פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה..
    עמית
    26/05/2012

הייתי רוצה, אם אפשר בבקשה, לדעת מה היא השכיחות של מחלות גנטיות (לא מחלה ספציפית אלא כולן) בישראל לעומת מדינות מפותחות אחרות (שבהן בערך אותו מספר של אוכלוסיה)

בתודה ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• שאלה.. - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    29/05/2012

בגדול שכיחות מחלות גנטיות רצסיביות גבוה באוכלוסיות מסוימות:
    1. אלה שנשואים בין קרובי משפחה שכיחות
    2. אלה עם משפחות גדולות
    בנוסף ישנן מחלות שכיחות במיוחד בקרב אוכלוסיות "סגורות" כמו בחמולות של כפרים מסוימים. קבוצות אתניות מסוימות נשאי מחלות ספציפיות למשל אשכנזים טיי זקס, ספרדיים וערבים קדחת ים התיכון.

סה"כ בישראל מחלות גנטיות שכיחות יותר מאשר באירופה למשל, בגלל סיבות אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מי שפיר תסמונת xyy
    מירי
    23/05/2012

שלום רב
    אני בהריון שלישי- שבוע 21
    תוצאות מי שפיר הראו תסמונת xyy
    לפי ההסבר שקיבלתי מרופא ויועצת גנטית מדובר בתסמונת שמתבטאת בקומה גבוהה,אקנה,רמת משכל נמוכה לא בהרבה מהאחים והפרעות בהתנהגות
    לא ידועה מה הרמה.
    לא הסתפקתי וניגשתי לרופא בכיר בגנטיקה.
    הוא מפריך /חולק על כל הנאמר וטוען שאין שום קשר. והסיכוי ללדת ילד עם בעיות כאלה הוא בדיוק כמו כל לידה גם של xy
    כמו כן חולק על המידע שמופיע בספרות באינטרנט: אסימטריות בפנים,עיוות בחזה
    אשכים קטנים בעיות בכליות ועוד
    הוא טוען שהכל שקר וכזב.
    רציתי לדעת האם כל ילדי xyy חווים חלק מהבעיות שהזכרתי לעיל?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מי שפיר תסמונת xyy

הוספת תגובה

• תוצאות מי שפיר תסמונת xyy - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    24/05/2012

הקשר כביכול בין XYY ובין סימנם גופניים ואחרים נובע ממחקרים אשר התרכזו בילדים לא רגילים. מאוחר יותר כאשר בדקות ילדים בריאים וגם לא בריאים ביחד, מצאו שXYY נמצא בשתי האוכלוסיות כמעט ללא הבדל. לכן אני נוטה להסכים עם הנאמר ביעוץ גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מירי
    25/05/2012

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת תגובה? מה החלטת?

אהובה
    08/09/2012

היי
    אשמח לדעת אם החלטת להמשיך ההריון, ובגלל להתייעץ איתך
    אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות כרומוזומליות הקשורות למעי אקו
    טניה
    23/05/2012

שלום רב!

ברצוני לשאול אילו תופעות כרומוזומליות ידועות קשורות עם מעי אקוגני בעובר , מלבד תסמונת דאון (תסמונת שכבר שללתי בבדיקת מי שפיר שביצעתי לפני חודשיים)?

האם ישנה דרך טובה ומהירה לשלול תסמונות אלו בבדיקה גנטית או כרומוזומלית אחרת?

אציין שביצעתי פיש לדיג'ורג' במי שפיר ויצא תקין. כמו כן ביצעתי צ'יפ גנטי וממנו התקבלה מיקרודופליקציה (כשינוי זעיר) על כרומוזום x. ממצא זה נמצא אצלי ואצל אבי וכן אצל אחיו התאום של אבי (בסבירות גבוהה) , כולנו בריאים ללא בעיות שכליות כלל.

מהי יכול להיות הקשר לתסמונת הירשבורג?

הוספת תגובה

• בעיות כרומוזומליות הקשורות למעי אקו - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    24/05/2012

מעי אקוגני אינו ספציפי ונמצא בהריונות תקינים וגם בהריונות עם בעיות כרומוזומליות, מנדליאניות זיהומיות ועוד. גורם מחלת הירשפרונג אינו ידוע אבל היא מתפתחת בשיעור גבוה יותר אצל ילדים עם בעיות כרומוזומליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לי
    יעל
    23/05/2012

הי,

רציתי לדעת אם ואשה נכנסת להריון, וחלילה ישנה בעייה כרומוזלמית כזאת או אחר,האם זה קורה כבר בהפרייה??? או שייתכן שבהתחלה הכל בסדר
    ועם גדילת העובר ברחם מופיעה בעייה כרומוזומלית???

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לי

הוספת תגובה

• שאלה לי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    24/05/2012

תלוי באיזה בעיה את מתכוונת. יש דוגמאות לשני סוגי הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי אקוגני
    מעיין
    22/05/2012

שלום,
    אני בשבוע 18+ כגע,בסקירת מערכות התגלה ממצא של מעי אקוגני.
    1)נשללה הדבקה בוירוסים כדוגמת CMV
    2)נערכה בדיקת מי שפיר- עדיין אין תוצאות
    3)חלבון עוברי יצא 1:20000
    4)בבדיקות הגנטיות יצא שאני לא נשאית של הגן לCF ב-97% מהגנים בעוד שבעלי נמצא נשא של אחת המוטציות ל- CF. מאד נלחצנו לאחר קבלת התוצאות הללו!!!!

*רציתי לדעת תוך כמה זמן יש תשובה לבדיקה הגנטית עבורי של ה-3% גנים הנותרים?
    והאם ידוע לך מחיר הבדיקה (הבנתי שהיא פרטית)
    **מה הפרוצדורה הרגילה במקרה שכזה?
    ***האם מומלץ לבצע גם את הבדיקה לנשאות לעובר (במי שפיר שכבר נלקחו)?
    (גם פה האם ידוע לך מחיר הוספת הבדיקה למי שפיר?)

תודה מראש!
    מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    מעי אקוגני

הוספת תגובה

• מעי אקוגני - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    22/05/2012

בדיקה גנטית פרטית עשויה לקחת כשבועיים. המחיר תלוי במעבדה ובבדיקה ספציפית בנעשה. קביעת רצף של הגן עשויה לעלות מספר אלפים שקלים. לפרטים מדויקים יש לגשת לגנטיקאי שלך ולבקש בירור עליות מול המעבדה שעמה הוא עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדיקה הכוללת
    נועה
    22/05/2012

אני בשבוע 27 להיריון, בשבוע 17 ביצעתי במעבדות זר את הבדיקה הכוללת והסיכון לדאון 1:20000, אולם לא נרשם מה הסיכון לטריזומיה 18, האם לא נרשם כי אין סיכון או שמדובר בטעות? האם ככל שהסיכון לדאון פוחת כך גם הסיכון לריזומיה 18?
    הערכים שהתקבלו- PAPPA-A 3.45
    AFP- 1.60
    HCG-1.00
    UE3-1.28
    INHIBIN-A- 1.29
    NT- 0.67
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הבדיקה הכוללת

הוספת תגובה

• הבדיקה הכוללת - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    22/05/2012

הבדיקה מכוונת לתסמונת דאון. במקרה של תוצאה חריגה יש להתיעץ עם גנטיקאי פרטני כי ישנה אבחנה מבדלת של מצבים רבים, לא רק טריזומיה 18, ולתוי באזו בדיקה(ות) חריג ולאזה כיוון (גבוה או נמוך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

נועה
    22/05/2012

אולם לא ממש הבנתי, הבנתי שבחלבון העוברי נכתב מה הסיכון לטריזומיה 18, האם בבדיקה הכוללת זה כלל לא נבדק? לא עלו ממצאים חשודים בסקירות פשוט אני חוששת משום שזה כלל לא הוזכר בתוצאות הבדיקה. כל הערכים שיצאו בבדיקה הינם בטווח הנורמה, זה אומר שאין סיכון מוגבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן dat1
    זאב
    22/05/2012

האם יש תרופה/טיפול או כל אמצעי אחר לתקן גן פגום בשם dat1 לאחר שגן זה אותר כפגום.

לקביעת תור
    סגירה
    גן dat1

הוספת תגובה

• גן dat1 - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    22/05/2012

גן זה קושר למספר מצבים כולל דכאון, קשי למידה ובעיות תנועה. כעקרון אין דרך לתקן את הפגם בגן פגום כיום אבל הבעיה הרפואית שנגרמת ניתנת בד"כ לטיפול באמצעים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין ממצאים
    טניה
    22/05/2012

רציתי לשאול אותך אם יכול להיות קשר בין המיקרודופליקציה על הזרוע הקצרה של כרומוזום x , כלומר Xp22.31 כפי שנמצא בבדיקת צ'יפ גנטי, לבין אקוגניות כעצם במעי ?

האם אקוגניות במעי בשילוב המיקרודופליקציה מעלים משמעותית את הסיכוי לפיגור שכלי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין ממצאים

הוספת תגובה

• קשר בין ממצאים - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    22/05/2012

בספרות דבר הזה דווח. בחלק מין המקרים אין משמעות ובחלק יש קשר לבעיה התפתחותית אפשרית. יש לקבל מידע מפורט על גודל הדופליקציה ולהתיעץ פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טניה
    22/05/2012

גודל המיקרודופליקציה הוא 844kb. האם זה אומר משהו לגבי סיכוי גבוה יותר לבעיית התפתחות או פיגור שכלי?

עם מי מתחום הגנטיקה אתה ממליץ להתייעץ באופן פרטני? או לפחות עם איזו מרפאה גנטית כדאי לי להתייעץ בנושא הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואין למי שאחיו לוקה בתסמונת טורט
    אביבית
    21/05/2012

קיבלתי הצעת נישואין ממישהו שאחיו לוקה בתסמונת. האם יש חשש? האם יש דרכים לברר אם במקרה מסוים הסיכוי גבוה או נמוך במיוחד?

לתשובתכם המהירה אודה! אני בלחץ!

הוספת תגובה

• נישואין למי שאחיו לוקה בתסמונת טורט - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    22/05/2012

ככלל תסמונת טורט אינה עוברת בתורשה מנדליאנית (גן אחד) קרוב לוודאי מספר גנים ואולי גורמים לא גנטיים מעורבים. אין בדיקה זמינה כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אביבית
    22/05/2012

אם אני מבינה נכון את תשובתך, רק אם שני בני הזוג נשאים של הגן הבעייתי עלולה להיות בעיה לילדים. אכן כך?

ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי
    אני
    21/05/2012

שלום,אני בת 28 בשבוע 17 ביצעתי בדיקת חלבון עוברי, לפני כן לפי השקיפות עורפית ובדיקת הדם היה סיכון של 1:10000 ולאחר החלבון שיצא 1:1100 הסיכון המשוקלל של שלושת הבדיקות יצא 1:630. היום עשיתי סקירה מורחבת וההייתי אמורה להיות לפי החישוב הרגיל שבוע 20+6 אבל לפי המשקל והבדיקות יצא שבוע 21+5 כלומר כמעט שבוע הפרש. יכול להיות שזה מה שהשפיע בצורה כזו דרסטית על העלייה בסיכון של שקלול התוצאות? אם היו מחשבים את בבדיקת חלבון עוברי כאילו אני שבוע 18 ולא 17 האם התשובה הייתה משתנה ? ואם כן, לטוב או לרע? סליחה על השאלה הארוכה.האם השקיפות יכולה להרגיע... במידה ולא האם 1:630 ולפי כל הנתונים היית ממליץ מי שפיר? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• חלבון עוברי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    21/05/2012

רמות AFP בנסיוב עולות במשך ההריון עד ל- 32 שבועות. לכן חשוב להעריך את הרמה כנגד גיל ההריון. הרמות ב-18 שבועות גבוהות יותר מאשר ב 17 לכן טעות בהערכת גיל ההריון עלולה לגרום לטעות בחישוב הסיכון שקשור לרמה. כמובן תמיד נשאלת השאלה אזה הערכה מוטעת (אם בכלל), הראשונה או השניה? בכל מקרה, דרגת הסיכון אשר 1:380 ויותר נחשבת כסיכון מוגבר. מעל רמה זו יש בד"כ המלצה לשקול ביצוע בדיקת מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TGA בשבוע 16 להריון -אבקש את עזרתך
    אלה
    20/05/2012

שלום רב,
    אני אמא בת 40 בסקירה נימצא כי יש לעובר (בת) TGA
    נישלחתי לבצע מי שפיר כולל צ'יפ גנטי
    בסקירה לא היו ממצאים נוספים למעט מעי שמעט היפראקואי
    קראתי שבד"כ TGA מגיע כתסמין בודד אך לעיתים ילווה תסמונת דאון או מחלות אחרות
    שאלתי היא אלו מחלות זה יכול ללות והאם כולן ניתנות לבדיקה דרך מי השפיר? או שמא יש תסמונות אותן לא ניתן לזהות ואשר קשורות במום זה?

תודה

הוספת תגובה

• TGA בשבוע 16 להריון -אבקש את עזרתך - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    21/05/2012

ייתכנו תסמונות גנטיות שונות (הכוללות מומים שונים ובחלקן פיגור שיכלי), שרק את חלקן ניתון לזהות בבדיקת כרומוזומים וצ'יפ גנטי. מומלץ יעוץ גנטי פרטני לסייע לכם בקבלת החלטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיי זקס
    ליהי
    20/05/2012

שלום רב,
    אני בת 32 בעלי בן 34 .
    מוצא סביי וסבותיי מ2 הצדדים =תימן , מוצא הורי בעלי= מרוקו .
    לפני חודשיים הלכתי לבצע בדיקות סקר גנטיות לקראת תכנון כניסה להיריון. הגנומטר המליץ על 5 בדיקות : טלסמיה, תסמונת X שביר, ניוון שריריםsma ,ציסטיק פיברוזיס,חירשות. ביצעתי את הבדיקות הנ"ל והכל יצא תודה לאל תקין.
    לאחר קריאה באינטרנט על הבדיקות המומלצות ובעקבות שיחות עם נשים שכבר עברו את השלב הזה לפניי. ראיתי שמאוד מומלץ לעשות את בדיקת טיי זקס שהיא בשכיחות גבוהה. כל מי שדיברתי איתה עשתה היא או בעלה את הבדיקה הנ"ל. אני קצת חוששת שלא עשיתי את הבדיקה הנ"ל פניתי לקופת החולים והם אמרו לי שאם אין המלצת הגנומטר אני לא יכולה לעשות את הבדיקה הנ"ל . גם אם אני רוצה לשלם עליה את הסכום המלא.
    והפתרון שהם נתנו לי זה לברר במרפאות שלא שייכות לקופה שעושות בדיקות גנטיות .
    רציתי לשאול 2 שאלות:
    1) למה לא המליצו לי על הבדיקה הזו. אם היא בשכיחות גבוהה. והאם כדאי לעשות אותה בכל זאת בשביל השקט הנפשי?
    2) למי אני פונה והיכן מבצעים את הבדיקות האלו באופן פרטי?
    תודה רבה
    ליהי

לקביעת תור
    סגירה
    טיי זקס

הוספת תגובה

• טיי זקס - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    21/05/2012

בעבר ביצעו בדיקת נשאות לטייז זקס לכל האוכלוסיה היהודית. לאחר שעברו על נתונים של עשרות אלפי בדיקות נמצא שמחלה זו איננה קיימת ביהדות תימן ולכן שינו את ההמלצות לפני כשנה: כיום, אם אחד מבני הזוג ממוצא תימן אין המלצה או צורך (או מימון של משרד הבריאות) לבדיקה זו. אם את מעוניינת בכל זאת, תבררי במכון הגנטי בשיבא או במעבדות פרטיות כגון פרונטו ברמת גן או GGA בקצרין. אבל כאמור, אין כל המלצה לביצוע הבדיקה במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימור דם טבורי
    DinDani
    20/05/2012

החלטנו לבצע שימור דם טבורי (פעם נוספת), נשמח לקבל פרטים בנושא.

הכוונה היא אינה לדון ביתרונות/חסרונות/בעד/נגד של השימור/השהיית חיתוך וכו',
    וגם לא ביתרונות של כל אחת מהחברות, מכיוון שכל אחת מציגה יתרונות בלעדיים רק עבורה,
    החל מפטנטים יעודיים, דרך שקיות/מבחנות - מותר/אסור, פיצול - כן/לא, חדר סטרילי ושאר ירקות,
    כאשר כמובן כל חברה, ורק היא, עומדת בתקנים מחמירים הנהוגים באירופה, ארה"ב, ה FDA וכו'.

בפעם הקודמת ביצענו את השימור בביוקורד/בנק החיים,
    הפעם אנו מעוניינים לבצע בחברה אחרת, משתי סיבות עיקריות:

א. לפצל סיכונים כך שכל שימור יתבצע בחברה אחרת.
    ב. לא לבחור הפעם בחברה פרטית.

להבנתינו קיימות שלוש אופציות: טבורית, תא לחיים וקריוסל,
    כאשר המחיר לשימור ל 20 שנים + ביטוח לכל המשפחה נע לאחר "הנחות" בין 7,000 ש"ח - 9,000 ש"ח.

לפני שנבצע סבב שיחות ותחקירים, נשמח לדעת:

1. האם יש חברות רלוונטיות נוספות?

2. האם שלושת החברות הנ"ל אינן חברות פרטיות מהיבט השימור עצמו, כולן קשורות בחוזים עם אחד מבתי החולים?
    טבורית לדוגמא, זו אמנם חברה פרטית, אז היא רק הזרוע השיווקית של בית חולים תל השומר, שבו מתבצע השימור הפרטי,
    החוזה הוא מול טבורית, אך יש סעיף שבו בית החולים, שנמצא בבעלות ממשלתית לוקח על עצמו אחריות לשימור.
    תא לחיים להבנתי מבצע את השימור בהדסה, קריוסל באיכילוב ובאירופה, איננו יודעים מעבר לכך עדיין ומה משמעות הנושא.

בשורה התחתונה, בניגוד לביוקורד שזו חברה פרטית המשמרת באופן עצמאי (בראשל"צ),
    האם כל שאר החברות זהות מבחינת הבעלות/אחריות לנושא?

3. המלצה היכן כדאי/לא כדאי, מדוע, והאם יש נושאים מסויימים שחשוב לשים אליהם לב.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שימור דם טבורי

הוספת תגובה

• שימור דם טבורי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    21/05/2012

פורום אינטרנט הינו זירה לדיון על שאלות עקרוניות. אין באפשרותו לתת יעוץ פרטני באופן כללי ולא לתת המלצות או אי המלצות לגבי חברות בפרט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי- דחוף
    גל
    16/05/2012

לאחר שעשיתי סקירה 2 ראה רופא פס קטן של כיס המרה והופנתי לגנטקאי לשקול מי שפיר לכיס מרה.

היום הייתי אצל גנטקאי, שגם עשה סקירה אמר שהוא רואה כיס מרה אך ממוקם משמאל לוריד הטבורי ,.
    והמליץ לעשות סקירה נוספת בשבוע 31-32

בבקשה אנא אמרו לי מה הכוונה כיס מרה ממקום כנראה משמאל לוריד הטבורי, מה ההשלכות, מה הסכנות וכו'..?????????

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ גנטי- דחוף

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי- דחוף - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    21/05/2012

בבדיקות על-שמעיות נראים ממצאים רבים בודדים אשר לרובם אין משמעות קלינית ידוע. ככלל אם קיים צירוף של 2 או יותר ממצאים חריגים יש לשקול בירור נוסף אשר בדיקה כרומוזומלית (מי שפיר) עשויה להיות כלולה בו. חשוב לוודא שכיס המרה מתפקד ומתפתח היטב. העדרות כיס מרה או התפתחות לא תקינה לפעמים סימן של חסימה חלקית או מוחלטת של כלי המרה וזה מצב שמצריך טיפול דחוף לאחר הלידה כולל לפעמים ניתוח. במקרה שלך איני בטוח שיש בעיה כזו. יש להתיעץ פרטני עם הגנטיקאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשון לציון
    זאב
    16/05/2012

שלום,
    לביתי ישנה הפרעת תנועה שמתבטאת בנוקשות בארבעת הגפיים.
    לאחר שביצענו לה csf נמצא כי הפרעת התנועה נובעת כנראה מפגם גנטי במשאבת הדופמין.
    מדובר על גן שנקרא DAT1.
    מכיוון שהפגם הינו מאוד נדיר (נאמר לנו כי היא היחידה בארץ) שלחנו את הדם שלנו ושלה למעבדת מחקר באנגליה שאיתרה את הגן.
    אנחנו ממתינים המון זמן לתוצאות ורצינו לדעת האם ישנה אפשרות לבודד את הגן הספציפי גם כאן בארץ?

לקביעת תור
    סגירה
    ראשון לציון

הוספת תגובה

• ראשון לציון - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    16/05/2012

האם הגן בו מדובר הוא אכן Dat1? בכל מקרה, ניתן לקבוע את הרצף של כל גן בתשלום במעבדות פרטיות - הבעייה היא שהעלות היא בדרך כלל.מספר אלפי שקלים והבדיקה לא בסל הבריאות, כלומר על חשובנכם. אם מעוניינים - פנו למכון הגנטי שם אתם במעקב ותבקשו שיתאמו לכם את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה