מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכוי לתסמונת דאון בעוברסיגל07/12/2010
שלום . במעקב גדילה בשבוע 30 המדידות של העובר היו :
bpd מ"מ 78 מתאים ל31+4
HC מ"מ 282 מתאים ל30+4
ac מ"מ 237 מתאים ל28+0 .
FL מ"מ 53 מתאים 27+6 .
הערכת משקל : 1248 גרם .
ההריון הוא הריון ראשון .
כמו כן נבדקו גם המדדים הבאים :
הומרוס 48 מ"מ מתאים לשבוע 28+1 .
טיביה 46 מ"מ מתאים לשבוע 28 .
פיבולה 44 מ"מ מתאים לשבוע 27+1 .
רדיוס 41 מ"מ מתאים לשבוע 28+5 .
אולנה 46 מ"מ מתאים לשבוע 26+4 .
כמו כן ישנו מעי מעט אקוגני מהרגיל אך בשיפור בהשוואה לבדיקה קודמת .
הרופט טען כי אלו הם סימנים לתסמונת דאון ורציתי לדעת מנסיונכם האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי לתסמונת דאון בעובר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר07/12/2010עוברים עם תסמונת דאון גדלים איטי יחסית ובעיקר גודל הראש ושל עצם הירך עלול להיות קטן. חלק מין הניתונים מעידים על גדילה איטית, העיקר העצמות הארוכים. יש גם מעי היפראקוגני. לא ניתן לשלול בעיה כרומוזומלית, אבל קיימות אפשרויות אחרות למשל פגיעה בגדילת העצם. יחד עם כל זאת, קיימת גם אפשרות של שונות תקינה. יש לקבל יעוץ גנטי פרטני דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוזום 47אפרת05/12/2010
שלום, רציתי לברר על כרומוזום 47 אצל ילד, שמעתי שיכול להיות בעיות פריון, האם יש עוד בעיות, האם זה עובר בתורשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרומוזום 47 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/12/2010כדי לענות לך את השאלה, את צריכה לפרט אזה כרומוזם (X? Y? 21. אחר?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pgdניר30/11/2010
האם לבניית מערכת של pgd זקוקים לדגימות דם של בני המשפ? אנחנו נשאי גושה ורוצים לעשות pgd אבל אני ממש לא מעוניינת שהורינו יידעו. האם אפשרי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pgd - תגובה
פרופ' אוהד בירק01/12/2010עדיף קיום דגימות של הוריכם - כדי שניתן יהיה לזהות בודאות איזה עותק משני העותקים של הגן אצל כל אחד מכם הינו זה שנושא את המחלה. אפשר אבל גם בלי זה - על ידי בדיקת המוטציה עצמה (או דגימות של אחים ואחיות שלכם) - אם כי יייתכן שתהיינה הסתיגויות מכך היכן שתבצעו את הבדיקה. הפתרון הטוב הוא להתייעץ במקום בו אתם מתכננים לעשות את ה-PGD. אגב, לא ברור לי מה הבעייה בכך שההורים ידעו שאתם נשאים של גושה. מעבר לכך שרצוי שבני משפחה שלכם - ובעיקר אחים ואחיות שלכם, ידעו וייבדקו גם כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בירק
ניר02/12/2010האחים שלנו יודעים, העניין הוא שאני לא מעוניינת שההורים ידעו שאנחנו בטיפול כי הם לא תומכים בזה והם משגעים אותנו...אני ממש ממש חוששת מזה. האם אתה יודע אם באיכילוב או בתהש אפשרי? או שפשוט ננסה טבעי וזהו..ניסינו חודשיים ללא הצלחה ואני מאוד חוששת שלא נצליח אז אני רוצה שייבנו כבר מערכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בירק - תגובה
פרופ' אוהד בירק03/12/2010אפשרי בשני המקומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואים בתוך המשפחה הקרובהיוסי30/11/2010
שלום רב,
אני ממוצע אשכנזי,ואני יוצא עם בחורה ממוצא עירקי ,שסבא וסבתא היו בני דודים,
וגם הוריה הם בני דודים,ומתוך שלושה אחים,שנולדו לה,יצאו שתיים נכים,מפגרים ועיוורים.
שאלתי היא מה הסיכוי שלנו להביא ילד פגום לעולם?כאמור אין שום קשר משפחתי ביני לבינה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואים בתוך המשפחה הקרובה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/11/2010עצם שאתה והיא ממקורות שונים מצוין מבחינה גנטית. נשמע שאצלה יש אחים עם בעיה תורשתית. אם מדובר בבעיה שעוברת תורשה אוטוזומלית רצסיבית, יש לה סיכוי להיות נשאית של 66% אבל הסיכון לילדיכם נמוך. אם מדובר בבעיה בתאחיזה ל-X, אזי קרוב לוודאי הסיכוי 50% שהיא נשאית ואז יש סיכון לבניה של 50% שיהיו חולים. יש עוד אפשרויות. הכל תלוי באבחנה מדויקת. אחיה זקוקים לבירור ולאבחון מדויק ולאחר מכן כל המשפחה זקוקה ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה שיעור הנשאות ל CF אצל תימנים?אמא29/11/2010
אני דווקא שמעתי שהמחלה לא שכיחה אצל תימנים....
מה אחוז העקרים אצל בנים חולי CF.
האם ניתן לבדוק אצל ילד שהוא עקר? הבנתי שחסר צינוריות זרע - את זה ניתן לבדוק בכל גיל - לא?
תשובת ד"ר לדור הלחיצה אותי....
וכמו כן, האם אין שום אמינות לבדיקות הגנטיות שביצעתי ל CF אפילו שאינן כוללות את המוטציה התימנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שיעור הנשאות ל CF אצל תימנים? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/11/20101: הארעות של CF בתמנים הינה כ- 1:8800 (לעומת 1:2500) כללי.
2. אחוז העקרות גבוה בגברים עם CF (מספר מדויק לא ידוע)
3. צודקת, הסיבה העקרית לעקרות בCF הינו חוסר התפתחות הצינורית זרע וזה ניתן לבדוק
4. בדיקות גנטיות ל CF מדויקות מאד אבל צריך לדעת כיצד לפרש את התשובות. כדאי שתעברי בדיקה למוטציה תמנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- x שבירדוד29/11/2010
מדוע רק נשים עוברות בדיקת x-שביר? האם זה נכון שגברים יכולים להעביר רק את הנשאות ולא את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר x שביר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/11/2010המחלה עוברת בתורשה תאחיזה ל-X. גבר עם המחלה עלול להיות מפגר, ואם הוא נשא (בהנחה שאשתו לא נשאית) ילדיו לא יהיו חולים. לכן יעיל ומומלץ לבדוק אישה. בנוסף המוטציה שעוברת מאישה עשויה להיות בלתי יציבה לכן שוב עוד סיבה שאישה תיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CFאמא28/11/2010
אני ממוצא תימני.
נבדקתי ל 11 מוטציות ל CF לפני ההריון, ונמצא שאני לא נשאית.
(בינתיים מצאו מוטציה לגבי תימנים אך לא נבדקתי אליה, היא נמצאה שנים אחר כך.
מה הסבירות שאני נשאית של CF.
האם יש חולי CF בנים שהם לא עקרים?
הבנתי שלא בכל המוטציות יש עקרות של הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CF - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/11/2010נכון, עקרות גברית אינה הכרחית ב- CF. אם את ממוצא תימן ולא נבדקת למוטציה "התימנית" כדאי להיבדק. שיעור הנשאות הינו משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאותניר26/11/2010
הי, בעלי ואני נשאי דיסאוטונמיה, עשינו את הבדיקות לפני הריון. אחרי התוצאות היינו בייעוץ גנטי אצל 3 מומחים-אחד דרך הקופה ושני יועצים פרטיים. שלושתם המליצו לנו לנסות טבעי-יש 75% שהכל יהיה טוב אבל אני לא מצליחה להרגע ומפחדת שבגלל הלחץ אני לא אכנס להריון... מה האפשרויות? כולם סביבי מנסים להרגיע ואני חוששת שההריון לא יהיה תקין ואז אפיל ומצד שני טיפולי Pgd גם לא קלים ושמעתי על כאלו שההריונות לא הצליחו-מסיבות אחרות אחרי pgd...ניסינו טבעי חודש שעבר ואז כשקיבלתי מחזור הסתבר שהביוץ היה אחרי 48 שעות מהיחסים האחרונים.....וזה שלא נקלטתי ממש הלחיץ אותי עוד יותר. יש לי מחזור סדיר (כל 28 יום), אני בת 27 ובעלי 30.אני נואשת לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2010נדמה לי שקיבלת כבר הרבה מאד עזרה (יותר מדי?) את מבינה כנראה את הדברים היטב. מבחינה גנטית הדברים ברורים, אבל הבעיה שלך כנראה הינה בעיה של דחק בעיה פסיכולוגית, ולכן אני ממליץ לחפש עזרה בכיוון הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- smaנועם25/11/2010
שלום.
