פורום אפילפסיה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    סיוון
    15/11/2011

אני בת 34 ויש לי אפילפסיה של קפיצות שרירים . רציתי לדעת אם יש לסוג של האפילפסיה הזאת שם. ועוד שאלה כל כמה זמן אני צריכה לעשות בדיקת דם לרמת הדפלפט בדם ולתפקודי כבד . תודה סיוון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• קפיצות מיקולוניות

יוסי אונטרמן
    16/11/2011

שלום רב

כנראה שמדובר בקפיצות מיוקלוניות . קפיצות מיוקלונית יכולות להיות ללא אפיפלסה או בסוגי אפילפסיה שונים. עליך לשאול את הנירולוג שלך.

בהצלחה

יוסֵי אונטרמן

מנהל איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    מיואש
    14/11/2011

שלום אני חולה באפילפסיה עקב נפילה חזקה על הראש מלפני ארבע שנים לפני כן לא חליתי במחלה בערך כשלוש וחצי שנים אני סובל מהתקפים אחת לחודשים חלקיים מורכבים ועוד התקפי התנתקות בערך שלוש פעמים בשבוע (אבסנס.) אני מטופל בסה'כ בלמיקטל שלא החמיר ולא שיפר את ההתקפים הדבר מונע ממני רשיון נהיגה ומנע גם צבא האם הגיוני שלאחר 5 -10 שנים פתאום זה יחלוף לי? האם נתקלתם באדם שלאחר שנים עברה לו המחלה?או שעקב כך שאצלי היא בזמנים קבועים פחות או יותר תמיד איאלץ לסבול מהתקפים?אני לא מדבר על תרופות אין לי בעיה ליטול תתרופה יותר מפריע לי עניין ההתקפים האם יש סיכוי לשיפור?בנוסף האם כשאני קם בבוקר ומרגיש שאני עומד ליפול אם אני קם ישר זה קשור לאפילפסיה ועד כמה אפילפסיה כפי שציינתי נחשבת מפריעה לתפקוד ?ודבר אחרון האם תוכלו לתת לי הפניות למאמרים בעברית שבהם רשום על הקשר בין אפילפסיה לירידה קוגנטיבית ועצבנות?תודה רבה על עבודתכם אשמח לתשובה במהרה

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• אפילפסיה חולפת?

יוסי אונטרמן
    16/11/2011

שלום רב

אני בהחלט מכיר אנשים שהיתה להם אפילפסיה וההתקפים חלפו לאחר מספר שנים. מדובר בתהליך של ניסוי ותהייה עם תרופות שונות. ככל שיש יותר תרופות שאינן עוזרות הסיכוי להפסקת ההתקפים פוחת.

לדעתי יש סיכוי טוב שיש קשר בין הרגשתך בהשכמה לבין האפילפסיה שלך- שאל את הנירולוג שלך. אפילפסיה היא תופעה מגוונת יש שפוגעת מאד בתפקוד היום יומי ברוב המקרים אפשר לחיות חיים רגילים לחלוטין.

מידע כפי שביקשת קיים באתר שלנו

יוסֵי אונטרמן
    איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה בצבא
    משה
    12/11/2011

שלום יש לי אפילפסיה ופרופיל 45 איך אני יכול לקבל גימלים בצבא?? ושמירות אני צריך לעשות? ואם אני יגיד לרופא שהיה לי ניתוק אז הוא יבטל לי את הרישיון נהיגה?
    איזה עוד דברים אפשר לקבל על אפילפסיה? אני בנתיים באפסנאות יש מצב לפטור מאפסנאות על אפילפסיה?
    תודה רבה למי שעונה על כל השאלות שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה בצבא

הוספת תגובה

• אפילפסיה בצבא - תגובה

יוסי אונטרמן
    13/11/2011

שלום רב

גימלים אתה יכול לקבל כמו כל אחד אחר כאשראתה לא יכול לתפקד. אם בגלל מחלה או בגלל האפילפסיה לא תוכל לתפקד אז תקבל גימלים. לגבי שמירות בדרך כלל מומלץ שאדם עם אפילפסיה יזכה ל6,7 שעות שינה רצופות. אם בגלל השמירה אתה לא זוכה למנת השינה הזו עליך לפנות לרופא ביחידה ולבקש להגיע לנירולוג כדי לקבל אישורכתוב על שמירת שעות השינה. לא נראה לי שתקבל פטור מהאפסנאות בשל האפילפסיה

שרות קל נעים ותורם

יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

משה
    13/11/2011

אם אני מדווח לרופא ביחידה שהיה לי ארוע של אפילפסיה הוא יכול לבטל לי את הרישיון נהיגה??
    ואם אני רוצה לקבל ממנו גימלים מה להגיד לו? וכמה גימלים אפשר לקבל על ארוע של אפילפסיה?
    פטורים קיבלתי מהרופא שמירה עם אנשים לא במקום גבוה ולא לשמור אחרי 7 בלילה..
    יש אפשרות לקבל פטור משמירה על אפילפסיה?
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי - תגובה

מירי רייזנסון
    14/11/2011

משה שלום!
    לפני הגיוס צבא בודק את ההתאמה של האדם לשירות הצבאי. מי שנמצא אינו כשיר לשרת מקבל פטור ויכול להתנדב לשירות לאומי. מי שנמצא כשיר לשרת בצבא, משמעות הדבר כי בשנה אחרונה לא חווה התקפים. כמובן שאם חלה ירידה במצב, יש לדווח לניורולוג כפי שיוסי ציין. מלבד הקפדה על שעות מנוחה, אפילפסיה לא מזכה בשום הטבות אוטומטיות. אם במקרה שלך ישנם קשיים עם תפקידים מסוימים, יש לפנות לניורולוג.

לגבי רישיון נהיגה: אם מתרחש התקף אפילפסיה לאחר קבלת רישיון, על כל אדם לדווח על כך למשרד הרישוי. במקרה זה נשלל רישיון נהיגה ולאחר כשנה ללא התקפים (תלוי במקרה) יש אפשרות לקבל רישיון בחזרה דרך מכון לבטיחות בדרכים. גם רופאים או גופים אחרים חייבים לדווח על התקף אפילפסיה למשרד הרישוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה וכדור אלטרוקסין
    אוסנת
    11/11/2011

נושא : אפילפסיה וכדור אלטרוקסין
    תאריך : 11/11/11 20:27
    מחבר/ת : אוסנת
    לאחרונה , כפי שפורסם במקומות רבים באינטרנט, בטלוויזיה וכו'
    גילו שהשתנה ההרכב של התרופה: אלטרוקסין .

אני נוטלת את התרופה הזו (בנוסחה הישנה) כבר שנים רבות לטפל בבלוטת מגן.

בנוסף אני נוטלת גם תרופות לאפילפסיה:
    טריל 400 * 2
    אפניוטין 100 * 3
    קפרה 500 * 4

בחודשים האחרוניםן יש לי החמרה בשכיחות התקפי האפילפסיה,
    ובנוסף עייפות רבה בשעות מוקדמות מהרגיל, כיווץ שרירים, ודפיקות לב מהירות.

ורציתי לשאול את המומחים אם יתכן קשר, בין נטילת התרופה החדשה - לאחר שינוי הנוסחה , לבין ריבוי התקפי אפילפסיה כפי שתיארתי.

המליצו לי שאולי כדאי לקחת במקום תרופה בשם: Euthyrox

אנא עזרתכם

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה וכדור אלטרוקסין

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

יוסי אונטרמן
    13/11/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירולוגיה_שבץ_מוחי_אירוע_מוחי' id=link]נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    nataly
    10/11/2011

הבן זוג שלי (בן 29)עבר תאונה בילדות ומאז הוא סובל מאפילפסיה מזה כ 3 שנים וחצי לא היו לו התקפי אפלפסיה בכלל אבל הוא עדין נוטל את התרופות ,אני קצת מודאגת מהשפעת התרופה לטווח הארוך האם יש לי זה השפעה על התפקוד שלו בעתיד?בחיי היומיום ובחיים,תפקוד מיני...מתי אפשר להפסיק את התרופות ?האם לתרופות אלה יש השפעה על הגוף ???האם זה יכול להשפיע על הילדים(נכות או מום לידה )האם התרופה משפיעה על דברים אחרים או על מערכות אחרות???חוץ מהתועלת שלה להפסיק התקפים????

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• דחוף - תגובה

יוסי אונטרמן
    13/11/2011

שלום רב

בדרך כלל ניתן בתאום עם הנירולוג המטפל להתחיל להוריד מינון לאחר תקופה כזו ללא התקפים. לא סביר שנטילת התרופות יפגעו בחיי המין או בבריאות העוברים. לתרופות יש תופעות לוואי שונות אולם יש אנשים שנוטלים את התרופות ואין להם תופעות לוואי-

ממליץ לך להפגש עם הרופא שלו ואתו יחד ולשאול יחד את כל השאלות לגביו ספציפיות. אני מניח שהשאלו הללו עלולות להטריד גם אותו...

שיהיה במזל

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה לאמהות
    הדר
    08/11/2011

שלום
    אני מטפלת רגשית למשפחה בה ילד חולה אפילפסיה עם התקפים פעילים שכיחים, ומחפשת קבוצת תמיכה לאמא שזקוקה מאוד לנשים שיודעות ומבינות את העובר עליה.
    מכורח הנסיבות היא לא מתרחקת מביתה. האם ישנה קבוצה שכזו באיזור השפלה?

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה לאמהות

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה לאמהות - תגובה

מירי רייזנסון
    09/11/2011

הדר שלום!
    למידע על קבוצות תמיכה ניתן לפנות לסניפי אי"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות מחוץ לסל
    רוני
    07/11/2011

אם מישהו זקוק לאינוולון (רופינמיד) 200mg/400mg
    ווימפט 200mg
    מוזמן להתקשר
    0506221232

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות מחוץ לסל

הוספת תגובה

• תרופות מחוץ לסל - תגובה

מירי רייזנסון
    14/11/2011

רוני תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחותי בת 34 חולת אפילפסיה
    ענת בקאל
    06/11/2011

אחותי חולת אפילפסיה מגיל 17 , כיום עם לא מעט התקפים בשבוע (איבוד הכרה ופירכוס).
    כיום היא לוקחת דפלפט שיש לו תופעות לוואי קשות.
    היא ניסתה כבר את כל סוגי התרופות למיניהן, עם תופעות לוואי שונות, שבגללן שינתה ע"י הנוירולוגית שלה באיכילוב את סוג התרופה.
    הבעיה היא שחלק מהתרופות גורמות לדיכאון או לחוסר תאבון ואני כאחותה וכמו כן גם משפחתי חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות.
    היא לא עובדת כבר מספר שנים , בשל הדיכאון. הזיכרון שלה גם הוא ניזוק.
    לפני מספר חודשים היא החלה רק לקבל קצבה מביטוח לאומי.

אני מנסה לעודד אותה, אך תמיד זה לזמן קצר ולא ממושך.
    היא כשרונית מאין כמוה.למדה באוניברסיטה, למדה מחשבים וכמו כן למדה ריפוי בעיסוק, רק שלא קיבלה תעודת מטפל בשל חיסוריה בשיעורים ( כתוצאה מהתקפים).

אני אובדת עצות והייתי שמחה אם משהו יוכל לעזור לי לסייע לה, בסוג כלשהוא של תמיכה או עבודה נוחה, בכל דבר טכני, מחשבים או שקשור לבעלי חיים שזו האהבה הגדולה שלה.

תודה ויום מקסים
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    אחותי בת 34 חולת אפילפסיה

הוספת תגובה

• אחותי בת 34 חולת אפילפסיה - תגובה

יוסי אונטרמן
    07/11/2011

שלום ענת

אין ספק שאת מתארת מצב מורכב וקשה. אני מציע לך לעודד את אחותך לקבל סיוע נפשי וחברתי בכל מקום בו זה ניתן. למשל בקופת החולים בו היא חברה דרך העובדת הסוציאלית.

את מוזמנת לפנות לסניף איל הקרוב למקום מגורייך ולקבוע פגישה.

בהצלחה

יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחותי חולת אפילפסיה

ענת בקאל
    07/11/2011

יוסי שלום,

האמת היא שניסיתי לפני מספר חודשים פעמים אינספור, גם להתקשר ליורי וגם ליסכה, וגם אליכם ישירות.

מעבר לכך אבי שילם בעבר ע"מ להיות חבר בעמותה, וניסה ליצור אתכם קשר שמן רב, אך ללא כל הצלחה, לא היה כל מענה.

אני הייתי שמחה להפגש אתכם אם בירושלים ואם בת"א.

בברכה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה התקשרי אלי ישירות

אבישג
    08/11/2011

שלום ענת

אני מצטער לשמוע ומבקש את סליחתכם
    יסכה כבר לא עובדת באיל שנה

בבקשה התקשרי אלי לנייד הפרטי שלי ואני אטפל בפגישה 0523865844

או אם נח לך מסרי לי מספר טלפון בו אוכל ליצור קשר

יוסֵי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לנוירולוג מומחה
    שני
    01/11/2011

שלום!
    אחי בן 24 סובל מזה 8 שנים מאפילפסיה בעקבות פגיעת ראש.
    עדיין לא נמצא עבורו איזון תרופתי מספק . לעיתים יכולה להיות הפוגה של מספר חודשים ולעיתים אחת לחודש ואף פחות.
    ראשית, האם הוא זכאי לקצבה מביטוח לאומי, על אף שעובד?
    שנית, ברצוני לקבל המלצה לנוירולוג מומחה בתחום על מנת לנסות להוריד את מספר ההתקפים ולהגיע לאיזון תרופתי. עדיף באיזור ירושלים
    תודה מראש,
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לנוירולוג מומחה

הוספת תגובה

• המלצה לנוירולוג מומחה - תגובה

מירי רייזנסון
    03/11/2011

שני שלום!
    מהטבלה הבאה את יכולה ללמוד על סיכויים לקבלת קצבת נכות על ידיי ביטוח לאומי.

התקפי אפילפסיה מסוג טוני קלוני (גראנד-מל/התקף כללי
    (א)
    לא היו התקפים פרכוסיים במשך שנתיים
    0%
    (ב)
    בצורה קלה - היו 4-1 התקפים במשך שנתיים
    10%
    (ג)
    בצורה בינונית - היה בממוצע התקף אחד ב-4-3 חדשים
    30%
    (ד)
    בצורה ניכרת - היה בממוצע התקף אחד לחודשיים
    50%
    (ה)
    בצורה קשה - היה בממוצע לפחות התקף אחד לחודש
    80%
    (ו)
    בצורה קשה מאד - היה בממוצע יותר מהתקף אחד לחודש
    100%

התקפים ליליים בלבד
    הופיעו התקפים בלילה בלבד, נוהגים כפי שנקבע לגבי הפגיעות המוגדרות בסעיף קטן (5) דלהלן.
    (4)
    כפיון פסיכומוטורי

אחוזי הנכות ייקבעו בהתאם לשכיחות ההתקפים הפרכוסיים או בהתאם לשכיחותן ועוצמתן של ההפרעות הבלתי פרכוסיות.

חשוב לשים לב שקבלת 20% נכות ומעלה מזכה בשיקום מקצועי.

לגבי רופאים מומחים לאפילפסיה, הם נמצאים במרכזי אפילפסיה בבתי החולים הגדולים. לא ניתן במסגרת הפורום להמליץ על רופאים ספציפיים.

(5)
    התקפים חלקיים (פטיט מל - MINOR SEIZURES)

התקפים קצרים של קיפוח מצב ההכרה (ABSENCE) עד לאבדן מוחלט של ההכרה, העלולים להיות מלווים עי פעולות אוטומטיות או הפרעות פסיכו-מנטליות כגון: (הזיות, הפרעות בחשיבה, במצב רוח, בזכירה וכדומה)
    .

.
    (I)
    לא היו התקפים במשד שנתיים
    0%

.
    (II)
    היו בממוצע מדי חודש בחודשו
    .

.
    .
    (א)
    בצורה קלה - לא יותר משני התקפים
    10%

.
    .
    (ב)
    בצורה בינונית - יותר משני התקפים אך לא יותר מ-4
    20%

.
    .
    (ג)
    בצורה ניכרת - יותר מ-4 התקפים
    40%

.
    .
    (ד)
    בצורה קשה - מספר התקפים ממושכים מדי שבוע בשבוע
    60%

.
    .
    (ה)
    בצורה קשה מאד - מצבי סטטוס חוזרים
    100%

(6)
    התקפים גקסוניים (JACKSONIAN) או מוקדים תנועתיים או תחושתיים - אחוזי הנכות ייקבעו לפי סעיפים קטנים (1)-(5) בהתחשב במצב, העוצמה והשכיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלגת לימודים אקדמ לחולי אפילפסיה
    אפרת
    30/10/2011

האם יש קרן כלשהיא או מילגה שניתן לקבל ללימודים גבוהים?לחולי אפיילפסיה שלא כל כך יכולים לעבוד וגם ללמוד<

הוספת תגובה

• מלגת לימודים אקדמ לחולי אפילפסיה - תגובה

מירי רייזנסון
    30/10/2011

אפרת שלום!
    אנשים שהוכרו כנכים ב 20% ומעלה על ידיי ביטוח לאומי זכאים לשיקום מקצועי שעשוי לכלול גם לימודים אקדמאיים. כמו כן, ניתנות הקלות בלימודים למי שאובחנה אצלו לקות למידה. מעבר לכך, לא יודע לי על סיוע בלימודים גבוהים לאנשים עם אפילפסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא מומחה
    איתן
    29/10/2011

אני מחפש לאישתי רופא מומחה לאפילפסיה על מנת לקבל דעה שניה האם יש שם שאתם ממליצים?

לקביעת תור
    סגירה
    רופא מומחה

הוספת תגובה

• רופא מומחה - תגובה

מירי רייזנסון
    30/10/2011

איתן שלום!
    ניתן לפנות לאפילפטולוגים- רופאים מומחים לאפילפסיה שנמצאים בדרך כלל במרפאות אפילפסיה בבתי החולים כמו הדסה, איכילוב, תל השומר, ביילינסון, רמב"ם- וכו'. לא ניתן לייעץ בפורום זה על רופאים ספציפיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

חופית
    02/12/2011

היי,
    לפני כחצי שנה הנורולוג שלי העביר אותי לטיפול אצל ד"ר דנה אקשטיין (ידוע לי שהיא מטפלת בירושלים אבל אני לא יודעת אם גם במקומות אחרים), הנורולוג הקודם שלי אמר לי כי ד"ר אקשטיין חזרה לא מזמן מחו"ל (לפני כשנה) והתמחתה שם במשך כשנתיים בנושא אפילפסיה. הייתי אצלה פעם אחת בלבד והייתי מרוצה.
    מקווה שעזרתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על ד"ר

ליז
    04/01/2012

בבית חולים קפלן ברחובות נמצאת רופאה בשם ד"ר עילם היא נוירולוגית טובה שגם קשורה לכל מיני תרופות ופרופסורים בכל העולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

ד49
    18/01/2012

לא כתבת באיזה אזור. בחיפה יש את דר' יהודית מנליס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכחשה של המחלה
    אהוד
    29/10/2011

לילדי בן ה-19 יש אפילפסיה , את ההתקף הראשון קיבל כ 3 חודשים לפני הגיוס.
    את ההתקפים הינו מקבל רק בלילה, מאז ההתקף הראשון קיבל בערך 7 התקפים.
    הוא אינו לוקח את הכדורים שלו בצורה סדירה וכל הבקשות שלי שיקח את הכדורים בצורה עיקבית וסדירה ,לא מזיזה לו. הוא מתעלם ועושה מה שרוצה. ,,מה עלי לעשות כדי שהוא יבין שהוא מוכרח לקחת את הכדורים בצורה מסודרת ועיקבית ולשנות את אורך חיי ולישון יותר שעות בלילה. (בקושי ישן 4 שעות בלילה)
    אנא יזרו לי כדי שאוכל לעזור לו
    בתודה מראש,אודי

לקביעת תור
    סגירה
    הכחשה של המחלה

הוספת תגובה

• הכחשה של המחלה - תגובה

יוסי אונטרמן
    29/10/2011

שלום אודי

רבים מכחישים את התופעה של האפילפסיה בשלב ראשון. הדבר שכיח יותר בקרב מתבגרים. בשיחות שקיימתי עם מתבגרים הבהרתי שהדרך לקבל רשיון נהיגה וגיוס לצה"ל היא דרך התמודדות וטיפול באפילפסיה דהינו לקיחה אחראית של תרופות. עד עכשיו זה עזר.
    בהצלחה

יוסֵי אונטרמן
    איל-אגודה ישראלית לאפילפסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    רואי
    24/10/2011

לאחותי בת ה27 יש אפילפסיה, לאחרונה ההתקפים החלו להיות צפופים יותר,עד לא מזמן גם היו לה מעט תופעות לוואי של הכדורים (רעידות, שכחה וכו'..)אך לאחרונה זה עבר. היא החלה להיות מאוד מתוסכלת מכיוון שבעקבות המחלה לא מצליחה למצוא עבודה בשום תחום(פשוט מקבלת סירובים). האם יש דרך העמותה אפשרות לסיוע במציאת מקום עבודה? האם קיימות קבוצות תמיכה של העמותה אליהן היא תוכל להצטרף? אשמח לקבל תשובה, קשה לראות את הייאוש שקיים בה

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• אפילפסיה - תגובה

מירי רייזנסון
    26/10/2011

רואי שלום!
    קודם כל חשוב להיות של מעקב של ניורולוג או אפילפטולוג (ניורולוג מומחה לאפילפסיה) ולבדוק כיצד ניתן לאזן אותה (להגיע למצב שבו לא תקבל התקפים). כשיש שינוי במצב, חשוב לקבוע תור בהקדם האפשרי. לגבי מציאת עבודה: ביטוח לאומי מסייע בשיקום מקצועי לאנשים שיש להם מעל 20% נכות. ישנה גם זירת תעסוקה באיביליקו ותכניות שונות של מחלקות רווחה.
    לגבי שירותי תמיכה וייעוץ של אי"ל, יש לפנות לסניפים ולקבל מידע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    סיוון
    22/10/2011

יש לי אפילפסיה של קפיצות שרירים ואני נוטלת דפלפט כרונו 500 מ"ג בערב . לפעמים יש לי תחושה של בלבול מאוד חזק בראש ובלאגן בראש. האם זה יכול להיות קשור לאפילפסיה? דרך אגב יש לי מאניה דיפרסיה ואני מטופלת בכדורים אצל פסיכיאטר. בכבוד רב ובתודה מראש סיוון.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

יוסי אונטרמן
    23/10/2011

שלום רב

זה יכול להיות קשור לאפילפסיה או לתופעות לוואי של התרופות. מציע לך לשאות את הפסיכיאטר ואת האפליפטולוג שלך ספציפית לגבי התרופות שאת נוטלת ולגבי יחסי הגומלין בינהן.

בהצלחה
    יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכת לשון
    משה
    22/10/2011

שלום,

לאחרונה בהתקף שקרה בלילה, נשכתי את הלשון (תופעה כואבת ומאוד לא נעימה בבוקר למחרת...)

מה אפשר לעשות עם זה (לאלחש, לגרום לריפוא מהיר יותר)?
    להגן איכשהו על הלשון? (לפעמים הבאות)

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכת לשון

הוספת תגובה

• נשיכת לשון - תגובה

יוסי אונטרמן
    23/10/2011

שלום רב

יש המצאה ישראלית בשם "אפי סייף" מעיין גומי שמכניסים לפה לפני התקף. מציע לך ליצור קשר איתם ולבדוק אם זה מתאים להתקפים המתרחשים לפני השינה. חיפוש באינטרנט בשם זה עשוי להוביל אותך אליהם.

בהצלחה

יוסֵי אונטרמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפי סייף.

גרינוולד יעקב
    23/11/2011

שלום.

אני סובל גם מנשיכת לשון בזמן ההתקף.
    לצערי המגן עליו המלצת לא מופיע ב"גוגל"
    ואני לא מצליח להגיע אליו.
    אודה לך אם תוכל לעזור בנושא.

יעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפי סייף. - תגובה

מירי רייזנסון
    23/11/2011

ביררתי ולצעיר החברה נסגרה.

מפנה אותך לפורום בו תוכל להתייעץ עם ניורולוג על אמצעי עזר אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מירי רייזנסון
    23/11/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אפילפסיה_ילדים' id=link]אפילפסיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה