום עדי
הכמוסות האלה, בין השאר מכילות חמרים שעובדים על האנזים cox2 שמשתתף בתהליך הדלקתי והן עושות עבודה נפלאה בכל הקשור לדלקות פרקים,גאוט ולופוס.
רפואה שלמה
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיאיר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד14/09/2009הפורום מיועד להרחיב ידע רפואי ולתת מענה לשאלות על מחלות ראומטולוגיות.
אשמח אם תוכל להפנות אותי לספרות רפואית מקצועית בעניין הכמוסות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיאיר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד09/09/2009יש להדגיש שהטיפול ההומיאופתי יכול להיות תוספת אך לא במקום הטיפול המקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיאיר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד16/09/2009אני רוצה שוב להדגיש שהפורום הזה הוא לא מסחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד31/08/2009קיימות סיבות מרובות להופעת דיכאון בחולי לופוס;
1. מעורבות המוח בלופוס
2. תופעת לווי מטיפול בסטרואידים
3. פיברומיאלגיה
4. התיחסות החולה למחלה ממושכת שאין לה ריפוי.
על מנת לאבחן את הסיבה אצל אימך רצוי בדיקה אצל המומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד09/09/2009דכאון בלופוס נובע מ:
1. מעורבת של המוח בלופוס
2. פיברומיאלגיה
3. התמודדות עם מחלה ממושכת
נא לפנות לראומטולוג על מנת לאבחן איזה משלשת המצבים נכון
חולים על טיפול בסטרויאידם מהווים קבוצת סיכון לשפעת חזירים,
במידה ויש חום יחד עם נזלת, שיעול, קוצר נשימה, או כאבים בשרירים להתיעץ מייד עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונהאבני אתק'ה30/08/2009
אני לאחר תאונת אופנוע בקשו שאבדק אצל אורטופד בגלל קונטוזיה במרפק.
ברצוני לדעת מה המשמעות של המונח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/08/2009עידן שלום
קונטוזיה היא בסך הכל מונח רפואי שמשמעותו חבלה קהה (בניגוד לחבלה חודרת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס ושפעת החזיריםיניב30/08/2009
ד"ר גודארד היקרה,
שמי יניב ויש לי אחות בת 26 (היתה מטופלת שלך בעבר) שאובחנה כחולת לופוס לפני 8 שנים,
נכון לשנים אלה המחלה ברימסיה רוב הזמן אך ישנן התקפות מידי פעם שמטופלות ע"י סטרואידים
שאלתי היא איך עליה להתנהג בתקופה זאת (מלבד המניעה הרגילה של רחיצת ידיים דחופה וכו') האם ישנו טיפול מונע נקודתי שניתן לבצע,
אחותי לומדת במכללה ומדאיגה אותנו העובדה שהיא עלולה להידבק בקלות (ריכוז גבוהה של סטודנטים באולם סגור) ועקב בעיית הלופוס המחלה תסתבך, רציתי להתייעץ האם את ממליצה לנקוט צעדים קיצוניים כמו הפסקת לימודים לשנה הקרובה (בכדי להקטין את סכנת ההדבקות) או להמשיך כרגיל.
כמו כן אשמח לקבל מידע נוסף מה לעשות במידה וחס וחלילה היא תידבק (כמומחית למחלת הלופוס), בכדי למנוע טיפול ראשוני מרופא שאינו מכיר את המחלה לעומק (איזה טיפול לא לקבל ולמה להיות ערים...)
תודה
יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס ושפעת חזירים
ד''ר ג'יזל גודארד30/08/2009חולות לופוס הן בקבוצת סיכון לחלות בשפעת חזירים. המחלה פוגעת באנשים צעירים >30 שנים, ובאלו עם דיכוי של מערכת החיסון.
במידה ומופיע חום עם 2 מאלו: שיעול, קוצר נשימה, כאבים בשרירים- נא לגשת לרופא משפחה.
להוסיף- להימנע להיות במגע עם אנשים עם מחלת חום כולל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי תיסמונת פיברו - עזרה בבקשה .איציק29/08/2009
אני סובל מדלקת קרון במעי הדק וגם פיברומיאלגיה , אני מקבל אלטרולט 10 מ"ג כבר שבועיים (רק אז גילו את הפיברו) ובגלל ש3 שבועות אני לא ישן טוב הרופא משפחה נתן לי סטילנוקס 10 מ"ג ואני עדיין לא ישן טוב - אם אני נרדם זה רק לשעתיים אולי - הכדור אמור לתת שינה ל 7-8 שעות לפי מה שכתוב , מה אפשר לעשות אני ממש ממש מיואש - קשה לי לתפקד ביום .
