מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרנסלוקציהאביבית04/03/2011
שלום לפרופ'
בתוצאת מי שפיר טרנסלוקציה 15:20 דה נובו היינו כבר במס' ייעוצים כולם נתנו אחוזי סיכון נוספים בין 2-4 מעל הסיכון הרגיל , האמת שאנו ממש בלחץ בגלל האי וודאות מה יהיה בגלל הטרנסלוקציה ותאמנו פגישה לועדה להפסקה ליום א' אני בשבוע 25 . מה דעתך אני צריכה כיוון דחוף אין לי מספיק זמן להחליט ואני נורא חוששת ...ה- US שבוע 23 תקין לחלוטין (בסקירה הראשונה היו 2 ממצאים שנעלמו CPC ומעי אקוגני ) אנא עזור לי ...האם מצדיק הפסקה במידה ויוחלט ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנסלוקציה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר06/03/2011הופעה של טרנסלוקציה חדשה דה נובו (כלומר לא נמצא בקרב ההורים) כרוכה בסיכון להופעת תסמונת ו/או פיגור. מלת המפתח הינו "סיכון" לא וודאי. לצערי בדיקת US תקינה לא שוללת את זה. בדרך כלל הופעת טרנסלוקציה חדשה נחשבת הוריה מצדיקה הפסקת היריון בועדות בגלל הסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טייזקסדנה04/03/2011
שלום,
היום ניגשתי למרפאה לביצוע בדיקות גנטיות. אני בהיריון בשבוע 5. המוצא של ההורים של שני ההורים שלי מעיראק, המוצא של בעלי מצד האם - מרוקו ומצד האב - פולין.
התבקשתי לבצע את 4 בדיקות: חירשות-הגן השכיח (קונקסין 26 ו/או 30), פיגור שיכלי על רקע תסמונת X שביר, ניוון שרירים מסוג SMA, ציסטיק פיברוזיס.
1. האחות אמרה שאני לא צריכה לבצע טיי זקס כי כבר אין צורך . שאלתי האם זה נכון? כל חברותיי בהריון נשלחו לבצע את הבדיקות ויתרה מזאת נכנסתי לאתר של משרד הבריאות ששם רשום שאחד מבני הזוג צריך לבצע את הבדיקה ואם האישה בהיריון אז הגבר מבצע. מדוע האחות לא הפנתה אותי או את בעלי לבדיקה? האם בכל זאת להגיד לבעלי לבצע את הבדיקה? הרי זו בדיקה בחינם לכל האנשים ללא הפניה. מדאיג אותי.
2. האם יש בדיקות נוספות שעליי לבצע? (לא איכפת לי לבצע באופן פרטי ולא דרך הקופה)
אשמח שתרגיעו אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת טייזקס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר06/03/2011המלצות לבדיקות סקר ניתנות על פי הרקע העדתי ומשפחתי שכל אדם וזוג. אין צורך לבצע בדיקות אשר אינן רלוונטיות לאנשים לפי רקע שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולידקטלי בכפות ידיים - דחוף!דניאלה03/03/2011
שלום רב,
אני בשבוע 21 (+5), בסקירה מוקדמת התגלה פולידקטלי בשתי כפות ידיים. אתמול קיבלתי תוצאה תקינה של דיקור מי שפיר.
הציעו לי ממדיקל סנטר לשלוח לארה"ב מי שפיר לבדיקת שבב (צ'יפ) גנטי.
אני בדילמה גדולה מאוד מאחר והתשלום לבדיקה זו הינו יקר מאוד (מסתכם בכ- 6000 ש"ח) ואני רוצה לדעת האם בדיקה זו אכן יכולה לגלות תסמונות אחרות והאם במקרה שלי אכן רצוי ומומלץ לעשות אותה ?
אנא ענו לי דחוף - אני חייבת לתת תשובה מהירה לביצוע או אי ביצוע הבדיקה .
בברכה,
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולידקטלי בכפות ידיים - דחוף! - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/03/2011בדיקת ציפ הינה בדיקה חדישה ולא מומלצת לביצוע כבדיקה טרום לידתית בארץ עדיין. הסיבה שמשמעות של התוצאה עלולה להיות לא ברורה לאור הממצא הקליני. בדיקת ציפ כעת מומלצת לבדיקת ילדים עם פיגור או תסמונת. לפני שמבצעים את תצריכה לדעת מהרופא שממליץ כמה ניסיון יש במעבדה בחו"ל בבירור עוברים עם בעיה ספציפית זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
דניאלה07/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ! - תגובה
פרופ' אנטוני לודר07/03/2011בכיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ח. אמינואיריס03/03/2011
בס"ד
שלום רב,
ערכתי לביתי בת 9 חודשים בדיקות מטבוליות גנטיות עקב איחור התפתחותי.
כל התשובות העידו שהכל ב"ה בסדר מלבד חומצת אמינו BAIBA שערכה גבוה (571)
מה זה אומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף ח. אמינו - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/03/2011יש טעות באיות. לא מכיר את ראשי התיבות האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיות מלא
איריס03/03/2011שלום רב..
אני מעתיקה מתשובת המעבדה
Note the high excretion of Baiba ar 571 nmol/ml normal 0-206
ושוב תודה רבה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון איות
איריס03/03/2011Note the high excretion of Baiba at 571 nmol/ml normal 0-206
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 סימנים רכיםאורלי03/03/2011
שלוםם רב,
הנני בת 28 בשבוע 15.3 להריוני הראשון,
היום ביצעתי סקירת מערכות ראשונה שהכל היה תקין פרט ל שתי ממצאים הבאים:
1.ציסטות צואריות
2.הודגם מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב
א)הרופא שלי המליץ לי לעשות בדיקת מי שפיר ברצוני לדעת מהו הסיכוי לילד בריא לאור הממצאים הנ"ל?האם רוב הילדים הנולדים עם הממצאים הנ"ל יוצאים בריאים?
האם הנניצריכה לדאוג בעקבות המאים הללו?
ב)אחד לכמה ילדים עם הממצאים הנ"ל יוצא חולה בד"כ?
ג)בכמה הממצאים הנל מגדילים את הסיכון לתסמונת דאון (אם לדוגמא בתבחין הרובע יצ 1:4000)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 סימנים רכים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/03/2011ממצאים אלה שכיחים בהיריונות בריאים. סיכון לדאון מעט גדול מאשר היריון אחר אבל אין מספרים מדויקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 סימנים רכים
אורלי04/03/2011האם רוב האוברים הנולדים הם בריאים עם ממצאים כאלו???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 סימנים רכים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר06/03/2011הרוב כן אבל הסיכוי לבעיה גנטית מוגבר מעל הרקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- X שבירשול02/03/2011
שלום,
לפני שנתיים עשיתי בדיקות גנטיות בין השאר ל X שביר ומספר החזרות היו בנורמה, האם היום אני צריכה לחזור על הבדיקה- לפני הריון חדש? האם התוצאה משתנה עם השנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X שביר
יעל02/03/2011התוצאות אינן משתנות מהריון להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהX שביר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/03/2011אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגיקות גנטיות לפי מוצא עדתיי.ל.ד02/03/2011
שלום רב.
אני ובעלי בני 26 ללא בעיות רפואיות ידועות הן אצלנו והן במשפחות המורחבות.
ברצוני לדעת האם יש צורך לבצע בדיקות גנטיות, ואם כן אז איזה?
אני ממוצא רוסי ובעלי ממוצא פרסי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגיקות גנטיות לפי מוצא עדתי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/03/2011מומלץ לכל אדם לפני ההיריון הראשון לבצע בדיקות סקר גנטיות. יש לגשת למכון הגנטי ולבקש הדרכה למשל בעזרת תוכנת "גנומטר".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטציה של CFשירי02/03/2011
שלום רב,
עברתי בדיקות גנטיות בארה"ב לפני 8 שנים. CF יצא תקין אולם הם עושים בדיקה נוספת של תת-מוטציה של CF, בדיקה שלא נערכת באופן סטנדרטי בארץ. הבדיקה יצא חיובית ובעלי ואני נושאים את הגן הבעייתי. אינני יודעת מה שם הבדיקה או המחלה.
בייעוץ גנטי אמרו לנו שמחלה זו משפיעה רק על זכרים והסמפטומים שלה הם: בעיות בדרכי הנשימה, אי-פריון ולקויות למידה. אני עתה בהריון ואשמח לדעת את שם המחלה בכדי לקבל ייעוץ יותר יסודי. האם ידוע לכם?
תודה מראש,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטציה של CF - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/03/2011צריך לקבל פרטים מלאים כתובים של הבדיקה שעברת בכדי להתייחס לשאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטוריה משפחתית של בעיות לבמורן02/03/2011
שלום. אני בת 26, מאובחנת מגיל 11 כבעלת מום בלב - אי ספיקה אאורטלית של המסתם הדו צניפי. אני במעקב של אקו לב וקרדיולוג מדי שנתיים.
במשפחה של אבא שלי ז"ל קיימת בעיה גנטית הגורמת לבעיות לב. אחיו הצעיר נפטר מדום לב פתאומי בסביבות גיל 40. אחיו המבוגר ממנו קיבל דום לב בסביבות גיל 50 ושרד (אך נפגע קוגנטיבית), ואבי, שהיה שמן וסבל גם מכולסטרול, לחץ דם, סוכרת וכל ה"מסביב", עבר מס' צנטורים וכן ניתוח מעקפים (4), שנתיים לפני שקיבל דום לב גם הוא בגיל 51, ונפטר.
הבנתי מבני משפחתי כי עד לאחרונה האמינו שהבעיה הגנטית עוברת רק אצל גברים, ולכן הזכרים שבמשפחה עשו בדיקות גנטיות. אך למיטב ידיעתי זה עלול לעבור גם אצל נשים, ולכן אני צריכה לעבור בדיקה גנטית לאותו גן / בעיה גנטית.
איזה בדיקות עליי לעבור? מה שמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטוריה משפחתית של בעיות לב - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/03/2011בדיקות גנטיות מתחלקות ל- 2 סוגים: סקר וספציפי. בדיקות סקר עושים ללא התייחסות לרקע המשפחתי. בדיקות ספציפיות מתייחסות לבעיות שידועות במשפחה. מחלות לב נגרמות על ידי הרבה דברים, גם גנטיים וגם לא גנטיים. כמו כן מומי לב שכיחים בתסמונות גנטיות. עליך לגשת ליעוץ גנטי פרטני עם פרטים מלאים כתובים לגבי האבחנות והבדיקות של כל מי שחלה בלבו במשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני זוג שבמשפחת שניהם מצוי גמגוםאביב פלד01/03/2011
ידוע שגמגום הוא תורשתי, ויש משפחות שמצויים בהם כמה מקרי גמגום.
אם שני בני זוג באים ממשפחות שמצויים בהם מקרי גמגום, האם אצל ילדי בני הזוג יהיה הגמגום שכיח יותר מאשר במשפחות המקור של בני הזוג, כיון שאצל בני הזוג הגנים של הגמגום הוכפלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני זוג שבמשפחת שניהם מצוי גמגום - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/03/2011בעיות התנהגותיות כמו גמגום מושפעות על ידי סביבה (כולל צורת הדיבור של ההורים) וגורמים גנטיים. אמנם סביר להניח שהסיכון גבוה יותר לילדים ששני ההורים מגמגמים, לא ידוע לי על מספרים ספציפים. הסיכון יהיה פחות אם מדובר בקרובי משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה פרופילים בבדיקת x שבירענת01/03/2011
שלום. התקשרו אלי היום מהמכון הגנטי, אמרו לי ששבדיקת האקס שביר שעשו, לא נמצא כי אני נשאית אך במקום למצוא שני פרופילים מצאו שלושה. לא הצלחתי להבין הרבה מההסבר הטלפוני המהיר, אך הצלחתי להכנס ללחץ...אנא הסבר לי את המשמעויות. אציין רק (עלה בשיחה איתה והבנצי כי יש חשיבות) כי יש לי בן, בן 13, נורמלי ובריא,אתלט מצטיין. וכי אני לא סובלת מבעיות פוריות כלל, נכנסתי להריון בקלות יתר בכל ניסיון.
אודה לך על תשובת המהירה, מודאגת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה פרופילים בבדיקת x שביר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/03/2011גם אני לא מבין בדיוק מה משמעות התשובה שקיבלת. האם רצו להגיד שיש 3 כרומוזום X במקום 2? אם זה הדבר עליך לקבל יעוץ פרטני ולשקול ביצוע בדיקת כרומוזומים מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת וויליאמסדקלה01/03/2011
שלום רב,
בני בן 9 חודשים עם עיכוב התפתחותי- הוא התחיל לאחרונה רק להתהפך..
בעקבות היקף ראש קטן הוא נבדק אצל נוירולוגית שהפנתה אותנו לגנטיקאית.
אנו בתהליך של קבלת אישור לבדיקה של תסמונת וויליאמס.
כרגע התהליך אורך זמן (כיוון שביצענו את הX השביר) ואנחנו מאוד מודאגים.
לפי מה שקראנו, המאפיינים החיצוניים קיימים- מבחינת פה גדול שפתיים בשרניות,
אף מעט רחב ונפיחות סביב העיניים.
מעבר לזה, בעיות לב, אכילה, שינה ושאר התסמינים לא קיימים למעט העיכוב ההתפתחותי במוטוריקה הגסה וריפיון שרירים.
