פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• hla b52
    יערה
    03/05/2012

שלום
    אני בת 36 וסובלת מאובאיטיס מגיל 14. בערך בגיל הזה עשיתי בדיקת סיווג רקמות ויצאה לי תוצאה hla b52(5 . אף אחד לא התייחס לזה אבל עכשיו נזכרתי בזה (אני עושה הרבה בדיקות לבירור הפלות חוזרות) וראיתי שהרופא סימן את זה בקו אדום (וכאמור לא טרח להגיד לי או להורים שלי כלום).מה המשמעות של התוצאה הנ"ל? האם יכול ליהיות קשר להפלות חוזרות?
    תודה
    יערה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    hla b52

הוספת תגובה

• hla b52 - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    07/05/2012

לא מצאתי מידע לגבי הקשר ברור של HLA B52(5) והפלות חוזרות. אבל כדאי להתיעץ עם אימונולוג או רוימטולוג (מרפאת פרקים) בעניין זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מימון בדיקות גנטיות לפני הריון נוסף
    רינה
    01/05/2012

הנכדה שלי בגיל שנה ו- 4 חודשים ולאור היעוץ הגנטי צריכה לעבור בדיקות גנטיות.
    זו ילדה ראשונה , עירנית, חיונית לעיתים בבוקר (קרה 5 פעמים) יש בעיות
    יציבה...אטקסיה עשתה MRI וכל הבדיקות האפשריות וההשערה לכיוון מחלה
    גנטית.
    הבנו שבדיקה עלותה 9000 שח ואם תצטרך עוד 8 בדיקות למחלות דומות...
    האם יש סבסוד לבדיקות כאלה? איפה?
    מדובר על חברות בקופת חולים כללית.
    הבת שלי ובן זוגה מעוניינים בילד נוסף אבל עם הבחנה כזאת כרגע נמצאים במצב
    נפשי לא קל!
    אודה לכם על כל עזרה/ תמיכה או ייעוץ שבודאי מנסיונכם .
    תודה
    סבתא מודאגת

הוספת תגובה

• מימון בדיקות גנטיות לפני הריון נוסף - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    01/05/2012

לא ברור לי על אזו בדיקה המליצו - האבחנה מבדלת של מחלות גנטיות שיכולות לגרום לאטקסיה הינה רחבה. ברמת העקרון בדיקת מוטציה לאבחון מחלה מוכרת במשפחה עשויה להיות מכוסה בסל הבריאות. מספר הבדיקות בפוטנציה גדול ולכן בחירת כיוון הבירור תלוי בבדיקה פדיאטרית ונוירולוגית פרטנית ויעוץ גנטי פרטני. לצערי השאלה כללית מדי וחסר כל הפרטים הרפואיים לכן אין באפשרותי לתת תשובה מפורטת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטקסיה

אורלי
    07/07/2013

שלום סבתא, האם יש התפתחות באבחנה של הנכדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לנכדה..

אורלי
    29/10/2013

שלום סבתא,

האם הילדה כבר אובחנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אילנה הילדה אובחנה

סבתא
    06/11/2013

הבת שלי שלחה לבדיקות בחו"ל ונמצא גן הפחות בעייתי לדבריהם
    יכול לגרום לכאבי ראש, סחרחורות...

עברנו כבר שנה מאז והבת שלי כבר בסיום הריון נוסף כי העמידו בפניהם אפשרות של הפרייה... או סיסי שיליה...

בדיעבד עם יועצים גנטים הובהר שלא ודאי שרק הגן הזה גרם כי היו לה עוד כמה ... ויכול להיות שזה איטראקציה של גן נוסף עם...
    אז אם יעשו סיסי שיליה ויצטרכו להוציא עוד גנים? סיפור?
    כמו כן הופנתה גם הבת שלי לבדיקה ובעלה- ונמצא אצלה הגן זהה.
    ואז הפנו אותי הסבתא והסבא לבדיקה- כאן מתחיל סיפור חדש בדיחה- בגלל שהבת שלי רצתה לעבור תהליך של הפרייה ו... היו צריכים במהירות את התוצאות...שלנו!
    אבל בקופת החולים לא הסכימו לתת לי ולבעלי אישור / זיכוי לבדיקה בגלל שלדבריהם אנחנו צריכים ללכת קודם לייעוץ גנטי!
    אני הרמתי צעקה בקופת החולים שלי- מכבי- בעלי בקופת חולים כללית וטענתי : " שאני לא זאת שרוצה להיכנס להריון! אני כבר בכלל לא יכולה ללהיכנס להריון וזה בשביל הבת שלנו שרוצה להיכנס להריון ולה- יש ייעוץ גנטי!!! כתוב הפנייה שבגלל שנמצא אצל הבת (שלמו פרטי) ובגלל שנמצא אצל האמא(קופת חולים שילם) אז- ההפנייה דורשת ממליצה שאנחנו ... כדי לבדוק אם לא הייתה מוטציה גנטית?

