מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות גנטיותאור23/05/2011
שלום רב ,
אני ובעלי מעוניים להיכנס להריון . אמא שלו סיפרה לנו שהיה לה אח עם פיגור שכלי שמת בגיל צעיר . היא לא יודעת להגיד בדיוק מה היה לו כי זה היה לפני 40 שנה ואז לא בדיוק ידעו וגם כי היא הייתה קטנה וכמעט ולא זוכרת אותו ולצערי כבר לא ניתן לשאול את ההורים שלה .
מאחר ולא יודעים במה מדובר אני מעוניינת בבדיקות הרחבות ביותר שניתן .
אני כבר ביצעתי את הבדיקות המומלצות לפני כניסה להריון לזוג אשכנזים ( לפני שאמא שלו סיפרה לנו על האח) - טיי זקס , CF , קואוואן , דיסאוטונומיה , X שביר , SMA , פנקוני אנמיה מסוג C מחלת בלום , מחלת נימן פיק , מחלת אגירת גלוקן מסוג 1 , מחלת מוקוליפידוזיס -4 , טלסמיה , חסר אלפא 1 אנטיטאיפסין , ליקוי שמיעתי וראייתי מסוג אשר , maple syrup urine didease ,nemaline myopathy , מחלת גושה , חירשות - קונקסין 26 או 30 .בעלי לא ביצע שום בדיקות .
לאור התגלית החדשה איזה בדיקות בעלי צריך לבצע ? האם קריוטיפ גנטי יכול לתת אינפורמציה כלשהי ? האם אני צריכה לעשות בדיקות נוספות גם ?
תודה רבה ,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר23/05/2011עשיתם פאנל בדיקות סקירה רחב. אין המלצה לבצע בדיקות נוספות אלה אם שיודעים במי מדובר במשפחה (ואת אומרת שלא).
במשך כל הריון מומלץ לבצע בדיקות סקירה לתסמונת דאון ומבדיקות על-שמעיות מערכתיות, כמקובל.
ליעוץ נוסף אני ממליץ להתיעץ עם רופא נשים ויועץ גנטי פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריiren22/05/2011
afp 0.99 הנורמה קטן מ 1.99ריכוז 41.10
hcg 0.18 הנורמה 0.15-3.00 ריכוז 4.22
ue3 0.95 הנורמה גדול מ 0.15 ריכוז 4.31
סיכון בשילוב גיל ובדיקות 1:9999
סיכון בשילוב גיל בלבד 1:1270
אודה לתשובה האם הבדיקה תקינה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר23/05/2011הניתונים מצביעים על סיכון נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתרוית22/05/2011
בעלי ואני מתכננים ילד ראשון , לבעלי יש אחיינית אחת שלאחרונה הובחנה בספקטרום האוטיזם (מדובר בקשיי שפה)
האם הסיכוי שלנו להביא ילד אוטיסט גבוה יותר מהסיכוי הנורמלי של כלל האוכלוסיה
האם אני צריכה להיות מודאגת ?
מה עלי לעשות כדי להיות רגועה יותר ??
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/05/2011הגורם לאוטיזם לא ידוע ברוב המקרים. אם יש פיגור ביחד כדאי מאד להתיעץ עם רופא ילדים. הסיכון לאוטיזם מעט מוגבר אצל אמהות מבוגרות (>40) ואם יש ריבוי מקרים במשפחה. אין אפשרות לאמוד את הסיכון באופן מדויק אבל כנראה מדובר באחוזים בודדים. אני ממליץ להיתיעץ עם יעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Late-Onset Tay-Sachs Diseaseנועה22/05/2011
האם התסמונת לעיל של טיי זקס המופיע בגיל מאוחר (לא בינקות) יכולה להיות מאובחנת חד משמעית(!!) בבדיקה גנטית או בבדיקה של רמות Hexosaminidase A
עוד לפני הופעת סימפטומים???
האם ניתן לבדוק תינוק ולדעת שיש לו סיכוי לפתח את המחלה הזו (לא כטיי זקס הנפוץ של הילדות).
האם נהורים ששניהם נשאים של טיי זקס יכולים להוליד ילדים פגועים מסוג המחלה היותר נפוצה בילדות המוקדמת ו ג ם ילדים שיפתחו את המחלה מהסוג לעיל (LATE TSD)??
אנא תשובתכם בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Late-Onset Tay-Sachs Disease - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/05/20111. כן
2. ניתן לבדוק תינוק
3. גם כן
נראה שאתם זקוקים דחוף ליעוץ גנטי/מטבולי פרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLate-Onset Tay-Sachs Disease
נועה22/05/2011קודם כל תודה על תשובתך.
בהמשך לתשובה:
- האם מדובר במוטציה של הגן הגורם ל-TAY SACHS
- האם בבדיקות גנטיות שעוברים זוגות טרום הריון (או במהלכו) נבדקת גם המוטציה הזו (אם אכן מדובר במוטציה)
- בהמשך לכך, האם בבדיקה כזו טרום הריון ניתן לגלות אדם שהוא לא רק נשא אלא גם בעל סיכויים לפתח את המחלה עצמה בתצורה של הבוגרים, האם במקרה זה מידעים אותו??
- אלו שיש להם פוטנציאל לפתח Late-Onset Tay-Sachs Disease האם יש להם תסמינים כלשהם עד התפרצות המחלה עצמה בשנות 20-30 לחייהם?
- האם יש אפשרות שלאדם יש את הפוטנציאל הגנטי ל-Late-Onset Tay-Sachs Disease ולא יחלה במחלה לא בינקותו ולא בבגרותו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה של בעיות או מחלות נפשיותשיר20/05/2011
אני בת 42, סבי אובחן בעבר כסובל מסכיזופרניה. אחותי עברה שני משברים נפשיים ואובחנה עם סכיזואפקטיב ואבי סובל מנטייה לדיכאון הפוגעת בתפקודו. באיזו מידה מוגבר הסיכון לילדיי לחלות במחלה כגון סכיזופרניה? האם במידה שמצדיקה הימנעות מהולדה טבעית? גנטית? האם נדרש לוותר על הולדה טבעית? או שנשמע כיוון מוגזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה של בעיות או מחלות נפשיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/05/2011מחלות נפש כמו סכיצופרניה אינן, לרוב, מורשות דרך גן אחד. במקרים בודדים ניתן לזהות בעיה גנטית ספציפית אבל זה לא הכלל. כדאי מאד להתיעץ עם גנטיקאי פרטני.
הסיכון באופן כללי בהחלט מוגבר קרוב לוודאי לכ- 10%. בלי אבחנה גנטית ספציפית, כיום אין בדיקה בהיריון שתאבחן את הנטייה בעובר. אם אבחנה, אזי ביקה תהיה תלויה באבחנה. שוב, את זקוקה ליעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום! אולי אתה יודע להסביר לי משהו1619/05/2011
כשאני לא נחשף לשמש. כל הגוף , צוואר, גב פנים תקוע לי וכבד. וכל תנועה שאני עושה אני שומע קליקים כואבים. כמו כן יש חריקות בתנועת הצוואר. הגוף קפוא.
לאחר חשיפה לשמש של איזה 20 דקות , הגוף נרגע ומשתחרר לי כאילו לא היה כלום. בזמן החשיפה השרירים דופקים בכל הגוף ,הם נהיים רכים עד שישנה הקלה.
זה כל פעם חוזר הכיווצים כשאין חשיפה ושוב ההרגשה לא טובה.
זה תמיד משתחרר ומתחזק בחשיפה לשמש.
גילי 16
מה זה?
מה צריך לבדוק ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! אולי אתה יודע להסביר לי משהו - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/05/2011עולות במוחי מספר אפשרויות אך אינני הכתובת הנכונה. פנה דרך קופ"ח לנוירולוג ולפנימאי. אולי למישהו מהם יהיה פתרון.ואשמח לשמוע מהו. או אם אין פתרון, תחזור אלי ונחשוב ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי להרבה רופאים מהרבה תחומים
1619/05/2011כולל אלו שציינת , אין להם שמץ של מושג .
וגם לרופא שלי לא.
אני רוצה להוסיף, בנוסף למה שציינתי
כשאין לי חשיפה לשמש, זה כולל גם סחרחורות , (כל השרירים בגוף מתכווצים לי.)
ואני מרגיש חלש ומותש. וכשיש שמש זה עובר ומשתחרר וחוזר הכוח. הקלה..
יש כזאת הרגשה כאילו הגוף נתקע. כמו קרטון קשיח והנשימה קשה, תחושת מחנק..
אני מאוד אשמח לשמוע את האפשרויות שעולות לך.
אמר לי אורטופד שכשאין שמש זה יוצר אצלי סטגנציה. ושאני אדאג להחשף כל יום.
