מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות התאמה גנטיתאבנר17/12/2011
כיום קיים אירגון בשם "דור ישרים" שמבצע בדיקות גנטיות בעיקר אצל החרדים
לפני "השידוך" - לבדיקת התאמה גנטית
אם בני זוג מעוניינים לבצע בדיקות רחבות יותר, היכן ניתן לבצע,
ואיזה בדיקות גם לבעיות נדירות אפשר לבצע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות התאמה גנטית - תגובה
פרופ' אוהד בירק18/12/2011באזורים שונים בארץ הבדיקות מבוצעות במקומות שונים. תשאלו בסניף קופ"ח שלכם היכן מבוצעות בדיקות סקר גנטיות לפני הריון ויתאמו לם פגישה - בה מוצע כל הטווח של הבדיקות ואתם בוחרים אלו אתם רוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאנוואןלילי14/12/2011
שלום
אנ נשאית ובעלי לא, אך נאמר לי שיש סיכוי מאוד קלוש שהתינוק ייוולד חולה
אני רוצה לבצע מי שפיר באופן פרטי בכל מקרה האם ניתן לבקש כמובן בתוספת כסף גם בדיקה של קאנאוון, כדי להשקיט את החרדה
במידה ולא מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קאנוואן - תגובה
פרופ' אוהד בירק18/12/2011אין טעם בביצוע הבדיקה. בבדיקה במי השפיר תבוצע בדיוק אותה הבדיקה שבוצעה על הדגימה של בעלך. מה שאין לו גם לא יהיה לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקאנוון- המשך
לילי18/12/2011תודה
האם זה תקף לכל הבדיקות שעשיתי כגון טאי זקס וכו'
אם אחד רק נשא אז ב 100 אחוז העובר לא יהיה חולה , אולי רק נשא?
ואם זה כך מדוע בקשו שאגש לייעוץ גנטי ואמרו שיש סיכוי קטן קטן מאוד .
מדוע מלחיצים?אם יש סיכוי הקטן שבקטנים, אני מוכנה לשלם על הבדיקה באופן פרטי
רוצה רק להיות בטוחה זה לא נושא לניחושים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאושרית12/12/2011
שלום רב, אבקש לברר אני בשבוע 29+5 להריוני בת 35 כעת. נמצאו בסקירה המורחבת 2 ממצאים מוקד אקוגני בצד שמאל (אקו לב תקין) ווריד טבורי ימני, היועץ גנטי שלח אותי לבדיקת מי שפיר אך מאוחר בשבוע23+5 וסירבו לבצע וביקשו שאחזור בשבוע32 אך השבוע ביצעתי אולטרא סאונד בשבוע 29+4 והנקודה האקוגנית נעלמה לחלוטין - האם עליי לבצע עדיין מי שפיר?
בנוסף תוצאות בדיקות של חלבון עוברי 1:447 ותוצאות השקיפות עורפית 1:1500 וכל הבדיקות תקינות . נכנסתי להריון בגיל 34 ולכן לא שלחו אותי למי שפיר מלכתחילה .
אודה לתשובתכם המשכילה
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/12/2011הספרות אינה אחידה בעניין הזה. יש כאלה שסבורים שאם הממצאים נמצאו, אזי הסיכון לתסמונת עולה ולכן ההגיון לבצע בדיקה קיימת אז. לעומת זאת היעלמות הממצא הינו דבר חיובי אבל לא מבטל את הסיכוי (הנמוך) שיש בעיה. אני ממליץ על יעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיסאנה11/12/2011
אני עובדת מדינה וקיבלתי חיסון היפטטיס b
תוצאות בדיקות דם
HEPATITIS Bs Ab 1.85 negative
HEPATITIS Bc IgM negative
HEPATITIS Bc Ab TOT. positive
רציתי לברר תשובת תוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפטיטיס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר11/12/2011השאלה שלך אינה קשורה לגנטיקה שזו המטרה של פורום זה. אנא תפנה לפורום זיהומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לתסמונות?מירי11/12/2011
שלום,
אני בת 29, הריון שני ספונטני, שבוע 28. בדיקות הסקר תקינות למעט:
בסקירת מערכות מאוחרת נמצא כי יש מערכת כפולה של דרכי השתן באחת מהכליות. באקו-לב נמצאה כנראה בעיה של פתח רחב במחיצה שבין העליות. הבנתי כי כל אחד מהממצאים כשלעצמו עשוי להיות בסדר, אבל אני לא מצליחה להבין האם השילוב של שניהם מעלה את הסיכוי לתסמונות גנטיות שונות ואם כן בכמה. התור לייעוץ הגנטי נקבע רק לעוד שבועיים ואני כמובן מודאגת.
בנוסף, הבנתי שלא מומלץ לבצע מי שפיר בשלב כזה עד לשבוע 32, האם זה נכון?
תודה רבה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים לתסמונות? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר11/12/2011כל אחד מהממצאים האלה הינו לא ספציפי לתסמונת זו או אחרת. ככלל, שקיימים 2 מומים "קלים" או יותר, הסיכוי סטטיסטי לקיום תסמונת עולה אבל אם כל השאר (גדילה, מי שפיר, US מערכתי, תנועות) תקין, הסיכוי עדיין נמוך יחסי. כנגד יש לשקול הסיכון של ביצוע בדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקס שביררעות10/12/2011
שלום רב,
ממידע שקראתי הצלחתי להבין כי גבר שהוא נשא איקס שביר - עם מספר חזרות שגדול מ- 200 (בעצם חולה) יכול להעביר רק נשאות, וגבר שהוא נשא יכול להעביר את הנשאות גם כן.
מה שאני לא מצליחה להבין זה: נאמר ויש גבר עם מספר חזרות גבוה מ- 200 הוא לא יעביר לבן כיוון שהבן לוקח רק את ה-Y. הבת לעומת זאת לוקחת ממנו את הX כך שאני לא מבינה איך גבר חולה לא יעביר לבת שלו את המחלה אלא רק את הנשאוות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רעות18/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקס שביר - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/12/2011גבר עם מספר חזרות מעל 200 בהכרח יעביר לביתו את ה-X הלא תקין עם מספר חזרות מעל 200. אלא שבבנות יש שני Xים ובאופן אקראי בכל תא בגוף רק אחד מהם פעיל - התקין או הלא תקין. לכן המחלה תופיע רק בחלק מהבנות ולרוב במידה פחותה מאשר בבנים עם אותו מספר חזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקס שביר- הבהרה קטנה
רעות19/12/2011רק לקראות שהבנתי.....
ז"א יש תאים אצל הבת שאולי יעבדו על האיקס עם ה- 200 חזרות ויש תאים שיעבדו לפי האיקס הטוב. והאופן שבו נראה את זה בא לידי ביטוי בבנות יהיה תלוי בכמה תאים עובדים עם האיקס הפגוע ובאילו תאים מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקס שביר- הבהרה קטנה - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/12/2011נכון. באיזה אחוז מהתאים יעבוד ה-X התקין ובאיזה אחוז מהתאים יעבוד ה-X הלא תקין - נקבע אקראית - שאלה של מזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיך שסוע ותכנון הריון נוסףמשה10/12/2011
זוג בני 40 מירושלים עם 2 ילדים,ילד אחד בריא לחלוטין וילד שני היום בן 10 שנים שנולד עם חיך שסוע (ללא שפה) ואין לו כל בעיה רפואית אחרת.
נבדק קריוטיפ בעבר ובדיקה גנטית וזה לא גנטי.
האישה בהריון סבלה מסכרת הריונית קלה .
גם האישה וגם הגבר מקבלים היום סימבסטטין לכולסטרול והגבר קיבלת טיפול בתוסף טסטוסטרון ע"י זריקת נבידו לפני חודש כתוצאה מחוסר רב.
האם צריך לשקול להפסיק זאת?
בנוסף,
אני זוכר שאמרו בעבר שצריך לקחת חומצה פולית במינון גבוה ומיוחד לפני תכנון הריון נוסף.
אשמח לדעת מהו המינון והאם זה סוג מסויים של חומצה פולית(אולי טבעית).?
האם יש משהו בנוסף לחומצה פולית שצריך לקחת ע"מ להקטין את הסיכון שזה יקרה שוב?
מה הסיכוי שזה יחזור שוב והאם יש קשר אם זה יהיה בן או בת?
אנו הזמנו תור לרופא גנטי אך כל זה יקרה רק עוד חודשיים ועד אז אם צריך לקחת משהו ואם יש משהו נוסף שצריך לדעת/לעשות אשמח אם תעשירו אותי במידע.
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיך שסוע ותכנון הריון נוסף - תגובה
פרופ' אוהד בירק10/12/20111. הסיכון שלכם לבעייה דומה בהריון עתידי הוא בתחום של 1-4% על פי מאמרים שונים - בערך 1:40.
2. הספרות לגבי תרומת חומצה פולית (והמינון המומלץ) במניעת חיך שסוע במשפחה בה כבר היה מקרה אחד איננה חד משמעית. יש הממליצים מינון של כדור אחד של 5 מ"ג ביום ויש המסתפקים ב-0.8 מ"ג ביום (שני כדורים של 0.4 מ"ג). רצוי להתחיל לפחות 3 חודשים לפני תחילת ההריו ולקחת גם במהלך ההריון - לפחות בשליש הראשון.
3. לגבי תרופות שונות שאתם נוטלים והשפעות אפשריות על הריון - מומלץ להתיעץ במרכז הטרטולוגי בירושלים טלפון 02-6243669 ימים ראשון עד חמישי בין 9 בבוקר ל-3 (שירות חינם לכל אחד).
4. כל האמור לעיל איננו תחליף ליעוץ גנטי פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאודלא ידוע09/12/2011
נקלטתי להריון מבעלי אני בחודש חמישי. שכבתי עם גבר אחר הוא גמר בתוכי, האם בבדיקת אבהות יראו משהו או שאין קשר תודה לחוצה מאוד!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/12/2011ראי תגובתי בפורום הכללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואים עם קרוב משפחהיעל09/12/2011
שלום,
אני רוצה להינשא לבן דוד של אימי.
האם יש בעיה מבחינה גנטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואים עם קרוב משפחה - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/12/2011בהריון רגיל הסיכון לבעייה משמעותית בעובר הוא 2-3%. בנישואי בני דוד דרגה ראשונה הסיכון הוא כפול לערך: 4-6%. אבל במקרה שלך מדובר בקרוב מרוחק יותר מבן דוד דרגה ראשונה ולכן הסיכון מוגבר רק במעט מעל הרגיל. בכל מקרה, מומלץ שתעשו את כל הבדיקות הגנטיות האפשריות על פי המוצא העדתי שלכם (מבוצע דרך קופת חולים במסגרת בדיקות סקר גנטיות לפני הריון) וכן תקפידו על סקירת מערכות מורחבת בכל הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטציה ל CFענת08/12/2011
שלום
אני נשאית של מוטציה מסויימת ל CF
בעלי צריך לעשות גם את הבדיקות.
השאלה היא אם הוא יוצא נשא לאותה המוטציה אז יש סיכוי שהילד יהיה חולה או גם אם יהיה נשא של מוטציות אחרות ל CF?
דבר שני - הבנתי שיש עוד מוטציות של CF שלא בודקים בקופה. האם כדאי באופן פרטי לעשות אותן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטציה ל CF - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/12/2011אם שני בני הזוג נושאים מוטציות ל-CF (לא משנה אם אותה מוטציה או מוטציות שונות באותו גן) קיים סיכון של 25% למחלה בעובר. כשבעלך הולך לעשות את הבדיקה הוא יכול לשאול מה כושר הזיהוי של הבדיקה על פי המוצא העדתי שלו. אם הוא יצא תקין, אבל במוצא שלו כושר הזיהוי של הבדיקה הרגילה נמוך, אתם יכולים לפנות ליעוץ גנטי שם יסבירו לם את האפשרויות השונות לבדיקת מוטציות נוספות: בטווחי מחיר שונים ניתן לבדוק יותר ויותר מוטציות בגן זה - עד אפשרות גם של בדיקת הגן ל-CF בשלמותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ גנטי להריוןא07/12/2011
שלום לכם
אני בהריון שבוע 21+3
שקיפות עורפית יצאה לי 1:3433
בסקירה הראשונה גילו לעובר מוקד אקוגני בלב שאמרו שזה חסר משמעות אלא אם זה בא עם עוד ממצאים
לא עשיתי את בדיקות דם לאחר ההשקיפות
ואז עשיתי חלבון עוברי בשבוע 17 ללא אינהיבין (התבחין המשולש?) ויצא לי 1:575
פה כבר נלחצתי
הלכתי לייעוץ גנטי ובשל הנקודה האקוגנית הוא המליץ לי למי שפיר
לא עשיתי מי שפיר אבל עשיתי חלבון עוברי והפעם את התבחין המרובע(?) את הבדיקה שוב עם האינהיבין
בשבוע 19+3 ואז הבדיקה (עשיתי את כל הבדיקה מחדש) יצא לי 1:10000
איך זה הגיוני כזה הבדל???? מאוד שמחתי על הבדיקה רק שנדמה לי שהיא לא אמינה , לא?
אשמח לנימוקים הגיוניים ממלומדים
תודה רבה מראש
ההריונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ גנטי להריון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/12/2011הבדיקות לגמרי מהמנות. יש להבין מהות של בדיקה סקירתית לעומת בדיקה אבחנתית. בדיקה סקירתית מכוון לסיכון, לא לאבחנה. יתכן שהסיכון המשוקלל יהיה שונה לפי חישוב נתונים אחרים בגיל שונה. ככל שיש יותר מידע החישוב הסטטיסטי יותר מבוסס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה שאלות בנוגע לקוי השמיעההדר2807/12/2011
שלום, אני לקוית שמיעה מלידה ובעלי כבד שמיעה נולד פג עקב השמיעה שלו נפגעה. יש לנו 2 בנות כבדות שמיעה מלידה (בכורה מדברת כרגיל כמו שומעת ברוך השם) ושניה עדיין תינוקת... נכון שיש לי תורשתי בלקוי שמיעה?כי בעלי ואני עשינו בדיקות קונקסין 26 ו30 תקינות. אחותי בכורה לקוית שמיעה מלידה (יש לה ילדים שומעים )ו2 אחיותי שומעות והורי שומעים והורים של בעלי שומעים ואח שלו שומע. אולי אני נשאת גן לא ידוע של לקוי שמיעה נכון?יש פתרון למצוא גן תקין אצלי ואצל בעלי?אודה לך אם תענה לי במהרה. תודה הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי כמה שאלות בנוגע לקוי השמיעה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/12/2011אכן קונקסין הינו גורם שכיח יחסית לחרשות לא תסמונתי, אבל גן זה לא היחיד. יתכן שבמשפחתך יש גורם גנטי. אני ממליץ על בדיקה יסודית ויעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב...
שירה08/12/2011יכול להיות שהוריי נשאים גן לא תקין של לקוי שמיעה?אולי אתה מכיר את מישהו שיכול לעזור לנו לגבי בדיקות?יועץ גנטי פרטי?אמרו לי שיש בדיקה (יקרה מאוד) שמאפשרת למצוא גן תקין בארהב נכון?תודה על המענה...הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לשאול עוד משהו...
שירה08/12/2011בתי בכורה עשתה בדיקת גנים (מוטציה) באירופה ותוצאות אלו שליליות,אין לה מוטציה. אז כדאי לבתי שניה לעשות אותה בדיקה או שאין טעם...?תודה הדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לשאול עוד משהו... - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/12/2011אין טעם לחזור אצל הבת השניה על אותה בדיקה שיצאה תקינה אצל בת אחת. יש כיום - רק מהחודשים האחרונים - אפשרות במחיר של כ-2000 ש"ח לבדוק בבדיקה אחת את כל הגנים שידוע שקשורים בחרשות. הטוב ביותר אם תפני ליעוץ גנטי במכון גנטי רגיל ותבררי לגבי בדיקה של צ'יפ שבודק את הרצף של כל הגנים הידועים לחרשות. הם יסבירו לך ואם תחליטי לעשות את הבדיקה הם יתאמו לך את זה. אין צורך ללכת ליעוץ פרטי לשם כך - אפשר לקבל את היעוץ הגנטי הזה בכל מכון גנטי באיזור מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ אוהד,תודה על המענה...הדר
שירה11/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מורחבנועה07/12/2011
שלום, אני בת 35 וחודש עם הריון תאומים BB אחרי IUI, שבוע 29+3, שקיפות עורפית יצאה תקינה לשני העוברים: 1.2 מ"מ ו 1.9 מ"מ סיכון לפי גיל ובדיקה 1:2380 ו 1:1373 בהתאמה.
בדיקות סקר ביוכימי/חלבון עוברי לא בוצעו מכיוון שמדובר בתאומים.
בסקירה מוקדמת הכל יצא תקין אין ממצאים חריגים. בסקירה מאוחרת נמצא בעובר הזכר אגן כליה שמאל מורחב 9.6 מ"מ, פרנכימה שמורה. כל שאר הממצאים היו תקינים (יש לציין שאת שתי הבדיקות עשיתי באופן פרטי אצל ד"ר נדגארי וד"ר נילי ינאי מעין כרם).
במעקב US שבצעתי בשבוע 28 אגן הכליה התרחב ל 15מ"מ, הרחבה משמעותית גם במערכת המאספת, פרנכימה דקה - 2 מ"מ ללא דיפרנציאציה תקינה של הקורטקס הכלייתי.
כליה ימנית תקינה.
הופנתי לייעוץ גנטי למרות שכולם אומרים שזה סימן רך לתסמונת דאון אבל כדאי לעשות מי שפיר בשבוע 32 למען הסר ספק. היועץ הגנטי של קופ"ח יכול לראות אותי רק בינואר כך שאין לי אפשרות להספיק לעשות את הבדיקה אם ימליץ. אני חוששת ומודאגת מלעשות מי שפיר אני לא באמת בטוחה שבגלל ממצא יחיד יש סיבה לעשות זאת.
אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית אני מאוד מבולבלת...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן כליה מורחב - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/12/2011הממצא אכן "סימן רך". עם שאר הבדיקה וגדילת התינוק תקינה הסיכון לדאון מוגבר במעט. יותר חשוב הוא לקבל הסבר אודות תפקוד הכליה והטיפול הנדרש בגין בעיה זו.
יש לזכור שתסמונת דאון לפעמים מלווה ב- US תקין לגמרי כך שאין בכל מצב אפשרות לשלול את התסמונת באופן מלא. גם לא במצב כשלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור05/12/2011
היי,
רציתי לשאול האם תסמונת MURCS היא תסמונת רוקיטנסקי? או שמדובר בשתי תסמונות שונות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר06/12/2011Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) syndrome קיימת בשתי צורות: סוג I וסוג II. סוג I (סוג בודד) כולל רחם ונרתיק בלבד אלו סוג II הינו רחב יותר כולל כליה ולב. סוג II גם נקרא MURCS (MÜllerian duct aplasia, Renal dysplasia and Cervical Somite anomalies)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הומוציסטאין נמוךאנה05/12/2011
ילדי בן 3.5 עם ftt +מיקרוצפאלוס +פיגור התפתחותי רב תחומי
לפני חצי שנה בוצע בדיקה דם לרמת המוציסטאין יצא 4.12
וכיום בוצע שוב בדיקה 3.3
האם אפשר באיזו שהוא דרך לעלות את הרמה של הומוציסטאין בדם
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הומוציסטאין נמוך - תגובה
פרופ' אנטוני לודר06/12/2011רמות נמוכות של חומצות אמינו בדם משקפות תזונה בתפקוד כליתי.
יש לבדוק את הרכב וכמות התזונה שלו וכמו כן לבדוק את השתן לקיום הפרשה מוגברת של חומצות אמינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה של בדיקה גנטית
אנה07/12/2011הילד ביצע בדיקה גנטית עקב איחור גלובלי,היפוטוניה ומיקרוצפאלוס.
הבדיקה בוצעה בהדסה עין כרם -המחלקה לגנטיקה ומחלות מטבוליות
תוצאות ציטוגנטיות בשבב - arr 7p21.3(7,009,965-7,651,131)*3
סיכום ואינטרפטציה בגודל 642kbp ,באיזור 7p21.3
אני רוצה לדעת בבקשה מה משמעות הבדיקה
לגבי המשך בדיקות מעבדה תודה על התשובה אפרט לגבי בדיקות שאינן תקינות להמשך בירור שבוצע לפני חצי שנה עד שנה
תוצאות כימיה-
המוציסטאין 3.3
IRON 134
PHOSPHORUS 5.9
LDH 909
תוצאות המטולוגיה
HYPER% 7.3
RBC 4.4
HCT 34.1
MICRO% 4.2
LYM% 59.3
תוצאות הורמון אנדו
FREE ANDROGEN INDEX 0.0
תוצאות אימונו-סרו
TRANSGLUTAMINA SE_IgA 0
בדיקה לפני שנתיים
ALBUMIN 66.9
GLOBULIN ALPHA-2 13.3
GLOBULIN BETA-2 2.6
GLOBULIN GAMA 7.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)