מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הוריי בני דודים, האם יש סכנה לעובר?חופית27/10/2009
שלום,
הוריי בני דודים, האם תתן פגיעה בעוברי בשל כך?
האם יש בדיקות שניתן לעשות מבעוד מועד? האם ניתן למנוע פגיעה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוריי בני דודים, האם יש סכנה לעובר?
ד''ר יעקב לברון02/11/2009זה לא קשור לזוגיות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטר ראש עובר גדול.שני26/10/2009
שלום,
ו.א 19.3.09
הריון ראשון.
שבוע 31
בהערכת מישקל ניצפו המדדים הבאים:
bpd:84 מ"מ 98% שבוע 34
head circ:302 83% שבוע 33
abd.circ:278 72% שבוע 31
femur 60 50% שבוע 31
משקל 1890
עקב קוטר ראש גדול מהממוצע בוצעה בדיקת מוח העובר כולל בגישה לדנית ולא ניראה ממצא חריג,צורת הגולגולת רגילה ואזורי התפרים נראים רגילים.
האם יש סיבה לדאגה,או לייעוץ גנטי? יש לציין שעד היום כל הבדיקות היו תקינות.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוטר ראש עובר גדול.
ד''ר יעקב לברון27/10/2009כל עוד הבדיקות בטווח של 2 סטיות תקן זה נחשב לנורמלי. צריך לעקוב.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות מוצעותליאור26/10/2009
שני הורי ממוצא אשכנזי( סבים ממוצא פולני סלובקי וצ'כי ) ושני ההורים של אישתי ממוצא עיראקי(סבים) . ביצענו יעוץ ובדיקות גנטיות לאחרונה.
במסגרת הבדיקות שהוצע לנו לבצע נכללו חמש בדיקות בלבד: תסמונת הX השביר , סיסטיק פיברוזיס , SMA, טיי זקס וחרשות(קונקסין) .
מנסיונך בנושא , האם בדיקות אלו מספיקות או שעלינו לקבל יעוץ נוסף ואולי לבצע בדיקות נוספות ?
תודה ליאורהדפסת ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות מוצעות
ד''ר יעקב לברון27/10/2009זה בהחלט מספק. יש מאות מחלות גנטיות וזה לא מעשי לבדוק את כולן.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קריוטיפעדי26/10/2009
שלום
בתי בת שנה,עם איחור התפתחותי ועוד שלל בעיות רפואיות אשר לא כולן מאובחנות.
נשלחתי ע"י הגנטיקאית שמטפלת בה לבדיקת קריוטיפ וקיבלתי את תוצאותיה היום.
רציתי לדעת אם התוצאות הינן תקינות או לא.
שורת תאים:xx,46
מספר תאים בחלוקה:
ספירות ואנליזות:50,קריוטיפים:3,סה"כ:53
נוסחת הקריוטיפ:xx,46.
ב53 תאים נצפה קריוטיפ נקבי תקין
בתא אחד נצפה 19+,xx,47.
בתא אחד 22-,xx,45/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת קריוטיפ
ד''ר יעקב לברון27/10/2009הרופאה שלך צריכה לבחון את התוצאה בהקשר הרחב של התסמינים של ביתך.
דר' לברון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבשקשה דחוף - ליום שני הקרובלימונית23/10/2009
ד"ר שלום רב,
אני מטופלת בטיפולי פריון ו-IVF כבר שנתיים. בת 43.5.
לפני או בתחילת הטיפולים עשיתי ייעוץ גנטי אצל אחות, ולאחר מכן יעוץ גנטי חוזר אצל יועצת גנטית אצלה גם ביצעתי את הבדיקות הגנטיות, לפי המלצתה.
בנוסף, סיפרתי על בעיות במשפחה ועל בעיות הקשורות אליי, כמו דפורמציה באצבע 4, בשתי הרגליים.
נאמר לי בזמנו שאולי כדאי לי להתייעץ גם עם רופא, אבל התחלתי את הטיפולים ודחיתי את זה.
בינתיים, בקיץ האחרון, הייתי בייעוץ אצל רופא גנטי.
לאחר ששאל את כל השאלות עליי ועל משפחתי, ושלח אותי לצילום ידיים ורגליים שקיבל על המקום, אמר לי שייקח מספר שבועות והוא יחזור אלי, כי הוא רוצה להתייעץ גם עם מומחים בחו"ל.
יש לי במשפחה אחיינית שנולדה עם חיך שסועה.
אחיינית שנולדה עם המנגיומה על האף.
אחיינית שנולדה עם בעיית חרשות כלשהי.
גובהי 1.48 מטר (תלוי במודד, לפעמים זה יוצא 1.50) אבל בעיקרון כולנו במשפחה יחסית נמוכים, אני אולי הנמוכה ביותר. גם הוריי הם נמוכים, אבא ממוצא ספרדי ואמא אשכנזיה.
הייתי עכשיו תקופה של מספר שבועות ארוכים בהפסקה, עקב בדיקות לפיאוכרומוציטומה, בהם הופניתי ממומחה אחד לרופא אחר, ובדיוק חזרתי לטיפולים ומתוכננת לי החזרה ביום ב', ה-26 לאוקטובר, כאשר ההכנה של הרירית התמשכה והתמרחה מ-1/10.
סוף סוף הגעתי ליום המיוחל, והופ, בערבו של יום אני מקבלת טלפון מאותו הרופא שאומר לי שהם רוצים לבדוק חשד לתסמונת ששמה מתחיל ב"אולברייט ארדיטי...." אבל מכיוון שלא עושים את הבדיקות האלה בארץ והן יעלו לי הון תועפות, הוא מזמין אותי לבדיקת דם למשהו דומה, עם אותו השם בתוספת המילה "לייק" בסוף, שזה חסר של הצורה הארוכה של כרומוזום 2.
כאמור, ההחזרה ביום ב', הבדיקות בטח שלא יגיעו בזמן, והפסדתי גם את האפשרות ל-PGD.
הסברתי לו שאני בדיוק עומדת להחזיר עוברים ולא יודעת מה לעשות, והוא אמר שלדעתי כדאי לי לבצע את ההחזרה, ואם תתגלה בעיה אז ידעו מה לבדוק לי במהלך ההיריון.
לשאלתי, הוא אמר שבמידה ויש לי את התסמונת אז יש סיכוי של 50% שזה יעבור לעובר.
מה דעתך? האם לבצע את ההחזרה ביום ב'?
בנוסף, רציתי לדעת האם במקרה של גילוי מחלה מסוימת בהורים ה-PGD ממומן על ידי משרד הבריאות וקופות החולים, או שיש תשלום חלקי או מלא על הבדיקה (ומהו בערך מחיר ההשתתפות,במידה ויש) ? - תשובתך בעניין זה תעזור לי מאוד בהחלטה.
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבשקשה דחוף - ליום שני הקרוב
ד''ר יעקב לברון27/10/2009כדאי שתעשי את ההחזרה. נראה לי שהפתרון עבורך לאור גילך והתסמונת שלך הוא תרומת ביצית.
עוד פרטים באתר ivf4you
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה כלליתגלית22/10/2009
שלום.אני בת 25.חולה בהרבה מחלות.מכיוון שהרבה מהמחלות מופיעות במשפחתי ,הרופאה בבית חולים יעצה לי ללכת ליעוץ גנטי.רציתי לקבל פרטים כי זה פעם ראשונה שאני באה במגע עם התחום הזה.כיצד זה יכול לסייע לי?
היא טוענת שכיוון שיש לי אלרגיות ואסטמה קשות(אני על פרדניזון רצוף כמעט שלוש שנים לפחות 20 מילגרם)
יתכן ויש מחלה גנטית שגורמת לזה.לציין שאני מכירה היסטוריה משפחתית רק ל האמא בעיקר(כי האבא לא הכיר בי)
יש לי אסטמה,דלקת לחמית כרונית אלרגית קשה,אטופיק דרמטיטיסקשה מאוד,ונזלת טלרגית.
עברתי אישפוזים רבים וכמעט את כול הטיפולים האפשרים...
האסטמה והעור נמצאים במשפחה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה כללית
ד''ר יעקב לברון27/10/2009תלכי לייעוץ כי לא ניתן לתת לך ייעוץ מושכל דרך הפורום.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני תרומת ביציתיעל22/10/2009
היי
איזה בדיקות על בעלי לעבור לפני תרומת ביצית כאשר התורמת היא ממזרח אירופה
ובעלי פרסי,כורדי ומרוקאי תוניסאי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני תרומת ביצית
ד''ר יעקב לברון27/10/2009אני לא חושב שאם צריכים לבצע סתם סקר כללי כי יש מאות מחלות אפשריות. צריך לעשות רק אם מצידו יש סיפור משפחתי ידוע.
עוד פרטים באתר ivf4you
דר' לברון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיהשירה21/10/2009
שלום
במכון הגנטי הומלץ לי לעבור בדיקת לגילוי נשאות לתלסמיה
אני אשכנזיה ובעלי חצי מרוקאי חצי אלג'ירי
בספירות דם רגילות הכל בסדר כולל ברזל והמגלובין
מדוע הומלץ לעבור בדיקה זו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלסמיה
ד''ר יעקב לברון27/10/2009את לא מספקת מספיק פרטים על מנת לבדוק את המלצת המכון.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל21/10/2009
ד"ר שלום
אני לפני תרומת ביצית.
בעלי מזרחי אז הבנתי שיש רק 2 בדיקות שעליו לעשות CF SMA
העניין הוא שאת התורמות לא בודקים לX שביר.
מה קורה חלילה אם היא נשאית?אני יודעת שאפשר להביא מבחנה שלה לארץ אבל אם יש הריון וחלילה היא חולה אז מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב לברון27/10/2009יש מקומות שכן בודקים. פרטים באתר ivf4you
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיווג רקמותשני19/10/2009
ד"ר שלום
יש לנו תינוק אך מכיוון שאיננו נשואים והאב אינו תושב הארץ - הורו לנו לעשות בדיקת סיווג רקמות על מנת לאפשר לנו רישום בת.ז.
נאמר ששלושתנו (אני, בן זוגי והתינוק) אמורים לעבור זאת.
אינני מבינה מדוע אני עצמי צריכה לעשות את הבדיקה - הלוא ברור שאני אימו של התינוק. הלוא כן? אני יכולה להבין למה התינוק והאבא .
מדובר בעלות גבוהה של בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיווג רקמות
ד''ר יעקב לברון21/10/2009כדאי שתבררי את חוקיות הדרישה באגודה לזכויות האזרח (עו"ד אליעד שרגא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים ו cmvמיכל17/10/2009
שלום רב.
אני בהריון שבוע 8 + 5 ימים עם תאומים. בבדיקת דם שעשיתי השבוע יצאו לי התוצאות הבאות :
CMV IgG 123
, CMV IgM - גבולי, CMV IgM additional assay- גבולי לאחר שבוצע פעמיים, CMV IgG Avidity :
Probably past infection
:ערכיי יחוס
IgG with low avidity:
35%-קטן מ
IgG with high avidity:
45%גדול מ
הרופא התקשר ואמר שעלי לפנות בדחיפות לייעוץ גנטי. יש לציין כי זוהי הדבקות נוספת שכן בהריון הראשון שממנו נולדה לי ילדה מקסימה הייתי במעקב שכלל מי שפיר עקב חשד להדבקה ב cmv בהריון. גם בזמנו תוצאות הבדיקה היו גבוליות, avidity גבוה, מעל 45%. אשמח לקבל תשובה בשל הלחץ הרב שאני נמצאת בו לאור העובדה שמדובר בתרומים אחרי טיפולי הפריה. כמו כן רציתי לשאול אם נדבקתי בCMV בהריון של הבת הראשונה האם אני מחוסנת בהריון הזה? אשמח לקבל תשובה ותודה על הפורום המקסים הזה. שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין
מיכל17/10/2009כי מתחילת ההריון לא היה לי חום או איזושהי הרגשה יוצאת דופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים ו cmv
ד''ר יעקב לברון21/10/2009קרוב לודאי שזה תסריט חוזר. בעניינים כאלה כדאי שתיוועצי ברופא המטפל שלך ולא בפורום כזה.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום מציקיםרמי17/10/2009
מדי פעם בחודשים האחרונים תוקפים אותי גלי חום .
פעם אני מרגיש את זה ביד ,פעם בחזה ....ופעם בכל הגוף .
אין לי חום .
בדיקות הדם יצאו בסדר .
מה יכולה להיות הסיבה ?
אלו בדיקות כדאי לעבור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום מציקים
ד''ר יעקב לברון21/10/2009הנתונים שאת מספקת אינם מספיקים. בת כמה את?
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שסע דו צדדי בשפה והתרוממות של האףשירה נחמני15/10/2009
שלום.. הייתי מעוניינת לדעת האם שסע דו צדדי מחייב שסע גם בחיך או מגדיל את הסיכויים?
האם התרוממות של האף יכולה להיגרם בגלל שהשסע הוא דו צדדי בשפה?
הבנתי שהתרוממות של האף יכולה להצביע על דברים אחרים.. על אלו דברים התרוממות ניכרת של האף יכולה להצביע?
האם ניתן לאבחן חיך שסוע בבדיקה אולטרסאונד?
האם שסע דו צדדי בשפה מחייב שבין שני השסעים אין בשר או שייתכן כי יש בשר בין שני השסעים?
האם שסע ללא בשר במרכזו שונה משסע עם בשר במרכזו מבחינת הסיכון למומים נוספים? כיוון שהבנתי ששסע בשפה נגרם מעצם העובדה שהוא לא נסגר ולא ברור לי האם "לא נסגר" מחייב שלא יהיה בשר ואם יש שם חתיכת בשר האם זה בעצם לא עניין של שסע שלא נסגר אלא של מומים אחרים?
מצטערת על שתף השאלות..
ותודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שסע דו צדדי בשפה והתרוממות של האף
ד''ר יעקב לברון21/10/2009שסע בשפה הוא הצורה הקלה של המום ובצורה הקשה יש שסע שנמשך לחלל הפה ויכול להפריע בבליעה. אפשר לראות סימנים לכך באולטראסאונד אבל קשה לאמוד את החומרה בודאות. כמובן שחסרים פרטים בתיאור המקרה שלך לכן את צריכה לפנות לייעוץ גנטי.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ גנטינסים14/10/2009
ברצוני לשאול, כמה אחוזי סיכון יש בנישואין עם הבת של בת דודתי (אחות אימי)?
יודגש, כי המדובר בשני צדדים אשר הינם בנים ליוצאי מרוקו מלא ללא רקע רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שסע דו צדדי בשפה והתרוממות של האף
ד''ר יעקב לברון21/10/2009הסיכון למום הינו 2%.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותגלית13/10/2009
שלום,
רציתי לשאול מהם הבדיקות המומלצות לפני כניסה להריון במידה והאישה מאומצת ואינה יודעת את מוצאה והגבר אשכנזי?
כמה זמן קודם יש לבצע את הבדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
ד''ר יעקב לברון21/10/2009נשאות לX שביר, SMA, טיי זקס כדאי לבדוק.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)