מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובהגלית22/06/2011
תודה על התגובה המהירה
לא הייתה לי מעולם אפילפסיה עד לפני כ10 חודשים, ולא מבינה איך אפשר לייחס זאת לצלקת שנמצאת במוח כבר מעל 20 שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה - תגובה
מירי רייזנסון22/06/2011אפילפסיה יכולה לנבוע מסיבות רבות. לדעתי, בשלב זה חשוב להתמקד בעיקר במציאת טיפול תרופתי שיאזן את מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב לי מאד לדעתגלית22/06/2011
האם מישהו שמע על מקרה,ש20 שנה אחרי ניתוח מוח (ללא התקפים או טיפול תרופתי) החלו פתאום התקפי אפילפסיה? האם יש קשר בהכרח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי מאד לדעת - תגובה
מירי רייזנסון22/06/2011גלית שלום!
האם הייתה לך אפילפסיה לפני הניתוח? ממליצה לך להתייעץ בפורום "אפילפסיה ילדים" או ב"שאלה למומחה" באתר של אי"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובתומר יחזקאל15/06/2011
יש לי אח אפילפסיה בן 40 ורווק שהיום פוטר מעבודתו בעקבות המחלה,הענייין כמובן לא צויין המפורש אולם הסיבה ידועה.שאלתי היא מהן הזכויות בביטוח לאומי וכיצד ניתן ךממשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב - תגובה
יוסי אונטרמן16/06/2011שלום תומר
אם אחיך פוטר בגלל האפילפסיה והאפילפסיה לא פגעה בעבודתו אזי יש מקום לתביעה משפטית
שלח אותו להתקשר לאיל
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEGשיראל15/06/2011
שלום,
בגיל 17 אובחנתי כחולת אפילפסיה לאחר 2 התקפים עד אז לא היו לי בעיות בכלל..
ממרץ 2008 לא היה לי התקף, לאחרונה עשיתי בדיקת EEG בשביל הרישיון והיה רשום לי..
פעילות הרקע 12 מ/ש, מדירה וסימטרית
בעת הנשימה היתר והגירוי הפוטי כנ"ל. אין פעילות דלתא
לסיכום: חורג מהתקין בשל הפעילות הנ"ל אשר גם אם אינה חד משמעית,
יכולה להחשיד לקיום סף
נמוך לפעילות אפילפטית כללית.
אני לא הבנתי דבר ממה שרשום כאן, לבינתיים קבעתי תור לנירולוג אבל אשמח אם מישו יוכל לעזור לי ולהסביר לי למה התכוונו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מירי רייזנסון15/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודות לדר קרמרנטלי14/06/2011
כאמא לילדה בוגרת נפלו עלינו השמיים ביום בהיר כאשר הופיעו אצלה סמנים למחלת האפילפסיה הינו מבולבלים פנינו לרופאים בתחום ואחד ומיוחד הוא דר קרמר שהשארתי לו הודעה במשיבון והוא דאג לחזור אלי עוד באותו הערב למרות שלא יכולתי לשוחח איתו שוב צלצל למחרת בערב הקשיב לסיפור ענה לשאלותי בדרכו המיוחדת מבלי להכירו אישית רוצה לברך אותו ולהודןת לו מכל ליבי על האיכפתיות וללא גאווה ופשטות של אדם שאיכפת לו מאנשים שמצוקתם זועקת לשמיים תודה לך איש יקר שברכת אלוהים תלווה אותך תמיד !בהוכרה אמא המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
נטלי14/06/2011טעיתי פרופ קרמר ולא דר קרמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה גורליתמורן14/06/2011
שלום לכם!
שמי מורן ואני בת 21.6 לפני 3 חודשים ילדתי , לאחר 3 שבועות מהלידה היה לי מקרה של ניתוקים ותנועות של הגוף לא רצוניות.
לאחר שגילינו את העניין הלכנו למח' נוריולוגיה ושם הרופאה בישרה שכנראה זה אפילפסיה אבל מאוד קלה.
עשיתי EEG וCT וגם MRI בEEG הראו תנועות חשמליות של המח ולא יצא תקין, אך הMRI וה-CT יצאו תקינים. הוחלט יחד עם הרופאה לתת לי שבועיים של מנוחה כי כנראה זה נגרם מתוצאה של חסך שינה.
משום שאני מיניקה הוחלט כרגע לא לקחת טיפול תרופתי(למיקטל).
במשך כל ה3 חודשים הללו היו לי ימים רגועים וימים לא רגועים, מקרים של נפילות וחוסר הכרה .
אני ובעלי מודעים לסכנה שזה מהווה לתינוקת.
החלטנו שבעלי ואמא שלי יקומו בלילה במקומי ואני חייבת לישון 8 שעות בלילה בשביל שביום לא יהיו לי התנועות הללו.
המצב המשיך כך שכיום אני בדילמה נוראה שהאם לקחת למיקטל ואני מאוד חוששת בשל תופעות הלוואי שלו אך מצד שני זה מה שיחזיר לי את התיפקוד.
אנחנו מנסים למשוך עוד ועוד זמן אך זה לא יימשך לנצח.
אני רוצה לדעת מה ניתן לעשות?האם כן לקחת כדור?אני ממש מבולבלת כי אני לא שלמה עם הטיפול התרופתי.
אודה לתגובות .
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה גורלית - תגובה
יוסי אונטרמן15/06/2011שלום מורן
ראשית מזל טוב להולדת התינוק/ת ! אכן דילמה. רבות אינן מניקות ולאו דוקא בגלל נטילת תרופות. רבות מפסיקות להניק לאחר זמן קצר מסיבות של יציאה לעבודה ו/או סיבות נוספות.
אם ההתקפים נמשכים רצוי לדעתי לשקול הפסקת הנקה לטובת טיפול תרופתי.
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה גורלית - תגובה - תגובה
מירי רייזנסון15/06/2011מורן שלום!
כיוון שיש חשיבות רבה להנקה לצד ייצוב מצבך, אני ממליצה לך להתייעץ עם נירולוג מומחה לאפילפסיה באתר "אפילפסיה ילדים" וגם באתר של אי"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פרסומת הג'וק מסוכנת לאפילפטים?מיקי12/06/2011
או שהיא סתם מעצבנת? אני מנסה לקרוא בפורום והתזוזה של הג'וק בפירסומת מוציאה אותי משלוותי ומריכוזי. האם אפשר לפנות למפרסם ולבקש להוריד פרסומת זו לפחות מהפורום של אפילפסיה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פרסומת הג'וק מסוכנת לאפילפטים? - תגובה
יוסי אונטרמן12/06/2011שלום רב
אם הפרסומת תחזור אפנה ואבקש להוריד את הפרסומת.
טוב שהסבת את תשומת לבנו
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגה אחרי ניתוח ראשאילן05/06/2011
שלום
האם לאחר ניתוח להסרת גידול במוח מותר לנהוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהיגה אחרי ניתוח ראש - תגובה
מירי רייזנסון06/06/2011אילן שלום!
למיטב הבנתי היעדר התקפים ולא הניתוח קובע האם תוכל לנהוג.
בהנחה שרשיונך נפסל, עליך לפנות למכון לבטיחות בדרכים.
נהיגה ברכב פרטי, אם חלפה שנה ללא התקפים מסוג כלשהו והאדם נמצא תחת השגחה רפואית ותרשים E.E.G תקין, ההמלצה של המכון לבטיחות בדרכים בדרך כלל תהייה חיובית. במקרים אלה, בהתאם למסמכים הרפואיים, המכון מזמן לעיתים את המועמד לנהיגה (אם מדובר באדם שעדיין לא קיבל רשיון נהיגה) או את בעל רשיון הנהיגה לבדיקות ומגיע להחלטה לאחר עיון במסמכים. ההמלצה מותנית במעקב שוטף אשר מתרחש בתחילה פעם בשנה, ואחר-כך פעם בשנתיים. המעקב יכלול מכתב מעודכן מהרופא המטפל, והצהרה בפני עורך-דין או רשם בית-משפט על תדירות ההתקפים, הטיפול התרופתי ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אילן06/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים בזמן שינה - שלילת רשיוןדוד24/05/2011
שלום, אובחנתי לפני כשלוש וחצי שנים כחולה אפילפסיה אני סובל מהתקפים בזמן שינה, אני נוטל תרופות (טגריטול, למיקטל וקפרה). כיום אני מקבל התקף אחת לשלושה חודשים (רק בזמן שינה).
יש לי רישיון אך לא עדכנתי את משרד הרישוי על מצבי הרפואי, באם אודיע על כך כמה לכמה זמן ישלל לי הרשיון וכמה זמן אצטרך להמתין לקבלת הרישיון בחזרה (בהנחה שיאשרו לי לנהוג, לפי הבנתי המכון לבטיחות בדרכים צריך להמליץ על כך) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים בזמן שינה - שלילת רשיון - תגובה
מירי רייזנסון25/05/2011דוד שלום!
ראה תשובה לחן זלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו ניסה את התרופה וימפטאמא חדשה16/05/2011
או בשמה המקורי לקוזהמייד.התרופה מחוץ לסל ומה הדרך להשיג את השתתפות הקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקוזמייד
אמא טרייה09/06/2011בני בן ארבעה חודשים ושלושה חודשים מחייו מאושפז עקב עמידות לתרופות. ניסינו הכל וגם לקוזמייד. יש לי 2 חבילות חדשות למכירה שקניתי לפני שבועיים והן לא עוזרות לו. מוכנה למכור יותר זול מאשר בחנות(200 במקום 250 לחב')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקוזמייד - תגובה
יוסי אונטרמן10/06/2011רפואה שלמה.
מקווה שיחלים ותצאו בשלום מבית החולים הביתה
אני חושש שיש בעיה חוקית מסוימת במכירת תרופות מסוג זה ללא רוקח.
כל טוב
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באפילפסיה באמצעות ניתוחהילה09/05/2011
שלום לכם, בתי בת ה-5 מאושפזת כ-20 יום בבי"ח דנה איכילוב ומטופלת במגוון תרופות אפילפסיה במטרה למצוא את התרופה המתאימה לה. לעת עתה, לא נמצאה תרופה, וכל טיפול תרופתי גורר תופעות לוואי בלתי נסבלות כגון :חום גבוה, תשישות או פריחה. הרופא המטפל פרו"פ אורי קרמר המליץ בחום על ניתוח. טרם ניתנו לי כל הפרטים, אך אני מאוד חוששת מהליך זה. הייתי רוצה לקבל יותר מידע בנושא. למי אוכל לפנות מלבד לרופא המטפל ? בדקתי באתר האגודה אך לא ממש קיבלתי את המיד שאני מחפשת על הניתוח. יש גורם עימו ניתן לשוחח? . אודה לעזרתכם, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באפילפסיה באמצעות ניתוח - תגובה
מירי רייזנסון09/05/2011הילה שלום!
את מוזמנת ליצור עמי קשר בסניף חיפה, אוכל לתת לך מידע וגם לשלוח הפניות לחומר רלוונטי באתר. יש תקלה בקו הטלפון בסניף חיפה שתטופל עד יום רביעי. בנוסף, ממליצה לך מאד לשאול את כל השאלות שיש לך את פרופסור קרמר כל עוד בתך באישפוז, אחר כך יהיה לך קשה מאד לקבוע תור אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לאפילפסיה למוגיל ביתי בת ה12מרים08/05/2011
ביתי בת 12 בספטמבר נפלה ברחוב ואיבדה הכרה בבית חולים אמרו בפעם ראשונה לא נותנים טיפול אחרי חצי שנה היא איבדה הכרה בכיתה ואז היא התחילה טיפול בלמוגין מאז הטיפול היא סובלת מכאבי ראש איומים ורעד ברגליים רופא משפחה אמר לתת אקמול וזה לא עוזר כדי לגשת לנאורולוג צריך לחכות מינימום חצי שנה ואין את מי לשאול אם הכדורים מתאימים לה או שלא האם זה תופעות לוואי של הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים לאפילפסיה למוגיל ביתי בת ה12 - תגובה
מירי רייזנסון09/05/2011מרים שלום!
הפורום המתאים להתייעצות לנושא הוא אפילפסיה ילדים שבו תוכלי לקבל תשובה מניורולוגים מומחים לאפילפסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מירי רייזנסון09/05/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מצב כזה שאפילפסית ילדות ממשיכהעינת07/05/2011
יחד איתי לבגרות?(היום אני בת 23)
אני זוכרת את האפילפסיה מאז שאני זוכרת את עצמי, רק בגיל 14 אובחנתי כי כבר הייתי בגיל שהבנתי עם עצמי שיש פה משהו שהוא לא בסדר והצלחתי לכוון את עצמי בהצלחה לנוירולוג. אובחנתי PETIT MAL. מאז ומתמיד היו לי בעיות של קשב וריכוז ולקויות למידה למיניהם אבל כמתבגרת לא היה אכפת לי ממש.
היום זה מאוד מפריע לי,אם זה בלימודים רציניים, אם זה בעבודה (פחות ההתקפים אלא כל ההשפעות שמסביב,חוסר סבלנות ודומיהם). בזמן האחרון אני נכנסת הרבה לרחמים עצמיים וכבר משתגעת, בוכה כל הלילה, אני לא ישנה מסודר וזה מה שגורם לדעתי להתקפים כשהם קורים כי כשאני ישנה טוב אין התקפים. אני גם מאוד רגישה בעיניים לשמש משום מה. (ודווקא יש לי עיניים חומות). אני בקרוב מתחילה פסיכומטרי וזה גם כן מוסיף עליי לחץ וחרדה. בעבודה לא מעריכים אותי אותי ולא כי אני עושה דברים לא בסדר,אלא כי פשוט ההתנהגות לא נראית, מבחינתם חוקים אני לא עוברת על שום חוק משמעת. ידוע לי שיש פסיכומטרי מיוחד לבעלי לקויות למידה והייתי מעוניינת לקבל אבחנה ולהגיש בקשה למועדים האלו. אני גם רוצה עזרה מרופא שיעזור לי להתמודד איתן. מפחדת שכל העתיד שלי ידפק בגלל המחלה הנוראית הזו והזוועות שהיא מביאה איתה. אם אפשר בבקשה הכוונה למי ניתן לפנות אני בקופת חולים כללית,גרה בעכו. מי יכול לעזור לי בהכוונה,אבחנה,אישורים והגשת בקשה לתאריכים של לקויי למידה (אין לי ספק שתמצא האבחנה..)
כמו כן מכיוון שאני נותנת שירות,במקום העבודה שלי (חברה מאוד גדולה) מספקים טיפול פסיכולוגי בחינם מהפסיכולוג של החברה, אני שוקלת ללכת אליו שיהיה לי עם מי לדבר, לפרוק, באמת לשפוך את הלב, כי אמאבא זה לא ממש יעזור לי. מצד שני, אני מאוד מפחדת שהידיעה שאני נפגשת עם פסיכולוג של החברה ישפיע עוד יותר לרעה ממה שזה כבר עכשיו על היחס וההערכה מצד המנהלים אליי.
אני לא יודעת מה לעשות כבר.
ד"א מטופלת בלמוג'ין ודפלפט.מדיי פעם יש התקפים, בעיקר אחרי בעיות של שינה.אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני גם ממש סובלת מכאבי בטן.
בבקשה תכוונו אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מצב כזה שאפילפסית ילדות ממשיכה - תגובה
יוסי אונטרמן08/05/2011שלום רב
אני ממליץ לך לפנות לסניף איל בחיפה לעובדת סוציאלים בשם מירי
04-8527163
אם היא לא עונה רצוי להשאיר הודעה
שווה שלבת איתה ולבחון לעומק את דרכי ההתמודדות שלך
בהצלחה
יוסֵי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון הודעה קודמתנטלי30/04/2011
בת שלושה חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון הודעה קודמת - תגובה
מירי רייזנסון02/05/2011נטלי שלום!
הפורום הנכון להתייעצות בנושא הוא פורום אפילפסיה ילדים שבו תוכלי לקבל תשובה מנירולוג ילדים מומחה בנושא אפילפסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה סוכרלוז עושה התקפיםשירה26/04/2011
במסגרת דיאטה לקחתי סוכרלוז ושתיתי 5 כוסות קפה ביום במסגרת המינון .
לאחר 3 שבועות של שימוש התחילו לי הזיות ,רעידות בידיים , התחלתי להרגיש שיש התקפים קטנים של פטיט מאל , נקודות לבנות מעל העין , ומעין חלומות בהקיץ
אני 5 שנים ללא התקפים
הרגשתי שאני מאבדת את זה והרגשתי שהתרופות שלי דפלט לא עושות את מה שהן היו עושות עבורי כרגיל
נכנסתי לאתרים בחול וחשכו עיני
סוכרלוז שנמצא כמעט בכל דבר החל ממסטיקים ,שתייה קלה ,מוצרי דיאטה פשוט מעודד התקפים ולא מופיע שום התראה או הודעה לחולים
תקראו באינטנרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה עם סוכרזית
שמואלק18/12/2013גם אני הייתי שותה 5-8 כוסות קפה עם סוכרזית עד כלפני 3 חודשים
וההתקפים שלי היו מלאים כל שבוע עד חודש והיה לי גם רעידות כל הזמן בידיים.
כרגע איני שותה כלום פרט למים(מאוד קשה בלי הקפה) ואיני משתמש בסוכרזית
הרעידות פסקו והתקפים ירדו במינון בצורה דרסטית(כרגע אני חש רק בסחרחורות מדי חודש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנה סוכרלוז עושה התקפים - תגובה
מירי רייזנסון02/05/2011שירה שלום!
בנושא סוכרלוז אני ממליצה לך לפנות לפורום "אפילפסיה ילדים" או להתייעץ עם המומחה באתר של אי"ל.
ממידע שבידי אין כל עדות לכך שסוכרלוז הנו אפילפטוגני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה הכונה לסוכרזית המכיל אספרטיים
בר12/05/2011מכיון שסוכרלוז מקורו בסוכר טבעי ואינו מכיל אספרטיים שכידוע אספרטיים מזיק גם לבריאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה הכונה לסוכרזית המכיל אספרטיים - תגובה
יוסי אונטרמן15/05/2011האם יש לך חומר מדעי המוכיח שהאספרטיים גורם להתקפי אפילפסיה?
אם כן אשמח אם תעבירי אותו אלינו
תודה מראש
יוסֵי אונטרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כן מה התחליף האולטימטיבי לסוכר ? - תגובה
מיכל רוקר17/12/2013אלי שלום,
האם אתה בטוח שהסוכר החום הוא זה שיוצר את ההתקפים?
כמה כוסות קפה אתה שותה במהלך היום?
לידע כללי ועל פי מחקרים המינון המומלץ לאדם (ללא קשר לאפילפסיה) של צריכת קפה ביום היא- שני ספלי קפה שחור חזק או שלוש כוסות הפוך או 5 כוסות תה או 6 כוסות קולה או 40 כוסות קפה נטול קפאין.
נסה ליצור את התמהיל המתאים שלא יעלה על המינונים הללו.
רק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לסוכרזית
שמואלק18/12/2013אני עד לפי 3 חודשים שתיתי משקעות עם סוכרזית(עם אספרטיים ובלי) - ב3 כוסות קפה, ודיאט קולה.
כיום ירדתי מכל השתיה הנ"ל לרק מים ומצבי הרבה יותר טוב מבחינת רעידות והתקפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה בכלל
אלי גור18/12/2013כמו שכתבתי
אני חובב קפה " טייסטר צ'וייס בבית או הפוך בבית קפה כשיש זמן
ניסיתי לעקוב או לספור, אני שותה בממוצע 6 עד 7 כוסות ביום
כשבכל פעם 2 כפיות קפה + כפית סוכר חום [ מהסוג הרטוב ] קפה חזק.
אני לא סובל מרעידות בגוף או מכל מיני תופעות לוואי חריגות.
אחת לכמה חודשים "התקף פצצה בשינה " מה שנקרא בז'אנר שלנו " גראנד מאל "
כך שקשה לי לומר או לקשור אותו לקפה או לסוכר.
אני רוצה להפחית את כמויות הסוכר , שאלתי אם יש תחליף שאיננו מסוכן לנו המפרכסים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה בכלל - תגובה
מיכל רוקר22/12/2013שלום אלי,
אני לא בטוחה שיש השפעה לסוכר עצמו על ההתקפים אלא דווקא לקפה. אך מכיוון שאינני תזונאית קלינית, אני כן ממליצה לך לפנות לתזונאי/ת קליני/ת ולרופא שלך להדרכה מדויקת בנוגע לצריכת הקפה והסוכר על תחליפיו.
שבוע מקסים ורק בריאות,
מיכל רוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה...
דני24/01/2014אני כבר מזמן שותה מקסימום 3 כוסות קפה נמס בלי סוכר!!!. אם לא עושים פעילות גופנית, יש סכנה לסוכרת. בכל מקרה, סוכר לא בריא ואני משתמש במוצרים עם לוגו של איל (איגוד ישראלי לסוכרת). מהמחלה הזו אין חזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרלוז
דני01/02/2014תורידו כבר את המתוקים והממתיקים ובמיוחד את כמות הקפה. שתי כוסות ביום זה מספיק!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)