רק אחרי פנייה להנהלה הצגתי את כל אי ההגיון ו... אשרו לי במכבי שהבדיחה הייתה שאם הייתי צריכה להיפגש עם היועצת גנטית היה תור לעוד 5 חודשים! ולמי- בדיוק לאותה יועצת ששלחה את ההפנייה לבדיקה הגנטית- זו לא בדיחה?
    בקיצור= בעלי שילם על הבדיקה כ- 400 שח ואני הייתי פטורה (לא היה לא כוח למלחמות)

ואכן נמצא הגן - זהה לגן של הנכדה ושל הבת!

בהמשך ולאור כל הש/יקולים, ה... החליטו להביא ילד באופן טבעי ונקווה שהגן הספציפי הזה לא "יתעורר" גם אצלו!

- אנחנו עד היום לא בטוחים שאחד החיסונים שקיבלה הנכדה בגיל שנה אולי גרם להתעוררות אחד הגנים כי זה היה ממש אחרי שבועיים... למרות שבספרות המקצועית, דברי הרופאים , האחיות... לא עולה ההסתברות הזאת.
    תודה על ההתעניינות ואשמח לקבל תגובה או אם יש לך איזה מידע בתחום יותר מהכתוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אילנה הילדה אובחנה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    07/11/2013

הסיפור מורכב ומסובך. בכל המלל לא רשום שם הגן או המחלה. אין כל קשר עם חיסונים.באינטרנט לא ניתן לתת יעוץ פרטני אלה מידע כללי. אם תשאלי שאלה לגבי גן שמי או מחלה ספציפית ניתן יהיה להתייחס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמה גנטית בין תימני לאשכנזיה
    רוני
    29/04/2012

שלום,
    אני במערכת יחסים די רצינית עם בחור תימני (אני ממוצא אשכנזי).
    אנו חושבים לקחת את הקשר צעד אחד קדימה אך אנו רוצים לבדוק אם יכולות להיות בעיות גנטיות...
    האם הבעיות נמצאות רק בתוך עדות? (כמו טי-זקס) או שיש בדיקות שבכל זאת כדאי שנבצע לפני שנקבל החלטה...

תודה רבה!

הוספת תגובה

• התאמה גנטית בין תימני לאשכנזיה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/04/2012

אני מציע לנהל חיים אישיים ומערכת יחסים ללא כל התייחסות תאורתית של גנטיקה. תוכלו לקבל יעוץ גנטי פרטני כמו כל זוג ממכון הגנטי הקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבחין משולש:מתנצלים על השאלה החוזרת
    DinDani
    29/04/2012

תבחין משולש: מתנצלים על השאלה החוזרת, אך הפעם ממוקד וקצר יותר

ביצענו דיקור מי שפיר בשבוע 17+4, ולפני כן לא ביצענו תבחין משולש,
    הבנו שדיקור מי השפיר עשוי לשבש את תוצאות התבחין המשולש, במיוחד כשהוא קרוב לדיקור,
    ולפיכך כדאי לבצע את התבחין המשולש רחוק ככל האפשר מהדיקור,
    מכיוון/למרות שאין מידע בנוגע לזמן הנדרש לנורמליזציה של התוצאות לאחר הדיקור,
    אך מצד שני המידע הנוסף בבדיקת חלבון עוברי בדם היא של רמת אסטריול, שכנראה לא מושפעת מהדיקור.

1. האם הבנו נכון, וכעת מומלץ לבצע את התבחין המשולש בשבוע 20?
    (במידה וכן, האם מקסימום עד שבוע 20+0 או מקסימום עד שבוע 20+6?)

2. האם אין צורך להוסיף אינהבין A (לרבע את התבחין), מכיוון שהתוספת מתייחסת רק לתיסמונת דאון,
    שבכל מקרה כבר נבדקת במי השפיר, או בשל סיבה אחרת?

3. האם ממליצים לבצע את בדיקת התבחין המשולש בשבוע 17, רק ע"מ להשאיר מספיק זמן למי שפיר, או בשל סיבה אחרת?

4. כיצד יש להתייחס לתוצאות התבחין המשולש לאור העובדה שבוצעה לאחר הדיקור?
    אם נגדיר תוצאה "תקינה" כתוצאה שסטטיסטית היא בתוך הנורמה,
    האם תוצאה תקינה עלולה להתפרש כתקינה רק בשל שיבוש הדיקור, ובפועל יתכן שהיא לא תקינה?
    האם תוצאה לא תקינה עלולה להתפרש כלא תקינה רק בשל שיבוש הדיקור, ובפועל יתכן והיא תקינה?
    (False Positive / False Negative?)

תודה רבה ושבוע מצויין.

הוספת תגובה

• תבחין משולש:מתנצלים על השאלה החוזרת - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/04/2012

ראי תשובתי הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר עדיין לבצע תבחין משולש?
    DinDani
    28/04/2012

דיקור מי שפיר בשבוע 17+4, ותכננו לבצע תבחין משולש ב 18+0.

1. האם יש משמעות לביצוע התבחין המשולש, למרות שכבר ביצענו דיקור מי שפיר?
    במידה ולא, מדוע? (למרות שנדגמו מספר מבחנות של מי שפיר, הבדיקה תלויה בכמות או בריכוז?)
    חשוב לציין שנדגמו יותר מבחנות (כמות גדולה יותר של מי שפיר) מכרגיל, לטובת צ'יפ גנטי.
    במידה וכן, האם עשוייה להיות הטייה בתוצאות, או שיש להתייחס אליהם כרגיל?

2. מדוע אין טעם להוסיף ולבצע תבחין מרובע (כלומר, לבדוק גם אינהיבין)?
    האם מכיוון שאינהיבין מטרתו לחזות תיסמונת דאון, שבכל מקרה נבדקת במי שפיר?

3. האם ההמלצה לבצע את התבחין המשולש/מרובע בשבוע 17,
    היא רק ע"מ להשאיר מספיק זמן לביצוע דיקור במידה ויתעורר צורך,
    או שיש הסבר אחר הקשור לנתונים/אמינות התוצאות?
    (או במילים אחרות, במידה ובכל מקרה מבצעים דיקור מי שפיר, האם עדיין מומלץ לבצע את התבחין המשולש בשבוע 17,
    או גם בשבוע 18 זו אותה משמעות?)

תודה רבה.

הוספת תגובה

• אפשר עדיין לבצע תבחין משולש? - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/04/2012

בדיקות ביוכימיות בדם הינם בדיקות סקירתיות. בדיקה מיש שפיר הינה בדיקה אבחנתית לאברציות כרומוזומליות ועוד מצבים מסוימים. על פי רוב אין צורך לבצע בדיקה סקירתית אחרי בדיקה אבחנתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'יפ וחלבון עוברי
    DinDani
    28/04/2012

. בהנחה ובכל מקרה מבצעים בדיקת מי שפיר (ללא אינדיקציה רפואית),
    האם בדיקת החלבון העוברי תורם במשהו וכדאי לבצעו? (נבצע בכל מקרה, סקרנות נטו)
    אולי כן, מכיוון שזו אינדיקציה למומים במערכת העצבים המרכזית, ולא רק תיסמונת דאון?
    במידה וכן, האם אלו מומים שלא נבדקים במי שפיר?

"בסיכון לתסמונת דאון ועוזרת גם לאבחן מומים אחרים, במיוחד מומים במערכת העצבים המרכזית של העובר
    כאשר רמת החלבון העוברי גבוהה בלי קשר לרמת שני המרכיבים האחרים,
    מומים קשים כגון אנאנצפלוס, חוסר ברקמת מח גורמים למוות בסמוך ללידה, מומים אחרים, כגון ספינה ביפידה, גורמים לנכות קשה.
    תוצאות אלו מחייבות המשך בירור על-ידי סריקה על-קולית (אולטרה סאונד) של התעלה העצבית,
    ייעוץ גנטי המתייחס לתוצאות הבדיקות ולעתים המלצה לביצוע בדיקת מי שפיר לקביעת רמות החלבון העוברי במי השפיר.
    בדיקת חלבון עוברי מגלה מומים אלה ברוב המקרים.
    מומלץ ביצוע סקירה מכוונת למערכת העצבים המרכזית. לבירור מלא ממליצים גם על בדיקת מי שפיר."

האם "בירור מלא" לא אומר שמי שפיר בודק זאת בכל מקרה?

2. מדוע ההמלצה לבצע את בדיקת החלבון העוברי בשבוע 17?
    נבצע זאת בשבוע 18+0, עדיין כמובן בטווח המקובל, אבל מדוע ההמלצה על שבוע 17?
    התוצאות מדוייקות יותר? משמעותית?

3. האם בכללית לא ניתן לבצע גם את בדיקת האינהיבין A (תבחין מרובע)?
    באילו מכונים פרטיים באיזור המרכז ניתן?

4. האם ביצוע צ'יפ גנטי (ללא אינדיקציה רפואית) עדיף בבלינסון, הדסה או בחו"ל?
    פרופסור שוחט (שלהבנתי עובר עם בלינסון) אומר שזה אותו דבר ועדיף קרוב (בארץ),
    אך הבנתי שהבדיקה עצמה והניסיון אינו זהה, ואולי אכן עדיף בחו"ל, מישהו יודע?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צ'יפ וחלבון עוברי

הוספת תגובה

• צ'יפ וחלבון עוברי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/04/2012

ראי התייחסותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    שרון
    25/04/2012

יש לי שאלה על נ.פ 1..
    באיזה גיל מקסימלי מאבחנים??
    זאת אומרת מאיזה גיל אם ולא הופיעו הסימנים, אז אפשר להיות שקטים
    ולדעת שזה לא זה???

תודה וחג שמח:)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/04/2012

מקובל שכתמי עור מופיעים עד גיל שנה-שנתיים אבל כתמי עור אינם הסימנים היחידיים. חלק מין סימנים דורשים בדיקת רופא מומחה (כמו גידולים, היצרות עורק כליתי, לחץ עצב ריאה ועוד). ראיתי מקרים קלים שלא אובחנו עד לגיל מבוגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות - הריון
    אריק
    24/04/2012

פרופסור שלום,
    רציתי לשאול מספר שאלות בהקשר לבדיקות גנטיות להריון.
    1) מי מייעץ לי לגבי הבדיקות הגנטיות הנדרשות לביצוע במהלך ההריון?האם זה גינוקולוג/רופא משפחה/יועץ גנטי (התורים אליהם בדרך כלל מאוד רחוקים)?
    2) מתי יש לבצע את הבדיקות טרם ההריון/במהלך ההריון?
    3) איך מבצעים את הבדיקה הגנטית?
    4) האם יש השתתפות של הקופות השונות במחירי הבדיקות? האם חלקם מסובסדות?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות - הריון

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות - הריון - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/04/2012

1. בדיקות במהלך ההריון הינן מבוצעות על ידי רופאי נשים (חלבון עוברי, שקיפות עורפית, על-שמעית, וכו').
    2. בדיקות לפני היריון ניתן לעשות במכונים גנטיים של בתי החולים או בתחנות איסוף בקהילה (תשאלי בק"ח אפה הקרוב)
    3. 3 בדיקות חינם בסל (CF, TS, FD) ושאר הבדיקות בתשלום. ניתן לקבל יעוץ ממכון גנטי או מרפאה גנטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרבת דם
    שרון
    23/04/2012

בן זוגי הוריו הינם בני דודים, יש לו שני אחים עם פיגור..
    האם יש סיכוי לילדינו (בינינו אין שום קרבת דם) יותר מלילדים אחרים
    להיות עם בעייה דומה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרבת דם

הוספת תגובה

• קרבת דם - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    23/04/2012

חשוב מאד לדעת מה היא האבחנה של האחים. פיגור אינו מחלה אלה מצב עם הרבה גומים. חלק תורשתי וחלק לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטי ותורשתי
    שרון
    23/04/2012

צהריים טובים,

שאלתי היא האם במונח גנטי, למשל מחלה גנטית? מתכוונים לתורשתית
    או שמחלה תורשתית זה משהו אחד ומחלה גנטית הכוונה למשהו בגנים???
    כיוון שתמיד נדמה שהמילה גנטי משתייך לתורשתי, האם זה לא כך בהכרח??

תודה מכל הלב!!

