מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבלטה - מועד הלקיחהעומר11/09/2009
אני סובל מפיברומיאלגיה (בעיקר לאחרונה סובל מתשישות כפי שכבר כתבתי כאן בפורום). מקבל כעת סימבלטה (לפני יומיים עברתי מ-30 מ"ג ל-60 מ"ג), ורציתי לדעת: באיזו שעה בערך מומלץ לקחת אותה?
אציין כי ברוב ימי השבוע אני קם ב-6:00 והולך לישון ב-23:00.
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין13/09/2009לרוב מומלץ לקחת סימבלטה בשעות הערב, על קיבה לא ריקה. בצורה זו ניתן להפחית את תופעות הלוואי העיקריות (בחילה). דבר זה נכון בעיקר בתחילת הטיפול, בעוד שבהמשך, לאחר שמתרגלים לטיפול - אין לכך חשיבות מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עומר13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמיסיה בלופוס וזירוז לידהלילי10/09/2009
שלום אני בשבוע 39 וקצת אני ברמיסיה מלופוס זה שנתיים התחלתי את ההריון אחרח החלמה ממושכת ולפי הרופא ב"ה במצב הכי טוה שהייתי בו הרופא נשים רוצה שאעשה זירוז הריון בסיכון לא הם מסכימים איתי שהבדיקות טובות לחץ דם מוניטר העמסת סוכר מה דעתך בנושא המשוער שלי בעוד שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמיסיה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד14/09/2009בשלב זה של ההריון ההחלטה היא בידיים של רופא נשים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוצאת בדיקת ANA יכולה להיות פעםאפי10/09/2009
שלילית ופעם חיובית? במה זה תלוי? ואם יצא פעם ופעם אך על מי מהן לסמוך? על זו בבית חולים או בקופת חולים. מבלבל לאללה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANA שלום
ד''ר ג'יזל גודארד14/09/2009בדיקת ANA חיובי יכול להעיד על מחלה אוטואימונית אך יכול להיות מוגבר במצבים אחרים גם כן.
ככל שהרמה גבוהה יותר- הסיעוי שמדובר במחלה אוטואימונית גבוה יותר.
אין לקבוע אבחנה על פי בדיקת דם ולכן חשוב מהן התלונות והממצאים בבדיקה גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וממשיך בשאלה
אפי15/09/2009כתבת שזה יכול להעיד על דברים אחרים
הייתי רוצה לדעת מה למשל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תגיבו לתוספת להודעתי. תודה
אפי30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהefi שלום
ד''ר ג'יזל גודארד01/10/2009ANA חיובי מופיע גם במחלות זיהומיות, תהליכים ממאירים ומחלות אוטואימוניןת אחרות.
ככל שהכייל גהוה יותר, הסיכוי שמדובר במחלה אוטואימונית כמו זאבת גם גבוה יותר.
יש להוסיף ב-5% האוכלוסיה ניתן למצוא רמה מוגברת של ANA. במצבים אלו, החולים מבוגרים יותר והרמה היא מעט מעל הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאוט וגז ראדוןאורנה10/09/2009
בעלי בן 47 סובל מס' שנים ממחלת גאוט (שיגדון) ברגל. טיפול תרופתי רק החמיר את ההתקפים ולא עזר. לאחרונה ביקרנו באוסטריה ושמענו על טיפול במחלות פרקים כולל גאוט כרוני, באמצעות גז ראדון שנמצא במערה באחת העיירות שם. שאלותי הן:
1. האם טיפול בגז ראדון אכן יעיל במקרה של גאוט כרוני?
2. האם ישנם סיכונים בטיפול בגז ראדון, ואם כן מהם?
3. האם טיפולים כאלה מתבצעים בארץ?
4. אם אכן יש שיפור, האם הוא זמני, או שצריך לחזור על הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאוט
יובל13/09/2009שלום אורנה
מנסיון אישי בגאוט, אני מציע לבעלך לקחת כמוסות עלי מורינגה ערבה. למידע נוסף ראי באתר
רפואה שלמה
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין13/09/2009אורנה שלום
הטיפול בראדון התפרסם במספר קטן של מחקרים בשפה הגרמנית ואינו נחשב טיפול מקובל ל - GOUT בספרות הרפואית הכללית. לא ידוע לי על טיפול כזה המתבצע בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןטליה10/09/2009
שלום, יש לי עוד שאלה אחת קטנה.
אני הייתי לוקחת פרדניזון 20 מ"ג ולאט לאט התחלתי לרדת בכמות, עכשיו הוחלט להפסיק עם הפרדניזון, לקחת 2.5 מ"ג ואז להפסיק לגמרי.
השאלה שלי היא:
כאשר התחלתי לקחת התחילו לגדול לי שערות בפנים, כמו זיפים כאלה של בנים רק יותר עדין, השאלה היא עם שאני יפסיק השערות יעלמו, ינשרו? או ישארו ככה?
ועוד משהו קטנטן הפנים שלי ממש טיפה נפוחות, הנפיחות הזו תרד גם שאני יפסיק??
אשמח עם תענו לי בהקדם.
יום טוב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין13/09/2009טליה שלום
תופעות הלוואי הללו אמורות לחלוף בהדרגה לאחר הפסקת הטיפול בסטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סונר-דופלר (DUPLEX) שלטליה10/09/2009
שלום שמי טליה אני בת 18 וחצי, לפני שנה סבלתי נורא מחולשה ברגל ואף הגבלה בכיפוף ויישור, התברר שיש לי דלקת בברך, לפני כחודש לערך התברר כי הדלקת מתחילה להעילם, הברך מתחילה להבריא, בעיקבות נפיחות בשוק של הרגל הוחלט לעשות לי בדיקת סונר-דופלר (DUPLEX) של ורידי הרגליים,
עשיתי את הבדיקה ויש תוצאות אשמח עם תוכלו לענות לי ולהגיד לי מזה אומר..
היסטוריה של DVT- לא
רגל ימין- בסגמנט FEM-POP.V זרימה ספונטנית ע"פ תנודתיות הנשימה, זרימה מוגברת בלחץ דיסטאלי. תמט תקין מקומי. אין עדות ל-DVT.
לפי מה שאני קוראת זה נראה בסדר רק מה נראה קצת חריג זה :"זרימה מוגברת בלחץ דיסטאלי.
אשמח עם תענו לי בהקדם האפשרי.
יום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין13/09/2009טליה שלום
זה נשמע תקין. שלוחצים דיסטאלית (כלומר על החלק התחתון של השוק) זה יוצר זרימה מוגברת בוריד הנבדק, וזהו ממצא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה וכאבים ברגלייםגלי10/09/2009
מזה חודשיים אני סובלת מחולשה ברגליים המלווה בכאבי שרירים, גם ללא קשר למאמץ גופני. הכאבים חזקים כאשר אני קמה בבוקר (בעיקר בכפות הרגלים) לעיתים אני אף מרגישה מאמץ מיוחד בעלייה במדרגות (מעין כבדות...).
האם לסימנים אלו יש חשיבות קלינית כלשהיא?
האם ניתן לעשות בירור רפואי אצל רופא המשפחה או שיש לפנות לרופא מומחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין13/09/2009כאבים בכפות הרגליים הם לעיתים קרובות על רקע של בעיות אורטופדיות כמו רגל שטוחה, עומס יתר על הרגליים (עודף משקל), עמידה ממושכת בעבודה וכו'. לעיתים קרובות ניתן להקל על ידי מדרסים נכונים או טיפולים אורטופדים דומים. עם זאת בהעדר סיבה אורטופדית ברורה צריך לחשוב גם על בעיות ראומטולגיות, כלומר על מחלות מפרקים דלקתיות.
רופא המשפחה בהחלט יכול להיות הכתובת הראשונה לבירור כזה ויפנה אותך להמשך בירור על פי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןשיר09/09/2009
האם ירידה מוחלטת של פרדניזון כמובן בהדרגה גורמת לחןלשת שרירים ברגליים ובידיים אני כבר חודש וחצי כבר בלי האם זה נורמלי או שאני צריכה לדאוג [יש לי דלקת מפרקים קלה שנה] החולשה בעיקר במנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין13/09/2009הן פרדניזון והן ההפסקה שלו עלולים לגרום חולשת שרירים. אם זה קשור לטיפול זה אמור לחלוף או להשתפר בהדרגה. אם אין שיפור כדאי להבדק ולראות אם קיימת בעיית שרירים אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקלרודרמההילה08/09/2009
הבנתי שמחלה זו היא גם מחלה בעור. במה זה מתבטא (כתמים, אלרגיות...)? האם זה בכל הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/09/2009הילה שלום,
סקלרודרמה היא מחלה סיסטמית, הפוגעת באיברים שונים (וושט, ריאות, מפרקים, כליות). עם זאת אחד הביטויים הראשונים של המחלה היא פגיעה עורית. פגיעה זו מתבטאת לרוב בתחילה בתופעת רינו, שנוי בצבע האצבעות (לבן, סגול, אדום) בזמן חשיפה לקור או במצבים אחרים. בהמשך מופיעה במקרים רבבים התקשות של העור, אשר נעשה צמוד יותר לרקמה התת עורית ופחות גמיש. תופעה זו מתחילה באצבעות ובידיים ויכולה להתפשט בהדרגה כלפי מעלה. כמו כן קיימת תופעה דומה בעור הפנים. בהמשך עשויות להופיע תופעות עוריות נוספות כמו הופעה של היפופיגמנטציה (אובדן פיגמנט ממוקם). הפגיעה כאמור אינה בכל הגוף, אך עשוייה להתפשט בהדרגה. לרוב לא תהיה פגיעה בעור הבטן והחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים שגרוניתבת-אל07/09/2009
שלום!
לאחרונה אימי חשה בעת הקימה בבוקר שיד ימין שלה נוקשה ואינה יכולה להזיז אותה. רק לאחר זמן מה היא מתחילה להרגיש נמלים והיד "מתעוררת".
אתמול הייתה כתבה בעיתון "זמנים בריאים" על סימפטום זה ודומים לו המובילים לדלקת מפרקים שגרונית. מה שהיה כתוב הוא שבעקבות בדיקות סרק מרובות, הפניות שלא לצורך ורופאים שלא כ"כ ידעו במה מדובר- סופה של האישה היה מצב של נכות קשה- וזאת אך ורק בעקבות כך שמהרגע שהרגישה שמשהו לא תקין ועד הפנייה לראומטולוג- עברה כמעט שנה, אם לא יותר. מה שחשוב לי לדעת הוא כיצד ניתן לזרז את קצב התהליך על מנת למנוע מצב דומה חלילה. חשוב לי לציין כי על הבוקר ניגשה אימי לרופאת משפחה על מנת לבדוק עניין זה- ונקבע לה תור לאורטופד רק לעוד שלושה שבועות.
אודה לתשובתכם המהירה.
בת מודאגת!
ד''ר יעקב אבלין07/09/2009בת אל שלום,
סימפטום כזה המוגבל ליד אחת אינו מעיד בוודאות על דלקת מפרקים וצריחך לחשוב גם על אבחנות אחרות כמו למשל בעיות עצביות (למשל" לחץ על העצב המדיאני הספק את כף היד).
יחד עם זאת כדאי לבדוק גם את הצד הראומטולוגי - אפשר בשלב ראשון לבקש לבצע בדיקות דם (שקיעת דם, CRP, RF, ANA) דרך קופת חולים כדי לראות אם יש סימנים של דלקת ובמקביל לקבוע תור לראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קפילרוסקופיהאליסף07/09/2009
שלום.רופא ראומאולוג הפנה אותי לבדיקות דם קריוגלובולינים(אכותי /חצי כמות) ונוגדני קרישה בדם-LAC.כמו כן הוא הפנה אותי לבדיקת קפילרוסקופיה.
הפניות אלו אמורות לבדוק אם יש לי מחלה ראומטית והוא הביא לי אותם כי בבדיקות דם בקופת החולים הוא ראה שיש ליANA חיובי למרות שהיה לי אנטי SCL 70 שלילי והרופא משפחה אמר שזה כלום ושאין לי שום מחלה ראומטית.
ולשאלתי:רציתי לשעת טיפה רקע על בדיקות הדם האלה ואם באמת יש סיכוי שיש מחלה ראומטית ואם לא למה הוא סתם הפנה אותי?
בנוסף לכך רציתי לדעת אם בדיקת הקפילרוסקופיה נערכת ע"י ראומטולוג ואם התוצאות שלה מידיות?
אולי הייתי צריך לכתוב זאת בהתחלה אבל כל הבדיקות הם בגלל שכשהידיים שלי קרות הן מחליפות צבעים וזה כנראה תסמונת רנו(raynaud's syndrome\phenomenon ).
תודה מראש
ד''ר יעקב אבלין07/09/2009אליסף שלום,
תופעת רינו, מתאפיינת בשינוי צבע של חלק מאצבעות הידיים או הרגליים ברצף מסויים (הרצף הקלאסי הוא אצבעות שהופכות לבנות, אחר כך סגולות - כחולות ולבסוף אדומות). התופעה מופיעה לרוב לאחר חשיפה לקור או בזמן התרגשות קיצונית.
תופעת רינו לכשעצמה אינה מעידה על מחלה אוטואימונית. התופעה שכיחה יותר אצל נשים צעירות. עם זאת, אם התופעה מלווה סימפטומים נוספים (כאבי מפרקים, שינויים בעור, הפרעות בליעה ועוד) יש מקום לבצע בירור. גם כאשר התופעה מופיעה אצל גברים, או בגיל מבוגר יותר, רצוי לבדוק.
בנוכחות נוגדנים מסוג ANA , שהם סוג נפוץ של נוגדנים עצמיים, סביר לבצע בירור נוסף בקשר לתופעת הרינו כדי לראות אם היא מבטאת מחלה או לא. בדיקות הדם אליהן הופנית (LAC וקריאוגלובולינים) הם בדיקות אימונולוגיות אשר עשויות להעיד על מחלה אוטואימונית הגורמת לתופעה זו. בדיקת קפילרוסקופיה היא בדיקה מאד פשוטה, אשר במהלכה ראומטולוג (המיומן בכך) מתבונן דרך הציפורניים (באמצעות מיקרוסקופ) על כלי הדם הקטנים במיטת הציפורן. בבדיקה זו ניתן לאתר שינויים בכלי הדם האופייניים למחלות אוטואימוניות מסויימות כמו סקלרודרמה. התוצאה מתקבלת מייד.
בסיכומו של דבר נראה כי הבדיקות אליהן הופנית הן סבירות (ולא פולשניות) וכדאי לבצען על מנת לשלול את האפשרות, שתופעת רינו קשורה במקרה שלך במחלה אוטואימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אליסף08/09/2009תודה.עזרת לי מאוד.
ועוד שאלה קטנה.כדאי לחכות עד שיהיו תוצאות לבדיקות הדם ורק אז ללכת לבדיקת קפילרוסקופיה ואז הראומטולוג יכתוב לי סיכום ע"פ כל הבדיקות?אני צריך סיכום לצה"ל,ואני מעדיף ללכת פעם אחת אליו ולא פעמיים.
ואם אפשר ממש בקצרה מה זה אנטי SCL 70.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין08/09/2009אליסף שלום,
ביצוע בדיקת הקפילרוסקופיה אינו מותנה כמובן בתוצאות הבדיקות. כמו כן איני בטוח שהראומטולוג אשר יבצע את הקפילרוסקופיה הוא זה שיעקוב אחריך בהמשך. הבדיקה מבוצעת רק במקומות מעטים - בעיקר במחלקות ראומטולוגיות בבתי חולים גדולים.
הנוגדן anti Scl70 הוא נוגדן אוטואימוני אשר מערכת החיסון מייצרת. נוגדן זה אופייני מאד למחלת הסקלרודרמה ומופיע רק לעיתים רחוקות במחלות אחרות. הנוגדן אינו מופיע אצל כל חולי הסקלרודרמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלקווניל ושיעולעינת06/09/2009
שלום רב.
בשבעה חודשים האחרונים אני מטופלת במס' תרופות לראומטואיד ארטריטיס. בחודש האחרון הוסף פלקווניל ששבוע מיום קבלתו חליתי בשפעת דמוי דלקת ריאות, שיעול נוראי,הקאות, אי יכולת לדבר, חולשה כללית חמורה. ללא חום. במשך שבוע וחצי.
לאחר ההחלמה ,היתה הפוגה של שבוע ושוב אותם הסימפטומים של השיעול הקשה הזה והתחלה של כאבי גרון.
האם יש קשר להוספת הפלקווניל לתרכובת המטוטרקסאט,פרדניזון. ועליי לעדכן את הראומטולוג?
רופאת המשפחה המליצה הפעם לשתות אנטיביוטיקה.
בקרוב אני אמורה להתחיל זריקות יומירה ואני די חוששת מכך.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין06/09/2009עינת שלום,
מבין התרופות שאת מקבלת פלקווניל היא דווקא זו שמחלישה את מערכת החיסון במידה הקלה ביותר, כך שספק אם היא אחראית לזיהמוים מהם סבלת. יחד עם זאת יש לציין שאם את אמורה ממילא להתחיל בקרוב טיפול בהומירה, שהיא תרופה חזקה ויעילה הרבה יותר מפלקווניל עבור דלקת מפרקים כמו שלך, ספק אם יש צורך בכלל במתן פלקווניל. בכל מקרה כדאי לעדכן את הראומטולוג המטפל ולהחליט ביחד אם באמת יש צורך בטיפול הזה או שאפשר להתקדם ישירות להומירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס והריון .חן05/09/2009
אני בשבוע 38+3 ובמעקב בהריון בסיכון גבוה מתחילת ההריון בביה"ח. יש לציין שמתחילת ההריון הכול תקין , לקחתי אספירין 100 עד שבוע 36 ולוקחת כמובן 400 מ"ג פלקווניל ביום. ביום שני אני הולכת לביה"ח ונאמר לי שם בפעם הקודמת ע"י הרופא שישקלו לעשות לעשות לי זרוז.. לשאלתי למה , ענה לי שמעדיפים שחולות לופוס לא יגיעו עד שבוע 39-40..אשמח אם אוכל להבין למה, והאם יש מקום להתעקש לחכות לטבעי.. הריון ראשון, ושוב הכול עד כה באמת תקין ברוך השם. אשמח לתשובה..
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן שלום
ד''ר ג'יזל גודארד06/09/2009לא ידוע לי על אנידיקציה ללידה מוקדמת.
כדאי לשאול את רופא הנשים שלך.
רצוי להפסיק אספירין משבוע 36.
אפשר לקחת פלקווניל בהריון וגם בזמן הנקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים? ?????יסמין05/09/2009
שלום רב ,
לפני כחודשיים וחצי ילדתי את בתי השנייה , כשבמשך כל ההריון סבלתי מכאבים באצבעות כף הרגל ובכרית כף רגל בנוסף כאב נוראי באיזור הירך הימני וכמובן גב תחתון. ( כאב זה חשתי גם בהריון הראשון אך עם הלידה הוא נעלם ולא שב.) אחרי הלידה הזו הכאב חלף וחזר אחרי שבועיים באופן לא רגיל האצבעות בכף הרגל התנפחו כמו נקניקיה ?(אותה אצבע בשתי כפות הרגלים) ופיתחו איזה דלקת הכאבים בירך שבו ללא הפסקה . בבדיקות הדם שלי לא ממש מאבחנים דלקת פרקים , מה שכן שקיעת הדם גבוהה. אני אדם פעלתן ודומיננטי מטבעי ועכשיו בקושי אני מצליחה להרים את התינוקת שלי וזה מדאיג אותי נורא
יש לי בקרוב תור אצל ראומוטולוג עד אז אני מבקשת לקבל איזה מידע על התופעה הזו . האם מישהו מכיר ? אני מאוד מודאגת וחרדה בבקשה עיזרו לי
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין05/09/2009יסמין שלום,
התיאור של אצבעות המתנפחות כמו נקניקיה הוא תיאור מקובל בספרות הראומטולוגית לסוג של דלקת מפרקים. העלייה בשקיעת הדם תומכת בקיומה של דלקת כלשהיא (כמובן בדיקה זו אינה ספציפית לדלקת מפרקים). דלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס היא דוגמא טיפוסית לדלקת שעלולה לגרום ל"אצבעות נקניקיה" כאלו (אם יש לך היסטוריה של פסוריאזיס אצלך או אפילו אצל קרוב משפחה מדרגה ראשונה). אין ספק שעליך להבדק אצל ראומטולוג ולעבור בירור הכולל בדיקות דם רחבות (לסוגים שונים של דלקות מפרקים), צילומים של המפרקים הרלבנטיים והחשוב ביותר - בדיקה גופנית יסודית. בהתאם לכך ניתן יהיה להגיע לאבחנה ואם אכן מדובר בדלקת מפרקים - להתחיל בטיפול אנטי דלקתי יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה בFMF ונוטלת 3 כדורי קוכצין...מירב05/09/2009
לפני שנתיים ערכתי בדיקה גנטית ונמצאתי חולה במחלת FMF אני לוקחת באופן קבוע 3 כדורי קולכצין ונקלטתי להריון לא מתוכנן- רציתי לשאול האם יש איזשהו סיכון עקב נטילת כדורי הקולכצין-
אודה לתשובתכם המלומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין05/09/2009מירב שלום,
מחלת ה - FMF כרוכה בשכיחות מוגברת לסיבוכי הריון כמו הפלות גם ללא טיפול בכולכיצין. מחקרים בהם בדקו את תוצאות הטיפול בכולכיצין על מהלך ההריון אצל נשים הסובלות מ - FMF הראו אמנם שכיחות מוגברת של הפלות, אך שכיחות זו לא היתה גבוהה יותר מהשכיחות שנצפתה בעבר, כאשר נשים החולות ב - FMF לא טופלו בכולכיצין. לא נצפתה עלייה בשכיחות של מומים מולדים. לכן ההמלצה המקובלת היא לא להפסיק את הטיפול בכולכיצין בזמן הריון. יחד עם זאת יש לשקול כל מקרה לגופו ולקבל את ההחלטה בהתסס על מצבה הקליני של האם (מידת הפעילות של המחלה בהווה ובעבר) ועל נתונים נוספים. כמו כן צריך לשקול את הצורך בביצוע מעקב מיוחד כמו בדיקת מי שפיר (אין הסכמה חד משמעית לגבי הצורך בביצוע בדיקה זו אצל נשים המטופלות בכולכיצין). ההחלטה צריכה להתקבל תוך התייעצות עם הראומטולוג המטפל בך, ובשיתוף עם גינקולוג שיעקוב אחר ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)