פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות+קפל צווארי
    מירה
    15/05/2009

שלום ד"ר גאונה
    בשאלתי לגבי ההממצאים של שקיפות וקפל צווארי שנימדדו אצל עוברי (ראי 2 שאלות מתחת) ענית לי: "שקיפות עורפית מוגברת אכן קשורה ל בעיות כרומוזומליות או מומים כמו נונן. חשוב מאוד המשך מעקב ואקו לב עוברי ". חשוב לי להבין: האם בנתונים שהצגתי אני אכן בסיכון לתסמונת נונן/תסמונות אחרות??? האם שקיפות כמו שלי 2.5 ממ בשבוע 12+5 מעמידה אותי בסיכון כפי שהבנתי מתשובתך?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות+קפל צווארי

הוספת תגובה

• שקיפות+קפל צווארי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    15/05/2009

שלום
    ס"כ שקיפות עורפית של 2.5 ממ בשבוע 12 זה גבול עליון של הנורמה. אם כבר שקיפות עורפית מוגברת נגרמת מהרבה תסמונות לא רק נונן. גם נונן ניתן לבדוק רק חלקית. יש מספר גנים שגורמים לנונן ולא ניתן לבדוק את כולם לפחות לא בארץ ולא בטוח גם בחו"ל. הבדיקה בארץ מגלה כ50% מהשינוים בגן אחד של נונן.
    אני מציאה לך ללכת גם ליעוץ גנטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    דנה
    14/05/2009

האם בדיקת CGH=בדיקת CMA? ואם לא מדובר באותה בדיקה מה ההבדל בינהן? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר גאונה אלטרסקו
    14/05/2009

בהריון מה שמקובל לבדוק זה CMA שזה דומה לCGH ובודקת אזורים ישועים שיכולים לגרום למחלות כתוצאה של שינוים כרומוזומלים קטנים מאוד. לפעמים בCGH מקבלים כל מיני שינוים שלא יודעים מה משמעותם בגלל זה לא עושים בהריון בדרך כלל CGH אלה CMA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    מירה
    14/05/2009

שלום
    אני אשכנזיה ובעלי ממוצא עירקי. לא ביצענו בדיקת דיסאוטונומיה משפחתית כי לא הומלץ לנו ביעוץ הגנטי. בעלי ביצע: sma, קונקסטין, טיי זקס -הבדיקות תקינות ואני ביצעתי : x שביר, cf - הבדיקות תקינות (גם עברנו ברור בספירת דם "רגילה" בקופ"ח ולא הומלץ המשך ברור לבדיקת טלסמיה)
    1) האם מומלץ לנו גם בדיקת דיסאוטונומיה משפחתית או בדיקות גנטיות נוספות מלבד אלו שביצענו???
    2) מה הסיכוי לילד חולה SMA כשרק אחד ההורים נשא? (אני לא ביצעתי בדיקת נשאות אבל בעלי כן וכאמור הוא אינו נשא ) והאם כשהעובר מאוד פעיל ברחם זה אומר שאינו חולה ב SMA?
    תודה רבה מראש על המענה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• 2 שאלות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    14/05/2009

שלום
    לגבי בדיקות סקר מה שנאמר לך זה נכון אתם לא צריכים דיסאואונומיה
    SMA הסיכון לילד חולה עם אחד מההורים עשה בדיקה והוא לא נשא הוא בערך 1:1600

זה נכון שאם יש הרבה תנועות עובר זה די שולל בעיות ניורולוגיות קשות כמו SMA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות+קפל צווארי
    מירה
    14/05/2009

שלום ,
    אני בת 37.11 , ביצעתי שקיפות עורפית והתוצאה 2.5 ממ (בשבוע 12+5) ,
    סקירה מוקדמת תקינה (שבוע 14+5) כולל אקו לב עובר תקין. ממצא יחידי: עורף 3.37 ממ
    (ביעוץ גנטי נאמר לי כי 2 בדיקות העורף (בשקיפות ובסקירה) בנורמה, השקיפות בחלק העליון של הנורמה)
    חלבון עוברי - תקין
    ביצעתי מי שפיר - והתוצאה תקינה.
    1)האם יש לדעתך צורך בברור נוסף כלשהו?
    2)האם במצבי עלולה להיות תסמונת נונאן? (העובר ממין זכר)
    3)אשמח לשמוע את דעתך אם אני בסיכון לתסמונות כלשהן (לא מעונינת לשלוח ל cgh אם אין המלצה רפואית לאור מצבי)
    תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות+קפל צווארי

הוספת תגובה

• שקיפות+קפל צווארי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    14/05/2009

שלום
    שקיפות עורפית מוגברת אכן קשורה ל בעיות כרומוזומליות או מומים כמו נונן. חשוב מאוד המשך מעקב ואקו לב עוברי
    ניתן לבצע עוד בדיקה יותר מדויקת של הכרומוזומים CMA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר על תשובתך

מירה
    14/05/2009

אבל האם שקיפות כמו שמצאו אצלי 2.5 ממ אכן נחשבת מוגברת וחשודה לבעיות כגון נונאן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה אני מודאגת
    רוני
    14/05/2009

שקיפות תקינה סקירה מוקדמת היה אגן כיליה 2.8 השאר תקין סקירה מאוחרת אצל דר אמסטר תקינה לחלוטין כוללל אגני כילי איין הרחבה חלבון עוברי תקין -אך icg גבוהה אמרו לי שהנורמה זה 2.99 לי יצא 300 הבנתי שזה בעיה בזרימת הדם בשיליה ולכן בעוד שבועים אני עושה מעקב גדילה אך השאלה שלי לגבי תיסמונת דאון אייך אני אדע שזה לא קשור ????? כי אני כבר בשבועות מתקדמים ואני מפחדת אני ממש חרדה האם זה שזה גבוהה בכלללא קשור ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה אני מודאגת

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה אני מודאגת

ד''ר יעקב לברון
    14/05/2009

בדבר הפשוט ביותר הוא לפנות לייעוץ גנטי במסגרת הקופה שלך על מנת לבדוק האם את בסיכון יתר לתסמונת.
    דר' לברון יעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו לא מובן...
    רוני
    14/05/2009

שלום עכשיו אני בשבוע 26 התאריך המשוער שלי הוא 20/8/09 השאלה באייזה חודש אני עכשו כי לפי מה שאני מבינה אני בחודש 7 שבועים בחודש 7 עכשו אם בעוד שבועיים אני מסיימת 7 אז נשאר לי את חודש יוני יולי ... ואני אומורה ללדת באוגןסט?

לקביעת תור
    סגירה
    משהו לא מובן...

הוספת תגובה

• משהו לא מובן...

ד''ר יעקב לברון
    14/05/2009

אנו מודדים את גיל ההריון בשבועות. תראיך הלידה המשוער שלך הוא לכן בסוף שבוע 40. את יכולה לחשב עם לוח שנה לאחור באיזה חודש את כעת.
    דר' לברון יעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות -תרומת ביצית , דחוף!!
    רחל
    12/05/2009

אני רווקה בת 45 ומתעטדת להרות מבנק הזרע ותרומת ביצית.
    הזרע של התורם בבנק הזרע הוא של בחור יהודי שהוריו מלטביה.
    הביצית של האישה היא של נוצריה מקייב.
    איזה בדיקות גנטיות כדאי לעשות לתורמת הביצית?

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות -תרומת ביצית , דחוף!!

ד''ר יעקב לברון
    14/05/2009

התורמות בקייב עוברות בדיקה ל X שביר ובדיקה למוטציות של ציסטיק פיברוזיס השחיכים באוכלוסיה שם. אין צורך לבצע בדיקות מיוחדות מעבר לזה. מאחר שתורם הזרע "ילווה" אותך בטיפולים חוזרים אם חלילה לא תהרי יותר פרקטי לבקש מבנק הזרע לעשות עליו את הסקר הגנטי מאשר בתורמת. זה כמובן יעלה לך הרבה כסף בכל מקרה.
    דר' לברוןיעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    אפרת
    11/05/2009

שלום.

ביצעתי שקיפות עורפית ובדיקת סקר טרימסטר ראשון
    ואני מודאגת מהתוצאה.
    גיל הריון 13
    crl 70
    papp a 0.35
    papp a 974
    free beta hcg 0.42
    free beta hcg 12.0

הסיכון לפי גיל 1/310
    סיכון לפי גיל ותוצאות שיקלול 1/480
    סיכון לטריזומיה 18 1/920

אני מודאגת מהתוצאה כיוון שאני לא רוצה לבצע מי שפיר
    הם כנראה במעבדה חישבו את גיל הכניסה להריון 35
    למרות שעוד שבועיים אני בת 36.
    נכנסתי להריון 3 חודשים לפני גיל 36
    לפי מה מחשבים 35 או 36 ??

מה שמדאיג אותי זה בדיקת papp האם מספר זה של בדיקה
    מצריך בירור? אודה לך על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מודאגת

ד''ר יעקב לברון
    14/05/2009

הדבר הפשוט והנבון ביותר הוא לפנות לייעוץ גנטי שידריך אותך בתהליךקבלת ההחלטות.
    דר' לברון יעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה בידיוק אסוק לאכול שיש חוסר בg6pd
    אלינור
    11/05/2009

הילד שלי הוא בן שנה וחצי ויש לו חוסר בg6pd הייתי רוצה לדעת מה בידיוק אסור לו לאכול אני יודעת פול אבל מה עם כל מיני סוגים של שועית למשל ?

הוספת תגובה

• מה בידיוק אסוק לאכול שיש חוסר בg6pd

ד''ר יעקב לברון
    14/05/2009

הירחון האמריקאי לרפואת המשפחה מביא מאמר סקירה בנושא חסר גלוקוז 6 פוספט דהידרוגנזה (G6PD ).
    החסר באנזים זה הינו הנפוץ בעולם וכמות האנשים החסרים אותו כה גדולה עד שלעיתים קרובות אין מסתכלים על כך כמחלה.
    החסר נפוץ בקבוצות אתניות רבות. בארץ החסר שכיח ביוצאי עיראק וקורדיסטאן, אם כי יכול להופיע בעדות שונות אחרות. שרותי בריאות כללית בפנקס התרופות שלהם לשנת 2004 ערכו רביזיה של התרופות האסורות למתן לאנשים הלוקים בחסר האנזימטי, והירחון לרפואת המשפחה בארה"ב מביא"באיחור" נתונים דומים.

אני מצטט את אותן תרופות האסורות למתן, כיון שיש בקהיליה הרפואית ובציבור חשש מיותר ולא מבוסס ממתן תרופות שבינהם לבין איסור בשימוש אין ולא כלום.
    מדוע בכלל יש חשש משימוש בתרופות מסוימות במצבי חסר של האנזים?

1) חולים הסובלים חחסר עלולים לפתח תמס דם חריף - המוליזה קשה במתן התרופות האסורות.
    2) ילודים עלולים לפתח צהבת קשה יותר מהמצופה אלמלא היה להם חסר באנזים.
    באנשים הרגישם במיוחד יש המפתחים את תמס הדם לא רק מתרופות אלא גם מאכילת קטניות כגון פול. מצב זה מכונה פביזם - FAVISM .
    התרופות האסורות הן:

*Dapsone - תרופה לטיפול בצרעת (= AVLOSULFON).
    * Flutamide - לטיפול בסרטן הערמונית ( = Eulexin).
    * Methylene blue
    * Nalidixic acid - תכשיר אנטיביוטי נפוץ לטיפול בזיהום דרכי השתן (=NegGram)
    * Nitrofurantoin - תכשיר אנטיביוטי לשמוש דומה ( = Macrodantin, UVAMIN ).
    * Phenazopyridine - תכשיר להקלת צריבה וכאב בדרכי השתן - (= SEDURAL ).
    * Primaquine - תכשיר אנטי-מלרי .
    * Sulfacetamide - טיפות עינים (OPTISOL ).
    * Sulfamethoxazole - תכשיר אנטיביוטי נפוץ - SEPTRIN, DISEPTYL, SULFATRIM .
    זוהי למעשה הרשימה כאשר תכשירים רבים כגון אספירין שנאסרו על שימוש בחסרי האנזים הוכחו שאינם גורמים כל נזק.
    דר' לברון יעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבקנות
    מירי
    07/05/2009

שלום,
    בננו כבן חצי שנה. יש לו חוסר פיגמנט בעיניים (לא בשיער ולא בעור) וכתוצאה מכך ניסטגמוס.
    אמרו לנו שזה גנטי.
    האם זה נכון?
    האם ניתן לדעת מה הסיכויים ללבקנות אצל הילד הבא?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לבקנות

הוספת תגובה

• לבקנות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    07/05/2009

שלום
    זה נשמע במו לבקנות. תסמונת לבקנות היא גנטית עם שני הורים נשאים וסיכון של 25% בכל הריון לילד לווקן. ניתן לבדוק את זה במכון גנטי ובהריון הבאה אפשר לבצע סיסי שליה או מי שפיר או לבדוק עוברים שנוצרים מהרפיה חוץ גופית במעבדה ולחזיר לרחם רק עוברים בראים שיטה נקראת אבחון טרום השרשתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    Leonardan
    06/05/2009

מעט ארוך, אך מכיל את כל הפרטים, אשמח להתייחסוכם, תודה מראש !

רקע :

שבוע 12+3 : שקיפות עורפית תקינה (1.2 מ"מ, משוקלל גיל ובדיקת דם 1:9999)
    שבוע 15+4 : סקירה מוקדמת אצל ברונשטיין, ממצא יחיד Nuchal Edema 4mm
    שבוע 17+2 : חלבון עוברי : תקין (1:9999)
    שבוע 19+0 : מי שפיר תקינים
    שבוע 19+3 : סקירה ממוקדת לקפל עור צווארי נמדד 6 מ"מ (אמור היה להעלם לחלוטין)* (ראה הערה בכוכבית)
    שבוע 22+5 : אקו לב עובר תקין

ברונשטיין אמר ש Nuchal Edema של 4 מ"מ בלבד, כשמי שפיר תקינים, חסר משמעות.
    (עשינו גם אקו לב, מכיוון שנונן למשל לא רואים בוודאות במי שפיר (גם לא תמיד באקו))

למרות זאת, פנינו לייעוץ גנטי, נראה שהם לא ממש יודעים כיצד להתייחס לממצא,
    מכיוון שכל ההמלצות התייחסו ל 4 מ"מ כממצא של שקיפות עורפית, למרות שלחלוטין לא נכון.

* ברונשטיין בתחילה לא הסכים לקבלנו למדידת קפל עור צווארי נוספת,
    מכיוון שטען שזה חסר משמעות, אך לאחר שלא נעלמה הבצקת ונמדד 6 מ"מ,
    הסכים לקבלנו, באדיבות, נחמדות ומקצועיות (למרות שעדיין טען שחסר משמעות, רק מכיוון שלחצנו :-))
    ונראה כי הסוקר שמדד 6 מ"מ לא ממש הבין מה עליו למדוד, לא ברור מה הוא מדד (כנראה את הכל, ולא רק בצקת),
    ואפילו אמר לנו שמעולם לא נתבקש למדוד זאת, והוא לא בטוח מה רוצים ממנו.
    (בזמן הסקירה הממוקדת, הסוקר אפילו לא ידע לומר לנו אם קיימת בבצקת או לא)

נוסף על כך, הבנו ש 4 מ"מ בשבוע 15+4, ואפילו 6 מ"מ (שלא בטוח כלל שהיו) בשבוע 19,
    אלו ממצאים תקינים לחלוטין ע"פ הספרות :

ד"ר יובל עוז :
    "את לא בקריטריונים של לחפש תסמונת כי המדדים שלך בנורמה - אחרת צריך לשלוח את כל הנשים . . . "
    "על פי הגבולות שנקבעו ע"י איגוד הגנטיקאים בישראל וע"י החברה לאולטרהסאונד מיילדותי של האיגוד הישראלי למילדות וגניקולוגיה
    (שמות מפוצצים - המשמעות: שני הגופים שקובעים את ההנחיות הרפואיות)
    נקבע כי עד שבוע 13 ו- 6 ימים הגבול לעובי העורף (להבדיל מערך השקיפות העורפית) הוא 4 מ"מ.
    משבוע 14 (מלא) הערך הוא 6 מ"מ."

לאחר כל ההקדמה הארוכה הזו, רק ע"מ להיות על ה Safe Side, אשמח לדעת :

1. אנו מתכוונים לבצע אקו לב עוברי נוסף לקראת שבוע 30,
    וסקירת טרימסטר שלישי (בנוסף למאוחרת בקרוב)האם יש דברים נוספים שכדאי לבצע ?

2. מה ה DD של נונן ? (כלומר, הסימפטומים שעלולים להעיד על נונן, על מה עוד יכולים להעיד ?)
    זאת לאור מי שפיר ואבו לב עובר תקינים (טרנר למשל, הבנתי שניתן לשלול לחלוטין במי שפיר)

3. התכתבתי עם מספר מעבדות גנטיות בארה"ב שמבצעות בדיקה גנטית טרום לידתית לנונן,
    חלקן בודקות רק גן אחד, חלקן את כל הארבעה וכו' - מישהו יודע אם יש מקום כלשהו בארץ שמבצע זאת ?

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    06/05/2009

שלום
    האמת שזה נכון שהמדידות בגבול הנורמה לשבועות שעשו אותם (במיוחד ש6ממ לא בטוח שמדד נכון אבל אפילו)
    לגבי תסמונת נונן רוב המקראים באים עם מום לבבי אבל לא 100% מהמקרים. בנוסף יש מספר גנים ולא בטוח שיש מעבדה שבודקת את כולם במיוחד בטרום לידתי
    ניתן לפנות להדסה ע"כ שעושה את הבדיקה לכמה גנים של נונן ולשאול אותם אם הם עושים גם טרום לידתי. בכלל שמרו חומר גנטי מהעובר? אם לא תעשו עוד פעם מי שפיר על ממצאים שהם בגבול התקין?
    ניתן גם לבצע בדיקה בחול בשם CMA שבודקת מספר רב של תסמונות הנגרים כתוצאה מחסרים בחומר גנטי אם כי אין להם ממש אינדיקציה רק בגלל הלחץ . גם כאן השאלה אם נשמר חומר גנטי מהמי שפיר ?
    לעשות עוד אקו לב וסקירה זה נכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דיפרסיה
    זוהר
    06/05/2009

שלום,
    אני יוצאת עם בחור שאמא שלו חולה במניה דפרסיה.
    לבחור שאני יוצאת עימו אין תסמינים של המחלה וגם לאביו לא היו.
    רציתי לדעת במקרה ובו נחליט להביא ילדים מה הסיכויים שלהם לחלות במחלה
    והאם יש אפשרות לבדוק נשאות למחלה זו.
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מניה דיפרסיה

הוספת תגובה

• מניה דיפרסיה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    06/05/2009

שלום
    היום לא ניתן לבדוק מניה דפרסיה בבדיקה גנטית
    הסיכון האמפירי שגם לילדים יהיה אותה בעיהת הוא יותר מהאוכלוסיה הכללית והוא כ5-6%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה

זוהר
    07/05/2009

שאלה נוספת-
    שמעתי סברה הטוענת שמחלות נפשיות כמו מניה דפרסיה
    עוברת יותר בין אמא לבת ופחות בין אמא לבן (עוברות בין אותו המין)
    האם יש אמת בדבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CF
    יהיהי
    06/05/2009

שלום רב,
    עשיתי בדיקות ב- 2001 עבור CF.
    המוטציות שנבדקו עבור CF הנן:
    G542X, deltaF508, 3849+10KD C>T, N1303K, W1282X, G85E, S549R, 405+ 1G>A, D1152H, W1089X
    עבור אילו מוצאים מתאימות המוטציות האחרות שנבדקות כיום?
    חשוב לי לציין שאני בהריון מתקדם ושבמכון הגנטי לא ציינו שום דבר בדבר בדיקות נוספות... בגלל זה אני שואלת עכשיו...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    CF

הוספת תגובה

• CF

ד''ר גאונה אלטרסקו
    06/05/2009

שלום
    תוספת הבדיקות היא למוצא עירקי בעיקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יהיהי
    06/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריזומיה 13
    ליהי
    06/05/2009

שלום!אני בת 36 ועברתי הפסקת הריון בשבוע 21 עקב התרבות מומים לפני קבלת תשובת מי השפיר ,לא מזמן קיבלתי את תשובת מי השפיר שהתגלה כטרזומיה 13
    הייתי מעונינת לדעת איזה בדיקות עלי לעבור עקב כך?והאם בעלי צריך גם כן כי נאמר לנו שנצטרך
    בהריון הבא מעקב צמוד,שמעתי על בדיקה שנקראת טרנסלוקציה,ןבדיקה שנקרת קריוטיפ האם הם מתבצעןת לפני ההריון או בתהליך ההריון? והאם את ממליצה על בדיקות אחרות ,עשיתי בדיקות גנטיות רגילות שמומלץ ולא מעבר,
    אשמח לתשובה בהקדם
    ליהי

לקביעת תור
    סגירה
    טריזומיה 13

הוספת תגובה

• טריזומיה 13

ד''ר גאונה אלטרסקו
    06/05/2009

שלום
    טריזומיה 13 זה בדרך כלל מקרה שלא חוזר על עצמו והוא תוצאה של חלוקה לא תקינה בעובר
    את זכאית למי שפיר בכל הריונות הבאים
    את צריכה לעשות מעקב רגיל של שקיפות עורפית , סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת וחלבון עוברי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתרומת ביצית
    אופל
    05/05/2009

לפי תשובתך למטה,
    כאשר התורמת היא נוצריה והתורם הוא יהודי אשכנזי,
    למה הוא צריך לעשות את הבדיקות שהזכרת(CF,SMA)?
    האם התורמת יכולה לעשות?
    האם הגנים למחלות אלו מופיעים גם אצל נוצרים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לתרומת ביצית

הוספת תגובה

• המשך לתרומת ביצית

ד''ר גאונה אלטרסקו
    05/05/2009

שלום
    בדיוק מה שאמרת הגנים האלה מופעים גם אצל נוצרים אבל הסיכוי למצא שינוי יותר גדול אצל אשכנשים (יותר יודעים מה לבדוק) אז כדאי שהוא יעשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה