מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות גנטיותנטע26/04/2010
שלום.
בת 35, נשואה שנה וחצי. מנסה להכנס להריון. לא עשינו בדיקות גנטיות. מעוניינים לעשות.
1. כמה זמן בדיקות כאלו לוקחות? האם כדאי לחכות? אני כבר ממש בלחץ בגלל הגיל ורוצה הרבה ילדים.
2. האם נשאות של מחלה אמורה להפחיד? מה משמעותה? האם זה משהו שיכול ל"התפרץ"? נראה לי שממש מיותר לדעת את הדברים האלה. לדוגמא בבדיקת דור ישרים לא אומרים על נשאות רק על אי התאמה/התאמה.
תודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
ד''ר לינה באסל26/04/20101. כמה זמן בדיקות כאלו לוקחות? האם כדאי לחכות? אני כבר ממש בלחץ בגלל הגיל ורוצה הרבה ילדים - כחודש
2. האם נשאות של מחלה אמורה להפחיד? מה משמעותה? האם זה משהו שיכול ל"התפרץ"? נראה לי שממש מיותר לדעת את הדברים האלה. לדוגמא בבדיקת דור ישרים לא אומרים על נשאות רק על אי התאמה/התאמה.
מצב של נשאות לא מסוכן בכלל, לא מדובר במחלה שיכולה להתפרץ. חשוב לגלות בני זוג נשאים לאותה המחלה על מנת למנוע לידת ילד חולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בעניין
ניב26/04/2010האם ניתן להשתמש בדגימת דם שניתנה לבדיקות גנטיות לפניי חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שיליה-נוכחות בעלי-דחוףניב26/04/2010
שלום רב, אני בהריון שבוע 6+4 וקבעתי תור לסיסי שיליה עקב המצאות שנינו נשאים ל2 מחלות גנטיות זהות. האם בעלי צריך חהיות נוכח לפניי,במהלך ואחרי הבדיקה מעבר לתמיכה? הוא פשוט נוסע לחול ושב רק עוד חודשיים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסי שיליה-נוכחות בעלי-דחוף
ד''ר לינה באסל26/04/2010לרב המעבדה מבקשת דגימת דם של שני ההורים - ניתן לתת מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בעניין
ניב26/04/2010האם ניתן להשתמש בדגימת דם שניתנה לבדיקות גנטיות לפניי חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בעניין
ד''ר לינה באסל26/04/2010לרב כן צריך לשאול במעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התפתחותי בירור גנטישיר25/04/2010
שלום,
לבן שלי, בן שנתיים , יש עיכוב התפתחותי (לא הולך עצמאית), עשינו בירור מטבולי (חומצות אמינו בדם, לקטט וכד') והכל תקין. הנוירולוגית המליצה שנעשה בירור גנטי לHEREDITARY SPASTIC PARAPARESIS, מה בעצם עושים בבירור גנטי למחלה הזו? והאם יש משמעות לזה שהבירור המטבולי תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור גנטי
ד''ר לינה באסל25/04/2010בבירור גנטי בודקים גנים הקשורים בהתפתחות המחלה. הבירור הגנטי מומלץ במקרים של בירור מטבולי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לא ברורות בהריוןשרון25/04/2010
שלום,
עשיתי בשבוע 18 להריון בדיקה כוללת 6 בדיקות.
קיבלתי היום תשובה המראה סיכון נמוך לדאון (1:1700, במקום 1:90 ע"פ הגיל בלבד)
אך שתי תשובות לא היו תקינות
UE2- 0.06-0.09 כאשר תחום הנורמה הינו מעל 0.16
AFP- 5.20MOM כאשר הנורמה היא עד 2.50MOM
קיבלתי הנחיה לפנות מיידית למכון גנטי (ע"פ הנחיה של משרד הבריאות)
אודה אם תוכלו להסביר לי מה זה אומר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לא ברורות בהריון
ד''ר לינה באסל25/04/2010מומלץ לפנות מיד לאולטראסאונד עוברי לבדיקת דופק העובר - יתכן והתוצאה החריגה מצביעה על סבל של העובר ולא על בעיה גנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות לא ברורות
שרון25/04/2010תודה על התגובה המהירה.
האם מספיק טכנאית אולטרה סאונד או שיש צורך במומחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות לא ברורות
ד''ר לינה באסל25/04/2010מספיק טכנאית בשלב ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד המשך
שרון25/04/2010מי יכול להסביר לי מה המשמעות של התשובות האלה?
