מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהאורן03/11/2010
שלום
במהלך ייעוץ גנטי פרטני, נאמר לאשתי כי אני צריך לעבור בדיקה גנטית לMMD-. Myotonic Muscular Dystrophy. הסיבה לכך היא כי בתיק הרפואי של אימי רשום שהיא היתה חולה במחלה זו ואנו לא יודעים אם היא עברה בדיקה גנטית שקובעת זאת (אימי נפטרה). ראשית, האם אפשרי שהרופאים קבעו שהיא חולה במחלה זו אך לא ביצעו בדיקה גנטית לשם וידוא? האם היא בהכרח מחלה גנטית? לפי מה שהבנתי מדובר במחלה גנטית דומיננטית ושיש סיכוי של 50% להעביר אותה לצאצאים? אם אני נשא זה אומר שבהכרח אני אהיה חולה במחלה הזו מתישהוא?
מחכה לתשובתך
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/11/20101. כן. הגן נתגלה רק לפני כ- 15 שנים. יתכן שהבדיקה לא היתה זמינה דאז או שרופאיה היו סבורים שלא היה צורך לבדוק אותו.
2. המחלה תורשתית אבל יש הרבה מצבים לא גנטיים שיכולים להיות דומה.
3. ההסתברות היא כפי שאתה כותב.
4. לא בהכרח. חדירות הגן (ז.א. אחוז הנשאים שחולים מהגן) אינו 100% אמנם זה גבוה. חלק מהנשאים לא מבטים את המחלה או המחלה קלה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורן03/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה ייחודית לX השביררבקה03/11/2010
שלום רב,
אני בהריון שבוע 17.
היום טלפנו אלי מהמכון הגנטי והודיעו לי שכל התשובות הגנטיות תקיות, אך ישנה תשובה "ייחודית" לX השביר.
לטענתם הבדיקה תקינה אך במקום 2 X מצאו שיש לי 3 X.
השאלה היא האם מדובר במשהו מסוכן לעובר?
האם מדובר במשהו שמסוכן לבריאות שלי עצמי, אולי בעתיד, אולי משהו קיים שלא אובחן?
האם ישנו הסבר להיות X נוסף יותר מדי, מה זה אומר????
אשמח לקבל תשובתך המהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה ייחודית לX השביר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר03/11/2010אם מדובר ב XXX תסמונת, אזי אני ממליץ שבקשי יעוץ פרטני דחוף על מנת לשקול ביצוע בדיקת מי שפיר בהריון הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור מהעבררון02/11/2010
שלום,
אני בן 18 וכשהייתי תינוק כחלק מהבדיקות השיגרתיות אמרו להורים שלי שיש לי מחלה שאיני יודע מה היא אך היא דומה בתיאורה לפיגור. אמא שלי אומרת שהרופא ערך בדיקה לזיהוי המחלה בה הוא הפך אותי וראה אם הלשון משתלשלת החוצה או לא (ארוכה מהרגיל). בכל מקרה היא לא השתלשלה החוצה והורי הלכו למומחית בתחום שערכה לי בדיקה בה היא לקחה לי דם מהצוואר. היא אמרה לנו כי חסר לי אנזים שאינו חשוב אך בגלל החוסר באינזים- הבדיקות לאותו "פיגור" יצאו חיוביות ושאין מה לדאוג.
עוד אוסיף על המחלה כי נאמר להוריי כי חייב בשבוע הראשון או חודש ראשון להתפתחות הילד כדורים שיעזרו בעתיד לפיגור להיות מופחת.
לאחר שנתתי את כל הפרטים הייתי מעוניין לדעת האם תוכלו להגיד לי מה הייתה אותה מחלה שכביכול הייתה לי ומה הוא אותו אינזים לא חשוב שחסר לי ולמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור מהעבר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/11/2010כמובן הפרטים ששלחת אינן ספציפיות ואין בהם בכדי להוביל לקראת כיוון אבחנתי בכל תחושת בטחון. יחד עם זאת, וכאן אני מנחש באופן פראי, לא ניתן לשלול את האפשרות שמדובר בתת-תריסיות. היתי חוזר לרופאיך ולתיק הרפואי שלך ולברר הלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פתולוגיות וגנטיותאיתי הר-ניר02/11/2010
שלום רב,
אנחנו לאחר הפסקת הריון בשבוע 17.
הבדיקות הפתולוגיות שהגיעו מראות את התוצאות הבאות:
Heavy Acute chorioamnionitis, Subchorionitis, deciduitis
• Umbilical and chorionic vasculitis with funisitis.
