מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהמורן11/08/2011
שלום אני שבוע 38+5 הריון ראשון כל סקירות המערכות היו תקינות וכן בדיקת מי שפיר(עקב שני סימנים רכים) היתה תקינה.כמו כן כל בדיקות הווירוסים והזיהומים יצאו שליליות.
עד שבוע 33+4 כל מימדי האובר היו תואמים את שבוע ההריון:
BPD-82.2-תואם לשבוע 33
H.C-291-תואם לשבוע 32
בשבוע 37+2 התחילה סטטיה בהיקף וגודל הראש של כ-3 שבועות:
BPD-85-מתאים לשבוע 34+2
HC-307 -מתאים לשבוע 34+1
כמו כן הופנתי לבדיקת(בשבוע 37+2) מוח מכוונת שתוצאותיה היו:
צורת גולגולת :תקין
חדרי מוח ליטרלים:6 מ"מ
כורואיד פלקסוס:תקין
קו האמצע וה-CAVUM S.P -נצפה
כיום ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ובה הייתה סטטיה של 4 שבועות בהיקף הראש וגודל הראש מגיל ההריון כמו כן הערכים כמעט ולא השתנו מהבדיקה הקודמת:
BPD-85,2-מתאים לשבוע 34+3
HC-309-מתאים לשבוע 34+3
(יש לציין כי ערכים הללו לאחר מדידתם אצל הטכנאית נמדדו גם עלידי רופא לסיכון גבוה ונתקבל עצלו BPD-85,HC-315 )
1.השאלה שלי האם לפי נסיונך ולפי שכלול כלל התוצאות האם תוצאות כאלו מצביעות לרוב על בעיה כלשהיא באובר?האם לפי שכלול כלל התוצאות לפי דעתך העובר יהיה בריא?
2.למה לפי דעתך נעצרה פתאום גדילת הראש של העובר?
3.מה לפי דעתך עלי לעשות בשלב הזה של ההריון?
4.האם התוצאות הלללו יכולות עדיין להשתפר עד ללידה?
5.ממה יכול לנבוע סטייה כזאת במימדי הראש האם סטטיה זו היא שכיחה בגיל ההריון הנ":ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ' אוהד בירק12/08/2011מדובר בפער משמעותי שככל הנראה הולך וגדל. אומנם ייתכן בהחלט שהעובר תקין, אבל קיימות אפשרויות רבות של אבחנות בעייתיות בהקשר זה, שבחלק ניכר מהן יש תיפקוד מוחי פגום. בדיקת מי שפיר תקינה פוסלת רק חלק קטן מאפשרויות אלו. צריך לזכור שאם יש עדות לבעייה משמעותית בעובר ישנה אפשרות לפנות לועדה להפסקת הריון בכל שלב בהריון - לכן הדיון במקרה זה, גם בשבוע 38, איננו תיאורטי בלבד. עצתי היא לפנות בדחיפות - ישר ביום ראשון - ל-MRI מוח עוברי וליעוץ גנטי דחוף -שם תקבלי הסבר על המימצאים, המשמעויות האפשריות ואפשרויות הפעולה בשלב מתקדם זה של ההריון, ותוכלו על בסיס זה להחליט אם לפעול או לא. בפנייה הן ל-MRI והן למכון גנטי יש להדגיש את הדחיפות המיידית. אגב, MRI יכול לזהות חלק מהבעיות, אבל MRI תקין לא פוסל את האפשרות שיש בעייה בכל זאת - ולכן חשוב גם מעקב אולטרסאונד - האם הפער ממשיך להתרחב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מורן12/08/2011פרופ שלום רב,לתזכורת כי הנני בשבוע 38+6
בעקבות המלצותיך ניגשתי היום למיון יולדות ונבדקתי ע"י רופא הריון בסיכון שמדידותייו היו מעט שונות (ויותא מעודדות ) ממה שנמדד אתמול לפ י תשובותיו
BPD;85 -מתאים לשבוע 34+2
HC;319 -המתאים לשבוע 36
שתשובות הללו סבירות כלומר 2 -3סטיות תקן שמבחינתו זה בסדר
כמו כן הוא בדק את גודל העונה הקדמית ורשם כי היא באחוזון 25
כאשר מידותיה היו 3.4.6.6
השאלה שלי איך יכול להיות הפרש כזה גדול (שמשנה את כל התמונה לגבי גודל הראש בין אתמול לבין הבדיקה היום)????למי להאמין לרופא של היום או לטכנאית של אתמול?
