מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ml4 חיוביימפי16/09/2011
שלום אני בת 30 הריון ראשון עשיתי בדיקות גנטיות אני ובעלי אשכנזים מלאים בלי בעיות במשפחה התקשרו אלי מהבית חולים שאני נשאית של ML4 בעלי עדיין לא עשה את הבדיקה אני מאוד לחוצה מה האפשרות שזה יעבור לעובר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ml4 חיובי - תגובה
פרופ' אוהד בירק17/09/2011הסיכוי שכעלך גם כן נשא של המחלה הזו הינו קטן מאוד, כ-1:100, וגם אם כן- רק 25% שהעובר יהיה חולה. כלומר, כעת הסיכון שהעובר חולה הינו קטן מאוד, כ-1:400. על בעלך להיבדק בהקדם לנשאות למחלה זו (זכאי למימון הקופה לכך לאור העובדה שאת נשאית). רק אם יסתבר שהוא גם כן נשא, יהיה עלייך לעשות בדיקת מי שפיר לאיבחון מחלה זו. כאמור, הסיכוי שתגיעי לכך קטן מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
לילי118/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- X שבירפלונית15/09/2011
שלום
הורי עשו בדיקה של X שביר, לאמא שלי יצא שיש כ-80 חזרות
לאבא שלי אין עדיין תוצאות.
לאחותי יש כ-200 חזרות או 256 אני לא בטוחה
ואחותי הקטנה עשתה בדיקה ועדיין אין תוצאות
בעלי לא עשה-מאחר ואמרו שהבעל לא מעביר
ולי יש 141 חזרות ואני בהריון בחודש ה-5,שבוע 22
נאמר לי ששני הX שלי לא בסדר, אחד השביר כנראה והשני גם לא כלכך בסדר
מה הסיכויים לילד/ה בריא/ה?
ומה בהריונות הבאים?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
פלונית15/09/2011אני מציינת ,שאני והורי נולדנו בארץ,והסבים והסבתות מטוניס.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX שביר - תגובה
פרופ' אוהד בירק15/09/2011לא ברור לי מה זה "ה-X השני גם לא בסדר". לאור זאת אני לא יכול לענות תשובה סבירה. מומלץ בהחלט שתקחי את כל תוצאות הבירור עד כה ותפני ליעוץ גנטי מסודר - ותודאי שישבו איתך ויסבירו לך את המימצאים והמשמעות עד שתביני הכל היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההX השני
פלונית15/09/2011שלום לך פרופ' אוהד בירק
תודה רבה על התשובה המהירה.
לגבי ה-X השני קיבלתי שיחת טלפון,ונאמר לי שהוא 54 חזרות והוא לא יציב
אודה מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX שביר - תגובה
פרופ' אוהד בירק16/09/2011עוד שאלה אחת: מין העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX-שביר--מין העובר
פלונית16/09/2011שלום פרופ' אוהד בירק
תודה רבה על תשובתך.
ולשאלתך מין העובר,זאת בת.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX-שביר--מין העובר - תגובה
פרופ' אוהד בירק17/09/2011לעוברית הורשת אחד משני ה-Xים. אם ירשה את ה-X הבעייתי יותר (שאצלך עם 141 חזרות) עותק זה כמעט בודאות יגדל למעל 200 חזרות אצלה ואז קיים סיכון של כ-50% לפיגור שיכלי אצלה. במקרה כזה יהיה צריך לשקול ברצינות רבה מאוד אפשרות של הפסקת הריון. אם ירשה את העותק השני, של 54 חזרות, אפילו אם הוא "לא יציב", הסיכון שיגדל אל מעבר ל-200 חזרות קטן מאוד וקיים סיכוי מצויין שתהיה בריאה לחלוטין. ההמלצה היא כמובן לעשות בדיקת מי שפיר בהקדם לראות איזה עותק קיבלה. לגבי הריונות בעתיד ניתן ומומלץ לשקול גם הריון מבחנה (IVF) עם איבחון טרום השרשה, או איבון בשלב מוקדם להריון בבדיקת סיסי שיליה. מובן שאת חייבת להגיע בהקדם ליעוץ גנטי והנאמר כאן איננו תחליף לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואי קרוביםאמיר14/09/2011
שלום,
אני חושב להינשא לבת דודה שלי מדרגה ראשונה, אני ממוצא ערבי, בדורות הקודמים של המשפחה לא היו נישואי קרובים (סבא סבתא והוריהם לא היו קרובי משפחה). לא ידוע על מחלות במשפחה אצל כל הצאצאים לא היו מחלות גנטיות.
השאלה שלי היא שאחרי שאבצע את כל הבדיקות הגנטיות המומלצות לפי המוצא, האם עדיין הסיכון למוטציה בילדים יהיה גבוה משמעותית משאר האוכלוסיה (האם ניתן להעריך באחוזים? וכמה גבוה זה יוצא ביחס לנישואים מחוץ למשפחה?).
מתי צריך לבצע את הבדיקות הגנטיות האם לפני החתונה או רק לפני ההיריון?
תודה רבה ובכבוד רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואי קרובים - תגובה
פרופ' אוהד בירק15/09/2011הבדיקות הגנטיות על פי מוצא פוסלות רק חלק מהמחלות הגנטיות האפשריות במקרה זה. עדיין תהיו בסיכון מוגבר למחלה גנטית בעובר: כ-6% במקום 3% באוכלוסיה הכללית. את הבדיקות הגנטיות של בני הזוג רצוי לבצע לפני תחילת הריון או אף לפני נישואין. חשוב להקפיד להיבדק גם לתלסמיה (הבדיקה על ידי בדיקת ספירת דם פשוטה). כמו כן מומלץ במהלך כל הריון להקפיד לבצע סקירה מורחבת באולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אמיר16/09/2011תודה רבה אדוני הפרופסור,
אז אם היבנתי נכון, גם אחרי שעושים את כל הבדיקות ואפילו אם כל הבדיקות יצאו תקינות, עדיין הסיכוי יהיה 6% במקום 3% ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמיר16/09/2011לפי דעתך המקצועית, האם זהו סיכון סביר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנישואי קרובים
פרופ' אוהד בירק16/09/2011גם לאחר הבדיקות תהיו עדיין בטווח סיכון של -5-6%. ההחלטה לגבי מה סביר ומה לא סביר היא אישית והבחירה בבת זוג מורכבת משיקולים רבים של חיים משותפים לאורך שנים. חשוב בכל מקרה שתעשו את הבדיקות במכון גנטי באזור מגוריכם, שם ייתכן ויש בדיקות ספציפיות יותר למחלות השכיחות באוכלוסיה הספציפית / המשפחות המורחבות באזור מגוריכם. וכאמור, להקפיד על סקירה מורחבת באולטרסאונד במהלך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה באינטליגנציה בIQ
אמיר17/09/2011תודה על העזרה המועילה,
עוד משהו, האם תהיה אצל הילדים פגיעה ביכולת השכלית המנטלית ה(IQ) ביחס לילדים מנישואים ללא קרבה? האם הם יהיו פחות אינטלגנטים?
ישנה סטיגמה במערב שנישואי קרובים יובילו לילדים סתומים, עד כמה הסטיגמה הזו נכונה מבחינה רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה באינטליגנציה בIQ - תגובה
פרופ' אוהד בירק17/09/2011חלק מה-5-6% הינם תסמונות שבהן פיגור שיכלי. באחרים אין כל פגיעה באינטלגנציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לתורם זרעאנונימי14/09/2011
בבדיקות גנטיות שערכתי נימצאתי נשאית של USHER וJOUBERT.
מנסה להיכנס להריון מתורם זרע שאני לא מעוניינת להחליפו (הריון שני מאותו תורם). יש קושי לאתר את התורם וחשבתי שאם יהיה עובר אבצע את הבדיקות כאשר תבוצע בדיקת מיי שפיר.
אשמח לשמוע דעתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לתורם זרע - תגובה
פרופ' אוהד בירק15/09/2011הפתרון הזה סביר ביותר: אם את ממילא עושה בדיקת מי שפיר את יכולה לבקש שיבדקו את דגימת מי השפיר לשתי מחלות אלו. ייתכן שזה יהיה כרוך בתשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותאורית14/09/2011
מהן הבדיקות המומלצות כאשר מדובר בהריון מתרומה כפולה (ביצית מוצא צ'כי, זרע יהודי אשכנזי)?
מהן המחלות הנפוצות באוכלוסיה הצ'כית ועד כמה המוטציות שנבדקות בארץ נפוצות גם שם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אוהד בירק15/09/2011הבדיקות העקריות במקרה זה הן X שביר, SMA וכן ניתן לשקול גם ביצוע בדיקה ל-CF ולחרשות. הטוב ביותר הוא שתלכי למקום בן מבצעים בדיקות גנטיות בקופה שלך ושם יתאימו את הבדיקות שלך למקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבבקשה13/09/2011
בבקשה עזרו לי להבין:
תבחין מרובע הבדיקה הכוללת:
pappa-a 1.28 mlu/ml 0.41 mom
afp 42.2 iu/ ml 0.94 mom
hcg 47 iu/ml 1.79 mom
ue3 0.88 ng/ml 0.75 mom
inhibin-a 443 pg/ml 2.62 mom
nt 1 mm 0.79 mom
לפי גיל ובדיקות 1:1300
לפי גיל 1:1000
האם תקין?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה
בבקשה14/09/2011בבדיקת הא"ס עובי 1.0 מ"מ סיכון משוקלל 1:6127
האם מצריך דיקור מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי
ש15/09/2011מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה - תגובה
פרופ' אוהד בירק16/09/2011שקיפות עורפית 1.0 מ"מ סיכון משוקלל 1:6127 נחשבת בטווח התקין בו לא מומלץ ביצוע מי שפיר. בכל מקרה תראי את התוצאות המלאות גם לרופא הנשים. הנאמר כאן איננו תחליף לכך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טריצר קולינסאלי13/09/2011
שלום לכם.
בייעוץ גנטי שהייתי נאמר לי שיש לי כמה סיפטומים של תסמונת טריצר קולינס.
הפנים שלי דומות לאבי, וגם לסבי, ובמשפחה לא ידוע על בעיה זו, וגם האחים והאחיות, כולם נראים בסדר.
האם יש בארץ בדיקה שאפשר לבדוק אם אכן יש לי את הפגם הזה בגן?
מה העלות שלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת טריצר קולינס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/09/2011אני ממליץ לחזור ליועץ הגנטי שלך ולברר אפה ניתן לבצע בדיקת גן TCOF1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלי13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.אנונימית12/09/2011
אנו רוצים לערוך בדיקה לשלילת מחלה גנטית אצל בן הזוג של אחותי, מאחר ונראה כי יש במשפחתם מחלה גנטית כלשהיא.
היכן יש לערוך בדיקות אלו? מה הבדיקות אותן עורכים לגבר ומה לאישה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/09/2011על בן זוג של אחותך לגשת ליעוץ גנטי פרטני במכון גנטי הקרוב לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקהשני12/09/2011
רציתי לשאול האם אתה מכיר אפשרות לבדוק בדיקות גנטיות לצורך הוכחת אבחנה של sqt הפרעת קצב
קראתי מאמר שיש אפשרות כי הנ"ל נגרם כתוצאה מבעייה גנטית ואשמח לדעת אם יש ואיפה אפשר לבצע בדיקה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/09/2011לא לגמרי ברור לי אזה סוג הפרעת קצב את מתכוונת. למספר סוגים יש בדיקה גנטית אבל לא לכולם. מוטב לגשת ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהqt מקוצר זו כוונתי
אלינה12/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהqt מקוצר זו כוונתי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/09/2011יש בדיקה גנטית שתסמונת זו. כדאי לגשת ליעוץ קרדיולוג וגנטיקאי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקירה מוקדמת ושקיפותishkin12/09/2011
שלום רב!
רציתי לקבל את דעתך על משמעויות בדיקת סקירה מוקדמת ושקיפות עורפית
כיום אני בת 34
שקיפות עורפית שבוצעה ב12+2 הראתה תוצאות הבאות:
CRL:58.3 שקיפות: 1.7 מ"מ . סיכון לפי גיל+שקיפות: 1:1359 (רק לפי גיל זה 1:480)
בדיקת דם לסקר ביוכימי של שליש ראשון הראתה תוצאות הבאות: סיכון משוכלל 1:780 (PAPP-A הוא 1.01 MOM, וFree Beta HCG הוא 1.17 MoM)
בסקירה מוקדמת (שבוצעה ב14+0)היו ממצאים הבאים:
שתי ציסטות צוואריות ועיבוי עורף ל4.2 מ"מ
לאור הממצאים הנ"ל רופא המטפל שלי המליץ לבצע דיקור מי שפיר.