נמצאתי נשאית ל sma, ולא חשבתי לציין את הפרט הזה בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת שביצעתי לפני מס' ימים. האם פרט זה היה עשוי להשפיע על מהלך הבדיקה? האם, במידה והייתי מציינת זו, הרופא שביצע את האולטרהסאונד היה יכול לבדוק או לשים דגש על סימנים מסויימים (טונוס שרירים אולי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sma - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2010לא ידוע שנשאות לSMA אצל האם, או חס וחלילה מחלת ה SMA משפיעה על בדיקת סקירת מערכות מוקדם בהיריון. האם בן הזוג נבדק לנשאות SMA? אם הוא חיובי אזי יש סיכוי של 25% שהעובר יהיה חולה במחלה, אבל אם הוא שלילי הסיכון מאד נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנאאנונימית25/11/2010
שלום ד'ר
יש לי שאלה בקשר לבדיקת אבהות
יש בדיקות שמבצעים ע"י לקיחת תאים מהלחי ע"י שפשוף קל של הלחי
רציתי לדעת אם יש הבדל בין תאי הלחי לבין התאים ברוק?
הכוונה אם במעבדה שבודקים את הדנא יכולים לדעת מהו התא שנלקח מהלחי ומהו התא שנקלח מרוק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנא - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2010ברמת העקרון חומר הגנטי זהה בכל תאי הגוף (מלב זרע וביצית). לכן לא משנה מקור התא. מקובל לקחת מהלחי כי הרוק כולל מעט תאים יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית28/11/2010תודה ד'ר
השאלה שלי היא בעצם אם נניח יש עירוב של הדגימה שנקלחה מתאי הלחי מילד
והיה בעצם ערבוב של רוק של האח שלו
יזהו במעבדה שיש בעצם דנא נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/11/2010דגימה כזו אינה תקינה לצורך קביעת אבהות. יש לדאוג שהדגימה נקיה מכל אפשרות של ערבוב. המעבדה עלולה לטעות בזיהוי, או למצוא 2 מקורות DNA וזה יהיה פסול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית28/11/2010שוב תודה ד'ר
מה הסיכוי שהם יכולים לטעות בזיהוי? הרי לכל אדם יש דנא שונה
אם הם מעבדה מספיק טובה הם אמורים לעלות על זה שיש 2 דנא בדגימה לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' אנטוני לודר28/11/2010מעבדה אף פעם יכולה לקבוע זיהוי - זה תפקיד של הבודק שמזהה את הפרט. איתור 2 מקורות דנא אינו עניין של מעבדה טובה או לא טובה. זה עניין של כמות ומצב הדנא בתוך הדגימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת בלוםמירי רייזנסון25/11/2010
כשעברתי בדיקות גנטיות במהלך הריון ראשון הסתבר שאני נשאית של תסמונת בלום, מוטציה del6/ins7 2281. בעלי נבדק ולא נמצא נשאי לתסמונת זו. בייעוץ גנטי שקיבלנו אז, לפני כמה שנים, נאמר שאין סיכון מוגבר שיוולדו ילדים עם תסמונת בלום. ואכן נולדו לנו שני ילדים בריאים. לקראת הריון שלישי רציתי לברר האם לפי המידע הרפואי העדכני הסיכון שיוולד לי ילד עם תסמונת בלום גדול יותר משאר האוכלוסייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת בלום - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2010היעוץ שקיבלת לפני מספר שנים לא ישתנה היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברית נשאית פרה מוטציה x שביראיילת24/11/2010
שלום רב
ותודה על האפשרות להעזר בכם
אני בת 33, בשבוע 22 עם עוברית. קיבלתי תוצאות דיקור מי שפיר האומרות שהעוברית נשאית עם 68 חזרות.
האם הדבר אומר שיהיו לה סימפטומים מסויימים? האם יש אפשרות שתהיה חולה בפיגור שכלי?
תודה, איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברית נשאית פרה מוטציה x שביר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2010כדאי לקבל יעוץ גנטי פרטני דחוף. בגדול עוברית לא צפויה לסבול מפגור עם מצב שדיווחת. יחד עם זאת, הספרות מדברת על סיכון מוגבר לבעיות נוירולוגיות כמו רעידות בגיל מבוגר יותר וכמו כן בלות מתחת גיל 40 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולדת ילדים מזרע של הומוסקסואלאבא24/11/2010
שלום רב,
אני הומוסקסואל אב לשלושה , אשתי סטרייטית.
כול ילדי נולדו מזרעי ומאשתי.
האם נטיותי ההומוסקסואליות יעברו בתורשה לילדי?
מה הסבירות לכך?
מי קובע את הנטייה המינית ? הגבר או האשה ?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולדת ילדים מזרע של הומוסקסואל - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/11/2010תורשת הומוסקסואליות לא מובנת היטב. יש מעט עידות אשר מציעה השפעה גנטית אבל לא ידוע גן זה או אחר. חלק מין ספרות מציעה שהנטייה עוברת בעיקר דרך אימהות אבל גודל הסיכוי לא ידוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותנועם23/11/2010
שלום רב.
אני בהריון, שבוע 15 ואתמול קיבלתי הודעה על כך שאני נשאית של sma. מחר בן זוגי הולך להבדק ורציתי לשאול מהו פרק הזמן המינמלי בו מתקבלות תוצאות לבדיקה זו והאם ישנה דרך לזרז את קבלת התוצאות (במסגרת פרטית או בתשלום נוסף)?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר23/11/2010בדיקות סקר נעשות במערכות שאינן מיועדות לתת מענה לצרכים מיוחדים או דחופים. על פי רוב התשובות באות תוך שבועיים-3. במקרה שלך זה בהחלט פרק זמן שיאפשר לך בדיקת מי שפיר אם תחליטו בכך, הרבה בדיקות אלו נעשות בשלב זה של ההיריון. אם את מעונינת בבדיקה מהירה יותר, מוטב להתקשר למכון גנטי שקרוב לך ולברר אצלם האם ניתן לערוך בדיקה פרטנית ואם כן באזה עלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחות לידת אוטיסט לאב בן 50nira6821/11/2010
אני בת 42. בן זוגי בן 50. אנו מנסים להרות (יש לנו ילדה בריאה). מהי השכיחות ללידת ילד על ספקטרום האוטיזם בגיל זה של האב? המספרים גם כך מבהילים (קראתי שכיחות של 1 ל-100 באבחון בארה"ב) וידוע לי שהם עולים באופן ניכר עם הגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחות לידת אוטיסט לאב בן 50 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/11/2010נושא זה טעון בגלל הרגישות הענין וחוסר בדיקות אמינות לאוטיזם (ADS) בהריון. השכיחות האמיתית של ADS לא ידועה. יש הבדלים במקומות שונים ובעתים שונות לגבי היקף הדווח. בגלל מניע חיובי (זכות לתמיכה בביטוח לאומי) יש נטייה לאבחון יתר; מאידך בגלל מניע שלילי (סטיגמה) יש נטייה לתת-אבחון ודיווח. יש שינוים במודעות ובאמות מידע לאבחון לאורך זמן. כך שלמרות שמדווחת עליה חדה בהארעות המצב ב-20 שנים האחרונות, איש לא בטוח עד כמה שהעליה המדווחת הינה אמיתית. כמובן, למרבית המקרים של ADS הגורם אינו ידוע. לגבי הסיכון, בדיקות אפדימיולוגיות רבות מדווחות עליה בסיכון לאבות מבוגרות מ- 40 שנה של פי2-5 ולפעמים גם לאמהות מבוגרות (הנטייה כאן פחות חזקה). יש בעיתיות גדולה גם בענין הזה בגלל השונות הנזכרת לעיל, ובנוסף בעיות מטודלוגיות עם המחקרים ועם גורמים מבלבלים (סדר הלידה, איכות הטיפול והבריאות של האם ועוד). לסכם, כנראה יש שיעור גבוה יותר של ADS בקרב ילדי אבות מבוגרים אבל קשה לדייק יותר ממה שכתבי למעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגמים גנטיים ואיכות הזרע
nira6821/11/2010תודה. שאלה נוספת: איכות הזרע של בן זוגי היא טובה. האם זה אומר שהסבירות נמוכה יותר שהזרע ילקה בפגמי הגיל? ועוד שאלה לגבי תשובתך: מה הקשר בין סדר הלידה לשכיחות האוטיזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגמים גנטיים ואיכות הזרע - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/11/20101. איכות הזרע קשור בעיקר לפוריות. אין קשר ידוע לאוטיזם או למוטציות
2. במחקרים אחדים, נמצא שאוטיזם שכיח יותר בילד הבכור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)