פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי הזדקנות?
    משה
    22/10/2011

שלום,

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון.

ברצוני להעלות שאלה קצת יוצאת דופן, אני מניח.
    קרוב משפחה שלי הוא אדם בשנות החמישים לחייו, הוא סובל מפיגור קל ומבנה גופו ילדי במה היבטים: ראשית שער ראשו כלל לא האפיר, והוא נראה ממש כמו של בחור צעיר. שנית, מעולם לא צמח לו שיער פנים ולכן הוא לא מתגלח (יש לו כמובן גבות ושיער בשאר הגוף, אך מעט). שלישית, הוא נמוך מאוד, בערך כמו ילד בכיתה ה', אך לא נראה כמו גמד, אלא יותר כאדם לא מפותח.

רציתי לדעת אם תופעות שכאלה עשויות להעיד על תהליך הזדקנות מואט?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי הזדקנות?

הוספת תגובה

• אי הזדקנות? - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    22/10/2011

נשמע מעניין - אולי פתח לעניין מחקרי בנושא. אם זה רלוונטי ויש נכונות אפשרית לכך, צור איתי קשר באי מייל [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הזדקנות? - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    22/10/2011

אמנם אתה לא מפרט אבל האם האיש עבר בירור אנדוקריני מקיף? בין היתר היתי תוהה אם אין לא חוסר של הורמון גדילה ואו הורמוני הבלוטה יתרת המוח (pituitary)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפעינוח
    קורל
    21/10/2011

לכבוד :פרו"פ אוהד בירק
    שבת שלום לך לפי היעוץ גנטי לבני בן 4 השקיפות האורפית שביצעתי במהלך ההריון יצאה חריגה חשש לתיסמונת דאון ובנוסף ביצענו גם מי שפיר והבדיקה יצאה שם תקינה כיום בני נימצא מעל האחוזון של 98% היקף ראש .והראש משלוש של בני הוא שוקל 17 קילו וגובעו 94 ס"מ זה הבדיקה של יעוץ גנטי . ביגלל זה או המליץ על בדיקת תסמונת איקס השביר .אני מאוד שמחה שהירגעת אותי מבחינת הבדיקה.
    רציתי לישאול האם יש משהו שאלי לדעת מבחינת הבדיקה ?רואים משהו שלא קשור לנשאים איקס השביר ?
    בתודה קורל

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לפעינוח

הוספת תגובה

• המשך לפעינוח - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    22/10/2011

צריך להמשיך את הבירור ביעוץ הגנטי. תקבעי שם תור נוסף וישקלו אם יש צורך בבדיקות נוספות - לפי ההתפתחות שלו ובדיקה גופנית שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    קורל
    21/10/2011

לכבוד :פרו"פ אוהד בירק
    בני בן 4 הסובל מהינדפלוקס (מים בחדרי המוח ) .ובנוסף התקפי אפלפטים ליליים מקבל היום קאפרה פעמיים ביום .ובנוסף מקבל 3 פעמים ביום קרנטין המצב יותר מורכב רשמתי בקיצור את העיקר לייפני שלושה חודשיים ביקרנו אצל יעוץ גנטי והמליץ על בדיקה תסמונת איקס השביר וכך ביצענו אותה הגיע השבוע תוצאות ואנני מבינה אשמח מאוד לעזרה
    1רשום כך:תשובה מעבדה :בדיקת גנטית לתסמונת -Xהשביר (fragiIe x ).
    דווח כי לילד יש איחור היתפתחותית .
    2 בבדיקת מולקולרית בגן 1 FMR נצפה אלל אחד בן 19 חזרות בשיטת Genescan בוצע-Asuragn PCR ולא נצפה אלל מוגדל בתחום המוטיבציה או הפרה מוטיבציה.
    וודאות הבדיקה 95%. דיוק +/-2-4 חזרות .הבדיקה בוצעה בשתי דגימות בשיטות GeneScan PCRו-Asuragen .
    3 התשובה היא של בדיקת המעבדה בלבד ודרוש המשך מעקב של הרופה המפנה ויעוץ גנטי .
    מה אומרות הבדיקות .מה משמעותם .
    אשמח לתשובתך ותודה על עזרתך
    בתודה קורל