סליחה על הנידנוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד המשך
סליחה על הנידנוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד המשך
ד''ר לינה באסל25/04/2010לא ניתן לדון על המשמעות לפני ביצוע בדיקת אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר לינה באסל
שרון28/04/2010לצערי האבחנה שלך היתה מדוייקת והעוברית היתה ללא דופק.
בכל זאת רציתי להודות לך על העזרה המהירה והמדוייקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי pgdניב25/04/2010
אשמח לקבל מידע על תהליך אבחון טרום השרשה. מה סיכויי ההצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: צליל
ד''ר לינה באסל25/04/2010אבחון גנטי טרום השרשה מיועד לזוגות שהם נשאים של מחלות גנטיות תורשתיות עם סיכון גבוה לצאצא הלוקה במחלה. הוא מאפשר אבחון גנטי בעוברים עוד בטרם החל ההריון ועל-ידי כך מעלה מאוד את הסיכוי להריון ולידה של צאצא בריא. מבצעים בדיקה גנטית של העובר לאחר הפריה חוץ גופית ולפני השרשתו ברחם. לאחר ההפריה, כשהעובר מכיל 8 תאים, לוקחים תא אחד מהעובר ומבצעים בו את האבחון הגנטי על מנת לקבוע אם העובר בריא וניתן להחזירו לרחם או שהוא חולה ולכן לא יוחזר לאישה.
סיכויים להצלחה מצויינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונקסיןב25/04/2010
שלום,
רציתי לברר לגבי נשאות של גן הקונקסין.
אני ממצוא אשכנזי ובעלי ממוצא מזרחי
במסגרת בדיקות גנטיות שעברתי לפני ההריון הראשון נמצאתי נשאית של גן הקונקסין ובעלי אינו נשא של הגן. הילד הראשון עבר את כל הבדיקות לאחר הלידה (כולל שמיעה ונמצא תקין)
בהריון השני כל הבדיקות יצאו תקינות במהלך ההריון, אך לפני שחרורו מבית החולים (ילדתי לפני חודשיים) התינוקת נכשלה בבדיקת הדים כוכליהריים. בהיותה בת חודש בוצעה בדיקת ברה אך זומננו שוב לבדיקה חוזרת מאחר והבדיקה נכשלה אך המליצו לבצעה בדיקה חוזרת בגיל חודשיים מאחר והתשובות אינן חד משמעיות (תוצאות הבדיקה הראו כי לא התקבלה תגובה באוזן שמאל ובאוזן ימין הו תגובות אבל לא בוודאות) בכל מקרה בשבוע הבא אנו נבצע בדיקה חוזרת.
הבנתי שלחרשים ולליקויי שמיעה יש השלכות נוספות ועל כן עלינו (ההורים) לבצע בדיקות גנטיות נוספות. מהן הבדיקות שיש לבצע במקרה זה?
האם בסקירת מערכות אפשר לגלות בעיה בשמיעה?
שאלה נוספת, אני צריכה לחסן את הילדה בחיסון פרוונר ומחומשת האם מתן החיסונים הללו אינו יכול להזיק במצב של ליקוי שמיעה/חרשות? (הייתה כתבה בטלויזיה שחיסונים מסויימים בניהם המחומשת יכול לגרום לPTT ) האם יש סיכון כלשהו?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונקסין
ד''ר לינה באסל25/04/2010מהן הבדיקות שיש לבצע במקרה זה? - במידה וקיים ליקוי שמיעה לתינוקת, מומלץ לבצע בדיקת ריצוף לקונקסין לבעל
האם בסקירת מערכות אפשר לגלות בעיה בשמיעה? - לא
שאלה נוספת, אני צריכה לחסן את הילדה בחיסון פרוונר ומחומשת האם מתן החיסונים הללו אינו יכול להזיק במצב של ליקוי שמיעה/חרשות? (הייתה כתבה בטלויזיה שחיסונים מסויימים בניהם המחומשת יכול לגרום לPTT ) האם יש סיכון כלשהו? - מומלץ לברר עם רופא ילדים שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CGHמודאגת25/04/2010
שלום רב,
בסקירת מערכות ראשונה הופיעו ציסטות צוואריות בקוטר 3.4 מ"מ אשר נעלמו בסקירה חוזרת לאחר שבוע ימים. בעקבות הממצא הראשוני הופניתי לאקו לב עובר בו התגלה VSD שרירי אפיקלי קטן (2.5 מ"מ), לטענת הקרדיולוג אין סיבה לדאוג ורוב הסיכויים שיססגר עד הלידה. חלבון עוברי + שקיפות תקינים (סיכון משוקלל קטן מ - 1:20,000), סקירת מערכות שניה ללא ממצאים חריגים. האם על סמך ממצאים אלו מומלץ לבצע בדיקת CGH ומי שפיר בכלל? חשוב לציין שאני בשבוע 23.4, רופא הנשים המליץ לבצע את מי השפיר אם בכלל רק בשבוע 31 ולא עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CGH
ד''ר לינה באסל25/04/2010כן, מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר.
אין המלצה חד משמעית לבדיקת CGH array, אך במידה ורוצים לשלול הרבה תסמונות גנטיות שונות מומלץ לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתיחת עובר לגילוי מומים במוחמיי23/04/2010
אם ישנן מאות מחלות גנטיות העלולות לגרום לחסר חלקי של C.C ,מדוע עושים בכל זאת נתיחה ובמה יכולים לסייע הממצאים בהריון הבא?מה אם לא עשינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתיחת עובר לגילוי מומים במוח
ד''ר לינה באסל23/04/2010במקרים נדירים ניתן למצוא בנתיחה ממצאים נוספים אשר יכולים לעזור לקביעת אבחנה מדוייקת של תסמונת ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שילייה לאחר הפסקת הריוןמיי22/04/2010
מה ניתן לגלות בבדיקת השילייה לאחר הפסקת הריון?האם ניתן לדעת אם מום במוח הוא מום גנטי?
האם העובדה כי יש פתולוגיה בשילייה מעידה בהכרח ובאופן ודאי כי המום נבע מחוסר חמצן ולא מסיבה גנטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שילייה לאחר הפסקת הריון
ד''ר לינה באסל22/04/2010מה ניתן לגלות בבדיקת השילייה לאחר הפסקת הריון?ניתן לגלות קרישי דם.
האם ניתן לדעת אם מום במוח הוא מום גנטי? לא
האם העובדה כי יש פתולוגיה בשילייה מעידה בהכרח ובאופן ודאי כי המום נבע מחוסר חמצן ולא מסיבה גנטית - לא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר חלקי בקורפוס קולוסוםמיי22/04/2010
האם ניתן לקבוע אם הבעיה גנטית?ממה נובע?מה עלינו לעשות לקראת ההריון הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר חלקי בקורפוס קולוסום
ד''ר לינה באסל22/04/2010יש מאות מחלות גנטיות עם חסר חלקי של קורפוס קלוסום. מומלץ לבצע בדיקת כרומוזומים ובדיקת צ'יפ גנטי לעובר. לא ניתן לבצע בדיקות לכל המחלות ולכן אין בדיקה שיכולה לשלול בעיה גנטית.
בהריון נוסף מומלץ מעקב US מוח עובר, אין דרך טובה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בנושא ניוון שריריםשולה22/04/2010
שלום רב, אני בת 30 עומדת לבצע בדיקות גנטיות (טרום הריון). ידוע לי שלאחים של אבי בן ה-53 היו 2 אחים אשר נפטרו ממחלת ניוון שרירים אשר התפחתה אצלם בגלאים מתקדמים. כמו כן הסבא והסבתא שלי הינן בני דודים מדרגה ראשונה. בפניה למכון הגנטי ביקשו לבדוק מאיזה סוג של ניוון שרירי הם נפגעו, אך לצערי אני לא יכולה לברר פרטים אלו.ברצוני לציין שאני ממוצא טרפוליטאי וכמו כן בן זוגי.אילו בדיקות מיוחדות אתה ממליץ לבצע על רקע המחלה במשפחה. אודה לתשובתך הדחופה , שולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בנושא ניוון שרירים
ד''ר לינה באסל22/04/2010מומלץ לבדוק ניוון שרירים הנגרם עקב חסר חלבון דיספרלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות שני בני זוג למוטציהניב22/04/2010
שלום רב,
בעלי ואני נמצאנו נשאים לקאנאוון.אנו זוג צעיר-בני 28 וכעת אנו עומדים בפניי ההחלטה האם להכנס להריון טבעית(בתקווה שנצליח במהרה) ולעשות סיסי שיליה או לחילופין להתחיל בתהליך הפריה. המליצו לי להכנס קודם טבעי ובמידה ותהיה בעיה ואצטרך לעבור הפלה אז להתחיל את תהתליך. אשמח לשמוע את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות שני בני זוג למוטציה
ד''ר לינה באסל22/04/2010הפריה חוץ גופית קשורה בצורך בטיפולים הורמונליים. בנוסף, קיימת עליה קלה בסיכון למומים בעובר ולסוג מסויים של מחלות גנטיות הקשורות בשיבוש של החתמה גנטית בעובר (imprinting). מכוון שמראש יש 75% סיכוי לילד בריא, רב האנשים מנסים קודם הריון טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שיזוף הינה תכונה גנטית?שמוליק21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הודעה של: שמוליק
ד''ר לינה באסל21/04/2010כן. זה תלוי בכמות הפיגמנט שנקרא "מלנין" המצוי בעור. כמות הפיגמנט הינה תכונה גנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מח קטןמירב19/04/2010
שלום רב וחג שמח
לאחר בדיקת MRI אובחן אצל בני אטרופיה צרבלרית קלה במח הקטן
הבנו כי המח הינו קטן מהגודל הנורמאלי.
