מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזה קעורגיא19/03/2012
יש לי "חזה קעור" (pectus excavatum) בדרגה בינונית.
הבנתי שיש לתופעה זו קשר גנטי (ישנה שכיחות גבוהה של מקרים באותן משפחות).
האם ניתן להעריך את הסיכויים שלילדיי יהיה מצב דומה?
במשפחה שלי אין אף אחד חוץ ממני עם חזה קעור ובמשפחה של אשתי אין מקרים בכלל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה קעור - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/03/2012רוב המקרים של P.E הינם בודדים ללא קשר תורשתי. באופן סטטיסטי יש לצפות שיעור מוגבר בקרב קרובי משפחה דרגה ראשונה של 2-5% או בעיה שלדית אחרת קשורה. יחד עם זאת במיעוט המקרים המום מהווה סימן של קיום תסמונת נרחבת יותר עם סוג תורשה מוגדר. לכן מומלץ לעבור בדיקה ויעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ.פתמרה18/03/2012
האם תסמונת הנ.פ 1 אם וקיימת היא תמיד בכל תאי הגוף?? כי הבנתי שישנו "לגיוס" שזה כתמי קפה בחלב האם "לגיוס" זה תמיד לא בכל התאים אלא רק בחלקם??? או שאין קשר בין הדברים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.פ - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/03/2012NF הינו מחלה גנטית תורשתית ונגרמת על ידי מוטציה ב- DNA. רוב בני אדם בעלי סוג אחיד של תאים בגופם לכן המוטציה נמצאת בכל תאי הגוף. באנשים נדירים ישנם 2 סוגי תאים בגופם (פסיפס) ויתכן שבמקרה הזה מוטציה לא תימצא בכל התאים אלא בחלק. לפרטים נוספים יש לגשת ליעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריפל איקסגלי17/03/2012
שלום. תוצאות מי השפיר שביצעתי גילו טריפל איקס לעוברית שלי (אני בשבוע 21). היינו בייעוץ גנטי וכעת עלינו להחליט האם להמשיך בהריון או להפסיקו. קראתי ברשת על טריפל איקס וטריפל איקס מוזאיק (הבנתי שהסיכוי ללקות בפיגור שכלי קטן יותר במוד זה). האם מדובר באותה תופעה? האם גם טריפל איקס מוזאיק נבדק במי שפיר? כמו כן האם יש בדיקות נוספות במהלך ההריון, במידה ונחליט להמשיכו, שיכולים להעלות /להפחית את הסבירות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריפל איקס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/03/2012בדיקת מי שפיר בודקת תאים שנמצאים במי שפיר אשר נשרו מהגוף. ניתן לבצע בדיקה של תאי דם של העוברית (דיקור חבל התבור) אבל זו בדיקה עם סכנה משמעותית של דמם והפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לנ.פתמרה15/03/2012
שלום רב,
בני בן השנה יש לו מעל מספר כתמי קפה בחלב,וחשד לנ.פ1
אני ובעלי בריאים...
שאלתי היא היה ויש לו את זה, האם העובדה שלהורים אין, אומרת
שהמקרה יהיה "קל" יותר?? או שאין קשר???
ושאלה נוספת אם הכתמים מפוזרים בכל חלקי הגוף
האם זה אומר שזה בכל התאים???
כי הבנתי שיש גם מצב שזה קרה לאחר ההפרייה ואז זה ב"חלק" מהתאים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לנ.פ - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/03/2012אין קשר בין חומרת המצב ובין מצבם ההורים. ברוב החולים כל תאי הגוף בעלי אותה מוטציה (לא כולם מבטאים את זה). באנשים נדירים יש 2 סוגי תאים בגוף (פסיפס) ובהם לא כל התאים נגועים. לפרטים נוספים יש לגשת ליעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמרה19/03/2012באנשים נדירים ישנם שני סוגי תאים?? האם כוונתך באופן כללי??
גם אנשים בריאים??
או בהקשר לנ.פ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר אחרי PGD ודילול.ורד14/03/2012
שלום רב,
לאחר 5 טיפולי PGD באיכילוב עקב נשאות של קונקסין 26 אני בהריון. הוחזרו 3 עוברים ושלושתם נקלטו. בשבוע 12 לאחר שקיפות תקינה בשלושת העוברים דיללנו לתאומים וכרגע אני בשבוע 15. ביצעתי סקירה שיצאה תקינה מלבד מוקד אקוגני בחדר השמאלי בלב של אחד העוברים. המוקד הזה מוכר לי כבר מההריון הראשון עם ביתי הבכורה.
אני ממש מתלבטת אם לבצע מי שפיר.האם הדילול עוד יותר מגדיל את הסיכון להפלה?
אני בת 33, הטרוזיגוטית לפקטור 5 ולכן מזריקה גם קלקסן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה שלא נענתה
ורד18/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה. מקפיצה שאלה שלא נענתה
ורד20/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר אחרי PGD ודילול. - תגובה
פרופ' אוהד בירק23/03/2012המצב אכן גבולי מאוד מבחינת אינדיקציה לבדיקת מי שפיר. סך הכל מרבית הגדולה של הסיכויים שהעוברים תקינים, וההריון יקר. בסופו של דבר תצטרכי לשבת בנחת עם רופא הנשים או יועץ גנטי ולהתלבט. וההחלטה - לא יעזור כלום - תהיה בסופו של עניין שלך.... או ליתר דיוק, שלכם :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהיונית12/03/2012
שלום וברכה, אני בחורה דתית. חברה הציעה לי מישהו, שיש לו אחות שסובלת מאפילפסיה (לא בקיאה בסוגים שונים, אם יש, ובעוצמות של המחלה). האם יש חשש מהשלכות גנטיות, אם וכאשר מתחתנים עם גבר שיש לו אחות אפילפטית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/03/2012אפילפסיה קיימת בסוגים שונים ועלולה להיגרם על ידי גורמים רבים שונים ומגוונים. חלק מין הגורמים הינם גנטיים, חלק משפחתיים וחלק נרכשים ללא קשר למשפחה. לכן אין אפשרות לפרט ובלי לדעת בצורה מפורטת את תולדות הבריאות של הסובל מאפילפסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםתמרה11/03/2012
לבתי יש חשד לנ.פ 1
האם העובדה שהכתמי קפה בחלב "מפוזרים" בכל חלקי הגוף
מעידה בהכרח שאם ויש, אז זה בכל תאי הגוף???
האם רק כאשר מופיע בצד אחד של הגוף,רק אז תתכן מצב
שזה בחלק מהתאים בלבד??.
יש לציין כי לאשתי ולי אנחנו בריאים לחלוטין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים - תגובה
פרופ' אוהד בירק12/03/2012אי אפשר ללמוד הרבה מהפיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי המחלה.רבקה11/03/2012
שלום רב,
בתי בת השנה עם עכוב התפתחותי גדול - בקושי מתהפכת , לא זוחלת , לא יושבת וממעטת להוציא קולות, עם פזילה מתחלפת .
היינו בהתפתחות הילד,ושלחו אותנו לבדיקות ,ואילו הממצאים של ה MRI
עשינו לה MRI מוח והנה התוצאות בתמציתיות :
מיליניזציה מעט מאחרת לגיל עם שינויי אות היפראנטנסים בחומר הלבן הסבקורטלי פריונטריקולרי ונמשך גם לסנטרום סמיאבולה ד"וצ מתאים לאיחור במיאלניזציה
אשמח להבין אם אפשר האם מצאו בעיה ומהי ?
האם זוהי מחלה גנטית כלשהיא,ואילו בדיקות נוספות יש לעשות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי המחלה. - תגובה
פרופ' אוהד בירק12/03/2012עם מימצאים אלו עלייך לפנות לנוירולוג/ית ילדים. לאחר שיבדקו את הילדה ויסכמו את מימצאי הבדיקה הנוירולוגית עם מימצאי ה-MRI, תפנו עם הכל לבדיקת רופא גנטיקאי במכון גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבה משפחתיתשרון09/03/2012
צהריים טובים....
לי ולבעלי אין שום קרבה משפחתית,אני ממוצא תימני והוא עראקי...
ההורים של בעלי בני דודים(לא הסבים) והסבים שלי מצד אמא בני דודים
האם יכולה להיות בעייה כלשהי בילדים???
תודה רבה על המענה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרבה משפחתית - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/03/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת כליותשרון09/03/2012
מה הקשר בין בדיקת אולסטרסאנד בטן וכליות
לבין חשד לנ.פ1??מה בעצם הם בודקים בבדיקה זו
שיכול להיות קשר???