מה אומרת התשובה לגבי העונה הקדמית האם היא תקינה? האם זה יכול להעיד יחד עם שאר מימדי הראש כי אין מיקרוצפליה?
מה זה אומר 2-3 סטיות תקן האם זה עדיין נחשב לתקין? מתי זה לא נחשב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' אוהד בירק13/08/2011פני ביום ראשון בבוקר ליעוץ גנטי מסודר אליו תביאי את כל הנתונים. ותנסי להגיע ל-MRI במקביל. הפורום הזה לא מהווה תחליף לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפ גנטינגה09/08/2011
האם מוצדק לבצע בדיקת צ'יפ גנטי אחרי סקירה מורחבת בה נצפתה כליה אגנית שמאלית אקטופית מדיאלית ונמוכה, קטנה ב 30% מהימנית.
בדיקת מי שפיר תקינה.
גיל 41* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ גנטי - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/08/2011המידע על מידת הסיכוי לקבלת מידע מועיל בצ'יפ גנטי בהקשר זה מאוד מצומצם. בהנחה שבדיקת מי שפיר מבוצעת ממילא בגלל הגיל, השיקול היחיד נגד הוא כספי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת x-inactivation והשלכותיהעתליה08/08/2011
שלום,
בבדיקה שאחותי עשתה הסתבר כי יש בעיה עם הגן הנ"ל וכתוצאה מכך לא ניתן להוליד בנים מחשש למומים. יש לציין שיש לה כבר ילד אחד עם פיגור שלא הובחנה הסיבה הקונקרטית עד כה. שאלותיי הן - 1. למיטב ידעתי תופעה זו מתרחשת בבנות באופן נורמלי אז מה הקשר דווקא לבעיה בהולדת בנים בריאים? 2. האם העובדה שלאחותי יש את הבעיה מעידה בהכרח שגם לי יש את הבעיה בגן זה? 3. היכן אני יכולה למצוא מאמר מדעי בהקשר לבעיה הספציפית הנ"ל (ניסיתי מאמרים באינטרנט אך לא מצאתי מאמר שמקשר בין הולדת בנים עם מומים ובעיה בגן..)
תודה מראש, עתליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת x-inactivation והשלכותיה - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/08/2011לאישה יש שני כרומוזומי X , כאשר בכל תא בגוף האישה אחד משניהם עובר אינאקטיבציה, כלומר איננו פעיל. במילים אחרות, לגבי מרבית הגנים שעל כרומוזום X, רק אחד משני העותקים שיש לאישה פעיל בכל תא. האינאקטיבציה של אחד מכרומוזומי ה-X היא אקראית, כלומר בממוצע בכ-50% מהתאים בגוף האישה פעיל אחד מה-Xים בעוד שבכ-50% הנותרים פעיל ה-X השני. מכאן, שאם יש מוטציה בגן באחד משני כרומוזומי ה-X של אישה, העותק התקין הוא היחיד שפעיל ב-50% מהתאים ולכן על פי רוב מחלות בגלל מוטציה בגן שעל כרומוזום X לא תבואנה לידי ביטוי אצל נשים. ישנם מקרים בהם יש skewed X inactivation, כלומר הטייה של השתקת כרומוזום X: כלומר, ההשתקה של כרומוזומי X איננה אקראית, ואחד משני העותקים מקבל עדיפות. מובן שאם אצל אישה לה יש מוטציה על גן בכרומוזום X דווקא העותק עם המוטציה הוא הפעיל ברוב התאים, הסיכוי שתופיע אצלה מחלה עקב מוטציה זו גובר משמעותית. לגבי המקרה הספציפי אצל אחותך - על פי המידע המועט שניתן כאן - במקרים מסוימים הטייה משמעותית באינאקטיבציה של X אצל אישה לפעמים משמשת ככלי לזיהוי סיכון מוגבר לכך שמחלה בבנה היא בגלל מוטציה בגן בכרומרוזום X. לסיכום - הדרך הנכונה היא שתקבלי מאחותך את כל המידע הרפואי שיש לה בעניין זה - כולל תשובות בדיקות שבוצעו בעניין זה לה ולבן - ותפני עם המידע הזה ליעוץ גנטי. שם יסבירו לך בפרוט את המימצאים ואת המשמעות האפשרית לגביך - אם בכלל, יראו על פי מידע זה אם יש בכלל מקום לחשש כלשהו אצלך, ואם כן - יבצעו בדיקת דם בהתאם.יש יתרון מסוים בכך שתעשי את הבירור באותו מכון גנטי בו נבדקו אחותך ובנה - אם כי זה לא הכרחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון בעיה גנטית בילדזאב גולן07/08/2011
יש לי ילד עם עיכוב התפתחות ופגור קל. מה הבדיקות הנדרשות על מנת לוודא אם הבעיה היא גנטית?
