מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות ופיברומאלגיהחנה05/10/2009
מזה תקופה ארוכה אני סובלת מכאבים במפרקים, אני לא מסוגלת להרים את יד ימין על מנת להלביש חולצה כאשר הכאב הוא גם במפרק וגם מעל המפרק , גם יד שמאל כואבת אבל קצת פחות, כואב לי מעל החזה, ומאחורי הגב בקו החזה, כואב לי בגב תחתון לכיוון הישבן, אני סובלת מיובש בעיניים ודלקות תכופות בעיניים, בטן נפוחה מכל אוכל שאוכלת, כאבי ראש חזקים לעיתים קרובות, חוסר שינה, בריחת שתן רצינית ועוד תופעות שרופא משפחה אמר שיתכן זה פיברומאלגיה. עשיתי בדיקות והתוצאות הם: ANTINUCLEAR AB - התוצאה היא NEGATIVE/
COMPLEMENT C3 - התוצאה 141.0
COMPLEMENT C4 - התוצאה 49.8.
ANTISTREPTOLYSINO התוצאה 492.0.
RHEUMATOID FACTOR התוצאה 9.38
C-REACTIVE PROTEIN התוצאה 1.54.
האם זה פיברומאלגיה או שמא דלקת או דלקת פרקים. אשמח לתגובה. אגב, יש לי תור לראמטולוג בחודש דצמבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה עם כל מילה
שרון06/10/2009מרגישה בדיוק אותו דבר, עם כל הסימפוטמים שלך. פשוט נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין07/10/2009חנה שלום,
פיברומיאלגיה עשוייה להסביר את מכלול התלונות הללו אך גם אבחנות אחרות באון בחשבון (למשל: פולימיאלגיה ראומטיקה, בעיקר אם גילך מעל 60). האבחנה תלוייה בין היתר בבדיקה הגופנית, אשר יכולה לשלול או לאשר קיומם של סימני דלקת במפרקים השונים. יש לציין שהבדיקות רובן תקינות (לא ציינת את הטווח הנורמלי עבור בדיקת ה - CRP, אשר משתנה בין המעבדות השונות, כך שהערך שציינת עשוי להיות תקין או מוגבר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות הומירהעינת05/10/2009
שלום רב.
אני מטופלת כשמונה חודשים בפרדניזון ,פלקווניל (ארי שסאלאזופירין לא הועיל) ומטותרקסאט (4 לשבוע). בת 30.
לפני כחודש החליט הראומטולוג להתחיל זריקות יומירה, אך קופ"ח כללית מסרבים מסיבה שאינני עומדת בקריטריונים.
אינני מבינה מדוע , שכן במשך 8 חודשים כל הנסיונות לא צלחו, הכאבים נמשכים, התקפי כאב אדירים בשורשי כפות הידיים.
1. מהם הקריטריונים? והאם כדאי לקנות לבד ?
עברתי ארטרוסקופיה ביד ימין והאורטופד-כירורג מנתח ממליץ כעת על היד השניה , אך הראומטולוג מתנגד לכך. אני באמצע ולא יודעת מה להחליט.
2. מה המלצתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל וחומרים כמיים
שאלה07/10/2009איך לא נמאס לך מהחומרים הכימיים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין07/10/2009עינת שלום
השאלה היא למעשה מה האבחנה המדוייקת שלך. תרופת ה - HUMIRA נכללת בסל הבריאות כטיפול עבור סוגים מסויימים של דלקת מפרקים אך אינה רשומה עבור כל האבחנות. התרופה יקרה מאד ולא הייתי ממליץ לרכוש אותה באופן פרטי (אלא אם עומדים לרשותך משאבים בלתי מוגבלים...) במקום זאת אפשר לבקש מהקופה תרופה אחרת מקבוצת התרופות הביולוגיות כמו Enbrel ו - Remicade אשר יעילותן דומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקים ופיברומיאלגיהאתי04/10/2009
שלום רב,
אני בת 35, אם לשניים וסובלת כבר כמה שנים מפיברומיאלגיה, כך אבחן אותי הראומטולוג.
כמו כן נבדקתי בדיקות דם שיצאו חיוביות לראומטואיד פקטור, יצא חיובי 18, שהייחוס עד 15.
כמו כן אנטינוקליר בבדיקת דם חיובי.
לפני כשבוע עברתי בדיקות דם בהם גם סמן CA 15-3 ונאמר לי שחולים במחלות פרקים או דלקת אגן , אז הסמן הזה עולה, האם אכן יש קשר בין פרקים לעליית סמן הCA 15-3.?
בחודשים האחרונים יש לי כאבי תופת באיזור האגן, אני 9 חודשים לאחר לידה,
וכאבים שלא עוזבים. לוקחת סלקוקס אך לא עוזר, גם אלגוליזין פורטה לא עוזר לי.
מאחר והבדיקה הזאת חשודה עם הסמן אני מאוד דואגת ולא יודעת אם יש קשר עם פרקים.
כמו כן נבדקתי על ידי כירורג שד, כי זה בדרך כלל סמן של שד אך הבדיקה תקינה, כשסיפרתי לו על הפרקים, אמר שכדאי לי להתייעץ עם ראומטולוגג.
אודה להכוונה והדרכה בכל הקשור לבעיה המורכבת הזו.
אם יש עוד בדיקות מיוחדות לפרקים אשמח לקבל גם רשימה כזו כדי לעשות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין07/10/2009מירי שלום,
למרות שיש לעיתים עליות קלות ברמות של מרקרים שונים, כמו ה- CA-15-3, בחולי דלקת מפרקים, העליות האלו הן לרוב גבוליות. הסמן אינו נמצא בשימוש ככלי לאבחון דלקות מפרקים או כאבים באגן ומטרתו העיקרית היא מעקב אחר חולים הסובלים ממחלה ממארת ידועה. יחד עם זאת יש אנשים בריאים שיש להם רמה מעט מוגברת של הסמן. למעשה לא ברור לי למה בדקו אצלך את הסמן הזה, שאינו מקובל ככלי לסקירה ואבחון אלא כאמור ככלי למעקב וקשה לדעת איך להתייחס לתוצאה שלו בהקשרים אחרים. כך או כך, בנוגע לכאבים באגן, סביר להניח שיש צורך בבדיקה של אורטופד ו/או ראומטולוג כדי למקם את הכאבים וקרוב לודאי גם בבדיקות הדמייה של האגן - החל מצילום רגיל ועל פי הצורך - בדיקת MRI של עצמות האגן שהיא בדיקה מאד מדוייקת של איזור זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים פסוריאטיתורד04/10/2009
מדוע השפעת המטוטרקסט זה חודשיים מה הסיבה לכך שההשפעה לא מיידית?
וארוכה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין04/10/2009ורד שלום,
זה אולי נשמע מפתיע, אבל מנגנון הפעולה המדויק של מטוטרקסאט בדלקת מפרקים אינו ברור לגמרי. מטוטרקסאט משפיע ככל הנראה במספר מנגנונים על מערכת החיסון, הן על ידי עיכוב אחד האנזימים המשתתף בייצור של חומצות גרעין, אנזים אשר פעילותו קשורה לנוכחות של חומצה פולית, על ידי עיכוב של התחלקות תאים וכנראה גם במנגנונים נוספים. נראה שפעילותו מפעילה רצף של תגובות מצד מערכת החיסון אשר גורמות בסופו של דבר לירידה בפעילות הדלקתית, אבל למרבה הצער, זה לוקח זמן. יחד עם זאת ההשפעה היא ארוכה, ואם למשל מפסיקים את הטיפול התרופה ממשיכה להשפיע למשך עוד מספר שבועות או אף חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אבלין
שאלה04/10/2009שלום ד"ר אבלין,
לדעתי זוהי בעיה לומר לחולה כי:
"מנגנון הפעולה המדויק של מטוטרקסאט בדלקת מפרקים אינו ברור לגמרי".
בנוסף יש שימוש במילה "כנראה".
אם אינך יודע בדיוק מה עושה התרופה, אזי מי כן יודע? חברות התרופות?
צר לי על הבוטות, אבל אנשים חושבים שמזלזלים בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אבלין
שאלה04/10/2009שלום ד"ר אבלין,
לדעתי זוהי בעיה לומר לחולה כי:
"מנגנון הפעולה המדויק של מטוטרקסאט בדלקת מפרקים אינו ברור לגמרי".
בנוסף יש שימוש במילה "כנראה".
אם אינך יודע בדיוק מה עושה התרופה, אזי מי כן יודע? חברות התרופות?
צר לי על הבוטות, אבל אנשים חושבים שמזלזלים בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתינו
ורד04/10/2009לפי תשובתך מסקנתי היא שבעצם למי שמתיל עם מחלה זו היא לכל החיים , ז"א לקחת את ה - MTX גם לכלהחיים עם הפסקות?תודה רבה
ורד
התשובות שלך יעילות ומהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין04/10/2009ורד שלום,
בעיקרון נכון שצריך להמשיך ולטפל בדלקת מפרקים פסוריאטית כטיפול קבוע - לרוב משך שנים. בנוגע למטוטרקסאט לאחר 5 שנים של טיפול צריך לבצע הערכה של מצב הכבד (יש הטוענים שצריך לבצע ביופסיית כבד) כדי לראות אם אפשר להמשיך בטיפול זה. בכל אופן גם אם לא ממשיכים עם מטוטרקסאט יש תרופות חלופיות שבעזרתן ניתן להמשיך בטיפול ולמנוע התלקחות של המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתודה רבה על הכל
ורד04/10/2009איך המטוטרקסט משפיע על הכבד?
במההMTX יכול להזיק לכבד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על היענות מהירה
ורד04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך עוד שאלה
ורד04/10/2009האם דלקת מפרקים ודלקת פרקים זה אותו דבר או שיש הבדל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין04/10/2009מטוטרקסאט עלול לגרום לעלייה באנזימי הכבד המעידה על נזק לחלק מתאי הכבד ולמעשה מודבר בסוג של הפטיטיס - כלומר דלקת של רקמת הכבד. תופעה זו חולפת כשמפסיקים את הטיפול או מורידים את המינון. בטיפול ממושך מאד התרופה יכולה לגרום גם להצטלקות של רקמת הכבד. אגב אין הבדל בין דלקת מפרקים לדלקת פרקים. הביטוי הנכון בעברית הוא דלקת מפרקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיכום
ורד04/10/2009האם אתה ממליץ על MTX למי שסובל מדלקת מפרקים פסוריאטית או לקחת רק טיפול לכאבים כמו וולטרן נקסין כי אני רוצה לדעת שאני לוקחת טיפול ראוי( MTX|) עם מניעת נזקים בעתיד ותופעות לוואי זעירות בכבד אגב התופעות לוואי העיקרות זה פגיעה בכבד?
וכאשר מפסיקים טיפול אז התופעות נעלמות כי אני הבנתי שתופעות לוואי מפסיקים כאשר טיפול מופסק? והתופעות הם הפיכות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין04/10/2009לסיכום:
הטיפול במטוטרקסאט הוא בהחלט טיפול מומלץ ומתאים לדלקת מפרקים פסוריאטית. אם מקפידים על המעקב הרפואי הראוי, כולל בדיקות דם אחת ל - 6-8 שבועות, ברוב ניתן להימנע מתופעות לוואי רציניות. מעקב זה מאפשר להפסיק את הטיפול בזמן במקרה של בעיה בכבד ובמצב זה הנזק הוא כמעט תמיד הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תשובה בהקדםנינא03/10/2009
יש לי ילדה בת 12 לפני שנה סבלה מנפיחות בקרסול וכף רגל ימנית השנה שוב אותה נפיחות בשתי כפות רגליה .
בדיקות מעבדה הראו :
1) ASO מעל לנורמה 256
2)ANA 3.5 POSITIVE
אולטרה סאונד בטן כליות כבד טחול תקינים .
האם יש קשר בין ממצאי הבדיקות האלו לנפיחות ?
תוצאות אלו על מה הן מעידות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נינה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד04/10/2009שילוב של דלקת במפרקים עם ANA מוגבר מצביע על תהליך דלקתי ואולי מחלה אוטואימונית.
רצוי המשך בירור אצל ראומטולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מתמידמיטל03/10/2009
אני בת 29, כבר כמה שנים סובלת מכל מיני תופעות לא מוסברות שמשבשות לי את איכות החיים, עוברת בדיקות פולשניות ולא נעימות ותמיד "בריאה" ולא מוצאים כלום, אבל הסבל נשאר.
אני סובלת מכאבי ראש תכופים ומתמשכים (אחרי CT ראש וLP תקינים), מעי רגיז (אחרי קולונוסקופיה כמובן וצליאק נשלל), ומעבר לכל אלו, כל כמה חודשים תוקפים אותי כאבים נוראיים , כל פעם באתר אחר בגוף. פעם מתחת לצלעות, עברתי CT בטן ולא מצאו כלום, לפעמים נימול וכאב ביד וברגל, ולפני מס חודשים הגעתי לשיא השיאים כאשר אבדתי את היכולת לדרוך על הרגל מרוב כאבים בברך, והרופאים חשדו "שיש לי קרע במניסקוס". אני מאוד חלשה, רוב הזמן,ועל סמך כל הבדיקות הכביכול תקינות שלי (ועוד רבות אחרות) ואני מתחילה לחשוש, שהאבחנה הבלתי נמנעת היא פיברומיאלגיה.
למי אני צריכה לגשת??? האם יכול להיות קשר למחלת הנשיקה? התופעות החלו קצת אחרי שהמחלה נגמרה.האם יש קשר לחילופי עונות? בתקופות הללו התופעות תמיד מתגברות. והכי חשבו- האם יש אנשים שיוצאים מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין03/10/2009מיכל שלום,
התלונות המגוונות שאת מתארת, כולל הכאבים המפושטים וכן הבדיקות התתקינות אכן עשויים להתאים לאבחנה של פיברומיאלגיה. מצב זה אכן מתפתח לעיתים לאחר מחלות ויראליות כמו מחלת הנשיקה. יש אנשים שמצבם משתפר מאד בעקבות הטיפול, אם כי לעיתים המצב עלול להשתפר ולהחמיר לסירוגין. בכל אופן כדאי להתייעץ עם ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטה וציפרוגיסעומר03/10/2009
שלום,
אני בן 20, חולה בקרוהן ובפיברומיאלגיה. אני מטופל כעת בסימבלטה במינון של 60 מ"ג ביום. אתמול התחלתי טיפול, כרגע של 10 ימים ובהמשך לפי התוצאות יוחלט אם יומשך או יופסק, בציפרוגיס (החומר הפעיל הוא ציפרופלוקסאצין) בשביל מחלת הקרוהן. קראתי בעלון לצרכן של הסימבלטה שיש בעיתיות בשילוב בין שתי התרופות הנ"ל.
רציתי לשאול, האם באמת יש בעייתיות ואם כן - האם היא במידה כזו שעלי להפסיק לקחת את אחתן משתיהן? מה צריך לעשות?
בתודה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
עומר03/10/2009הכיתוב בנוגע להתנגשות אפשרית בין שתי התרופות מופיע בעלון לצרכן של הציפרופלוקסאצין ולא של הסימבלטה. בסמיבלטה דווקא לא מופיעה הוראה נגד נטילת ציפרופלוקסאצין (ונדמה לי שגם כל אנטיביוטיקה אחרת) יחד עם הסימבלטה.
ד''ר יעקב אבלין03/10/2009עומר שלום
השימוש בציפרופלוקסצין עלול לעכב את הפירוק של סימבלטה בכבד ולגרום לעייה ברמתו. דבר זה עלול להוביל לתופעות לוואי של סימבלטה. זה לא בהכרח אומר שלא ניתן לקחת את התרופות ביחד, אבל צריך לשים לב להופעה של תופעות לוואי (בחילות למשל) ועל פי הצורך להוריד את מינון הסימבלטה (ל - 30 מ"ג) או להפסיק אותו אם תופעות הלוואי יותר רציניות. בכל אופן ההחלטות הללו צריכות להתקבל בהתייעצות עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר03/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וסכרתיעל פ02/10/2009
אני חולה במיאסטניה, לופוס ושיוגרן. מזה שנתיים IVIG נוטלת אימורן מזה שלושה חודשים במקביל הפסקתי פלקווניל בגלל החרפה של מיאסטניה גראביס
לאחרונה עליה של ערכי גלוקוז
האם יש קשר ללופוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל פ
ד''ר ג'יזל גודארד03/10/2009סוכרת מתפתח בדרך כלל בחולים המטופלים בפרדניזון.
סוכרת היא מחלה אוטואימונית.
ידוע שמספר מחלות אוטואימוניות יכולות להופיע יחד (כמו במקרה שלך למשל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס ושיוגרן
יעל פ04/10/2009האם תופעות של בערה בעיניים בחלל הפה וגירוד קשורים לשיוגרן
האם יש משהו שיכול להקל?
יש לי תפליט פריקרדיאלי בכמות בינונית כבר 4 שנים שהחל חצי שנה אחרי ניתוח לכריתת טימומה
אני מקבלת אימורן ו IVIG מטופלת במח' טרשת בתל השומר
כאמור אני סובלת מלופוס מיאסטניה ושיוגרן
אני בת 58 ותוהה כמה שנים מחזיקים מעמד עם תסבוכת כזאת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשיחתינוורד02/10/2009
כמה זמן אחרי נטילת המטוטרקסט אפשר לקחת את הוולטרן והאם הוולטרן או כל כדור אחר מקבוצה זה משפיע על היעילות של ה - MTX
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין03/10/2009ורד שלום
באופן תיאורטי לקיחה של מטוטרקסאט יחד עם וולטרן עלולה לגרום לאינטראקציה בין השניים עם העלאה במינון של התרופות. בפועל, הסיכון אינו רב ובד"כ ניתן ליטול את התרופות יחד. כמובן כל צירוף של תרופות מגביר את הסיכוי לתופעות לוואי וכל מקרה בו מתעוררת בעייה בזמן נטילת התרופות רצוי להתייעץ עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתינו
ורד03/10/2009של"ר אבלין שלום וחג שמח!
איזה כדור נגד כאבים אני כן יכולה לקחת שעה שעתיים לאחר נטילת המטוטרקסט?
מתי אני כן יתחיל להרגיש את השפעת המטוטרקס אני לוקחת כבר כ - חודש פעם בשבוע שישי בבוקר בערב ושבת בבוקר כל כדור 2.5 MG.
תודה מראש על התשובות המהירות ועוזרות לי.
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין03/10/2009ורד שלום,
אין בעיה להשתמש בכדורים נגד כאב כמו אקמול, אופטלגין, אלגוליזין (תרופות אלו הן נוגדות כאב אך אינן נוגדות דלקת). השפעת המטוטרקסאט מגיעה לשיאה לרוב תוך כ - 6 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתינו
ורד03/10/2009ד"ר אבלין שלום רב ושבוע טוב!
אני לוקחת חומצה פולית מכיוון שאני לוקחת מטוטרקסט הומלץ לעי לקחת את החומצה פולית מלבד
היומיים של לקיחת המטוטרקסט.
.1במה יעילה החומצה הפולית כאשר לוקחים את המטוטרקסט ובכלל מה זה בדיוק חומצה פולית אני לוקחת גם כדור ברזל.
2. האם אפשר לטפל במחלת פרקים פסוריאטית על ידי המטוטרקסט לכל החיים או שהמטוטרקסט גורם להפוגה של המחלה לתקופה ואז המחלה חוזרת.
תודה מראש
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין03/10/2009ורד שלום
חומצה פולית היא ויטמין אשר מפחית את תופעות הלוואי של המטוטרקסאט. ההסבר לכך קשור למנגנון הפעילותץ האנזימטית של המטוטרקסאט. מומלץ לא לקחת חומצה פולית ביום לקיחת המטוטרקסאט כי זה עלול להפחית את יעילות הטיפול.
מטוטרקסאט אינה מרפאת את דלקת המפרקים לתמיד אלא מדכאת את הדלקת ומונעת נזקים. ברוב המיקרים יש צורך להמשיך ולטפל כדי למנוע התלקחות של הדלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו אחר
שאלה03/10/2009שלום ורד,
מכיוון שאת נשמעת קצת מיואשת, את מוזמנת לפרסם כאן את המייל שלך על מנת לקבל הצעה
להקלה בדלקת (ולא רק בכאבים) ולא באמצעות תרופות.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת מיפוי עצמותאור02/10/2009
עקב תלונות על כאבים חזקים במפרקים ו-CRP מוגבר (צעירה, לא מעשנת, לא שותה, בריאה בד"כ) נשלחתי למיפוי עצמות ואלה התוצאות:
בבדיקה הסטטית המאוחרת כולל SPECT של אגן ועמוד שדרה מותני גבי תחתון:
קיימות קליטות מעט מוגברות.
באיזור RT PROXIMAL TIBIOFIBULAR JOINS
ב- LT ANTERIOR SUPERIOR ILIAC SPINE
ב- RT SCJ.
סיכום:
הקליטות בברך מימין, ב- RT SCJ יכולים להתאים לשינויים ארטריטיים.
הקליטה באיליוים משמאל- אנטזופתיה? (סימן השאלה במקור)
אודה לך מאוד אם תוכל לפרש את הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין02/10/2009אור שלום,
אמנם קצת קשה לפרש את המפוי במנותק מהתמונה הקלינית, אבל התוצאות המתוארות עשויות להתאים לדלקת מפרקים המערבת מספר מפרקים בשלד המרכזי וההיקפי. יש להדגיש שהתוצאות של מיפוי עצמות אינן מאד ספציפיות, וקליטת יתר עשויה להיגרם מסיבות שונות כולל דלקת, חבלה ועוד. אם קיימת קורולוציה קלינית מתאימה, כלומר אם אכן ישנם כאבים וממצאים בבדיקה גופנית במפרקים המתוארים, יתכן שהדבר מתאים לאבחנה של דלקת מפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא שיש לי כאבים, חזקים מאוד
אור03/10/2009וקושי להתנייד כשהם מתגברים אבל בבדיקה גופנית הראומטולוגית לא ראתה נפיחות או אודם (כי באמת אין...).
אני מושתלת קוצב לב ולכן לא יכולה לעבור MRI.
יש דרך אחרת לקבוע בוודאות מה זה?
בבדיקות דם הדברים שלא תקינים הם CRP=3.5, מרכיבי המשלים עם תוצאה גבוהה מדי ואנמיה (אנמיה ידועה כבר שנים, לא משהו חדש...).
תודה על תשובותיך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין03/10/2009לעתים אין דרך אחרת מלבד ניסיון טיפולי עם תרופות אנטי דלקתיות לרבות סטרואידים. אם יש תגובה מאד טובה לטיפול זה גדלה ההסתברות שאכן מדובר בדלקת מפרקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' אבלין שלוםורד02/10/2009
אני לוקחת עם ה - MTX כדורי ברזל וחומצה פוליתוכאשר יש כאבים וולטרן עוזר לי ( לא באותם יומיים כאשר אני לוקחת את ה MTX זה בסדר?
ברזלכי יש לי 11.5 המוגלובין היה לי לפני כחודשיים 12.3 וירד אולי מהכדורים שלקחתי לכאבים וולטרן נקסין ארקוקסיה אני במעקב של סםירות דם .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין02/10/2009ורד שלום
את החומצה הפולית יש לקחת ביום אחר מהמטוטרקסאט (רצוי למחרת) כדי להימנע מהפחת יעילות הטיפול. וולטרן ותרופות דומות בעלות טווח פעולה קצר ניתן לקחת על פי הצורך ואם אין כאבים חזקים עדיף להימנע מלקיחתן (עקב תופעות הלוואי). הירידה בהאמוגלובין אינה קריטית, אך עשויה להיות קשורה לסיבות שונות: לדלקת עצמה (כל מחלה כרונית עלולה לגרום לאנמיה), למטוטרקסאט או לוולטרן. רצוי לעקוב אחר ספירת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת02/10/2009
שלום
בזמן האחרון התחילו לי כאבים בכל מיני אזורים בגוף כאב של כמה שניות פעם ברגל פעם באצבעות פעם בכתף????
מה זה יכול להיות יכול להיות דלקת פרקים או שזה יכול להיות מלחץ כי אני די לחוצה בתקופה האחרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין02/10/2009סיגל שלום
כאבים כאלו עשויים להגירם מסיבות שונות, לרבות דלקת מפרקים, דלקות גידים מקומיות או גם מכאבים שאינם דלקתיים ולפעמים אכן קשורים ללחץ או מתח. כדאי להיבדק על ידי רופא המשפחה ובמידת הצורך לבקש הפנייה לראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לורדרוני02/10/2009
אני כבר כ7 שנים עם המחלה הזאת (אני בן 55) עד עכשיו התרופות עוזרות ולומדים להסתדר עם הבעייה אין ברירה אחרת קחי את זה בקלות תוך תקווה שיום אחד זה יעלם או שתימצא תרופה לבעייה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ורד02/10/2009איך הצלחת לדכא את המחלה אני חדשה בענין פרופ' סוקניק ( ב"ש ) נתן לי את המטוטרקסט והתחלתי לקחת לפני כ חודש אתה אומר שיש תקווה קיבלתי יחסית צעירה 31 + אני פשוט חוששת מהתרופה שתהווה לי בעיות בעתיד ( פגיעה בכבד.
תודה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףליאת01/10/2009
שלום אני בת 26 וכבר 5 שנים יש לי תסמונות ריינו וana חיובי עם טיטר גבוה.
עשיתי בדיקות דם והבדיקות של לופוס וסקלודרמה יצאו שליליות.
הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שאני בריאה לחלוטין ושלא צריך להתיחס לANA החיובי ולתסמונת ריינו כי יש הרבה אנשים בריאים שיש לי ושאין לי מה לדאוג ושכרגע אני בריאה ואולי בעתיד זה יכול להתפרץ איזהשהי מחלה כרגע אני בריאה.
השאלה שלי היא כזאת איך אני אמורה עכשיו להיות לחכות למחלה שתתפרץ או שלא חייב שהיא תתפרץ להיות במעקב רפואי לא להיות במעקב...
אני רוצה עכשיו גם להיכנס להריון ana חיובי ותסמונת ריינו יכול להשפיע על ההריון?אני צריכה להיות במעקב של ראומטלוג בהריון? ואם עכשיו יש לי anaחיבוי ותמונת ריינו אני יכולה לחיות עם זה כל השנים בלי ששום מחלה לא תתפרץ? כי אני מפחדת שאחרי ההריון זה יכול להתפרץ למרות שעכשיו אין לי שום מחלה אבל יש לי anaחיובי זה קשור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד02/10/2009ככל שרמת ANA גבוהה יותר, כך הסיכוי לפתח מחלה אוטואימונית כמו זאבת (לופוס).
ANA חיובי לא מצריך טיפול תרופתי.
ANA יכול להיות חיובי במחלות אוטואימוניות, זיהומים, תהליכים ממאירים, וב-5% של האוכלוסיה הבריאה.
לכן לא קובעים מחלה על סמך בדיקה מעבדה.
תסמונת ריינו מופיעה ב 10% מהאוכלוסיה כמחלה בודדת.
אך יכולה להופיע גם במחלות אוטואימוניות כמו סקלרודרמה או זאבת.המשך בירור אצל ראומטולוג הכולל קפילרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת03/10/2009מה זה קפילרוסקופיה. ????
ומה עם הריון זה ישפיע?
וana שלי הוא 13.60 זה גבוה? זה אומר שאני יכולה לפתח מחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת03/10/2009מה זה קפילרוסקופיה. ????
ומה עם הריון זה ישפיע?
וana שלי הוא 13.60 זה גבוה? זה אומר שאני יכולה לפתח מחלה ?
ואם הרופא לא היבא לי את הבדיקה קפילרוסקופיה לבקש ממנו זה הכרחי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/10/2009קפילרוסקופיה זאת בדיקה לא כואבת של כלי דם הקטנים סביב מיטת הציפורן. הבדיקה לא תקינה בנוכחות מחלה אוטואימונית.
ANA של 13 זה גבוב ודרוש מעקב.
הריון עדיף כשאין מחלה פעילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים פסוריאטיתורד30/09/2009
שלום רב!
ברצוני לדעת מה ההבדלים בין דלקת מפרקים פסוריאטית לדלקת מפרקים שיגרונית האם יש הבדל בטיפול בתופעות בכאבים או שזו אותה מחלה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין01/10/2009ורד שלום,
דלקת מפרקים פסוריאטית (או בעברית צחה: דלקת מפרקים ספחתית) היא כמובן דלקת מפרקים אשר מתפתחת אצל אדם הסובל במקביל ממחלת העור פסוריאזיס (בחלק קטן מהמיקרים דלקת המפרקים מופיעה לפני הופעת המחלה העורית). מבחינה קלינית לדלקת זו יש מאפיינים טיפוסיים אשר מבדילים בינה לבין דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis). כך למשל בדלקת מפרקים פסוריאטית המעורבות המפרקית נוטה להיות פחות סימטרית. שכיח יותר לראות פגיעה במפרקים מסויימים שאינם נפגעים בד"כ בדלקת מפרקים שגרונתית (המפרקים המרוחקים של האצבעות, מפרק הסקרו - איליאק באגן) ועוד. גם מבחינת בדיקות המעבדה יש הבדלים, כאשר הנוגדנים אופיניים לדלקת מפרקים שגרונתית אינם מופעים לרוב אצל חולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית. יחד עם זאת יש מיקרים בהם דלקת המפרקים הפסוריאטית מתנהגת בצורה מאד דומה לדלקת מפרקים שגרונתית. מבחינת הטיפול, בסך הכל יש חפיפה רבה בתרופות אשר יעילות לטיפול בשתי המחלות, אם כי יש גם הבדלים מסויימים (למשל פלקווניל, תרופה אשר מסייעת במיקרים קלים של דלקת מפרקים שגרונתית, אינה מקובלת כטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית). התרופות הביולגיות הפועלות במנגנון של אנטי TNF (רמיקייד, הומירה ואנבל) יעילות בשתי המחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)