תודה רבה ושבת שלום:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת כליות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/03/2012NF יכול לגרום למספר סימנים בכליות אשר הנפוץ ביניהם הינו היצרות של העורק הכליתי. לפעמים יתר לחץ דם יכול לגרום לנזק כליתי אשר גם הוא עשוי לבוא לידי ביטוי בבדיקה על שמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבים וסבתות בני דודיםדפh08/03/2012
שלום רב
אני בהריון בשבוע 15 ויש לי שאלה קצת מצחיקה. גם לי וגם לבעלי יש סבא וסבתא שהינם בני דודים. האם יש לך לכך איזשהי השלכה לבדיקות הגנטיות הן בדיקות הדם (עשיתי את הבדיקות הדם לפי המוצא שלי, לבעלי נאמר כי הוא לא צריך לעשות במידה והכל תקין אצלי) והן הבדיקות במהלך ההריון כדוגמת מיש שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבים וסבתות בני דודים - תגובה
פרופ' אוהד בירק08/03/2012אם הבינותי נכון, סבא שלך וסבתא שלך הם בני דודים. וללא שום קשר, סבא וסבתא של בעלך הם בני דודים. ואין שום קרבת דם בינך ובין בעלך. אם כל הנ"ל נכון, אין לכם סיבה לבדיקות מעבר לרגיל וגם לא לבדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרנסלוקציה רוברטסונית 13 14סוכ04/03/2012
שלום,
לבעלי בעיית מיעוט זרע וטרסלוקציה רוברטסונית 13 14. לאחר IVF ללא PDG (מבחירה) נכנסתי להריון (לאחר החזרת 3 עוברים) של עובר יחידו וכעת אני בשבוע 11.
השאלה: האם תוכלו להפנות אותי ללינק המציג סטטיסטיקה בנושא של מה הסיכויים לאחר הסינון הביולוגי של השליש הראשון שיתגלה בבדיקת מי שפיר עובר לא מאוזן (או ללא טרנסלוקציה או עם טרנסלוקציה אבל מאוזנת)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנסלוקציה רוברטסונית 13 14 - תגובה
פרופ' אוהד בירק08/03/2012אינני מכיר סקירה ספציפית על הסתברות זו בטרנסלוקציה זו. המסלול הסטנדרטי המומלץ הוא כמובן בדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות לסיסטיק פיברוזיסדן04/03/2012
שלום רב,
אני בשבוע 12. נמצאתי נשאית לסיסטיק פיברוזיס. בעלי אינו נשא. שנינו אשכנזים. האם יש המלצה להמשך בירור? האם מומלץ במצבנו לעשות את בדיקת ריצוף הגן או בדיקה אחרת? אודה לכל עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות לסיסטיק פיברוזיס - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/03/2012אם בעלך אשכנזי ואיננו נשא של המוטציות השכיחות שנבדקו, הסיכון שלכם לעובר חולה במחלה זו קטן ביותר. הבדיקה מגלה מעל 95% מהנשאים בין האשכנזים. היות ושכיחות הנשאים היא כ-1:30 הרי שהסיכוי שהוא נשא בכל זאת הוא לכל היותר 5 אחוז מ-1:30 כלומר 1:600 , והסיכון לילד חולה הוא רבע מזה, כלומר לכל היותר 1:2,400. אם אין מגבלה כספית, אפשר להמשיך בכל זאת לריצוף כל הגן. לשיקולכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמירית03/03/2012
ארץ מוצא האישה: לוב+אלג'יר. ארץ מוצא הגבר: 3/4 אשכנז ו-1/4 לוב.
הבדיקות שנאמר לי לבצע הן: טיי זקס, ציסטיק פיברוזיס, איקס שביר, פנקוני A, אטקסיה טלנגיסטציה, MLC1, LGMD, Connexin, טלסמיה, SMA, Alpha 1AT. יצוין כי ברקע המשפחתי יש מחלות לב + אפילפסיה ופיגור קל (אך נראה כי כולם אינם מולדים אלא נרכשים). ייתכן גם שלגבר יש איקס שביר.
האם אכן הבדיקות שנאמר לי לבצע מספיקות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/03/2012מומלץ גם PCCA. יש המציעים גם בדיקה למחלת ניוון שרירים מסוג 2B. וכן לשניכם בדיקה ל-X שביר (לך כבדיקת שיגרה ולו היות וציינת אפשרות לכך אצלו). באשר לרקע המשפחתי - ניתן ליעץ רק עם כל המידע הרפואי לגבי אותם קרובים, ביעוץ גנטי פרטני.בכל מקרה, המידע שנמסר כאן ועצותי אינם תחליף ליעוץ גנטי פרטני. מומלץ שתפני עם כל המידע והשאלות ליעוץ גנטי דרך קופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך איקס שבירמירית03/03/2012
האם גבר עם תסמונת איקס שביר לא יכול להביא ילדים לעולם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך איקס שביר - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/03/2012יכול להביא ילדים לעולם בחלק משמעותי מהמקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)