לקביעת תור
    סגירה
    גנטי ותורשתי

הוספת תגובה

• גנטי ותורשתי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    23/04/2012

שאלה יפה. לא כל מחלה תורשתית הינה גנטית (למשל מצבים חיסוניים או זיהומיים שעוברים מאם לעובר). לכל מחלה גנטית תורשתית למשל מומים בכרומוזומים דוגמה תסמונת דאון טריזומיה 21. יחד עם זאת פגמים בגנים בודדים למשל דיסטרופיה שרירים עוברת בתורשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    22/04/2012

ערב טוב,

רציתי לשאול על נ.פ1 ...אני מבינה שאצל כל אחד זה יכול להתבטא אחרת....
    ואצל חלק גדול מהחולים ישנם רק כתמי קפה בחלב ונמשים בבתי השחי
    שאלתי היא
    ישנם הרי מחלות מוגדרות למשל
    שיתוק, או פיגור , או אוטיזים שבהם ישנו מצב מוגדר
    האם בנ.פ ע"פ שזאת מחלה אין בהכרח תסמינים מיוחדים???

תודה וסליחה על השאלה המורכבת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    23/04/2012

NF1 הינו מחלה עם מגוון רחב של מורכבות. היא יכולה לערב מערכות כמו ל"ד, כליות, מוח, עצמות ועוד. חשוב שכל חולה NF יהיה במעקב על ידי רופא מוסמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ותודה

שרון
    23/04/2012

תודה על המענה...
    האם בהכרח יהיו התסמינים או חלק מהתסמינים שציינת????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטריול נמוך המשך
    רחל
    20/04/2012

בהמשך לשאלתי לתוצאות של בדיקת חלבון עוברי עם אסטריול נמוך....(0.13)
    (רציתי לדעת מה הסיכוי (באחוזים) ללידת עובר בריא ללא כל מום,או שבטוח ישנו מום השאלה היא רק איזה.
    אודה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    אסטריול נמוך המשך

הוספת תגובה

• אסטריול נמוך המשך - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    23/04/2012

לא ניתן לתת אחוז כי כל מקרה שונה. בכל מקרה מדובר בהסתברות סטטיסטית. במונחים הסיכון מוגבר אבל במספרים אבסולוטים עדיין יש סיכוי לילד תינוק בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאית גן ניוון שרירים
    ליטל
    19/04/2012

ערב טוב.
    ב 18.4 ביצעתי מדיקת מי שפיר. בערב הודיעו לי מהמכון לגנטיקה שנמצאתי נשאית של גן SMA ושיש על בעלי ללכת לבצע בדיקה גנטית גם הוא. כמו כן נתבקשתי להודיע למכון מי שפיר לשמור תאים לבדיקה.
    יש לי ילד בן 11 וילד בן 8 בריאים שבזמנם לא היתה בדיקה גנטית ל SMA. האם אני יכולה להסיק ממצבם היום שבעלי לא נשא או שאין קשר בין הדברים.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נשאית גן ניוון שרירים

הוספת תגובה

• נשאית גן ניוון שרירים - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    23/04/2012

ממש לא. היעוץ שקיבלת נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטריול נמוך בחלבון עוברי
    רחל
    19/04/2012

שלום,
    שמי רחל אני נמצאת בחודש הרביעי להריוני ביצעתי בדיקת חלבון עוברי,
    ובבדיקה נמצא ממצא חריג שבו האסטריול נמוך מהממוצע(0.13).
    נאמר לי שזה ממצא חריג ונדיר..האם יש סיכוי לעובר בריא במקרה כזה או שהמצב לא מזהיר בלשון המעטה???
    אודה לתשובתך המהירה כי מצבי הנפשי בעקבות מצב זה לא טוב

הוספת תגובה

• אסטריול נמוך בחלבון עוברי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    19/04/2012

התשובה חריגה. רמות נמוכות של הורמון זה בהריון עלולות להיות סימן של בעיה גנטית אצל העובר או בעיה בשליה. אני ממליץ על יעוץ גנטי פרטני דחוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורשת גנים מאב בעל כליה בודדת מלידה
    איציק גולדמן
    17/04/2012

שלום,
    האם אב בעל כליה בודדת תקינה מלידה RENAL AGENESIS
    יכול להעביר בתורשה חוסר היווצרות של כליה לעובר ?
    מה השכיחות?

בברכה
    איציק גולדמן

הוספת תגובה

• הורשת גנים מאב בעל כליה בודדת מלידה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    19/04/2012

בהנחה שאין בעיות אחרות והמום הינו באמת בודד, הסיכון האמפירי להיווצרות מום זה או אחר בוולד נחשב כ- 1-3%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה