מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טייזקסמאיה13/05/2010
שלום,
אני בשבוע 14+3 ביצעתי לפני חודש שלוש בדיקות גנטיות שבמימון משרד הבריאות בבית חולים רמב"ם והיום הודיעו לי שאני נשאית לטיזקס והמליצו שבעלי יגיע לבצע גם את הבדיקה,
אנחנו נורא נלחצנו ובעלי מיד נסע לבית חולים לבצע את הבדיקה, מה שבעיני מוזר אמרו שזה יקח זמן עד שהבדיקה תהיה מוכנה וחודש זה זמן סביר.
האם זה הגיוני? האם אין העדפה לנשים בהריון שהתוצאה תהיה מוכנה בדחיפות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טייזקס
ד''ר לינה באסל13/05/2010זה הגיוני. בדיקת בן הזוג של נשאית מבוצעת בצורה מעט שונה ולכן לוקחת יותר זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטייזקס
מאיה13/05/2010תודה על המענה המהיר.
יש לי שאלה נוספת, האם זה נכון שבדיקת הנשאות המבוצעת לטייזקס היא פחות מדוייקת במצב של הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטייזקס
מאיה13/05/2010תודה על המענה המהיר.
יש לי שאלה נוספת, האם זה נכון שבדיקת הנשאות המבוצעת לטייזקס היא פחות מדוייקת במצב של הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטייזקס
ד''ר לינה באסל13/05/2010לא, זה היה נכון לגבי הבדיקה הישנה, הריון לא משפיע על הבדיקה המבוצעת היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות - עבור דר' לינה באסלליאת13/05/2010
שלום,
אני לקויות שמיעה- בבדיקה שערכתי נמצא כי הליקוי הנו עקב היותי הומוזיגוטית במוטציה 167delT בגן קונקסין 26.
בן זוגי נבדק לגן קונקסין 26 וקונקסין 30 ונמצא כי אינו נשא. כמו כן בדקנו גם את שאר הגנים המומלצים לאשכנזים,בינהם ASHER.
אני בהריון בשבוע 19 וביעוץ גנטי שערכנו טרם ההריון ערכתי גם בדיקת אקג ובדיקת עיניים והממצאים תקינים.
ביצענו בדיקת מי שפיר השבוע ואנו מתלבטים מאד האם לעשות באופן פרטי בדיקה לקונקסין בדגימה למרות שבן זוגי אינו נשא. האם יתכן תרחיש בו למרות היותי היחידה הנושאת ליקוי בגן הקונקסין, תתרחש בעובר מוטציה נוספת אשר תגרום לו להיות לקוי שמיעה?
נאמר לנו כי בדגימת מי השפיר ניתן לבדוק רק את הקונקסין ובאם ברצוננו לשלול הסתברות לחרשות עלינו לעבור בדיקה מורחבת יותר של הגורמים הגנטיים לחירשות. אשמח לתשובתך בנושא- אילו גנים נוספים עלינו לעבור באופן פרטי והאם התוצאות תהיינה תוך פחות מחודש?
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - עבור דר' לינה באסל
ד''ר לינה באסל13/05/2010ליאת,
האם בעלך עבר בדיקת ריצוף לקונקסין 26 או רק בדיקת מוטציות בקונקסין 26/30? במידה והוא לא עבר בדיקת ריצוף, מומלץ להשלים (הבדיקה בתשלום). רק במידה והבדיקה של בעלך לא תהיה תקינה, מומלץ יהיה לבצע בדיקת קונקסין 26 במי שפיר.
לא מומלץ לבצע בדיקות לגנים אחרים - קיימים מאות גנים ולא ניתן לבדוק את כולם, גם אין צורך (הסיבה לליקוי שמיה אצלך כבר נמצאה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר! שאי ברכה
ליאת13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה על תגובתכםאילנית13/05/2010
שלום רב,
לפני שבועיים, עברתי הפלה לאחר שנמצא מום גנטי בעובר. היה לי אסטריול נמוך בבדיקת חלבון העוברי. בבדיקת מי השפיר נמצא חסר בגןVCX-A. בייעוץ גנטי שקיבלתי הרופא העריך סיכון לפיגור שכלי מעל 30%.
אני בת 29. הריון קודם תקין ילד מקסים ובריא בן 3. אני כמובן רוצה להיכנס להריון שוב. שאלתי היא האם יש בדיקה גנטית לבדוק אם אני נשאית של הגן הנ"ל, והאם בהריון הבא אצטרך לבצע בדיקת סיסי שליה?
אודה על תשובתכם בהקדם,
האופטימית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אילנית
ד''ר לינה באסל13/05/2010כן, ניתן לבדוק האם את נשאית - תגשי ליעוץ גנטי במכון בו טופלת בזמן הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
אילנית13/05/2010ואם אני נשאית/לא נשאית, מה זה אומר? אם יתברר שאני לא נשאית, אזי זה ייתר את הצורך בבדיקה פולשנית כמו סיסי שליה בהרוין הבא ? ואם אני נשאית- כיצד עליי להיערך?
אודה על תגובתך המהירה...
נ.ב.- בדיקת נשאות הינה ע"י בדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימן פיקיאנה12/05/2010
שלום רב.
אני ובעלי עברנו בדיקות גנטיות. ה
תברר שאני נשאית בג אחד למחלת niemann pick , מוטציה fs300 . בעלי לא נשאי.
האם יש סיכון שילד שלנו יהיה חולה במחלה הזאת ? (אני בשבוע 15)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יאנה
ד''ר לינה באסל12/05/2010עדיין קיים סיכון קטן ביותר. ניתן להקטין את הסיכון על ידי ביצוע בדיקת ריצוף של הגן לבעלך (בתשלום חו"ל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mriאסנת12/05/2010
שלום,
בני בן ה- 7 סובל מחום מחזורי של כל שבועיים כבר שנה וחצי לערך, התחלנו טיפול ברפאפאן ומזה 5 שבועות לא מופיע החום ורמת האסלו ירדה ל920.
החום הופיע עם תיקים שהפריעו לתפקוד היומיומי, התיקים נמשכים לאורך כל התקופה גם כשאין חום.
מבירור ב- EEG התגלה פעילות אפילפטית יותר בצד שמאל.
בבדיקת MRI- עבוי ושינוי סיגנל הפראנטנסי כל קורטקס טמפורלי מדיאלי אחורי שמאלי, ללא האדרה, חשוד לדיספלזיה, אבחנה מבדלת סבירה פחות של אטיולוגיה נאופלסטית.
מה זה אומר?
תודה אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת mri
ד''ר לינה באסל12/05/2010תפני את השאילה נוירולוג/רופא ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר שליש 1יפית12/05/2010
שלום רב,
בסקר שליש ראשון להריון התקבלו התוצאות הבאות:
NT - 1.8mm mom 1.40
PPAP-A(mIU/mL) 2260 mom 0.86
free beta(ng/mL) 67.2 mom 2.24
[סיכון לפי גיל וסיכון אישי שלי זהים (1:1000)]
האם כל אחד מהמדדים בפני עצמו נמוך/גבוה/תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר שליש 1
ד''ר לינה באסל12/05/2010כל המדדים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה סקר ביוכימי מורחבלי-לי12/05/2010
היי
שלחתי לכם לפני כשבוע וחצי.... בתוצאות בדיקה שעשיתי
הגיעו אליי תוצאות הבדיקה הביוכימית המורחבת יותר
אודה אם תוכלו לפרש לי עד הבדיקה של הרופא בעוד כחודש
התוצאות להלן:
PAPP-A 5.74 ML 1.12 MOM
FREE HCG 17.68 ML 0.94 MOM
N.T 1 MM 0.91 MOM
לפי הגיל בלבד: 1:1200
לפי הגיל והבדיקות: 1:9999
ולשם תזכורת הבדיקות הראשונות שקיבלתי היו
לפי גיל: 1:1127
לפי גיל ובדיקה: 1:4386
AFP 0.79 MOM 33.6 IU
HCG 0.74 MOM 20.2 IU
U-E3 0.96 MOM 1.16 NG
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה סקר ביוכימי מורחב
ד''ר לינה באסל12/05/2010התשובה תקינה לחלוטין טובה יותר מתשובה הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! איזה זריזות
לי-לי12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סיסי שיליהניב11/05/2010
שלום,עשיתי היום בדיקת סיסי שיליה ורציתי לדעת האם מחר כבר אני יכולה ללכת לעבודה? כמו כן תוך כמה זמן יש תשובות (עשיתי fish) ותוך כמה זמן יש תוצאות לsma בסיסי שיליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: הריונית
ד''ר לינה באסל12/05/2010מומלץ לנוח לפחות יומיים. תשובות FISH מתקבלות תוך יום-יומיים, SMA - כשבוע במידע ובודקים חומר ישיר, כבשבועיים במידה ומגדלים תרבית (אין מספיק חומר ישיר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת ארלס דנלוס- קריטריונים לאבחןדניאל11/05/2010
שלום רב,
אני בחור בן 21, מבנה גופי מרפנואידי ועורי גמיש וקטיפתי ובעל אקנה קשה...
רציתי לדעת מהן הקריטריונים לאבחון תסמונת ארלס דנלוס???
האם שפתיים גדולות מהרגיל מעידות על מחלה גנטית הקשורה לביטוס מרפנואידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת ארלס דנלוס- קריטריונים לאבחן
ד''ר לינה באסל12/05/2010יש 11 סוגים של ארלס דנלוס - לא ניתן לדון כאן לגבי הקריטריונים לכל סוג. מומלץ לפנות ליעוץ גנטי.עקב שפתיים גדולות מהרגיל מומלץ לשלול תסמונת MEN2B על ידי יעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד על אלפא אחד אנטיטריפסיןמרינה11/05/2010
שלום, אם אבנתי נכון אז אין סיבה לדעגה בקשר לילדים כי אצלי אצל בעלי יצא S ואצלי Z זה שני מוטציות שונותת ומה קורא איתי שכן אצלי יצא מוטציה Z-E342K עים בדיקת דם של אלפא1אנטיטריפסין נמוך מהנורמה ציינתי את זה קודם, מה בשלב הבא לאזוב את זה או להמשיך בירור בשבילי כי ידועה לי שיש טיפול למנוע התפתחות המחלה , בבקשה תסבירילי איזה עוד בדיקות כדאי לעבור ואים יש צורך בבירו נוסף. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד על אלפא אחד אנטיטריפסין
ד''ר לינה באסל12/05/2010במידה ויש לך אלל Z אחד אין צורך בבדיקות נוספות. במידה ויש לך שני אללים של Z - מומלץ יעוץ רופא ראות וחשוב לא לעשן על מנת למנוע מחלת ראות. אין צורך בבדיקות גנטיות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם איש/אישה החולים בתסמונת גנטיתנוי11/05/2010
(למשל איקס שביר) יכולים להביא לעולם ילדים? האם הם בהכרח יהיו חולים?
אני מדברת על אדם חולה (לא נשא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם איש/אישה החולים בתסמונת גנטית
ד''ר לינה באסל11/05/2010אנשים חולים במחלה גנטית לרב יכולים להביא לעולם ילדים בריאים. אישה עם מוטציה מלאה ל-X שביר יכולה ללדת ילדים בריאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המועד לביצוע בדיקת חלבון עוברימירה11/05/2010
לאחר שנמצאו ממצאים בסקירה אני רוצה לקבל כמה שיותר מהר את תוצאות החלבון העוברי כדי לעבור ייעוץ גנטי...
מהו המועד הטוב ביותר לביצוע בדיקת חלבון עוברי?
ומדוע אמרו לי ש-17 שבועות מלאים הם בשבוע 16.2??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המועד לביצוע בדיקת חלבון עוברי
ד''ר לינה באסל11/05/2010ניתן לבצע בדיקת חלבון עוברי החל משבוע 16 (על פי וסת אחרון). לא הבנתי את החלק השני של השאילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואין איזושהי עדיפות למועד?
מירה11/05/2010היינו: האם התוצאה מדויקת יותר / טובה יותר בשבוע 16 / 17 / 18?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואין איזושהי עדיפות למועד?
ד''ר לינה באסל12/05/2010אין הבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SMN1שמרית10/05/2010
שלום,
בבדיקות גנטיות שעשיתי התקבלו התשובות הנ"ל לגבי SMA:
"נבדקו המוטציות השכיחות בגן: SMN1
חסר הטרוזיגוטי באקסון 7 לא נשא, נושאת חסר הטרוזיגוטי באקסון 8.
נבדקו מספר העותקים של הגן SMN1. נמצא מס' עותקים תקין (2 או יותר).
כלומר: אין עדות לנשאות של מוטצית החסר השכיחה למחלת ניוון שרירים מסוג SMA".
השאלה שלי: מצד אחד רושמים שאין עדות לנשאות מצד שני חוסר באקסון 8. מה זה אומר?
יש בעיה או לא?
האם אני צריכה לעבור בדיקות נוספות?
אשמח לתשובה מהירה,
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMN1
ד''ר לינה באסל10/05/2010השאלה שלי: מצד אחד רושמים שאין עדות לנשאות מצד שני חוסר באקסון 8. מה זה אומר? - אין משמעות קלינית לחסר של אקסון 7
יש בעיה או לא? -לא
האם אני צריכה לעבור בדיקות נוספות? - לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSMN1
שמרית10/05/2010ראשית רציתי לומר תודה רבה על התשובה המהירה!!!
שנית, סליחה על הבורות אבל לא הבנתי מה משמעות התשובה "אין משמעות קלינית לחסר של אקסון 7".
אם אין בעיה אצלי אז בעלי לא צריך לעבור את הבדיקה הזו גם כן?
שוב תודה מראש,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: שרון
ד''ר לינה באסל10/05/2010אין צורך בבדיקות נוספות לך או לבעלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSMN1
שמרית10/05/2010ראשית רציתי לומר תודה רבה על התשובה המהירה!!!
שנית, סליחה על הבורות אבל לא הבנתי מה משמעות התשובה "אין משמעות קלינית לחסר של אקסון 7".
אם אין בעיה אצלי אז בעלי לא צריך לעבור את הבדיקה הזו גם כן?
שוב תודה מראש,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתי על אלפא 1 אנטיטריפסיןמרינה10/05/2010
שלום. תודה שאנית לי בשאלה הקודמת הרגעת אותי מאוד, אך עדיין השאלתי מה לצפות אצל ילדים אים אצה בתוצאות שטרם קיבלתי עוד מוטציות של שני גנים שלי ושל בעלי? הרי יש סיכוי לזה , או בגלל שזה שני גנים שונים אין סיבה לדעגה גם במקרה שיצא שני גנים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מרינה
ד''ר לינה באסל10/05/2010במידה ושני ההורים נשאים, קיים סיכון למצב הומוזיגוטי בעובר של 25% עם אפשרות של מחלת ראות בגיל 40-50 (במיוחד באנשים מעשנים), בחלק קטן מהילדים קיימת אפשרות של מחלת כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא אקוגני בלבנירית10/05/2010
שלום ד"ר,
בסקירה מוקדמת התגלה בחדר שמאל שבלב העובר ממצא אקוגני. זהו הממצא היחיד שנמסר לנו ושאר הבדיקה תקינה (תודה לאל).
שקיפות עורפית 1.8MM. סיכון לפי גיל 1:962. סיכון שלי: 1:3700.
שקיפות + בדיקת דם שליש ראשון (free beta וכו'): סיכון לפי גיל 1:1000. סיכון שלי: 1:1000.
האם נכון שהממצא האקוגני בלב מעלה את הסיכון שלעיל מ-1:1000 ל-1:500 (או שאלו שטויות שכתובות באינטרנט)?
האם נכון שמחקרים עדכניים מראים שאין בממצא זה כממצא יחיד כדי להראות משהו לגבי תסמונת דאון?
[יש אולי מאמר עדכני של מומחה בתחום או בכתב עת אינטרנטי-רפואי שאני יכולה לקרוא?]
אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות לגבי מי-שפיר...
תודה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא אקוגני בלב
ד''ר לינה באסל10/05/2010האם נכון שהממצא האקוגני בלב מעלה את הסיכון שלעיל מ-1:1000 ל-1:500 (או שאלו שטויות שכתובות באינטרנט)? - נכון
האם נכון שמחקרים עדכניים מראים שאין בממצא זה כממצא יחיד כדי להראות משהו לגבי תסמונת דאון? - יתכן ואין עליה משמעותית בסיכון אך עדיין מקובל בייעוץ גנטי לתת תוספת סיכון (מכוון שלא כל המחקרים בוצעו בצורה מספיק מקצועית ולא ניתן לשלול תוספת סיכון באופן מוחלט)
אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות לגבי מי-שפיר...אין תשובה חד משמעית. רק בבדיקת מי שפיר ניתן לגלות תסמונת דאון באמינות מלאה. כמו כן, בבדיקות מי שפיר ניתן לגלות אברציות כרומוזומליות נוספות שלא ניתנות לגילוי על ידי בדיקות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)