מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה אמא של חברשגית08/05/2011
יש לי חבר כבר תקופה וגיליתי שלאמא שלו יש מחלה שהופיעה מיד אחרי הלידה שלו (של החבר) מחלה שפוגעת בעיניים ונראה לי בשרירים. היה לה תקופה שהייתה בכסא גלגלים. היא לוקחת הרבה תרופות שמשפיעות על ההתנהגות שלה ועוד משהו שהוא סיפר לי שהיא לא יכולה לטפל בשיניים כי אסור לה החומר המרדים.. רציתי לדעת מה זאת המחלה והאם היא תורשתית (אני לא יודעת איך לשאול אותו..)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה אמא של חבר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/05/2011לצערי התאיור שלך מציע אפשרות של מחלה אבל קיימות הרבה אפשרויות. בכל מקרה אני ממליץ לשאול את החבר או את אמו היות שאז מקור המידע יהיה מהימן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- X שבירסיון08/05/2011
שלום,
עשיתי בדיקות גנטיות ולא יצאו תוצאות חריגות. השאלה היא האם על בעלי גם לעשות אם במידה ויש לו אחיין הסובל מX שביר?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
סיון08/05/2011האחיין הינו הבן של אחיו של בעלי. אני מצינת את זה כי אני יודעת שיש קשרבין ביטוי המחלה לנשאות של האם.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מטבוליותקרין07/05/2011
שלום רב שמי קרין ואני בת 28,מה זה אומר מחלות מטבוליות?
ומה זה תסמונת מטבולית או דגנרטיסית?
בתודה רבה,קרין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מטבוליות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר08/05/2011מחלה מטבולית הינה מחלה תורשתית שפוגעת במשק הביוכימי של הגוף. תסמונת מטבולית הינה דבר אחר-מצב של מבוגרים עם שומנים, כולסטרול, סוכר, ל"ד והשמנה. מחלה דגנרטיבית גורמת לניוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחלוף בכרומוזומיםשרית05/05/2011
בת 36 , שלושה ילדים בריאים . בהריון רביעי נמצאה בבדיקת מי שפיר שיחלוף בין שני כרומוזומים ועברתי הפסקת הריון בשבוע 23. מה גורם למקרה של שיחלוף ? והאם יש סיכויים גבוהים שיקרה שוב אם אתכנן עוד הריון ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחלוף בכרומוזומים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/05/2011שיחלוף הינו שינוי במבנה 2 כרומוזומים. קיימת 2 אפשרויות: 1. מוטציה (שינוי חדש) 2. תורשה. אם הדבר תורשתי, וקיימת אותו שחלוף אצל אחד ההורים, אזי הדבר כנראה קרה מתי שהוא בעבר ואינו משמעותי לגבי מצב הבריאות. אם זה חדש הוא עלול להיות בעיתי לכן ממליצים להפסיק היריון. הגורם לא ידוע. אם זה קרה פעם אחת, יש סיכוי סטטיסטי להישנות בערך 1%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון עובריקרן03/05/2011
להלן תשובת בדיקת חלבון עוברי:
MOM) (1.99- >) MOM 0.73 AFP
ריכוז Ng/ml 33.5
(MOM (3.00 לפי גיל 1:392
סיכון משוקלל: 1:374
רציתי לדעת האם מדובר בסיכון גדול ללידת תינוק הלוקה בת.דאון?
אני אמורה לבצע בדיקת מי שפיר ומאוד מאוד לחוצה.אני נמצאת כעת בשבוע 21 וההמתנה של 3 שבועות עד לקבלת תוצאות מלחיצה ביותר.
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת חלבון עוברי - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/05/2011הסיכון לתסמונת דאון במקרה שלך הוא כאמור 1:374. כלומר 373:374 (הרבה יותר מ-99%) שהתשובה של בדיקת מי השפיר תצא תקינה. זהו מקרה שמצד אחד מומלץ בפרוש לבצע בדיקת מי שפיר אבל מצד שני קיימת סבירות מאוד מאוד גבוהה שהתשובה תהיה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ג'וברטטלי02/05/2011
אם אני יהודיה אשכנזיה ובעלי לא ידוהי (ממוצא אירופי) האם יש טעם שאבדק לגן ג'וברט? או שמופיע רק אצל יהודים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי ג'וברט - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/05/2011לא קיימת בדיקה שגרתית לתסמונת זו, רק אם מקרה זוהה במשפחה אזי ניתן לחפש את המוטציה האחראית במקרה זה ולבדוק את המוטציה בבני המשפחה. המחלה קיימת בקרב יהודים ולא יהודים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת גנטית לתסמונת ג'וברט
הילה04/05/2011הייתי ביעוץ גנטי ובין שאר הבדיקות אמרו לי לעשות בדיקה גנטית לתסמונת ג'וברט, למרות שלא ידוע על מקרה במשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת גנטית לתסמונת ג'וברט - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/05/2011הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי myotonic dystrophyלירן זוהר02/05/2011
שלום יש לי את המחלה myotonic dystrophy
עשיתי בדיקות עקפיות וזה מה שיצא.
לגבי בדיקות בלב הכל יצא תקין.
לפי מה שהבנתי מהרופא אני סובל מהמחלה אך ברמה קלה.
אני כמו כן שאני עושה בוקס קשה יל לפתוח את האצבעות הם נתקעות לי
גם הלסת נתקעת לי מידי פעם
רציתי לדעת האם יש לזה טיפול ? , לא רק בישראל אפילו בעולם.
אשמח לשמוע תשובה בהקדם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי myotonic dystrophy - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/05/2011ישנם טיפול תרופתיים ופיזיים שונים והם באחראיות רופא נוירולוג. אני ממליץ לגשת לנוירולוג לטיפול. חוץ מזה המחלה הינה תורשתית ואני ממליץ לגשת ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח עם תעזור לי בפיענוחN,HFVI01/05/2011
ידוע לי שיש לי סרטן ויש גוש ויש תאים סרטניים .
כי הילחיץ אותי הגודל .אך בסוף מתברר שמישהי אמרה לי שלא הגודל קובע אלה כמה תאים יש
לפי פרמטרים נוספים כגון מספר בלוטות נגועות, רגישות להורמונים,
HER 2
כמה תאים יש ?
ואיזה סוגים זה כולם אותו סוג .איך זה עובד .
מצרפת לך את התשובה ביופסיה .אבחנה:
1. Left breast, core needle biopsy;
- cores of fibro-adipose tissue involved by invasive carcinoma with focal lobular pattern.
- the receptors, HER2/NEU and E-cadherin stains pending.
2. Left axillary lymph node, core needle biopsy;
- cores of lymph node tissue extensively involved by carcinoma
אבחנה: 10146725/1
T04000
M80103
T08000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח עם תעזור לי בפיענוח - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/05/2011במקרה הזה הבעיה היא בעיקר אונקולוגית ודורשת טיפול לסרטן על פי הנהלים המקובלים. אין קשר עם מספר התאים, דבר שאין משמעות לשעצמו, אלה גודל פיזור וסוג הסרטן. רק האונקולוג שלך יכול לתת לך כל התשובות לשאלות אלו ואני ממליץ לגשת אליו דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך .מודה לך
N,HFVI02/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיווג רקמותלימונית30/04/2011
שלום,
אני מעוניינת לדעת האם לעצם היותה של תסמונת גנטית (ועוד נדירה) יכולה להיות השפעה על תרומת מח עצם? כלומר, האם סיווג רקמות כולל גם את הממצאים הקשורים לתסמונות גנטיות, או שזה בודק דברים אחרים? קראתי קצת חומר בעניין ולא הצלחתי להבין, כי בגדול אני מעוניינת לתרום ובהתרמה האחרונה נתתי דגימה.
בתודה,
כלנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיווג רקמות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/05/2011בדיקת התאמת רקמות בודקת קירבה גנטית (ולכן חיסונית) בין תורם ובין נתרם. אין קשר עם מחלה גנטית. קיום מחלה גנטית עלולה גורם פוסל שימוש רקמה מסיבה שקשורה לתפקוד הרקמה, אבל זה בהכרח. לפרטים מלאים עליך לגשת ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש הבנתי את התשובה...
לימונית01/05/2011לרופאים שלום,
לא ממש הבנתי את התשובה, והשאלה לא קשורה למה שיש לי עבור עצמי (ביעוץ גנטי כזה כבר הייתי, ולכן אני יודעת שיש לי תסמונת גנטית מסוימת), אלא לעצם היכולת הפוטנציאלית שלי להוות תורמת של מח עצם או אפילו לגבי השאלה אם ישתמשו בתרומת דם רגילה שלי (בהתרמות רגילות ולא של דגימות מח עצם)?
מכיוון שד"ר בירק יודע על איזה תסמונת מדובר (על פי השם המופיע למטה), אולי הוא יוכל להסביר לי את השאלה באופן יותר ברור. בכל מקרה אשמח להסבר חוזר ומסודר יותר לגבי הפוטנציאל להוות תורמת של דם או של מח עצם כשיש תסמונת גנטית.
בתודה,
כלנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בירק, אשמח אם תוכל לענות
לימונית03/05/2011בתודה,
כלנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש הבנתי את התשובה... - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/05/2011תרומת מח עצם תלויה בשני מרכיבים: 1. התאמת התורם והמקבל מבחינה חיסונית - ולכך מבוצעת בדיקת סיווג הרקמות. 2. שיקולים רפואיים של נזק אפשרי שיכול להגרם למקבל מהתרומה במקרה שהתורם חולה. במקרה של מחלה גנטית אצל התורם בה יש חשש כלשהו שהתרומה תגרום לבעייה אצל התורם - למשל אם המחלה הגנטית מערבת את מערכת תאי הדם, תהיה העדפה שלא להשתמש בתרומה כזו. במקרים רבים, מחמת הספק, אני מניח שתהיה העדפה שלא להשתשמש בתרומה גם במצבים גבוליים - במידה ויש תורם אלטרנטיבי מתאים שאין לו מחלה גנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בירק - המשך
לימונית04/05/2011פרופ' בירק שלום,
קודם כל תודה על התשובה.
אני מנסה לסכם לעצמי את מה שכתבת, לפיכך:
1) מכיוון שכפי שהבנתי בייעוץ הגנטי שלי, החסר הגנטי 2q37 del נמצא בכל תאי הגוף, זאת אומרת שהוא נמצא גם בדם, ולכן, על פי הנחותיך, ולצערי, בעצם אין סיכוי שאוכל לשמש כתורמת, אלא אם אמצא היחידה המתאימה?
2) במילוי השאלון בזמן ההתרמה של הדגימה למח העצם לא נתבקשתי למלא האם יש לי תסמונת או מחלה גנטית כלשהי, למעט מחלות שצוינו שם במפורש כמו המופיליה ועוד משהו שאיני זוכרת. האם בכלל מעבירים בדיקה גנטית לנשאות מחלות או תסמונות גנטיות לכל הדגימות?
(הרי יש לציין שגם אני, בגיל המתקרב לאמצע החיים, לא ידעתי בכלל על קיומה של התסמונת וללא ניסיונות להרות ייתכן ולא הייתי יודעת על כך לעולם, למרות כל מיני מצבים רפואיים שונים שבאים אצלי לידי ביטוי, ולמרות היותו של פגם חיצוני חריג ובולט באצבעות הרגליים). כלומר, שסביר להניח שחלק מסוים מנותני הדגימות גם הוא אינו מודע שהוא נושא פגם גנטי כלשהו, ולכן השאלה כיצד בעצם הם יֶדעו אם אני יכולה להתאים או לא, במידה ותשובתך לשאלה מס' 2 היא שלילית?
האם אני צריכה לדווח על דבר כזה?
3) מה בעצם הסיכונים בקבלת תרומה מאדם עם חסר כלשהו? איזה בעיות זה יכול לעשות?
4) בהזדמנות זאת, מה דעתך לגבי תרומת דם רגילה, לא למטרת מח עצם? האם גם אז אין טעם בתרומה?
האם גם בתרומת דם רגילה צריך לדווח על תסמונת זאת?
אציין שלפני הידיעה על התסמונת נהגתי לתרום דם באופן קבוע, ומאז הגילוי ב-2009 לא תרמתי, כי לא הבנתי אם ישתמשו בתרומה שלי או לא, ולא הצלחתי להשיג מידע בנושא.
בתודה,
כלנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בירק - המשך - תגובה
פרופ' אוהד בירק05/05/2011אם תורם נמצא מתאים לתרומת מח עצם מבחינת התאמת סיווג רקמות, לפני שמשתמשים בתרומה עושים תחקיר יותר מעמיק מאשר השאלון הראשוני. לגבי המגבלות - או העדר המגבלות - בתרומות דם ובתרומות מח עצם, עדיף לברר בפורום המטולוגי -שם עוסקים בזה באופן שוטף ויתמצאו יותר ממני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטיketi28/04/2011
ערב טוב.
אני בשבוע 16 להריוני.
בת 25 אם לילד בן 4.לפני כשנתיים סרטן פפילרי של בלוטת התריס עם מעורבות בלוטות צוואריות וטיפול ביוד בזמנו.
הריון נוכחי התקיים עם התקן תוך רחמי.
שקיפות תקינה.אתמול ביצעתי סקירה ראשונה היתה תקינה למעט ציסטה קטנה בכבד העובר.הרופא שביצע בדיקה עדיין לא החזיר תשובה כי מעוניין להתייעץ עם מומחים בתחום.שוחחתי היום עם רופא שלי ובדק לי באוופן כללי.שבמקרים כאלה מבצעים עוד כמה בדיקות עזר כמו US נוסף עוד כמה שבועות אך גם אמר שיצטרך לבצע יעוץ גנטי.
שאלתי איך זה עובד?
אם אני קובעת במסגרת בית חולים לדוגמא.אילו בדיקות אני אמורה להביא פעם ראשונה?
אני אמורה לקבל הפניה מקופה?או פרטי?ועד עד כמה זה נחוץ כי מוקרת לי בעיית תורים או שבמקרים אלה זה הולך אחרת?
ועוד שאילה ברשותך לגבי עניין עצמו.
ציסטה בכבד העובר עלולה להעיד על מחלות גנטיות או שהבדיקה מבצעת כרוטינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
keti28/04/2011המוצא שלי עולה מאוקראינה (חצי האי קרים) ובעלי עולה מרוסיה (סיביר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
פרופ' אוהד בירק29/04/2011יעוץ גנטי מבוצע בכל המכונים הגנטיים.בחלק מהקופות - בסניפי הקופה. משך הזמן להמתנה שונה במכונים השונים אך אמור להיות לא יותר מעל 8 ימי עבודה. בדרך כלל אפשר למצוא מוקדם מכך. לביקור תביאי את כל המידע שיש לך לגבי בעיות בלוטת התריס והטיפול שקיבלת וכן תוצאות כל הבדיקות שנעשו בהקשר להריון. בלי קשר לכך - ישנן בדיקות למחלות גנטיות רוטיניות על פי מוצא - תבררי בסניף שלך של קופ"ח איפה לבצע אותן (בעת ביצוע הבדיקות תקבלי הסבר ויוצעו לך בדיקות מתאימות על פי המוצא). בקשר לציסטה בכבד - ראוי למעקב אולטרסאונד ודיון במהלך היעוץ שתקבלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
keti29/04/2011תודה על המענה.אולי לא הסברתי את עצמי לא נכון.הציסטה זו הסיבה שהומלץ לי לגשת ליעוץ גנטי.
לגבי מחלת הסרטן שהיתה לי אני בדקתי והתייעצתי המון בנושא ונאמר לי שלמחלה ספיציפית זו אין שום קשר להריונות.
לגבי בדיקות גנטיות של קופה אני הייתי אצל אחות ולא נתנו הרבה בדיקות
קיבלתי ציסטיק פיסרוזיס', פיגור שכלי על רקע תסמונת X שביר וניוון שרירים מסוג SMA
אז שאלתי האם ציסטה בכבד העובר קשורה למחלות גנטיות שהומלץ לי לעבור?
ושאלתי השניה מה הרקע להפניה ליעוץ גנטי בעקבות הציסטה שנמצאה אצל העובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם ישמח למענה
keti03/05/2011לגבי שאלה שהוספתי בהמשך.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ - תגובה
פרופ' אוהד בירק04/05/2011אין קשר בין ציסטה בכבד לבין הבדיקות שהומלצו לך. ביעוץ הגנטי יוחלט אם בכלל יש מקום לגלות עניין בציסטה ואם כן - אלו בדיקות לעשות. חשוב להגיע עם תוצאות האולטרסאונד וכל המידע שברשותך. הפורום הזה איננו תחליף יעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם שאלה:נועה28/04/2011
האם יתכן שלאם עם סוג דם AB+ ולאב עם סוג דם O+ יהיה ילד/ילדה עם סוג דם O+?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם שאלה: - תגובה
פרופ' אוהד בירק28/04/2011זה נדיר אבל כן אפשרי.
פרוט ההסבר למתעניינים:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hh_antigen_system* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועל המידע.
נועה28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לזיהוי NF1מושה28/04/2011
האם אפשר לעשות PGD ל-NF1 ?
האם זה נחוץ? אצלי הביטוי מציק (בליטות. חלקן כואבות מידי פעם), אבל לא משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לזיהוי NF1 - תגובה
פרופ' אוהד בירק28/04/2011ניתן בהחלט ואף עושים לא מעט PGD ל-NF1. מימון ה-IVF וה-PGD במקרה כזה הוא על ידי המערכת הציבורית - כלומר בחינם. זה אפשרי רק אם אחד מהתנאים מתקיים (מספיק אחד מהשניים): 1. ידועה המוטציה הספציפית במקרה שלך (ניתן לבדוק בעלות של כ-5000 ש"ח) 2. יש בנוסף אליך לפחות עוד מקרה אחד במשפחה (אז ניתן בחינם לבדוק בתאחיזה גנטית אם העובר קיבל את העותק התקין או הבלתי תקין, אף מבלי שיודעים את המוטציה הספציפית). לפרוט ודיון יותר מעמיק - יש לפנות ליעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדם נוסף?
מושה29/04/2011אמא שלי העבירה לי את זה, אבל היא נפטרה לפני 20 שנה. לא חושב שיודעים מה המוטציה אצלה. זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדם נוסף? - תגובה
פרופ' אוהד בירק09/05/2011ניתן לבדוק NF1 בתאחיזה גנטית רק אם יש דגימת דנ"א של לפחות שני חולים ודאיים במשפחה. היות ואני מניח שאין דגימת דנ"א של אימך, אפשרות זו לא קיימת במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי דם12327/04/2011
שלום רציתי לברר אם יתכן הדבר , שלשני הורים עם סוג דם O יוולד ילד עם סוג דם A?
( עם זהו אינו הפורום הודה לך עם תפנה אותי לפורום המתאים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי דם - תגובה
פרופ' אוהד בירק28/04/2011זה לא שכיח אבל כן אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמדותגלי26/04/2011
שלום!
ברצוני לדעת מהן הבדיקות הגנטיות של נשאות הגן לגמדות, שניתן לבצע טרם הכניסה להריון.
דודו של בעלי נולד גמד - ראשו היה גדול יחסית לגוף וגפיים קטנים (גובה < 1.5 מטר). מכיוון שהדוד אינו עוד בין החיים, לא ניתן לדעת מהי המוטציה הספציפית אצלו, אך מהתיאור הכללי של בני המשפחה ניתן להניח כי לא מדובר בגמדות שנגרמה כתוצאה מחוסר איזון הורמונלי או תזונה לקויה.
לציין כי זהו המקרה היחיד שידוע במשפחה.
האם יש גן נפוץ יחסית שגורם לתופעה? האם יש מקום לייעוץ גנטי במקרה זה?
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמדות - תגובה
פרופ' אוהד בירק27/04/2011ישנן אפשרויות שונות לפגמים בגנים שונים שגורמים לגמדות - ובדרכי תורשה שונות. בהנחה שקומתו של בעלך נורמלית ושאין כל קרבת דם בינך ובין בעלך, הסיכון להורשת הגמדות של הדוד לצאצאים של בעלך מזערית. יחד עם זאת, מומלץ בכל זאת לפנות ליעוץ גנטי בעניין זה, ביחוד אם קיימת תמונה - אפילו תמונת פרצוף - של הדוד, אותה תוכלו להביא ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית לגילוי נשאות של ALSגלי26/04/2011
שלום רב!
בעלי ואני מתכננים ילד ראשון ובימים אלו מבצעים את הבדיקות הגנטיות הסטנדרטיות, אולם אין בהן בדיקה לגילוי נשאות של הגן/גנים המוטנטים שגורמים ל- ALS. סבתו של בעלי נפטרה מ- ALS, אך אנו לא יודעים האם זה היה על רקע גנטי (הרבה קרובי משפחתה נספו במהלך מלחה"ע ה- 2).
האם קיימת בדיקה כזו? נגיד, נשאות של SOD1 מוטנטי? בארץ? בחו"ל?
מודים מראש על תשובתך! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית לגילוי נשאות של ALS - תגובה
פרופ' אוהד בירק26/04/2011ההורשה של ALS תיתכן בצורות שונות - כולל דומיננטית, רצסיבית ובתאחיזה ל-X, ומעורבים במחלה גנים רבים. מוטציות ב-SOD1 המכונה גם ALS1 מצויות בכ-20% מהמקרים המשפחתיים ובכ-3% מהמקרים הספורדיים (הופעת מקרה בודד במשפחה). ניתן לבדוק את הרצף של הגנים השונים בתשלום ניכר בשליחת דגימות למעבדות בחו"ל בתיאום דרך מכון גנטי בארץ. הסיכוי למציאת מוטציה בכל אחד מגנים אלו קטן. מומלץ לפנות ליעוץ גנטי מסודר, לקבל את מלוא המידע ולקבל החלטות על בסיס זה אם להכנס בכלל למסלול בדיקות המעבדה בעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה גנטית לגילוי נשאות של ALS - תגובה - תגובה
פרופ' אוהד בירק26/04/2011מידע נוסף - כולל קישור לאתרים של המעבדות המבצעות את הבדיקות לגנים השונים, יש באתר:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK1450/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)