* אני מקבל כרגע סטרואידים 15 מ"ג בגלל הדלקת קרון ופורינטול 50 מ"ג .
תודה ושבוע-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/08/2009אליהו שלום,
במצב זה ניתן לנסות לעלות במינון האלטרולט ל - 25 מ"ג (אלטרול) כדי לשפר את איכות השינה. אם לא תהיה תגובה לטיפול זה ניתן לשקול תרופה חלופית כמו ליריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס!?!?!קורן29/08/2009
רופאים יקרים שלום רב!!!
שמי קורן ואני בת 22 כרגע בהריון. מזה שנתיים אני סובלת מכאביי פרקים כתף ימין ולעתים שורש כף הרגל. ולעיתים אני ממש מרגישה מוגבלת עם יד ימין. ברקע המששפחתי שלי אבא שניפטר מ SEL קשה ושני אחים שלוקים במחלה. טופלתי אצל פר' אבושקרה בעבר במרפאות חוץ בסורוקה אבל חוץ מלשלוח אותי לבדיקות לא הרגשתי שנעשה אתי דבר הוא הפנה אותי לאורטופד האורטופד לריאומטולוג וחוזר חלילה. לכן הפסקתי את הטיפולים שהייתי אמורה לקבל. עקב החמרה בכאבים. טופלתי בכדורי פרקוסט 5 מ"ג. אבל שהשימוש בכדורים נעשה יותר כרוני אני משתמשת כרגע באוקסיקונטין 10 מ"ג ואני נורא תלויה בכדורים אלה ממש ללא כדורים אני ממש חצי בן אדם.
לציין שבמשך שנתיים הבדיקות תקינות למעט סי ראקטיב פרוטאין שגבוהה באופן קבוע. תקין עד 0.8 ואצלי באופן קבוע זה לא פחות מ- 1.6 אנה מיכם עיזרו לי איך ניתן לאבחן לופוס? האם יש סיכוי שאכן זה מה שיש לי??
תודה מראש קורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורן שלום
ד''ר ג'יזל גודארד30/08/2009קיים קשר משפחתי לחולי זאבת.
על מנת לעשות את האבחנה צריך 4 מתוך 11 תסמינים- תלונות, ממצאים ובדיקות דם.
בנוכחות ANA שלילי הסיכוי לזאבת אפסי.
אנו יודעים שנוגדנים מופיעים בדמם של חולים כשעדיין חשים בטוב. יתכן נוכחות נוגדנים אפילו שנים לפני אבחנת המחלה.
הממצאים השכיחים הם דלקת במיפרקים וממצאים בעור.
כדאי להיות במעקב.
עוד דבר- לפעמים יש התלקחות המחלה בהריון או מיד לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Vasculitis Wegener’s Granulomatosisרן29/08/2009
שלום
אחי בן 25 המתגורר בארה"ב (וושינגטון די.סי) חולה מזה כשנה ב Vasculitis Wegener’s Granulomatosis .
המחלה אותרה לפני כשנה והוא החל לקבל טיפול בסטרואידים וטיפול כימותרפי. אחרי שלושה חודשים הפסיקו לו את הכדורים הכימותרפים ומאז הוא לוקח רק סטרואידים על בסיס יומי.
לפני כשבועיים לאחר שחזרו לו סימנים בגוף ובדיקת השתן הראה כי יש פגיעה בכליות והוא החל לקבל טיפול כימותרפי חדש.
רציתי לברר האם מומלץ להחזירו ארצה לקבל את הטיפול פה. האם הרפואה בארץ יודעת להתמודד עם המחלה טוב יותר מאשר בארה"ב?
האם התרופות כלולות בסל הבריאות?
מהי רמת הסיכון במחלה מסוג שכזה?
למי עליי לפנות בארץ כדי לקבל חוות דעת מקצועית על המחלה?
אודה לכם על תשובתכם המהירה
רן.ס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין29/08/2009רן שלום,
מחלת ווגנר היא דלקת סיסטמית של כלי דם הפוגעת באיברים שונים לרבות הכליות, דרכי הנשימה העליונות, הראות, עצבים היקפיים, מפרקים ועוד. מדובר במחלה קשה, אשר בעבר היתה מלווה בתמותה גבוהה. למרבה המזל המחלה מגיבה ברוב המקרים לטיפול בתרופות אנטי דלקתיות חזקות, הכוללת גם סטרואידים וגם תרופות חזקות יותר, כמו ציקלופוספאמיד (שהיא אכן גם תרופה כמוטרפית) ותרופות דומות. תרופות נמצאות בסל הבריאות אם כי אינן רשומות באופן ספציפי עבור מחלת ווגנר (אלא עבור מחלות אחרות כמו לופוס). בדרך כלל ניתן בכל זאת לקבל אישור למתן התרופות במחלת ווגנר.
באופן כללי הרפואה בארץ היא בהחלט ברמה המאפשרת טיפול ברמה טובה במחלת ווגנר. לא הייתי אומר שהרמה טובה יותר מאשר בארצות הברית (בתנאי כמובן שיש לך ביטוח רפואי שם). הטיפול במחלת ווגנר ניתן על ידי ראומטולוג, רצוי במסגרת מכון ראומטלוגי בבית חולים אקדמי גדול אשר יש בו גם מחלקות נוספות רלבנטיות כמו מומחים לכליות וכו'. יש מספר מרכזים כאלו (הדסה עין כרם, איכילוב, תה"ש, רמב"ם, סורוקה ועוד) וניתן לפנות לאחד מהם ולקבוע תור לבדיקה עבור אחיך. חשוב להביא מארה"ב את החומר הרפואי הרלבנטי, ובמיוחד אם ניתן להביא תוצאות של ביופסיות (חומר פתולוגי כמו ביופסיית כיליה) אם בוצעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לפיברומיאלגיהאיילת28/08/2009
שלום רב
איזו פעילות מולמלצת לפיברומיאלגיה (יחסית קלה ללא תרופות)
האם הליכה מספיקה או כדאי גם לשלב פילאטיס?
ויש לי עוד שאלה מדוע ישנם כל כך הרבה רופאים (שניתקלתי בהם בדרך לאבחון שטוענים שפיברומיאלגיה זה שם שנותנים לסימפטומים שהם בעיקרון נפשיים???? אם כך מדוע הטיפול הוא לא אצל פסיכיאטור? אני כן מאמינה שאצלי זה לא נפשי אבל מדוע המודעות כל כך מצומצמת ולעיתים אף מעליבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין29/08/2009שרון שלום,
הפעילות הגופנית המומלצת בפיברומיאלגיה היא פעילות אירובית מתונה וסדירה. הליכה ברגל היא הדוגמא הטובה ביותר לסוג זה של פעילות והיא גם סוג פעילות שקל להתמיד בו, כיוון שהוא אינו דורש התארגנות מיוחדת, נסיעות לבריכה, שימוש במכשירים וכו'. ניתן לשלב בנוסף כל סוג של פעילות אירובית שאת נהנית ממנה ומרגישה שאת יכולה להתמיד בה לרבות שחייה, רכיבה על אופניים, ריקודי עם, וגם פילאטיס.
פיברומיאלגיה משולבת בחלק מהמקרים יחד עם בעיות נפשיות (דיכאון חרדה וכו) בעוד שאצל חולים אחרים - אין כל סימן לבעייה נפשית. הבעיות הנפשיות עלולות להיות מושפעות בהסימפטומים הגופניים, כיוון שחולות הסובלות מכאבים כרוניים ועייפות תמידית נוטות לפתח גם מידה של תסכול, בידוד ודכדוך, אך גם להשפיע לרעה על המצב הגופני. בסופו של דבר יש קשרים הדוקים בין הגוף והנפש (מה שנכון כמובן לא רק בפיברומיאלגיה אלא גם במחלות אחרות).
כאשר קיימות בעיות נפשיות יש מקום להיעזר באנשי מקצוע מתאימים (פסיכולוג או פסיכיאטר) במקביל לטיפול באספקט הגופני המרכזי - ריגוש היתר של מערכת העצבים לכאב. יחד עם זאת בפבירומיאלגיה עצמה צריך לטפל איש מקצוע הבקי בתחום ויכול לבצע את האבחנה המבדלת בין מצב זה לבין מחלות אחרות הגורמות לכאב כרוני (למשל, דלקות מפרקים) וכיום מקובל שהמומחה המתאים לתחום זה הוא ראומטולוג.
עוד יש לציין שהיחס המעליב ומזלזל שאת מתארת אכן נובע ממודעות נמוכה לאופי הבעייה, אבל אני מקווה שבעייה זו תלך ותצטמצם בהדרגה, ככל שהמודעות תגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת אבחוןאמיר27/08/2009
שלום רב ,
אני בן 28 , בריא בד"כ , אבל בחודש האחרון אני מרגיש חולשה רבה ועייפות(בייחוד בבקרים) , כאבי ראש באים והולכים וכאבים בבירכיים ובכפות הרגליים (בעקבים) , הכאבים באים לידי ביטוי בעיקר במנוחה , וכאשר אני עוסק בפעילות אני כמעט ולא חש בהם , כמו כן ניסיתי ללחוץ בחוזקה במקומות הכואבים ואין בהם רגישות מיוחדת , בלילות אני נרדם כמו "מת" ובד"כ לא מתעורר במהלך הלילה ,
העיניין הוא שבדיקות הדם שלי תקינות (חוץ מB12 נמוך , >200) , אני כבר חש כך יותר מחודש והתור שלי לראומטולוג הוא בעוד 3 חודשים , ולכן רציתי לשאול לדעתך האם מה שתיארתי יכול להתאים לפיברומיאליה , תסמונת התשישיות הכרונית או דבר אחר שאתה מכיר?
תודה רבה מראש וסליחה על אריכות דבריי ,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין29/08/2009אמיר שלום,
התלונות שאתה מתאר אינן חד משמעיות מבחינה אבחנתית. אמנם פיברומיאלגיה גורמת לכאבים מפושטים, שינה בלתי מרעננת ועייפות אבל מצד שני גם דלקות מפרקים ואפילות מחלות אחרות (למשל: תת פעילות בלוטת התריס) יכולות לגרום לסימפטומים דומים. יש להניח שפעילות גופנית מתונה וסדירה, שהיא המפתח לטיפול בפיברומיאלגיה, היא צורת טיפול שכדאי לנסות אותה בכל מקרה. גם רחצה במים חמים, לרבות חמי מרפא, עשויים להועיל לפחות זמנית במצב זה.
אם לא תמצא כל סיבה אחרת בבדיקות הדם ובבירורים אחרים, האפשרות של פיברומיאלגיה עשוייה להיות נכונה בסופו של דבר ויתכן שעד שתגיע לראומטולוג תוכל לראות שיפור מסויים בעקבות עיסוק בפעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 23, כאבי פרקים בלי נפיחותשרית27/08/2009
שלום, אני בת 23 ובשבוע וקצת האחרונים סובלת מכאבי פרקים חזקים, בעיקר בקרסולים בברכיים ובמפרק הירך, רופא משפחה הפנה אותי לבדיקות דם, הכל יצא בסדר מלבד CRP 11.20 כשהנורמה היא בין 2-5. הרופא פטר אותי בלא כלום, והכאבים ממשיכים. למי פונים, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין29/08/2009שרית שלום,
כאבי מפרקים חדשים מאד (פחות משבועיים) עשויים להיות חלק ממחלה זיהומית חריפה (למשל מחלה ויראלית) אם כי אז צפוי שיהיו נוכחים גם תסמינים נוספים כמו חום, נזלת וכדומה. ערך ה - CRP שציינת מעיד על פעילות דלקתית כלשהיא, אבל אינו ספציפי דווקא לדלקת מפרקים. יתכן שכדאי לנסות להיעזר בשלב הראשון בתרופות נוגדות כאב (אקמול, אופטלגין וכו) ואף בתרופות נוגדות דלקת (אתופן, ארקוקסיה וכו) - הכל כמובן תוך מעקב הרופא המטפל ותוך התחשבות במחלות רקע אחרות (אם ישנן). אם הכאבים מתמידים ואינם מגיבים לטיפול מסוג זה, כדאי לבקש גם בדיקה על ידי ראומטולוג ולהקדים ולבצע עוד מספר בדיקות דם מקדימות כמו שקיעת דם,בדיקת ANA ו - RF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם Q10 עוזר נגד העייפות ב-FMS?עומר26/08/2009
שלום,
אני בן 20 וסובל מפיברומיאלגיה. האם נטילת כדורי קו-אנזים Q10 יכולה לעזור נגד העייפות שבפיברומיאלגיה? קראתי שהיא יכולה לעזור בתסמונת התשישות הכרונית. כמו כן, האם יש סכנה בנטילת כדורים אלו?
בחודשים האחרונים אני סובל מאוד מתשישות וכמו כן מריכוז די נמוך בקריאה ודברים דומים. התחלתי לקחת לפני שבועיים סימבלטה (כרגע במינון של 30 מ"ג ליום, בעוד שבועיים אני אמור להעלות את המינון ל-60 מ"ג ביום). כרגע אני לא רואה שיפור בעייפות וביכולת הריכוז. האם סימבלטה יכולה לעזור משמעותית עם בעיות עייפות אלו? ובכלל, מה מומלץ לעשות נגד העייפות הזו? הליכות אני עושה 4-5 פעמים בשבוע במהירות די גבוהה במשך 45 דקות כל פעם.
בתודה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/08/2009עומר שלום,
אין הוכחה לכך שקיו 10 מועיל בפיברומיאלגיה. הסימבלטה עשוייה להועיל וכדאי לנסות למצות את יעילותה של תרופה זו על ידי העלאת המינון ל - 60 מ"ג, כפי שמתוכנן. זהו המינון המלא המומלץ לטיפול בפיברומיאלגיה (במקרים יוצאים מהכלל ניתן גם לעלות למינונים גבוהים יותר). פעילות גופנית אכן חשובה ומומלצת.
יש מקרים בהם שימוש בתרופות מעוררות כמו פרוביג'יל עשוי להועיל כטיפול בעירנות, אך יש לזכור שתרופות מסוג זה אינן רשומות כטיפול לפיברומיאלגיה כך שהשימוש בן הוא על בסיס נסיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת26/08/2009
שלום רב,
לפני זמן מה קיבלתי תשובה חיובית לבדיקה ANTINUCLEAR Ab כשהערך היה 4.3
היום קיבלתי תשובה לבדיקה DNA (ds) Ab . התוצאה היתה 2 לא כתבו אם זה חיובי או שלילי. סרגל הערכים הוא 0-30.
האם התוצאה תקינה?
האם רצוי לעשות בדיקות נוספות לגבי לופוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לי?
ליאת29/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםשיר25/08/2009
יש לי דלקת פרקים שיגרונתית מזה שנה עד לפני חודש סיימתי פרדניזון5 הראומוטולוגית הורידה לי אותו לגמרי ועכשיו התחלתי להרגיש כאבים אומנם נסבלים אבל בכל זאת כאבים בעיקר בכתפיים וצוואר וגם במאמץ יש לי רעידות בידיים וגם מעט חולשה חוסר אנרגיה בדיקות הדם תקינות וגם בלוטת התריס האם זה נורמאלי להרגיש ככה או שיש איזו שהיא בעיה יש לי תור רק חודש הבא אצל הראומוטולוגית הייתי אצל רופאת המשפחה היא אמרה לי שאני עכשיו כמו נרקומן שנגמל מסמים אם זה נורמאלי אז כמה זמן זה לוקח ?אני גם לוקחת 2פלקווניל ו4 מטטרוסאט בשבוע
ד''ר יעקב אבלין25/08/2009שושי שלום,
הירידה מסטרואידים אכן עלולה להיות כרוכה בסימפטומים של כאבים מוגברים - בעיקר לאחר שימוש ממושך בתרופת אלו. הדרך להמנע מכך היא לבצע את הגמילה באיטיות ובהדרגתית. במקרה שלך למשל יתכן שהיה עדיף לרדת מ - 5 מ"ג ל - 2.5 מ"ג, ואולי אפילו אחר כך לקחת מינון זה יום כן יום לא, על מנת להתרגל בהדרגה להפסקת הסטרואידם. אם הכאבים חמורים, ניתן לשקול חידוש זמני של הטיפול בסטרואידים במינון נמוך ואחר כך לרדת במינון באיטיות רבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור אבלין
שיר25/08/2009שירדתי מהסטרואידים ירדתי ל5 יום כן יום לא לתקופה לא של כמה חודשים ורק אחר כך שהיא ראתה את הבדיקות הדם ובדקה אותי אז היא החליטה להוריד לי לגמריי השאלה אם אחריי חודש אני אמורה להרגיש כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין25/08/2009כדי לענות על כך צריך לבדוק אותך ולראות האם באמת אין התלקחות של הדלקת (מה שעשוי לחייב עלייה במינון המטוטרקסאט למשל) או שעדיין מדובר בכאבים הקשורים לירידה בסטרואדים, שאמורים לחלוף בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת
שיר25/08/2009אז מה לעשות?
ד''ר יעקב אבלין25/08/2009לחזור ולהבדק על ידי ראומטולוג...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מאפטות כרונויות !!!!!!!שי24/08/2009
אני מזה שנה+ סובל מאפטות כרוניות שלא עוברות ממש נגעים גדלים שבאים בקבוצות של שניםאו שלושה לפעמים ארבעה ביחד שממש מקיפות את כל הפה ונישארות לפרק זמן של כחודש עם סבל וכאבים וללא יכולת לאכול או לשתות ממש עינוי, ניסית המון רופאים משחות חלב עיזים כלום לא עוזר ...רופא המשפחה שלי הפנה אותי לראומוטולוג והשאלה שלי היא כזאת האם יש לכם במה לעזור לי?
ד''ר יעקב אבלין25/08/2009שי שלום,
ההופעה של אפטות כרוניות ומכאיבות עלולה במיקרים מסויימים להעיד על קיומה של מחלה ראומטולוגית, אם כי רוב המקרים אינם כאלה. מחלת בכצ'ט היא מחלה דלקתית רב מערכתית הנפוצה בעיקר בקרב יהודים שמוצאם בטורקיה ועירק וכן בקרב ערבים. מחלה זו גורמת בכל המקרים לאפטות כרוניות וחוזרות אך בנוסף גורמת לתופעות רבות אחרות לרבות כיבים באיזור איבר המין, פריחות שונות, דלקות עיניים חמורות, בעיות בקרישת דם, פגיעות נוירולוגיות ועוד. לא ניתן לאבחן מחלה זו רק על סמך נוכחות של אפטות. יש מחלות אוטואימוניות נוספות בהן עלולות להופיע אפטות אך שוב - תמיד יחד עם תופעות קליניות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר לתשובתך
שי25/08/2009דבר ראשון אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה...בבדיקות לפני כחודשיים הובחנתי כחולה בחיידק ההליקטובקר האם יש קשר בין האפטות לחיידק וכיצד ניתן לאשש זאת?
ד''ר יעקב אבלין25/08/2009שי שלום,
נעשו מספר נסיונות לקשור בין זיהום בהליקובקטר לבין הופעה חוזרת של אפטות. בחלק מהמקרים ניתן למצוא סימנים של נוכחות החיידק בתוך האפטות. יחד עם זאת הקשר הסיבתי בין הדברים לא הוכח. אם החיידק נמצא במסגרת בירור של מחלת כיב אזי רצוי לטפל בו באופן המקובל (שילוב של תרופות אנטיביוטיות) אבל אין הוכחה ברורה לכך שטיפול זה, אשר מטרתו העיקרית ריפוי של כיבים בקיבה ובתריסריון, יוביל למניעה של אפטות בפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפרקיםרננה24/08/2009
אני בת 50 10 שנים אני סובלת מאכבים בפרקי הידיים והרגלים
בבדיקות נימצאתי חולה פוליארטלגיה ארטיטיס
יש לי כאבים חזקים במפרקי הירך כל הזמן לא יכולה לעלות במדרגות.
האם יש טיפול תרופתי לבעיה
תודה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין25/08/2009טובה שלום,
האבחנה שציינת אינה אבחנה למעשה אלא תיאור של נוכחות כאבים / דלקת במפרקים. השלב הראשון הוא לנסות להגיע לאבחנה של בעייתך, תוך היעזרות בבדיקה הגופנית (יש או אין סימני דלקת במפרקים, חריקות, הגבלה בטווחי תנועה, רגישות על פני נקודות לחיצה על השרירים), בדיקות המעבדה (יש או אין עלייה במדדי דלקת כמו שקיעת דם, יש או אין נוגדנים עצמיים ספציפיים כמו RF) ובדיקות הדמייה (יש או אין סימני שחיקת סחוסים בצילומים או לחילופין ארוזיות = כרסום בעצמות משנית לדלקת מפרקים). לאחר מכן ניתן לקבוע מהו הטיפול היעיל ביותר - טיפול אנטי דלקתי ארוך טווח אם מדובר בדלקת מפרקים, או טיפול נוגד כאבים יחד עם פיזיותרפיה וכד' אם מדובר בשחיקת סחוסים. יש לשקול גם את האפשרות של פיברומיאלגיה ולטפל בהתאם. נראה כי כדאי להבדק על ידי ראומטולוג ולצאת לדרך עם בירור מדוייק של הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)