ברצוני לציין כי בני נולד עם אשכים טמירים ובלוטת התריס מוגברת, אך דברים אלה הסתדרו לאחר כחודש. לי נראה שהוא פשוט חלש, אנו מטופלים בפזיותרפיה ויש התקדמות איטית.
בגלל הזמן שעובר וחוסר הוודאות אנחנו נעים מאופטימיות לפסימיות, מצד אחד בני מאוד דומה לי ולמשפחתי, אך מצד שני העיכוב הגדול מבלבל אותנו.
ברצוני לשאול, האם נראה לפי התיאור שלי שיש לנו ממה לחשוש?
ומה יכולות להיות הסיבות לעיכוב התפתחותי? האם ריפיון שרירים מחייב בעייה גנטית?
אודה מאוד על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת וויליאמס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/03/2011כמו כל תסמונת, לא כל ילד מבטא כל הסימנים. אין אפשרות לשלול תסמונת וויליאס לפי התיאור.
סיבות עיכוב בהתפתחות הן רבות וכוללות מחלות כרומוזמליות, גנטיות, זיהומיות, ווסקולאריות, אימוניות, טוקסיות ועוד ועוד...............
ריפיון שרירים לשעצמו לא חייב להיות בעיה רפואית ולא חייב להיות גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
דקלה02/03/2011תודה רבה על התשובה..
נקווה לטוב :)
רק בריאות! יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תערובת עדותגלית01/03/2011
שלום רב,
אני ובעלי מנסים להביא ילד כ 4 שנים, יש לנו ילד בריא כבן 6, במסגרת הטיפולים נוצרים עוברים יפים אך לא נקלטים.
לאחרונה, עלו שאלות, האם המוצא שלנו יכול להשפיע,
כלומר האם כאשר נוצר עובר עם תערובת של עדות, אז גוף האישה יכול לדחות את העובר על בסיס זה שהשונות הגנום של העובר ולו במעט שונה משל האם, וכתוצאה מכך גוף האם דוחה את העובר כמו אלרגיה, וזאת על סמך זיכרון גוף האם את ההריון הראשון .
כמו כן מה ידוע מבחינת הבאת ילדים על שילוב של מוצא עראקי של הורי האם, ושל האב: אם מרוקאית ואב פולני?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תערובת עדות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/03/2011לא ידוע ברפואה על כל קשר בין רקע האדתי של ההורים ובין בעיות פוריות, דחית עוברים וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וטליגוספיר27/02/2011
אני חולה בוטליגו וברצוני לישאול עם אני יחולה לעבור סדרת בדיקות כדי לדעת ממה זה נובע ושיבדקו את הגן שלי ,,,,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וטליגו - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/02/2011על פי רוב ויטיליגו אינה מחלה גנטית אלה אוטו-אימונית. במקרים מסוימים חוסר צבע עשוי להיות ביטוי של לבקנות חלקית, שזו מחלה גנטית. אני ממליץ לגשת לרופא עור לקבל אבחנה מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלבין f המוגלבין a2רבקה27/02/2011
שלום אני בהריון בשבוע 13 מחזור אחרון בתאריך 31.12.2010 לאחר דימום הרופה נתנה לי לקחת כדור ברזל פריפול שמכיל 100mg+חומצה פולית 0.40mg לאחר פנייה למעבדה לבדיקה גנטית הופנתי לבדיקת טלסמיה אך בטרם נתנו לי את הבדיקה המקיפה נתנו לי בדיקת דם שתוצאותיה המוגלביןf קטן 0.5% והמוגלבין a2 שתוצאה הייתה 2.4 האם תוצאות אלו תקינות בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם o שלילי
רבקה27/02/2011בהמשך למה ששאלתי קודם יש לציין שסוג הדם שלי הוא o שלילי וכמו כן שבשל הדימומים שהיו בתחילת ההריון קיבלתי זריקה אנטי d (הדימומים פסקו) על מנת שלא תיווצר דחייה יש לציין שאני בת 37 וזה הריון יקר ביותר כי עדיין אין לי ולבעלי ילדים ובנוסף אנו טפלנו במשך מעל 3 שנים בהפריית מבחנה האם התוצאות תקינות יש לציין שזמן מה לפני הכניסה להריון גם נטלתי תקופה כדור ברזל זהה אשמח לקבל תשובה במהרה בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוגלבין f המוגלבין a2 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/02/2011A2 אמור להיות פחות מ- 2 אבל התוצאה מאד גבולית.לא אבחנתית. כדאי להתיעץ עם מומחה במחולות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)