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    21/10/2011

התשובה תקינה, כלומר לא מדובר בתסמונת X שביר. ההסתמנות כפי שאת מתארת גם לא אופיינית לתסמונת זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מחלות גנטיות..
    עמית
    21/10/2011

יש לי שאלה..
    האם יש עוד קבוצות אתניות (חוץ מיהודים אשכנזים או יהודים בכלל) בעולם שנפוצה בהם מחלה גנטית קטלנית בסדר גודל שטאי זקס מופיע אצל יהודים אשכנזים?

תודה רבה (זה ממש ממש מעניין אותי)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מחלות גנטיות..

הוספת תגובה

• מחלות נפוצות בקבוצות אתניות שונות

פרופ' אוהד בירק
    21/10/2011

ישנן קבוצות רבות כאלו בעולם, בייחוד כאלו בהן נהוג היה להתחתן בתוך הקבוצה או שהחלו מ"אבות מייסדים" בודדים שמרבית בני הקהילה הם צאצאיהם. דוגמאות קלסיות הן קהילת ה-Amish בארה"ב, כפרים רבים בפינלנד ובאיסלנד, ובאזורנו - האוכלוסיה הערבית והבדואית, בה יש שכיחות גבוהה של מחלות גנטיות שאופייניות לכל קהילה/יישוב או שבט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cmv
    שש
    13/10/2011

שלום אני בהריון שני בשבוע 20 בשבוע 4 עשו לי בדיקה ל CMV בגלל שהייתי חולה ואלה התשובות: CMV IGM גבולי

CMVIGG חיובי

AVIDITY HIGH 0.73

VIDAS:NEGATIV
    היתי אצל רופא שאמר שההדבקה ישנה משום מה אני לא רגועה למי אפשר לפנות והאם ההדבקה באמת ישנה ומה עושים עם נדבקים פעם שניה בהריון והאם עכשיו כל מי שחולה לידי אני צריכה לעשות את הבדיקה הזאת עד סוף ההריון?

לקביעת תור
    סגירה
    cmv

הוספת תגובה

• cmv - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    16/10/2011

מדובר בבעיה זיהומית ולא גנטית. בעיה זו לא בתחום מומחיותי (זה פורום לגנטיקה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי ושקיפות עורפית
    סיון
    12/10/2011

שלום,

על פי תוצאות השקיפות העורפית הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון הינו 1/7667

על פי תוצאות בדיקת החלבון הסיכון הכללי על פי גיל (27) הינו 1/1200
    הסיכון לתסמונת דאון הינו 1/550

=========================
    A.F.P. for Pregnancy 0.52 MoM 0,20 - 1,99 .(.*........).
    A.F.P. for Pregnancy 24.9 ng/ml
    HCG (Pregnancy) 1.41 MoM 0,16 - 2,99 .(...*......).
    HCG (Pregnancy) 38.8 U/ml
    Estriol (uE3, pregnancy) 0.82 MoM 0,16 - 4,00 .(.*........).
    Estriol (uE3, pregnancy) 1.2 ng/ml
    ==========================
    Maternal age-related risk 1/1200
    תדילל יטסיטטסה ןוכיסה והז
    ליג יפל ןואד תנומסת םע קונית
    .תקדבנה
    Down's Syndrome Risk 1/550
    Trisomy 18 Risk 1/10000
    ====================

האם יש צורך לבצע דיקור מי שפיר? או לפנות לייעוץ?

תודה.

