מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקר נוגדניםאתי29/06/2011
אני לפני טיפולי ivf,כחלק מהבדיקות שנתבקשתי להעביר עליי גם לבצע סקר נוגדנים,ראוי לציין שמעולם לא הריתי ,מוצא אימי מפרס ואבי ממרוקו ואילו בן זוגי ממוצא מרוקאי,אני כרגע בבירורים איזו בדיקות עליי לעבור,עפ"י בקשת היחידה להפרייה חוץ גופית על בן זוגי לעבור בדיקת:טייזקס (בלבד),או לפחות נכון לשלב זה.אבקש המלצתך על הבדיקות ההכרחיות והמומלצות שעליי לעבור לנוכח המידע שהעברתי כאן.ידוע לי שהבדיקות מאוד יקרות ולפעמים הסבירות להופעת גן ממחלה כזו או אחרת הינו בסבירות נמוכה ביותר....מבולבלת מרוב בדיקות,
לתגובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר גנטי - תגובה
פרופ' אוהד בירק30/06/2011לאור המוצא המרוקאי המשותף,הבדיקות המומלצות כיום הן:
טיי זקס, אטקסיה, X שביר, פנקוני, CF, PCCA, SMA
הבדיקות לטיי זקס ול-CF בחינם. עלות שאר הבדיקות דרך הביטוח המושלם כ-80 ש"ח לבדיקה - יש לברר לפני הביצוע.יש לציין שצריך לבצע רק פעם אחת - לא כל הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אתי30/06/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! מי שפיר בשבוע 30גיתית29/06/2011
שלום רב
אני בבלבלה מוחלטת וצריכה עזרה.
לפני יותר מחודש היתי ביעוץ גנטי בעקבות תבחין משולש שיצא 1:488 ולפי הגיל בלבד 1:660 להלן הערכים : AFP 0.71 MOM
HCG 1.33 MOM
UE3 0.80 MOM
ביעוץ גנטי לא נלקח בחשבון קיומה של תוצאת שקיפות עורפית תקינה 1:4366 ???!!!
לאור חשד לVSD ומוקד אקוגני שהתגלה בסקירת מערכות ראשונה נשלחתי לאקו לב עובר והוסכם ביעוץ גנטי כי אם החשד מוצדק אבצע בדיקת מי שפיר בשבוע 30 ( לא התאפשר בשבוע 25-26 עקב שיליה נמוכה ודימום ). ביצעתי אקו לב עובר ושם היה הכל תקין לא vsd ולא GOLF BALL !!! אך משום מה עדיין יש המלצה לביצוע מי שפיר לאור חלבון עוברי ומוקד אקוגני.
אפשר לשאול למה לא נלקחו בחשבון שכלול של שקיפות עורפית ולמה מתייחסים עדיין למוקד אקוגני כממצא קיים למרות שאיננו נמצא ?
האם באמת במצב שלי יש הצדקה לביצוע מי שפיר בשבוע 30 ?
המון תודה מראש !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!! מי שפיר בשבוע 30 - תגובה
פרופ' אוהד בירק30/06/2011מוקד אקוגני מעלה את הסיכון לתסמונת דאון גם אם חלף בהמשך. יחד עם זאת, באמת השקיפות העורפית התקינה מקטינה משמעותית את הסיכון - אך אין דרך ברורה לאחד את כלל הנתונים לחישוב אחד. הסיכום הוא שפורמלית, מבחינה משפטית, קיום המוקד האקוגני בשילוב עם הסיכון בבדיקת התבחין המשולש - משמעותם זכאות לבדיקת מי שפיר במימון משרד הבריאות והמלצה לבצע את הבדיקה. לכן זו ההמלצה שקיבלת ביעוץ הגנטי. יחד עם זאת, לאור השקיפות העורפית התקינה הסיכון ככל הנראה יותר נמוך ואת יכולה לשקול אם לקבל את ההמלצה למי שפיר או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עובריהריונית28/06/2011
שלום,
ברצוני להתייעץ אתכם לאור התוצאות שקיבלתי:
תוצאות סקר ביוכימי טרימסטר ראשון:
PAPP-A 0.56 MoM
PAPP-A 1010 mIU/L
Free HCG 1.79 MoM
Free HCG 65.6 ng/ml
NT 0.88 MoM
NT 1.00 mm
===================== age-related risk 1/1100
Down's Syndrome Risk 1/3700
Trisomy 18 Risk 1/10000
תוצאות תבחין משולש:
A.F.P. for Pregnancy 0.90 MoM
A.F.P. for Pregnancy 32.6 ng/ml
HCG (Pregnancy) 1.47 MoM
HCG (Pregnancy) 37.8 U/ml
Estriol (uE3, pregnancy) 0.84 MoM
Estriol (uE3, pregnancy) 1.1 ng/ml
==========================
Maternal age-related risk 1/1028
Risk (Age+Biochem) 1/986
סקירה ראשונה יצאה תקינה לחלוטין (למעט שיליית פתח אחורית)
מדוע בתבחין המשולש הסיכון לפי גיל+בדיקות גדול יותר מאשר בהסתמך על גיל בלבד?
האם זה צריך להדאיג? האם כדאי לבצע מי שפיר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
הריונית28/06/2011אני בשבוע 17+4 להריוני
התבחין המשולש בוצע בשבוע 16+2
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות חלבון עוברי - תגובה
פרופ' אוהד בירק30/06/2011הפער בין 1/1028 ו-1/986 חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןעדידס26/06/2011
שלום,
אני בת 27 ולי יש את מחלת הקרוהן מזה 3 שנים. התחלתי לצאת עם בחור שהתברר לי שגם לו יש את המחלה כבר 15 שנים. לא עברנו ייעוץ גנטי
האם יש סיכון במידה ויהיו ילדים לשני הורים חולי קרוהן שגם הם יידבקו?מה השכיחות?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/06/2011המחלה לא עוברת בתורשה מנדליאנית (גן בודד) אבל יש סיכון מוגבר לילד של 2 חולים שהוא יפתח את המחלה בהמשך. יש לציין שהגורם לא ידוע אמנם ישנה הנחה שגורמים גנטיים משחקים תפקיד. יתכן מאד שגם גורמים סביבתיים חשובים, שהם כיום אינם ידועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרנסלוקציהרינת26/06/2011
שלום רב,
לבעלי טרנסלוקציה מאוזנת מסוג ( 46XX t (5;21
אני בת 30 ובעוד שבועיים אני אמורה לעבור בדיקת מי שפיר.
אני מאוד חרדה לתוצאות הבדיקה. אבקש לדעת מה הסיכויים שלעובר חלילה קיימת טרנסלוקציה לא מאוזנת והאם יש הבדל בסיכויים אם האבא נשא או האמא נשאית.
אציין, כי לא נולדו במשפחה של בעלי ילדים עם מומים.
בברכה,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנסלוקציה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/06/2011קיימת אפשרות של תינוק בריא, או עם טרנסלוקציה מאוזנת (כמו אבא) או טרנסלוקציה לא מאוזנת. במקרה האחרון, קיימת אפשרות של פגיעה בעובר ואז יהיה לקבל החלטה לגבי המשך ההיריון לאחר יעוץ. אני מציע כעת לעשות את הבדיקה ולקבל תשובה. הסיכוי גדול יותר שלא תהיה בעיה מאשר כן תהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית מבחנה ובידוד גניםנויה26/06/2011
שלום,
אם יודעים בוודאות כי שני ההורים נשאים של גן של מחלה מסויימת, האם בהפריית מבחנה אפשר לבודד את הגן הבעייתי וליצור עובר בריא?
אם זה בלתי אפשרי, אזי מה אומרים בייעוץ הגנטי לאנשים? הסיכוי למחלה הוא כך וכך אחוזים, תיכנסו להריון, תעשו לעובר בדיקה ואם הוא חולה, תעשו הפלה?
תודה על תשובתכם.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריית מבחנה ובידוד גנים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/06/2011אם הגן והמוטציה ידוע קיימת אפשרות לאבחן את המחלה בעובר עוד במבחנה בשלב 8-16 תאים. שיטה זו נקראית PID. אז ניתן לבחור בעובר אשר אין לו את המחלה ולשטול אותו לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריזומה 9 דחוףמפוחד24/06/2011
בתוצאות מי שפיר התגלו ב-50 אחוז מהתאים טריזומה בכרומוזום 9 האם להפסיק את ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריזומה 9 דחוף - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/06/2011תוצאה זו אינה תקינה והיא עלולה להצביע על תינוק עם תסמונת קשה כולל מומים, חוסר גדילה ופיגור. יש לקבל יעוץ גנטי פרטני דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטיketi23/06/2011
ערב טוב.אני בשבוע 23+1. בסקירת מערכות מוקדמת נמצאה אצל העובר ציסטה כבדית לאחר יעוץ גנטי ויעוץ באולטראסאונד מיילדתי ומנהלת מחלקת כירורגיה ילדים הוחלט שלאחר לידה יעשו US בטן לעובר.בנוסף הומלץ על אקו לב עובר שאותו יעשה ב 30.6. אך הוחלט שמדובר בציסטה כבדית פשוטה.אתמול בסקירת מערכות מאוחרת נמצאה ציסטה נוספת CPC בכורואיד ימני 5 מ"מ.הומלץ על יעוץ גנטי חוזר ודחוף כי את המי שפיר ניתן לבצע עד שבוע 24. היעוץ גנטי נקבע ל 4.7 שזה שבוע 25.נאמר לי שדבר לא דחוף. חשוב לציין אני בת 25 אם לילד בן 4 שקיפות תקינה 1.4 וחלבון עוברי 1:1270 ו 1:9999. מה עליי לעשות האם זה מצביע על בעיה רצינית וכדי לבצע מי שפיר? אם כן פשוט יקדם את העניין באופן פרטי כי אם יש בעיה עדיף לסיים את הפרשה עכשיו מאשר לאחר מכן להמתין לשבוע 30 ולבצע מי שפיר וחלילה משהו לא תקין.בבקשה המלצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/06/2011CPC נמצאים בתינוקות בריאים לעתים. אם יש גורם סיכון נוסף יש לשקול ביצוע מי שפיר לשלול בעיה כרומוזומלית במיוחד טריזומיה 18. בישראל אין מגבלה חוקית על גיל ההיריון שניתן לבצע בדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקהא23/06/2011
שלום רב,עשו לה כבר את כל הבדיקות הכי מקיפות שיכולות להיות מכיוון שהיא נולדה 2.800 והיתה קצת אפטית ולא ידעה למצוץ ולינוק -כך שהיא נכנסה לפגיה ושם עשו לה בדיקות מקיפות כולם בסדר חוץ מהממצא היחידי בבדיקה הגנטית .
האם ידוע לך כיצד חוסר בחלק מכרומוזום 22 q13מתבטא ?
תןדה על הענות חיוביית
יש לציין שהיא בת 7 שבועות היום וחיונית מאוד חוץ מזרועות ידיים רפויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/06/2011מאד חשוב התשובה המדויקת והחלק המעורב. גם חשוב לדעת עם הבעיה תוקשתית או זו מוטציה חדשה אצל התינוקת. לכן אין אפשרות לתת תשובה אחת גורפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נבידו ותכנון הריוןמשה21/06/2011
אנו רוצים לתכנן הריון ויש לנו 2 ילדים.
אני מטופל בנבידו 1000 זריקות בגלל חוסר של טסטוסטרון ואני נמצא בתהליך של הטיפול וכמו כן שנינו לוקחים סימבסטאטין 20 מ"ג בגלל כולסטרול גבוה,לא מעשנים בריאות תקינה ומשקל תקין.
האם הנבידו יכול להשפיע או לפגום בתהליך ההריון,בעייה כרומוזומלית כלשהיא לעובר?
האם כדאי/רצוי לסיים את הטיפול ולחכות ורק אח"כ לנסות להיכנס להריון, כמה זמן לחכות מהזריקה האחרונה?
האם איכות וכמות הזרע נפגעת מנבידו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבידו ותכנון הריון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/06/2011משרד הבריאות מפרסם מידע אודות Nebido באתר אינטרנט שלו. במידע הזה לא מצאתי אזכור לבעיה אצל עובר או בהריון עם האב מטופל עם התרופה. כמובן אסור לתת את התרופה לאישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת צליאקרונית20/06/2011
שלום,
שמי רונית ורציתי לדעת האם ידועות מוטציות בגן הקשור למחלת הצליאק שמשנה את ביטוי הגן או פעילות החלבון או גורמות למחלה או מצב בריאותי.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת צליאק - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/06/20112 גנים DQ2 DQ8 קשורים לסיכון לפתח מחלת קרסת. גנים לא מספיקים, צריך גם גורמים סבייבתיים שחלקם ידועיים חלקם לא. המחלה הינה אוטו-אימונית. בדרך כלל האבחנה של המחלה נעשתה על ידי מומחה ברפואת ילדים או גסטרואנטרולוג בעזרת בדיקות שאינן גנטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרשני20/06/2011
שלום אני ואחיותיי מאוד שעירות בידיים, רגליים, כתפיים, גב. מבחינת המשפחה בנות הדודות שלי משני הצדים כמעט רובם לא שעירות. שתי בנותיי נולדו שעירות גם בידיים, רגליים, כתפיים וגב למרות שמשפחתו של בעלי לא שעירה כלל. ובנותיהם של הבנות שלי גם כלל ללא שעירות אף אחת מהן. שאלתי האם עלי לערוך ךעצמי בדיקות גנטיות , האם יש משהו שמשפיע על שיעור יתר כי רק לי לאחיותי ולבנות שלייש מכל הבנות במשפחה.
מצטערת על הסרבול אבל אני לא יודעת למי לפנות בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/06/2011שיעור יתר על רקע של בריאות כללית תקינה הינה לרוב תחונה משפחתית-אתנית. אין ברוב המקרים בדיקה גנטית שעשויה לקדם הבנת המצב. במקרה של ספק יש להתיעץ פרטני ולעבור בדיקה גופנית מלאה אצל גנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי אקוגנידנה20/06/2011
אני בת 33. יש לי 4 ילדים בריאים. לפני 3 שנים ילדתי תינוק שנפטר 48 שעות עקב חמצת מטובולית בדם. לאחר בירור נודע שיש לי ולבעלי בעיה גנטית ובכל הריון ישנו סיכוי של 25% שהמקרה הזה יחזור על עצמו והתינוק לא ישרוד.
אני בהריון בשבוע 25.בסקירת מערכות לפני שבוע המעיים היו היפר אקוגניות בדרגה קרובה לעצם וכמו כן לא הודגם כיס מרה.
האם ייתכן שיש קשר בין 2 הממצאים בסקירה לבעיה הגנטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי אקוגני - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/06/2011לא ניתן לשלול קשר מהמידע (המאד חקי) שכתבת. אני ממליץ על יעוץ גנטי פרטני דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקהיעלה19/06/2011
שלום רב,
לביתי בת החודש וחצי מצאו בבדיקה גנטית לאחר הלידה חוסר חלקי בכרומוזום 22 ,זרוע 13q
תוכל לתת לי אינפורמציה לגבי חוסר זה וכיצד זה מתבטא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/06/2011השאלה כאן, מדוע הרופאים בדקו לה את הכרומוזומים? סביר להניח שיש לה בעיות רפואיות ותמונה קלינית אשר ניתן ליחס אותן לממצא הגנטי. בד"כ הביטויים של בעיות אלו משתנים מאדם לאדם כך שיש צורך לערוך בדיקות מקיפות בכל מערכות הגוף לרבות מעקב התפתחותי צמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לילדה
א23/06/2011שלום רב,עשו לה כבר את כל הבדיקות הכי מקיפות שיכולות להיות מכיוון שהיא נולדה 2.800 והיתה קצת אפטית ולא ידעה למצוץ ולינוק -כך שהיא נכנסה לפגיה ושם עשו לה בדיקות מקיפות כולם בסדר חוץ מהממצא היחידי בבדיקה הגנטית .
האם ידוע לך כיצד חוסר בחלק מכרומוזום 22 q13מתבטא ?
תןדה על הענות חיוביית
יש לציין שהיא בת 7 שבועות היום וחיונית מאוד חוץ מזרועות ידיים רפויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות גן NFדפנה18/06/2011
שלום רב,
במשפחתו של בעלי יש סבירות גבוהה לנשאות גן NF. כרגע הנושא בבדיקה מקיפה למציאת המוטציה המדוייקת.
רציתי לבדוק אם ניתן להוציא את הגן הפגום בעובר מוקפא שהיינו רוצים להחזיר בעתיד.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות גן NF - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/06/2011כיום, אין טכנולוגיה שמאפשרת הוצאת גנים פגומים מעוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנים פגמים
דורון27/06/2011אנחנו נשאים של הגן fd העשינו p.g.d נמצאו אצלנו עוברים חולים כדי מאוד מאוד לבצע את זה כי אחרי זה ויתרנו על הבדיקה הזאת ובזמן ההריון בוצע הפלה מגלל שהעוברים לא נבדקו לפני זה(אחרי בדיקת מי שפיר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)