רציתי לשאול האם :
1)האם עיבוי עורף של 4.2 מ"מ בשבוע 14+0 נחשב לעיבוי ניכר?
2) האם אפשר לדעת מה הסיכון המשוכלל מתוצאות אלה (עוד לא עשיתי ייעוץ גנטי, לא יודעת האם כדאי לעשות אם בכל מקרה אני מתכוונת לעשות דיקור מי שפיר)
3)האם כל הסימנים האלה מגדילים את הסיכון אך ורק לתסמונת דאון ואם יש תשובה שלילית למי שפיר אז זה אומר שאין בעיה? או שייתכנו סיכונים נוספים (ראיתי איפשהו שעיבוי עורף ניכר יכול להצביע גם על מומי לב).
4)האם יש מקום לעשות עוד בדיקות, כמו אקו לב עובר וייעוץ גנטי, או שאין טעם אם עושים מי שפיר?
5)האם יש טעם לעשות בדיקת חלבון עוברי אם אני עושה דיקור לפני (בשבוע 16)? או שחלבון עוברי מצביע אך ורק על דאון?
מצטערת על אורך הרשימה, אני פשוט מאוד מודאגת, מאוד אודה לתשובותכם!
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקירה מוקדמת ושקיפות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/09/20111. מאד חשוב לעשות יעוץ גנטי פרטני
2. תשובה תקינה של מי שפיר שוללת תסמונת דאון כמעט לגמרי.
מום לב אמור להיבדק על ידי US מכוון - יש להתיעץ עם רופא נשים. אם יש חשד ניתן גם אקו לב עוברי.
3. חלבון עוברי נותן מידע פרוגנוסטי מעבר לקביעת סיכון לבעיה כרומוזומלית. לא מזיק לבצע אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאילתי - תוצאות סקירה מוקדמת
ishkin14/09/2011תודה רבה על תשובתך!
לצערי אני לא אספיק לבצע יעוץ גנטי לפני הדיקור - פשוט אין להם תורים כרגע ואיני רוצה לדחות את הדיקור.
שאילתי היא - האם הממצאים באולטראסאונד שתיארתי (שתי ציסטות צוואריות ועיבוי עורף ל4.2 מ"מ) הם אינדיקציה בעיקר לדאון? או שהם מצביעים על אפשרות גבוהה גם לבעיות כרומוזומליות אחרות? אמרו לי שכשיש שני ממצאי אולטרסאונד או יותר אולי כדאי לבצע ציפ גנטי , אך אני מאוד מתלבטת גם בגלל יוקר הבדיקה וגם בגלל שעד כמה שהבנתי לבדיקה יש הרבה false positives.
הבנתי מרופא המטפל שלי ששני הסימנים הרכים הללו מצביעים בעיקר לדאון ושלילה של דאון כמעט וודאית שוללת את האפשרות לבעיה, אך לאחר קריאה בפורומים קיבלתי רושם קצת אחר.
מצד שני אני לא רוצה לפספס שום דבר ואם לאור התוצאות יש סיכוי גבוהה לבעיות כרומוזומליות אחרות חוץ מדאון אולי כדאי לבצע את הבדיקה בכל זאת.
אני כמובן אעשה יעוץ גנטי, אך לצערי זה יהיה כבר אחרי הדיקור.
אודה מאוד לתשובותך והמלצתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות מי צריך לעבור אותן ??אבי12/09/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם מומלץ ששני בני הזוג יעברו את הבדיקות גנטיות או מספיק שאחד מהם יעשה זאת ואם כן, האם יש המלצה/עדיפות לאישה או לגבר לבצע את הבדיקות ?.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות מי צריך לעבור אותן ?? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/09/2011מומלץ שהאישה תבצע את הבדיקות המומלצות. אם תהיה תוצאה לא תקינה, בן הזוג יומלץ להיבדק בבדיקה זו בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ראשונה דחוףשירי12/09/2011
שלום אני בת 28 הריון שני הריון ראשון תקין אני בשבוע 15 אתמול עשיתי סקירה ראשונה והכל היה תקין חוץ מזה שהודגמה נקודה אקוגנית בחדר לב שמאלי הרופא אמר לחכות לחלבון העוברי שזה עוד שבועיים יש לציין שבשקיפות עורפית +הבדיקת דם לתבחין המשולש יצא לי לפי הגיל והבדיקות 1:10000 ולפי הגיל בלבד 1:1100
האם כדאי לעשות בדיקת מי שפיר אני ממש מודאגת אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה ראשונה דחוף - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/09/2011ממצא זה כממצא בודד שכיח בהיריונות תקינים. נראה לי שהיעוץ שקיבלת מרופאך סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת חלבון עובריJane09/09/2011
שלום!
אני בת 35. הריון - שבוע 20.
עשיתי בדיקות סקר שליש ראשון+שקיפות וקיבלתי תוצאה - הסיכון ל-DS לפי גיל והתוצאות: 1:1800, כאשר רק לפי הגיל - 1:340.
לפי בדיקת סקר שליש שני (חלבון עוברי), הסיכון לפי הגיל והתוצאות: 1:427
לא נעשה חישוב כולל של שתי הבדיקות יחד.
האם זה אפשרי ואיפה יכולים לעשות את זה, כאשר בדיקות שליש ראשון נעשו במעבדות זר ושליש שני בקופת חולים, ואני צריכה שכלול של שתיהן ביחד?
למרות הגיל הגבולי ותוצאות הבדיקות הגבוליות לא הייתי רוצה לעבור דיקור מי שפיר.
מה אתם ממליצים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת חלבון עוברי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/09/2011מוטב להתייחס לסיכון הגבוה ביניהם. אין לי הסבר לפאר אבל בד"כ לא מומלץ לבצע בדיקת סקר פעמיים. אמנם הסיכון פעם שניה גבוה יותר מהראשון, הוא עדיין לא נחשב סיכון גבוה. אני ממליץ יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות נפש וסיכוןגל08/09/2011
שלום רב
אני בת 37 בעלי באותו גיל יש לי ילדה אחת שאובחנה על הספקטרוים של האוטזים היא בת 3 עוד מעט, במשפחה של בעלי יש מחלות נפש האב אספן כנראה יש לו
OCD לא אובחן באופן מקצועי, האמא נוטה לדיכאון חרדה, אח אחד במשפחה חולה בסיכזופרינה , אחות אחת עברה משבר נפשי היום היא לגמרי מתפקדת רגיל, ויש עוד 3 אחים רגילים. אצלי במשפחה יש לי אחות שסבלה בעבר מאוביסיסה ודיכאון ולוקחת ציפרלקס אבל היא מפקדת כרגיל.
שאלה היא לאור הנ"ל האם אני יכולה להביא ילד נוספ לעולם מבחינה גנטית אני מאוד רוצה אבל לא יודעת מה הסיכון אשמח לקבל פה כיוון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות נפש וסיכון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/09/2011בעיות נפש שרשמת הן מגוונות. ככלל יש נטיה משפחתית (כשאת רואה לבד) אבל בד"כ אין בדיקה גנטית ספציפית. יחד עם זאת אין בדברים האלה שולל את האפשרות לילד ילד בריא. ממליץ יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בירורשלום08/09/2011
היי, בן 26 בריא, נשוי לבחורה אפילפטית הנוטלת תרופות. כעת בשבוע השנים עשר להריונה. כאשר גילינו זאת ישר אצנו לבצע בדיקות גנטיות כדרוש. בתל השומר המליצו שאשתי תבצע רק תסמונת x שביר (בוצע,תקין) ושאת המאסה המסיבית של הבדיקות אבצע בעצמי, שכן הנני אשכנזי שלם בעוד היא מעורבת (טוניס, עיראק, יוון, סוריה וליטא). ביצעתי בהתאם, כמות מורחבת של כ-14 בדיקות אשר תודה לאל כולן תקינות. בהינתן שכך, האם עלינו לבצע בדיקות נוספות? האם היא צריכה לבצע בדיקות גנטיות בעצמה, או שעצם העובדה שאצלי תקין מכסה אותנו, לפחות מבחינה זו. לתגובתך אודה מאוד. בברכה, רז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בירור - תגובה
פרופ' אנטוני לודר12/09/2011מומלץ לבצע שקיפות עורפית, בדיקות ביוכימיות סקר ובדיקות על-שמעיות מערכתיות בתקופת ההיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)