מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשאית קונקסיןנטלי10/01/2012
אני נמצאת בשבוע ה5 להריון ובבדיקות הגנטיות לקונקסין 26,30 בגן :GJB2 נמצאתי נשאית:35delG אני ממוצא ספרדי מלא עם רקע במשפחה לחרשות (אחות של סבתא נולדה חירשת )ובעלי ממוצא אשכנזי מלא ללא רקע במשפחה לחירשות שאלתי היא :במידה וחלילה בעלי נמצא נשא איזה בדיקות במהלך ההריון אני צריכה לבצע ומתי ?והאם יש סיכוי במידה ורק אני נשאית שחלילה התינוק יהיה חירש? והאם הוא צריך לבצע את אותה בדיקה בדיוק או מורחבת?ורק במידה והוא נמצא נשא 35delG יש ממה לחשוש ?מצטערת מראש על מבול השאלות אנחנו פשוט גרים בארה"ב ללא ביטוח רפואי וכל הבדיקות הם באופן פרטי
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאית קונקסין - תגובה
פרופ' אנטוני לודר10/01/2012על בעלך לבצע בדיקת Connexin 26,30. אם הוא נמצא נשא, אזי יהיה מומלץ לבצע בדיקה גנטית בעובר (CVS או מי שפיר) כדי לשלול מחלה זו. אם הוא שלילי, הסיכוי לחירשות מולדת מאד נמוך ולא תהיה בדיקה ספציפית נוספת. ניתן לבדוק את הגנים connexin למוטציות נדירות (שלא נבדקות בבדיקת סקר) - זו בדיקה יקרה ועשויה להוריד הסיכון באחוז מזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות למחלות נפשירון07/01/2012
לצוות שלום
האם אפשר לבדוק פוטנציאל גנטי להורשת מחלות נפש: סכיזופרניה, מניה דיפרסיה?
כנ"ל, גם קיום זוג גנים רצסיביים פגום (ודאות למחלה) באדם או עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות למחלות נפש - תגובה
פרופ' אוהד בירק08/01/2012מרבית המקרים של מחלות נפש נגרמים משילוב של שינויים במספר גנים ולא בפגם בגן בודד. מרבית הגנים המעורבים טרם זוהו. לכן במרבית המקרים כיום עוד אין יכולת לזיהוי מעבדתי של הורשת מחלות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשה של אוטיזםלאנה01/01/2012
שלום לכם,
לבעלי שתי אחים עם אוטיזם, אומרים שאוטיזם גנטי ולכן, הייתי רוצה לדעת לפני שאנחנו נכנסים להריון האם קיים אצלנו סיכוי/סיכון מוגבר לילדים אוטיסטים, מה הם הסיכוים? ומה אפשר לעשות (אם אפשר) כדי למנוע את הסיכוים הללו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה של אוטיזם - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/01/2012אוטיזם הינו תסמונת. לחלק מין המקרים ניתן לזהות גורם גנטי (למשל X שביר) אבל בחלק גדול לא ניתן. גם במקרים שלא ניתן לזהות גורם ספציפי יש סיכון מוגבר לקרובי משפחה של אוטיזם, והסכיון בפרופורציה למספר הממקרים. לכן חשוב לדעת מה הגורם לאוטיזם במשפחה שלכם ואם ניתן לזהות גנטי אזי לפעול על פי יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרנסלוקציה רוברטסונית 13 14סוכ31/12/2011
שלום,
האם תוכלו להפנות אותי ללמאמר במתאר את הסטיטיסטיקה של הסיכוי שעובד לא מאוזן במקרה שאחד ההורים נושא טרנסלוקציה רוברטסונית 13 14 מאוזנת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנסלוקציה רוברטסונית 13 14 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/01/2012הסיכוי שהיריון מסוים יסתבך עם עובר לא מאוזן הינו כ-33% אבל לא כולם שורדים. ליעוץ ספציפי יש לפנות לגנטיקאי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. כמה מתוך הלא מאוזנים שורדים
סוכ03/01/2012מבחינה סטטיסטית?
כלומר לפי הבנתי 66% הריון תקין.
ואם X - לא מאוזנים שלא שורדים (נופלים בחודשים הראשונים באופן בהפלה טבעית) אז:
X - 33 הם הריונות שלאחר בדיקת מי שפיר/סיסי שליה מובילים להפלה.
אם הבנתי נכון, מהו X ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. כמה מתוך הלא מאוזנים שורדים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/01/2012שאלתך לא לגמרי ברורה. אני ממליץ שתפני ליעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אנסה בכל זאת להסביר כי מדובר..
סוכ05/01/2012בשאלה כללית ולא ספציפית אליי.
רשמת: "הסיכוי שהיריון מסוים יסתבך עם עובר לא מאוזן הינו כ-33% אבל לא כולם שורדים"
"לא שורדים" אני מניחה שאתה מתכוון להפלה טבעית בחודש-חודשיים הראשונים.
ואלה ששורדים אני הם אלה שאמורים להביא להפלה אחרי מי שפיר/סיסי שיליה.
אם הבנתי נכון השאלה היא כמה מתוך 33% באחוזים לא שורדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיניטיס פיגמנטוזה ותסמונת אשררוני30/12/2011
שלום רב,
לאימי ולדודתי יש את המחלה הנ"ל. דיברתי עם רופא עיניים והוא אמר שזו מחלה תורשתית ושאם ארצה ילדים, ניתן לברר אם הם נושאים את הגן רק מס' חודשים לאחר ההיריון ובדרך כלל לא נהוג לבצע הפלה אם מוצאים את הגן הזה, כי אולי עוד כמה עשרות שנים יהיה פתרון רפואי לנושא זה.
האם בכל זאת, יש בדיקות והתאמות גנטיות שניתן לעשותן לפני שמחליטים בכלל להביא ילד לעולם שיכולות לשלול באופן מוחלט את העברת הגן הלאה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטיניטיס פיגמנטוזה ותסמונת אשר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/01/2012למחלת Usher (אם זה באמת הבעיה במשפחה) ידוע הגן וניתן לאתר מוטציות. תורשת רטיניטיס מורכבת ועוברת בצורות שונות במשפחות שונות. כדאי להתיעץ פרטני עם גנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבקנותדן30/12/2011
שלום,
אבא של חברה שלי הוא לבקן. רציתי לדעת האם זה גנטי? והאם אפשר לגלות את זה לפני ולמנוע את זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבקנות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/01/2012לבקנות הינה תכונה גנטית ויש הרבה סוגים. לפרטים מדויקים יש להתיעץ עם גנטיקאי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבקנות
תהילה15/03/2012האם יש אפשרות לאבחן את הגן של לבקנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות - האם תקינות?אני27/12/2011
שלום אודה להסבר באם הבדיקות תקינות כי ישנן בדיקות שלא מצוין לידן normal מה זה אומר שהן כלל לא בוצעו (ואם לא בוצעו מה יכולה להיות סיבה הגיונית לכך )או שאינן תקינות ? תודה רבה
CONNEXIN :
T.SACHS-NOR.AFR :
T.S IVS12+1G>C NORMAL
SMA-SMN1 NORMAL
COSTEFF (P) :
COST. IVS-1G>C NORMAL
FRAGILE X NORMAL
תוצאות הבדיקה איננה שוללת מצב של מוזאיקה. הבדיקה
בוצעה על סמך הנתונים על רקע המשפחתי וחשד למחלה
.שנמסרו על ידך או על ידי הגורם המפנה
.FMR1 נבדקה מוטציה באזור החזרות של הגן
.המוטציה שנבדקה מכסה 97% מהמטציות לתסמונת זו
CF CYSTIC FIB. :
CF DELF508 NORMAL
CF G542X NORMAL
CF W1282X NORMAL
CF N1303K NORMAL
CF 3849+10KB NORMAL
CF D1152H NORMAL
CF 1717-1 G>A NORMAL
CF 405+1G>A NORMAL
CF S549R T>G NORMAL
CF W1089X NORMAL
CF Y1092X NORMAL
CF G85E NORMAL
CF I1234V NORMAL
CF 3121-G>A NORMAL
CX 35DELG NORMAL
CX 167DELT NORMAL
CX 30DELGJD6 NORMAL
T.S G 269S NORMAL
T.S INS 1278 NORMAL
T.S R170 NORMAL
T.S IVS5-2A-G NORMAL
T.S DELF304-305 NORMAL
מסקנות :
על פי חוק הסבר בדבר המשמעות הגנטית של תוצאת
בדיקה זו תינתן על ידי רופא גנטיקאי, יועץ גנטי
.או רופא מומחה בתחום מומחיותו
הבדיקה איננה שוללת נוכחות של מוטציות נדירות
או אחרות או חדשות, לכן לא ניתן לשלול לחלוטין
.נשאות למחלות הנל
.המוטיות שנבדקו מכסות 95% מהמיקרים אם לא צויין אחרת
.נשמח לענות על כל שאלה ולהיות לעזר גם בעתיד
HEMOGLOBIN F 0.90 % ( 0.00- 2.00) (...*.....)
HEMOGLOBIN A2 2.60 % ( 1.70- 3.50) (....*....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אוהד בירק27/12/2011בדיקות שמצוין לידן Normal הן תקינות. לגבי בדיקות שלא מצוין לידן כלום - אין לי מושג - תלוי במעבדה. ייתכן שלא בוצעו או שהתשובה איננה בדף זה. תבררי עם המעבדה המבצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טורטמיכל23/12/2011
האם תסמונת טורט עוברת בגנים? מה קורה אם לאחות של בעלי יש תסמונת טורט? יכול להיות שבעלי נשא? האם יש סיכוי שזה עובר לילדים והאם יש דרך לבדוק את זה לפני ההריון ולמנוע? אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת טורט - תגובה
פרופ' אנטוני לודר25/12/2011יש נטייה משפחתית לתסמונת טורט וגם למצבים פחות חמורים (טיקים). לא ידוע גן ספציפי לכן לקיימת בדיקה לעת עתה. לפעמים הנטייה לטורט מתבאית כתסמונת נוירוטית מסוג כפייתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, רציתי לשאול משהו בקשר לגנטישירה22/12/2011
יש דבר כזה שבדיקת התאמה גנטית של בני זוג אם הגנים שלהם מתאימים זו לזה?או שאין דבר כזה..?חברים סיפרו לי על סוג הדם O+ שגורם חירשות כי רוב החירשים שיש להם אותו סוג הדם O+. נראה לי מוזר...תודה,נל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, רציתי לשאול משהו בקשר לגנטי - תגובה
פרופ' אוהד בירק22/12/2011מכל גן אנחנו מקבלים שני עותקים: אחד מאבא ואחד מאמא. חלק ניכר מהמחלות הגנטיות הינן מהסוג הנקרא בשפתנו מחלות רצסיביות. במחלות אלו כדי שייוולד ילד חולה צריך שיקבל עותק לא תקין של אותו גן הן מאבא והן מאמא. מכאן, שבסיכון לילדים עם מחלות כאלו מצויים רק בני זוג ששניהם נושאים עותק אחד תקין ועותק אחד בלתי תקין של אותו גן - ואם שניהם יורישו לצאצא את העותק הלא תקין יצא חולה. מכאן, שיש זוגות שהם בסיכון גבוה למחלה גנטית אצל הילדים - כלומר הם במונחים שלך - "לא מתאימים". בדיקות הסקר הגנטיות שמוצעות לפני או בתחילת הריון מאתרות חלק ניכר מזוגות אלו - ולהם אפשר להציע איבחון טרום לידתי בבדיקת סיסי שיליה או מי שפיר עם בדיקה ספציפית למחלה שהם בסיכון להוריש. בעיות של סוג דם יכולות לקרות, אך כיום כבר לא מהוות בעייה משמעותית כי סוג הדם נבדק במהלך ההריון ואם יש בעייה בעניין זה ניתן לפתור אותה על ידי זריקה פשוטה לאישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומרים שסוג דם O+ - יש מחלה גנטית??
שירה28/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, יש דבר כזה או שאין...???
שירה30/12/2011בבקשה תענה לי,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטייוסי נוימן22/12/2011
שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין:
1. יעוץ גנטי ע"י רופא
2. יעוץ גנטי ע"י יועץ גנטי שאינו רופא
אני שואל כיוון שאשתי ואני הגענו ליעוץ גנטי אצל רופא - ביקשנו רופא - אבל לאכזבתינו לא קיבלנו כמעט הסבר ובקושי אפילו הסתכל לנו בעיניים. הסיכום הכתוב שקיבלנו לעומת זאת היה מאד ארוך ומלחיץ וכלל המון מושגים לא ברורים שבכלל לא הוזכרו ביעוץ. בהמשך ההריון הופננו שוב ליעוץ והפעם קיבלה אותנו יועצת גנטית מקסימה ישבנו איתה כמעט שעה וקיבלנו תשובה לכל השאלות והיא היתה אדיבה ברורה ומרגיעה.
אולי עדיף שאת היעוצים יתנו רק יועצות גנטיות כאלה (והרופאים יהיו פנויים לעשות עבודה של רופא ולא "יבזבזו את הזמן שלהם" ב"רק לדבר ולהסביר לאנשים", כי ברור שהרופא לא מעוניין לעשות את זה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ גנטי - תגובה
פרופ' אוהד בירק22/12/2011כעקרון, היעוצים על ידי רופא גנטיקאי אמורים להתרכז במקרים המסובכים יותר, בהם האבחנה לא ברורה או שההחלטות מסובכות יותר. בגלל אילוצים של המערכת לעתים רבות רופא גנטקיאי רואה מקרים שיועצת גנטית היתה יכולה לראות - ואכן על פי רוב זמנה פנוי יותר. יש להדגיש עם זאת שלרבים מהרופאים הגנטיקאים יש סבלנות, חייכנות ונכונות שלא נופלת משל היועצות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ככה יש פיתרון
יוסי נוימן25/12/2011להוסיף יועצים גנטיים למערכתדווקא כאלה שהם לא רופאים ואז מקרים "פשוטים" כמו שלנו יתקבלו בסבלנות המתבקשת - תמיד - ורק מקרים "מורכבים" יגיעו לרופא. אנחנו יצאנו בטראומה מזה ובהרגשה שאפילו רימו אותנו כי במכתב היה המון אינפורמציה שלא נכללה בפגישה. אנחנו באנו לקבל הסבר (!!) ולא בשביל לקבל מסמך משפטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVגלית20/12/2011
שלום,
גיל 35, לפני חמישה חודשים עברתי הפלה עקב CMV הידבקות ראשונית
בדיקות לפני ההפלה מתאריך 11/08/11
CMV IgG - 61.5
POSITIVE -CMV IGG
CMV IgG Avidity -11
מצ"ב תוצאות הבדיקה מעודכן לתאריך 14/12/11
CMV IGG- גדול מ 250 AU/ml -POSITIVE
CMV IGM - חיובי חלש
CMV IgM additional assay חיובי חלש
CMV IgG Avidity - 49.5
אודה להתייחסות מתי אפשר להרות?
כמו כן אחת התפועות של CMV הינה חרשות האם יש בדיקה שניתן לזהות בהריון?
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
פרופ' אוהד בירק22/12/2011שאלות בעניין CMV נא להפנות לרופא נשים או מחלות זיהומיות - או פורומים שלהם באתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת סאן פליפוסאן פליפו19/12/2011
במשפחתי הקרובה יש ילדה חולה בתסמונת סאן פליפו.
האם יש אפשרות לבצע בדיקות גנטיות למציאת הגן הפגום אצל ההורים?
איפה ניתן לבצע בדיקה גנטית זו?
האם שני בני הזוג צריכים לבצע בדיקה זו?
אשמח לתשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת סאן פליפו - תגובה
פרופ' אוהד בירק22/12/2011ניתן לבצע בדיקה למציאת הגן הפגום צל ההורים. הבדיקה לא בסל ועולה מעל 1000 ש"ח. ניתן לברר ולתאם בדיקה כזו ביעוץ גנטי בכל מכון גנטי באזור מגוריכם. יש להביא ליעוץ מידע רפואי מדויק - כולל האבחנה אצל הילדה החולה ועל מה היא מתבססת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא מודאגאבא מודאג19/12/2011
שלום
הבת שלי התחילה לצאת בלי ידיעתה עם הבן של הבן דוד שלי (האמא שלי והסבא של הבחור הם אחים) הקשר בתחילתו אבל בכל זאת האם זה מסוכן מבחינה גנטית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא מודאג - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/12/2011בנישואים רגילים הסיכון לבעייה משמעותית בעובר הוא 2-3%. בנישואי בני דוד דרגה ראשונה הסיכון עולה בכ-3 אחוז נוספים. בנישואי בני דוד דרגה שניה הסיכון עולה רק בכ-1% ואף פחות מכך על פי מאמרים שונים. יש כן המלצה ברורה במקרים כאלו להקפיד לבצע את כל בדיקות הסקר הגנטיות על פי מוצא שמוצעות ממילא לזוגות לפני הריון, וכן סקירה מורחבת באולטרסאונד במהלך כל הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאנוון- שאלה נוספתלילי18/12/2011
תודה
האם זה תקף לכל הבדיקות שעשיתי כגון טאי זקס וכו'
אם אחד רק נשא אז ב 100 אחוז העובר לא יהיה חולה , אולי רק נשא?
ואם זה כך מדוע בקשו שאגש לייעוץ גנטי ואמרו שיש סיכוי קטן קטן מאוד .
מדוע מלחיצים?אם יש סיכוי הקטן שבקטנים, אני מוכנה לשלם על הבדיקה באופן פרטי
רוצה רק להיות בטוחה זה לא נושא לניחושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קאנוון- שאלה נוספת - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/12/2011יש בדיקות כגון SMA בהן הודאות יותר נמוכה. אם זימנו אותך ליעוץ גנטי לכי ליעוץ גנטי פרטני. זה תמיד יותר טוב מפורומים - אפשר להכנס לפרטים ולהגיע להבנה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צ'יפ גנטיעדילי17/12/2011
אני בת 34 בהריון שני שבוע 5 אחרי החזרת עובר אחד בIVF.
יש לי בן בן 3.5 שאובחן עם אוטיזם (נקלט בIUI), בהריון הראשון עשיתי את כל הבדיקות כולל מי שפיר שהיו תקינות לחלוטין.
אני מעוניינת בבדיקת מי השפיר בהריון הנוכחי לבצע בדיקת צ'יפ גנטי , האם משווים בבדיקה זו את הדגימה לדם של בני שכבר אובחן עם תסמונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צ'יפ גנטי - תגובה
פרופ' אוהד בירק18/12/2011לא נערכת השוואה לבדיקה השל הבן אלא אם כן יימצא מימצא חריג. במקרים של אוטיזם יש סיכוי של כ- 10% למצוא מימצא חריג בבבדיקת צ'יפ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)