מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נ.פ 1שרון16/04/2012
שלום רב,
האם ייתכן נ.פ 1 והתופעה היחידה שתהייה היא רק כתמים???.
האם ישנם הרבה אנשים שאצלהם ישנם רק כתמים בלבד???
תודה ויום ניפלא:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.פ 1 - תגובה
פרופ' אוהד בירק16/04/2012כן וכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנטינגטוןלולה12/04/2012
שלום ד"ר,
אבי נפטר ממחלת ההנטינגטון, ואני ואחותי בנות יחידות.
השאלה שלי היא ככה.. הבנתי כבר שבכל בן לחולה המחלה יש כ-50% לרשת את הגן.
אך רופא המשפחה שטיפל באבי ז"ל בשנתיו האחרונות, הצליח להרגיע אותי בכך שציין שבגלל שאני ואחותי בנות, אנחנו יכולות להירגע ואין מה לדאוג.
מכאן הבנתי שאולי הוא התכוון לכך שזאת משום שאת המחלה במשפחה מצד אבי ז"ל
ירשו רק הגברים, מלבד אח אחד למשפחה, והבנות שבריאות.
תוכל להסביר לי/ לתקן אותי בבקשה ? תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, פרופ' !
לולה12/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנטינגטון - תגובה
פרופ' אוהד בירק14/04/2012המידע מרופא המשפחה ראוי לתיקון. פני ליעוץ גנטי. אגב, חשוב לזכור שבמקרים של מחלת הנטינגטון כיום יש אפשרות לבצע הפריית מבחנה עם איבחון טרום השרשה ולמנוע את העברת המחלה לדורות הבאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה !
לולה17/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ גנטי לפני הריון ומחלת CMTעדי12/04/2012
לאחרונה התגלה כי בן זוגי סובל ממחלת CMT
מבירורים ובדיקות הבנתי כי סיכויי ההעברה של המחלה לילדים הם 50 אחוזים
אנחנו מתכננים הריון ראשון ורציתי לדעת האם נהוג במקרים כאלה לעשות טיפול של הפרייה חוץ גופית וזיהוי המחלה עוד לפני החזרת העוברים לרחם.
אם כן, באילו מרפאות אפשר לבצע תהליך כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ גנטי לפני הריון ומחלת CMT - תגובה
פרופ' אוהד בירק14/04/2012אפשרי, נהוג וממומן על ידי קופ"ח טיפול הפרייה חוץ גופית ואיבחון טרום השרשה במקרה כזה. הפרוצדורה מבוצעת במכונים גנטיים רבים בארץ, ובהם שערי צדק, הדסה, בילינסון, תל השומר (שיבא) ואיכילוב (מקווה שלא השתמטתי אף אחד. אם כן, התנצלותי....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
עדי14/04/2012אני גרה בחיפה ורציתי לשאול אם יש מעבדקה שעושה את הבדיקות הללו גם באחד מבתי החולים בעיר? (בני ציון, רמב"ם)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה - תגובה
פרופ' אוהד בירק14/04/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות גנטיות שכיחות אצל מצרים קראיםדוד12/04/2012
אני בת 50 נשואה +2. נולדתי בארץ , אך הוריי נולדו במצרים. הם מצרים קראים. אני נשואה ליהודי ממוצא רומני.שאלתי בהנחה, שילדיי ינשאו ,ורוב הסיכויים שינשאו ליהודים לא מצרים קראים.(כי הם לא מעורים בעדת הקראים, וגם היום יותר ויותר קראים מתחתנים עם לא קראים)
1)האם זה משמעותי לגבי ייעוץ גנטי במידה ויילדי יתחתנו ויירצו להביא ילדים לעדכן, שאמם היא מצרית קראית?
2)האם זה ,שאני האם ממוצא קראי מגביר את הסיכויים, שיוולדו לי נכדים עם מחלות גנטיות, שמיוחדות לקראים אפלו, שגם אני וגם ילדיי לא נשואים לקראים?
3)אלו מחלות גנטיות מקובל לבדוק אצל מצרים קראים לפני הבאת ילד לעולם? האם גם אצל ילדיי צריך יהיה לבדוק אותן?
המון המון תודה על העזרה !!!!!!!!!חג שמח!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות גנטיות שכיחות אצל מצרים קראים - תגובה
פרופ' אוהד בירק14/04/2012ראי תשובתי בפורום השני. שבת שלום :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלסמיה רק אם שניים?לילי11/04/2012
אם לאם יש נשאות לטלסמיה ולבן זוגה לא
מה הסיכוי שלעובר יהיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלסמיה רק אם שניים? - תגובה
פרופ' אוהד בירק14/04/2012תלסמיה מייג'ור - הצורה החמורה של תלסמיה, קורית רק אם יורשים את הגן לכך משני ההורים. מכאן שאם רק אחד ההורים נשא, המחלה החמורה לא יכולה להופיע בצאצאים של הזוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות חלבון עובריגל11/04/2012
שלום:
אשמח בעזרה בפענוח תוצאות בדיקת חלבון עוברי עד לסיום החג בו אוכל להיועץ ברופאי.
גיל במועד הלידה: 42.5 שנים
גיל הריון לפי ו.א.: 16W + 1d
הריון ספונטני, 1 :עוברים מספר
אינסולין: לא. גיל הריון (ביום לקיחת לפי )הדם US :16W+ 3d
גיל הריון לחישוב הסיכון: 16W + 1d מחושב לפי: ו.א.
להלן תוצאות בדיקת הסקר לאיתור מומים מולדים בהריון :
0.20 - 1.99 1.25 46.6 ng/mL AFP
0.16 - 2.99 1.77 50.8 U/mL HCG
0.16 - 4.00 0.83 1.0 ng/mL Estriol
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:65
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות הבדיקות
1:110 הביוכימיות
1:10000 הביוכימיות
סיכון מוגבר לתסמונת דאון .
עלייך לפנות בהקדם האפשרי למרפאה לייעוץ גנטי בתיאום עם הרופא המטפל
תודה וחג שמח,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח תוצאות חלבון עוברי - תגובה
פרופ' אוהד בירק14/04/2012לא ברור לי איזה משני המשפטים הוא הנכון שם:
1:110 הביוכימיות
1:10000 הביוכימיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח בדיקת חלבון עוברי
גל15/04/2012בהמשך לנתונים שרשמתי:
הסיכון הסטטיסטי לפי גילי (42) בשילוב תוצאות הבדיקות הביוכימיות
1:110
תודה,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח בדיקת חלבון עוברי - תגובה
פרופ' אוהד בירק16/04/2012המסקנה היא שהסיכון אצלך לתסמונת דאון בעובר בהריון הנוכחי הוא כ-1%. זהו סיכון אמנם נמוך מאשר לפי הגיל בלבד, אבל עדיין היטב בתוך הטווח בו מומלץ ביצוע בדיקת מי שפיר. בכל מקרה, ממליץ שתפני עם הנתונים לרופא נשים / מכון גנטי לקבלת הסבר פרטני וקביעת תור לבדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג הדם שלי ביחס להוריי- מקווה לתשוסיגל10/04/2012
שלום,
סוג הדם שלי הוא B+ .
סוג הדם של אמי הוא AB-
סוג הדם של אבא שלי הוא A.
האם זה הגיוני ??
מקווה לתשובה,
תודה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג הדם שלי ביחס להוריי- מקווה לתשו - תגובה
פרופ' אוהד בירק10/04/2012התשובה היא בהחלט כן. סוג דם A יכול להיו AA או AO, שניהם בבדיקת סוג דם יוצאים A. סוג דם B יכול להיו BB או BO, שניהם בבדיקת סוג דם יוצאים B. האבא שלך הוא A כי הוא AO+ . קיבלת מאבא O ומאמא B, ולכן את עם סוג דם B. את ה-+ קיבלת מאבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית שאלה בבקשההילה09/04/2012
עשיתי בדיקות גנטיות,בדיקות סיסטיק פיברוזס יצא הכל תקין וגם X שביר תקין.
אז יש לי שאלה בקשר לבדיקת SMA
כתוב לי ככה:
"מספר עותקים של exon7 בגן SMN
ולסיכום:
בבדיקה נמצאו לפחות 2 עותקים של אקסון 7 בגן SMN1. תוצאה זו מתאימה לאדם בריא שאינו נשא למחלת SMA"
מה זה אומר?אשמח להסבר..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/04/2012זה אומר שהסיכוי בפועל להביא ילד נגוע במחלה SMA נמוך, אבל לא אפס. אין דרך שגרתית סקירתית לשלול באופן מוחלט מצב נשאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת גנטית - תסמונת אלפורט
שלום25/07/2012שלום רב, האם יש מרכז רפואי כלשהו בארץ שיכול לאתר אם בן אדם הוא נשא של התסמונת ע"י שליחת דגימת DNA מחו"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת גנטית - תסמונת אלפורט - תגובה
פרופ' אנטוני לודר26/07/2012כל מכון גנטי מסוגל לעשות את הדבר שהעלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיך ושפה שסועים - גנטיקהגלית09/04/2012
שלום,
אחי ובן דודי נולדו עם חיך ושפה שסועים.
כתוצאה מנישואי בני דודים.
רציתי לדעת האם מדובר בתופעה גנטית? האם יתכן ולהמשך הדור שלי קיים סיכויי להופעת המום?
תודה מראש,
גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המך להודעה חיך ושפה שסועים- גנטיקה
גלית09/04/2012אחי ובן דודי שנולדו עם חיך ושפה שסועים. זהו כניראה מום כתוצאה מנישואי הסבים שהיו בני דודים . (מצד אימי). שניהם בנים בכורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ.פ 1שרון06/04/2012
אם ישנו נ.פ אצל אחד ההורים ובודקים בבדיקה מולקלרית בחול ומוצאים את השינוי,
האם זהו אותו השינוי שיהיה אצל הילד שלו ?(במידה וזה עובר הלאה)....
זאת אומרת האם בהכרח אם להורה יש שינוי איקס בגן , אותו השינוי בדיוק יעבור ?
או ייתכן שינוי אחר
??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.פ 1 - תגובה
פרופ' אוהד בירק08/04/2012השינוי אצל הדור הבא יהיה אותו שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לישרון05/04/2012
ערב טוב,
האם בנ.פ 1 בהכרח יהיו נוירופרומות??? או לא אצל כולם???
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לי - תגובה
פרופ' אוהד בירק08/04/2012באחוז גבוה יש נוירופיברומות אבל בחלק ניכר מאוד מהמקרים המיקום והגודל מזערי ולא מפריע כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבת משפחה ונ.פשרון04/04/2012
שלום רב,
הוריו של בעלי בני דודים, לבעלי יש שני אחים שהם עם פיגור קל...
אני ובעלי בריאים לחלוטין...לאחרונה יש חשד לביתי בת השנה
לNF1 ...האם יכול להיות קשר בן הדברים???
או שלא??? יש לציין כי אחיו של בעלי בלי שום רקע של נ.פ....
תודה רבה וחג שמח:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרבת משפחה ונ.פ - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/04/2012NF1 אינו גורם לפיגור בד"כ כך שלא נראה קשר. אני ממליץ על יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון03/04/2012
האם כתם היפרגמנטרי לתינוק בן שנה יכול להצביע על נ.פ??
האם בנ.פ ישנם כל מיני סוגי כתמים על העור?? או רק כתמי קפה בחלב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/04/2012כתם היפרפיגמנטרי (קפה בחלב) בודד בגיל שנה הינו מימצא נפוץ. הוא יכול אומנם להוות עדות ראשונה ל-NF אך במרבית המקרים איננו עקב NF. כתמי קפה בחלב הם הכתמים העוריים האופיניים ל-NF. כאמור, כתמים בודדים כאלו מופיעים בהחלט גם באנשים בריאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברנאר סוליהאמא מודאגת02/04/2012
שלום רב,
לפני 4 חודשים נולדה ביתי הבכורה, עקב חום שהיה לי בלידה עשו לה ספירת דם בה נתגלה כי לילדה יש 19 אלף טסיות, לאחר בירור ובדיקות דם שנלקחו למעבדה בבי"ח רמב"ם עלה כי הילדה סובלת מטרומבוציטופניה - NAIT(האנטיגנים HPA1 ו-HPA3 נמצאים על הגליקופרוטאין GPIIbIIIa ונמצא כי הנוגדנים האמהיים מכוונים כנגד HPA3b)
הילדה טופלה בפגייה בהלל יפה שבועיים שם קיבלה טיפול ב- IVIG +טרומבוציטים ושוחררה עם 66 אלף טסיות, לאחר מס' ימים בביקורת שוב חלה ירידה, ומאז היא נמצאת במעקב בבי"ח מאייר (רמב"ם), שם קיבלה פעם נוספת
IVIG ללא טרומבוציטים. מאז ועד היום חלו עליות לצד ירידות כאשר היום הילדה נמצאת עם 50 אלף טסיות.(המספר המקסימאלי של הטסיות היה אצלה 80 אלף).
לאחר שבוצעו US מוח, US בטן וכן בדיקת לשד שיצאו תקינים לחלוטין הועלתה השערה שביתי סובלת ממחלה הנקראת ברנאר סוליה, כעת אנו ממתינים לבדיקות אשר יאשרו (או בתקווה ישללו) את הנושא.
אשמח לדעת האם נתקלת במקרה כזה והאם תוכל לסייע לנו, כמו כן, הבנו שהמחלה הזאת בעצם תישאר לה לתמיד ואין טיפול מתאים לה, ואני מנסה להבין איך הילדה אמורה לחיות עם 50 אלף טסיות? הרי היום היא לא מחוסנת בגלל המצב, אנחנו שומרים עליה ממש "בצמר גפן" שלא תישרט חלילה או תיחבל - בגיל 4 חודשים זה יחסית פשוט.. מה עושים כשתגדל?? האם היא תוכל להיכנס להריון? האם היא תעביר את המחלה הלאה? והאם לנו כדאי להביא עוד ילד לעולם - האם הוא גם יהיה נשא של המחלה? מצטערת מראש על ריבוי השאלות אך הבשורה נפלה עלינו כרעם ביום בהיר והחששות הם רבים מאוד. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברנאר סוליה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/04/2012Bernard Soulier הינו מחלה נדירה שעוברת בתורשה אוטוזומלית רצסיבית. הסיכוי להישנות בכל הריון שלך עם אותו אב הינו 25%. הסיכוי שיוולד ילד נשא (לא חולה) הינו 50%. כעקרון ידוע הגן הגורם לכן ניתן לערוך בדיקה בהריון. המחלה משתנה בחומרתה, לפי התיאור שלך לא היו עד כה ארועי דמם משמעותיים. למעשה עלו על זה במקרה. לכן יש לקוות שגם בעתיד לא יהיו ארועים כאלה. בעת פעולה דנטלית או כירורגית, או חבלה, תמיד יהיה לידע את הרופאים על קיום אפשרות לדימום יתר. לא ידוע טיפול יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיי זקס- גבר או אישה?מירית31/03/2012
עשיתי בדיקות סקר גנטיות, ומסתבר שכאשר ביצעתי את הבדיקות, כבר הייתי בהריון בשבוע 5. אחת הבדיקות שביצעתי היתה טיי זקס. האם זה בסדר? האם הגבר הוא זה שהיה צריך לבצע בדיקה זו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיי זקס- גבר או אישה? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/04/2012אם עשית בדיקת DNA (קרוב לוודאי) אין קשר עם הריון. אם את לא בטוחה תתקשרי למבצעי הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)