מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפריהנטע03/05/2010
שלום,
אם שני בני הזוג נשאים אני מבינה שיש צורך בהפריה חוץ גופית קשורה בצורך בטיפולים הורמונליים.
ראיתי בתשובתך למשהי שכתבת שיש עליה קלה בסיכון למומים בעובר ולסוג מסויים של מחלות גנטיות הקשורות בשיבוש של החתמה גנטית בעובר (imprinting).
לא כ"כ הבנתי ההפריה החוצ גופית (זה הפרית מבחנה?) מעלה את הסיכון למומים בעובר?? הרי זה טיפול שעושים על מנת למצוא זרע וביצית תקינים אז איך זה מסתדר??
אז מה עושים במקרה שאח"כ לא עושים הפסקת הריון אם יש בעיה?
רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ' אוהד בירק03/05/2010באופן רגיל תאי זרע עוברים סלקציה ניכרת במהלך הנדידה במערכת המין הנקבית ורק ה"מובחרים" שבהם שורדים ומגיעים לביצית להפרייה. בהפריית מבחנה - אין סלקציה כזו ולכן יש עלייה (קטנה ביותר) בסיכון למומים בעובר. בבדיקות טרום השרשה במסגרת הפריית מבחנה נייתן לבדוק למחלה אחת מסוימת לה הזוג בסיכון מיוחד. לא נבדקות כל שאר האפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סקר תסמונת דאוןמיכל02/05/2010
שלום,
לאחר ביצוע US שקיפות עורפית מסר לי הרופא כי עליי להשלים את הבדיקה באמצעות בדיקת דם.
אני חברה ב"כללית מושלם" ולכן ביררתי היכן יש השתתפות של הקופה. עשיתי את הבדיקה במכון הגנטי באיכילוב.
היום גיליתי, לפתע, כי אף אחד לא אמר לי שכדי שיוכלו בהמשך לשקלל את התוצאות של הבדיקה מהשליש הראשון עם הבדיקה של התבחין המשולש/מרובע היה עליי לבצע את שתי הבדיקות
בא-ו-ת-ה מעבדה.
יוצא מכך, שלא אוכל להגיע לרמת וודאות שניתן לקבל היום 90%-95% וודאות בשקלול כל הנתונים (US שקיפות + דם שקיפות + תבחין מרובע).
האם יש דרך כ-ל-ש-ה-י בה כן אוכל להגיע לרמת וודאות כזו? מקום בו יהיו מוכנים לשקלל לי את הנתונים מאיכילוב + התבחין המרובע?
אודה מאוד לעזרה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
מיכל02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות סקר תסמונת דאון
ד''ר לינה באסל02/05/2010אינני יודעת. אני ממליצה לך לדבר עם ד"ר יובל ירון ממכון הגנטי באיכילוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סקר תסמונת דאון
פרופ' אוהד בירק03/05/2010התשובות - וחישובן - ממוחשב בתוכנות מוגנות על ידי פנטנים שמעט שונות זו מזו. לכן החישוב אפשרי רק אם הבדיקות באותה מעבדה המשתמשת באותה תוכנה. יחד עם זאת, אם אין סתירה מהותית בין התשובות ניתן לקבל כושר זיהוי ניכר מאוד גם כך. או לחילופין - אם לא מאוחר מדי - לבצע את הבדיקה המשולשת/מרובעת גם כן באיכילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות brca 1+2 צריכה עזרה דחוףניב02/05/2010
יש לי כמה שאלות: אמי נפטרה לפניי 15 שנה מסרטן השד שהתפשט. בימים אלו אחותי בת ה29 נלחמת בסרטן השד שחזר בפעם השניה (היא עברה כריתה בפעם הראשונה)והפעם הוא כבר לא בשד אלא בראש. למרות שהמליצו לי לא להבדק נבדקתי במכון בבלינסון ונמצאתי נשאית של הגנים של brca. האם יש משהו לעשות כדי למנוע מילדיי העתידיים להיות נשאים? ובכלל עפ הסטטיסטיקה מה הסיכוי של הגנים לעבור ומה הסיכוי של נשאית הגנים להיות חולה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות brca 1+2 צריכה עזרה דחוף
ד''ר לינה באסל02/05/2010הסיכון להעברת מוטציה לילדים - 50% בכל הריון. הסיכון לחלות תלוי בגיל - קיים סיכון של עד % 30-40 לסרטן שחלה ו-60-80% לסרטן שד. ניתן לבצע הפריית מבחנה ואיבחון מוטציה בעובר במטרה להחזיר לרחם עוברים ללא מוטציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותב02/05/2010
שלום,
במסגרת בדיקות גנטיות לפני הריון נמצאתי נשאית של גן קונקסין .נמצאה מוטציה 167delT בגן GJB2
בן זוגי ביצא אף הוא את הבדיקה ונקבע כי לא נמצאו המוטציות השכיחות הקשורות בחרשות. כמו כן נכתב כי הסיכון שלנו הינו קטן מ- 1:1000
בני נולד בריא, אך לפני כחודשיים ילדתי את ביתי והיא התגלתה כחרשת (בעיקבות בדיקת ברה שעברנו)
ברצוני לברר, אילו בדיקות גנטיות אנו אמורים לעבור לאור המצב? למיטב הבנתי ישנם תסמונות (לא עלינו) המאפינות את אוכלוסיית החרשים/ליקויי שמיעה
בנוסף, אני דיי מפחדת ללדת שוב... מה זה אומר לגבי לידות בהמשך? אני כיום בת 34 וחצי.
האם ניתן לגלות בתחילת ההריון את הממצאים???.
אודה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
ד''ר לינה באסל02/05/2010מומלץ לבצע לבת עם ליקוי שמיעה בדיקת ריצוף של הגן קונקסין 26.
רב הסיכויים כי סיכון להישנות לצאצאים עתידיים הנו 25%. במידה ובבדיקת ריצוף של הגן קונקסין 26 אצל בתך יתגלו 2 מוטציות, ניתן יהיה לבצע איבחון טרום לידתי (בדיקת מוטציות בבסיסי שליה) או איבחון טרום השרשה.
מומלץ יעוץ גנטי לבתך כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- c.p.פישר פרידה30/04/2010
בתי בהריון ואני מוטרדת. אחי סבל מב.פ ונולד גם לי ילד עם c.p .אני מבקשת לדעת האם זה היה צירוף מקרי או שזו בעיה גנטית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר c.p.
ד''ר לינה באסל02/05/2010מומלץ לקחת את האח לבדיקת גנטיקאי על מנת להעריך האם מדובר בבעיה גנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן וגנטיקה.תהילה29/04/2010
שלום רב
לפני 4 שנים גילו אצל אמא שלי את מחלת סרטן השד ולפני שנתיים היא נפטרה מהמחלה.לאחר שהיא נפטרה גילו אצל דודה שלי(אחותה)את המחלה.רצוי לציין שלא היה במשפחתנו לעולם את מחלת הסרטן ואנחנו ממוצא הודי.
דודה שלי עברה בירור גנטי לגנים BRCA1/2 והתשובות יצאו בסדר גמור ואין בגנים.הייתי אצל יועצת גנטיקה והיא אמרה שמכיוון שדודה שלי עשתה אין כל צורך לעשות לי.האם אני צריכה?וחוץ מזה היא אמרה שעדיין לא נשללת האפשרות שזהו עניין גנטי מכיוון שהן חלו בגיל מוקדם מאוד(אמא שלי בגיל 36 ודודה שלי בגיל 38).ז"א שאין כל אפשרות לבדוק עליי אם עבר אליי בגנים.אני חיה באי ידיעה ולגבי הבאת ילדים לעולם שלא אעביר להם בגנים.אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות עם האי ידיעה הזו.האם להמשיך לחיות כמו שצריך ולהביא יללדים לעולם ועדיין אני לא יודעת אם יהיה להם בגנים את המחלה או שלא?
מה אעשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן וגנטיקה.
ד''ר לינה באסל02/05/2010ניתן לבצע בדיקת ריצוף הגנים BRCA1 ו-2 לדודה שלך (מדובר בבדיקה יקרה - בני משפחה יכולים להתחלק בתשלום). בדיקות שכבר עשו לדודה לא אמינות באנשים ממוצא הודי. במידה ותמצא מוטציה בבדיקת ריצוף - ניתן יהיה לבצע בדיקה גם לך. במידה והבדיקה תהיה שלילית, אין סיכון מוגבר האופן משמעותי לילדים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת קליינפלטרנטלי29/04/2010
שלום,
לאחר בירור עקב בעיות פוריות, נמצא אצלי בעלי בן 29 תסמונת קליינפלטר...
ברצוני לדעת איפה מומלץ מבחינת בית חולים לבצע את הניתוח למציאת תאי זרע.
בנוסף, האם במקרים בהם יש תסמונת קליינפלטר קיים בכלל סיכויי למציאת תאי זרע???
האם הם לרוב תקינים על מנת לבצע הפרייה?
תודה על המענה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קליינפלטר
ד''ר לינה באסל02/05/2010ברצוני לדעת איפה מומלץ מבחינת בית חולים לבצע את הניתוח למציאת תאי זרע - בתל השומר
בנוסף, האם במקרים בהם יש תסמונת קליינפלטר קיים בכלל סיכויי למציאת תאי זרע??? קיים סיכויי קטן
האם הם לרוב תקינים על מנת לבצע הפרייה? רב תאיי זרע לא תקינים אך יש אפשרות כי קיימים גם תאיים תקינים (תקינים גם מבחינה כרומוזומלית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצהנטע29/04/2010
שלום .
לדוד של בעלי (אח של אמא שלו) יש טרשת נפוצה. האם זה גנטי?? והאם זאת מחלה שבודקים בבדיקות הגנטיות לפני כניסה להריון?
עדיין לא עשינו בדיקות גנטיות.
האם צריך לבדוק אם בעלי נשא וגם אותי?
אודה על תשובתך
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה
ד''ר לינה באסל02/05/2010לדוד של בעלי (אח של אמא שלו) יש טרשת נפוצה. האם זה גנטי?
לרב זה לא גנטי
? והאם זאת מחלה שבודקים בבדיקות הגנטיות לפני כניסה להריון? לא
האם צריך לבדוק אם בעלי נשא וגם אותי? לא ניתן לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותנטע29/04/2010
שלום לדר'
אני בת 34 חרדית מנסה הריון ראשון. כרגע רוצים לעשות בדיקות גנטיות. שאלותי:
1. אם שני בני הזוג נשאים של אותה מחלה מה אפשר לעשות טרום הריון? (כי במקרה של הריון לא נ נעשה הפלה ב.נ.)
2. האם יש אפשרות לבדוק את הביצית של האישה ולעשות "הזרעה" ??
כי אם אני מבינה נכון הבעיה זה רק אם גם הזרע וגם הביצית "נשאים" לא?
3. או שהטיפול טרום הריון זה רק הפרית מבחנה?? שזה אני מבינה תהליך ארוך וקשה שלא תמיד מצליח..
4. האם pdg זה הפריית מבחנה? או שזה שונה ויש לזה סיכויים גבוהים יותר?
מחכה בקוצר רוח לתשובך
אשמח מאוד אם תוכלו לענות על כל השאלות
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
ד''ר לינה באסל02/05/20101. אם שני בני הזוג נשאים של אותה מחלה מה אפשר לעשות טרום הריון? (כי במקרה של הריון לא נ נעשה הפלה ב.נ.) אפשר לבצע הפרייה חוץ גופית ובדיקה גנטית לעוברים במטרה להחזיר רק עוברים תקינים
2. האם יש אפשרות לבדוק את הביצית של האישה ולעשות "הזרעה" ?? לא
כי אם אני מבינה נכון הבעיה זה רק אם גם הזרע וגם הביצית "נשאים" לא? כן
3. או שהטיפול טרום הריון זה רק הפרית מבחנה?? שזה אני מבינה תהליך ארוך וקשה שלא תמיד מצליח.. כן, רק הפריית מבחנה
4. האם pdg זה הפריית מבחנה? או שזה שונה ויש לזה סיכויים גבוהים יותר? זה הפרייה + איבחון גנטי של העוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוטוניה דיסטרופיסמדר27/04/2010
בתי בת 15 אובחנה ע"י בדיקה גנטית כחולה במיוטוניה דיסטרופי 1.
הבדיקה הראתה 600 חזרות של הגן הפגוע.
מה אומרת תוצאה זו על חומרת המחלה כעת או בעתיד?
נכון להיום למעט פנים מעט מיופטיות , עיפות במשך היום וירידה קלה בכוח הגס,כל שאר הבדיקות יצאו תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוטוניה דיסטרופי
ד''ר לינה באסל27/04/2010שלום,
לא ניתן לדעת מה תהיה חומרת המחלה גם במידה ומספר חזרות ידוע, אין קורלציה ברורה בין מספר חזרות וחומרת המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית + PPAP-A + free betame27/04/2010
שלום רב,
אני כרגע בשבוע 13 להריוני.
וסת אחרון 18.1.10 (ביוץ ביום 5.2.10).
ביצעתי שקיפות עורפית ביום 18.4.10 שתוצאותיה: Nuchal Translucency 1.8mm
CRL=65mm. סיכון לפי גיל 1:962 סיכון לפי גיל + בדיקה 1:3701
ביום 19.4.10 ביצעתי בדיקות PPAP-A ו- free beta hcg והתוצאות הן:
PPAP-A (mIU/mL) 2260 (כפולות חציון 0.86).
free beta hcg (ng/mL) 67.2 (כפולות חציון 2.24).
סיכון לפי גיל 1:1000
סיכון לפי גיל + תוצאות שקיפות + בדיקות דם: 1:1000.
אני מאוד מאוד לחוצה כיצד עלה הסיכון שלי מ- 1:3700 ל- 1:1000?
האם ניתן להבין מכך כבר שמומלץ לעשות דיקור מי שפיר? הייתכן שלאחר בדיקת החלבון העוברי תהיה ירידה בסיכון?
אודה מאוד לתשובה אישית ומפורטת (ובהקדם) כי כאמור אני נורא לחוצה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
me27/04/2010גילי הוא 29
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: me
ד''ר לינה באסל27/04/2010שלום,
התשבות שלך תקינות לחלוטין, אין סיכון מוגבר לתסמונת דאון ואין סיבה רפואית לבצע בדיקת מי שפיר.
יש אנשים שמבצעים בדיקת מי שפיר בכל מקרה גם במידה ובדיקת סקר ביוכימי תקינה (רק בדיקת מי שפיר נותן תשובה של 100% לגבי קיום בעיה כרומוזומלית).
לא ניתן לדעת מה תהיה תשובה של חלבון עוברי.
שוב - הבדיקה שלך תקינה ואין סיבה להיות לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מטבוליותסמדר כהן27/04/2010
בימים אלו בני בן שלוש וחצי עורך סידרת בדיקות רציתי לדעת אם רמה גבוהה 77.71של קרניטין בדם יכולה להשפיע על תפקוד של מה? פירווואט מעל הנורמה 0.28 כשהנורמה היא 0.0-0.1
זה מצביע על בעיה ????? השאלה היה באיזה כיוון ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מטבוליות
ד''ר לינה באסל27/04/2010רמה גבוהה של קרניטין לא גורמת לבעיה רפואית. צריך לחזור על בדיקת פירוואט (לרב רמה מוגברת קשורה לבעיה טכנית עקב קושי בלקיחת דם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות בנושא MEN 2Bדניאל27/04/2010
שלום רב,
אשמח אם תעני לי על השאלות הבאות:
1. אני בעל מבנה מרפנואידי ויש לי בליטות שומניות קטנות מתחת לעפעפיים ואף בלשון. האם זה מצביע בוודאות על תסמונת MEN 2B???
2. אני בן 21, רמת הקלציטונין בדמי תקינה. האם זה שולל תסמונת MEN 2B?
3. האם גידול נוירואנדוקריני של הלבלב עלול להופיע בתסמונת MEN 2B?
4. יש לי הפנייה לבדיקת (PET CT (GALIUM 68 DOTATOC. האם בדיקה זו בעלת רגישות גבוהה לאבחון גידולים נוירואנדוקריניים בגוף ובפרט תסמונת MEN 2B?
5. איזו בדיקה עליי לעשות על מנת לאבחן/לשלול נוירומות במערכת העיכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות בנושא MEN 2B
ד''ר לינה באסל27/04/20101. אני בעל מבנה מרפנואידי ויש לי בליטות שומניות קטנות מתחת לעפעפיים ואף בלשון. האם זה מצביע בוודאות על תסמונת MEN 2B??? מאוד סביר כי זאת האבחנה
2. אני בן 21, רמת הקלציטונין בדמי תקינה. האם זה שולל תסמונת MEN 2B? לא
3. האם גידול נוירואנדוקריני של הלבלב עלול להופיע בתסמונת MEN 2B? לא
4. יש לי הפנייה לבדיקת (PET CT (GALIUM 68 DOTATOC. האם בדיקה זו בעלת רגישות גבוהה לאבחון גידולים נוירואנדוקריניים בגוף ובפרט תסמונת MEN 2B? מומלץ לברר עם אונקולוג או אנדוקרינולוג
5. איזו בדיקה עליי לעשות על מנת לאבחן/לשלול נוירומות במערכת העיכול? מומלץ לברר עם רופא גסטרואנטרולוג (במידה ואין סימנים קליניים יתכן יאין צורך בהדמיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עשיתי בדיקות גנטיותעדן27/04/2010
אני בשבוע 32 להריוני הראשון ולא ביצעתי כל בדיקות גנטיות כי הרופא שלי לא יידע אותי. עכשיו שמעתי על כך ואני בלחץ אדיר. אני ממוצא טריפוליטאי ומרוקאי ובעלי ממוצא מרוקו- טוניס. מה כדאי לעשות? יעוץ גנטי? לעשות עכשיו את הבדיקות הגנטיות? אנא בבקשה תשובה מהירה. אני לא ישנה בלילות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עשיתי בדיקות גנטיות
ד''ר לינה באסל27/04/2010מומלץ לבצע בחוף בדיקות גנטיות. רשימת הבדיקות המומלצות תקבלי במעבדה לבדיקות גנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי pgdניב26/04/2010
שלום לכם,
אנו עתידים להתחיל תהליךivf ולאחריו pgd לאור בעיה גנטית ולא בגלל בעיות פוריות.מה הסיכוי שלנו לכניסה להריון במחזור הטיפול הראשון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירית
ד''ר לינה באסל26/04/2010תפני בבקשה את השאילה לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)