האם לאבחן ולקבוע כי יש לו בעיה גנטית רק על ידי בדיקה על ידי רןפא מומחה כמו נוירולוג?
האם לצורך האבחנה נדרש לבדוק את שאר בני המשפחה?
או האם על מנת לקבוע שיש לו בעיה גנטית נדרש לבצע סדרת בדיקות הכוללת בדיקות דם, צילומים ועוד?
בתודה
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון בעיה גנטית בילד - תגובה
פרופ' אוהד בירק08/08/2011רצוי להתחיל בנוירולוג והתפתחות הילד ולהמשיך עם כל המידע הרפואי מבדיקותיהם לרופא גנטיקאי שיחליט כיצד להמשיך. כל זה במסגרת קופת חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה אחת האם תורשתילוני07/08/2011
שלום,
אבי התינוק שלי גילה בבגרותו שיש לו כליה אחת.....נשמע הזוי אבל קורה......
אני בחודש ראשון להריון ודי היסטרית מהסיפור. האם זה תורשתי? אם כן איזה הסתברות יש ללדת ילד עם כליה אחת...אגב, יש לו ארבעה ילדים ולכולם שתי כליות .אשמח לתגובה בהקדם, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אחת האם תורשתי - תגובה
פרופ' אוהד בירק08/08/2011לכיליה בודדת יש נטייה תורשתית - כלומר יש סיכוי מעט מוגבר שתהיה כיליה בודדת לעובר, אם כי מרבית הסיכויים שהכל יהיה תקין. יש לזכור שגם אם תהיה כיליה בודדת, הרי שהחיים עם כיליה בודדת תקינים - כפי שחיי אבי עוברך תקינים להבנתי. סיכום: תרגעי, הכל יהיה בסדר, ובסקירה מוקדמת כבר ניתן יהיה לראות שיש שתי כליות ובסקירה מאוחרת לוודא שכל מערכת הכליות תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוט אדםאיתי07/08/2011
שלום רב.
שאלתי היא היפוטטית. במידה וישבטו שני אנשים ממקור זהה. האם אותם אנשים יפעלו , יחשבו , יתנהגו באופן זה ודטרמניסטי? כלומר תתבטל מהם הבחירה החופשית וניתן יהיה לצפות את התנהגותם?
