מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות גנטיותאפרת13/10/2009
אודה על המלצתך לבדיקות גנטיות לזוג שהגבר יהודי אשכנזי ממוצא פולני והאשה נוצריה מלטביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
ד''ר יעקב לברון21/10/2009X שביר, SMA
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה11/10/2009
מהי תסמונת ה-X השביר ומה שכיחותה באוכלוסיה? באילו מקרים יש צורך לעשות בדיקה גנטית בשבילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת ה-X השביר
ד''ר יעקב לברון21/10/2009זו הסיבה השכיחה ביותר לפיגור בבנים ומועברת ע"י האם. הבעיה נגרמת כתוצאה מליקוי מבני בכרומוזום ה X שנוטה להעצים את עצמה מדור לדור של בנות.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הריוןליאת10/10/2009
שלום אנ י ובעלי מתכננים הריון הבנתי שריך לבצע בדיקות גנטיות לפני הכניסה להריון .קבעתי תור לייעוץ גנטי .האם גם בעלי צריך לגשת לייעוץ איתי ביחד או האם רק האישה ניגשת לייעוץ.והאם את הבדיקות רק האישה עוברת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הריון
ד''ר יעקב לברון21/10/2009תמיד כדאי לגשת כזוג כי אתם יחידה אחת.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאוגנזיס אימפרפקטהחגית01/10/2009
ערב טוב ד"ר,
לצערי הרב אני נאלצת לעבור שבוע הבא הפלה בעקבות הבחנה ב אולטרסאונד כאוסטאוגנזיס אימפרפקטה כאשר הנני בשבוע 16 להריון בעקבות סקירה מוקדמת .
מצד משפחתי ומצד בעלי לא מוכרת התופעה הנ"ל אצל אף אחד מבני המשפחה. אבקש בבקשה תשובות לשאלות הבאות:
1) האם מדובר בגן מסויים אשר נמצא אצלי או אצל בעלי או לשנינו ( אציין כי אני מעדות המזרח והוא האשכנז ואין קרבה משפחתית)
2) מה הגורם לתופעה הנל והאם מדובר במשהו תורשתי או באיזה שהיא תקלה חד פעמית?
3) מה יקרה ב"ה עם הילד הבא שנרצה להביא?
אשמח באם תאיר קצת את עיניי לעיניין זה כי לא הצלחתי לקבל תשובות ממקורות אחרים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוגנזיס אימפרפקטה
ד''ר יעקב לברון21/10/2009א"א הינה מחלה גנטית שמועברת ע"י אחד ההורים אבל גם יכולה להופיע באופן מקרי בהריון. יש 8 סוגים שונים של א"א. כדאי שתיגשו לייעוץ גנטי לברור ואם אחד מכם נשא ניתן לבצע אבחון גנטי בעובר לפני ההשרשה למניעת המחלה.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sma ומי שפירמיטל01/10/2009
אני בהריון נושאת את הגן לSMA בעלי אניו נשא אני מעוניינתצ לבצע מי שפיר ולבדוק האם הילד חולה בSMA אשמח לדעת אילו בתי חולים מבצעים את הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sma ומי שפיר
ד''ר יעקב לברון21/10/2009בכל בית חולים.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור כתובת ומידעניר29/09/2009
שלום רב
יש לי תינוקת בת 9 חודשים אשר זוהתה כחולה במחלה טירוזנמיה סוג 1 אשר התפרץ בגיל 3 חודשים ללא הודעה מוקדמת.
סיפור ארוך מטופלת בשיבא אך הרופא המטפל בחול.
אני רוצה ליצור קשר עם המרכז הבין לאומי של המחלה אך אני ניתקל בקושי רב.
האם ידוע לך איך אוכל ליצור קשר?
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טירוזינמיה
ד''ר יעקב לברון21/10/2009תברר עם רופאי הילדים המתמחים במחלות מטבוליות. או שצריך לשבת ולחפש באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת spinal muscular atrophyשוש23/09/2009
שלום לך,
אני ממוצא חצי פולני וחצי גרמני.
בעלי ממוצא בולגרי.
האם אנו צריכים לבצע את בדיקת ה-spinal muscular atrophy?
אציין שאני כרגע בהריון בשבוע ה-16
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת spinal muscular atrophy
ד''ר יעקב לברון21/10/2009מאחר שאת בהריון כבר תתיעצי עם הרופא שלך.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לפני הריון (אם בכלל...)מירי21/09/2009
בני נולד עם טרומבוציטופניה קשה- עם ספירה של 9000 ,אך התאושש מזה מהר מאד.
בעלי ואני נשלחנו לעשות בדיקת PLA1 ומסתבר שיש ביננו אי התאמה. בביקורת בביה"ח אמרה לי הרופאה שהיא לא ממליצה על לידת ילדים נוספים מחשש לפגיעה חמורה יותר.
ילדים זה החיים שלי, ואני רוצה עוד, והרבה. שאלתי היא האם יש טיפול שעשוי להבטיח הריוןתקין וילד בריא?
(אני כמובן לא אעשה שום דבר, אם יש חלילה סיכון להולדת ילד לא בריא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PLA1
ד''ר יעקב לברון21/10/2009אין לי מספיק ידע על העניין. צריך לשאול את המומחים לקרישה איזה פתרונות באים בחשבון מלבד להמנע מכניסה להריון. אולי פונדקאות?
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה....
לימונית23/10/2009שלום,
הצטערתי לשמוע על המקרה שלך, אבל נראה לי שפונדקאות לא תפתור לך את הבעיה, אם תשמשמו בביצית ובזרע שלך ושל בעלך.
לכן, נראה לי שאם אין פתרון רפואי לבעייתכם, אז תוכלי לבצע IVF עם זרע מבנק הזרע. כדאי לך להתייעץ על כך בעניין עם הרופאים המטפלים שלך, ועם מרפאת IVF.
מאחלת לכם הרבה ילדים.
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהחגית03/09/2009
אני בחורה בת 29 לא מעשנת אוכלת רק אוכל בריא וכל זאת נמצא לי כולסטרול בדם ,מצב השומנים בדם בא גם לידי ביטוי בעור הפנים שלי ובתפקודי הלב שלעיתים יש לו דופק מאוד מאוד מהיר (ללא פעילות גופנית )ובנוסף חשה תמיד צמאון ןהפה תמיד יש למרות שאני שותה המון
מה עליי לעשות ?רופא המשפחה מתעלם מהבעיות שציינתי
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
ד''ר יעקב לברון06/09/2009אני לא יודע באיזה קופה את מבוטחת אך ברובן קיימת אפשרות לבחור רופא. אם את יכולה אז תפני לרופא משפחה אחר. צריך לעשות ברור ואם יש מצב של טריגליצרידים מוגברים ניתן לתת טיפול מניעתי. כמו כן צריך לבצע בדיקות כלליות לשלול סכרת וכד'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוח אפילפסיה mriיטבת26/08/2009
שלום רב
ברצוני לשאול מה אומרת הבדיקה הבאה שקיבלתי:
יש מוקדי אות מוגבר ב-t2 /flair
פריונטריקולרי שמאל תת קורטיקלי פרונטלי מימין ולאוך הקופסית הפנימית מימין וחשודים למוקדים אסכימים ישנים.
אין התעבות קורטיקלית או עדות להטרוטופיה
אות ומבנה סימטרי של אונות מדיאליות טמפוראליות.
אודה לך על הסבר במילים פשוטות מה תוצאות הבדיקה.
כמו כן הנני עובד כנהג אוטובוס - האם יש בתוצאות הבדיקה גורם שיכול להפריע לי לעבוד כנהג?
אם יש ממצא האם זה משהו חריג או ניתן לטיפול ולהמשך עבודה רגיל?
אודה על תשובתך בהקדם
בברכה
יטבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוח אפילפסיה mri
ד''ר יעקב לברון28/08/2009השאלה הופנתה לפורום לא מתאים. אתה צריך להתייעץ עם הניאורולוג ששלח אותך לבדיקה ולבקש ממנו "תרגום".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- farxיעל24/08/2009
נמצאתי נשאית לX שביר, 105 חזרות. רציתי לשאול אם מלבד ההשפעה שיכולה להיות לדור הבא, יש השפעה גם עלי? כלומר, האם יש תסמינים לנשים (עצמן) שנשאיות של פרה מוטציה מבחינה רפואית?
תודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X שביר
ד''ר יעקב לברון28/08/2009לך לא יהיו בד"כ תסמינים במספר חזרות כזה. אנו חושבים שבנשאיות יש קצת יותר שכיחות של תגובתיות שחלתית נמוכה אך לרוב זה לא פוגע בפריון. יש לך אפשרות לבצע אבחון גנטי על העוברים כדי להמנע מהבעיה. תוכלי לקרוא על התהליך באתר ivf4you
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת X שביר- southern blottingטולי22/08/2009
שלום רב,
נתבקשנו לעשות בדיקת Southern blotting לתורמת ביצית שלנו. קיבלנו לאחרונה תשובה מחו"ל (שם בוצעה הבדיקה) שנעשתה אנליזה ע"י PCR technology using ABBOTT kit ל- fragile XA.
האם זה אומר שזו בדיקת ה-southern blotting?
עפ"י הבדיקה הזו - ABBOTT kit- נמצא תקין. האם זה מניח את הדעת או שדרושה עוד בדיקה?
תודה רבה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת X שביר- southern blotting
ד''ר יעקב לברון28/08/2009הבדיקה מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכוב בהתפתחות הגדילהחנה19/08/2009
בתי בת ה-3 קטנה מאוד לגילה. קצב הגביהה שלה איטי ביותר. למי ניתן לפנות ואילו בדיקות כדאי לבצע ? האם מלבד בדיקות אנדוקרינולוגיה ישנן סיבות נוספות לעיכוב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכוב בהתפתחות הגדילה
ד''ר יעקב לברון28/08/2009את צריכה לפנות לרופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשים- אנגלמן?ליטל19/08/2009
בתי בת 7 חודשים.
ישנו עיכוב קל במוטוריקה גסה.
במוטוריקה עדינה היא בסדר גמור.
מברברת הרבה הברות חוזרות וכן משלבת הברות כמו א-בא (למרות שאינה מתכוונת).
מדובר בתינוקת חייכנית מאד, אפילו באופן מוגזם. כל קשר עין איתה כמעט גורר חיוך ותנועות שמחה והתרגשות עם הגפיים ולעיתים עם הראש.
מוחאת כפיים או משלבת ידיה המון למרות שלא מתוך הבנה. בשכיבה על בטן או גב מטיחה הרבה את רגליה (בעיקר ימין).
קראתי לאחרונה על תסמונת אנגלמן שבה הילדים נראים תמיד שמחים ומחויכים, מניפים ידם הרבה ויש להם עיכוב התפתחותי. אני מאד חרדה, האם יתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 חודשים- אנגלמן?
ד''ר יעקב לברון28/08/2009הסבירות לכך קלושה אבל תפני בהזדמנות לרופא הילדים ע"מ שיוכל להרגיע אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל18/08/2009
האם מחלת הפסוריאזיס היא בהכרח גנטית? ומה האחוזים שהיא תועבר לתינוק? אם רק בן זוג אחד נושא את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
ד''ר יעקב לברון28/08/2009אין עדיין מידע מדויק לגבי הקשר הגנטי. כדאי שתתענייני אצל רופא העור שלך כאשר את פוגשת אותו/ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)