פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים סימטריים בכפות הידים וקישיון
    אשר
    10/10/2009

אני בן 54 בשלושה חודשים האחרונים אני סובל מקישיון בידיים .וכאבים לא חזקים.
    כאבים כללים במיפרקים .חולשה.היתי אצל 2 ראומטולוגים שונים .אורטופד.ועשיתי את כל הבדיקות
    דם .והם תקינות.אני רוצה לציין דבר חשוב נוסף כל התחושות הם סימטריות ממש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/10/2009

אשר שלום,
    התלונה של כאב סימטרי ונוקשות בשורשי כפות הידיים (בעיקר נוקשות בשעות הבוקר) עשויה להתאים לתחילתה של דלקת מפרקים כמו דלקת מפרקים שגרונתית אך עשויה להופיע גם במצבים שאינם דלקתיים. אחת הבדיקות שיכולה לעזור היא בדיקת הדם anti CCP שהיא בדיקה חדשה יחסית אשר ספציפית מאד לדלקת מפרקים שגרונתית ועשויה להיות חיובית גם כאשר הבדיקה הקלסית, RF, שלילית. בכל מקרה יש מקרים גבוליים בהם בדיקות הדם אינן תורמות לאבחנה ויש צורך להמשיך ולעקוב אחר הקליניקה. לעתים יש מקום לניסיון טיפולי קצר בתרופות אנטי דלקתיות (כמו סטרואדים) כדי להעריך את התגובה לטיפול ועל סמך זה לנסות להבין אם מדובר במחלה דלקתית או לא. כמו כן כדאי לבצע צילומים של כפות הידיים גם ככלי להשוואה בעתיד וגם כדי לאבחן שחיקת סחוסים או בעיות דומות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• anti CCP

אשר
    11/10/2009

תודה על התשובה המהירה. אז ההיתי אתמול אצל רופה המישפחה לבקש בדיקה של anti CCP
    והרופה בדק ולא מצא ברשומות שלו שום זכר לבדיקה זו.עם אפשר לפרט יותר בקשר לבדיקה זו תודה.כמו כן ביקשתי בדיקת אקו לב.אותה אעשה היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    11/10/2009

אשר שלום
    למרבה הצער הבדיקה אינה כלולה עדיין בסל הבריאות ולכן הקופה אינה מחויבת לבצע אותה (אם כי חלק מהקופות כן משתפות פעולה). ניתן בכל מקרה לבצע את הבדיקה בתשלום במסגרת של מעבדה אימונולוגית בבתי חולים גדולים (כמו איכילוב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Anti-SS-A = 4.3
    עמליה
    09/10/2009

בבדיקת דם נמצא שהכל תקין מלבד הנתון הבא:

Anti SS-A = 4.3

אני בת 36 אמא לילד 1 בן שנה וחצי

מבחינה רפואית הכל אצלי תקין מלבד תחושותתכופות של עיפות ייתר, חולשה כללית ותחושת קור

תודה מראש על כל תשובה שתעזור לי להבין את תוצאות הבדיקה - והשלכות אפשריות

עמליה

לקביעת תור
    סגירה
    Anti-SS-A = 4.3

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    09/10/2009

מדובר בנוגדן אשר עשוי להופיע במחלה הידועה כתסמונת סיוגרן. מחלה אוטואימונית זו תוקפת את בלוטות הדמעות והרוק וגורמת ליובש בעיניים ובפה, כאבי מפרקים ועוד. כדי להבין את משמעות הבדיקה צריך לקחת בחשבון את הקליניקה - את התלונות מהן את סובלת ואת הממצאים בבדיקה הגופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1

עמליה
    09/10/2009

כפי שציינתי, מלבד חולשה שתוקפת מדי פעם ותחושה תכופה של קור, אין שום סימן נוסף שאינו תקין
    אוכל לצרף את תוצאות בדיקות הדם אם זה יעזור בקבלת תמונה ברורה יותר

ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    09/10/2009

עמליה שלום,
    אם הסימפטומים הם כל כך בלתי ספציפיים קשה לקבוע רק על סמך הבדיקה שציינת כי מדובר במצב של מחלה. נראה שכדאי להתייעץ גם עם ראומטולוג אשר יבדוק את מכלול הבדיקות והממצאים וינסה לקבוע אם אכן קיימת בעיה או שמדובר בממצא מעבדתי ותו לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלקווניל בהריון
    גלית
    09/10/2009

שלום אני בשבוע 27 אובחנתי כחולת לופוס לוקחת קלקסן 40 מ"ג, בעקבות טשטוש ראיה הומלץ על הוספת פלקווניל, האם מותר בהריון? ועם קלקסן?

לקביעת תור
    סגירה
    פלקווניל בהריון

הוספת תגובה

• גלית שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    11/10/2009

לאור הפרסומים האחרונים בספרות רפואי ניתן ליטול פלקווניל בהריון וגם בזמן הנקה.
    קלקסן בטוח בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת רופא מומחה
    שושן צחור
    09/10/2009

שלום,
    אני מחפשת רופא שמתמחה במחלת ה-SAPHO SYNDROME .
    בני חולה במחלה זו ומקבל ארדיה כל חודשיים וחצי.
    אני במקביל קוראת על מחקרים חדשים ועל טיפולים אחרים.
    אני רוצה שבני יקבל את הטיפול הטוב ביותר.
    תודה מכל הלב,

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת רופא מומחה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    09/10/2009

ששון שלום
    הטיפול במחלות נדירות יחסית כמו SAPHO כדאי שיתבצע במסגרת של מרכז רפואי גדול אשר "מצוייד" במגוון מומחים היכולים לתרום מנסיונם לטיפול ואשר דנים במקרים כאלו. לכן הייתי ממליץ על אחד המרכזים הרפואיים הגדולים כמו הדסה עין כרם, איכילוב, תל השומר, רמב"ם, סורוקה וכו. הטיפול בארדיה הוא טיפול מקובל הנחשב יעיל במצב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד שמאל
    שש
    07/10/2009

שלום
    מזה מספר חודשים אני סובל מכאבים בצד שמאל של הגוף החל מהצוואר ועד לכף הרגל הכאבים באזור החזה וכתף שמאל מופעים לאחר כל מאמץ כולל לאחר קיום יחסים מינים וגמירה.
    לעיתים קרובות כף הרגל וכן הקרסול והברך נפוחות.
    עשיתי לאיחרונה בדיקות דם והרופא המטפל החליט להפנות למרפאה ראומוטולוגית הבדיקום הן:
    complement c3 212.6
    complement c4 77.2
    c-reactive ptotein 12.69
    אבקש את ההסבר לבדיקה אם אפשר וכן עזרה בהסבר לכאבים.
    עשיתי בדיקות מאמץ אקג על מנת לבדוק בעיות לב והן יצאו תקינות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד שמאל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

שלום רב,
    הממצא העיקרי בבדיקות הוא העלייה ברמת ה - CRP, מדד כללי של דלקת. ממצא זה יחד עם התנפחות חוזרת של מפרקים כולל הברכיים והקרסוליים עשוי להתאים לתחילתה של דלקת מפרקים. סוגים שונים של דלקת מפרקים עלולים להתבטא באופן זה (לדוגמא: דלקת מפרקים המלווה את מחלת הפסוראיזיס או כזו המלווה מחלות מעי דלקתיות). יש להיבדק על ידי ראומטולוג ורצוי להבדק בזמן התקף, כדי להגיע לאבחנה מדוייקת ולטיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל ובשוק
    מירב
    07/10/2009

שלום,
    אני חמישה חודשים אחרי הריון (עדיין מניקה) ותקופה ארוכה סובלת מכאבי רגלים (בעיקר רגל שמאל) הכוללים את כף הרגל והשוק.
    בבדיקות דם שקבלתי :
    mg/dl 0.61 C-REACTIVE PROTEIN
    mg/dl 42.7 COMPLEMENT C4
    שאר הערכים תקינים

מה הדבר מעיד?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף הרגל ובשוק

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

מירב שלום
    הבדיקות הללו אינן ספציפיות ומראות על עלייה קלה מאד במדדי הדלקת. את צריכה להבדק על ידי אורטופד או ראומטולוג כדי לנסות לאתר את סיבת הכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על גמילה מאלכוהול
    חסויה
    07/10/2009

שלום אני רוצה לשאול אם אני מנסה להגמל משתיית אלכוהול וקראתי שזה יכול להיות מסוכן להפסיק לשתות אחרי שהתרגלתי לשתיה מופרזת יחסית, אז האם זה בסדר להמשיך לשתות אבל בצורה בריאה כמו שכתוב (פחית בירה 330 מל"ל) ליום , נגיד אפילו לא כל יום ולא מעבר לכמות הזאת .....האם יהיו לזה תוצאות טובות ויפחיתו בתופעות לוואי של גמילה? או שזה רק ימשיך לגרום לי נזק?
    אני אשמח לתשובה כי אני לא יכולה ללכת לרופא וכאלה אני מעדיפה לעשות את זה לבד בשקט.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על גמילה מאלכוהול

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

לחסויה שלום,
    גמילה מאלכוהול יכולה להתפתח אצל חולים הצורכים כמויות גדולות מאד של אלכוהול על בסיס קבוע. רוב הסכויים שתוכלי להפסיק לשתות אלכוהול ללא כל בעייה (או להסתפק בשתייה מתונה מעת לעת) בלי שתסבלי מתופעות גמילה. אני מניח שאת מעלה את השאלה בפורום הזה בגלל שאת מקבלת במקביל תרופות לדלקת מפרקים (מטוטרקסאט?) ובמקרה כזה מומלץ להימנע מאלכוהול ככל האפשר כולל בכמויות קטנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר יעקב אבלין

חסויה
    07/10/2009

אני פשוט חיפשתי פורומים על אלכוהול ולא מצאתי משהו מתאים איכשהו זה הביא אותי לפה רק אחרי ששלחתי הודעה הבנתי שזה לא הפורום חח
    אבל אני מאוד מודה לך על העזרה זה היה חשוב לי...אני פשוט לא ידעתי מה זה על בסיס קבוע אני שותה מאוד הרבה לפחות 5 ימים בשבוע במשך שנה ומשהו. עברו יומיים בנתיים אין תופעות לוואי שאני מרגישה . היום גם אני מפסיקה לעשן (לפחות מקווה) אז חשבתי שאולי בירה אחת אחרי עבודה ככה יכולה להרגיע בנוסף לכל ולהיות תחליף לסיגריה.

שוב מודה לך
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה ללא תועלת
    שרון
    06/10/2009

מה ניתן לעשות כאשר סימבלטה 60 מ"ג לא מסייעת בכאבי הפיברומיילגה המפושטים, אך כן מסייעת לדיכאון? סובלת מכאבים עזים, נוקשות ומוגבלות בתנועות הבסיסיות, פשוט חוסר תפקוד.

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה ללא תועלת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

שרון שלום
    אם הסימבלטה אכן עוזרת מבחינת הדיכאון כדאי לשקול הוספה של תרופה נוספת כטיפול בכאב, כמו למשל ליריקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין דלקת מפרקים שגרונית
    סיגל
    06/10/2009

לדלקת מפרקים ניוונית?
    מה המקור לשתי הדלקות?
    ו-סליחה על הבורות, אבל האם זה מדבק?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

סיגל שלום,
    דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) היא מחלה אוטואימונית בה מערכת החיסון תוקפת "בטעות" את רקמת הסחוס וגורמת לדלקת חריפה המלווה נפיחות, אודם, חום מקומי וכאבים במפרקים רבים. על פני הזמן אם המחלה אינה מטופלת, היא גורמת עיוותים קשים ואופייניים במפרקים המעורבים. המחלה השנייה איליה את מתייחסת איננה "דלקת מפרקים ניוונית" אלא מצב הנקרא אוסטאוארטריטיס. זוהי מחלה המתפתחת בשכיחות גבוה בגיל מבוגר (יחסית) וכרוכה בשחיקה של סחוס עם צמיחה של עצם חדש בסמוך למפרקים המעורבים. מחלה זו אינה נחשבת דלת מפרקים כיוון שהפעילות הדלקתית בתוך המפרק מינימלית בהשוואה לדלקת המפרקים השגרונתית. למרות זאת המחלה עלולה לגרום משך השנים לעיוותים משמעותיים במפרקים מסוימים ולכאבים והגבלה בטווחי התנועה של המפרקים המעורבים.
    אף אחת מהמחלות הללו אינה מדבקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומאלגיה
    מלי
    06/10/2009

לאימי חשש לפיברומאלגיה. סובלת מכאבים עזים בפי הטבעת ובשלפוחית. עשתה את כל הבדיקות האפשריות והכל תקין.האם יכול להיות קשר למחלה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

מלי שלום
    פיברומיאלגיה עשויה להיות מלווה בסימפטומים הקשורים לשלפוחית השתן כמו "שלפוחית רגישה" וכן בסימפטומים שונים הקשורים לדרכי העיכול. בכל מיקרה כדאי לבדוק שאין בעייה ספציפית אחרת ביזור פי הטבעת ולהיבדק על ידי פרוקטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר אבלין
    אחת
    06/10/2009

שלום רב .
    אני בת 40 .
    במשך שלוש וחצי שנים הייתי עם טרכיאוסטומי עקב היצרות קנה SUBGLLOTIC STENOSIS .
    ההיצרות הייתה כ - 90% , ולאחר מס' הרחבות באמצעות לייזר ( באיכילוב א.א.ג ) , כיום ההיצרות היא בערך 25% .
    כבר שנתיים וחצי בלי קנולה . נושמת בלי קנולה . ללא עודף משקל .
    מעקבים באיכילוב (א.א.ג.) כל 4 חודשים .
    כל השנים , גם כיום , סובלת מעייפות במשך היום , בלי סחרחורת ,בלי חולשה , בלי כאב ראש.
    רק עייפות .
    סובלת גם מכאב כרוני קל וקבוע בעיקר בצלעות בית החזה בעת נשימה ( אולי תוצאה של שיעולים מתמשכים קשים בתקופה עם הטרכיאסטומי , כולל זיהומים חוזרים וטיפולים חוזרים באנטיביוטיקה ציפרופלוקסצין .

בקרוב יש לי בדיקת שינה , לבדיקת איכות השינה .
    מה עושים הלאה ? העייפות מפריעה לי לתפקד ( אמא לילדים ) .
    אני רוצה להרגיש טוב , עירנית עם הרבה מרץ !!
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר אבלין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

נראה בדיקה במעבדת שינה היא באמת בדיקה חשובה במקרה שלך על מנת לשלול הפרעות במנגנון הנשימה בשעות הלילה אשר עלולות לגרום לעייפות קשה ביום. פעילות גופנית מתונה מומלצת בכל מקרה ויכולה לעזור גם לכאביםוגם לעייפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות במפרקי האצבעות ידיים ורגליים
    יעל
    06/10/2009

שלום,
    אני רוצה לספר על תופעה שיש לי מהשנתיים האחרונות שקצת מדאיגה.
    לפעמים אני מתעוררת בבוקר כשאצבע האמצעית, לרוב, ביד ימין או שמאל, (אף פעם לא קרה שזה היה בשתי הידיים ביחד) המפרק שלה קשה, נפוח, כואב ובעל סוג של תחושת גרוד.
    לאחרונה קרה משהו מוזר ויום אחד התעוררתי כשזה קרה בדיוק באותו האופן באחת האצבעות של כף רגל שמאל.
    לרוב זה נמשך שעות ארוכות עד שזה עובר.
    לרוב מה שמעודד את התופעה זה חשיפה לחומרים חזקים כגון חומרי ניקוי חזקים, טרפנטין ועוד או מאמץ יתר על הידיים, אני עובדת הרבה עם הידים.
    יחד עם זאת, בעבר זה לא קרה לי אבל בעבר גם לא היו לי כאבי גב תחתון ועם הגיל התחיל לכאוב לי הגב התחתון כמו להרבה אנשים.
    אני נוטה להאמין שהגיל עושה את שלו והחשיפה לחומרים חזקים והמאמץ משפיעים, יחד עם זאת אני לא יכולה להפסיק לחשוש שאולי אלו תסמינים למשהו גרוע הרבה יותר...
    אני בת 32, בריאה באופו כללי, אוכלת מאוד בריא ומתעמלת אבל מעשנת מגיל 16.

ליעוץ אודה,
    יעל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

יעל שלום
    למעשה את מתארת דלקת הפוגעת במפרק יחיד באופן התקפי. מצב כזה עשוי להופיע במספר סוגים של דלקות מפרקים (דלקת מפרקים של פסוריאזיס, GOUT ועוד). אין מקום לבהלה, אך כדאי לבצע את בדיקות הדם הבסיסיות (RF, ANA, שקיעת דם, CRP, חומצה אורית) ולהיבדק על ידי רופא - רצוי בזמן ההתקף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר אבלין תודה

יעל
    07/10/2009

אני אמורה לעשות בדיקות כלליות אז אבקש מרופאת המשפחה להוסיף לי הבדיקות שציינת.
    האם המחלות שאתה מציין הן מחלות כרוניות?
    האם יתכן שגרמתי למצב דלקתי בעקבות החומרים החזקים שאיתם באתי במגע? (טרפנטין בעיקר וחומרי ניקוי שונים)?

מתוך אינסטינקט כשזה קורה לי אני משרה את היד או הרגל באמבטית מלח, מורחת הרבה קרם או שמנים שטובים לעור, משתדלת לקפל את האצבעות כדי לשחררן וזה נרגע ו עובר אחרי כמה שעות.

מקווה שאין לי שום דבר רציני.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

יעל שלום
    אין הוכחה לכך שטרפנטין או חומרים דומים גורמים דלקות מפרקים למרות שיש להם נזקים אחרים (למשל לעור). חלק מדלקות המפרקים הן אכן מחלות כרוניות אבל קודם כל צריך להגיע לאבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאבנות פרקי כף יד שמאל בבוקר
    רונית
    06/10/2009

שלום,
    מזה מספר שבועות שאני מתעוררת בבוקר כשאצבעות יד שמאל מאובנות. אני יכולה להזיז את האצבעות, אבל ההרגשה כאילו האצבעות מאובנות. במשך היום ההרגשה עוברת ברובה. ביצעתי בדיקות דם לפני שבוע, והתוצאות הן
    ESR- אחרי שעה - תקין,CRP- קטן מ-0.5, ANTINUCLEAR AB ADULTS- 0.55 RHEUMATOLD FACTOR QUANTIT קטן מ-5 IU/ML. ספירת הדם תקינה. רופאת המשפחה לא יודעת מה קורה איתי, והיא הפנתה אותי לאורטופד, אבל התור עוד הרבה זמן. אודה לך מאוד על דעתך בעניין הזה. אגב אני בת 50. תודה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

רונית שלום,
    הרגשה של הרדמות האצבעות עלולה להצביע על לחץ עצבי באזור כלשהוא - כאשר אחד המקומות השכיחים ללחץ כזה הוא בשורש כף היד - מה שגורם לתסמונת המנהרה הקרפאלית (Carpal tunnel syndrome). האבחנה של מצב זה היא קודם כל בבדיקה גופנית ובהמשך על ידי ביצוע בדיקת EMG - בדיקה חשמלית הבודקת הולכה בעצבים ההיקפיים. הטיפול יכול להיות על ידי סד המפחית לחץ על האצבע ובמיקרים קשים יותר - ניתוח קטן לשחרור העצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת וסובלת
    אפרת
    06/10/2009

שלום רב
    אני בת 34 לפני כ*7 חודשיים אימי ניפטרה מלוקמיה תוך 3 שבועות -מאז חיי השתנו
    והתחילו אצלי כל מיני תסמינים גופניים מוזרים, בהתחלה הייתה לי תחושת חנק בגרון
    והרגשה שאזור שמאל באזור הבלוטה נפוח ,היתי אצל אף אוזן גרון ,ביצעתי CT שיצא תקין
    היו לי התקפות חרדה ,תקופה ארוכה אני מתלוננת על כאבים בצד שמאל (בלבד) באזור
    העורף והשכמה עם כאב בראש אבל לא כאב ראש רגיל אלא כאב הולך ובא שמשפיע לפעמים
    על העין השמאלית כאילו שיש צורך שאני יעצום אותה
    הכאב מישתנה , ובדרך כלל מגיע בערב עם חולשה של יד שמאל ולפעמים רגל שמאל
    כל הזמן ההרגשה היא כאילו צד שמאל לא שייך אליי , רוב הזמן אני עייפה ואין לי אנרגיה
    בדיקות דם יצאו תקינות
    כבר שבועיים אני משתמשת בכדורי ציפרמיל בהמלצת הרופא
    אני כל הזמן חושבת שיש לי מחלה נוראית כמו סרטן ולא מפסיקה לחשוב על הכאב
    ובטוחה שכל הרופאים טועים
    בבדיקה אצל הרופאה היא אמרה שמה שיש לי זה כאב עיצבי והפנתה אותי לרופא
    (עדיין לא הייתי אצלו)
    אני זה לא אני מבקשת את דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת וסובלת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

אפרת שלום,
    על פי התיאור נראה שאת סובלת מהרבה סימפטומים הקשורים לחרדה ודיכאון, וקשורים גם לתהליך האבל על מות אימך. כל זה כמובן לא מבטיח שלא קיימת בעיה רפואית אחרת אבל אם "כל הבדיקות תקינות" יתכן שאכן יש קשר בין הסימפטומים הגופניים לבין המצב הנפשי. בהקשר זה ניתן לחשוב גם על האפשרות של פיברומיאלגיה, או מצב הדומה לאבחנה זו, ומתבטא בכאבים מפושטים ותסמינים נלווים רבים. כדאי לדון עם הרופא שלך באפשרויות הללו ועל פי הצורך להתייעץ עם ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    שרון
    06/10/2009

בהתאם להמלצתך עברתי לסימבלטה 60 מ"ג מ 30 שהשתמשתי בחודשים האחרונים, אשר ממש לא עזרו בהפחתת הכאבים. לצערי, אין גם לאלה ממש הטבה. אני סובלת מכאבי תופת בעצמות המפשעה והקרנה לרגליים, בעיקר בלילה. לא מסוגלת לקום בבוקר ללא עזרה. ממש נכה.
    מה גם שתרופה זו מציקה לי מאוד בקיבה. אני סובלת מגיטריטיס. האם כדאי להמשיך?
    כן עוזרת לי התרופה למצב הרוח.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/10/2009

שרון שלום,
    המסגרת של פורום כזה אינה מתאימה לקבלת החלטות טיפוליות פרטניות כמו זו שאת מתארת, אלא למתן מידע כללי בנוגע למחלות ולטיפולים השונים. את צריכה להתייעץ עם הראומטולוג המטפל בנוגע להמשך המינון של התרופה. באופן עקרוני תופעות הלוואי של סימבלטה לרוב פוחתות בהדרגה וההחלטה לגבי המשך הטיפול תלויה בהערכת התועלת מול תופעות הלוואי במקרה הספציפי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה