מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקים :שיר23/10/2009
בבדיקת דם כול הממצאים תקינים חוץ מאשר חומצה פולית התוצאה <2 כאשר הטווח הינו בן 7 ל 45 . בנוסף אני סובלת מזה כמה שבועות מחולשה עייפות ורעד קל מידי פעם בייחוד בתחילת מאמץ ולאחר זמן קצר הרעד פוסק. לפני 3 חודשים הורדתי את כדורי הסטרואידים שלקחתי במשך שנה .
נכון להיום אני לוקחת פלקווניל2 כדורים ביום , כדור 5 מ"ג של חומצה פולית אחד ביום ופעם בשבוע 4 כדורי מטטוראקס 2.5 מ"ג , ביום של המטטוראקס אני לא לוקחת חומצה פולית .
האם לחוסר חומצה פולית יש את התופעות הנ"ל . האם מינון של 2 כדורים ביום ישפר את המצב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין24/10/2009שיר שלום
כאמור מינון של חומצה פולית 5 מ"ג ליום הוא בד"כ די והותר. אם בכל זאת קיים חוסר חומצה פולית אין מניעה לעלות במינון ל - 10 מ"ג אבל אינני בטוח שזה יביא לשיפור בתלונות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים
שיר24/10/2009אז מה מה זה יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין24/10/2009קשה לדעת בוודאות. יתכן שהתופעות קשורות להפסקת הטיפול בסטרואידים או לבעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת מפרקים
שיר25/10/2009אני רוצה להבין גם אחרי שלושה חודשים של ניקיון מסטרואידים זה עדיין אותו מצב של חולשת שרירים ועייפות האם זה לוקח הרבה יותר משלושה חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור אבלין
שיר25/10/2009עכשיו אני ממש לחוצה שנכנסתי לאינטרנט וכתבתי חולשת שרירים וקראתי מה אני יכולה לעשות לאן ללכת להבדק או שאני סתם מלחיצה את עצמי האם ההורדה של הסטרואידים יכולה לשות חולשה כזאת מלחיצה אחריי 3 חודשים בבקשה תענה לי מה לעשות?יש לי עוד שבוע בר מצווה לילד האם הלחץ של הבר מצווה גם יכול לעשות כזה מצב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור אבלין
שיר25/10/2009עכשיו אני ממש לחוצה שנכנסתי לאינטרנט וכתבתי חולשת שרירים וקראתי מה אני יכולה לעשות לאן ללכת להבדק או שאני סתם מלחיצה את עצמי האם ההורדה של הסטרואידים יכולה לשות חולשה כזאת מלחיצה אחריי 3 חודשים בבקשה תענה לי מה לעשות?יש לי עוד שבוע בר מצווה לילד האם הלחץ של הבר מצווה גם יכול לעשות כזה מצב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה וכאבי פרקיםטלי23/10/2009
שלום,
אני חולה בפיברומיאלגיה מזה שנתיים. מאובחנת רשמית כבר שנה.
בזמן האחרון, התחלתי לסבול גם מכאבים בפרקי הידיים.
במהלך השנתיים סבלתי מכאבים מפושטים בשרירים ולא התוודעתי לכאב במפרקים.
האם זהו מאפיין נוסף של פיברומיאלגיה או שעליי לבדוק כיוונים אחרים ?
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/10/2009טלי שלום
עקרונית, פיברומיאלגיה גורמת לכאבים מפשוטים שניתן להרגיש אותם באיזורים רבים של הגוף, כולל במפרקים. יחד עם זאת, אם אופי הכאבים השתנה בצורה משמעותית ומתמקד כעת במפרקים הרבה יותר מאשר קודם, כדאי לוודא שלא התפתחה בעיה אחרת כמו דלקת מפרקים אשר אחראית לשינוי. כדאי להיבדק על ידי הרופא (ועל פי הצורך, במקרה ספק להתייעץ גם עם ראומטולוג) אשר יבדוק את המפרקים וקבע אם קיימים סימנים של דלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהסיגל22/10/2009
שלום מזה כ5 שנים אני סובלת מעייפות ותשישות יש לי שריפה ביד וברגל שמאל וחןץ מזה יש לי כאבים בצואר שכמות וירכיים יש לציין שכל הבדיקות תקינות למעט בי 12 נמוך ולחץ דם נמוך.
