פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• FMF

רינה
    19/01/2011

ביתי בת ה17 עשתה בדיקה גנטית לFMF עדין אין תשובה
    במשפחת בעלי לאחיניתו יש את המחלה
    הבנתי שלקבל את הFMF שני ההורים צרכים להיות נשאים
    אז יכול להיות שגם אני נשאית? האים יש טעם לבדוק זאת?
    בתודה רינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת FMF
    רחל
    30/03/2009

שלום רב,
    אשמח לקבל הסבר על המחלה . הרופא חושד שזה מה שיש לי ולכן הפנה לייעוץ גנטי.
    כמו כן אם לא ידוע לי על מישהו במשפחתי עם המחלה יכול להיות שיש לי בכל זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת FMF

הוספת תגובה

• מחלת FMF

ד''ר גאונה אלטרסקו
    31/03/2009

שלום
    מחלת FMF היא מחלה גנטית שגורמת להתקפי חום כאבי בטן , כאבי פרקים ויכולה לפגוע בכליות. קיים טיפול למנוע פגיע כלייתית. שני הורים צריכים להיות נשאים של הגן עם סיכון של 25% בכל הריון לילד חולה. כך שאם ההורים שלך נשאים (הנשאים הם אנשים בראים ) יכול להיות שרק את עם FMF. ס"כ מדובר במחלה יחסיד קלה. ניתן לבצע בדיקה גנטית במכון גנטי בתל השומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך

רחל
    01/04/2009

ונראה לי שהרופא טועה כי אין לי כלל חום בכל ההתקפים שיש לי בבטן או בכאבים אחרים בגוף כמו בריאות למשל. האם על סמך בדיקות דם ניתן לאבחן? אגב בסיטי בטן שיצא תקין התגלו כמה קשריות דו"צ בריאות האם זו גם אינדיקציה לבדיקת המחלה הנ"ל? הרופא טוען שלאורך השנה האחרונה בכל ההתקפים שהיו לי היתה סטייה כלפי מעלה בבדיקות הדם מה שמראה על קיומה של בעיה גופנית. אודה על הארתך בנושא .

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FMF

זהבה
    05/05/2009

בתי בת 22 שנה סובלת מהתקפים תכופים של חום גבוה מעל 40 כאבי בטן והקאות מגיל 4, רק בגיל 17 לאחר בדיקות מרובות אישפוזים חוזרים ונשנים הופנינו לעשות בדיקת גנטית בשניידר והתוצאה הייתה שלילית, ולמרות זאת נתבקשנו ליטול כולחיצין. מאחר ובתי לא נטלה באופן סדיר ההתקפים הלכו והתרבו כל התקף זה חום וכאבי בטן 3 ימים ועוד יומיים התאוששות פשוט קשה ומדכא ופוגע באיכות החיים
    השבוע הופנינו לבית שיבא ושם נמסר לנו כי עליה ליטול 4 כדורים ביום ולעשות שוב את הבדיקה
    ה גנטית וכמובן להיות במעקב בבית שיבא, שאלתי היא האם הכדורים יפחיתו את ההתקפים שזה בדרך כלל אחת לחודשיים באופן כמעט קבוע והאם ייתכן שאכן זאת המחלה למרות שהתשובה היא שלילית. אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לחולה במחלה הים תיכונית

שרון
    11/07/2009

לחבר שלי איבחנו את המחלה לפני יותר משנה. הוא נוטל 3 פעמים ביום את התרופה. לעיתים הוא שוכח ועדיין סובל מהתקפים של המחלה המלווים בחום וכאבי בטן חזקים. שאלתי היא - האם יש מאכלים מסויים, שתייה מסויימת או כל דבר הקשור בתזונה שעליו להימנע מהם? האם יש מוצרים מסויימים אשר מגבירים את הופעת ההתקפים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני ...
    ויקי
    29/03/2009

אם במעקב הגדילה העובר לא התפתח מה עושים? שקיפות תקינה סקירה מוקדמת תקינה -אגן כליה בגבול התקין 2.8 צריך מעקב ..בדיקות גנטיות תקינות וביעיוץ אמרו שלא צריך מי שפיר בחלבון עוברי יצא 1:810 hcg גבה יצא 3.00 בעקבות זה מה הסיכוי שהעובר לא התפתח ?ומה עושים ?עד כמה ה hcgשציינתי גבוה..... אני יודעת שיש סיבוכים בגלל שהאייציגי גבוה אבל מה הסיכוי שלי ללדת תינוק בריא ? אני רק מבקשת תשובה אמיתית וכנה לא משנה מה ההשלכות אני רוצה לדעת את האמת תןדה

לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני ...

הוספת תגובה

• שוב אני

ד''ר גאונה אלטרסקו
    30/03/2009

שלום
    רוב הסיכוים שתלדי תינוק בריא. מעקב גדילה זה אומר לראות באמת שהמשלק מתאים לשבוע הריון. לפעמים כאשר יש בעיה של השלייה יש איכור בגדילה. זה לא אומר שאת צריכה לעבור הפלה. זה נכון שלפי הסיכון של חלבון עוברי אין אינדיקציה רפאוית לעשות מי שפיר. מי שפיר לא יעזור גם לגבי הHCG בגלל שתיפקוד של השלייה לא רואים במי שפיר. הHCG לא כל כך גבוה כך שרוב הסיכוים שההריון ימשך תקין רק צריך מעקב אולטראסאונד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה...
    נטע
    29/03/2009

שלום בני נולד ב-21 למרץ אז עבר בדיקת סקר של בלוטת התריס , לפני כשעה התקשרו אלי מהבית חולים והודיעו כי הערך של הבדיקה גבוה , ברצוני לדעת מה המשמעות ? מודאגת מאד...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה...

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    30/03/2009

שלום
    בדיקת בלוטת התריס נעשת לכל ילוד. צריך לראות כמה זה גבוה אבל השמשמעות היא שיש תת פעילות של בלוטת התריס. יש טיפול שהוא יעיל כך שאין לך מה לדאוג בגלל שאפשר לטפל. לפעמים זה חולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאות SMA
    VALI
    29/03/2009

שלום רב
    אני נשאית של SMA ובעלי לא. ביצענו בדיקה גנטית לנשאות SMA של מי שפיר. תוצאות הבדיקה הן:
    בבדיקה של העובר נמצא לפחות עותק אחד של 7 EXON בגן למחלת SMA. כלומר, לא נמצאה עדות לקיום המחלה בעובר. מה משמעות? העובר נשא כמוני?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נשאות SMA

הוספת תגובה

• נשאות SMA

ד''ר גאונה אלטרסקו
    29/03/2009

שלום
    במי שפיר מה שעשו רצו לבדוק אם העובר חולה או לא. נבדק בשיטה אחרת מהדם של מבוגרים בשביל לנשאות. תתצרכו לבדוק הילד כשאוה ירצה ילדים לראות אם הוא נשא או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה אני לא מצליחה לתפקד !
    ויקי
    27/03/2009

שלום ..עשיתי בדיקת חלבון עוברי ה papa a יצא תקין והבדיקה השניה גם תקין hcgיצא 3.00 הבנתי שהנורמל זה 2.99 למטה כתוב שאיין סיכון יתר לתסמונת דאון .. כתוב :לפי הגיל והבדיקות 1:700 לפי הגיל בלבד 1:200 השקיפות תקינה 1.3 בסקירה מוקדמת אגן כליה צד ימין 2.8 הרופא אמר שזה קצת רחב כשההיתי ביעוץ הוא אמר לי שזה בגבול התקין זה תקין .. רק שצריך לעקוב מה זה סימן איטגררטד 1:800 ?מה זה אומר זה מה שאמרו לי ביעוץ . השאלה שלי כתוב סיבוכים כמו האטה בגדלה היפרדות שיליה רעלת הריון ולידה מוקדמת מה זה אומר האטה בגדילה שהעובר לא יתפתח ואז יגדו לי לעשות הפלה ?כי הבנתי שגם כשיש היפרדות שילית והרעלת הריון אפשר ללדת תינוק בראי.ביעוץ לא אמרו לי על מי שפיר למה הרי זה הבדיקה היחידה שאפר לדעת אל תסמונת דאון ..אז אחרת אייך אני ידע וגם לא מציעים לי הפלה ? כתוב לעשות סקירה מאוחרת מורחבת ולעקוב אחרי ההריון .כתוב שאם ימצאו ממצאים חריגים אשוב ליעוץ אבל אחרי הסקירה אני יהיה בחודש 6 מה אני יעשה עם הפלה ?וכתוב הריון בסיכון , זה אומר שבגלל ה hcg הגבה ולגבי הסיכונים שציינתי זה הכונה? אפשר מללדת כך תינוק בריא ?תגדי לי בדיוק לפי מה שכתבתי מה זה אומר אני לא מתפקדת כבר שבוע שלם אה ..כתוב גם הריון תקין צורך במעקב גדילה ומעקב כליות

הוספת תגובה

• עוץ גנטי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    29/03/2009

שלום
    מה שאמרו לך ביעוץ גנטי זה מאוד נכון. אם את מתחת לגיל 35 והחלבון עוברי יצאה 1:800 אין אינדיקציה רפואית לבצע מי שפיר אבל את יכולה לעשות אם את רוצה על חשבונך. הסיכון להפלה ממי שפיר הוא 0.5%. HCG מעט גבוע יכול להיות קשור לבעיות של השליה כמו שאמרו לך. אפשר ללדת ילד בריאה גם אם השליה מתפקדת פחות טוב אך דורש מעקב. לפי מה שאת כותבת כל ההמלצות שקיבל ביעוץ נכונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פראד וילי
    ע
    26/03/2009

שלום
    אני אמא לילדה בת שנתיים. אחותי אובחנה כחולת פראדר ווילי, וכשנכנסתי להריון לאחר ייעוץ עם גנטיקאי- נבדקתי אני לנשאות ונמצאתי לא נשאית. נאמר לי כי לאחותי קרה מקרה ספורדי וכי אין צורך במי שפיר.
    בתי נולדה בשבוע 35 במשקל 2 ק"ג, וקיבלה זונדה ביומיים הראשונים להולדתה.
    לאחר מכן התפתחה די נורמלי, התחילה ללכת בגיל שנה וחודשיים וכעת מראה סימני דיבור.
    לבתי אובחן ליקוי ראייה רציני של -6.25 בשתי העיניים.
    טונוס השרירים שלה טוב- יש לה שליטה טובה בגוף- היא קופצה ובועטת בכדור, רצה בלי ליפול.
    היא אוכלת יפה, אבל לא עושה רושם שיש לה תאבון מוגזם
    היא גבוהה לגילה, אבל רזה (אחוזון 75 בגובה ו-50 במשקל)
    שאלתי היא על סמך הנתונים הללו- במיוחד עניין המשקפיים והלידה המוקדמת-
    1.האם יש מקום לייעוץ בקשר לנשאות של פראדר ווילי?
    2.האם יכול להיות שהעניין כן תורשתי על אף שאובחנתי אני כלא נשאית?
    3.האם פראדר ווילי- שהבנתי שהיא תסמונת שבה הכרומוזום האבהי נפגע, והאימהי מושתק- יכול בכלל לעבור ממני אליה היות ואני אמא שלה ולא אבא שלה???
    4. האם יש לנו סיכוי לאנגל מן?
    תודה רבה
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    פראד וילי

