מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצם ירך קצרה ויעוץ גנטישרון01/06/2011
שלום,
הופנתי לייעוץ גנטי עקב עצם ירך קטנה בעובר (הפער כרגע הוא ״רק״ של שבועיים, אך התופעה נראית מגמתית ומדאיגה)
בת 36, שבוע 30.
4 שאלות ברשותך:
1. האם היעוץ הגנטי הוא שלב הכרחי מבחינת תהליך (ע״מ לקבל הפנייה לבדיקות, כמו DNA, סקירה מכוונת)?
2. האם יעוץ גנטי הוא רלוונטי במידה ואין נתוני רקע על האב (אב לא ידוע)?
והאם לא עדיף לבצע ישר בדיקות DNA על התאים העובריים (שמורים מבדיקת מי השפיר שעשיתי)?
3. מה ההסתברות הכללית לבעיית נמיכות קומה/גמדות?
4. האם בדר"כ בדיקות DNA ממומנות ע״י קופות החולים? מה מחירם לערך?
תודה רבה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך קצרה ויעוץ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/06/20111. יעוץ גנטי פרטני בהחלט חיוני
2. אם יש תאים עובריים זמינים,ניתן לערוך עליהם בדיקות DNA. את זקוקה ליעוץ גנטי בכדי להחליט אם כדאי לבצע DNA, ואם כן, איזו בדיקה.
3. קיצור עצם ירך מהווה סימן שמסכן מפני האפשרות של ניכות קובה או גמדות. יחד עם זאת לפעמים מידת הקיצור בילד לא משמעותית אחרי הלידה. כל מקרה שונה. יש הרבה גורמים נוספים חשובים (עקומת העצמות, אובי, מידת הגדילה של הראש חזה בטן וידיים, משקל מעורך, תנועות הובר, מי שפיר, שליה, קיום של מומים אחרים, ועוד). אני ממליץ לקבל יעוץ גנטי פרטני דחוף.
4. בדיקת DNA נמאת בסל אם קיימת הוריה רפואית לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם חושבת כמוך
שרון01/06/2011שיש להתחיל לבדוק את הנושא במיידית,
(בניגוד לרופא המטפל שלי שטוען שפער של שבועיים לא מצריך יותר מאשר מעקב גדילה).
האם אתה מקבל גם באיזור המרכז?
אם כן- אשמח לפרטי התקשרות.
תודה רבה על הזמן והסבלנות,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם חושבת כמוך - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/06/2011לא איני מקבל במרכז הארץ. שליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דור שני לנישואי בני דודיםאנה01/06/2011
שלום,
הורי בני דודים מדרגה ראשונה, ביצעתי את כל הבדיקות שמציעה קופת החולים ליוצאי עדות אשכנז
מה הסיכונים שיש במקרה כזה? איזה בדיקות נוספות מומלץ לעשות לפני הריון ובמהלך הריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור שני לנישואי בני דודים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/06/2011נישואי בני דודים כרוכים בסיכון מוגבר שילדיהם (כלומר את) יסבלו מבעיה כמו מום למשל. אם את בריאה, אזי את אחד הרוב שלא סובלים. בנוסף, יש סיכון לירושת גן פגום משותף מאחד הסבים, אם היה ידוע קיום גן פגום מסוים במשפחתך. אם כן עדיף לקבל יעוץ פרטני נוסף לגבי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר גנטיעינת31/05/2011
שלום,
בסקר גנטי לפני ההריון בצעתי בדיקת טאי זקס ואני לא נשאית. אך האחות גנטיקה במקום אמרה לי כי מאחר ואני בהשפעת הגלולות ( עשית את הבדיקות לאחר שבועיים בערך מסיום הגלולות) עדיף שבעלי יעשה מאחר שהתוצאה יכולה להיות שגויה. האם נכון הדבר והאם בכל מקרה עדיף שהגבר יעשה?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/06/2011בדיקת DNA אינה מושפעת על ידי נטילת גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר תבחין מרובעעינת31/05/2011
שלום,
שבוע 18+2 בת 28 כמעט.
בבדיקת שקיפות עורפית הסיכון לפי גיל 1:1148
לפי גיל ושקיפות: 1:7013
לאחר תבחין מרובע (כולל אינהבין):
לפי גיל בלבד: 1:1200
לפי הגיל והבדיקות: 1:3300
בנוסף בסקירה מוקדמת נמצא מוקד אקוגני בלב, שאר הבדיקה תקינה.
הוסבר לי כי בשל הממצא הסיכויים האלה מוכפלים פי שתיים.
אם כך הסיכון 1:1650
הייתי רוצה לשמוע את המלצתך בנושא.
ואם צריך עוד פרטים בשימחה אשלח.
והאם דורש יעוץ גנטי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר תבחין מרובע - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/06/2011הריון שהסיכון לתסמונת דאון פחות מ- 1:380 לא נחשב בסיכון גבוה ולא מומלץ בדיקת מי שפיר בד"כ. כך נראה המצב שלך לפי הנתונים שכתבת. מומלץ המשך מעקב US אחרי הממצא בלב ובכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר וידר מה זה בן אדם הומוזיגוטי???נועה31/05/2011
בתשובתך לגבי LOTS, ענית "בן אדם הומוזיגוטי עשוי לפתח את המחלה בעשור שני-רביעי לחייו". מה זה הומוזיגוטי?? אנא הסבר בשפה עממית.
הכוונה נשאות של גן אחד פגום או צריך שני גנים פגומים לפתח את זה.
כשכתבת עשוי (או עלול) האם המשמעות היא שיש מקרים בהם הוא לא יפתח את המחלה ???
תודות רבות על כול המידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר וידר מה זה בן אדם הומוזיגוטי??? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/06/2011הומוזיגוט=אדם ששני העותקים של הגן זהים. אם מדובר בהומוזיגוט של אלל חולני, והמחלה הינה אוטוזומלית רצסיבית (כמו LOTS) הומוזיגוט יהיה חולה. הטרוזיגוט=אדם ששני העותקים של הגן שונים. אם עותק אחד תקין, והמחלה הינה אוטוזומלית רצסיבית, האדם יהיה נשא ולא חולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשיםמזי30/05/2011
יש לנו תינוק בן 8 חודשים הסובל מפרכוסים עקב בעיית מבנה המוחלצערנו הרב נוא נולד עם בעיות נוספות ועקב כך הופננו לייעוץ גנטי באסף הרופא עוד כשנולד. עד שקיבלנו תור נכנסנו להריון לא מתוכנן ואני בשבוע 10 ברצוני לדעת עד כמה בעיית מבנה מח יכולה להיות גנטית ולעבור גם לילד\ה שיבואו
נשמח על תשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 8 חודשים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/06/2011מציע להתקשר למכון הגנטי ולעדכנם שאת בהריון, לכן התור הפך להיות דחוף. חלק ממומי מוח הם גנטיים חלק לא. בתוך הקבוצה הגנטית יש כל ני אפשרויות של גורמים ותורשה. את צריכה יעוץ פרטני דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מזי02/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אסטריול נמוכה מהנורמהאינה29/05/2011
שלום רב,
אני בשבוע 21+3 קיבלתי תוצאה מחלבון עוברי שרמת אסטריול נמוכה MOM 0.08, היינו אצל יעוץ גנטי ולפי משהיא הסבירה ילד יהיה חולה באיכטיוזיס.(כי היה לאבא שלי)תגידו בבקשה האם ממליצים לבצע בדיקת מי שפיר? האם זה רק נטייה למחלה?ומה האחוז שזה לא יהיה?
תודה רבה מראש.
אינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת אסטריול נמוכה מהנורמה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/05/2011Icthyosis הינה תסמונת של לפחות 28 מחלות שונות, חלקן גנטיות חלק לא.
יש לקבל אבחנה מדויקת של אביך, ולאחר מכן לשוב ולקבל יעוץ גנטי פרטני. לאור גיל המתקדם של ההיריון עדיף להזדרז.
אסטריול נמוך כממצא בודד (US עובר תקין?) יכול להיות קשור לבעיות הורמונליות של העובר, בעיות חיות של העובר ו/או בעיה של השליה (זרימת דם או בעיה גנטית של השליה). היות שמדובר במצב מורכב, את צריכה יעוץ פרטני דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים וחציאמא26/05/2011
שלום
התינוק שלי בן 8 חודשים וחצי והפנינו להתפחתות הילד ושמה ממשיכים במעקב להתפתחות שלו בויזיוטרפיה ,כי יש לו טונוס שרירים נמוך,לא מרים את הראש כשמשכיבים אותו על הבטן ,הראש שלו רוב הזמן נוטה שמאלה וכמושבים אותו אז יש כמטים בצד השמלי והנטיה שמאלה והחיוך כמעט אין לו לא מחייך בקול,בקשו שנעשה בדיקות שונות ואחת הבדיקות הייתה חומצה אמינית ובתשובה יצא שיש הפרשה מוגברת של גיליצין ,האם זה אומר משהו שמפריע על ההתפתחות שלו?
ועשינו צילום מוח ויצא הכול בסדר ועכשיו נעשה בדיקה גיניטיק ,אני מפחדת שיהיה לבן שלי בעיה,
,מה יכול להיות שיש לתינוק ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 חודשים וחצי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/05/2011הממצא בשתן אינה ספציפית למצב פתולוגי. יש לברר עם גנטיקאי מוסמך במחלות מטבוליות מה פרוש כל בירור המטבולי. יש לגשת לרופא ילדים ובקש בדיקה גופנית נוירולוגית וגופנית מלאה. יש הרבה אפשרויות, חלק גנטי חלק לא גנטי, למצב של היפוטוניה שאיחור בהתפתחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע בדיקת צי'פ גנטי?מיכל26/05/2011
שלום רב. אני בת 39. בריאה בדר"כ. כעת בהריון שני שבוע 16. בבית ילד בריא . ללא סיפור משפחתי של פיגור/ בעיות גנטיות כלשהן. (אצלי יש סיפור משפחתי של טרנסלוקציה מאוזנת אבל הקריוטיפ שלי תקין.) בדיקות נשאות גנטית- הכל תקין. שקיפות תקינה (1.8 מ"מ). בסקירת מערכות התגלו 2 ממצאים "רכים"- ציסטה צווארית 5 מ"מ והרחבה קלה של אגני הכליות (סביב 3 מ"מ)
לאור הגיל + 2 ממצאים רכים אני עומדת לבצע דיקור מי שפיר. האם כדאי לדעתך לשלוח גם בדיקה של צי'פ גנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע בדיקת צי'פ גנטי? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/05/2011כעת צ'יפ גנטי אינה בדיקה שגרתית ולא בסל כי היא עדיין לא נבדקה דיו בכדי להבין מה הערך שלה במצב שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר וידר בירור נוסףנועה25/05/2011
שאלתיכם לגבי Late Onset TSD. תודה על תשובתך הראשונה אבל חשוב לי מאוד לקבל תשובות בהמשך גם על מספר שאלות נוספות, ברשותך:
- האם מדובר במוטציה של הגן הגורם ל-TAY SACHS?
- האם בבדיקות גנטיות שעוברים זוגות טרום הריון (או במהלכו) נבדקת גם המוטציה הזו (אם אכן מדובר במוטציה) ?
- בהמשך לכך, האם בבדיקה כזו, טרום הריון, ניתן לגלות אדם שהוא לא ר ק נשא אלא גם בעל סיכויים לפתח את המחלה עצמה בתצורה של הבוגרים, האם במקרה זה מיידעים אותו??
- אלו שיש להם פוטנציאל לפתח Late-Onset Tay-Sachs Disease האם יש להם תסמינים כלשהם עד התפרצות המחלה עצמה?
- האם יש אפשרות שלאדם יש גן פגום או מוטציה בגן האחראי לTay Sachs (ירש משני ההורים) ובכול זאת לא יחלה במחלה לא בינקותו ולא בבגרותו??
בתודה מראש
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר וידר בירור נוסף - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/05/2011תראו את תשובתי לשאלה המקורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת לא ידועהסמי25/05/2011
שלום רב,
ילד שעבר ניתוח בתפרי הגולגולת עקב סגירה מוקדמת, התפתחותו נורא איטית כלומר בן שנתיים רק זוחל, הרחבה בחדרי המח הליטרלים, סובל מפזילה, יד ימין כמעט ולא משתמש בה, נולד כפיסוספדדיאס ונעשה לו ניתוח כשהיה בן שנה וחצה.
האם סימנם כאלה יכולים להצביע על מחלה תורשתית מסוימת ואם כן איזה?
חשוב לי לציין שמגיל חודש אנחנו במעקב בב"ח רמבם מחלקה גנטית ולא מצאו שום דבר המתאים לסיפטומים שיש לו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת לא ידועה - תגובה
פרופ' אוהד בירק25/05/2011ישנם גנים שידוע שמוטציה בהם גורמת לסגירה מוקדמת של התפרים בגולגולת. בדיקות דם למוטציות בגנים אלו ניתן לבצע דרך המכון הגנטי בו אתם במעקב. בהלחלט ייתכן שהבירור בוצע ברמב"ם ושלא נמצאה מוטציה בגנים השכיחים יותר בהקשר זה. מציע שתמשיכו בירור שם, תבררו איתם בדיוק מה נבדק עד כה ומה ניתן להמשיך לבדוק בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פירוש המילה צללית חדשהN,HFVI24/05/2011
עשיתי צילום :מה פירוש המילה צללית חדשה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה פירוש המילה צללית חדשה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/05/2011אין אפשרות לפענח צילום בפורום אינטרנט. אנא תיגש לרופא שהפנה אותך לצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלות - Late-Onset Tay-Sachsנועה23/05/2011
קודם כל תודה על תשובתך הקודמת
ובהמשך לתשובה:
- האם מדובר במוטציה של הגן הגורם ל-TAY SACHS?