אני לא רוצה להיות תלוי בשמש כדי להרגיש טוב..
מה עולה בידך ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש לך רעיון כלשהו אשמח לשמוע
1627/05/2011תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- charco mary toothאירה17/05/2011
שלום, רציתי לשאול האם העובדה שלדוד שלי יש את המחלה הזו צריכה להוות סיבה לבצע בדיקה גנטית אצלי טרם כניסה להריון. האם בכלל יש בדיקות גנטיות והיכן ניתן לבצען? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר charco mary tooth - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/05/2011Charcot Marie Tooth הינה תסמונת שיכולה לנבוע מפגם בגנים שונים ובדרכי תורשה שונות. ישנן בדיקות מעבדה לסוגים השכיחים יותר. על פי דרכי התורשה השכיחות יותר של תסמונת זו ובהנחה שאת בריאה, הסיכון למחלה בצאצאים שלכם ככל הנראה נמוך, אך מומלץ בהחלט לפנות ליעוץ גנטי. ליעוץ חשוב ביותר להביא אבחנה ברורה של הדוד החולה - כולל תוצאות בדיקת מעבדה גנטית שלו אם ביצע בדיקה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות חופפות ברגלייםלין17/05/2011
שלום רב,
לאחר סקירת מערכות ממורחבת בשבוע 22 הרופא ציין שברגל ימין של העובר ישנן חפיפה של אצבעות 5 ו 4 , הרופא המליץ על יעוץ גנטי.
חשוב לציין, שגם האצבעות שלי ושל אחותי הן חופפות מעט.
לפני כחודש התגלו מס' ציסטות CPC יועצת גנטית טענה שאם זה ממצא יחיד הפנתה לסקירה מכוונת בתקווה שהן יעלמו ובסקירה המכוונת מלפני מס' ימים הציסטות נעלמו כולן.
בעוד שבוע יש לי אקו לב עוברי
האם האצבעות החופפות מצריכות בדיקות נוספת לשלילת מומים?
אודה לקבלת מענה,
לין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות חופפות ברגליים - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/05/2011אם גם לך אצבעות 4-5 חופפות הרי שבהחלט ייתכן שאין לכך משמעות נוספת. יחד עם זאת, שילוב מימצאים רכים - ה-CPC - גם אם חלף בהמשך, בשילוב עם מימצא האצבעות - מעלים צורך ליעוץ גנטי בו ידונו איתך באפשרות לביצוע מי שפיר - בתלות בגורמים נוספים שאין בידיי, כגון גילך, הסתכלות על המימצא אצלך באצבעות וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת וויליאמסמאיה16/05/2011
שלום. שמי מאיה יש לי ילדה מקסימה בת שנה. ואני מעוניינת להיכנס להריון נוסף. לבעלי יש אחיין בן 5 עם תסמונת וויליאמס. שאלתי היא אם עליי או על בעלי לעבור בדיקות כלשהן. בהריון הראשון לא עברנו בדיקות הקשורות לנושא היות ולא ידענו שהאחיין בעל תסמונת.
אודה לכם אם תוכלו לחזור אליי בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מאיה16/05/2011בהמשך להודעה הראשונה עליי לציין שלפני החתונה ביצענו בדיקות גנטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת וויליאמס - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/05/2011אם לאחיין של בעלך אכן יש תסמונת וויליאמס עם אבחנה מעבדתית, והורי האחיין ובעלך בריאים, אין חשש מוגבר לתסמונת זו אצל ילדים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר יקר שאלה על x שבירמורן16/05/2011
שלום רב לכם אני מניחה שזהו הפורום המתאים.
זה קצת ארוך
הקדמה:
יש לי תאומים בני שנה ו4 חודשים. מדובר כאן על הבת מאז שנולדה אובחנה כסובלת מתת פעילות בלוטת התריס אך אבחנה זו מוטלת בספק בשל המינון המועט (ליתר בטחון היא מקבלת את זה עד גיל שנתיים )לדעת האנדוקרינולוג.
היא נמצאת בפיזו', ורופאת התפתחות אחת לכמה חודשים רק למעקב.
קלינאי תקשורת אחת לשבוע כי יש לה איחור שפתי של כ5 חודשים.
היא עומדת עם תמיכה ,ממלמלת כמה מילים(יודעת להגיד אמא אבא) מצאו לה אתמול נוזלים באזניים.בדיקת שמיעה 25 דציבל(זה עשינו לפני שידענו שיש נוזלים שכנראה היו בבדיקה,בדיקה חוזרת תהיה לאחר שתסיים אנטיביוטיקה)
ולענייננו-היא הייתה אצל יועץ גנטי בעבר,כי חשדו שיש לה תסמונת דאון והוא אמר שהכל בסדר אין מה לדאוג.מאחר והיא קצת לוקה באיחור התפתחותי נשלחה שוב לבדיקה אצל אותו גנטיקאי(רופא מקסים הבעייה שהתור ארוך)
הפעם בחשד לתסמונת הX השביר.שאולי יסביר את האיחור.
אין לנו במשפחה משני הצדדים לא פיגור ולא אוטיזם ובעצם כלום. עשינו בדיקות גנטיות בהריון אך לצערי פרט ל הX השביר ...(הייתי בשמירה)
אני יודעת שזה רק בגדול אבל לדעתכם האם יש מצב שיש לה את התסמונת הזאת?
אני מוכנה לשלוח למייל תמונה אם צריך(רק תכתבו לי אותו) תודה בראש פשוט נמאס לי מזה שהם (הרופאת התפתחות והקלינאי תקשורת)רק מחפשים סיבה /חשדות כל הזמן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר יקר שאלה על x שביר - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/05/2011הסיכוי שמדובר בתסמונת X שביר הוא קטן בהחלט - אבל תעשי את הבדיקה ותורידי את זה מהפרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוזום 16?? והריון דחוף!!!!אני12/05/2011
שלום רב,
אני בשבוע 17 להריוני, לבן שלי מצאו משהו כרומוזום 16, כיום הוא לומד בגן שפתי במסגרת חינוך מיוחד. התבקשתי ע"י רופאה בגן לבצע צ'יפ גנטי.
כיצד זה משפיע על ההריון הנוכחי, יש לי 2 בנות בבית בריאות!! ואיך להתמודד עם הילד בהמשך..כרגע מדובר על חוסר בכרומוזום, לקות שפתית ועיכוב התפתחותי..והדו"ח שקיבלתי ממש סינית עבורי ואין לי אפשרות להבין את התוכן..
מה עושים??????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה
אני12/05/2011תוצאות צ'פ גנטי arr16p11.2(29,564,890-30,100,123X1abnormal male (*
* מיקום גנומי ע"פ build hg march 2006.
נמצא חסר כרומוזמלי של 52 גלאי אוליגו'ס באזור 11.2 p 16, שגודלו נע בין 535.23 kb ( מינימאלי) ל 1.32 mb ( מקסימאלי ) . האזור הזה מכיל 15 גנים מסוג omim ו-11 נוספים. והוא ממוקם באיזור תסמונות החסר הידועות: 16.p 11.2 microdeletion.אשמח להכוונה ותשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/05/2011מדובר בחסר כרומוזומלי נדיר אצל בנך כנראה מוטציה חדשה (לא קיימת אצל ההורים) אם את ובעלך (אולי גם בנותיך) נבדקו ונמצאו תקינים.
את זקוקה ליעות גנטי פרטני דחוף על מנת לקבל פרוש מלא של הבעיה ושל משמעותה במשפחה ובהיריון הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
אני15/05/2011גם אני וגם בעלי ערכנו בדיקות דם ל fish וממתינים כעת לתוצאות.
1. האם כדאי לעשות גם לבנותיי בדיקה דם מסוג זה??
2.לגביי ההריון הומלץ לי בדיקור מי השפיר לבצע צ'יפ גנטי. ( שבוע הבא).
3.אני גרה באיזור המרכז, אשמח לדעת האם יש גנטיקאי שאתם ממליצים עליו באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרומוזום 16?? והריון דחוף!!!! - תגובה
פרופ' אוהד בירק15/05/2011קשה להבין מהמידע שמסרת במה בדיוק מדובר. הפתרון הוא לקבוע יעוץ גנטי דחוף במכון גנטי באזור מגורייך ( בקופ"ח שלך ידעו כיצד לעשות זאת). כשתלכי ליעוץ הגנטי חשוב שתביאי את כל המידע שבידייך ושם יסבירו לך הכל בירור, ויחד איתך יחליטו אלו בדיקות לבצע בהריון הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרומוזום 16?? והריון דחוף!!!! - תגובה - תגובה
פרופ' אוהד בירק15/05/2011לא ראיתי מקודם את ההודעה השניה שלך עם פרוט תוצאות הצ'יפ הגנטי. בכל מקרה, כפי שהמליץ ד"ר לודר, עלייך לפנות בהקדם ליעוץ גנטי פרטני שם יסבירו לך הכל במפורט וייעצו לך לגבי בדיקות בהריון הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוזום Yלי09/05/2011
הריתי ב"ה לאחר הרבה טיפולים מזרעו של בעלי.
בעלי אזוספרמי- ישנם תאים בודדים בחיפוש מזירמה, ויש לו חסר בכרומוזום Y מקטע C.
רציתי לדעת מהן ההשלכות במידה ויש לנו בן?
האם בהכרח שלעובר יהא גם פגם גנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרומוזום Y - תגובה
פרופ' אוהד בירק11/05/2011בן שלכם מזרעו של בעלך כככל הנראה יירש את כרומוזום ה-Y שלו כולל החסר במיקטע האמור. קיים סיכוי - קטן מאוד אבל קיים - שהזרע של בעלך הינו תערובת של תאים עם החסר וללא החסר - ובכך ייתכן - אם כי כאמור נדיר - שייולד בן מזרעו ללא החסר. יש לזכור שהצלחת להרות מזרע הבעל ולכן סיכוי ניכר שניתן יהיה להרות מזרע הבן, בייחוד לאור העובדה שמדובר בעוד לפחות 20 שנה אז גם הטכנולוגיות תשתפרנה באופן ניכר. צריך גם לזכור שיש בעיית פוריות בכ-10% מהזוגות בכלל. דייה לצרה בשעתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף !עזרה והכוונה לביצוע מי שפיראיילה09/05/2011
שלום רב.
אני בת 31.8 בהריון טבעי שבוע 21.6 נכון לרגע זה .האם אני צריכה לפנות דחוף לביצוע מי שפיר והאם הבדיקה מוצדקת על סמך תוצאות שקיפות עורפית ותבחין משולש. להלן התוצאות : תבחין משולש : AFP 0.71 MOM
HCG-1.33 MOM , UE3 0.80 MOM
הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון בשילוה גיל והבדיקות 1:488
לפי גיל בלבד 1:660
שקיפות עורפית : סיכון לפי הגיל 1:655
לפי גיל והבדיקות 1:4366
לא נעשה שקלול 2 הבדיקות .
אבקש את עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף !עזרה והכוונה לביצוע מי שפיר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר11/05/2011לא הבנתי עד הסוף את המשפט "לא עשו שקלול של 2 הבדיקות". יחד עם זאת, מקובל שכל היריון אשר הסיכון המשוקלל ללידת תסמונת דאון הינו 1:380 או יותר, נחשב סיכון גבוה ומומלץ ביצוע בדיקת מישפיר בכדי לבחון קיום התסמונת או תסמונת כרומוזומלית אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענו לי לכן שואלת שניתסיון08/05/2011
שלום,
עשיתי בדיקות גנטיות ולא יצאו תוצאות חריגות. השאלה היא האם על בעלי גם לעשות אם במידה ויש לו אחיין (הבן של אחיו) הסובל מX שביר?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענו לי לכן שואלת שנית - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/05/2011בהנחה שבעלך ואחיו ללא כל סממן של המחלה, קיימת סבירות ניכרת שאין לך ממה לחשוש, אבל זה לא ודאי. עצתי לך היא לפנות ליעוץ גנטי עם המידע הקיים לגבי האחיין - כולל תשובת המעבדה של הבדיקה הגנטית שלו ל-X שביר וכן תשובת נשאות X שביר של האם של אותו אחיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר, עזרת לי רב
סיון09/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שלום...אופיר08/05/2011
שלום רב, אחותי בהריון 19 שבועות, לאור החלטתה לבצע בסוף בדיקת מי שפיר
היא החליטה לעשות בדיקת גיפ גנטי לעצמה.
שאלתי היא כזאת,
1. האם קיים הבדל לבדיקה זו בין לקיחת דם ממנה או תאים ממי השפיר מהעובר?
2. והאם בדיקת הדם שביצעה בפועל אך ורק לגביה (ולא מבן הזוג) בזמן ההריון, יכול להוות בדיקה מוחלטת וטובה יותר ממי השפיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שלום... - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/05/2011מתנצל - לא ברור לי מה זה "בדיקת ג'פ"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון...
אופיר08/05/2011מדובר על בדיקת דם cma) chromosomal micro-array analysis
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)