מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרנסלוקציה רציפרוקלית מאוזנתליאורה04/12/2011
מה המשמעות של טרנסלוקציה רציפרוקלית מאוזנת בין הזרועות הארוכות של כרומוזומים 10,14 ? מה הסכנה לעובר אם יש את הטרנסלוקציה כזו לאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנסלוקציה רציפרוקלית מאוזנת - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/12/2011טרנסלוקציה מאוזנת אצל אדם בריא לא מפריעה לו. אבל, זרעיו לא בהכרח מאוזנים ולכן קיימת סכנה להעביר לעובר כרומוזומים לא מאוזנים. זה יכול להתבטא כהריון לא מוצלח (הפלה) או הופעת תסמונת אצל העובר. לכן קיימת המלצה לבדוק כרומוזומים במי שפיר או סיסי שליה בכל הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת איקס שביררעות01/12/2011
שלום רב, אני בתחילת השבוע ה-14.
אתמול עודכנתי כי אני נשאית איקס שביר. נמצאו 62 חזרות CGG על כרומוזום ה-X האחד ו- 31 חזרות של CGG על כרומוזום ה-X השני.
עד שיחזרו אליי עם התייחסות לפנייה שלי לתאם פגישת יעוץ גנטי... האם תוכלו לאמר לי האם זו תוצאה גבולית ויתכן כי לא אצטרך לעשות מי שפיר או שמא ע"פ מספר החזרוןת מומלץ לבצע מי שפיר.
שאלה נוספת, האם ניתן לברר את הנושא בבדיקת סיסי שליה ומי שפיר באותה המידה?
שאלה אחרונה, קראתי כי לנשאית של האיקס השביר יש סיכוי של 50 אחוז להעביר אותה לבן ולעומת זאת סיכוייו של בן זוגי אם הוא נושא את האיקס השביר להעביר לבן או לבת שתיוולד הוא אפס. האם זה נכון? ואם זה נכון האם זה אומר שבהכרח קיבלתי את האיקס השביר הזה מאמא שלי??
תודה ושבת שלוום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת איקס שביר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/12/20111. התוצאה הינה ברורה שאת נשאית X שביר. בכדי למנוע המחלה בעובר יש לבדוק את הגן שלו/שלה. בשלב זה של הריון מומלץ מי שפיר.
2. גבר חולה X שביא לא מעביר לבניו. בנותיו תהינה נשאיות אבל חלק מהם עלולות לפתח סממנים "קלים" של המחלה.
3. בהנחה שאיך היה גבר בריא, קיים סיכוי שירשת את הגן מאמה או לחלופין, הגן השתנה אצלך ואצל אמה אין גן חולני או יש לה גן לא יציב ("פרה-מוטציה").* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנטינגטוןאביבה30/11/2011
שלום,
אני ואחותי נולדנו לאבא חולה נטינגטון ז"ל.
כפי שהוסבר לי ע"י רופאו אשר טיפל בו,
מחלה זו אינה מעוברת לנשים אלא אך ורק לגברים ב50 אחוז .. אם זו עובדה נכונה ומוכחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנטינגטון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/12/2011Huntington נורשת בצורה אוטוזמלית דומיננטית ז.א. יש סיכוי של 50% לעבור לצאצא. סיכוי זה אינו קשור למגדר הצאצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה !
אביבה04/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע מי שפיר בשבוע32?אושרית29/11/2011
שלום רב,
אני כעת בת 35 ובהריון שבוע28 בסקירה נמצאו 2 ממצאים מוקד אקוגני שמאלי ווריד טבורי ימני .עליי לציין כי שאר הבדיקות תקינות. ולפני כשבוע ביצעתי אולטרסאונד שגרתי ונאמר לי כי בקושי נראה המוקד האקוגני קרי נצפתה נקודה ממש קטנה לעומת זו שנצפתה בשבוע23+5 יש ממש הבדל ,הבודקת בקושי הבחינה בה ,
אבקש לדעת במידה והנקודה האקוגנית הזו תתמוסס ותיעלם לחלוטין לפני שבוע 32 שעליי לבצע מי שפיר בשל ממצאים אלו ! יש לי הפניה מיועץ גנטי - מה ההשלכות לכך האם זה אומר כי אין צורך לבצע מי שפיר משום שנשאר רק ממצא אחד ? אודה לכם בקבלת תשובה
בעניין זה
בברכה אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע מי שפיר בשבוע32? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/11/20112 הממצאים הלאה הינם סימנים "רכים" אשר שכיחותם בקרב ילדים עם תסמונות שונות גבוה יותר מאשר בקרב תינוקות בריאים. יחד עם זאת רוב הילדים עם סימנים אלה בריאים. היעלמות הסימן או צמצומו הינו חיובי. מפאת גילך ונוחח הסימנים הנ"ל הסיכון לתסמונת דאון מוגבר באופן מתון. יש להוועץ עם גנטיקאי פרטני אודות היתרונות וחסרונות של ביצוע מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סקר גנטיות לייעוץ גנטיעדי28/11/2011
שלום רב,
אני בתהליכי כניסה להריון דרך בנק זרע, ועשיתי בדיקות סקר גנטיות ע"פ הגנומטר בקופת חולים מכבי.
מצד אימי אני אשכנזית ומצד אבי - רבע אשכנזית ורבע מצרית. בגנומטר לא הופיעו בדיקות ליוצאי צפון אפריקה כגון
אגירת גליקוגן 3, LGMD2b, MLC1, CTX או PCCA, אולם כשהגעתי לבנק הזרע אמרו לי שליוצאי מצרים יש צורך לעשות את כל הבדיקות של יוצאי צפון אפריקה.
כאשר התקשרתי למכבי אמרו לי שאין אופציה לעשות בדיקות אלה דרך מכבי וכי אצטרף לבצעם באופן פרטי, וכי הם לא חושבים שיש צורך בהם.
הייתי שמחה לדעת האם אכן חשוב לעשות את הבדיקות האלה למרות שלא הופיעו בגנומטר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות סקר גנטיות לייעוץ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/11/2011הגנומטר נותן הדרכה לפי רקע אתני של הנבדק. רוב הבדיקות להוצי CF TS FD הם בתשלום לכן לא משנה אם עושים דרך מכבי או מקום אחר. אם מכון פוריות דורש בדיקות מעבר למה שנכון לגבי גנומטר, עליהם לנמק ולהפנותך בכתב. דרך אחרת הינו לפנות לקבל יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון בין אמא לבתפנינה אלון28/11/2011
ברצוני לדעת אם מבחינה גנטית בת חייבת להידמות לאמא שלה?או היא יכולה גם להידמות לאבא שלה? אני גם צריכה רפרנס מדעי בשביל זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון בין אמא לבת - תגובה
פרופ' אוהד בירק28/11/2011בת יכולה להידמות לאב באותה מידה שהיא יכולה להידמות לאם. היא שילוב גנטי של שני בני הזוג עם תרומה שווה של שני ההורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות- פרשנותיבגניה27/11/2011
שלום רב
אני בת 33 ממוצא בוכרי ואישי בן 37 ממוצא אשכנזי
עשיתי בדיקות גנטיות לפי המלצה
ואני לא מצליחה להבין- מה זה אומר
"הבדיקה אינה מזהה נשאים שלהם חסר בגן אחד
.ושני עותקים של הגן על הכרומוזום השני
כמו כן הבדיקה אינה מיועדת לזהות מוטציות
.SMN1 נקודתיות בגן
FRAGILE X NORMAL
תוצאות הבדיקה איננה שוללת מצב של מוזאיקה. הבדיקה
בוצעה על סמך הנתונים על רקע המשפחתי וחשד למחלה
.שנמסרו על ידך או על ידי הגורם המפנה
.FMR1 נבדקה מוטציה באזור החזרות של הגן
.המוטציה שנבדקה מכסה 97% מהמטציות לתסמונת זו
HEMOGLOBIN A2 1.20 % ( 1.70- 3.50)*(.........)
אודה לכם אם תוכלו להסביר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות- פרשנות - תגובה
פרופ' אוהד בירק28/11/2011קשה להבין במדויק את התשובות כי הן אינן מועתקות במלואן. אם כתוב Normal על הבדיקות ל-X שביר ול-SMA הרי שהתשובה תקינה וכל השאר רק מסביר את מגבלות הבדיקות ואת העובדה שהן לא מגלות 100% מהמקרים. זהו הסבר סטנדרטי שמצורף לתשובה. לגבי המוגלובין A2 כדאי שתראי את התשובה לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותרוני ק27/11/2011
שלום,
אנו זוג ממוצא אשכנזי בני 30.
עשיתי לפני שבוע את כל הבדיקות הגנטיות שהמליצו לי. בינתיים מחכים לתוצאות.
רציתי לשאול באופן כללי על המחלות הגנטיות- אם מוצאים שאני נשאית של אחת המוטציות
ובעלי לא, מה הסיכוי שיוולד לנו ילד חולה במחלה? יש סיכוי כזה? או שזה קורה רק אם שני בני הזוג נשאים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2011בדיקות הסקר נעשות על מחלות רצסיביות (המחלה עלולה להתפתח רק אם 2 ההורים נשאים) ועל מחלה אחת בתאחיזה לX (X שביר). במקרה הזה, אם האמה נשאית, היא יכולה להעביר את המחלה בלי קשר למצב בעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות, האם לעשות?מירב27/11/2011
שלום, זהו הריון ראשון, שבוע 8, בקופח שלחו אותי לבצע בדיקות גנטיות אך לכל הסובבים אותי לא ידוע על הבדיקות הללו ואף אחותי שרק ילדה לא נתבקשה לבצען. אני ובעלי ממוצא תימני, האם יש לנו צורך לבצע בדיקות גנטיות? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות, האם לעשות? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2011קיימות בדיקות סקר שכל אדם יכול לעשות אם ירצה בכך (בלי קשר למצב המשפחתי). מומלץ לגשת למכון/מרפאה הגנטית הקרוב ולקבל הדרכה על אזה בדיקות לעשות לאור מצב האתני שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ב- G6PDאיילת27/11/2011
שלום
לבת שלי התגלה בבדיקת דם חוסר ב- G6PD (רמה של 4.3).הבנתי שעל מנת שבנות יהיו בעלות חוסר של האנזים, שני כרומוזומי ה- X צריכים להיות ללא הגן לאנזים. בעלי בעל חוסר ל- G6PD, אך אני בריאה לחלוטין, ולכן לא ברור לי איך יתכן המצב.
יש לציין כי יש לנו בן ללא חוסר באנזים.
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ב- G6PD - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2011כנראה יש לך כרומוזום X אחד לא תקין ועוד אחד תקין. במצב זה את עשויה להיות בריאה. הבת ירשה כנראה כרומוזום לא תקין גם ממך וגם מבעלך. הסבר חלופי הוא שאין לך כרומוזום לא תקין אבל בתך קיבלה המחלה רק מבעלך. ידוע שאחוז קטן של בנות עם כרומוזום אחד לא תקין גם סובלים מהמחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפל עור צווארי בעוברמאיה27/11/2011
שלום אני נמצאת כרגע בשבוע 23 עשינו שקיפות עורפית ונמא העורף בעובי של 4.5 עשינו סקירה הבצקת לא נעלה אבל כול שאר הבדיקה נמצאה תיקנה בוצעה בדיקת מי שפיר ופיש על תסמונת דאון כול הבדיקות נמצאו תקינות גם תבחין המשולש בוצעה סקירה לפני שבוע הכול יצא תקין הלב המוח רק הקפל עור נמצא כ7.2 מ"מ האם העובי במקרה זה מעורר סימן לדאגה למרות דיקת המי שפיר וכול שאר הבדיקות תקינות תודה אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפל עור צווארי בעובר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2011כנראה נשלל תסמונת דאון אבל אי אפשר בבדיקות שנעשו לשלול כל מום או בעיה גנטית. קיימת אפשרות שהעובר בריא לגמרי אבל עדיין קיימת סכנה של מום שלא אובחן.
יש להתייעץ עם גנטיקאי פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשך-מוטציה פתלוגית בכרומוזוםענת25/11/2011
בהמשך להתייחסות לכרומוזום 16 האם בבדיקת דם שבעלי ואני נעשה אפשר לגלות האם אנחנו נושאים את המוטציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך-מוטציה פתלוגית בכרומוזום - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2011בדיקת דם יכולה לברר שינויים בכרומוזום. יש להתיעץ עם גנטיקאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטציה פתלוגית בכרומוזום 16ענת24/11/2011
בבדיקת DNA לבני הסובל מטוברוס סקלרוזיס נמצאה מוטציה פתלוגית בכרומוזום 16.
אודה להתייחסות מה עליי לעשות אם יש לי בת גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטציה פתלוגית בכרומוזום 16 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/11/2011השאלה אם הוא ירש המוטציה מאחד הוריו או זו מוטציה חדשה. היות שהמחלה יכולה להיות קלה, יש אנשים עם מוטציה שלא יודעים שיש להם. אם את ובעלך נבדקו ואין מוטציה, הסיכון לבתך מזערי. אם אחד מכם נשא, יש לבתך תאורתית סיכון של 50% שגם היא נשאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CPC בחדר שמאל חשש לטרזיומה 18חבצלת23/11/2011
שלום בת 31 הריון שלשי שקיפות עורפית ותבחיןן מרובע סיכון של 1 ל 3800
היינו בסקירה מאוחרת נמצא הממצא הנ"ל הופנינו לייעוץ גנטי.
בסקירה הלב כליות היו תקינים וכן הידמה פתיחה וסגירה של אצבעות ונספרו אצבעות.
חזרתי מאוד מאוכזבת היועצת הגנטית ממש לא ידעה לענות על שאליתינו היא הפנתה לסקרה נוספת ואקו לב.
שאלותי אם הציסטה נעלמת האם החשש לטרזיומה יורד? החשש נעלם לגמרי כפי שהיה לפני הממצא?
האם בסיכון שיצא לי לפי התבחין המרובע והסקירה הקינה לממצא הבפב יכולה להת משמעות ובאיזה סיכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPC בחדר שמאל חשש לטרזיומה 18 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/11/2011CPC הינו ממצא שכיח בהריונות ורובם אינם קשורים לתסמונת כרומוזומלית. הסיכון גדול יותר עם הממצא דו צצדי, גדל ולא נעלם. לא ברור לי מדוע חשדו דווקא ב Tri 18.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
חבצלת24/11/2011תודה.
והאם יש חשש לתסמונות או לבעיות אחרות?
בתבחין המרובע הציון המשוקלל שקיבלנו כאמור 1 ל3800* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריוטיפא.ק22/11/2011
בת 40, בעל 53 . מטופלת ivf, בשבוע 9 עובר ללא דופק,
חומר גרידה נשלח לבדיקה גנטית.
התוצאה היא, 70XXYY.
האם זו בעיה חד- פעמית, "תעונה" או בעיה שתחזור בעתיד?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, קריוטיפ של שנינו תקין
א.ק22/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף, קריוטיפ של שנינו תקין - תגובה
פרופ' אוהד בירק23/11/2011מות עובר בשבוע מוקדם להריון - כפי ששכיח שקורה וכפי שקרה במקרה זה, נובע פעמים רבות מבעיות בכרומוזומים. האירוע מגביר את הסיכון לבעייה דומה בהריונות עתידיים שלכם במעט מאוד. מובן שבגלל גילך ממילא מומלץ בכל הריון בעתיד לבצע בדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אם 70XXYY תעונה חד-פעמית או
א.ק23/11/2011בעיה
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)