הוספת תגובה

• חלבון עוברי ושקיפות עורפית - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    16/10/2011

בפורום ניתן מידע כללי על בדיקות גנטיות ומחלות. לא ניתן לתת יעוץ פרטני כן או לא לעשות בדיקת מי שפיר. אני ממליץצ לפנות ליעוץ פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו לא בסדר
    ליאורה
    11/10/2011

לאיזה רופא עליי לפנות כדי לברר?
    אני חושבת שייתכן ויש פה משהו גנטי תורשתי, או מחלה אוטואימוונית.נולדה עם המנגיומה ביד ועם צהבת חזקה שהסתבכה הגיעה לטיפול נמרץ בגלל אנטיביוטיקה -עלי להוציא את התיק מהארכיון ולברר מה בדיוק קרה שם.
    יש קפיצות בשינה, היפראקטיביות מלידה, נטיה לנפילות כילדה,לאחרונה גירודים ופריחה כמו סרפדת....פריחה על הפנים-אולי אקנה, כאבי בטן, כאבי ראש....בת 12, למי לפנות?תודה
    שנה טובה
    LIPEMIC INDEX NORMAL
    HEMOLYTIC IND. NORMAL
    ICTERIC INDEX NORMAL
    GLUCOSE 94.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (......*..)
    ALK.PHOSPHAT. 135.00 U/L ( 80.00- 405.00) (.*.......)
    ALT(GPT) 17.00 U/L ( 5.00- 40.00) (..*......)
    AST(GOT) 18.00 U/L ( 5.00- 40.00) (..*......)
    BILIRUB.TOTAL 0.90 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.....*...)
    BUN 9.00 MG/DL ( 4.60- 21.00) (.*.......)
    CALCIUM SERUM 9.50 MG/DL ( 8.40- 10.40) (....*....)
    CREATININE SER. 0.70 MG/DL ( 0.40- 1.00) (....*....)
    SODIUM SERUM 140.00 MMOL/L ( 134.00- 145.00) (....*....)
    POTASSIUM SERUM 4.60 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (.....*...)
    IRON 110.00 UG/DL ( 50.00- 120.00) (.......*.)
    PHOSPHORUS 5.30 MG/DL ( 3.00- 5.90) (......*..)
    URIC ACID 5.00 MG/DL
    FREE T4 12.40 PMOL/L ( 11.50- 22.70) (*........)
    TSH 0.80 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (*........)
    FERRITIN 31.40 NG/ML ( 10.00- 291.00) (*........)
    WBC 5.50 K/UL ( 4.00- 10.00) (.*.......)
    NEUTROPHILS 3.00 K/UL ( 1.70- 5.70) (..*......)
    NEUTROPHILS % 54.40 % ( 39.00- 59.00) (......*..)
    LYMPHOCYTES 1.90 K/UL ( 1.40- 3.60) (.*.......)
    LYMPHOCYTES % 34.90 % ( 20.00- 48.00) (....*....)
    MONOCYTES 0.40 K/UL ( 0.08- 0.90) (...*.....)
    MONOCYTES % 6.40 % ( 2.00- 9.00) (.....*...)
    EOSINOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.60) (..*......)
    EOSINOPHILS % 3.90 % ( 0.00- 6.00) (.....*...)
    BASOPHILS 0.00 K/UL (

לקביעת תור
    סגירה
    משהו לא בסדר

הוספת תגובה

• יש במשפחה

ליאורה
    11/10/2011

סכרת,דלקת פרקים,קרוהן,ברונכיטיס כרונית,אסטמה,האבא ממוצא איטלקי אז חשבתי אולי לבדוק עודף ברזל (המוכרומטוסיס) או חלילה טלסמיה...
    יש עייפות רבה לצד היפראקטיביות,ויש תחושה שמשהו נוירולוגי או במערכת העצבים לא בסדר.
    כיצד לפעול בצורה הטובה והיעילה ביותר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש במשפחה - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    16/10/2011

הנבון ביותר יהיה להגיע לרופא ילדים טוב - כשהמסגרת העדיפה היא אולי במסגרת אשפוז יום בבית חולים באזור מגורייך. באים לבדיקות אינטנסיביות וחשיבה מרוכזת מבלי להישאר לאישפוז ממש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורה אחד נשא ל CF
    כהן
    10/10/2011

שלום רב,

בעלי ואני נבדקנו בדיקות גנטיות לפי ייעוץ גנטי בקופת חולים. בעלי אשכנזי משני הוריו. אני חצי אשכנזיה וחצי ספרדיה.
    אשמח לעצתכם בשני נושאים.

