מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ARPKDמירון10/07/2011
שלום.
אנחנו בהריון תאומים, שבוע 16.
לבת-דוד של אשתי נולד תינוק שנפטר מיד אחרי הלידה בגלל ARPKD.
לאחיה של אותה בת-דוד אובחן נשאות לגן האחראי ל-ARPKD.
ברצוני לשאול איזה בדיקות גנטיות עלינו לעשות כדי לשלול עובר פגוע.
אציין שביצענו (היום) דיקור מי שפיר.
תודה,
מירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ARPKD - תגובה
פרופ' אוהד בירק11/07/2011ההורשה רצסיבית - כלומר כדי שהעובר שלכם יהיה בסיכון על שניכם להיות נשאים. שלב ראשון - הייתי מברר אם ידועה המוטציה הספציפית בגן זה הגורמת למחלה במשפחה. אם היא ידועה - יש לבדוק את אישתך - בבדיקת דם - למוטציה זו. אם יימצא שהיא נשאית - ניתן לשקול בדיקה שלך לקביעת רצף הגן בשלמותו (בדיקה זו איננה בסל הבריאות ויקרה). בכל מקרה, תפנו בהקדם ליעוץ גנטי אליו תביאו כל מידע שיש על מימצאי בדיקות גנטיות בעניין זה אצל החולים במשפחה או הוריהם.במקביל - תודיעו במקום בו עשיתם את בדיקת מי השפיר שישמרו DNA מהדגימה כך שאם יימצא ששניכם נשאים (הסיכוי לכך נמוך) ניתן יהיה לבדוק את העובר מבלי שיהיה צורך בדיקור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק והפריית מבחנהנויה10/07/2011
שלום,
לבן זוגי יש צליאק. האם בהפריית מבחנה אפשר לבחור עובר שאין לו גן של צליאק? האם זהו גן שניתן לזיהוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק והפריית מבחנה - תגובה
פרופ' אוהד בירק11/07/2011אין בדיקה רוטינית לגנים לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פישרינת10/07/2011
שלום,
ביום ו' עשיתי בדיקת מי שפיר. לבעלי טרנסלוקציה מאוזנת מסוג (21;5) 46XX t
החלטנו גם לעשות בדיקת פיש לכרומוזום מס' 21.
שאלתי: האם תוצאות בדיקת פיש לכרומוזום זה, יש בהן כדי להעיד על קיומה של טרנסלוקציה מאוזנת או לא מאוזנת או רק לגבי טריזומה?
הרי שהיה וקיימת טרנסלוקציה יראו בכרומוזום זה (21) עודף/חסר אך לא בודקים את הכרומוזום שעימו נעשית ההתקה - כרומוזום 5. לכן איך אדע אם הטרנסלוקציה מאוזנת או אם לאו?
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פיש - תגובה
פרופ' אוהד בירק11/07/2011התשובה הברורה תתקבל כמובן בבדיקה הסופית של הכרומוזומים - הקריוטיפ. ניתן גם לסמן בצבע אחר ב-FISH את כרומוזום 5 ולצבוע לשניהם - אך ספק אם יש במעבדה רוטינית סמן מוכן לכרומוזום 5. פרט נוסף: עוברים עם עותק בודד של כרומוזום 5 או של כרומוזום 21, וכן עוברים עם 3 עותקים של כרומוזום 5 לא ישרדו ממילא את ההריון. מכאן שיכולים לשרוד רק עוברים עם מספר תקין של כרומוזומים או כאלו עם עותק שלישי של כרומוזום 21 - אותם בדיקת ה-FISH תזהה. במקרה הלא שכיח של עוברים לא תקינים עם תערובת של תאים תקינים ולא תקינים (מוזאיקה) שעלולים לשרוד - בדיקת הקריוטיפ תזהה את המצב. סיכום: בדיקת ה-FISH שביצעתם תועיל למידע מוקדם, אך תשובת הקריוטיפ המלאה - היא שתקבע. וכמובן, בהריונות עתידים ניתן לשקול גם ביצוע הפריית מבחנה עם איבחון טרום השרשה (למיטב ידיעתי זכאים למימון מערכת הבריאות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות כאשר יש חשד לMELASעמי10/07/2011
שלום
כאשר יש היסטוריה של תסמונת MELAS במשפחה, אילו בדיקות ניתן לעשות כדי לבדוק את שאר בני המשפחה?
בנוסף, אילו בדיקות צריך לעשות לפני הריון אם במשפחת האם היו מקרים של MELAS?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות כאשר יש חשד לMELAS - תגובה
פרופ' אוהד בירק11/07/2011פני עם כל המידע הרפואי שברשותך - כולל מימצאי המעבדה והאיבחון שהוכיחו את האבחנה של MELAS בבני המשפחה - ליעוץ גנטי במכון גנטי באזור מגורייך, או למכונים הגנטיים בהדסה עין כרם ובמרכז הרפואי וולפסון שמתמחים במחלות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאויות ואפידורלסיון08/07/2011
שלום, אני נשאית לCF ולדיסאוטונומיה משפחתית. בלידה הראשונה ילדתי רגיל עם אפידורל. רק אחרי הלידה שמעתי שלנשאיות יש סיכון בקבלת אפידורל כיון שהוא בע"ש. האם אכן יש קשר? האם לנשאיות מומלץ ללדת ללא אפידורל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאויות ואפידורל - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/07/2011לא ידוע לי על מגבלות שימוש באפידורל בנשאיות של CF או של דיסאוטונומיה משפחתית. כדי לוודא, את יכולה להתעניין אצל המרדים ורופא הנשים לפני הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאדפזית08/07/2011
אני ממוצא עיראקי מלא (אפילו בין משפחה) ובעלי אשכנזי.
לא ידוע לי במשפחה על רגישות לפול ותרופות. להוריי אין. לי אין.
עם זאת איני יודעת אם אני נשאית של החסר. העובר ממין זכר והתורשה הרי אחוזה על כרומוזום X.
מיותר לציין שאכלתי פול במהלך הההריון ולכן אני לחוצה. יתרה מכך, אני מקבלת כעת מאקרודנטין שנחשבת תרופה אסורה לאנשים עם G6PD. נלחצתי שמא אני עושה נזק חמור לעובר.
האם באמת יכול להיות שאני מזיקה לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאד - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/07/2011סביר שלא נגרם שום נזק. מעשית: ניתן בבדיקת דם בקופ"ח לברר אם יש לך בכלל חסר G6PD. ובכל מקרה של שאלה בעניין נזק לעובר מתרופות שנלקחו על ידי אם בהריון ניתן לפנות טלפונית בימי העבודה הרגילים - ללא תשלום - אל המרכז הארצי לטרטולוגיה.
רופאי המרכז בודקים את הנתונים, לפעמים מבקשים בדיקות נוספות, ואז מוסרים את התשובות.
הטלפון של המרכז לטרטולוגיה הוא:
02-624-3663 או 02-624-3669* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. לי כנראה שאין
שירן09/07/2011אני לא רגישה לשום דבר. השאלה היא אם אני עלולה לשאת את הגן ולהעבירו לעובר ממין זכר-האם יתכן והוא יסבול מדברים שאני אוכלת או תרופות שאני לוקחת?
אני באמת לא מבינה איך זה עובד. הייתי בטוחה שאני מפרקת הכל בשביל העובר והוא לא מקבל ממני אלא חומרי גלם. לא ידעתי שהמחלה הזו יכולה להשפיע על העובר כבר ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזאיקה של תסמונת טרנרעינת06/07/2011
שלום רב,
אני בת33 , בעקבות ברור קשיי פוריות, אובחנתי לאחרונה עם מוזאיקה של תסמונת טרנר, 8% מהתאים X0.