• Mural and luminal thrombi in chronic vessels.
• Retroplacental hematoma, associated with decidual and extensive intervillons hemorrhages. Perivillous fibrin deposits.
• Nucleated red blood cells in fetoplacental circulation.
בנוסף: Heavy Acute Thymic involution
אשמח לדעתכם בעניין והאם יש בדיקות גנטיות נדרשות לקראת ההריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות פתולוגיות וגנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/11/2010הממצאים מתאים לתהליך דלקתי נרחב (אולי זיהומי)
יש להתיעץ עם רופא נשים לגבי המשך הבירור.
יש לעשות בדיקות סקר גנטיות (לא קשור לממצאים הנ"ל) לאחר יעוץ פרטני במרפאה/מכון גנטי הקרוב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות
איתי הר-ניר02/11/2010אני מודה לך על התשובה,
לפני ההריון עשינו סקירה גנטית כמעט מלאה, מלבד Del T בגן החרשות (קונקסין).
לא היו עוד ממצאים.
האם יש לערוך לפי שיקולך בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/11/2010התוצאות ששלחת אינן מובילות לבדיקה גנטית ספציפית לדעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לביופסיה.אפרת02/11/2010
אני כתבתי כי הצביעה לALPHA 1AT חיובית.אז אני מבינה שאין את המחלה הגנטית הזו לילדתי? תשובתך לא היתה ברורה לי.תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לביופסיה. - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/11/2010גם לי לא ברור. אני חושב שחיוני שתתיעצי עם הרופא שביצע את הביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותאני02/11/2010
שלום,
מעוניינת להיכנס להריון בקרוב. שנינו יהודים אשכנזים.
אשמח לקבל מידע אילו בידקות גנטיות עלינו לעשות לפני כן והאם שנינו אמורים לעשות אותם או שמספיק שרק אחד מאיתנו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/11/2010יש לפנות למכון/מרפאת הגנטי הקרוב. מתן יעוץ פרטני חשוב לפני קביעת סוג ומספר בדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALPHA 1AT.חיובית.אפרת01/11/2010
לבתי התנוקת {שנה} נערכה ביופסיה כבד בעקבות אי ספיקת כבד באחד התשובות לאחר ששללו וירוסים מסויימים היה מצויין כי הצביעות ל-ALPHA 1 AT חיובית.מה פשר הדבר?
האם אפשר !.להקיש שבתי נולדה עם חסר זה{גנטי} 2.זה הגורם שהביא לאי ספיקת כבד.?אודה לכם על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALPHA 1AT.חיובית. - תגובה
פרופ' אנטוני לודר01/11/2010המחלה נגרמת על ידי חסר alpha 1AT. אם מה שאת כותבת נכון, אזי לא היה חסר כי הצביעה היתה חיובית. לכן לא ברור לי.
חסר alpha 1AT הינה מחלה תורשתית גנטית שעוברת לילד רק אם 2 הוריו הינם נשאים. המחלה בהחלט גורמת לנזק בכבד ובגיל הזה זה הביטוי העקרי שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות טרום הריון לנשאית CFJOHANA31/10/2010
אני נשאית של CF
אמא לשכולה לילדה חולה במחלה
בין זוג (חדש) - לא ידוע אם נשא
ברצוני לבצע בדיקות גנטיות כלליות (לאו דווקא למחלה הנ"ל) לפני הריון
לאיזה גוף עלי לפנות? קופה או אחר?
האם מגיע לי הנחה או סבסוד בעקבות היותי נשאית לגן זה ובעקבות הולדת ילד חולה במחלה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות טרום הריון לנשאית CF - תגובה
פרופ' אוהד בירק31/10/2010פני ליעוץ גנטי דרך הקופה שלך. בדיקת הנשאות למוטציות השכיחות ל-CF לבן זוגך הינה בחינם דרך הקופה. ניתן לעשות בדיקות נוספות למוטציות פחות שכיחות בתשלום. ביעוץ גם יאמרו לך על פי המוצא העדתי של שניכם אלו בדיקות נוספות רצוי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל מידע בעברית על מחלהאילן30/10/2010
אשמח לקבל מידע בעברית על מחלת מלס(melas)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מידע בעברית על מחלה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר31/10/2010לצערי איני מכיר מקור מידע בעברית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FMR1- דחוףענת30/10/2010
שלום ד"ר
ברצוני להבין את התושבה הבאה שניתנה לאחר בדיקה גנטית
רשום לי :
FRAGILE X NORMAL
תוצאות הבדיקה איננה שוללת מצב של מוזאיקה. הבדיקה
בוצעה על סמך הנתונים על רקע המשפחתי וחשד למחלה
.שנמסרו על ידך או על ידי הגורם המפנה
.FMR1 נבדקה מוטציה באזור החזרות של הגן
..המוטציה שנבדקה מכסה 97% מהמטציות לתסמונת זו
מה זה אומר, אני בלחץ נוראי, כי רשום נורמל מצד אחד ומצד שני רשום שהתוצאה אינה שוללת מצב של מוזאיקה , וכי המוטציה שנבדקה מכסה 97% , מה זה אומר??
אודה לתשבותך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FMR1- דחוף - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/10/2010יתכן שעדיף לשוחח עם הגורם שהזמין את הבדיקה.
אם מדובר בבדיקת סקר, יש להבין שבדיקה שכזו נותנת תשובה של סיכון, ולא של אבחנה מוחלטת. לכן ניתן להבין מהשתובה ("תקינה") שהסיכון למחלה זו נמוך, אבל לא אפס. בדיקת סקר בטבעה אינה יכולה לשלול או להוכיח באופן אבסולוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFMR1
ענת30/10/2010תודה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFMR1 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר31/10/2010בכיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרד משאלה מהותית בתחום הגנטיקה!!!נאור שמיר29/10/2010
אני בסוף שנות ה 30 לחיי וניצב מול מספר בעיות המוגדרות יותר כאובססיות המונעים ממני להתקדם במסלול החיים.
אני לא מעוניין לקבל הסבר על כדורים או הפנייה למטפלים.
שאלתי היא האם אוכל לדעת ע"י מחקר גנטי את הסיבות שהביאו אותי או עשו אותי למה שאני היום?
האם האישיות שלנו נקבעת ע"י גנים או ע"י תנאי גידול, משפחה וסביבה?
לאחרונה הייתי בטיפול אצל מטפלת ידועה שקבעה חד משמעית שהבעיה שלי היא גנטית וטיפול פסיכותרפיסטי אינו מתאים לכל אחד, יותר מיזה זה בזבוז זמן וכסף.
היא גם הוסיפה שבמידה ובשנה הראשונה להיוולדנו לקינו בדלקת אוזניים אז יש השפעה עך גידול תאי המוח (האמת זה נשמע הגיוני כי האוזניים קרובות למוח) על כן היא טענה שהחיים שלי אינם שגיאה ועליי לקבלם כמו שהם כי הבעיה שלי היא גנטית.
אנא התייחסותכם.
המון תודה
נאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרד משאלה מהותית בתחום הגנטיקה!!! - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/10/2010אישיות, אנטלגינסיה, תפקוד מוחי, נטיה לבעיות נפשיות, הסתגלות חברתית, ועוד הרבה היבטים של התנהגות בן אדם הינם מבוססים על גורמים תורשתיים, חנוך, סביבה, חשיפות, ניסיון, מזל (גורמים אקראים), ועוד גורמים שלא ידועיים. הערכה של אדם דורשת התייחסות לכל אלה. גנטיקה הינה חלק מין הפאזל. כל מקרה לגופו. על פי רוב בדיקות גנטיות קליניות מתייחסות למחלות מוגדרות ומאובחנות. אם קיימת מחלה ספציפית, ניתן לדעת אם או אין בדיקה גנטית רלוונתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מחקר גנטי לאישיות בן אדם
נאור30/10/2010כלומר האם אני יכול לקבל תשובה מבדיקה גנטית אילו פגמים יש באישיות שלי מבחינה גנטית נטו?? אם כן אשמח אם תפנה אותי למרפאה גנטית במרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מחקר גנטי לאישיות בן אדם - תגובה
פרופ' אנטוני לודר31/10/2010לא, כנראה לא הסברתי את עצמי מספיק ברור. לרוב אין בדיקה גנטית לדבר שאתה מחפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעתכםניר26/10/2010
בעלי ואני נשאי קאנוון.אני בת 26 והוא בן 28. אנחנו מתלבטים עם להרות טבעי או ללכת על Pgd מיד. כמובן שאם טבעי אז נעשה סיסי שיליה. מה ההמלצה שלכם? 3 יועצים גנטיים אמרו קודם כל לנסות טבעי ובעלי מסכים איתם...מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לדעתכם - תגובה
פרופ' אוהד בירק26/10/2010אין תשובה אבסולוטית. הנטייה של משפחות רבות היא להרות באופן טבעי בהריון הראשון. אם מתעורר צורך בהפלה בהריון הראשון, חלק משמעותי בוחר בהריון השני לבצע PGD. היות ולא הייתי מימי בהריון ולא עברתי מימי הפלה - קשה לי להחליט במקומך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי
ניר26/10/2010תודה לך, האם באמת ייתכן כי ההריון יהיה תקין? וכן האם הפלה מסוכנת ויכולה לפגוע בסיכויי להרות בשנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי - תגובה
פרופ' אוהד בירק26/10/2010הסיכוי שההריון יהיה תקין הוא 75%. הסיכונים בהפלה מינימליים - אם כי לא אפס מוחלט. בחירה ב-PGD כבר בהריון הראשון הינה בחירה לגיטימית גם כן. כל החלטה שתקבלו הינה סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ניר26/10/2010נראה לי שננסה טבעי ונתפלל שיילך...75% זה לא מעט ,זה מה שהרופאים אומרים וגם בעלי שלא מוכן בשום אופן להעמיס עליי הורמונים עוד לפני שניסינו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזאיקה xy x0שירלי19/10/2010
שלום, הבן שלי נולד עם מוזאיקה xy xo
רציתי לדעת ממה דבר כזה קורה? והאם יש סיכון ללדת ילד נוסף עם הפרעה גנטית?
לא ידוע לי על הפרעות במשפחה שלי או של בעלי.
אשמח מאוד לקבל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזאיקה xy x0 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/10/2010פספס גנטי יכול להופיע כאשר 2 עוברים מתמזגים לגוף אחד בשלב מאד התחלתי של התפתחות הגוף. עוד אפשרות הינה התפתחות מוטציה חדשה באחד התאים של העובר הצעירה, והיווצרות 2 קווי תאים. במקרה הזה, מומלץ ששני ההורים יעברו בדיקה גנטית (לפעמים בן אדם עצמו פספס ולא יודע). צריך להבין שגם אם הבדיקה שלכם תהיה תקינה, עדיין קיימת אפשרות קטנה של בעיה גנטית בתאי נבט (זרע או ביצית) בלי שזה בא לידי ביטוי בגוף. מומלץ לגשת ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אגש לייעוץ פרטני
שירלי19/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אגש לייעוץ פרטני - תגובה
פרופ' אנטוני לודר21/10/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטיקה בהריוןשירז19/10/2010
רציתי לשאול אני חצי ערקית וחצי רומניה בעלי הודי וחצי תמני האם עליי לגשת לעשות תבדיקה אני בחודש 4 והאם כדי לי לעשות תבדיקות של הגנטיקה רק מה שבסל כי אני לא מעוניינת לשלם על בדיקות נוספות של הגנטיקה מה אתה ממליץ לי
תודה שירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטיקה בהריון - תגובה
פרופ' אנטוני לודר19/10/2010כעיקרון כדאי לעשות בדיקות סקר גנטיות לפני הריון אבל ניתן לעשות בכל עת. אני ממליץ לבקש יעוץ גנטי פרטני על מנת לקבוע אזו בדיקות מתאימות לכם ואיזו מומלצות.בנוסף יש לעשות בדיקות סקר הריוניות (שקיפות עורפית, בדיקה על-שמעית ובדיקות דם ביוכימיות - הכל דרך רופא הנשים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מכוונת של המוחמעין18/10/2010
שלום רב.
בעקבות מדידת ציסטרנה מגנה 9 מ"מ (פלוס מינוס) בסקירת המערכות המאוחרת בשבוע 20 וכחודשיים לאחר מכן בשבוע 29, רופא הנשים שלח אותי לבצע אולטרסאונד מילדותי עם תיעוד תמונות לסקירה מכוונת של המוח.
הוא המליץ על ד"ר מלינגר מבי"ח וולפסון, אך אני כבר שבוע (!!!!) מנסה להתקשר/לשלוח פקסים/ לדבר על ליבן של המזכירות במוקד הזמנת התורים הכללי של הבי"ח, להשאיר הודעות.... ואין מענה.
אשמח לקבל הכוונה והמלצה איפה ואצל מי עוד כדאי לערוך את הבדיקה.
תודה מראש, מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מכוונת של המוח - תגובה
פרופ' אנטוני לודר18/10/2010איני בקי בשמות רופאים בכל מקום. אני מציע לגשת לקות החולים שלך ולבקש הצעות על שמות רופאים בקירבה למקום מגוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)