הראשון-
    בעלי נמצא נשא ל CF בעקבות כך נבדקתי גם אני ונמצאתי לא נשאית.
    אני מבינה שהגן לא דומיננטי.
    ובכל זאת קבלנו מכתב שההסתברות שהתינוק יהיה חולה הוא 1:1500.
    שאלתי היא- חשבנו שאם לא שנינו נשאים, אין אפשרות שהתינוק יהיה חולה. האם תוכלו להבהיר איך במצב כזה יש עדיין סיכוי שהתינוק יהיה חולה?
    האם זה במקרה נדיר ובו משום מה הגן שלי לא "יעבור" לתינוק והגן החולה של בעלי יעבור?

השני-
    כיוון שבעלי יותר אשכנזי הוא נבדק ל 15 מחלות ואני רק לX שביר.
    הוא לא נמצא נשא לאף מחלה חוץ מ CF.
    לכאורה, יש סיכוי שאני נשאית לכל ה 14 מחלות וחמור מכך, לאלו הדומיננטיות.
    לפי ההגיון, אני אמורה גם כן להבדק לכל המחלות שהומלצו לנו ובעיקר לאלו הדומיננטיות. האם לא כך? לא קבלנו הנחיה כזו מהקופה וזה לא נראה לנו הגיוני.

אציין שהיינו בייעוץ גנטי בקופת חולים אצל מומחה אולם לא הצלחנו למצוא תשובה לשאלתינו.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הורה אחד נשא ל CF

הוספת תגובה

• הורה אחד נשא ל CF - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    16/10/2011

1. בדיקות סקר אינן בדיקות אבחנתיות. מטרתן לצמצם סיכון. בדיקה שלילית לא שוללת באופן הרמתי את האפשרות לחלות במחלה כי יש מצבים נדירים שאינם נבדקים על ידי בדיקת סקר.
    2. אם בעלך שלילי ואת נבדקת ל- FRAXA אין הוריה רפואית שאת תבדקי למחלות אלו. אין מחלות דומיננטיות ברשימה הרגילה של מחלות סקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול בתשובה

כהן
    18/10/2011

שלום,
    אני חושבת שיש בלבול כי התשובה לא שייכת למה ששאלנו.
    האם תוכלו לענות על שתי השאלות שנשאלו?
    בתודה מראש.
    מש' כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול בתשובה - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    18/10/2011

התשובה של ד"ר לודר עונה על שתי שאלותיכם. להבהרה, אחזור עליה בכל זאת במילים אחרות:
    1. הבדיקה ל-CF איננה בודקת את כל הגן אלא את המוטציות השכיחות בגן זה. לכן הודאות שאת לא נשאית איננה מוחלטת ולכן התשובה שניתנה לכם היא שנותר בכל זאת סיכון קטן מאוד לצאצא חולה בכל זאת. ניתן בתשלום ניכר (מכספכם) לבדוק דרך מכון גנטי ליותר מוטציות או אף לקבוע את הרצף של כל הגן אצלך על מנת להגיע לדרגת ודאות יותר ניכרת, אך על פי רוב זה לא נהוג במצב זה.
    2. בדיקות הסקר (פרט ל-X שביר) הן כולן למחלות רצסיביות ולא דומיננטיות. לכן אם בעלך איננו נשא של אף מחלה מאלו שבבדיקות הסקר, אין צורך לבדוק אם את נשאית או לא, כי רק עובר עם שני עותקים לא תקינים יהיה חולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות smn
    טלי
    09/10/2011

אני בשבוע 15 בשקיפות עורפית ובאולטרסאונד נאמר לי שהכל בסדר והכל תקין ב"ה
    לפני יומיים קיבלתי את תוצאות הדיקות הסקר הגנטי ונאמר לי שאני נשאית של גן ניוון שרירים smn יש לציין שהייתי בשוק מוחלטטט אינני מכירה אף אדם לא במשפחה הקרובה ולא ברחוקה חולה במחלה זו משניי הצדדים , בעלי לא נבדק נאמר לי שאין טעם ובאם יצטרך יזומן אף הוא מחר הוא הולך להיבדק אף הוא רציתי לדעת מה קורה אם הוא לא נשא של הגן ?ומה קורה אם חס וחלילה הוא כן , זה הריון ראשון שלי ואני מאוד לחוצה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות smn