אני עורך עבודה בנושא ואשמח לתשובות או הפניה למאמרים שעוסקים בכך.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוט אדם - תגובה
פרופ' אוהד בירק08/08/2011אדם מורכב מהגנטיקה והסביבה. הגנטיקה הזהה תכתיב קווי דמיון רבים גם בהתנהגות ובמחשבה, אבל עדיין יהיה שוני רב ביניהם בגלל הסביבה השונה, החווית השונות שיעברו בחיים וכדומה. בעצם, ניסוי זה נעשה כבר עשרות אלפי פעמים - בתאומים זהים. שם אבל גם הסביבה בה הם גדלים דומה מאוד בעוד שהסיטואציה שאתה מתאר מקבילה יותר לזוג תאומים זהים שהופרדו מייד לאחר הלידה. בקיצור - תשאב מהסיפרות לגבי תאומים זהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף CMVמירב06/08/2011
שלום,
אני בשבוע 10 וגילו שנידבקתי ב CMV בשלושה חודשים אחרונים
החלטנו להמשיך את ההריון עד בידקת מי שפיר
במידה והעובר לא נדבק - האם יש סיכוי להדבקה לאחר בדיקת מי השפיר ועד סוף ההריון? מה אז סיכוי לפגיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף CMV - תגובה
פרופ' אוהד בירק08/08/2011בדיקת מי שפיר בעניין זה אמינה אם נעשית בשבוע 22 ואילך. לגבי מידת אמינותה, נא להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות או רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותדפנה03/08/2011
שלום,
אני ממוצא תימני מלא ובעלי ממוצא אשכנזי מלא
לפני ההריון ביצעתי בדיקות גנטיות לפי הגנומטר של מכבי, והבדיקות היו ל-
X שביר, CF, SMA, חירשות-קונקסין.
כעת אני בתחילת ההריון, ורציתי לשאול לגבי מחלות נוספות שלא בדקתי האם לפי המוצא שלנו כדאי שנבדוק:
טיי זקס
דיסאוטונומיה משפחתית
קנאוון
כמו כן האם הבעל צריך לבדוק SMA למרות שאני שלילית(זה משהו שרופאה אמרה לנו)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/08/2011מהות גנומטר הינו לחלק את הבדיקות הקיימות לאלו שרלוונטיות לזוג הספציפי, אלו לשקול בחיוב, אלו שפחות שכיחות ואלה שחומרתן פחותה אבל כדאי לשקול ואלו שלא רלוונטיות.
אם את מעונינת לקבל פירוט נוסף ולשקול ביצוע בדיקות נוספות עליך לשוב ולחזור להדרכת גנומטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימדי ראש קטנים ב-3שבועותמורן02/08/2011
שלום רב,
הנני בהריון ראשוןן שבוע 37.2
היום בבדה שגרתית התגלה כי מימדי הראש קטנים בכ-3 שבועות לעומת גיל ההריון.
להלן תשובות בדיקות אולטראסאונד:
85 מ"מ (מתאים לשבוע 34+1)-BPD
306מ"מ (מתאים לשבוע 34+1)-HEAD CIR
325 מ"מ (מתאים לשבוע 36+2)-AB.CIR
יחס HC/AC 95
73.8 מ"מ (מתאים לשבוע 37+6 )
גיל ההריון US 35+5
הערכת משקל 2880
לאור הממצאים הללו(מימדי ראש קטנים ב-3 שבועות) בפורומים השונים היה רשום כי יש לפנות ליעוץ גנטי על מנת לברר אם לא קיימת בעיה כרומוזונלית כלשהיא
השאלה שלי היא האם לאור הממצאים הללו יכולה להיות בעיה כרומוזונלית כלשהיא?
האם העובדה כי ביצעתי בדיקת מי שפיר בשלב מוקדם של ההריון (בעקבות ציסטות צוואריות
ומוקד אקוגני בלב) ויצא תקין.היא גם מכסה את הבעיות הכרומוזנליות הנגרמות בעקבות היקפי ראש קטן?
האם יכול להיותכי למרות בדיקת מי שפיר תקינה ולאור הממצאים הללו (היקף וגודל הראש קטנים בכ-3 שבועות לעומת גיל ההריון) יכולות להיות בעיות כרומוזנליות כלשהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימדי ראש קטנים ב-3שבועות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/08/2011בדיקת מי שפיר מדויקת עד לגבול הרזולוציה של הטכניקה שבה המעבדה עושה שימוש. היא יכולה לשלול שינויים במספר הכרומוזומים ושינויים גדולים במבנהם. אין בבדיקת מי שפיר יכולת לשלול שינויים קטנים וגם לא מוטציות בDNA, אלה אם ידוע מראש על קיומם במשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה לשאלתי
אריאלה04/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מורן04/08/2011ביקשתי לבדוק בשאלתי האם לאור הערכים המצויינים יש צורך ביעוץ גנטי או שהסטייה היא עדיין סבירה ולא דורשת שום ייעוץ?
2.האם רוב העוברים עם סטטיה כזאת יוצאים בריאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/08/20111. כן צריך עיוץ
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדיקות גנטיותבעילום שם01/08/2011
ד"רים נכבדים שלום רב!
אני גבר בן 31 ממוצא מזרחי ואשתי ממוצא אשכנזי, צעירה ממני בכמה שנים (אם זה משנה)...
רציתי לדעת אם עלינו לערוך בדיקות גנטיות נוספות מעבר למומלצות ואני שואל זאת כי אני מגיע ממשפחה בה יש חרשים (אימי חרשת ואני לא בטוח אבל גם סבתה של אימי הייתה חרשת) האם אנחנו חייבים לבדוק זאת? בהסטוריה המשפחתית של אשתי אין זכר לחירשות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/08/2011לחרשות הרבה גורמים שחלקם גנטיים ולחלקם ידועיים. אם ידוע הגורם של חרשות במשפחה שלך יש לקחת פרטים רפואיים לרופא המטפל שלך ולדון עמו לגבי אופי החרשות. אם הסברה היא שמדובר בסוג תורשתי יש להתייעץ פרטני עם גנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גנטיות שלי -והולדת הילדיםמתמודדת31/07/2011
שלום,
יש לי בעיות גנטיות
אם להיות מדוייקים לא יודעת האם זאת באמת בעיה גנטית
מה שיש לי הוא
Microtia, ~ microtia-anotia
אני עכשיו עוד צעירה אבל חושבת על העתיד רבות
וחייבת לדעת בוודאות האם אני יכולה להוליד ילדים
שזה לא יקרה להם אותו הדבר מה שיש לי !!
האם אני צריכה יעוץ גנטי?
איך מתבצע התהליך? האם צריך הפנייה של רופא משפחה?
וכמה זה עולה? אני בסך הכל רוצה תשובות וואיות של הסתברות
אני לא מתכוונת ללכת עכשיו או מחר
אבל זה מאוד חשוב לי לקבל תשובות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גנטיות שלי -והולדת הילדים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/08/2011התופעה נחשבת כמום קל. מום מכל סוג יכול להיות בודד או חלק מתסמונת רחבה יותר. על פי רוב, מומים בודדים הינם ספורדיים ולא תורשתיים. יחד עם זאת, קיום מום עלול להגביר את הסיכון להתפתחות מום (אותו מום או אחר) בכמה אחוזים. עדיין סיכוי נמוך. אם מדובר בתסמונת, הסיכוי גבוה בהרבה, תלוי באזה תסמונת והמנגנון שלה.
כרגע מישהוא שואל אם צריך יעוץ גנטי, אזי ברור שכן צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- X שביריורם31/07/2011
אנחנו לקראת תהליך IVF בארה"ב. בדיקת ה-X השביר חזרה עם ההודעה הבאה:
"Fragile x Southern blot analysis and/or repeat PCR analysis are required to complete testing". המעבדה ממשיכה ומציינת שהתשובות הסופיות יגיעו בעוד שבועיים. לא נמסר מידע נוסף.
רצינו לדעת מה יכולה להיות המשמעות של תשובה כזו? האם זה חלק מהפרוצדורה הסטנדרטית או שיש למעבדה חשש, ואם כן - מה הוא עשוי להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X שביר - תגובה
פרופ' אוהד בירק31/07/2011תלוי במעבדה - מה גם שאינני יודע מה מנהגה של מעבדה זו בחו"ל. קיימת בהחלט אפשרות שהמימצא גבולי, אך ייתכן שזו השיגרה שלהם בכל מקרה. עוד שבועיים תדעו בודאות...או שתצלצלו לשאול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגס וגנטיקהשני31/07/2011
שלום הובחנתי בגילוי מוקדם כמי שיש לה סרטן המעי הגס, אני מתחת לגיל 40 גם אחותי הובחנה בגילוי פחות מוקדם (בשל המקרה ביצעתי קולונוסקופיה) גם היא מתחת לגיל 40 ביצעתי בדיקה גנטית מורחבת בדיקה מולקולרית וכל הבדיקות יצאו שליליות מלבד יציבות ב (msi_TGFOIIR (undetermined מה המשמעות של התוצאה הנ"ל (אני רגע לפני ניתוח)
בתודה מראש
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס וגנטיקה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר31/07/2011לכאורה מדובר בנטיה משפחתית למחלה זו אשר מציעה שקיימת מוטציה משפחתית. התוצאה שאת כותבת מתייחס לחוסר ייציבות לDNA מסוג מסוים בתוך תאי הסרטן וכתוצא מכך נזק לגן מסוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לוני27/07/2011תודה כלנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות במקרה של העדר נוכחותלוני27/07/2011
שלום רב,
נכנסתי להריון בעזרתו של חבר טוב שמעדיף שזהותו תשאר אנונימית, הוא גם לא נגיש ולכן בעייתי לקחת אותו לבדיקות גנטיות. מה עליי לעשות במצב כזה? האם מספיק שאדווח על מוצאו? אם הוא לא נבדק פיזית יש סיכון, שהרי מה עושות נשים מבנק הזרע? אשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללוני - עד שהרופאים יענו לך
**27/07/2011אינניי רופאה, רק בינתיים עד שהרופאים שיענו לך.
בדיקות הסקר הגנטיות מבוצעות לפי המוצאים של האנשים, ובד"כ האישה יכולה לעבור את רוב הבדיקות. אבל, יש בדיקות שלא עושים לנשים שכבר נמצאות בהיריון, כי הן כנראה יכולות להיות מושפעות או מוטות, ולכן במקרה כזה חלק מהבדיקות האלה מבוצעות בבן הזוג.
כל זה לגבי בדיקות הסקר.
לגבי שאלתך הנוגעת לבנק הזרע, אז כמי שמשתמשת בשירות זה, אני יכולה להגיד לך שבעיקר בודקים שם מחלות זיהומיות כמו איידס. לגבי בדיקות גנטיות, אני אפילו לא יודעת.
ד"א, בדיקות הסקר, כמעט כולן בודקות מחלות רצסיביות, שזה אומר שכדי שיהיה ילד חולה, או לפחות עם 25% סיכוי להיות חולה, על שני ההורים לשאת את אותן המוטציות.
אם אתם מעדות שונות מלאות, סביר שלא תהיה חפיפה בין המוטציות שלכם. אם אתם בעלי עדה משותפת, אפילו חלקית, ואת תימצאי נשאית, אז יהיה צורך לבדוק גם את האב הביולוגי.
בכל מקרה, כדאי לך להתייעץ עם המכון הגנטי הקרוב לביתך שעורך בדיקות סקר לגבי השאלות שלך, ולעשות זאת בהקדם, כי תוצאות הבדיקה לוקחות זמן.
בכל מקרה, אם אין סיפורים מיוחדים של מומים/ תסמונות או מחלות גנטיות במשפחותיכם, בדיקות הסקר הגנטיות יספיקו.
אם יש סיפור משפחתי של מום/תסמונת או מחלה גנטית במשפחה, יש לפנות לייעוץ גנטי רפואי (לבירור פרטני שלא מבוצע בבדיקות הסקר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת....
לוני27/07/2011תודה לך, מי שלא תהיי.....אז לפי מה שהבנתי ממך אני יכולה להיבדק ורק אם יש לי איזשהי נשאות רק אז יבקשו לבדוק את האב?ואם אין אז לא? לזה התכוונת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללוני, המשך עד שיענו לך הרופאים
**27/07/2011היי,
כמו שאמרתי, אני יודעת שחלק מהבדיקות לא מבוצעות לנשים שכבר בהיריון. לכן, כדאי לך ליצור קשר כמה שיותר מהר עם המכון הגנטי הקרוב למקום מגורייך (תבררי דרך קופת החולים שלך) ותשאלי אותם, עוד לפני שאת מגיעה, בקשר לכך שאת כבר בהיריון, והאם תוכלי לערוך על עצמך את כל הבדיקות.