שאלתי את רופא המשפחה שטוען שאין לי כלום אם יכול להיות שיש לי פיברומיאלגיה או תשישות כרונית והרופא אומר שאין מחלות כאלו . שאלתי היא האם זה מה שיש לי ואיך אני בודקת
תודה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/10/2009סיגל שלום,
על פי התיאור שנתת בהחלט יתכן שאת סובלת מפיברומיאלגיה. אם את לא מקבלת מענה מהרופא המטפל בך כדאי להתייעץ עם ראומטולוג, לשלול את קיומה של מחלת מפרקים אחרת העלולה לגרום לכאבים ואם אכן מדובר בפיברומיאלגיה, לטפל בהתאם. יש להדגיש שאין בדיקות מעבדה או הדמייה ספציפיות עבור מצב זה ומטרת הבדיקות היא רק לשלול מצבים אחרים. יחד עם זאת, אם את סובלת מכאבים מפושטים ובבדיקה גופנית קיימת רגישות אופיינית, האבחנה של פיברומיאלגיה היא פשוטה ואיננה דורשת בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הרופא שלך אמר לך שאין מחלות כאלו
עומר23/10/2009אני מציע לך לשקול ברצינות להחליף אותו.
אין איזה גוף שאפשר לשלוח לו שמות של רופאים חסרי אחריות, בעלי דיעות קדומות שפשוט פוגעים פיזית בחולים?
וזה בלי קשר לאם אכן יש לך פיברומיאלגיה או שאין לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, כמובן שגם תסמונת התשישות
עומר23/10/2009הכרונית קיימת. לאחרונה אף נמצא וירוס מסוג retrovirus שנקרא XMRV אשר מופיע בחולי תסמונת התשישות הכרונית בריכוז גבוה מאוד (באחד המחקרים כ-67% ובשני 95%) ובאחוז קטן בקבוצת הביקורת באחד המחקרים (3.7%). ייתכן שהוירוס הוא הגורם או אחד הגורמים למחלה או לחלק מתסמיניה, ובכל אופן הממצא הזה הוא עוד ממצא שמוכיח שתסמונת התשישות הכרונית היא לא המצאה ולא רק בראש - היא מחלה לכל דבר, שפשוט עולם הרפואה עוד לא מצא (אולי אפשר לומר, עד גילוי הוירוס הנ"ל) בדיקה פשוטה וזולה יחסית בשביל לאבחן אותה.
אגב, נלקחו גם מספר דגימות דם מחולי פיברומיאלגיה וגם בהן נמצא הוירוס המדובר, אך שם דרוש מחקר רב יותר וגדול יותר. בנוסף, גם לפיברומיאלגיה יש כבר מספיק הוכחות - העניין הוא שמדובר בהוכחות שביצוע בדיקה עבורן הוא יקר ונדיר יחסית (למשל, שימוש במכשיר fMRI שמדגים כיצד זרימת דם באזורי כאב אצל חולי פיברומיאלגיה גדולה משמעותית מזה אצל אנשים בריאים ביחס לאותו גירוי שניתן להם - גירוי אשר, אם אני זוכר נכון, האנשים הבריאים חשו כלא כואב ואילו חולי הפיברומיאלגיה חשו ככואב - ושוב, כאן יש גם הוכחה אובייקטיבית חד משמעית שלא מתבססת על מה שהחולה אומר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתשיר22/10/2009
האם חוסר בחומצה פולית יכול לעשות רעידות בידיים ובגוף וגם חולשה כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009שיר שלום
חוסר חומצה פולית יכול לגרום לחולשה (כתוצאה מאנמיה) ולפעמים גם לתופעות נוירולוגיות (בייחוד בשילוב עם חוסר ויטמין B12).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםשיר22/10/2009
האם יכול להיות שיש לי חוסר בחומצה פולית בזמן שכל יום אני לוקחת כדור כל יום חוץ מהיום שאני לוקחת מטטרוקסאט[כך זה נראה בבדיקת דם]מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009שיר שלום
בדרך כלל כדור ביום של מטוטרקסאט (5 מ"ג) זה די והתר, גם עבור חולים המטופלים במטוטרקסאט (כדאי לבדוק שאת אכן מקבלת 5 מ"ג ולא 400 מיקרוגרם שזה פחות מגרם אחד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםשיר21/10/2009
איך נקראת הבדיקה שרואים שיש דלקת פרקים?
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009שיר שלום,
אין בדיקה אחת ויחידה לדקות מפרקים אלא בדיקות שונות (RF, ANA וכו) והכל תלוי גם בהקשר הקליני המתאים, כלומר בתסמינים מהם סובלת החולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוו"ד על טיפול של ד"ר סטפן בן שושןדורית21/10/2009
שלום רב,
עקב התנפחות אצבעות הידיים מראומאטויד אטראיטיס,קיבלתי זריקה באצבע , הנפיחות ירדה ב50% ולאחר כחודש מהזריקה, שוב חזרה הנפיחות הקשה, כנראה שיש דלקת פעילה שם. הומלץ לי על טיפול מונחה CT על ידי ד"ר בן שושן. אשמח לשמוע חוו"ד נוספות על הטיפול.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009דורית שלןם
הזרקה מכוונת של סטרואידים למפרקים יכולה לעזור בדלקות מפרקים אך אם מדובר בדלקת מפרקים שגרונתית (ראומטואיד ארטריטיס) יש צורך גם בטיפול סיסטמי כדי להשתלט על המחלה בכללותה ולא רק בטיפול מקומי למפרקים מסויימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ופיענוח תוצאות בדיקת הדםאילאיל20/10/2009
שלום.
בזמן האחרון התחילו לי כאבים במפרקים בזמן מאמץ בידיים, ובברכיים אפילו אם אני יושבת כמה דקות רגל על רגל או רגליים פשוטות קדימה, יש לי גם כאבים במפרקי הגב כאשר אני נשכת או כאשר אני מתכופפת.
בתוצאות בדיקת הדם כתוב:
ESR 1 hour 12.0 mm/hr
rheumatoid factor 6.0 IU/ml
C.R.P 0.7H mg/dl
האם התוצאות תקינות? ואם כן מה עוד אני יכולה לעשות בכדי למצוא מקור לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009אילאיל שלום,
הבדיקות בסך הכל תקינות ואינן מצביעות על דלקת מפרקים. נראה כי יש לחפש סיבות אחרות לכאב (שחיקת סחוסים או בעיות נוספות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דם לדלקת פרקיםא.ו20/10/2009
שלום רב,
עשיתי בדיקות דם לבירור האם יש לי דלקת פרקים. להלן התשובות שהיו מחוץ לנורמה:
ALKP - 143.8
GGT - 72
ESR - 44
Rheumatoid Factor Quantit - קטן מ- 5ml
complement-C3 - 183
complement-C4 - 41.1
אודה על תשובה מהירה - מה אומרות התשובות עם היחס שעובר את הנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009שלום רב,
מבחינה ראומטולוגית הממצא היחיד בבדיקות הוא עלייה בשקיעת הדם (44) - ממצא המעיד על קיומה של דלקת כלשהיא (לאו דווקא דלקת מפרקים). הבדיקות האחרות מצביעות על הפרעה מסוימת בתפקוד הכבד ואינן קשורות דווקא לבעיות ראומטולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהאסי19/10/2009
שלום
אני בחור בן 26
בשנים האחרונות אני מרגיש שהחלק העליון של הגב שלי מתעקם כלפי מטה
הייתי אצל אורטופד והוא לא מצא שום בעיה
לא היה קיים בילדות
בהתחלה לא יחסתי לזה חשיבות ,זה התבטא במוגבלות בתנועות הצוואר וכפיפות
בשנה האחורנה זה התחיל להחמיר ממש במהירות, הבדלים ביום יום, שמתי לב שהחלק הקדמי של הגוף באזור הצלעות זז כלפי חוץ והצוואר נוטה החוצה
עד לא מזמן לא היו כאבים אבל לאחורנה כשאני יושב ובמיוחד כשאני מתכופף
אני מרגיש דקירות בחלק התחתון של הצלעות
ממה זה יכול לנבוע תופעה כזאת שהגוף משתנה בצורה כזאת
והאם יש טיפול?
