מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה...נטע16/04/2009
שלום ,לפני כ-3 שבועות נולד בני השלישי..מטיפת חלב הודיעו לנו להגיע לבצע בדיקת דם כי בדיקת הסקר לא תקינה..היום התקשרו אלינו כי תוצאת הבדיקה אינה תקינה ועלינו להגיע למרפאת PKU בתל השומר..מה השלכות המחלה על התפתחות הילד ? האם יש לה טיפול? האם לא ניתן היה לגלות זאת בבדיקת גנטיות שנערכות לאמא לפני ההריון ?או בסקירת מערכות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי את יכולה להרגע
אשלי17/04/2009בדיקת ה"פנילקטנוריה" היא בדיקה מאוד לא מהימנה
ובמקרים רבים יש לחזור עליה
גם אצלי התקשרו פעמיים מטיפת חלב בגלל תוצאה לא תקינה
וצורך בבדיקה נוספת, והכל יצא תקין בבדיקה השנייה
צריכים מיומנות על מנת לקחת את הבדיקה הנל מרך נולד
וגם אם הבדיקה אינה תקינה המדובר במשהו קליל שבעזרת תזונה נכונה ניתן למנוע התקדמות או התפתחות
תראי במזונות מסויימים רשום לא לחוליי פנילקטנוריה
אך מראש אני אומרת לך שהסיכויים שהבדיקה ל הייתה תקינה גבוהיים הרבה הרבה יותר מהסיכוי שהבדיקה השנייה לא תהיה תקינה
חבל שלא הסבירו לך זאת בטיפת חלב
סופש רגוע ושקט
((((0:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלי להתייחס לשאלתי ד"ר גאונה?
רינת18/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנילקטנוריה
שמרית13/09/2009גם לי זה היה עם הילדה שלי ויש לה את הפנילקטנוריה זה טיפול תזונתי בעיקר דיאטטי דל חלבונים ומה בסוף אמרו לך בתל השומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליותמשה15/04/2009
יש לי אבנים בכליות והיו מס' ארועים דרמטיים. לאחרונה עברתי יעוץ מטבולי ונידמה לי שקיבלתי יעוץ רע.
בבדיקות: איסוף שתן 24H באוקסילט התקבל ערך של: 0.62 בסולם של: 0.08-0.49 .
בבדיקת דם: URIC ACID = 7.3 בסולם של: 3.5-7.2
UREA=50 בסולם: 17-43. וקריאטינין תקין.
הרופא היועץ קבע במכתב דיאטת אוקסילט/פורינים. כך כתב !
אני מבין את עיניין האוקסילט ולא מבין את הפורינים. בהיותי גם חולה סכרת, הרי מדובר בדיאטה כמעט בלתי אפשרית.
התוכלי דר' נכבדה לחוות דיעה.
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר גאונה אלטרסקו16/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=282 id=link]אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה חדשה ?Leonardan15/04/2009
1. קיימת בדיקת PCR (גנטית) המאפשרת לבדוק קיום תסמונת נונן
(חיפוש מוטציה או חסר בגנים PTPN11, RAF1, SOS1, KRAS) :
מישהו יודע האם ניתן לבצעה בישראל, ואם כן - כיצד ?
רגישות הבדיקה נעה בין 63% - 85%.
2. בהנחה וממצא יחיד של קפל עור צווארי 4 מ"מ בשבוע 15+4 ו 6 מ"מ בשבוע 19+3,
כאשר כל השאר תקינים (שקיפות עורפית, סקירה, מי שפיר, אקו לב), יכול להעיד על אילו תסמונת נוספת פרט לנונן ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיוק הבירור שאני רוצה לבצע
אשלי16/04/2009קפל צווארי של 2.5
כל שאר הבדיקות כולל סיסיי שילייה תקינים
לאחר התייעצותי עם הגנטיקאית במדיקל סנטר הבנתי שהבדיקה הזו שאת מדברת עליה היא רק בחול וניתן לשלוח דגימה רק ע"י 2 מקומות מהארץ, אחד מהם הוא מדיקל סנטר הרצליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חדשה ?
ד''ר גאונה אלטרסקו16/04/2009שלום
בדיקה לנונן לגן PTPN11 מתבצעת בהדסה
למה לבדוק דווקה נונן ? יש 100 תסמונות עם קפל עור צוורי מוגבר. אם כבר עדיף לבצע הציפ של CMA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים רכים ואגני כליות מאוד מורחביאנה15/04/2009
שלום
בסקירה מוקדמת התגלו ציסטות צוואריות דו צדדיות 3 ממ נקודה אקוגנית בלב ואגני כליות מורחבים 2.5 ו 3.5 ממ. עשיתי בעקבות כך מי שפיר ויצאה תוצאה תקינה
אחר כך בסקירה מורחבת התגלתה ציסטרנה מגנה מורחבת 10 ממ ואגני כליות המשיכו לגדול 8 ו 4 ממ. עשיתי סקירה מכוונת למוח והכל תקין.
עכשיו בשבוע 33 אגני כליה 14 ו 8 ממ.
האם הריבוי של המומים האלה יכול להצביע על בעיה כרומוזומית למרות שעשיתי מי שפיר?
מה הסיכוי שאכן יש בעיה כרומוזומית , כדאי לעשות את הבדיקת ציפ המורחבת?
אודה מאוד לעזרה בעיקר לדעת מה הסיכוי של העובר להיות עם בעיה כרומוזומית בגלל הממצאים האלה ומה הסיכוי שהוא יוולד בריא למרות הכל?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים רכים ואגני כליות מאוד מורחבי
ד''ר גאונה אלטרסקו16/04/2009שלןם
את צודקת ריבוי מומים מעיד או על בעיה כרומוזומלית או תסמונת שהיא לא כרומוזומלית
כדאי מאוד לבצע הציפ
גם MRI מוח, אלטראסאונד הוא לא מספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvמוני14/04/2009
שלום אני בשבוע ה- 25 להיריון.
בשבוע השמיני עברתי בדיקת דם ואובחנתי בקשר לוירוס cmv כדלקמן:
CMV IGG גדול מ- 250 חיובי
IGM חיובי חלש
יש לפנות בהקדם לרופא המטפל.
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY גבולי
CMV IGG AVIDITY 45%
EQUIVOCAL - מומלץ מעקב
ערכי ייחוס:
IGG WITH LOW AVIDITY
קטן מ- 35%
IGG WITH HIGH AVIDITY
גדול מ- 45%
בשבוע ה- 25 עברתי בדיקת דם חוזרת בקשר ל- CMV:
CMV IGG גדול מ- 250
CMV IGM גבולי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY שלילי
CMV IGG AVIDITY 45%
אודה על קבלת התייחסותך לבדיקות? מה המשמעות?
האם קיים סיכון או סיכוי שהעובר נדבק בנגיף?
האם אפשר לעשות מי שפיר בשבוע ה- 25?
האם הבדיקה השנייה תקינה?
יש לציין כי בדיקת סקירת מערכות מורחבת שבוצעה בשבוע ה- - 23.5 העלתה מיעוט קל במי שפיר ( 10 במקום 12 ) אך העובר נראה תקין.
נודה על קבלת תשובתכם. אנו מאוד מודאגים?
נודה על קבלת תשובות לכל השאלות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר גאונה אלטרסקו16/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=137 id=link]מחלות זיהומיות רפואת מטיילים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קריוטיפ ו-X שבירpbhbv14/04/2009
שלום רב!
אנחנו בהליך של תרומת ביצית ופונדקאות, ועשינו בדיקות של ס שביר וקריוטיפ לתורמת הביצית שלנו (זה נעשה בחו"ל) קיבלנו תוצאות היום ונשמח לדעת אם יש לכך איזו שהי משמעות או משהו שכדאי שנשקול מחדש-
analysis revealed a total of 44 autosomes and 2 sex chromosomes with the presence of satellite on chromosome number 22. however no specific functions have been associated with the satellite segment so far. hence the karyotype can be considered as apparently normal. the sample was grown in a folate deficient medium. the samle was cultured using Thymidylate Synthetase inhibitor method. a total of 100 cellswere analyzed by Quinacrine, Gimemsa and GTC banding. analysis reveald 46, x,x apprently normal female pattern. no fragile site wasnoted on the X chromosome. some patirnts with clinical suspicion of Fragile X can still have a fragile site in spite of showing normal karyotype, and this can be detected by DNA analysis only.
האם מומלץ לעשת בדיקה של ה-DNA לאור התשובה, האם כדאי שנעשה בדיקה ל-X של הגבר גם...?
תודה על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קריוטיפ ו-X שביר
ד''ר גאונה אלטרסקו16/04/2009כן כדאי לבצע בדיקת X שביר כמו שצריך בDNA
לגבר לא מומלץ ע"י האיגוד הגנטיקאים לבצע X שביר מסיבות הבאות: אם לגבר אין פיגור שכלי זאות אומרת שאין לו מעל 200 חזרות והוא לא חולה. החזרות לא עוברות הגדלה מגבר לצאצאים שלו כך זמקסימום הילדים יהיו נשאים אך לא חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך בירור-
pbhbv16/04/2009האם בבדיקת DNA לבדוק גם את הקריוטיפ וגם את ה-X השביר? או שמספיק אחד מהם?
האם עדיף במקום לבדוק את הקריוטיפ של הגבר בבדיקה רגילה פה בארץ?
רב-תודות על התשובה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצים את השאלה שוב...
pbhbv18/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בזרוע הארוכה של כרומוזום 4אתי12/04/2009
לביתי בת ה-3 נמצאה בעיה של חסר בכרומוזום 4q35.1-35.2
אני רוצה להבין מה זה אומר מהן התופעות וההשלכות.,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכרומוזום 4
ד''ר גאונה אלטרסקו12/04/2009שלום
חסר באחד מהכרמוזומים שיש לנו בדרך כלל בעים אם מומים ועיכור התפתכותי. בדרך כלל החסר נוצר אצל העובר עצמו ועז הסיכון שזה יחזור בהריון נוסף הוא קטן אך לפעמים לאחד מההורים יש טרנלוקציה בין שני כרומוזומים וזה גורם למצב לא מאוזן אצל העובר ויכול להיות חסר. עקב כך מומלץ שההורים יעבר בדיקת קריוטיפ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אוכל להפסיק לדאוג?אשלי10/04/2009
הריון 3
בבית 2 ילדים בריאים ב"ה בבית
בת 30 , בריאה וללא הסטוריה משפחתית.
שקיפות תקינה 0.8
בדיקות גנטיות תקינות
בדיקת וירוסים תקינה לרובם יש לי נוגדנים למעט טוקסופלזמה
סקירה 1 "ממצא של קפל צוואי אולי ציסטיק היגרומה של 2.5 מ"מ)הושמה תשומת לב רבה ללב שנמצא תקין.
סיסיי שילייה תקין
סקירה 2 מכוונת מורחבת- תקינה צויין כי הקף הראש קטן בשבוע ויומיים משאר המדדים..שוב תשומת לב רבה ללב שנמצא תקין.הממצא נספג
בעוד שבועיים קבעתי בכל מקרה אקו לב
1-האם יש קשר להקף הראש הקטן ייחסית לעומת שאר המדדים עקב המצאות אותו עורף מעובה?
2-מה עוד אוכל לעשות ע"מ להרגיע את עצמי יותר?
3-במשפחתי יש אחים תאומים לא זהים שהאחות היא מאוד קטנה ורזה, לא גמדה!כיום בת 20 עד היום לא נמצא כי היא לוקה בתסמונת כלשהיא(הייתה מהיוולדה במעקב אצל פרופ' צבי אפלמן) האם יכול להיות קשר?
בברכת חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אוכל להפסיק לדאוג?
לא כל כך ברור לי :אם שקיפות תקינה איך יש ציסטיק היגרומה? השקיפות מודדת את העורף זה נעשה שבוע11-12 וזה היה תקין 0.8 ובשבוע 15 הייתה ציסטה בצצואר או ציסטיק היגרומה?
לציסטה בצוואר אין בדרך כלל משמעות, ציסטיק היגרומה זה דופן מעובה וגם שה 2.5 זה גבולי. גם הסיסי שליה תקינים כך שאין בעיה של כרומוזומים
הקף ראש קטן יכול להיות בעיה אם זה ממשיך.צריך להיות אם לך או לבעלך יש הקף ראש קטן. אם לא וזה משמעותי קטן ניתן לבצע MRI מח של העובר
אני חושבת שאם יש בעיה אם אחד מהקרובי משפחה שלך שיכול להיות תסמונת כדאי מאוד שעוד גנטיקאי יראה את הילדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ועוד שאלה ברשותך
אשלי13/04/20091-ראשית איני מבינה למה התכוונת ש 2.5 מ"מ זה גבולי כקפל עור בשבוע 15
2-שנית ממצא זה נספג בסקירה 2 האם יש משמעות?
3-באם הקף ראשו של בעלי קטן מהממוצע ושלי ממוצע מרגיע מעט ( לילדי השני מצאו בטיפת חלב הקף ראש מעט נמוך מהממוצע אך כשעשו את השכלול שלי ושל בעלי עזבו את זה) בני בן שנתיים ילד בריא ב"ה ומפותח מאוד.
4- מדוע תמהת כשרשמתי שהשקיפות הייתה תקינה 0.8 (ובדיקות הדם הורידו את הסיכון עוד יותר- משמע תמכו בשקיפות התקינה)ובסקירה התגלתה הציסטה ספק ציסטה היגרומה? ומה ההבדל בין הציסטות וסיכונן?
אודה לך על תשובותיך
בברכת חג שמח
אשלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אשלי16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד שער הכבדמולי07/04/2009
שלום רב
הנני בשבוע 21 להריון כשלפני יומיים עברתי סקירת מערכות מוקדמת חוזרת אצל אחד הפרופ' המומחים בתחומו. הממצאים הינם מדאיגים למדי והם להלן: מבחינת ורידי הכבד זוהו תקינים הוריד הטבורי במהלכו בתוך הבטן פונה ימינה ומזין את האונה הימנית של הכבד. הוריד הפורטלי השמאלי הודגם בחלקו בלבד. זרימות הדם בוריד הטבורי מתאימות לזרימות דוקטליות, וריד נבוב תחתון תקין. לסיכום - חוסר חלקי בוריד השער השמאלי.
עקב הממצאים נשלחתי ליעוץ גנטי על מנת לברר הנושאים הבאים:
1. מהן ההשפעות ארוכות הטווח עד הילוד במקרה כזה (שנלמדו עד היום)?
2. האם יתכן שוואריינט זה הועבר לעובר באופן גנטי?
3. האם יש קשר בין ממצא זה לעובדה שהעובר הושג לאחר טיפולי IVF ICSI?
מאוד אודה לתשובתך בהקדם על מנת שאבין יותר לעומק במה דברים אמורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד שער הכבד
קודם כל הייתי עושה עוד הדגמה של הורידים של הכבד אצל רופא אחר. לפעמים לא רואים זה לא אומר שלא קיים
בדרך כלל לא מדובר על בעיה גנטית זאות אומרת שאת ו בן הזוג העבירו את זה לעובר אבל את יכולה לעשות אולטראסאונד של הכבד וגם בעלך ולראות אם אצלכם זה תקין או לא
אם זה אמיתי זה עלול לגרום לבעיות קשורות לכבד
את צריכה לעבור יעוץ גנטי
בדרך כלל בIVF יש יותר מומים (אבל לא זה במיוחד ) כך שגם IVF וגם הממצא (אם זה נכון) זה מעלה הסיכון למומים של כרומוזומים וכדאי לבצע מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת גארדנררותי03/04/2009
שלום לך
אני בת 43 ואם לארבעה ילדים.
במקרה הבחנתי באינטרנט תוך כדי שיטוט בתסמונת "גארדנר" והייתי מופתעת מהגילויים שגיליתי.
אבי סבל לפני שנה מסרטן המעי הגס, וכרתו לו בעקבות כך כשליש מהמעי הגס, למעשה כל הזמן חוזרים לו פוליפים וכורתים לו אותם שוב ושוב.
אני סובלת מהמעי הרגיש מאוד, רגישה ללקטוז, טיפוס אלרגי, לפני כשנתיים התגלה לי אוסטאומה בסינוס הפרונטלי, וכעת הוא התפתח ל-2 ס"מ ומשם הוא התפתח מאזור הסינוס הפרונטלי ועד לתאים האתמואידיים. מלבד זה יש לי גידולים משונים לאורך כל הגוף, גידולים שלי מפריעים, אמנם לא הכי גדולים בעולם, אבל לא נעים לי איתם, זה מופיע גם מתחת לעיניים, מתחת לשד, בצוואר, ובכל מיני מקומות. בסי.טי. משום מה גם גילו שן כלואה, שלא ידעתי על כך באזור המקסילארי (מקווה שרשמתי נכון).
בעקבות מה שקראתי האם יכול להיות שלמעשה יש לי תסמונת גארדנר ומה ההשלכות לכך, אשמח מאוד אם תפני אותי להיכן שצריך??? והאם עליי לחשוש או שמא להמשיך בחיי הרגילים, אני מאוד מאוד מופתעת מהגילויים שגיליתי... ולמעשה לא יודעת לאן לפנות, לאיזה רופא בעצם עליי לפנות?
תודה לך
רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת גארדנר
ד''ר גאונה אלטרסקו05/04/2009שלום
לפי מה שאת מספרת מאוד יכול להיות שאת צודקת
לפתח סרטן מעים בגיל 43 זה מוקדם והיו צריכים לשלח אותך אז ליעוץ גנטי. את צריכה לבקש מהרופא משפחה הפניה לאחד מהמכונים הגנטים וללכת ליעץ גנטי. את צריכה מעקב מיוחד גם לגבי המעמים וגם יש השלחות לגבי שאר המשפחה (אחים שלך וילדים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fms המשךרחל01/04/2009
תודה רבה על תשובתך
ונראה לי שהרופא טועה כי אין לי כלל חום בכל ההתקפים שיש לי בבטן או בכאבים אחרים בגוף כמו בריאות למשל. האם על סמך בדיקות דם ניתן לאבחן? אגב בסיטי בטן שיצא תקין התגלו כמה קשריות דו"צ בריאות האם זו גם אינדיקציה לבדיקת המחלה הנ"ל? הרופא טוען שלאורך השנה האחרונה בכל ההתקפים שהיו לי היתה סטייה כלפי מעלה בבדיקות הדם מה שמראה על קיומה של בעיה גופנית. אודה על הארתך בנושא .
חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FMF
ד''ר גאונה אלטרסקו01/04/2009שלום
גאבי בטן יכול להיות סימן לFMF וס"כ מדובר בבדיקת דם פשותה . נבדקות מטוציות שכיכות. אם לא מוצאים מוטציה זה לא 100% שאין לך FMF. אם רוצים לביות מאוד בטוחים צריכים לעשות ריצוף של הגן. אבל המוטציות שליליות מורידות מיסבירות שזה FMF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאוון - המשך דחוףטל01/04/2009
ד"ר גאונה שלום רב
קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה. יש לי שאלה נוספת על מנת שאבין מה לעשות. את בעצם אומרת שצריך לפעול ב-2 מישורים. המישור הראשון הוא לשלוח את התאים של העובר לבדיקה בחו"ל על מנת לבדוק ריצוף והמישור השני הוא לשלוח דגימת דם של בעלי לחו"ל לבדיקת ריצוף של הגן אצלו (אם אני מבינה נכון במעבדות בארץ לא יודעים לבדוק נשאות לקנאוון אצל מרוקאים?). האם הבדיקה בחו"ל של בעלי תאפשר לנו להיות רגועים לגבי הריונים נוספים? אודה לתשובתך על מנת שאעשה את כל מה שצריך. תודה רבה, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנוון
ד''ר גאונה אלטרסקו01/04/2009שלום
אני חושבת שאו ששולחים הבדיקה של בעלך לחו"ל או של העובר. אין צורך בשניהם זה עולה הרבה כסף ושום קופה לא תחזיר לך הבסף הזה בגלל שלא היתה אינדיקציה לבדיקה מהתחלה.
עכשיו שאני חושבת יש פיתרון אוד יותר טוב. שקודם יבדקו את העובר למוטציה שלך. יש 50% אפשרות שהוא לא קיבל את זה. אם הוא לא קיבל את המוטציה שלך אז לא משנה מה בעלך הוא לא בסיכון. אם הוא קיבל המוטציה שלך תשלחי מי שפיר לבדיקת ריצוף של הגן (את מרביחה זמן במקום קודם לבדוק את בעלך)
אם העובר לא קיבל המוטציה שלך אז לפני הריון הבא תשלחי הדם של בעלך לריצוף הגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על היחס וחג פסח שמח וכש
טל01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות לקנאוון - דחוףטל31/03/2009
אני רומניה שנשואה לבעל ממוצא מרוקאי לפיכך, לא הומלצה לנו בבדיקות הגנטיות לבצע את הבדיקה לנשאות לקנאוון. אצל אחותי שהייתה בהריון לפניי מצאו שהיא נשאית של קנאוון ולכן גם אני ביקשתי במהלך ההריון לעבור בדיקה לנשאות. בבדיקה נמצא שגם אני נשאית של קנאוון. בעלי הלך לעשות בדיקות גנטיות, לא אמר שאני נשאית של המחלה ולפיכך, לא בדקו עבורו את הנשאות לקנאוון. היום התקשרתי על מנת לברר מה קורה עם התשובות שלו, התברר שלא עשו לו את הבדיקה לקנאוון ולאחר שהבינו שאני נשאית ביקשו שנבוא לייעוץ גנטי מכיוון שישנה בעיה וגם אם בעלי אינו נשא של המחלה, יכולה להיות בעיה עם העובר (לציין שאני בשבוע 18 להריון).
אני בלחץ מכיוון שחשבתי שכאשר אחד מבני הזוג אינו נשא של מחלה אז אין סיכוי שהעובר יהיה חולה והיום התברר לי אחרת. אנחנו לפני פסח, כולם יוצאים לחופשות ואני חסרת אונים עם המידע שקיים ברשותי.
האם נכונה התשובה לגבי העובר? ביום א' אני עוברת בדיקת מי שפיר, האם לבקש משהו בעניין? אין בדיקה כלשהי בכל סכום שהוא שניתן לבדוק את העובר?
מצטערת על אורך המידע, אני בלחץ ולא יודעת מה לעשות. תודה, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות לקנאוון
ד''ר גאונה אלטרסקו31/03/2009שלום
זה מה שיש כאשר עושים בדיקות מיותרות, נכנסים לבעיות. את נשאית לקנוון אבל את ממוצא אשכנזי. בעלך לא ממוצא אשכנזי כך שלא היה מומלץ לעשות הבדיקת סקר הזאות ואצלו גם אם נבדוק המוטציות האשכנזיות לקנוון והוא יהיה שלילי זה לא אומר כלום. ס"כ הסיכון לילד חולה הוא קטן בגלל שהמחלה נדירה בלא אשכנזים אבל ניתן לבצע ריצוף של בגן. זה לוקח זמן ולדעתי נעשה רק בחו"ל. אם את עושה מי שפיר כדאי שישמרו תאים.. כדאי שבעלך יבדק למוטציות אשכנזיות רק בשביל הספק הקטן שאולי יש לא דם אשכנזי והוא לא יודע. אם הוא שלילי אפשר לשקול ריצוף של הגן אצל בעלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמדאיגה אותיויקי31/03/2009
שלום שוב...אני בעוד יומים ..ביום חמישי אהיה בשבוע 20 אבל אני לא מרגישה תנועות אפיו ממש קטנות כמו בטן מכרכרת או פרפרים בבטן"...
ה הריון ראישון..אבל אומרים שמשבוע 20 מרגשים אז אני בעוד יומים יהיה אייך אני לא מרגישה?
מה בדיוק בעוד יומים אני ירגיש...אני לא מבינה אז אייך עכשו לא?רק הבדל של יומים ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר גאונה אלטרסקו31/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקות שמיעהאירית שנברג31/03/2009
שמי אירית. ואני בת 23.החל מגיל שנה אני מרכיבה מכשיר שמיעה. יש לי באוזן ימין שרידי שמיעה ואין לי מכשיר.
באוזן שמאל יש ירידה של 70 דציבל ואני מרכיבה מכשיר שעוזר לי מאד .
הוריי אמרו לי תמיד שהלקות היא בגלל שסבלתי בגיל צעיר מדלקות אוזניים חוזרות ונשנות בגיל
צעיר ושוירוס פגע לי בעצב השמיעה.
אני רוצה לברר אם זה מולד- גנטי ? האם יש לי גן פגוע או גן לחירשות. איך אדע ? מה עליי לעשות?
זה חשוב לי לעתד( ילדים וכו')
הורי שומעים. אחיי שומעים. אין רקע משפחתי לחירשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקות שמיעה
ד''ר גאונה אלטרסקו31/03/2009שלום
בדרך כלל בעיות שמיה באוזן אחד הם לא גנטים אך אין ביטחון מלא שלא מדובר בבעיה גנטית. יש בדיקה שניתן לבצע -קונקסין שמתבצעת כבדיקת סקר. אם את לא נשאית כדאי ללכת ליעוץ גנטי לראות אם לא מדובר בתסמונת אחרת . אם את נשאית אז תלוי מה הבן זוג: אם הוא לא נשא אז אין סיכון לצאצאים ואם הוא גם נשא בקונקסין יש סיכון של 25% בכל הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)