לאחרונה לאחר ישיבת רנטגן - נוסף לנו מידע כי יש גם ריבוי נוזלים בנוסף לגודלו.
האם המח הגדול יכול להתגבר על בעיה מסוג זה.
האם מצב זה הינו הפיך ?
איפה ניתן לקרוא מאמרים / מחקרים בנושא
תודה על תשובתכם ושוב חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירב
ד''ר לינה באסל19/04/2010שלום,
קיימות סיבות גנטיות ולא גנטיות רבות מאוד לאטרופיה של המוח הקטן ולכן ההשפעה של התופעה על התפתחות ותפקוד של הילד הנה שונה במצבים שונים. בד"כ המצב לא הפיך אך לא תמיד קיום של מוח הקטן מעט אטרופי מהווה בעיה נוירולוגית משמעותית (זה בעיקר תלוי בסיבה הגורמת לאטרופיה). מומלץ לבצע בירור נוירולוגי וגנטי מקיף על מנת לנסות למצוא את הסיבה.
ניתן לחפש מקור מידע על הבעיה רק לאחר קביעת אבחנה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי בנושא מח קטן
מירב24/04/2010שבת שלום,
ציינת בתשובתך כי ישנם גם אפשרויות לא גנטיות לתופעה של אטרופיה צרבלרית קטנה.
באם תוכלי לציין עבורנו חלק מהם.
(האם זה קשור אולי לנושא של תזונה במהלך ההריון ו/או אח"כ, לי יש קרישיות יתר בדם...?)
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי בנושא מח קטן
ד''ר לינה באסל24/04/2010לגבי סיבות לא גנטיות - בד"כ מדובר בהספקת דם לא תקינה לאיזור במהלך החיים העובריים (מסיבות לא ידועות). תזונה לרב אינה מהווה סיבה לבעיית בהתפתחות המוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
מירב25/04/2010תודה רבה על המענה המהיר,
יש לי מספר שאלות נוספות -
כיצד ניתן לזהות סוג כזה של בעיה, ואיך ניתן לטפל בה במהלך של הריון?
ובנוסף האם יש עוד סיבות נוספות ולא רק עיניין של אספקת דם, ציינתם רק סיבה אחת.
בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכם על כך שאתם מקדישים זמן, מחשבה
ועונים בשמחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
ד''ר לינה באסל25/04/2010
כיצד ניתן לזהות סוג כזה של בעיה, ואיך ניתן לטפל בה במהלך של הריון? -לא ניתן לזהות
ובנוסף האם יש עוד סיבות נוספות ולא רק עיניין של אספקת דם, ציינתם רק סיבה אחת - יש עוד סיבות - זיהומים וירליים, הרעלה (לרב גם את זה לא ניתן לזהות, אין אצלכם סיפור של הרעלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי דעתכםרופאי18/04/2010
בחור לפני גיוס,
בצע בדיקת דם. בדיעבד מסתבר לאחר אימון בחדר כושר. CPK - 3500. הופנה למיון. במיון מגמת ירידה כיום ערכים בתחום הנורמה. האם לאור אירוע מתועד זה מצריך הפנייה למרפאה מטבולית (בחשד ל-cpt defi. למשל) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציין
רופאי18/04/2010שלא היו סימנים אחרים לרבדומוליזיס/פגיעה כלייתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי דעתכם
ד''ר לינה באסל18/04/2010במידה והוא בריא, אין צורך לבצע בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)