אורטופד הפנה אותי לפורום הזה הוא הציע לעשות בדיקות דם
כדי לשלול מחלות ראומטיות
אילו בדיקות עליי לעשות (בדיקת דם כללית)?
ואילו ערכים יש לבדוק
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009אסי שלום,
שנויים בצורת עמוד השדרה יחד עם כאבים עלולים להיות ביטוי של דלקות מפרקים מסוימות המערבות את החוליות ואת האגן. המחלה הקלסית הגורמת לכך נקראת Ankylosing Spondylits. מומלץ לבצע בדיקות דם הכוללות את רמות מדדי הדלקת (שקיעת דם ו - CRP) וכמו כן את האנטיגן HLA B27 - סמן גנטי אשר אופייני למחלות אלו. בנוסף יש צורך בהדמייה של עמוד השדרה והאגן (על ידי צילומי רנטגן או שיטות מתקדמות יותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןבעז19/10/2009
שלום
אני בן 31. לפני שמונה חודשים אבחנו אצלי adult still's disease. מאז עדיין לא נמצאה תרופה שתעזור לי עם המחלה (ניסינו מתטרוקסט ויומירה ללא הצלחה). בינתיים אני מקבל פרדניזון במינון מאד גבוה - כרגע אני על 90 מ"ג ביום, אחרי יותר מחצי שנה שהייתי על 100 ביום. בנוסף אני לוקח גם נקסין.
בימים אלה אני מחכה לתחילת טיפול באקטמרה, אבל עדיין לא ברור מתי זה יקרה.
השאלה שלי היא אם יש אלטרנטיבה לפרדניזון. אני סובל כמעט מכל תופעת לוואי אפשרית של התרופה הזאת, אבל הנסיון האחרון שלי לרדת ל-85 מ"ג ביום לווה מיד בכאבים בלתי נסבלים ובעצם בסוג של התלקחות מחודשת של הדלקת.
מה לגבי משככי כאבים שלא גורמים לנזקים כפי שגורמים הסטרואידים (כמו למשל אוסטיאופורוזיס שכבר התהווה אצלי מספר חודשים לאחר תחילת השימוש בפרדניזון).
אשמח לתשובה.
תודה,בעז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009בועז שלום,
יתכן שכדאי לנסות תרופות ביולוגיות נוספות מלבד ההומירה כמו למשך רמיקייד או אנברל. במקרים מסויימים ניתן לנסות גם את התרופה החדשה ריטוקסאן. בכל מקרה אתה כמובן צודק - יש צורך לרדת במינון הפרדניזון בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ra רמיקייד והיריוןסיון19/10/2009
שלום רב !
אני בת 28 סובלת מדלקת פרקים ra, אני נוטלת את תרופת הרימיקייד במשך 3 שנים 300 מ"ג
ברצוני לשאול האם מותר להיכנס להיריון עם תרופת הרימיקייד או שצריך להפסיק אותה זמן מה לפני ההריון.
אשמח לתשובה במהרה.
