מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרנסלוקציה מאוזנת לאחר שלוש הפלותbaby20/01/2011
שלום
לאחר 3 הפלות בשבועות ה7-8 כולן שלחו אותנו לקריוטיפ
בעלי נמצא תקין ואצלי לא התשובה שקיבלתי היא :
,xx,46,t(621)(q23.1q22
מה זה אומר? מה ההשלכות? האם רק בהפריות נוכל להביא ילדים?
האם זה אומר שגם לאחותי יכולה להיות את אותה הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנסלוקציה מאוזנת - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/01/2011המצב מורכב ודורש יעוץ תוך כדי אינטרקציה ושיחה. אני מציע לפנות ליעוץ פרטני. אחותך גם עשויה נשאית של הטרנסלוקציה. בקיצור חלק מין ההריונות שלך יהיו גם עם הטרנזלוקציה (כמוך) ולכן בריאים, חלק בלי (לכן בריאים) אבל חלק עלולים לא בריאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת סיטי והריון עתידיטל20/01/2011
שלום,
האם נמצא קשר מחקרי בין קרינת סיטי באיזור הבטן והאגן אצל הגבר סמוך למועד ההפריה או בזמן ההפריה לבין פגיעות בעובר כמו אוטיזם?בעלי עבר ניתוח לא מתוכנן ואנו מנסים להרות.האם כדאי לחכות,ואם כן כמה זמן?
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת סיטי והריון עתידי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/01/2011לא ידוע על חשיפה לקרינה ובין אוטיזם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטינוזיסשולמית כהן20/01/2011
בבדיקה שגרתית של עיניים אצל הנכד בן ה 6 שלי התגלו קריסטלים בקרנית,
רוב הרופאים לא נתקלו בתופעה עד שהצליחו לחשוב על אפשרות למחלה מטבולית
גנטית בשם ציסטינוזיס, בבדיקות נפרולוג עדיין לא נראית פגיעה כלייתית, כרגע ההמלצה
להיות במעקב חצי שנתי, השאלה האם יש בדיקה גנטית שתתן תשובה ישירה יותר האם
זו המחלה, ואם כן היכן ניתן לעשות אותה. מאחר והמחלה מאוד נדירה עד כמה שהבנתי,
האם יש מומחה בארץ שיכול לעזור לנו להבין מה עושים עם הילד- טיפול וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטינוזיס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/01/2011אבחנה מבוססת על גבישים בקרנית, תסמונת כליתית ספציפית (תסמונת פנקוני) וכמות מוגברת של cysteine בתאים לבנים של הדם. ניתן לבדוק מוטציות בגן CTNS אבל בדיקה זו לא זמינה בארץ ניתן לחפש מעבדה באתר genetests.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
שולמית כהן20/01/2011שמחה על המידע שנתת לנו,
אנחנו גרים באזור ירושלים ורוצים להגיע עם הילד לטיפול במקום שיש הכרות
עם המחלה והרגשה של ביטחון שהרופאים יודעים במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/01/2011מכון הגנטי בהדסה בעל ניסיון רב מחלות ליסוזומליות מכל הסגוגים (סיסטינוזיס הינה אחת מהן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר מאוחר - דחוף!!דנה19/01/2011
שלום,
בת 34, הריון ראשון לא ספונטני, שבוע 31. מתבלטת קשות באם לבצע דיקור מי שפיר בעוד שבוע.
להלן הנתונים:סקר ביוכימי - 1:10,000, חלבון עוברי- 1:10,000, שקיפות עורפית גם כן טובה מאוד. סקירת מערכות מוקדמת: מוקד אקוגי + אגני כליה מורחבים: 3.2 ו-3.6 מ"מ (עובר זכר).
לא נעשתה בזמנו בדיקת מי שפיר כיוון שנאמר לי שהתוצאות גבוליות.
בסקירה מאוחרת בשבוע 23: מוקד אקוגני + אגן כליה שמאלי 10.7 מ"מ וימני 5.8 מ"מ.
אקו לב עובר בשבוע 22 תקין. בסקירה מכוונת בשבוע 27 תוצאות כמעט זהות לסקירה המאוחרת.
בסקירה מכוונת בשבוע 30: 6 ו-11 מ"מ ולא נראה מוקד אקוגני. בסקירה זו נאמר לי שעל פניו הכל נראה תקין וגם שעצמות הירך ארוכות.פניתי לייעוץ גנטי אך עדיין לא יודעת מה לעשות כי אני חוששת מאוד מההליך של הדיקור ומלידה מוקדמת. פשוט אני מרגישה שאני צריכה הצדקה כדי לבצע תהליך כזה ולא סתם לעשות ליתר ביטחון. בבקשה בבקשה תאמרו לי מה דעתכם? מה הסיכויים לילד עם תסמונת דאון ? האם העובדה ששאר האיברים נראים תקינים וכמות מי שפיר תקינה, מעידה על כך שהסיכוי לתסמונת דאון פוחת או שעדיין קיומם של שני סימנים "רכים" מצריכה דיקור במקרה שלי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר מאוחר - דחוף!! - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/01/2011השאלה הינה מתאימה לשיחה דו כיוונית במסגרת יעוץ גנטי פרטני, ואינה ניתנת לטיפול מעמיק בפורום אינטרנטי. מהדברים שאת כותבת לא ברור מי המליץ עליך לבצע דיקור ומדוע. הניתונים שאת מדווחת מדברים על ממצאים שאינם מכוונים בהרחרך לאבחנה של תסמונת דאון. הבעיה היא פילוסופית. סיכון נמוך לא שולל באופן אבסולוטי כל סיכון. גם סיכון של 1:10000 לא עוזר אם את ה- 1! אין בטחון מלא בבדיקות סקר ולא במי שפיר (כשאת כותבת, אז קיים סיכון של פגותעם כל הבעיות שלה). לפעמים צריך להחליט שלאחר שנעשה מה שמומלץ על ידי רופאיך לצמצם סיכונים, אין טעם להתאמץ מעבר לזה. אם רופא מוסמך המליץ על מי שפיר, אזי הוא הכתובת לשאלות של סיכון מול יתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FMFרינה19/01/2011
יש חשד שלביתי בת ה17 יש FMF
במשפחה של בעלי יש חולה
האם גם עלי להבדק שאולי אני נשאית או שמספיק לקבל
את המחלה רק צד אחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FMF - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/01/2011כצכ הינה מחלה שעוברת בתורשה אוטוזומלית רצסיבית ז.א. חולה יורש אלל נגוע ב- 2הורים. אם ביתך אכן חולת FMF אזי 2 הוריה הם נשאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהיעל19/01/2011
שלום,
נאמר לי ע"י פסיכיאטר שבעוד 3-4 שנים צפוי להיות ריפוי גנטי לסכיזופרניה ושהמחקר נמצא בשלב ניסויי. מה ידוע על כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/01/2011לא ידוע לי על מחקר לתיקון גנטי במחלה זו. סכיצופרניה אינה קשורה לגן אחד בודד ידוע, לכן לא צפוי שיהיה טיפול גנטי בקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה נפשיתליטל19/01/2011
שלום,
הכרתי בחור שאמו סובלת ממחלת נפש ושגם אחותו סובלת מהפרעה דכאונית.
אחיו מוגדר כפיגור שכלי קל.
האם זה גנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה נפשית - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/01/2011רוב המחלות נפשיות אינו עוברות בתורשה קשורה לגן אחד אלה מספר רב של גנים (בד"כ רובם לא ידועים) תורמים חלק לנטיה לפתח מחלה, יחד עם גורמים סביבתיים. פיגור קל לרוב מתנהג דומה. למידע מדויק יש לגשת ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דירן17/01/2011
בעלי עשה בדיקת דם וגילו לו שיש לו ויטמין די נמוך.יצא לו 6 בבדיקה יש לציין שבעלי לוקח כדור אחד פעמיים ביום של די ויט.
מה על בעלי לעשות שהויטמין די ההיה בסדר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די - תגובה
פרופ' אנטוני לודר18/01/2011פורום זה הינו מיועד לבעיות תורשתיות וגנטיות.
אני מציע לפנות לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ גנטיMIMI16/01/2011
שלום רב פרופ' ,
בהמשך לשאלתי שנשאלה בנוגע לריבוי מי שפיר . בשבוע 23 נמצא ריבוי קל AFI 23 . כל שאר הבדיקות כולל סקירה שניה ובדיקת מי שפיר תקינות . רופא הנשים המליץ לקבוע בדיקת אולטרסאונד בעוד כשלושה שבועות על מנת לראות מה מצב הריבוי. וכמובן לבצע בדיקת העמסה של 100 .העובר מעט גדול.
לפני כשלוש שנים, בהריוני הראשון, בצעתי את בדיקות מקיפות כולל בדיקת SMA בה נמצא כי אינני נשאית של הגן ( מספר עותקים: EXSON 8 :2 , EXSON 7:2 .) , בעלי לא ביצע את הבדיקות רק אני , אבל הבנתי שחס וחלילה המחלה יכולה להתקיים רק אם שני בני הזוג נשאים .
אני שואלת כיוון שאם הבנתי נכון מקריאה באינטרנט, ריבוי מי שפיר חלילה עלול להעיד על מחלות שריר ...
האם תוצאות הבדיקה הגנטית מלפני 3 שנים יכולות להרגיע ?
אלו עוד בדיקות יכולים להמליץ לי בייעוץ?
האם על מנת לקבל ייעוץ גנטי אני חייבת בהפניה ? רופא הנשים שלי כלל לא מודאג ולא נתן לי הפנייה כזאת ....
אני כ"כ מודאגת , מצד אחד ממתינה שלושה שבועות בהוראת רופא הנשים שלי לבדיקת אולטרסאונד, מצד שני פוחדת שאולי בזמן הזה צריך לפנות לייעוץ ולבצע בדיקות כלשהן
תודה רבה מראש על הסבלנות והתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר17/01/2011לפי בדיקת SMA שעשית הינך בסיכון מאד נמוך. אין הוריה רפואית בבעלך ייבדק כי מחלה זו הינה רצסיבית ומתפתחת רק אם 2 ההורים נשאים.
ריבוי קל במי שפיר הינו ממצא שכיח ולרוב, במידה ששאר הבדיקה תקינה תקינה, אינו קשור לבעיה רפואית משמעותית.
נראה לי שהמלצת רופא הנשים שלך סבירה בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקהmoshmosh16/01/2011
שלום רב
לפני כשבועיים הכרתי בחור, בפגישה השנייה שלנו ספר לי שיש לו אח חרש ואחות עיוורת (ההורים שלו הם קרובי משפחה ), לפי שידוע לי אין לו בעיות כלשהן.
ברצוני לדעת בלי לפגוע בו האם יש סיכוי שהילדים שלו יהיו להם בעיות כאלה?
אשמח לתשובתכם המהירה...
תודה וברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה - תגובה
פרופ' אוהד בירק16/01/2011לאור הסיפור המשפחתי ונישואי הקרובים של הוריו, קיים סיכוי ניכר שמדובר במחלות בתורשה רצסיבית - כלומר שרק אם שני בני הזוג נשאים של המחלה יש חשש לצאצאים חולים. הסיכון שהוא נשא לכל אחת משתי המחלות הוא שני שליש. אבל אם את לא נשאית שלהן אין ככל הנראה חשש לילדים חולים. מכאן שיהיה כדאי לברר מה הבסיס לחרשות ולעיוורון אצלם, ואם הוא ידוע - במידת האפשר לעשות בדיקה שלך לוודא שאינך נשאית (הסיכון שאת נשאית קטן אך לא אפס). חשוב לציין שיש סיבות גנטיות רבות לעיוורון לחרשות, שיש לברר מקרה זה לעומק, ושהכתוב כאן איננו מהווה תחליף ליעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- exostoses והיריוןחלי16/01/2011
שלום רב,
אני ובן זוגי מתכננים היריון.
הוא חולה ב hereditary multiple exostoses ואף עבר מספר ניתוחים בצעירותו. יש לציין כי הוא היחיד במשפחתו החולה במחלה.
אילו בדיקות גנטיות עלינו לעבור כדי לדעת מהו הסיכוי לילד חולה?
תודה
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר exostoses והיריון - תגובה
פרופ' אוהד בירק16/01/2011למרות שבעלך הוא המקרה היחיד במשפחתו, ההורשה ממנו והלאה הינה ככל הנראה דומיננטית - כלומר עד 50% סיכון שיעביר לכל צאצא (ללא הבדל בין זכר לנקבה). ישנם לפחות 3 גנים ידועים וניתן לבדוק אותם במעבדות בחו"ל בתשלום. חשוב לציין שלא בהכרח ניתן למצוא את המוטציה במקרה זה גם אם בודקים את שלושתם. אם תימצא המוטציה שגרמה לבעייה אצל בעלך, ניתן יהיה לאבחן את העובר בבדיקת סיסי שיליה או מי שפיר, או - כפי שאולי כדאי מאוד לשקול במקרה זה - בבדיקת טרום השרשה במסגרת הפריית מבחנה (אז אין דילמה של הפלות בהמשך הדרך). מומלץ לפנות ליעוץ גנטי מוקדם ככל האפשר, לפני תחילת הריון לשמוע את הכל האפשרויות ולהחליט כיצד לפעול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי קל מי שפירMIMI15/01/2011
שלום פרופ' ,
בשבוע 23+0 בצעתי סקירת מערכות שניה , כל הממצאים היו תקינים , הרופא ציין ריבוי קל של מי שפיר AFI23 , והמליץ לבצע בדיקת סוכר של 100 ומעקב אחרי גדילה.
אציין שבצעתי דיקור מי שפיר בשבוע 18 והכל היה תקין .שקיפות וסקירה ראשונה תקינות.
אני מוטרדת מריבוי מי השפיר , האם תוצאת בדיקת מי השפיר התקינה שלי, יכולה לשלול בעצם את ההפרעות הכרומוזומליות שאומרים שיכולים לנבוע מריבוי מי שפיר ואני יכולה להיות רגועה ?
בהתיעצות עם רופא הנשים שלי אמר שאין סיבה לדאגה שמימדי העובר גדולים ושנחכה להעמסה של 100 ולבדיקות אולטרסאונד בעוד מספר שבועות לראות מה מצב הריבוי
האם אפשרי שפתאום הריבוי ייעלם שכמות המים תרד והכל יהיה תקין? האם המדידות מבודק לבודק יכולות להשתנות ?
האם עליי לבצע סקירת מערכות מכוונת למערכת העיכול ? .
האם מדובר בריבוי קל 23,? במידה ואין לי סכרת ממה יכול לנבוע ריבוי מי שפיר ?
בהריון הראשון בצענו בדיקות גנטיות מקיפות והכל היה תקין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי קל מי שפיר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר15/01/20111. בדיקת מי שפיר תקינה שוללת טריזומיה 21 (דאון) ובעיות כרומוזומליות אחרות בגבולות הדיוק והרזולוציה של הבדיקה.(למה עשית מי שפיר?)
2. היריון הינו תהליך דינמי ולכן יכולים להתפח דברים במהלך ההיריון שלא היו בשלבים מוקדמים יותר. כמו כן כמות מי שפיר יכול להשתנות עם הזמן.
3. בדיקה על שמעית הינה בדיקה תלויה בניסיון, כשרון, וגורמים אקראיים. כך שלפעמים ישנם הבדלים קלים בין בדיקות של רופאים שוהנים.
4. בשלב זה עם ריבוי קל יש לעקוב בבדיקה על שמעית חוזרת על פי המלצתו של רופא הנשים שלך.
5. ריבוי קל במי השפיר לעתים קרובות אינו קשור לבעיה רפואית בעובר. ככל שכמות המים גדלה, הסיכוי לבעיה כלשהי הולכת וגדלה. לכן, בשלב זה הדבר הנכון הוא לעקוב אחרי הנפח. אין טעם להיכנס בשלב זה לרשימה ארוכה של בעיות אפשריות שקשורות לנפח מוגדל בצורה בינונית-קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם EDS Type IILi13/01/2011
שלום רב,
לבנינו בן ה-5 אובחן EDS Type II. המשמעות היומיומית הנה שכל מכה בעור גורמת לפתיחתו והסגירה מתבצעת רק על ידי תפרים.
מכיוון שמדובר בילד בן-5, שובב כשאר הילדים בני גילו, על גופו צלקות רבות מהפתחים שאוחו. בעוד ילדים אחרים בני גילו משתובבים ונופלים מפעם לפעם, אצלו כל מכה מלווה בפתיחה של העור (וחשיפת הבשר שתחתיו).
אנא, כיצד ניתן להתמודד עם התופעה על מנת למזער את המקרים העתידיים?
בתודה ההורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם EDS Type II - תגובה
פרופ' אנטוני לודר14/01/2011שאלותיכם מאד קשות כי הן פונות לניהול התנהגותי ופסיכולוגי ולאו דווקא לשאלה גנטית. שאלות מין הסוג הזה ואחרים הן נחלתן של קבוצות תמיכה של מחלות נדירות. קבוצת תמיכה גדולה קיימת באנגליה בכתובת
Ehlers-Danlos Support Group
P.O. Box 337,
Aldershot,
GU12 6WZ
UK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טאי זקסמיכל13/01/2011
ד"ר שלום רב,בעקבות המלצתך צלצלתי למעבדה בו ביצעו את הבדיקה שלי (בי"ח שיבא) ושם נאמר לי כל תוצאה שהיא מעל 60% של האנזים הקסמינדאש A משמעותה כי אינך נושא את הגן הגורם למחלת הטאי זקס.וכן התוצאה שקיבלתי 67% של האנזים משמעותה כי אינני נושא הגורם למחלה.האם לפי דעתך ניתן להסתמך על תשובתם למרות שקראתי באתרים השונים כי 67% היא תוצאה גבולית וחלק אף אומרים כי היא תוצאה חיובית?2.האם לפי דעתך ולפי התוצאות שקיבלתי יש לבצע בדיקה יותר מעמיקה (בדיקת DNA) או לחילופין לעשות בדיקת טאי זקס גם לאישתי-שנמצאת כבר בהריון (שבוע 6) או להסתמך על תוצאותיה של הבדיקה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת טאי זקס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/01/2011טווח יחוס משתנה בין מעבדות. אין סיבה לפקפק בהסבר שקיבלת. יחד עם זאת, בדיקת DNA ל TS הינה בסל (חינם) לכן אין מניע לבצע גם בדיקת DNA, כאשר אתה עדיין בספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
מיכל13/01/2011שלום ד"ר,
איני יכול לדעת אם להטיל ספק בתשובה שקבלתי או לא מכוון ואינני יודע את הטוחחים התקינים(מלבד מה שאני ניזון מהאינטרנט),האם לפי דעתך למרות שהוסבר לי כי התוצאה תקינה 67%
הנני צריך לעשות עוד בדיקות נוספות או לחילופין להגיד לאישתי שתעשה גם בדיקה לטיי זקס?
2.האם יכול להיות מצב שבו במעבדה אחת 60% יהיה תקין ואחרת לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/01/2011במקרה של ספק, היתי מציע לערוך בדיקת DNA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ את ההודעה
מיכל20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מת אצל שלושה אחיםאביב פלד13/01/2011
במשפחה של 6 אחים, שלשלושה מהם (2 אחים ואחות אחת) מת ילד זמן קצר אחרי הלידה (בין 1-24 ימים לאחר הלידה). ב2 מקרים ידוע לי שמתחילת ההריון היתה בעיה בעובר (באחד ידוע לי שהבעיה היתה במספר הכרומוזומים, ובשני לא הצלחתי לברר). יתכן שחוץ מזה קרו אצלם הפלות, אך זה אינני יכול לדעת.
1) האם יתכן שישנה כאן בעיה תורשתית, ושלכן היא אירעה אצל 3 אחים?
2) האם קיימת גם אפשרות שיוולדו ילדים עם מומים כנ"ל, שלא ימותו בחודשים הסמוכים על הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מת אצל שלושה אחים - תגובה
פרופ' אנטוני לודר13/01/20111. כן
2. כן
לא ניתן לתת יעוץ יותר ספציפי בלי פרטים מלאים על מקרי המוות והבדיקות ותוצאותיהן. יש לבקש יעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)