ד"א, כדאי לך לנסות בכל מקרה לדעת כמה שיותר פרטים על האב הביולוגי לפני הגיעך לבדיקות. כמו למשל את כל המוצאים שלו (הורים, סבים), כי זה יהיה חשוב עבורך לייעוץ,(כי יכול להיות למשל אדם עם ארבעה מוצאים, כשכל סבא/סבתא ממוצא אחר),
וגם אם יש או אין מחלות או תסמונות גנטיות כלשהן במשפחתו.
ברוב מכוני בדיקות הסקר צריך לקבוע תור מראש. אם זה נעשה במענה אוטומטי ולא בדיבור ישיר, כדאי לך בכל זאת לנסות ליצור קשר עם המכון, על מנת לשאול אותו את כל השאלות,
או שבכלל הרופאים האדיבים כאן בפורום כבר יענו לך בינתיים על נושא בדיקות גנטיות בהיריון.
בהצלחה,
כלנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לענות לך תשובה
**27/07/2011היי שוב,
כן, כמו שהבנת, בבדיקות הסקר (המחלות הרצסיביות), כשבודקים את אחד מבני הזוג והכל בסדר, אין צורך לבדוק גם את בן הזוג. אבל אם בן הזוג הנבדק נמצא נשא למוטציה בגן מסוים, ובן זוגו השני יכול על פי העדה שלו לשאת גם הוא את אותה המוטציה, אז יהיה צורך לבדוק גם את בן/בת הזוג השני.
תוצאות הבדיקה לוקחות זמן, ולכן עלייך להודיע למכון הגנטי בעת שאת קובעת תור שאת כבר בהיריון - ובאיזה שבוע את, כי הם אמורים להתחשב בזה ולתת לך תור קרוב ככל האפשר, על מנת שיהיה אפשר על סמך הבדיקות האלה לייעץ לך תוך כדי היריון על בדיקת מיי שפיר או סיסי שילייה, במידת הצורך.
ושוב, מקווה שתעני בקרוב על ידי הרופאים המדהימים כאן.
כלנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות במקרה של העדר נוכחות - תגובה
פרופ' אוהד בירק28/07/2011כל מה שאת צריכה לעשות זה להתיצב לבדיקות סקר גנטיות לבדך כשאת יודעת בבירור את ארצות המוצא של אבי העובר. כל הבדיקות, כולל טיי זקס במידת הצורך, יכולות להתבצע על דגימת דם שלך. רק אם תימצאי נשאית לאחת המחלות יהיה צורך בדגימת דם של אבי העובר. או אם זה לא יהיה אפשרי - לשקול בדיקת מי שפיר עם בדיקה למחלה זו. הסיכוי שהצורך לכך יתעורר הינו קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה - וירוס JVזיוה26/07/2011
לפרופסור שלום
במשפחתי מס' מקרים של גידולים סרטניים : אב - במעי הגס, בתו - במעי הגס , בן - סרטן ריאות וגידול במוח, ובתו השניה - בהוד'קין, שעברה השתלה עצמית לפני כחצי שנה. עקב הידרדרות ראייתה נלקחו תאי מח עצם לבדיקה, שהעלתה כי יש להJCV. ככל הידוע לי ממחקר שנעשה בבלינסון ב-2005 נמצא ש 90 אחוז מגידולי המעי של נבדקים במחקר נמצאו מקטעים של הוירווס JC. האם יש קשר גנטי בין וירוס זה לבין מחלות הסרטן של בני המשפחה האחרים (אב, בן ואחות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה - וירוס JV - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/07/2011פורום הזה מתעסק בגנטיקה של בן אדם. השאלה שלך קשורה לביולוגיה של נגיפים ולכן עדיף להפנות אותה לפורום מתאים. עד כמה שאני יודע, הנגיף אינו קשור לסרטנים מחוץ למע' העיכול, וגם שם תפקידו שרוי במחלוקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)