הוספת תגובה

• פראד וילי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    29/03/2009

שלום
    ממה שאני מבינה אחותך מקרה ספורדי של פרדר ווילי ואת נבדקת והבדיקה שלך תקינה.
    לפי כל זה את לא העברת פרדר וילי לבת שלך. אם את לא נשאית את גם לא יכולה להעביר אנגלמן לבת שלך. לפי מה שאת מספרת לא נראה שלבת שלך יש פרדר וילי ובעית העינים נראת לי יותר קשורה לפגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס והטיפול בילדים
    דני מור
    25/03/2009

לבני אובחנה המחלה , לצערי כי רב
    בלית ברירה אנו שוקלים להתחיל בטיפול משחתי
    האם הדייבובט, בה אני משתמשת ומא מרוצה, מתאימה גל לילדים?
    אם אני מגיבה טוב למשחה זה יכול להשפיע על תגובתו של בני?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס והטיפול בילדים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר גאונה אלטרסקו
    25/03/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת החירשות
    לאה
    23/03/2009

שלום לכם ואני מאד מאד מקוה שתוכלו לעזור לנו. אז ככה אנו עומדים לפני שידוך עבור בתנו הבכורה. לבעלי אח ואחות חירשים מלידה. התבקשנו לבצע בדיקה על בתי והמועמד להיות חתנה כדי לבדוק אם אחד מהם נושא גן של חירשות (מצד המועמד אין שום סיפור של חירשות במשפחה). היות ואין לנו שום ידע רפואי לא על האח ולא על האחות איננו יודעים ממה להתחיל. יש לציין שניסינו לגשש בכמה מקומות והמסכנה שהתקבלה לא נותנת לנו שום אפשרות לדעת בודאות את הגן. אנו מאד לחוצים מהענין וכמובן שלא שייך להתחיל לעשות בדיקות גנטיות ארוכות ומתישות אם בסופו של דבר שום תוצאה ודאית לא תצא מזה. לפי הודעתי אתם מבינים בטח שאנו די מיואשים מהנושא - אם כך זה מתחיל איך נצליח לחתן את ילדינו? ויש לנו משפחה ברוכה ב"ה. אנא את עזרתכם בדחיפות! תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת החירשות

הוספת תגובה

• מחלת החירשות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    ניתן לבצע בדיקה לבעלך קודם.הוא צריך להגיע ליעוץ גנטי וגנטיקאי יחלית איזה בדיקות לעשות . אם מדובר בחירשות ללא שום בעיות נוספות בדרך כלל מתחילים בבדיקה של קונקסין.
    קיימת מרפאה גנטית כזאות במיוחד לשידוכים בבית חולים שערי צדק ואת מוזמנת לפנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ בקשר לתשובה שקיבלתי
    ויקי
    22/03/2009

שלום אני בת 26 הריון הראישון עשיתי את הבדיקה חלבון עוברי עם השכלול שכולל בדיקת papaa בדיקת חלבון עוברי ובדיקת hcg .ה hcg יצא תוצאה 3 ואמרו לי שהנורמל זה 2.99 בדיקת שקיפות עורפית יצאה תקינה וסקירה מוקדמת יצאה תקין רק עם ממצא של הרחבת כליה בצד ימיו מספר של אגן כליה רחב 2.8 והבנתי שיותר מ 2 זה נחשב רחב שלחו אותי לייעוץ גנטי אבל השאלה אומרים לי לא לדאווג כי זה לא כל כך גבהה השאלה מה הסיכון בגלל שלפי מה שאני מבינה זה 2 ממצאים ..ואם יש בדיקה אחרת שהיא לא מי שפיר לבצע בגלל החלבון גבהה ?נהאם שאני ילך לייעוץ יהיה חובה לבצע עוד בדיקות ?למרות שזה לא גבהה מאווד ?ומה זאת אומרת שאומרים לי שלרוב זה בסדר ?אייך זה עם הנורמל זה 2.99 ולי יצא 3? אני פשוט בלחץ איום! והאם אפשר ללכת לייעוץ לפני שעשתי סקירה מורחבת?הרי בלי הסקירה אייך הם ידעו .. אולי יעשו לי אולטרה סאונד כמו סקירה??

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ בקשר לתשובה שקיבלתי

הוספת תגובה

• מחלת החירשות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    HCG גבוע מראה בדרך כלל בעיות של השליה ולא של העובר. כדאי לבצע בדיקה של זרימת דם של השליה וגם מעקב גדילה של העובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת קירשבורג
    שגית
    22/03/2009

ברצוני לברר לגבי מחלת קירשבורג, האם ניתן לבצע בדיקה גנטית לאיתור נשאות למחלה ואם כן היכן

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת קירשבורג

הוספת תגובה

• מחלת הירשפרונג?

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    את מתכבנת להירשפרונג?
    אם כן צריך להגיע ליעוץ גנטי . לחלק מהמקרים ניתן לבצע בדיקה גנטית לא בכל המצבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאות לחירשות בשני שני הזוג
    נורית
    16/03/2009

שלום, אני בתחילת ההריון, ורק עתה גילינו שאני נשאית של קונקסין 26, ולבן זוגי יש גם כן ואריאציה באותה גן. נאמר לנו שיש סיכוי של 25% שהעובר נושא את המוטציה שלי, ואת הואריאציה של בן זוגי, ואז יש סיכוי שיהיה חירש (אין ידע מספק על כך בספרות המדעית, ועל כן לא ידעו לומר לנו באיזו דרגת חירשות. בנוסף - יש פרטים שהינם בעלי ההרכב הגנטי הזה, והם שומעים). בכל מקרה - החלטנו שאם זה יהיה המצב - נבצע הפסקת הריון. אנחנו יודעים שחירשות היא לא "סוף העולם" - ועדיין זו החלטתנו. נקווה שבהריון זה העובר שומע (נוודא זאת בעזרת בדיקת סיסיי שליה). אולם שאלתי היא: בהריון הבא - האם יש סיכוי שמשרד הבריאות \ קופת החולים - תממן לנו אבחון טרום השרשה (כלומר הפריית מבחנה) על מנת להימנע מראש מהפלה במקרה שהעובר הוא בעל שני האללים הבעייתיים? בברכה, נורית

הוספת תגובה

• חירשות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    יש לנו בבית חולים שערי צקד בירושלים את היחידה הגדולה בערץ לאבחון טרום השרשתי .ביצענו חירשות ב13 משפחות כבר. אצלנו התהליך ממומן מקרן פרטיתת ולא עולה כסף
    את מוזמנת לקבוע תור במספר 026666435

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך - עודדת אותי!

נורית
    24/03/2009

אני מקווה שבהריון הנוכחי זה יהיה בסדר, והילד לא ישא את שני הגנים הבעייתיים, אבל בכל מקרה לגבי הריון עתידי - עודדת אותי מאוד! תודה רבה, נורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות מטאבוליות
    יוגי
    15/03/2009

ילדי בין שנה וחצי עם בעיות מוטוריות, נשלחנו לעשות בדיקות דם כולל חומצות אמינו. התוצאות בחומצות אמינו יצאו חריגות כאשר ethanolamine יצא גבוה פי 10 ממה שצריך להיות. מזה ethanolamine? האם זה יכול להסביר בעיות התפתוחות?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות מטאבוליות

הוספת תגובה

• בעיה מטבולית?

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    האם מדובר ב Phosphatidyl ethanolamine ? אם כן זה עולה בתסמונת גנטית מטבולית שגורמת לעיכור התפתחותי. כדאי לברר אם באמת מדובר בבדיקה הזו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינדרום לי - דחוף!
    נטלי
    12/03/2009

מצאו אצל בני בן 7 החודשים סנדרום לי. יש טיפול למחלה זו?? אם כן אז איזה ואייך? אני אשמח לדעת גם על טיפולים שיש בחו"ל! תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סינדרום לי - דחוף!

הוספת תגובה

• סמונת לי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    תוכלי לכתוב לי האבחנה באנגלית כדי להיות בטוחה למה שאת מתכוונת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת לי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    25/03/2009

שלום
    אני רואה שלא חזרת עלי
    מדובר בתסמונת Leigh?? עם כן מדובר במחלה מטבולית שפוגעת במח
    אין ממש טיפול אבל מומלץ לתת ויטמינים B

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלסמיה - האם היא מחלה גנטית?
    isi
    12/03/2009

לפני 4.5 שנים עשיתי בדיקות גנטיות לפני הריון, אך אין לי את תוצאות הבדיקות. כיום, אני שוב בהריון. הומלץ לנו לעבור שוב CF וכמו כן שתי בדיקות שלא היו נהוגות לפני 4 שנים - SMA וחירשות ע"ש קונקסין. כשבעלי הלך לעשות את הבדיקות אמרו לו שחשוב לוודא כי עשיתי גם בדיקה לטלסמיה אני ממוצא עירקי ובעלי אשכנזי פולני מעורב בבולגריה מרוקו ומצרים. מאחר ואני כבר בשבוע 14 אני חוששת שמאוחר מדי לעשות את הבדיקה הנוספת, ולכן ברצוני לשאול: האם טלסמיה היא מחלה שהבדיקה עבורה היא חדשה יותר מארבע וחצי שנים? האם מדובר בבדיקה גנטית או בדיקת דם שיגרתית? האם זו מחלה המצדיקה הפסקת הריון? תודה!!!

הוספת תגובה

• טלסמיה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלסמיה היא בדיקה גנטית שבני זוג צריכים להיות נשאים עם סיכון של 25% לעובר חולה בכל הריון. הבדיקה היתה קיימת גם לפני 4 שנים. בשלב השארון מדובר בספירת דם. אם היא תקינה זה מסתיים בזה. טלסמיה יכולה להיות מחלה חמורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• X שביר
    דפנה
    10/03/2009

שלום רב, יש לנו במשפחה כמה דורות של נשאי X שביר. הדבר התגלה בעקבות פיגור של אחד מקרובי המשפחה. באותה תקופה, לפני כעשר שנים, כל בני המשפחה נבדקו, ואני לשמחתי נמצאתי כמי שאינה נשאית (מס' החזרות היה קטן, כמדומני 52 חזרות). כיום אני נמצאת בנסיונות להרות. כאשר בצעתי את הבדיקות הגנטיות, בקשתי שבן זוגי יעשה בדיקת X שביר, אך נמסר לנו מהמכון הגנטי, שבדיקה כזו מבצעים רק לאם, כיוון שאב אינו יכול להעביר לצאצאיו את ה X השביר. אני מודה שניסיתי להתעקש על זה, אך ללא הצלחה. אני, כמובן, מתכוונת לבצע בדיקת מי שפיר לבדיקת נשאות אצל העובר. האם לאור מה שתארתי לעיל, יש חשש לנשאות אצל העובר? רוב תודות.

לקביעת תור
    סגירה
    X שביר

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

יעל
    11/03/2009

האם יש טעם שאעשה בדיקה גנטית נוספת? האם מספר החזרות יכול להשתנות עם הזמן מאיזושהי סיבה? תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה בנוגע לשאלותיי שלעיל!

דפנה
    14/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• X שביר

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    באמת לא מומלץ לבצע בדיקה של X שביר אצל גבר שהוא לא מפגר. אם לך יש 52 חזרות אפילו שנגיד שבעלך נשא אצל העובר זה לא מתרחב מגבר לצאצים שלו אז מקסימום גם העובר יהיה נשא.
    עדיין בעליך יכול לבצע את הבדיקה על חשבונו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה