מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמיניםאנה14/07/2009
מה התסמינים לgbs?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים
ד''ר יעקב לברון14/07/2009התסמינים יכולים להיות בצורת הפרשות בד"כ עם ריח רע אבל יתכן במעוט המקרים מצב ללא תסמינים כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצוף גןאוריה א.14/07/2009
שלום, רציתי לברר היכן בארץ מרצפים את גן PAX3. ידוע לי כי יש אפשרות בחו"ל . אך אני רוצה לדעת על האפשרות בארץ?
אילו מוטציות בגן זה גורמות לחירשות? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצוף גן
ד''ר גאונה אלטרסקו15/07/2009שלום
יכול להיות שניתן לעשות בהדסה עין כרם אני לא בטוחה . פעם הם עשו אני לא בטוחה אם הם עדיין עושים.
כל מוטציה בגם PAX3 אם היא משמעותית עלולה לגרום לתסמונת שכוללת חירשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיסמונת נונאןזהבה14/07/2009
שלום רב
הייתי בהריון לפני חצי שנה ונאלצתי לעשות הפלה בשבוע 13 בגלל ציסטית היגרומה (עלי לציין שאחרי הממימצא הלכתי לד"ר בורנשטיין והוא אמר לנו שהכל תקין עשינו סיסי שיליה וגם היה תקין) למרות זה בהמלצת הגנטקיים ביצאנו הפלה.
אחרי כל מה שקרה לי קראתי קצת באינטרנט ורציתי לציין מיספר דברים:
חמי גבר בן 58 ולפני 20 שנה גילו שיש לו שריר לב מעובה, הדבר לא מפריע לו אבל קיים.
לאח של חמי יש ילד בן 12 קצת נמוך עם עיניים מרוחקות,לפי תמונות באינטרנט דומה קצת לנונאן סינדרום אבל אין הבחנה ואני לא רוצה לעלות את הנושא(אני מתארת לעצמי שאם היתה בעיה היו מגלים אותה כבר).
בקיצור התחלתי לחשוב אולי יש נונאן סינדרום במשפחה למרות שחמי ואח שלו וכל המשפחה מאוד גבהים בסביבות 190,
האם יש בדיקה גנטית לסינדרום, ומה עלינו לעשות לקראת הריון הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיסמונת נונאן
ד''ר גאונה אלטרסקו14/07/2009שלום
יש בדיקה גנטיתצ לתסמונת נונן שמגלה כ50% ממקרי נונן
מומלץ להביא הפרטים החשודים ליעוץ גנטי ולא את בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנונאן
יוגב28/09/2009נולד לי ילד עם תסמונת נונאן.
ציסטה היגרומית היא אחד הסימנים הראשונים לנונאן. הבעיה היא שהמודעות לתסמונת בארץ שואפת לאפס והרבה רופאים (גם רופאי ילדים) לא יודעים בכלל מה זה.
לא ניתן לגלות נונאן על-ידי בדיקת מי שפיר (שאצלנו היתה תקינה) וכמו שכתב קודם הרופא, יש בדיקה לגילוי נונאן אבל היא מסבירה רק 50% מהמקרים. מה שהוא לא כתב זה שעד שתקבלי הפנייה לבדיקה תצא לך הנשמה, והתוצאות של הבדיקה יכולות להגיע גם תוך שנה !!! כן, כן.. שנה !
(הם לא עושים את הבדיקה עבור כל אחד באופן פרטני ומחכים שיצברו מספיק דוגמאות לביצוע הבדיקה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוגב
מוטי01/10/2009האם במהלך ההריון היו ממצאים "חשודים" או מומים מסויימים בילדכם ?
האם נמסר לכם והוסבר לכם על המומים האלה ?
ייתכן ויש מקום לבדוק תביעה בגין רשלנות רפואית.
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאני14/07/2009
בס"ד
ד"ר שלום רב..
אני כרגע בשבוע 25+ ברוך השם.הריון די יקר כי ניסנו 3 שנים,ועשינו הפריה שהצלחנו ,ויש לנו תאומות זהות.לציין כי אנו במעקב גדילה והפרשים בינהם ועד כה הכל בסדר .כי זה שילייה אחת.
עשינו בדקות שקיפות עורפית :יצא לכל אחד:1 :5940
חלבון עוברי:אני בת 29 יצא לנו 1:898 1:527
סקירת מערכות מוקדמת תקינה.
אקו לב עוברי תקין.(ביצענו כי נימצא 2 כלי דם במקום 3 באחת מהן)ועל כן התגלתה בעיה קטנה שלטענת הרופא ניתן לטפל בה לאחר הלידה:קשת אוארטה תקינה,המסתם הראתי מוצר אינו ניפתח במלואו עם החשה לזרימה על פניו מפל 26 ממ"כ.אי ספיקה קלה שלו---עורק ראשי מורחבהמסתם המיטרלי עדין עם זרימה תקינה דרכו.וזה אנו נהיה במעקב וניתן לטפל לאחר לידה גם.
השאלה לגבי ממצא של סקירת מערכות מורחבת :
בעובר B:ניצפה קטע מעי אקוגני באוקגניות הדומה לעצם.
המליץ על בדקת TORCH ו CF
2 הבדקות תקינות,,
מה דעתך?ני חוששת מיעוץ גנטי ,כי אני מראש לא ארצה דיקור מי שפיר מהסיכון שיש,אז מה הטעם,
אבל אשמח אם תוריד לי את החשש מהממצאים,,על פי חוות דעתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
אני לא בטוחה שאצליך להרגיע אותך לגמרי ואני חושבת שכן כדאי ללכת ליעוץ גנטי ויכולה לבחור לא לעשות מי שפיר
נכון שכאשר יש מעי אקוגני לאחר שעושים בדיקת CF וTORCH ממליצים על מי שפיר. גם הבעיה בעובר השני בלב יחד עם נימצא 2 כלי דם במקום 3 מצדיקה מי שפיר כך שמבחינת רפואית מומלץ.
אם את מפחדת לבצע עכשיו מי שפיר בגלל חשד להפלה אפשר לעשות מי שפיר מאוחר בשבוע 32* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר עם NFמרינה13/07/2009
שלום ד"ר,
מה ההמלצה הגורפת בנוגע לעובר נגוע ב-NF,
הם הפלה? או המשך הריון??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר עם NF
אין המלצה גורפת. מדובר בNF1 בגלל שיש NF1 וNF2?
לא מדובר בילד עם פיגור שכלי
לגבי הסימנים של NF1 לא ניתן לדעת עד כמה המצב יכול להיות קל או קשה. אם יש סיפור משפחתי צריך לראות עם האנשים אם NF1 הם במצב קל או לא למרות שזה לא בטוח שיהיה אותו דבר אצל העובר.
אם את רוצה לעשות הפסקת הריון ואבחן אצל העובר NF1 מבחינת חוקית את יכולה (גם תלוי באיזה שבוע את)
כדי לחשוב לפעם הבאה לאבחון תרום השרשתי . בשיטה זו ניתן לבקוד את העוברים במעבדה ומחזירים רק עוברים ללא NF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה קשהקרן12/07/2009
בני חולה במחלת ההירשפרונג- בניתוח נכרת המעי הגז וחלק מהמעי הדק (Total colonic(
כעת אני בשבוע ה-13 להריון ונתגלה בבדיקת סיסי שליה כי גם העובר נושא את המוטציה. אין אפשרות לחזות האם המחלה באה לידי ביטוי. אנחנו שוקלים הפלה כיוון שיש סיכוי שהמקרה של בננו יחזור על עצמו או אף גרוע מכך(מעורבות של כל מערכת העיכול). המחשבה הינה לפנות לאיבחון טרום השרשה לאיתור הגן.
השאלה מה הסיכוי להיכנס להריון מהפריה ו- PGD, האם העובדה שאני פוריה באופן כללי מעלה את הסיכויים? האם כדאי יותר לנסות עוד הריון ספונטני עם הפסקת הריון במידה ושוב תתגלה המוטציה. כלומר מה מהווה סיכון רב יותר הפלות מרובות בשבוע 13-14 או הפריות חוץ גופיות (אני מניחה שאני יכולה להגיע בקלות למספר סבבים של הפריה)?
אני חייבת לציין כי קשה לי מאוד להתנתק מההריון ולבצע את ההפלה במיוחד שאיני יודעת אם אכן העובר חולה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה קשה
ד''ר גאונה אלטרסקו13/07/2009שלום
אני חושבת שPGD זה רעיון טוב מאוד במיוחד למחלות שלא יודעים מה יהיה הביטוי שלהם
זה שאת פוריה מעלה את הסיכוי להכנס להריון
אצלנו בשערי צדק שאנחנו אחד מהמרכזים הגדולים ביותר של PGD סיכוי להריון עומד על 40% שהוא גבוע יותר מרוב המכונים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרוציטוזיסאיילת11/07/2009
האם ניתן לגלות ספרוציטוזיס בהריון, אם כן באיזו דרך? באיזה שלב בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרוציטוזיס
ד''ר גאונה אלטרסקו12/07/2009שלום
את או בן זוגך סובלים מספרוציטוסיס?
אם כן יש סיכון של 50% לעבור לעובר
ניתן לקחת דם טבורי ולבדוק אבל זה בשלב מאוחר של ההריון
ס"כ תוהלת חיים של אנשים אם ספרוציטוסיס תיקנה כך שהשאלה מה תעשי אם המידע?
ניתן לבדוק גם מיד לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי נחשב אשכנזי לצורך בדיקות גנטיות?אמא אשכנזיה09/07/2009
אני הולכת להכנס להריון מתרומת זרע. אני מבינה שאם התורם לא יהיה אשכנזי אני מפחיתה את הסיכוי למחלות גנטיות אופייניות לאשכנזים.
איזה מוצאים נחשבים לאשכנזים ואיזה לא?
האם מוצא רוסי נחשב לאשכנזי? ומה לגבי ארגנטינה? לבנון? רומניה? איראן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי נחשב אשכנזי לצורך בדיקות גנטיות?
ד''ר גאונה אלטרסקו09/07/2009שלום
אם רוסי היהודי אז זה אשכנזי, רוב היהודים מרומניה הם אשכנזים השער זה לא אשכנזי. אם הוא לא יהודי זה לא אשכנזי גם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי נחשב אשכנזי לצורך בדיקות גנטיות?
ד''ר גאונה אלטרסקו09/07/2009סליחה שככתי ארגנטינה יכול להיות גם אשכנזי וגם ספרדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידהגילי08/07/2009
היכן ניתן באינטרנט לראות טבלאות עבור מדידת העצמות FL, TL, HL, UL, RADIUS, FIBULA ?
הכוונה היא לטבלה שמפרטת באיזה אורך אמורה להיות כל עצם בכל שבוע + אחוזונים אם אפשר.
תודה.היכן ניתן באינטרנט לראות טבלאות עבור מדידת העצמות FL, TL, HL, UL, RADIUS, FIBULA ?
הכוונה היא לטבלה שמפרטת באיזה אורך אמורה להיות כל עצם בכל שבוע + אחוזונים אם אפשר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידה
אני לא יודעת אם יש מידע כזה באינטרנט אבל יש ספר של מדידות Handbook of normal physical measurements שניתן לקנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר "תקינה באופן חלקי"תקוה08/07/2009
שלום,
אני זקוקה ליעוץ. אני בהריון ראשון. ביצעתי דיקור מי שפיר משום שהגיל מחייב וקיבלתי
מבחנה אחת תקינה ומבחנה שניה בעלת תאים נקביים...העובר הוא זכר. האחות והרופא שהיו איתי ביעוץ הגנטי הרגיעו אותי ואמרו כי אולי חדרו תאים שלי לבדיקה...מצד שני הרופא אמר כי היו זוגות שהיו שוקלים הפסקת הריון... נאמר לי כי אולי יהיו לילד בעיות פוריות בעתיד...
איני יודעת מה לעשות....לחכות עכשיו עד לסקירה המורחבת? זה עוד 5 שבועות...עד אז אשתגע?
האם תוכלו להמליץ לי על גנטיקאי מומחה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר "תקינה באופן חלקי"
קודם כל אני אשמח מאוד אם תכתבי לנו בדיוק מה התשובה כמו שהיא כתובה במסמך
ניתן לחזורולבצע מי שפיר ולראות על מספר גדול של תאים עם זה חוזר או לא
לא בטוח בחלל שסקירה תראה מומים אפילו עם יש תאים XX. כדאי בסקירה להסתקל טוב על גודל ומבנה של עזור המין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני כניסה להריוןשולה04/07/2009
שלום רב,
אני ובעלי רוצים לבצע בדיקות גנטיות לפני כניסה להריון.
האם בשלב ראשון אני יכולה ללכת לבד לבדיקות או שהוא צריך גם כן לבוא איתי.
דבר נוסף חשוב הוא שלבעלי יש אח אוטיסט האם זה אומר שיש דברים נוספים שנצטרך לעשות בשל כך.
אודה לתשובה,
שולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני כניסה להריון
ד''ר יעקב לברון07/07/2009תפנו לייעוץ גנטי במסגרת הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולגילי04/07/2009
בת 29, משקל תקין, תזונה בריאה, עושה ספורט באופן קבוע (לא אירובי),
לפני ההריון LDL 150 וסה"כ 215 - גבוה יחסית, אך מכיוון שאין גורמי סיכון נוספים, הוחלט לא לטפל תרופתית
כעת בהריון, שבוע 30, הגיע ל LDL 220 וסה"כ 300, גם הטריגליצרידים גבוהים.
(העמסת סוכר בהריון - תקינה)
ידוע כי הנ"ל עולה במהלך ההריון ולאחריו יורד,
אך האם לא מדובר במספרים גבוהים מידי הדורשים בדיקה/טיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד''ר יעקב לברון07/07/2009בהריון יש שינויים בערכי השומנים בדם ולכן אין להחליט על טיפול על סמך בדיקות אלה. צריך לבדוק כחודשיים שלושה אחרי הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת דאוןמירי30/06/2009
ערב טוב, אני בת 28 שבוע 24.
עשיתי שקיפות עורפית תוצאות עם חישוב הגיל 1:3500
חלבון עוברי 1:950
בסקירה מאוחרת התגלה GOLF BALL בחדר שמאול. קיבלתי הסבר שזה יכול להיות סימן חלש למחלה.
אני לא שקלתי קודם לבצע בדיקת מי שפיר, האם כדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת דאון
ד''ר יעקב לברון07/07/2009בשביל דילמות כאלה יש בכל קופת חולים ייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותאנה29/06/2009
לבעלי יש אח עם אוטיזם..
השאלה שלי כיצד אני צריכה להערך להריון במקרה זה?
האם מספיק להביא אבחנה שרשום שהוא אוטיסט פיגור שכלי ליעוץ גנטי?
או שאשר לוותר על יעוץ גנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
ד''ר יעקב לברון07/07/2009בהחלט כדאי לפנות לייעוץ בנידון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gbsאנה29/06/2009
לא מזמן גילו אצלי פטרייה.. טיפלתי בזה על ידי כדור שלקחתי..
בנוסף מצאו אצלי את החיידק gbs..הרופא אמר לי לטפל חודש לפני הלידה..
אני לא בהריון כרגע..
הבנתי שזה מזיק לתינוק..
האם זה מסוכן?\
באם צריך לטפל בזה עכשיו ומה לעשות בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gbs
ד''ר יעקב לברון07/07/2009יש מקום לטפל בזה כעת רק אם יש תסמינים. בהריון יש לבצע תרבית על מנת לבדוק אם עדיין החיידק נמצא בנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)