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות smn - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    09/10/2011

אם בעלך לא נשא של הגן (הסיכוי שהוא לא נשא הוא 98%) הסיכון למחלת השרירים בעובר קטן ביותר - קטן מ-1:2000. אם יימצא שבעלך בכל זאת נשא, הסיכון לממחלה בעובר יהיה 1:4 ויומלץ ביצוע בדיקת מי שפיר לבדוק אם העובר חולה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על התשובה

טלי
    10/10/2011

תודה רבה רבה נרגעתי( בנתיים אני מקווה לקבל את התוצאה ושבע"ה בעלי לא נשא של הגן כדיי שאני לא אצטרך לעשות את המי שפיר ובכלל כל הסיפור הזה ) חג סוכות שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון CPS OR OTC
    סברי דנפירי
    08/10/2011

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון CPS OR OTC

הוספת תגובה

• תיקון CPS OR OTC - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    09/10/2011

אין שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה שלי עם היפר אמונימיה בדם
    סברי דנפירי
    08/10/2011

פרופ אוהד בירק האמוניה מגיעה לרמות גבוהות של 600 הייתה אצלך במכון גיניטי בבאר שבע כמה פעמים
    אני רוצה לעשות בדיקה גיניטית בכדי לדעת איזו אנזים פגום אצלה חלק אמרים CPS וחלק COT אני מוכן לעשות את הבדיקה באופן פרטי בישראל או בעולם הילדה כרגע מאושפזת במצב קשה בטיפול נמרץ זה חשוב מאוד לחייה תודה מראש

הוספת תגובה

• הילדה שלי עם היפר אמונימיה בדם - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    09/10/2011

תצרי איתי קשר בהקדם בטלפון למכון הגנטי 08-6403439 . תאמרי שביקשתי שיעבירו את השיחה גם אם אני באמצע פגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות פיש עזרה דחופה בבקשה
    חגית
    05/10/2011

בבדיקת מי שפיר ופיש לכרומוזומחם ספציפיים 7,18 (אשר בבדיקת סיסי שיליה תוצאה בעייתית) נמסרה תשובה בע"פ שהבדיקה תקינה .
    במכתב שהגי כתוב: " 99% מהתאים הראו 2 זינגלים של כרומוזופ 7 (צנטרומר 7)"
    " 99% מהתאים הראו 2 זינגלים של כרומוזופ 18 (צנטרומר 18)"

האם אכן תקין ?
    מה עלי לעשות?

בת 42 שבוע 20.

תודה רבה

הוספת תגובה

• תוצאות פיש עזרה דחופה בבקשה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    06/10/2011

השתובה תואמת מה שנאמר בטלפון.
    אם את צריכה יעוץ נוסף יש לפנות ליועץ גנטי פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה משולבת
    אני
    02/10/2011

שלום,
    בת 34.10 בהריון לאחר IVF ICSI שבוע 18.
    האם אתה ממליץ לאור התוצאות לבצע בדיקת מי שפיר?
    PAPP-A 1.28 MOM 0.47
    AFP 29.5 MOM 0.71
    HCG 42.0 M0M 1.36
    UE3 0.93 MOM 0.93
    INHIBIN-A 307 MOM 1.79
    NT 1.00 MOM 0.96

לפי גיל 1:380
    לפי גיל ובדיקות 1:1100

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה משולבת

הוספת תגובה

• בדיקה משולבת - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    03/10/2011