הייתי בייעוץ גנטי שלא נתן לי מענה לשאלותי כיון שלהרכתי נפגשתי עם מתמחה, חדשה בתחום. כעת אני בהריון בשבוע 5. קיימת התלבטות אם לבצע מי שפיר או סיסי שיליה.
1. מקריאת חומר הבנתי כי אם בסיסי שלייה תתברר מוזאיקה בכל מקרה אצטרך לבצע מי שפיר על מנת לודא שזה אכן אצל העובר?! האם זה נכון?
2. כלומר, האם רק במקרה וסיסי השיליה יצא תקין אז אוכל לדעת בודאות כי העובר אינו מוזאיקה?
3. בנוסף, מה הם הסיכויים שאם כבר התפתח הריון, העובר הינו מוזאיקה?
4. מקריאה הבנתי כי לרוב זה אינו תורשתי, אם לא תורשתי מה כן? מדוע אם כן לבצע בדיקות גנטיות אצל העובר?
תודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזאיקה של תסמונת טרנר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר07/07/2011בגלל בדיקת סיסי שליה עלולה לכלול תאים של השליה, במקרה שלך לא ניתן לסמוך על תשובה. מי שפיר עשוי להיות יותר אמין כי זו בדיקת תאי העובר בלבד. לא ניתן לתת תשובה מספרית מדויקת לשאלה מה הסיכוי שהעוברית תהיה פסיפס, אבל הוא לא מזערי. יחד עם זאת את צריכה לחשוב מראש מה תעשי עם התשובה בין אם היא תהיה תקינה בין אם לאו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- smaעינב06/07/2011
קיבלתי תוצאות בדיקות גנטיות שבעלה ערך ובכולן כתוב תקין למעט SMN1
נכתב שם: מספר עותקים של Exon7 בגן SMN , תוצאה 2=<
בבדיקה נמצאו 2 עותקים של אקסון 7 בגן SMN1 . תוצאה זו מתאימה לאדם בריא שאינו נשא למחלת SMA. אמינות הבדיקה 94%.
הבדיקה מורידה את הסיכון ללדת ילד עם מחלת SMA לפחות מ- 1:100,000
בבדיקה זאת המבוצעת בשיטת MILPA נבדקים גם אתרים מחוץ לגן SMN מכיוון שמשמעות שינויים באתרים אלו לגבי מחלת SMA לא הובהרה , הם אינם מדווחים.
מה זה אומר? מה המשמעות של הכתוב? האם הבדיקה תקינה? האם אני צריכה לעבור את אותה בדיקה?
תודה על התייחסותך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sma - תגובה
פרופ' אנטוני לודר07/07/2011בדיקת סקר שוללת נשאות בבטחון של 95-98%. הסיכוי שאדם שלילי בכל זאת נשא הינו סביב 1:690. אין המלצה לבדוק בן זוג עם הראשון שלילי בסקר.
אם בכל זאת בן זוג נבדק ושלילי, הסיכוי שהוא נשא זהה כלומר 1:690. במצב הזה הסיכוי להביא ילד עם SMA הינו 1:690X690X4 (מחלה רצסיבית) = 1:1,904,400. זה סיכון נמוך מאד שאין המלצה לערוך בדיקות נוספות לגביו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנודע לבדיקות סקר גנטיות
דניאל08/05/2013שלום רב,
ברצוני לשאול לגבי אחד מהממצאים שהתקבלו בבדיקות סקר גנטיות. "הסיכון ללידת ילד חולה SMA, על פי תוצאות הבדיקה, הינו פחות מ-1:100,000. ניתן להקטין את שארית הסיכון הזאת ע"י בדיקת בן/בת הזוג במימון עצמי"
כאשר התייעצתי עם רופאת הנשים לגבי תוצאות הבדיקות הגנטיות, היא עיינה בכל הממצאים ואמרה שהכל תקין. כעת אני בשבוע 11 להריון ובמקרה עברתי שוב על הממצאים ונתקלתי בממצא זה. האם יש סיבה לדאגה או האם ממצא זה הוא תקין? מה הכוונה שהסיכוי הינו פחות מ..?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות לsmaסיון03/07/2011
שלום
בעקבות תוצאה שנמצא אצלי עותק אחד המעיד על נשאות של הגן בעלי ביצע את הבדיקות והתקבלה תוצאה שנמצאו 2 עותקים או יותר מה שמעיד שאין נשאות. האם אני יכולה לחזור לישון בשקט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות לsma - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/07/2011כן - אתץ יכולה לישון בשקט. הסיכון לעובר חולה במחלה זו אצלכם איננו אפס מוחלט אך מזערי לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין Fאושרית03/07/2011
בס"ד
שלום רב,
אני בשבוע 8 להריון.
בתוצאות בדיקות הדם האחרונות התקבל:
המוגלובין A2 - 2.5
והמוגלובין F - 2.4.
נראה שההמוגלובין F גבוה בהרבה מהטווח המקובל.
האם עלי ללכת ליעוץ בעניין זה?
אם כן - עם רופא מאיזה תחום בדיוק?
תודה,
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין F - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/07/2011להמטולוג או פנימאי. ובהמשך - בדיקת בן הזוג וגנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אושרית05/07/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה מיטוכונדריאלית? melas?ציפי03/07/2011
דר' נכבד שלום,
אני בת 55, עברתי ארוע מוחי לפני למעלה מ10 שנים באזור המוחון. קרישיות יתר תקין . הנוירולוג הפנה ל-mri מח והוא כותב: "לאחרונה בוצע בדיקת cta מוח שלא הדגימה פגם בזרימה בכלי הדם הגדולים. אך לאור סיפור של ארוע איסכמי בעבר בגיל צעיר, תלונות על קשיי ריכוז וקושי בלמידה קיימת אפשרות של פגיעה בכלי דם קטנים (מחלה מיטוכונדריאלית? תסמונת melas. לצורך המשך ברור מופנית ל-mri/
מבקשת לדעת באם mri יוכל לתת תשובה מדוייקת לשאלה?
והכי חשוב אם יש ריפוי למחלה
מוטרדת
אנא תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה מיטוכונדריאלית? melas? - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/07/2011MRI לא בהכרח יוכיח או ישלול אפשרות זו. ישנה בדיקת מעבדה שמאבחנת אפשרות זו במרבית המקרים. פני למכון גנטי לבדיקת רופא גנטיקאי עם כל המידע שברשותך, ואם יחליט שאכן זו אפשרות סבירה יפנה אותך לבדיקת דם פשוטה שמאבחנת את מרבית המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 שבועותmy baby02/07/2011
זו מוטציה חדשה אצל התינוקת
האם ידוע לך כיצד חוסר בחלק מכרומוזום 22 q13מתבטא ?
תןדה על הענות חיוביית
יש לציין שהיא בת 7 שבועות היום וחיונית מאוד חוץ מזרועות ידיים רפויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 שבועות - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/07/2011זה מקרה ליעוץ גנטי פרטני. פני עם התינוקת לרופא גנטיקאי במכון גנטי באזור מגורייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת אפרט?נוני02/07/2011
שלום רציתי לדעת האם התסמינים הבאים מתאימים לתסמונת אפרט או תסמונת אחרת שידועה לך.
לאח של בעלי יש גולגולת מעוותת , אחורי הראש שטוח, מצח גדול, ראש עצמו גדול. עיניים שקועות. הוא נולד עם אצבע שישית, ובמקום אגודל יש לו אצבע שנראית כמו אצבע המורה, ב-2 הידיים .
לפי מה שקראתי זה מתאים לתסמונת אפרט אולם לא ידוע לי אם היו לו אצבעות מחוברות כמו בתסמינים הברורים של התסמונת הזו.
איזו תסמונת זו? אני רוצה לדעת בשביל שבעלי יבדוק אם זה גנטי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת אפרט? - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/07/2011ישנן אפשרויות שונות. על אחי הבעל להגיע לבדיקת רופא גנטיקאי שיראה ויבדוק אותו, יתרשם מהן התסמונות האפשריות ויכוון לבדיקות מעבדה בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברישרה01/07/2011
,
אני בת 26
בבדיקת חלבון עוברי התקבלו התוצאות הבאות :
AFP - 3.15
HCG - 2.51
UE3 - 0.83
סיכון משולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות - 1:4117
סיכון לפי גיל בלבד : 1:1317
ברצוני לדעת מה הסבירות שערך של 3.15 מצביע בהכרח על בעיה ?
האם ישנן דרכים לקביעת המצאות בעיה ללא דיקור מי שפיר ?
מה קורה אם תאריך דיקור מי השפיר חורג מגבולות השבוע ה- 20 ?
עלי לציין כי מאחר וההריון התגלה באיחור, לא בוצעה שקיפות עורפית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/07/2011מרבית המקרים עם ערך מוגבר מעט של חלבון עוברי הם תקינים. יחד עם זאת עלייך לפנות בהקדם לייעוץ גנטי וכן לאולטרסאונד מכוון לשלול אפשרויות שונות הקשורות לערך זה. בדיקת מי שפיר ניתן לבצע בעקרון בכל מהלך ההריון - גם אחרי שבואע 20.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואי בני דודיםאביב29/06/2011
שלום
עד כמה דורות לא מומלץ נישואין בין בני דודים? וכוונתי כאשר יש לבני הזוג סבא של סבא משותף (נקרא לזה "ניני דודים")
להבהרת כוונתי אקח את אבות האומה לדוגמא (השמות בדוגמה לא נכונים היסטורית):
יוסף, מנשה, חפר, צלפחד, נועה. נועה היא הבחורה.
יוסף, אפרים, גלעד, נון, יהושע. יהושע הוא הבחור.
לשניהם יש סבא של סבא משותף.
וזה גם מה שקורה במקרה שלנו.
אנחנו אשכנזים.
כמו"כ אבקש פעם להבין, מדוע לא מומלצים נישואי בני דודים (באופן הרגיל, ילדי 2 אחים/ות).
בתודה ובכבוד
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואי בני דודים - תגובה
פרופ' אוהד בירק30/06/2011מרבית המחלות הגנטיות הן רצסיביות: רק אם מקבלים משני ההורים עותק של הגן עם המוטציה, חולים במחלה. אצל כל אחד מאיתנו יש מוטציה בעותק אחד של כמה גנים. אבל אם בני הזוג שלנו לא מאותה משפחה, הסיכון שבן הזוג נושא גם כן מוטציה באותו גן קטן ולכן הסיכון לילד חולה במחלה זו קטן. בנישואי בני דוד דרגה ראשונה, הסיכוי ששני בני הזוג ירשו את אותה מוטציה באותו גן מהסב המשותף הינו גדול ולכן הסיכון לילדים חולים גדול משמעותית. ככל שהקרבה בין בני הזוג רחוקה יותר, הסיכון יורד דרמטית. ובודאי במקרה שלכם - סבא של סבא משותף, הגברת הסיכון למחלה בצאצאים עקב כך היא קטנה ביותר. יחד עם זאת, בגלל הקירבה הרחוקה חשוב מאוד שתעשו לפני תחילת הריון בדיקות נשאות לכל המחלות האשכנזיות שברשימת בדיקות הסקר הגנטיות המורחבת לאוכלוסיה האשכנזית. יכוונו אתכם לרשימה זו בכל מקום בו תעשו בדיקות סקר גנטיות על פי מוצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנישואי קרובים
סימון12/02/2014שלום רב,
אני עושה מחקר על נישואי קרובים בעדה הנוצרית , האם אפשר למצוא חומר , ספרים , כתבות , מאמרים , מחקרים ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)