מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות גנטיותאפרת06/11/2011
שלום , אני ובן זוגי מתכננים הריון ראשון , שנינו ממוצא אשכנזי , אחות המידע הגנטי
פרסה בפנינו מפרט עשיר של בדיקות גנטיות שעלינו לעשות , נישמח לדעת אלו בדיקות
נחוצות , כמות הבדיקות יכולה גם להיות אינסופית ואף פעם לא נהיה בטוחים במאת האחוזים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר07/11/2011עליכם לגשת להדרכת "גנומטר" בקופה או במכון הגנטי הקרוב. הבדיקות מחולקות לסוגים שונים על פי שכיחות וחומרה. תקבלו הדרכה אודות אזו בדיקות מומלצות, פחות חשובות ומיותרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המחלה יכולה לעבור לילדיי?תומר03/11/2011
שלום,
אבי בריא ולאימי יש את המחלה.
אני ו 2 מאחיי בריאים ו 2 אחים נוספים חולים (במיוטוניק דיסטרופי כמובן).
אני מעוניין לדעת האם המחלה יכולה לעבור לילדיי? (אישתי בריאה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוטוניק דיסטרופי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/11/2011מומלץ שתיבדק למוטציה כי לפעמים אדם נשא הגן והמחלה מתבטאת בגיל יותר מבוגר. אם את לא נשא, לא תוכל להעביר את המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
תומר04/11/2011ראשית, תודה רבה על התגובה.
שנית, אם נצא מנק' הנחה שאני אכן נשא, מהם הסיכויים שהמחלה תעבור בצורה פעילה או לא פעילה לילדיי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי ניוון שרירים דושןאנייי87602/11/2011
אני עם ניוון שרירים דושן ,אם אני אתחתן וארצה שאישתי תיכנס להיריון ,ממה שהבנתי המחלה לא עוברת לבנות אלא לבנים- וכאן יש סיכון ולכן במבחנה שמים תאי זרע וביצית ומחפשים תא זרע עם כרומוזונים של בת.
1. האם זה מה שעושים באמת ,או שזה ניתן לבדיקה ברחם או דרך אחרת?
2. אם זה נעשה כהפרייה חוץ גופית מה הסיכונים הכרוכים בזה? יש סיכוי לנזק לוולד או ליולדת? או שיש סיכוי שזה לא נקלט בגוף האישה? זה כרוך בכאב או סבל?
3. האם הפרייה להמנע ממחלה זה כמו הפרייה רגילה לאלה שמתקשים להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי ניוון שרירים דושן - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/11/2011אם החליטו בהפריה במבחנה התהליך דומה לזה שעושים במקרה של חוסר פוריות. התהליך כרוך באי נחת לאישה במקרה שהיא תורמת בצית וגם עוברת השתלת זיגוטה. יש סיכון של אי קליטת עובר או קליטת יותר מעובר אחד (תאומים, שלישיה וכו'). במקרה כזה יש גם סיכון מוגבר של פגות או בעיות אחרות קשורות להריונות עם יותר מעובר אחד. המחלה עוברת בכרומוזום X לכן המטרה היא להפרות עם כרומוזום Y.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות x שבירשאלה בבקשה02/11/2011
שלום,
היום הייתי בייעוץ גינטי לאחר הבדיקות שעשיתי. נאמר לי ש בבדיקה xשביר יצאו לי 56 או 55 חזרות. היועצת אמרה שאין צורך במי שפיר אך יכול להיות שלילד יהיו בעיות לא משמעותיות ו שנשאות המחלה משפיעה על האם בעתיד מבחינה ניורלוגית.
רציתי לשאול מה זה אומר בעיות לא משמעותיות לילד והאם זה בהכרח יכול להיות אצל הילד? ומה הם ההשלכות על האם בעתיד? אני בשבועה 18 ויש לי בן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות x שביר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/11/2011תשובה זו נקראת פרה-מוטציה. אדם כזה בדרך בריא אבל יש סיכון מוגבר לבלות מוקדמת (לפני גיל 40). לפעמים אנשים עם פרה-מוטציה עלולים לפתח מצבי דחק או פחד. אישה עם פרה מוטציה בסיכון מוגבר להביא בן עם תסמונת X שביר. לכן מומלץ להתיעץ עם גנטיקאי פרטני לגבי בדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה גנטית
שאלה בבקשה03/11/2011שלום,
אני קצת מבולבלת. הייתי אצל יועצת גנטית והיא אמרה ש 55 זה בגבול ושאין סיכון לילד חולה. היא אמרה שרק יכולים להיות בעיות משמעותיות. אפשר עוד קצת הסבר,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותמור02/11/2011
שלום רב
במסגרת בדיקות גנטיות עלה נתון
HEMOGLOBIN A2 1.60 % ( 1.70- 3.50)*(.........)
ברצוני בבקשה לדעת מה הפירוש של תוצאה זו
והאם יש מקום לדאגה?
אני 1/4 תמניה 3/4 עירקית
בן זוגי ממוצא אשכנזי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/11/2011תוצאה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותמיכל31/10/2011
שלום רב,
בהריון הראשון בשנת 2007 עשיתי בדיקות גנטיות טיי זקס,סיסטיק פיברוזיס,תסמונת X שביר ו-MLD כיום אני מתכננת הריון שני האם כדאי לעשות בדיקות גנטיות נוספות ? ואם כן איזה בדיקות ? שנינו ממוצא תמני .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/11/2011נראה שעשית הבדיקות העיקריות. אם את רוצה לשקול בדיקות נוספות יש לגשת ליעוץ פרטני וביצוע בדיקת ג'נומטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפ גנטיעדי31/10/2011
שלום,
אני בת 29 בשבוע 28+. בסקירה המוקדמת(בשבוע 15+2) התגלו אגני כיליה מורחבים וציסטות בכורואיד,שקיפות עורפית 2.7 מ"מ (בשבוע 12+2).
ביצעתי מי שפיר, התוצאה תקינה.
בסקירה המאוחרת הציסטות נעלמו אך אגני הכיליה עדיין מורחבים 6.8 מ"מ ו11.4 מ"מ. הבנתי ש-11.4 היא הרחבה קשה.
לאור הממצאים הללו הייתי צריכה לשקול צ'יפ גנטי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/11/2011בתמונה קלינית שאת מתיירת הניסיון עם צ'יפ מוגבל מאד, לכן לדעתי כל תוצאה של בדיקת צ'יפ עלולה להיות קשה עד בלתי אפשרי לפענח. בגלל זה, להמליצו לך את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוקסילז21ז'אנב30/10/2011
שלום. רציתי לדעת מהן הסיבות למוטציה בהדרוקסילז21.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוקסילז21 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/11/2011זוהי אנזים שמשתתף ביצור הורמונים סטריודליים כמו קורטיזול והורמוני המין. מוטציה בגן של האנזים עלול לפגוע ביצור האנזים. חוסר אנזים עלול להיות מחלה חמורה. הגורם למוטציה אינה ידועה אבל היא נמצאת בשיעור מסוים באוכלוסיות. לפרטים נוספים יש לגשת ליעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר xxyדדי29/10/2011
רציתי לדעת מה ההמלצה כשתוצאת הבדיקה של המי שפיר היא שהעובר נושא xxy האם ממולץ להפיל, ועד כמה יש סיכוי שעובר יגדל באופן תקין ונורמטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר xxy - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/11/2011תוצאה זו אינה תקינה. מומלץ לגשת ליעוץ גנטי פרטני דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרנסלוקציהשגית28/10/2011
ד"ר אני מאוד אודה לך אם תחזור אלי עם תשובה בעניין הטרנסלוקציה, אולי תועל להפנות אותי למישהו שמכיר....
ממש מחכה לתשובה-תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנסלוקציה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/11/2011התיחסתי כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרנסלוקציה 11,22שגית27/10/2011
בעלי נשא מאוזן של טרנסלוקציה 22,11, בספירת זרע נמצא כי כמות הזרע ואיכות הזרע נמוכה. הפנו אותנו לטיפול IVF, עברנו תשע הפריות, בתחלה ביצענו בדיקת PG, יצאו עוברים מאוזנים אך לצערח הם לא נקלטו בהמשך החלטו לוותר על בדיקת PGD כדי להעלות את סיכויי הקליטה . אך ללא הצלחה. השאלה שלי היא האם אתנ מכיר את הטרנסוקציה הזו? האם אתה מכיר גבר נשא שהצליח להביא ילדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנסלוקציה 11,22 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/11/2011הטרנסלוקציה מוכרת היטב. היות שאני לא עובד בתחום של פוריות גברים, לא מוכר לי אישית גבר כזה אמנם אין סיבה רפואית שהוא לא יהיה פורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה
עמוס17/09/2012אני בעל מבנה כרומוזומים כנ"ל.
אב מאושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת FH Familial hypercholeמיה24/10/2011
שלום רב,
היכן ניתן לבצע בדיקה גנטית ל Familial hypercholesterolemia. ( לילדים)
האם יש בדיקות כאלו גם באיזור הצפון ?
האם קופת החולים מממנת בדיקה כזו ?
תודה,
מיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת FH Familial hyperchole - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/10/2011FC מאובחנת בעזרת בדיקות כולסטרול ושומנים. בדיקות אלו ניתן לבצע בכל ק"ח. למיטב ידיעתי יש ילדים עם FC בצפון. בכמה בתי חולים ישנן מרפאות יעודיות לבעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיימת בדיקה גנטית ל- FH
חיה04/12/2012חברת טאיקו דיאגנוסטיקה מציעה בדיקה מרוק או דם, לביצוע מיפוי של הגנים הגורמים ל- FH הן לילדים והן למבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתונהFSH גבוה24/10/2011
אני יוצאת עם בחור שחלק ממשפחתו ילדים בריאים לחלוטין, וחלקם פגועי מוח קשים. אין לי מושג באיזו תסמונת מדובר, האם יש סיכוי שילדי יסבלו מאותה תסמונת גם כשחברי בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתונה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/10/2011הגורמים לנזק מוחי הינם רבים מאד, לא כולם גנטיים. אין אפשרות לענות את השאלה בלי פרטים אבחנתיים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טאי זקסלילי23/10/2011
שלום
מדוע אם האשה בהריון אז מעדיפים לבדוק את הבעל?
במידה ואני רוצה לעבור את הבדיקה בעצמי ( שבוע 7) האם זו בעיה? אני רוצה להיות בטוחה ששנינו לא נשאים זה חשוב לי, למרות שמספיק לדעת שאחד מאתינו
תהיה בעיה לבקש שגם אני אעבור את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאי זקס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/10/2011בדיקה גנטית לא מושפעת על ידי היריון. בדיקה כימית כן מושפעת. אם הורה אחד אינו נשא למחלה, הסיכון לילדים מזערי ואין המלצה לבדוק את ההורה השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד טבורי ימין דחוף!אושרית23/10/2011
שלום רב
אני בת35(אהיה בנובמבר)-נמצאו 2 בעיות בסקירת מערכות מאוחרת וריד טבורי ימין ומוקד אקוגני בחדר שמאל שבלב הסקירה נערכה בשבוע 21+2 וכעת אני בשבוע 22+4
רציתי לדעת מהן ההשלכות לממצאים אלו על העובר והאם יש קשר ביניהם לגבי פיתוח תסמונת דאון או שכל ממצא הוא פרטני ואין שום קשר בינהם בכל אופן מה זה אומר וריד טבורי ימני מבחינת העובר ! הרופא שלי הפנה אותי ליעוץ גנטי אך יש תור רק ב6.11 ואני לחוצה שלא אוכל בסוף לבצע את המי שפיר אני אהיה בשבוע 24+4
סיכון לפי חלבון עוברי תוצאה 1:447 סיכון לפי שקיפות עורפית 1:1660 ולפי בדיקת הדם סקר ראשון 1:1500 .
וכלל ברצוני לוודא עד לאיזה שבוע ניתן לבצע את הדיקור מי שפיר .
אודה לתשובתכם הדחופה
אושרית הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד טבורי ימין דחוף! - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/10/2011וריד ימיני הינו ממצא חריג לרוב נגרם על ידי לחץ וחסימה של וריד השמאלי. לפעמים ניתן לזהות גורם אחר (תרופה, טרטוגן). יש קשר סטיסטי עם מומים כמו מומי כלי דם, לב, כליה, מעי ושלד. כל אלה אמור להיות מאובחנים בבדיקה על שמעית. מוקד אקוגני הינה ממצא שכיח 2-3% מהריונות, לרוב נעלם ולא מפריע הלב. כל ממצא לחוד אינו קשור לבעיה כרומוזומלית אבל כאשר שניים מופיעים הסיכון עולה בקצת וקיים הגיון לבדוק כרומוזומים בעזרת בדיקת מי שפיר. יחד עם זאת, עדיין הסיכוי גדול שהעובר בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)