על פי תוצאות הבדיקה אין המלצה לביצוע בדיקת מי שפיר במימון משרד הבריאות או קופ"ח על פי הקריטריונים של משרד הבריאות. מובן שאם את מעוניינת בבדיקה בכל זאת, ניתן תמיד לשקול בכל זאת לבצע בדיקת מי שפיר במימון עצמי (בהשתתפות הביטוח המשלים). תשובה זו איננה תחליף להתיעצות עם רופא הנשים או יועץ גנטי פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קריוטיפ
    לימור
    02/10/2011

לרופאי הפורום שלום רב,
    לאחר שתי הפלות, הופניתי ע"י רופאת הנשים לבדיקת קריוטיפ. ברצוני לדעת כיצד הבדיקה מתבצעת ומה משמעותה. אני חברת הכללית והופנתי לבי"ח לביצוע הבדיקה ולבעלי, שהוא חבר במכבי, נאמר שזו בדיקת דם שמתבצעת במרפאת האם.
    האם בדיקה זו לא מחייבת את שנינו לבצעה באותו המקום?
    תודה מראש על תשובתכם,
    לימור

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קריוטיפ

הוספת תגובה

• בדיקת קריוטיפ - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    03/10/2011

זו בדיקת דם פשוטה. אין חשיבות היכן היא מתבצעת - יכולה להתבצע במקומות שונים. ההתוויה בסל הבריאות לבדיקה היא במקרה של שלוש הפלות ומעלה, אבל אם ישארו לכם את ביצוע הבדיקה במימון הקופה, אשריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לימור
    03/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ גנטי

אורית
    23/09/2012

שלום . אני בת 42 .היו לי 3 הפלות רצופות -אין עדיין ילדים. היינו מעוניינים לעשות בדיקות גנטיות . באילו בדיקות מדובר ? אנו חיים בחו"ל . האם על שנינו להבדק או שמספיקה בדיקה שלי.מהי עלות הבדיקה ? אשמח לקבל תזובה מפןורטת . תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ גנטי - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    27/09/2012

מעבר לבדיקות סקר גנטיות, מומלץ עקב 3 הפלות בעבר לבצע בדיקת קריוטיפ karyotype לשני בני הזוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CF בעקבות מעי אקוגני
    מיכל
    02/10/2011

בסקירה שבוע 16 גילו אצל העובר שלי מעי אקוגני שיכול להראות שיש CF - עדיין לא עשיתי סקירה שנייה (אני עושה בשבוע 23)

אני עשיתי את הבדיקות הגנטיות הרגילות לפני ההריון ויצא שלילי לCF. לאחר הממצא של המעי האקוגני המליצו לנו שבעלי יעשה גם כן את הבדיקות לCF פלוס מורחבות בפרטי או דרך הקופה.

מכיוון שאני כבר עשיתי את הרגילות , רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות רק לי את הבדיקות הגנטיות המורחבות או שחייבים לעשות לבעלי גם כן. בעלי ממוצא בעורב חצי אשכנזי חצי מזרחי ולכן הבנתי שהסיכוי שיש לו משהו הוא נמוך ביותר.

יש לומר שכאשר עשיתי בדיקת מי שפיר (שבוע 19) הפרןפסור המבצע בהתחלה אמר שנראה שהאקוגניות נעלמה ואז כששאלתח אם עדיין צריך בדיקות גנטיות מורחבות אמר שהוא לא יכול לתת לנו תשובה מדויקת לגני האקוגניות

לקביעת תור
    סגירה
    CF בעקבות מעי אקוגני

הוספת תגובה

• CF בעקבות מעי אקוגני - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    02/10/2011

CF הינו רק סיבה אחת למעי היפראקוגני. חלק מין העוברים עם ממצא זה בריאים ללא כל בעיה אבל יש גם תסמונות אחרות נדירות יותר שקיימות. CF הינה מחלה שעוברת בתורשה אוטוזומלית רצסיבית לכן אם הורה אחד אינו נשא המוטציה (לאחר בדיקה יסודית מורחבת) אין צורך שההורה השני ייבדק. יחד עם זאת, אם דיוק הבדיקה אינה גבוה מאד ואם יש ממצא בתינוק שיכול לכוון לCF, עדיף גם לבדוק את ההורה השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה