מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ומתוטרקסאטחסוי05/09/2009
נוטלת מזה שנה מתוטרקסאט בעקבות דלקת בפרקים. במידה וברצוני להיכנס להריון, ידוע לי כי עלי לעשות הפסקה של 3-4 חודשים בטרם הכניסה להריון. אני תוהה כיצד יכולה להפסיק הטיפול בתרופה, הרי יחזרו הכאבים? מה עושים? האם התרופה לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין05/09/2009חסויה יקרה,
אכן, את הטפול במטוטרקסאט חייבים להפסיק לפחות 3 חודשים לפני הריון. לכן, ההחלטה לגבי הריון צריכה להיות מתוכננת. במקרה כזה אין ברירה אלא למצוא טיפול חלופי במקום המטוטרקסאט, אותו ניתן לקבל בהריון. יש להדגיש שלמרות שכמעט אף תרופה אינה בטוחה ב - 100% בהריון, מטוטרקסאט היא מקרה קיצוני של תרופה שאסורה לחלוטין, בעוד שישנן תרופות אחרות אשר יכולות להינתן במידה יחסית של בטיחות.
דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) היא מחלה כרונית, אשר חייבים להמשיך ולטפל בה ברוב המקרים על מנת למנוע פעילות של המחלה ויצירת נזקים. לכן, אף כי יתכן מאד שתצטרכי להחליף את הטיפול במטוטרקסאט לתרופה אחרת בשלב כלשהוא, סביר להניח שיהיה צורך בטיפול קבוע אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בידיים. עזרה?הילה04/09/2009
שלום, אני חשה כאבים במפרק הידיים, ובמיוחד באצבעות הידיים. אני חושבת שזה נובע מפעילותי הממושכת מול המחשב שכוללת שימוש בעכבר ובמקלדת ומאמצת את אצבעותיי.
האם יש פתרון? תרגילים שאפשר לעשות בכדי להקל על הכאב ולתקן את הנזק שנעשה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין04/09/2009הילה שלום,
ראשית כמובן צריך לבדוק ולוודא שלא מדובר בכאב על רקע של דלקת מפרקים (על ידי בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה). אם הכאב אכן קשור לשימוש יתר צריך להשתדל להפחית בפעילות זו ולהקפיד על סביבה ארגונומית אופטימאלית (גובה הכסא לעומת המסך, מקלדת נוחה, עכבר נוח, זווית ישרה של שורשי כפות הידיים בזמן העבודה וכו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטטרוקסט והשפעתגידי04/09/2009
נמו שנאמר מי שצורך מטטרוקסט באופן קבוע נמצא בקבוצת סיכון גבוהה ביחס לשפעת החזירים ומחלות אחרות.אני שואל שאלה תיאורטית אחרי כמה זמן לאחר שהפסקתי לקחת מטטרוקסט אני יוצא מהסיכון הגבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין04/09/2009גידי שלום,
מטוטרקסאט היא תרופה בעלת טווח פעולה ממושך כך שניתן לצפות שההשפעה עדיין תהיה קיימת לפחות מספר שבועות (עד חודשיים) אחרי הפסקת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!חסוי03/09/2009
יש לי דלקת פרקים ארטריטיסריאומטייזם.
נטלתי לתקופה פלאקווניל, ולאחר לידה, היתה התלקחות משמעותית ביותר של הדלקת (חריפה) ועל כן נוטלת 2 פלאקווניל ליום + מתוטרקסאט 4 כדורים (10 מג).
עד להשפעת המתוטרקסאט, התחלתי ליטול פרדניזון, מזה כשלושה חודשים נוטלת ו כל התרופות כולל הסטרואידים, מרגישה מצויין. מפחיתה בהדרגה את הפרדניזון......ובשלושה השבועות האחרונים נוטלת יום כן יום לא (כדור אחד של חמש מג).
בתקופה זו חזרתי לחוש מיחושים שמזכירים את הדלקת מלפני הטיפול אך כמובן בתחושות מינוריות (לא כאבים אך כאילו הדלקת עדיין לא מתה....עדיין קיימת בגוף). השאלה: מדוע המתוטרקסאט אינו עושה את העבודה? יכול להיות שלא יעיל לי? מה עושים? שאלה שניה, בבדיקות דם שערכתי נתקבלה תוצאה של בילורובין מחוץ לסקאלה (בסקאלה 0.1 עד 1, נתקבל 1.07, כלומר מעט מאוד מעל הערך העליון, אך בכל זאת מחוצה לו). האם משהו לא תקין בתפקודי הכבד? מה עושים? אני בלחץ!!!!!
מודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין04/09/2009לחסויה שלום,
אם הפסקת הטיפול בפרדניזון גורמת להתלקחות הדלקת יתכן שצריך לעלות במינון התרופות האחרות. מינון המטוטרקסאט נמוך יחסית וניתן לעלות. עם זאת חייבים לחזור ולבדוק את כל בדיקות הדם הקשורות לתפקוד הכבד כדי לוודא שלא קיימת פגיעה כבדית כתוצאה מהטיפול במטוטרקסאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר הבהרה?
חסוי05/09/2009א. תודה על תגובתך.
ב. האם לפי תוצאת הבדיקת דם שכתבתי רואים אם יש פגיעה כבדית?
במידה ואיםן פגיעה בכבד לכמה אפשר להעלות את המטותרקסאט?
ג. מה עושים אם יש פגיעה כבדית? מה הטיפול התרופתי האלטרנטיבי?
ד. מישהו כתב פה בפורום שמי שנוטל את התרופה נמצא יותר בסיכון לשפעת החזירים....למה הכוונה? האם עד כדי כך המתוטרקסאט מחליש את המערכת החיסונית? האם יש משהו לעשות? ליטול משהו לחיזוקה או משהו כזה? יש סיבה ללחץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין05/09/2009עלייה ברמת הבילירובין עשוייה לבטא פגיעה בתפקוד הכבד. במקרה שלך העלייה היא מזערית. בנוסף, צריך להסתכל לא רק על רמת הבילירובין אלא גם על האנזימים השונים של הכבד (GOT,GPT"GGT ו - ALK PHOS). אם כל אלה תקינים לא סביר שישנה פגיעה בתפקוד הכבד אבל צריך לעקוב אחרי העניין.
המינון של מטוטרקסאט עבור דלקת מפרקים מגיע עד 25 מ"ג לשבוע (בעוד שאת מקבלת 10 מ"ג).
אם יש פגיעה בתפקודי הכבד צריך להפסיק את הטיפול במטוטרקסאט. יש תרופות חלופיות יעילות לטיפול בדלקת מפרקים לרבות התרופות הביולוגיות רמיקייד, אנברל והומירה.
מטוטרקסאט ופרדניזון הן תרופות המחלישות את מערכת החיסון. זוהי למעשה התוצאה הרצוייה בדלקת מפרקים, מחלה אשר בה מערכת החיסון תוקפת "בטעות" את רקמות המיפרק. יחד עם זאת טיפול זה מחליש במידה מסויימת את יכולתה של מערכת החיסון להתמודד גם עם מזהמים חיצוניים כמו וירוסים. קשה לדעת בדיוק באיזו מידה המערכת מוחלשת, אבל ההמלצה כיום היא להתייחס לחולים המטופלים בטיפול כזה כשייכים לקבוצת סיכון מבחינת שפעת החזירים. זה בהחלט לא אומר שצריך להכנס ללחץ, אלא שאם מתפתחים סימנים של שפעת (חום, כאבי שרירים, נזלת וכו') - כדאי לפנות לרופא (ולא רק להשאר בבית ולנוח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה מעומק ליבי על התשובה הברורה!
חסוי06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים חיובייםעדי03/09/2009
שלום רב ד"ר,
בדיקה של ANA יצאה 1:320 POS מה משמעות בדיקה זו? האם זה קשור לשקיעת הדם המוחשת שאני מקבלת בבדיקות מזה זמן רב?
יש לי גם נוגדנים לבלוטת התריס (השימוטו). איני יודעת אם יש קשר.
הסיבה לבדיקה היא כאבי פרקים שמלווים אותי לאורך תקופה ארוכה ומתחזקים לקראת ערב. מיקום הכאב אינו אחיד וגם עוצמתו.
אני מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד06/09/2009ANA בכייל 1:320 נחשב חיובי ויכול להעיד על מחלה אוטואימונית.
באישה צעירה ובנוכחות דלקת במיפרקים יש מקום לחפש לופוס.
אך לעשות אבחנה של לופוס צריך 4 מתוך 11 מדדים.
כדאי להיבדק ע"י מומחה.
דרך הגב- השימוטו שכיח בקרב נשים עם לופוס או מחלה אוטואימונית אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטהשרון03/09/2009
אובחנתי כחולת פיברומיילגה. טופלתי בציפרלקס עקב בעיות חרדה ודיכאון . כעת המליץ לי הרופא על סימבלטה שיועיל לדבריו לשתי הבעיות. האם הסיבלטה תהיה תחליף לציפרלקס?
תוך כמה זמן היא משפיעה הן על הדיכאון והן על כאבי השרירים? האם היא לטווחח ארוך? לכל החיים או לזמן מוקצב מראש? סובלת מאוד תנועותי מאוד מוגבלות, ממש כאדם נכה, וסה"כ בת 57.
פשוט מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין04/09/2009שרון שלום,
סימבלטה היא תרופה אשר פועלת על ידי העלאת רמת החומרים סרוטונין ונוראפינפרין במערכת העצבים המרכזית. זאת בניגוד לציפרלקס אשר באופן סלקטיבי מעלה את רמת הסרוטונין. בניגוד לציפרלקס (ולתרופות דומות) אשר יעילה כטיפול בדיכאון וחרדה, סימבלטה יעילה הן לדיכאון והן לכאב ממקור עצבי, בין אם מדובר בעצבים היקפים (כמו הפגיעה הקיימת אצל חולי סוכרת) או במערכת העצבים המרכזית, כמו בפיברומיאלגיה. הטיפול בסימבלטה דורש את הפסקת הטיפול בציפרלקס על מנת לא להעלות את רמת הסרוטונין באופן מוגזם. ההשפעה מופיעה תוך מספר שבועות. אם הטיפול יעיל, ניתן להמשיך בו לטווח ארוך, אפילו לשנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפיברומיאלגיהיונתן03/09/2009
ד"ר אבלין שלום,
הייתי מעוניין לדעת האם יש לך נסיון עם חולים /שמעת על כאלה שטופלו בהצלחה בריטלין לפיברומיאלגיה?
כנ"ל לגבי התוסף מזון קריאטין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין04/09/2009יונתן שלום,
ריטלין אינה נחשבת טיפול מקובל בפיברומיאלגיה ואין מחקרים המעידים על יעילותה במצב זה. אמנם, ריטלין היא תרופה מעוררת ולכן עשוייה להגביר את העירנות או לשפר את העייפות ממנה סובלים החולים, אך כאמור לא מדובר בטיפול מוכח או מקובל. האינדיקציה לטיפול בריטלין קיימת רק אם במקביל קיימת גם הפרעת קשב מוכחת אשר מצדיקה טיפול זה.
קריאטין היא תוסף מזון אשר אין הוכחות מבוססות ליעילותו בפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כירופרקטור/אוסטיאופטסובל02/09/2009
שלום לכולם יש לי גם חשד ל-בכטרב ו-CFS. האם יש לך נסיון עם כירופרקטור/אוסטיאופט שעזר לך/למכריך לבעיות גב? אשמח לקבל את פרטיו בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד07/09/2009נא לפנות לפורום של אוסטיאופט/כירופרק.
אולי פורום של רפואה אלטרנטיבית????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ראומטיד ארטריטיסרוני31/08/2009
שלום רב
אימי בת 80 עברה ניתוח לכריתת 80% מהמעי דק בעקבות כריש בכלי דם למעי לפני כחצי שנה
לאחר החלמה ממושכת ושיקום תלונתה העיקרית היא כאבי בירכיים קרסוליים ושוקיים הכאבים באים בהתקפים והם חזקים מאד והיא לא מסוגלת לעמוד. היא עברה דופלר ולא נמצאה בעיה בזרימת דם כמו כן עברה מיפוי עצמות נמצאו מוקדים פעילים בבירכיים וקרסוליים. בבדיקות דם נמצא C PROTEIN גבהה וכן ESR גבהה רמת נוגדנים IGG גבהה והמוגלובין נמוך בסביבות 10.4 ,RF ברמה תקינה. היא חסרת תיאבון ויש לה נשירת שיער, אין לה עיוותים של הפרקים.
האם יתכן ומדובר בראומטיד ארטריטיס? איך ניתן לבדוק?
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/08/2009רוני שלום
Rheumatoid arthritis היא אבחנה אפשרית, אך לאור גילה של אימך, לאור מחלות הרקע המורכבות ולאור נוגדן RF שלילי - להערכתי זו אינה האבחנה הסבירה ביותר. Polymyalgia RHeumatica היא אבחנה סבירה יותר אצל חולה בגיל הזה עם כאבים מפושטים ושקיעת דם מוחשת (באופן משמעותי). בכל אופן כדאי להבדק אצל ראומטולוג ולנסות לאבחן את הבעייה במדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבחנת אנקילוזינג ספונדיליטיסישעיהו31/08/2009
הובחנתי במחלת הפסוריאזיס ובהמשך בפסוריאזיס אתריטיס. לאחרונה עקב כאבים בגב התחתון, נשלחתי לצילום רנטגן והרופא איבחן דלקת בע"ש מותני.
אני מבין שההבחנה לא קלה, לכן מה הם השיקולים להחלטה האם זה אנקילוזינג ספונדיליטיס או החמרה של הפסוריאזיס אתריטיס. הרי הסממנים כמעט דומים לשתי המחלות.
רציתי לציין שאני בשנות השישים לחיי, אין לי בעיות בעיניים והכאב במותניים הוא רק בזמן העמידה/הליכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/08/2009ישעיהו שלום,
השאלה העקרונית היא אם אתה אכן סובל ממעורבות דלקתית של האגן ושל עמוד השדרה. אם זה המצב, כאשר ברקע קיימת דלקת מפרקים פסוריאטית, סביר שמדובר בביטוי של דלקת זו. אותם ממצאים אצל אדם שאינו סובל מפסוריאזיס היו מובילים בסבירות גבוהה לאבחנה של Ankylosing spondylitis. בכל אופן אם אכן קיימת דלקת באיזורים אלו (ויתכן שיש צורך בבדיקות הדמייה מתקדמות יותר, כמו MRI של עצמות האגן, כדי לקבוע עובדה זו) - טיפול אנטי דלקתי בתרופות חדישות, לרבות מתרופות מקבוצת האנטי TNF, עשוי להביא להקלה משמעותית במצב (רמיקייד, אנברל והומירה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברגלייםרותי31/08/2009
שלום,שמי רותי אני בת 46 סובלת 12 שנה מחוסר תת פעילו שת בלוטת התריס,לוקחת 100 אטרוקסין ליום,מעל שנה סובלת מכאבים חזקים בעצמות בימיוחד ברגליים,מטופלת אצל ראמוטלוג כשנה,למעשה חוץ מבדיקות דם הוא לא נותן שום טיפול,הוא טוען שיש בריחה של כדוריות הדם הלבנות,ולפני כחודשיים עלו שיש לי חוסר של ויטמין D, והתחלתי מכדור 1 של קלציום בתוספת ויטמין D, ובנוסף לזה טיפות של ויטמין D,הכאבים רק הולכים ומחמירים.חולשה בעצמות ובגוף,סחרחורת,בנוסף לזה השקיעת דם גבוהה בערך כשנה והם לא עולים מה הבעיה,רופא משפחה הפנה אותי לרופא של בלוטת התריס לעשות אוטרסון,והוא טוען שכול זה קשור לבלוטת התריס והרמטלוג לא עלה על זה.
אודה לך אם תענה לה בנדון.
בתודה רותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/08/2009רותי שלום,
קצת קשה להגיע למסקנה חד משמעית על סמך המידע שמסרת. תת פעילות של בלוטת התריס עשוייה להיות מלווה בסימפטומים של חולשה, עייפות ואף כאבי שרירים או פרקים. לא ברור לי למה הכוונה במונח "בריחה של כדוריות לבנות". נראה שאם את סובלת מכאיב מפרקים מפושטים ושקיעת דם מוחשת יתכן שיש צורך בבירור נוסף בקשר לאפשרות של דלקת מפרקים. נראה כי את זקוקה להמשך מעקב והערכה ראומטולוגית במקביל למעקב בקשר לבלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להודעה...
רותי01/09/2009לד"ר יעקב אבלין תגובה להודעה...:
ברצוני להודות לך על תשובתך,לפני כשנה ערכו לי בדיקות בקשר לדלקת פרקים ולא מצאו כלום,עשיתי גם מיפוי עצמות והיה תקין,השאלה שלי האם זה נכון שהרופא משפחה אומר לי שיש הפרעות בבלוטת התריס כגון:גידולים על בלוטת התריס או שיש הפרעה בבלוטת הסידן והרופא מקשר את חוסר ויטמין D להפרעות בבלוטת התריס וזה מה שגורם לי לכאבים חזקים בעצמות והכאבים גם מקרינים לי במשך התקופה האחרונה לגב ולצוואר,יש מספר שעות ביום שאני קצת מתאוששת מהמצב הנוכחי ויש רגעים שאני חייבת לשכב וזה עושה לי תחושה של התעלפויות וסחרחורות קשות אני לוקחת אקמול שזה קורה לי והולכת לשכב לחצי שעה ואני קמה אני מרגישה קצת יותר טוב וזה יכול להיות אחרי שעה או שעתיים כול הכאבים והסחרחורות והחולשה ותחושה של עילפון חוזרים במשך כול היום,אתמול ההיתי אצל רופאה פנימאית והיתייעצתי איתה בקשר למצב והיא אמרה שהרופא הוא לא צודק שזה קשור כול המצב בבלוטת התריס,כול חודש ימים עושים לי בדיקות מקיפות ומעמיקות ולא מוצאים כלום,והשקיעת דם כרגיל גבוהה,ובקשר לכדוריות הדם הלבנות,אין לי בכלל מושג מזה אומר והרופא טוען שאין ספיגה של דם בגוף,שהוא שאל אותי מספר פעמיים אם אין לי דימומים מכול איבר שהוא ואני טענתי שלא,אבקש ממך מאוד מאוד שתייעץ לי לאיזה כיוון ולאיזה רופא לגשת.
בתודה רותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין01/09/2009רותי שלום,
אני חושב שאת צריכה להשלים את הבירור האנדוקריני, כלומר להבדק אצל אנדוקרינולוג (מומחה למחלות הורמונאליות) בקשר לבעיות אפשריות בבלוטת התריס או בבלוטת הפאראתירואיד (הבלוטה השולטת על משק הסידן בגוף) אשר יכולות לגרום תלונות כמו עייפות, כאבי שרירים ועצמות וכו. במקביל כפי שציינתי כדאי להדק על ידי ראומטולוג בנוגע לשקיעת הדם הגבוהה ולראות אם יש סימנים אובייקטיבי של דלקת מפרקים אשר מסבירה את הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשרוש בכתפיים.דביר31/08/2009
היי.
אני בן 15, ואולי בחודש האחרון יש לי מן רשרוש בכתפיים, זה לא כמו קליק רגיל אלא מן רעש כזה.
אין שום כאב, הכל רגיל.
זה משהו שצריך לשים לב? יש סיבה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/08/2009ד' שלום,
אין מקום לדאגה. רשרושים, קליקים ושאר קולות מסוג זה הם חסרי משמעות אם אינם מלווים בכאבים או בסימפטומים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לתסמונת התשישות הכרוניתנדב30/08/2009
שלום רב שוב ,
ברצוני רק להבין טוב יותר כמה נקודות , לשאלתי הקודמת ענית לי כי יש חפיפה מסוימת בין פיברו והתשישות הכרונית , אך מקריאה באינטרנט ראיתי שמהתשישות הכרונית ישנם חולים רבים שמחלימים תוך מספר חודשים או שנים ולא ממש ראיתי נתונים על כך בפיברו , כמו כן , האם חולי פיברו בעלי מרכיב מרכזי של כאבים ומצד שני מרכיב מרכזי של תשישות מקבלים טיפולים שונים?
ודבר אחרון , כשענית לי כתבת שיש סיכוי טוב שאני סובל מפיברו , או ממצב כלשהו הדומה לפיברו , איזה מצבים נוספים קיימים?
תודה רבה מראש וסליחה על האריכות,
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/08/2009נדב שלום,
כפי שציינתי, ההבחנה בין המצבים הללו אינה חדה ואצל חולים רבים קיימים סימפטומים המתאימים לשתי ההגדרות. כאשר התייחסתי למצב הדומה לפיברו התכוונתי למצב קליני שאינו עונה על מלוא ההגדרות הפורמאליות של פיברומיאלגיה אך מספיק קרוב לכך עד שכדאי לנסות את הטיפול המקובל לפיברומיאלגיה. יש אמנם מצבים אחרים המייצרים סימפטומים דומים (לדוגמא: תת פעילות בלוטת התריס).
מבחינת הטיפול, כאשר הכאב הוא מרכיב מרכזי, יש מקום לשימוש בתרופות המשפיעות על הולכת כאב במערכת העצבים המרכזית כמו ליריקה. אין הוכחה לכך שתרופות אלו עוזרות לתשישות כרונית לכשעצמה. תרופות מעוררות כמו פרוביג'יל עשויות להועיל בתשישות כרונית, אך יעילותן לא הוכחה בצורה מבוקרת.
לגבי הצפי לשיפור, שיפור עשוי להופיע בשני המצבים אך קשה לדעת מראש מי הם החולים שישתפרו בצורה משמעותית. הנכון הוא שבפיברומיאלגיה יש נתונים יותר מבוססים לגבי הימשכות הסימפטומים משך תקופה של עד 7 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותליאת30/08/2009
קיבלתי תשובה חיובית לבדיקה ANTINUCLEAR Ab כשהערך היה 4.3
עכשיו קיבלתי תשובה לבדיקה DNA (ds) Ab . התוצאה היתה 2 לא כתבו אם זה חיובי או שלילי. סרגל הערכים שהיה לךיד התוצאה הוא 0-30.
שאלותי:
1. האם התוצאה תקינה?
2. האם רצוי לעשות בדיקות נוספות לגבי לופוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין01/09/2009ליאת שלום,
על פי הערכים הללו, בדיקת ה - ANA חיובית ובדיקת האנטי DNA שלילית. תוצאה זו אינה ספציפית ואינה מוכחיה שמדובר בלופוס כיוון שאנשים לא מעטים נושאים את נוגדן ה- ANA. השאלה אם צריך לבצע בדיקות נוספות בכיוון זה תלוייה בביטויים הקליניים של מחלתך, כלומר בשאלה אם יש לך סימפטומים שמחשידים בצורה משמעותית ללופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת התשישות הכרוניתנדב30/08/2009
שלום רב ,
ברצוני להבין מדוע אין התייחסות כלל לתסמונת התשישות/העייפות הכרונית , כלומר מה ההבדל בינה לבין פיברומיאלגיה , האם היחס אליהן בתור מחלות הוא שונה? ואם אכן פורום זה איננו קשור ישירות לתסמונת התשישות הכרונית , אזי היכן עליי לחפש ייעוץ ולאיזה רופא עליי לפנות?
אני שואל שאלות אלו מפני שכבר מספר חודשים אני חש בעייפות ותשישות חזקה , כאבי ראש ולפעמים כאבים במקומות שונים בגוף , אך בהחלט אינני רגיש יותר לכאב ואינני מרגיש רגישות יתר באף אחת מהנקודות שמשויכות לפיברומיאלגיה ,הייתכן כי אני חולה בפיברו אך היא מתבטאת אצלי בצורה שונה מבד"כ?
תודה רבה מראש
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין30/08/2009נדב שלום,
שאלות טובות. לאמיתו של דבר קיימת חפיפה רבה בין פיברומיאלגיה לבין תשישות כרונית. כמעט כל חולי הפיברומיאלגיה סובלים גם מהפרעות שינה ותשישות ורוב חולי התשישות הכרונית סובלים גם ממיחושים שונים במערכת השרירים והשלד. כך שלעיתים קרובות חולה עשוי להיות מאובחן כסובל מתשישות כרונית אך במועד אחר (או אצל רופא אחר) לקבל אבחנה של פיברומיאלגיה. יש מקרים בהם התשישות היא הסימפטום המרכזי והכאבים הם חלק מאד מינורי מהתמונה ואז באמת לא נכון להתייחס למצב כאל פיברומיאלגיה. בכל אופן, לשאלתך, בהחלט יתכן שאתה סובל מפיברומיאלגיה, או ממצב הדומה מאד לפיברומיאלגיה מבחינה מעשית ומה שחשוב יותר - יתכן שאותן שיטות טיפול אשר יעילות עבור חולי פיברומיאלגיה עשויות להועיל במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)