- האם בבדיקות גנטיות שעוברים זוגות טרום הריון (או במהלכו) נבדקת גם המוטציה הזו (אם אכן מדובר במוטציה) ?
- בהמשך לכך, האם בבדיקה כזו, טרום הריון, ניתן לגלות אדם שהוא לא ר ק נשא אלא גם בעל סיכויים לפתח את המחלה עצמה בתצורה של הבוגרים, האם במקרה זה מיידעים אותו??
- אלו שיש להם פוטנציאל לפתח Late-Onset Tay-Sachs Disease האם יש להם תסמינים כלשהם עד התפרצות המחלה עצמה?
- האם יש אפשרות שלאדם יש את הפוטנציאל הגנטי לפתח -Late-Onset Tay-Sachs Disease ובכול זאת לא יחלה במחלה לא בינקותו ולא בבגרותו??
בתודה מראש
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלות - Late-Onset Tay-Sachs - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/05/2011ברוב המכונים שעושים סקר גנטי TS המוציות של adult type לא נבדקות. אם ידוע מוטציה ספציפית במשפחה ניתן לבדוק אותה בהיריון.
אדם הומוזיגוט למחלה זו בדרך בריא בשנות הילדות ומפתח סימנים בעשור השני עד רביעי של חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות - Late-Onset Tay-Sachs - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/05/2011ברוב המכונים שבודקים סקר גנטי כללי, מוטציה ל TS adult type לא נבדקות. אם מוכרת מוטציה ספציפית במשפחה, ניתן לבדוק אותה בהיריון. בן אדם הומוזיגוטי עלול לפתח המחלה בעשור שני-רביעי. אני מציע שתפנו לבדיקה רפואית ויעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותקטיה23/05/2011
שלום רב.
יש לי תינוק בן 3 חודשים.
ניורולוג ילדים שלח אותנו לעשות בדיקות VLCFA, TSH, ח.אמינו בדם, ח.אמינו בשטן.
עם זאת הוא לא נתן לנו הפניות, אלא הפנה אותנו לרופא ילדים ע"מ שיתן את ההפניות הנ"ל. (אני באמת לא יודעת למה...). רופא ילדים אמר שאת הבדיקות הנ"ל לא מבצעים בקופה והוא לא יודע איפה עושים את הבדיקות האלה והוא ביקש שנברר ונגיד לו ע"מ שיוכל להפנות אותנו.
אתה יכול לעזור לנו להגיד איפה עושים את הבדיקות האלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר24/05/2011הרופא והקופה אמור לספק למטופל פתרון ולא לשלוח אותו לחפש דברים טכניים. עליך לגשת למנהל(ת) הסניף שלך (גם רופא עצמאי קשור לסניף) ולבקש מהם את השרות שמגיע לכל מטופל. בדיקות שלא נעשות במסגרת הקופה תישלחנה למעבדת חוץ לפי נהלי המעבדות של הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות לפני הריוןמושי23/05/2011
שלום רב,
אנחנו בתהליך לקראת תרומת ביצית מאוקריאנה.
זהות האם לא ידועה, לא ידוע אם היא יהודייה.
בן זוגי ממוצא מרוקאי שני ההורים נולדו במרוקו.
עבר בדיקת טייזקס ועבר בדיקת CF התורמת עוברת X שביר.
איזה עוד בדיקות מומלץ לבן זוגי לבצע?
במכון הגנטי שפניתי אליו הציעו לי לבצע המחלות הגנטיות של אשכנז ושל מרוקו.
האם יש בכל צורך?
האם יש בדיקות ספציפיות שהייתם ממליצים לבצע.
קצת מבולבלת.
תודה,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות לפני הריון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר23/05/2011מלבד X שביר שעובר בתורשה תאחיזה ל-X (ומומלץ לאם להיבדק), שאר המחלות שנבדקות עוברות כאוטוזומלית רצסיבית, כלומר המחלה עלולה להופיע אם 2 ההורים נשאים. היות שזהות האם אינה ידוע, והיא לא נבדקה חוץ מ-X שביר, ניתן לטעון שכדאי לעשות כל בדיקה אפשרית. הבעיה עם זה שזה הרבה כסף וקרוב לוודאי חלק גדול מהמחלות אינן רלוונטיות (למשל, הסיכוי שהאם דרוזית, מוסלמית, הודית וכו' נמוך). לכן היעוץ שקיבלתם נראה סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)