פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גנטיקאי
    יעל
    14/05/2012

הי,

רציתי לשאול לבני בן השנה וקצת חשד לנ.פ 1..
    היינו כבר אצל גנטיקאי
    האם צריך להיות במעקב גניטיקאי פעם בשנה???
    או שאבחון חד פעמי מספיק????

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גנטיקאי

הוספת תגובה

• גנטיקאי - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    16/05/2012

בתחילה רצוי אחת לשנה אך בהמשך ניתן בהחלט להסתפק במעקב יותר דליל אצל הגנטיקאי (אך בבדיקות רופא עיניים וכדומה בתכיפות כפי שיומלץ על ידי הגנטיקאי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ גנטי טרום הריון עקב MBD במשפחה
    מיקה
    13/05/2012

היי
    אנחנו זוג שמתכנן הריון, לאחותי יש MBD שאובחן כשהייתה בת 3-4, היא לא עברה מעולם יעוץגנטי ולא ידוע אם זה משהו גנטי.
    באינטרנט MBD כתוב בעיקר כהפרעת למידה, אחותי כבר בת 38 ומדובר בהרבה יותר מהפרעת למידה. מדובר בפגם שמשפיע על כל היכולת שלה לנהל חיים עצמאיים - היא בקושי קוראת מילים (בעברית, על אנגלית כמובן אין מה לדבר) לא מסוגלת לנהל חשבון בנק, ללכת לבד לרופאים, לעבוד בעבודה רגילה, כמובן אין מה לדבר על נהיגה/למידה כלשהי, היא עובדת במפעל של המשקם ומקבלת קצבת נכות מביטוח לאומי עקב פגם מוחי.

עשינו את כל הבדיקות הגנטיות הרגילות - בדיקות סקר והכל נמצא תקין
    אנחנו מעוניינים לברר אם מה שיש לה הוא גנטי, נאמר לנו שהיא צריכה לעבור בדיקות גנטיות בעצמה, האם זה משהו שאפשר לעשות בקופת חולים ?
    ונניח שיתברר שזה אכן - מה עושים ? האם יש דרך להקטין הסיכון ע"י הריון מבוקר/הפריית מבחנה ?

תודה
    מיכל

הוספת תגובה

• יעוץ גנטי טרום הריון עקב MBD במשפחה - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    14/05/2012

יש אכן להפנות את אחותך לבירור במכון גנטי (לא בקופ"ח). אם יימצא שורש הבעייה אצלה (הסיכוי לכך לא בהכרח גדול) אפשר יהיה לעשות לך בדיקת דם לראות אם את בכלל בסיכון מוגבר (מרבית הסיכויים שאת לא בסיכון גבוה). ואם יסתבר שאת כן בסיכון משמעותי - ניתן למנוע על ידי בדיקות בהריון / הריון מבחנה. צריך לזכור שהבירור במכון גנטי לוקח זמן ולכן אם אתם מעוניינים בכך כדאי להתחיל בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ! עוד כמה שאלות אליך בבקשה

מיכל
    15/05/2012

מה הכוונה יש להפנות אותה ליעוץ/בירור גנטי ? האם מדובר בבדיקות שהיא אמורה לעבור או בתשאול ? צריך להבין שכמו שכתבתי מדובר בבחורה עם פגם מוחי מזערי כך שזה לא טריוויאלי להביא אותה לתשאול... במידה ומדובר בבדיקות דם, האם אפשר לקבל הפניה מהמכון הגנטי בלי שהיא תהיה נוכחת ולבצע את הבדיקות איתה בקופ"ח ? הרי מלראות אותה פיסית אי אפשר יהיה לקבוע אם זה גנטי או לא, אני מניחה.

בנוסף האם הבדיקות דם האלו אמורות להיות, ככל הידוע לך, מסובסדות ע"י קופ"ח או כל גוף אחר או שזה משהו פרטי ?

תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ! עוד כמה שאלות אליך בבקשה - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    16/05/2012

אם אין לה מראה חריג ותחלואה נוספת, בדיקה פיסית שלה על ידי רופא גנטיקאי לא תועיל הרבה. תפנו למכון הגנטי באזורכם לברר אם הם מוכנים להמליץ על בדיקות סטנדרטיות ללא בדיקתה.מרבית הבדיקות, כגון בדיקת קריוטיפ (בדיקת כרומוזומים) הינן במימון מלא של קופ"ח שלה וייתכן שכבר נעשו לה. ישנן בדיקות נוספות, כגון צ'יפ גנטי, שניתן בהמשך לבצע בתשלום. אם לא מעשי להביא אותה ואין לה מראה חריג, מומלץ לפנות ליעוץ גנטי עם כל המידע הרפואי שקיים לגביה - למשל מכתב סיכום מהרופא המטפל שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיס מרה
    גל
    12/05/2012

בוקר טוב

הריון שבוע 26 מתרומה כפולה

בשבוע 24 הייתי בסקירה שניה, סקירה תקינה למעט כיס מרה פסי וקטן יחסית לגיל ההריון ונשלחתי ליעוץ גנטי בשאלה של מי שפיר למלחי מרה.

בשבוע 26 הגעתי שום לסקירה ושוב כיס המרה פסי וקטן... ונשלחתי ליעוץ גנטי .

כל הבדיקות עד כה תקינות.. לא עשיתי מי שפיר כי לא היה צורך בעקבות תוצאות מעולות של חלבון העוברי...

מה ההשלכות? מה עושים? מה אני יעשה? מה ההמלצות?

מאז אני בחרדות נוראיות, לכן אולי לא יודעת מה לשאול, אשמח לקבל תגובות מענות להשלכות לוכל דבר האפשרי.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כיס מרה

הוספת תגובה

• כיס מרה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    13/05/2012

לא ניתן לשלול ממצא חולני שנובע מהתפתחות לא תקינה של הכבד או כלי מרה מחד או הפרשה מעטה של מרה מאידך. לשני המצבים גורמים שונים שכולל בעיות תורשתיות, כרומוזומליות או התפתחותיות. במקרה כזה קיים צורך ליעוץ גנטיקאי פרטני ותכנון בירור התינוק לאחר לידה במידה ויהיה צורך לטיפול רפואי זה או אחר לאחר הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות
    חגית
    10/05/2012

שלום,
    ביצעתי אתמול בדיקות דם לסקר גנטי, נאמר לי שתוצאות לוקחות חודש וחצי,האם אתה
    ממליץ להיכנס להריון לפני קבלת תוצאות הבדיקה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    13/05/2012

רצוי לחכות אבל זה לא קריטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות
    מיכל
    10/05/2012

הי,

רציתי לשאול אם לפני שנה וקצת עשיתי בדיקות גנטיות, כשהייתי בהריון,
    ועכשיו אני שוב בהריון, האם עליי לעשות שוב בדיקות גנטיות????

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    10/05/2012

כעיקרון לא אבל תלוי גם באזה בדיקות עשית.
    יש להתיעץ עם תחנת איסוף דם סקר גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי
    טניה
    09/05/2012

שלום רב!
    אציין תחילה שביקרתי לפני כשבוע במכון הגנטי עם פרופ' בירק.
    אני בהריון ראשון בשבוע 29 עם שני ממצאים חריגים שעלו מהסקירה המאוחרת: קשת אאורטה ימנית וכן אקוגניות באונה התחתונה של ריאתו הימנית של העובר. בעקבות ממצאים אלו ביצעתי בדיקות אולטראסאונד למעקבים וכן בדיקת מי שפיר ופיש לדיג'ורג' שיצאו תקינות. בעקבות כך, הוצע לי להמשיך עם בדיקת צ'יפ גנטי ושם נמצאה מיקרודופליקציה בכרומוזום X22.31. לאחר שיחה על הממצאים הובהר לי שאין איזשהו קשר ברור בין ממצא זה לבין בעיות הקשורות לפיגור שכלי אך לא ניתן לגמרי לשלול קשר כזה כיוון שלפי מחקר מ2010 נמצאו 69% בעלי פיגור בדרגות שונות, כולל קווים אוטיסטים, מתוך מדגם של 35 אנשים הנושאים מיקרודופליקציה זו (אחת הבעייתיות היא שלא ידוע אם הנבדקים נושאים גנים נוספים שאינם נורמליים..). מממחקר עדכני יותר משנת 2011 נבדקו 72 זכרים ולא נמצאה עדות כזו. כיצד ניתן לשקלל את הסיכון לפיגור שכלי על פי נתונים אלו ונתונים חשובים אחרים ממחקרים אלה מתוך נתוני שני המחקרים הנ"ל שהוצגו לי ע"י פרופ' בירק?
    שאלה נוספת: אחייניתה של אימי, ספיר היא בעלת פיגור כלשהו שאבחנתו לא ידועה לי. האם אוכל למסור לפרופ' בירק את תעודת הזהות שלה על מנת שאוכל לפחות לשלול קשר בין המקרה שלה למקרה של עוברי ולהבין מכך האם מצבה מסכן את בריאותו השכלית של עוברי (לא מבקשת אבחנה מדוייקת)? אוסיף ואציין שמבירור עם אימא של ספיר התברר שבהריון של ספיר בדיקת חלבון עוברי היתה תקינה ולכן לא בוצעה בדיקת מי השפיר. האם ניתן להניח שלו הייתה מבצעת מי שפיר או בדיקות גנטיות כגון נשאויות כמו נשאות לאיקס שביר (לא ידוע לי אם עשתה בדיקות אלו..), אזי ניתן היה למנוע הולדה של ילדה מפגרת? (לא ידוע לי אם אכן יש לספיר איקס שביר, רשמתי רק לצורך השאלה)

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ גנטי

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    10/05/2012

לגבי המידע בהקשר לדופליקציה טאין לי מה להוסיף למה שנאמר בפגישה.
    לגבי הקרובה עם האחור ההתפתחותי, הטוב ביותר הוא מכתב מהאם שלה המאשר לי עיון בתיק הרפואי / גנטי שלה מבלי להעביר לכם את תוכנו אך כן להסיק ממנו לגבי בדיקות אפשריות עבורכם. ניתן לברר כיצד לתאם זאת במזכירות המכון הגנטי. או אף טוב מזה, להפנות אותה אלי או לרופא גנקטיאי אחר על מנת לעיין בכל המסמכים, לבדוק אותה ולהסיק מסקנות בהקשר שלה ובהקשר שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה ושאלה נוספת חשובה!!!

טניה
    10/05/2012

פרופ' בירק תודה על המענה המהיר!

אינני בטוחה אם יש בוודאות תיק גנטי של ספיר אצלכם בסורוקה ויש קצת בעייה של שיתוף פעולה מצד אימה של ספיר, כלומר אני אצטרך לנמק לה בדיוק מדוע אנחנו צריכים לעיין בתיק של ביתה אם בכלל קיים וכמו כן היא תפיץ את זה לקרוביי משפחה שאיתם אנחנו מסוכסכים. ידוע לי שספיר מטופלת ע"י פסיכיאטר ולומדת בביה"ס לחינוך מיוחד. כמו כן , כשאימי שוחחה עם אימה השבוע, נאמר שלאחר שספיר נולדה רצו לבדוק ממי "ירשה" את הגן או קבוצת הגנים האחראים על הפיגור שלה. לפי דברי אימה של ספיר, אביה של הילדה שהוא דוד שלי, נבדק לעניין זה והגנ/ים הנ"ל לא נמצאו אצלו. על כן הסקתי שזה הגיע מאימה, אך כמובן שאינני סגורה על כך.
    ברצוני לשאול אם אוכל להשאיר במכון הגנטי את מס' תעודת הזהות של ספיר על מנת לפחות לבדוק אם יש תיק שלה אצלכם. אם כן, כל מה שארצה לדעת זה האם קיים בכלל קשר כלשהו בין הפיגור של הילדה למצב דומה שיכול חלילה להיות בעובר שלנו? מעבר לזה איני רוצה את האבחנה המדוייקת כיוון שאני מבינה שאצטרך לשתף את קרוביי בבעיותיי . אני שואלת שאלה כללית מאוד וכל רצוני הוא להירגע גם מאחר וזהו נושא רגיש ופרטי ואיני רואה בשאלתי סיבה מוצדקת לשתף את המשפחה המורחבת כיוון שאין לי כלל צורך לדעת מהו הגן המסוים הפגום אצל הילדה, זאת אולי ארצה במועד מאוחר יותר, אז אני מודעת לכך שאהיה חייבת לשתף את אימה של הילדה ובעצם את המשפחה המורחבת כולה. אודה אם תוכל לשתף איתי פעולה כיוון שזה יעזור לי לעבור את המשך ההריון ללא דאגות מיותרות. במידה ובכל זאת לא תוכל לענות לי ישירות (ב"כן" או "לא") לשאלתי החשובה, האם יש באפשרותך למסור תשובה זו לד"ר זיוה בן נריה מהדסה, המתכתבת איתך בימים אלה דרך המייל (היא כמובן לא תמסור לי מידע נוסף מעבר לתשובה לשאלתי)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאות לקנוון ושכיחות אצל גוים
    ליאן
    09/05/2012

שלום רב,
    נמצאתי נשאית לקנוון. מכוון שמדובר בתרומת זרע מחו"ל שטרם נבחר (זרע של תורם גוי בלבד!) ברצוני לדעת האם יש צורך לעשות בדיקה גנטית לנשאות קנוון גם אצל תורם , למרות שאינו יהודי?

תודה רבה

הוספת תגובה

• נשאות לקנוון ושכיחות אצל גוים - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    10/05/2012

השכיחות לנשאות מחלה זו בכאלו שאינם יהודים מזערית. אין המלצה לביצוע הבדיקה במקרה זה. מובן, שאם את רוצה לבדוק בכל זאת את יכולה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דינה
    09/05/2012

האם הרחבת חדרי מוח אצל עובר יכולה להיות תורשתית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    10/05/2012

יכולה להיות תורשתית בחלק מהמקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת PGD על בדיקות דם בהריון
    אא
    08/05/2012

עברתי pgd+ivf ונכנסתי להריון . עשיתי בדיקת דם לשליש הראשון שבודק הורמון PAPP A וFREE B HCG קראו לי להגיע בדחיפות ליועץ גנטי. האם ידוע לכם על השפעת הליך הPGD הוצאת תא . על נכונות בדיקות אלה

הוספת תגובה

• השפעת PGD על בדיקות דם בהריון - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    08/05/2012

לאחרונה פורסמו דיווחים על אפשרות של עליה בבעיות בהריונות לאחר IVF PGD לעומת היריונות טבעים. איני יכול להגיד אם הבדיקות שלגביהן את הוזמנת מעידות על בעיה אם לאו. יש להיפגש בדחיפות גנטיקאי ליעוץ פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאות גושה
    שני
    07/05/2012

שלום,

בעלי אובחן כנשא GAU-1226A-G בקופת חולים כללית.
    בנוסף הוא לא נשא של המוטציות הבאות:
    GAU-84GG
    GAU-IVS2+1
    GAU-1297T
    GAU-1448T-C

אני נבדקתי בקופת חולים מאוחדת ואובחנתי כנשאית של GA L444P
    בנוסף אני לא נשאית של המוטציות הבאות:
    GA IVS2+1
    GA N370S
    GA V394L
    GA R496H
    GA 84GG

יש לי כמה שאלות:
    1. האם בצענו בדיקות לאותן המוטציות, אך הן נקראות בשם שונה בכל קופת חולים?
    2. האם יש קשר בין הנשאות שלנו והאם אנחנו צריכים לבצע בדיקות נוספות? אנחנו ו/או העובר?

לקביעת תור
    סגירה
    נשאות גושה

הוספת תגובה

• נשאות גושה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    08/05/2012

שניכם נשאים למוטציות שונות אבל באותו גן. 2 נשאים של מוטציה באותו גן עלול להביא ילד חולה עם מחלה תורשתית, במקרה שלכם גושה. אני ממליץ על יעוץ גנטי פרטני. יש מרפאה ארצית למחלת גושה בבית חולים שערי צדק בירושלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח עם פיגור שכלי
    טל
    07/05/2012

אני בת 42, בהריון ראשון מטיפולי הפרייה, שבוע 14+3
    הטרוזיגוטית לפקטור 5 ליידן.
    אבי נפטר מהתקף לב בגיל 40, לא ידועה לי הסיבה המדוייקת

יש לי אח בכור עם פיגור שכלי, על רקע לא ידוע. בדיקת X שביר שלילית (אצלי ואצלו), בדיקת קריוטיפ תקינה (אצלי ואצלו), ו - CT גולגולת שלו תקין.

כיצד מבצעים את בדיקת הצ'יפ הגנטי? האם אחי צריך להיבדק לפני דיקור מי השפיר(שאבצע עוד 3 שבועות), ואז משווים את התוצאות שלו לתוצאות בדיקת מי השפיר? או שהוא צריך להיבדק אחרי דיקור מי השפיר?

איזה בדיקות נוספות קיימות כיום לבדיקת הנושא ולהימנעות ככל הניתן מלידת ילד מפגר?

לקביעת תור
    סגירה
    אח עם פיגור שכלי

הוספת תגובה

• אח עם פיגור שכלי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    08/05/2012

כל בדיקה נוספת ספציפית (מעבר לבדיקות שגרה בהיריון) תלויה בקביעת אבחנה ספציפית אצל אחיך. מעבר ל X שביר אין בדיקה סקירתית נוספת לפיגור כללי. צ'יפ כרומוזומלי (DNA Array) נעשית אצל אחיך מדם, מהעובר ממי שפיר. כמובן אם תמצא בעיה בצ'יפ אצל אחיך זה אפשר בדיקה אצלך וגם אצל העובר. אם אין לו בעיה, וממצאי US של העובר תקינים, אין הוריה לבדיקת צ'יפ.בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות - שאלה
    אילת
    07/05/2012

שלום וברכה,
    אני בשבוע 9 וכבר ביצעתי את הבדיקות הגנטיות שהאחות ייעצה לי. השאלה, האם הייתי צריכה לפנות לרופע יועץ או שמספיקה האחות. היא לא השרתה עלי תחושת ידע ובטחון ולכן אני מודאגת מאז. האם אוכל לבקש מכם לאשש שאכן הבדיקות שעשיתי מספיקות? האם מספיק שרק אני עשיתי ולא בעלי?
    אני אשכנזיה (אבי נולד בארגנטינה והוריו ברוסיה ורומניה ואמי נולדה בארץ והוריה בלטביה) ובעלי מרוקאי (הוריו נולדו במרוקו וכך גם הוריהם), הבדיקות שניתנו לי ויצאו תקינות הן:
    CF CYSTIC FIB
    CX CONNEXIN
    TAY-SACHS
    SMA-SMN1
    FRAGILE X

רוב תודות, מקווה להרגע אחרי תשובתכם.
    אילת

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות - שאלה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות - שאלה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    07/05/2012

אחיות מוסמכות לתת הדרכה בתחנות מורשות אשר ניתנת בעזרת תוכנת מחשב שנותנת פלט. הדרכה זו בנויה על פי מצב המשפחתי ורקע האתני המדווח למפעיל התוכנה. הדרכה זו הינה סטנדרטית. במידה וקיימת שאלה או בעיה ספציפית מעבר לביצוע בדיקות סקר שגרתיות, יש לקבוע תור עם גנטיקאי ליעוץ גנטי פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקר שליש הראשון בהריון
    כרמלה
    05/05/2012

שלום רב,
    אני אחרי 3 הפלות ולאחר דימום בהריון נוכחי מקבלת פעמיים בשבוע זריקת פרגניל לתמיכת הריון. לפי מה שאני מבינה פרגניל זה אותו הורמון שאחראי גם על הערך של בטא בדם. האם מדובר באותה בטא שבודקים גם בסקר שליש הראשון בהריון? כי הרי במקרה שלי זה יהיה ערך שמושפע מזריקה ?
    ועוד שאלה אחד. במקרה ולא מדובר באותה בטא כמובן. אני בקופת חולים מכבי ולא ניתן לקבל ערך משוכלל בין סקר שליש הראשון ושני. אני באוגוסט אהיה בת 35 , התל"מ בתחילת דצמבר , מדובר בהריון אחרי סבב 7 של ivf ואם תהיה לי אפשרות לא לעשות דיקור מי שפיר לא אעשה זאת. לכן רופא שלי ממליץ לעשות בדיקות סקר במעבדות זר באופן פרטי. מה עמדתכם בנושא זה?
    תודה רבה וסליחה על האורך של השאלה.

לקביעת תור
    סגירה
    סקר שליש הראשון בהריון

הוספת תגובה

• סקר שליש הראשון בהריון - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    07/05/2012

אכן מדובר באותו beta hCG. את יכולה להתיעץ עם רופא הנשים לגברי אפשרות של לדלג על מנה אחת או שתיים של הטיפול ומידת היעילות בשיפור אמינות הבדיקה אל מול מידת הסיכון בכך. השקיפות העורפית, עצם האף, סקירה מורחבת יכולים לסייע חלקית בקבלת ההחלטות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל אישה
    שרון
    04/05/2012

שלום רב,

רציתי לשאול הרי ידוע שעם עליית גיל האישה, איכות הביציות גנטית יורדת...
    האם זה מקשה יותר בהשגת הריון?? או שגם פוגע בסיכוי לתינוק בריא<<
    האם יש קשר ישיר בין גיל אישה 40 לבין תינוק שנולד עם חשד לנ.פ 1???

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל אישה

הוספת תגובה

• גיל אישה - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    07/05/2012

ככל שגיל האישה עולה, הסיכון למחלות גנטיות הקשורות למספר הכרומוזומים, כגון תסמונת דאון, עולה. יש גם קושי גובר בהשגת הריון תקין. לגבי מחלות הנגרמות על ידי מוטציות בתוך גן, כגון NF1, הסיכון עולה דווקא עם עליית גיל הגבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית
    אלה
    03/05/2012

שלום! אני בת 40. הריון חמישי ספונטני.בשבוע 12+2 ביצעתי את השקיפות עורפית-התוצאה-2.3 מ"מ.עובר מתאים ל-13+4 שבועות. CRL-75. למחרת עשיתי את "סקר שליש הראשון-
    MoM 1.94 ריכוז 4977.9 mU/L PAPP-A

MoM 0.64 ריכוז 24.9 ng/mL Free ?HCG
    1.97 MoM ריכוז 2.3 mm NT. הסיכון הסטטיסטי לפי גיל בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית
    הביוכימיות והבדיקות -1:100. האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    07/05/2012

בדרגת סיכון של 1:100 לתסמונת דאון מומלץ לבצע בדיקת סיסי שיליה או מי שפיר. תגשי עם התוצאות לרופא הנשים או יעוץ גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה