מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונתווליד05/04/2010
יש לי שאלה??
איך ניתן לאבחן אם יש לילד תסמונת גנטית מסוימת?
כלומר איך ניתן להתאים ילד מסוים לתסמונת גנטית מסוימת או לשלולה דרך המידע הכללי שבאינטרנט-? ואם ייש אתר שמתמחה בזה נא להפנות אותי אליו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת
פרופ' אוהד בירק06/04/2010הדרך הנכונה והסבירה היא לפנות עם הילד (בצירוף כל המידע הרפואי שקיים לגביו) ליעוץ גנטי אצל רופא(ה) גנטקיאי(ת). ישנם אתרים כגון OMIM שעוסקים בכך אך מדובר באתרים לאנשי מקצוע והמונחים שם הם כאלו שרק מי שעוסק בתחום זה יבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התפתחותסמי03/04/2010
שלום רב,
בני בן 10 חודשים עבר לפני 4 חודשים ניתוח קרניוסזטוזיס בב"ח רמב"ם, הניתוח עבר בסדר ובמשך האישפוז היה לו בצקת וחוסר תיאבון, לאחר הניתוח אנחנו מרגישים כי הילד לא מתפקד רגיל כלומר אין לו קשר עין תקין, לא מושיט ידיו לחפצים כלומר התפתחות מנטלית גבולית אבל מוטורית באיחור. היינו במעקב אצל נוירולוג והמליץ על MRI אבל הרופא המנתח אמר לא צריך ואפשר לותר על זה, כבר חודשיים עושים לו פיזיוטרפיה יש שיפור אבל נורא איטי, לפעמים גם כשעושים לו בבית תרגילים יש לו רפלקס גבוה, הרופאים אומרים כי חגורת הגב שלו חלשה. אפשר להליץ לנו מה כדאי לעשות ומה הן הבדיקות ששאפשר לעשות. חשוב להזכיר כי במהלך הניתוח היה ריבוי מי שפיר ואובחן כהיפוספדס, עשינו בדיקות גנטיות אבל עוד אין תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב התפתחות
ד''ר לינה באסל03/04/2010יתכן ואיחור התפתחותי לא קשור לניתוח אלא לבעיה גנטית בסיסית. מומלץ לעבור בירור גנטי מלא ולהמתין לתשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
סמי03/04/2010במשך ההריון היינו במרפאה גנטית ועשתה דיקור מי שפיר ובדיקת פיש מהירה ושתיהם עם תוצאות תקינות. שאלתי האם יש בדיקות גנטיות מהירות המאבחנות את הבעיה וקשורות לניתוח שעשה. ואפשר לבוא לייעוץ או לשלוח לך את החומר באופן אישי או דרך בית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
ד''ר לינה באסל03/04/2010כן, מומלץ לקבוע תור ליעוץ גנטי ילדים, לא מספיק לשלוח חומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...אמירה28/03/2010
שלום, בני בן השנה לוקה ב-PKU ואמור לקבל חיסון חצבת חזרת ואבעבועות רוח...מכיוון שההרכב של החיסון כולל ביצה, ולחולי PKU אסור לאכול ביצים נתבקשנו לתת לו חתיכת ביצה כדי לבחון כיצד הוא מגיב הוא פיתח פריחה קלה..בטיפת חלב לא עשו לו את החיסון ביקשו שזה יהיה תחת השגחה במרפאה, אישפוז רציתי לדעת האם החיסון הוא הכרחי, וכן האם יתכנו תופעות אלרגיות חמורות יותר לאחר החיסון מעבר לפריחה?תודה ולילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה...
ד''ר לינה באסל29/03/2010את צריכה להפנות את השאילה לאלרגולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fmfמעיין28/03/2010
שלום רב,
אובחנתי כסובלת מFMF אך לא נוטלת באופן קבוע כולחצין האם כשיש התקף ישנה זריקה לשיכוך כאבים
אני סובלת מכאבי בטן איומים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FMF
ד''ר לינה באסל29/03/2010חשוב מאוד לקחת קולכיצין באופן קבוע (על מנת למנוע נזק לכליות ולמנוע התקפים).
ניתן לקבל זריכות לשיכוך כאבים רגילות, אין זריכות מיוחדות ל-FMF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות למחלות נפשרוני27/03/2010
ברצוני לדעת האם ניתן לאבחן בבדיקות גנטיות מחלות נפש?
במשפחתו של בעלי (אביו ואחותו) חולים במחלת נפש.
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות למחלות נפש
ד''ר לינה באסל29/03/2010עדיין לא ניתן לאבחן מחלות נפש בבדיקות גנטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוזל עמוד שידרהיואב25/03/2010
האם בדיקה זו מסוכנת או כרוחה בסיכון כלשהו והאם אפשר לעשות בדיקה זו באופן פרטי ואם כן איפו והאם צריך להביא טופס מרופא אני פשוט לא מתפקד 12 שנה וכל הבדיקות יוצאות תקינות ct וmri ואני לא בדיוק מאובחן כבעיה נפשית ולא בעיה נוירולוגית לאחר חבלת ראש והאם יש בדיקות אחרות למוח שיכולות להראות משהו שבבדיקות רגילות לא רואים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נוזל עמוד שידרה
פרופ' אוהד בירק25/03/2010אבי שלום,
אם הבנתי נכון מדובר בבעיות שהחלו לאחר חבלת ראש. אנא פנה לפורום נוירולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות סקר ביוכימי ומי שפירלילי25/03/2010
שלום
אני מקווה שאני פונה בפורום המתאים..
אני בת 31, הריון שבוע 20, ומתלבטת האם לבצע דיקור מי שפיר
תוצאות התבחין המשולש הן 1:1000 (בחישוב כולל של בדיקת הסקר + גיל)
על סמך גיל בלבד 1:760
ההתלבטות נובעת (מעבר לסיכון) היא גם בעקבות ממצא של "גולף בול" בסקירה ראשונה.
עליי לציין שבמשפחות שלנו אין היסטוריה (שאנחנו יודעים לפחות) של מחלות כומוזומליות.
אשמח לחוו"ד בהקדם (כיון שחלון הזמן למי שפיר מתקצר..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות סקר ביוכימי ומי שפיר
פרופ' אוהד בירק25/03/2010מימצא של "גולף בול" בסקירה מעלה את הסיכון לתסמונת דאון עד פי 2.5-2.7. לאור זאת הסיכון המקסימלי לתסמונת דאון במקרה שלך הינו בתחום שבין 1:300-:1:400. זהו תחום בו כבר מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת התבחין המרובע
לילי25/03/2010קיבלתי עכשיו את תשובת מעבדות זר לתבחין המרובע (שגם אותו עשיתי..) והתוצאה שם ממש שונה..
1:9999
אני לא כ"כ יודעת איך להתייחס לממצא הזה ולמה השוני הכ"כ גדול בין הבדיקות
מה הסיכון כרגע??
והאם עדיין אתה ממליץ לעשות מי שפיר?
תודה רבה1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת התבחין המרובע
פרופ' אוהד בירק25/03/2010לאור תשובה זו המצב כבר גבולי. כל החלטה שתקבלי היא סבירה.
אם את מתלבטת אולי כדאי שתפני ליעוץ גנטי מסודר לדון באפשרויות ולהחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נוזל עמוד שידרהיואב24/03/2010
מה יכולה ומה בודקת בדיוק בדיוק האם היא יכולה להגיד לנו עלהמטבוליזים במוח או על כדוריות דם כלשהם או שחסר חומר כימי כלשהוא במוח ושלא רואים בבדיקת דם רגילה ובאיזה מקרים מבצעים בדיקה זו האם לאחר חבלת ראש וחוסר איבחון רפואי של נוירולוג ניתן לעשות בדיקה זאת או ניתן לראות משהוא שלא רואים בבדיקות רגילות אם כן מה .
תודה רבה וסליחה על השאלה הארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות נוזל עמוד שידרה
ד''ר לינה באסל24/03/2010ניתן לבדוק לקטט, סוכר, חלבון, נוירוטרנסמיטרים ועוד. ויש משמעות שונה לתוצאות בנוזל עמוד שדרה יחסית לבדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מטבולית...אתיל מלונית גבוליתרועי24/03/2010
ד"ר לינה שלום,
שאלה אחרונה שמאוד מדאיגה....
האם יש קשר בין תוצאה ספציפית זו לבין PDD או משהו בסגנון הזה?
האם יש קשר בין הפרשת החומר ל PDD ???
בברכה,
רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רועי
ד''ר לינה באסל24/03/2010אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוגרנין מוגבר וחשד למחלה גנטיתדניאל22/03/2010
שלום רב,
אני בן 21, סובל כבר כמעט שנתיים ממגוון תסמינים לא ספציפיים. בבדיקת דם לכרומוגרנין A שביצעתי בעקבות הסמקה וסימפטומים במערכת העיכול התגלה ערך מעט גבוה: 107 ננוגרם למיליליטר (טווח נורמה בין 19 ל- 98).... יש לציין שמבנה גופי מרפנואידי (חך גבוה, חזה שקוע, עקמת וכו').... בנוסף, האנדוקרינולוגית שלי בדקה אותי ומצאה בלוטות לימפה מעט נפוחות בבלוטת התריס בצוואר.... יש לציין TSH בדם תקין!!!
נבדקתי היום אצל ד"ר מתי גלסנר גנטיקאי ששלח אותי לבדיקת רופא עיניים+הדמיית עמוד שדרה וציין בדבריו שאין לו מספר קריטריונים בשביל לאבחן תסמונת מרפן!!!
האם ישנו קשר בין גידולים נוירואנדוקרינים (CgA גבוה) לבין מבנה גוף מרפנואידי? אם כן, אילו תסמונות/מחלות גנטיות קשורות לכך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרומוגרנין מוגבר וחשד למחלה גנטית
ד''ר לינה באסל23/03/2010רמות כרומוגרנין מוגברות יכולות להיות קשורות למתן תרופות נגד צרבת. כמו כן, מומלץ לשלול (עקב מבנה מרפנוידי) תסמונת גנטית כגון מסוג MEN. מומלץ יעוץ גנטי, גסטרו ו אונקולוגי (לפי הצורך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CFאורח22/03/2010
שלום אישתי נמצאה נשאית של CF מה המשמעויות של כך תחת הרצון שלנו להביא ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורח
ד''ר לינה באסל23/03/2010מצב זה מאוד שכיח. מומלץ לבצע לך בדיקת נשאות. במידה ולך אין CF, אין סיכון למחלה לצאצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת קליינפלטרהריונית18/03/2010
שלום,
אני בת 24 בשבוע 22+2 עשיתי בדיקת מי שפיר עקב ממצא של CPC דו"צ בגודל 3 מ"מ בסקירה המוקדמת.
בבדיקת מי שפיר נמצא שמתוך שתים עשר התאים שנבדקו ארבע לא תקינים,יש בכל תא 47 כרומוזומים XXY וכל השאר תקינים עם 46 כרומוזומים XY.נאמר לנו שכאשר כל התאים לא תקינים מדובר בתסמונת קליינפלטר ושהמצב הזה הוא מצב ביניים ואנחנו צריכם להחליט האם להפסיק את ההריון.
הייתי רוצה לדעת מהם התופעות מעבר לפגיעה בפריון ולשמוע דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קליינפלטר
ד''ר לינה באסל18/03/2010רב הסיכויים כי הילד יהיה תקין לחלוטין פרט לאפשרות של בעיית פוריות. קיים סיכון יתר לאיחור שפתי והתפתחותי, לרב קל, עליה קלה בסיכון ל גידולים (כגון שד), קומה גבוהה יחסית. במקרה של מוזאיקה סיכון לתופעות אלו קטן יותר .
שוב - רב הסיכויים כי הילד יהיה תקין לחלוטין, רק תיתכן בעיית פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה מוזאיקה?
הריונית18/03/2010אני מנסה לחקור על הנושא באינטרנט אבל לא מוצאת תשובות היועץ הגנטי אמר לי שאין אפשרות לדעת כמה תאים לא תקינים וכמה כן ולכן קשה לנו להחליט לגבי הפסקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה מוזאיקה?
הריונית18/03/2010אני מנסה לחקור על הנושא באינטרנט אבל לא מוצאת תשובות היועץ הגנטי אמר לי שאין אפשרות לדעת כמה תאים לא תקינים וכמה כן ולכן קשה לנו להחליט לגבי הפסקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה מוזאיקה?
ד''ר לינה באסל18/03/2010מוזאיקה זה מצב שחלק מהתאים תקינים וחלק לא תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון שריריםצילה18/03/2010
איזה סוג של רופא יכול לאבחן סוג של ניוון שרירים אצל אדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון שרירים
ד''ר לינה באסל18/03/2010נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ל-SMAדפנה17/03/2010
קיבלתי תוצאות של כל הבדיקות הגנטיות שעשיתי. כולן יצאו תקינות.
בבדיקת SMA מצויין - נמצאו 2 עותקים של EXON 7 וכו'.....
מצויין גם שזה מתאים לאדם בריא שאינו נשא.
האם המשמעות שזה תקין? לא תקין?
יש סיבה מיוחדת שהמסקנה בבדיקה זו נראית שונה מכל האחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ל-SMA
ד''ר לינה באסל17/03/2010התוצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שנישגית17/03/2010
כרגע אני בתחילת ההריון שלי וזהו ההריון השני שלי רציתי לדעת אם גם עכשיו אני צריכה לעשות את כל הבדיקות הגנטיות שעשיתי בהריון הראשון שבו הכול היה תקין?ואם לא האם יש דרך לקבל את התשובות מהמעבדות את שוב (עשיתי לפני שנתיים וקצת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני
ד''ר לינה באסל17/03/2010אין צורך לחזור על הבדיקות שעשית. מומלץ לבדד עם העבדה האם יש בדיקות חדשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)