תודה והמשך שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009סיוון שלום,
כמו רוב התרופות, הבטיחות של שימוש ברמיקייד בהריון אינה ידועה בבירור. זו אינה תרופה אשר אסור חד משמעית לקחת בהריון וצריך לשקול את הצורך מול הסיכון התיאורטי. ניתן גם להתייעץ עם המרכז העארצי לטרטולוגיה (סיבוכי הריון) של משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומלגיה סרטן וגנטיקהסיגל19/10/2009
שלום- אחותי חלתה בסרטן השד, ואח"כ בסרטן הלימפה, כמו-כן אובחנה כחולה בפיברומלאגיה, אני, חליתי בסרטן השד, לפני שנה וחצי, ומאז, יש לי את כל הסימנים לפיברומלאגיה, שאלותי-- 1) האם יכול להיות כאן מצב גנטי לפיברו, ?? (לסרטן, עשיתי בדיקות ואמרו שלא,) אני ממוצא תימני, בת 51 אחותי בת 57, ואת הסרטן הראשון,קיבלה אחותי באותו גיל שאני קיבלתי, 50, ובאותו צד שד, כך שלי ברור שטעו באבחנת הגנטיות של הסרטן, אז, מקווה שלא התבלבלתם - 2) למה לוקח כל-כך הרבה זמן לקבל תור, למרפאות ראומטולוגיה ??!!
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009סיגל שלום,
לפיברומיאלגיה בהחלט יש מרכיב גנטי חזק למדי וכאשר אדם אחד במשפחה סובל מפיברומיאלגיה הסיכון עבור בני המשפחה האחרים מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות ביו תרופתיותמירב18/10/2009
שלום,
אני מטופלת ברמיקייד ומתוטרקסאט+חומצה פולית ורציתי לדעת האם מבחינת השילוב של כולם
אוכל לקחת אביטרן כנגד הכאבים החזקים שיש לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009מירב שלום
ככל שלוקחים יותר תרופות ביחד יש יותר סיכון לתופעות לוואי וזה נכון גם לגבי הצירוף שהזכרת. יחד עם זאת ניתן בזהירות להשתמש באביטרן במצב זה תוך מעקב אחר תופעות הלוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אבלין לופוס ופיברומיאלגיהסיון18/10/2009
יש לי ESR של 120 ו- CRP של 5.7, כמו כן ANA חיובי של 1:160, אובחנתי לאור כאבים בלבד בפלג גוף עליון בעיקר בידיים ובשכמות ללא סימנים כמו אודם, חום או נפיחות בפרקים כחולת לופוס, בשילוב עם פיברומיאלגיה. אני נוטלת פלאקווניל מזה חודשיים אך אלה לא עוזרים ואני ממשיכה לקחת משככי כאבים כגון ארקוקסיה, הוצע לי טיפול בליריקה בשילוב קלונקס ואני קצת חוששת מעצם היותן תרופות פסיכיאטריות.
1. שאלתי היא האם יש במצב כזה מקום לבירור נוירולוגי שכן בעשרת הימים האחרונים אני מתקשה להזיז את כפות הידיים אחרי מאמץ קל כמו עלייה במדרגות?
2. בנוסף רציתי לדעת איך זה הגיוני אם בדיקות הדם שלי אינן תקינות שהגיעו לאבחנה של פיברומיאלגיה?
אודה להתייחסותך במהירות,
סיון ,
אני בת 27 נשואה וסטודנטית ואני מתקשה לתפקד באופן שוטף לאור התפרצותן של המחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין22/10/2009סיוון שלום,
כמה נקודות:
ליריקה אינה תרופה פסיכיאטרית אלא תרופה הפועלת על הולכת כאב.
בדיקות המעבדה אינן מעידות על פיברומיאלגה אך גם אינן שוללות אבחנה זו. יתכן מאד שיש גם דלקת מפרקים וגם פיברומיאלגיה משנית.
לגבי התלונות של חולשה חדשה בידיים יש מקום לבירור נוירולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)