מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץדנה19/06/2010
שלום,
במפשחתנו לבת דודה יש מחלה, משוער cerebral paralysis. לא ידוע מה המקור (האם פגיעה תוך כדי לידה, מחלה שקרתה תוך כדי הריון או מחלה גנטית וכד'), והאם אכן זו המחלה שיש לה, כי אנחנו אף פעם לא שאלנו וכמובן שלא ביקשנו מסמכים. זה מתבטא , בעיקר, בדיבור קצת משונה. לילד שלה לפי הנראה - יש אותה תסמונת, לומד בחינוך מיוחד.
אין לי נתונים מעבר לזה. אני בהריון, ובעודי עושה בדיקות גנטיות, סיפרתי על המקרה, המליצו לי על קבלת ייעוץ גנטי. אין באפשרותי לספק מידע נוסף/להביא מסמכים.
איך אתה ממליץ להתקדם בנסיבות האלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
פרופ' אוהד בירק20/06/2010העובדה שלבן שלה הסתמנות דומה מעלה חשש שמא מדובר בכל זאת במשהו גנטי. הדרך הנכונה היא למצוא דרך קרובי משפחה דרך לנסות לדבר ולהשיג מידע רפואי מפורט ככל האפשר לגבי אותם קרובים (כולל בדיקות גנטיות במקרה ובצעו) ולגשת עם זה ליעוץ גנטי. לפעמים קרובי משפחה הם עם יותר הבנה משנדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות - למי לעשותדנה19/06/2010
שלום,
אני ממוצא אשכנזי (שני ההורים - יהודים מרוסיה), ובעלי ממוצא אשכנזי חלקי (אם - יהודיה אשכנזית, אב - רוסי לא יהודי).
הבנתי שהכיסוי בבדיקות יהיה יותר טוב עבורי - המוטציות אצל אשכנזים נחקרו יותר בארץ, ואצל בעלי הכיסוי יהיה חלקי בלבד, ז"א לא ניתן יהיה לבדוק חלק מהמוטציות (אלה של החלק הרוסי), מנגד, להבנתי, יש לו פחות סיכויים למחלות עקב ערבוב הגנים.
אני מתלבטת אם לעשות בדיקה עליי או עליו, כיוון שבקו"ח שלי הבדיקות הרבה יותר יקרות - הפער של 2,300 ש"ח. לא עדיף להשקיע את הכסף בסקירות? הנימוק בעד - התוצאות ישמשו אותי בלידות הבאות, בתקווה. מי שפיר כרגע אני לא מתכננת לעשות. עשיתי בדיקת שקיפות - הייתה טובה. יש לי מעט זמן להחליט.
אודה מאוד לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - למי לעשות
פרופ' אוהד בירק20/06/2010ניסחת את העובדות היטב. צריך לזכור אבל שלגבי המחלות באשכנזים, הן גם הרבה פחות שכיחות בלא אשכנזים. את הבדיקה ל-X שביר את חייבת לעשות במילא, וכדאי גם שאת תעשי את הבדיקה ל-CF שהיא בחינם ממילא וכושר הגילוי שלה באשכנזים יותר גבוה. לגבי השאר, אומנם עדיף במעט שאת תעשי אבל אתם יכולים להחליט שעדיף שהוא יבצע מטעמים כלכליים: אומנם כושר הגילוי אצלך מעט יותר גבוה אבל גם הסיכון לנשאות בצד הלא אשכנזי של בעלך קטן מאוד ממילא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופ'שני19/06/2010
בבדיקת איקס שביר שביצעתי רשום:
מספר חזרות CGG בגן FRM1
אלל א':31 חזרות
אלל ב':30
האם אני נשאית של איקס שביר?
מה זה אומר החזרות האלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת X שביר
פרופ' אוהד בירק20/06/2010בגן למחלה זו יש בנשאיות הגדלה של מקטע מסוים אל מעבר ל-58 חזרות. התוצאה אצלך תקינה: שני העותקים אצלך הם של 31 ו-30 חזרות, כלומר בטווח התקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירחני19/06/2010
שלום, אני בשבוע 16 ומתלבטת אם לעשות דיקור מי שפיר
לפי שקיפות עורפית וסקר ביוכימי ראשון הסיכוי לת.דאון 1:10,000
בסקירת המערכות הראשונה נצפה מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב. וממה שהבנתי הסיכוי עלה ל 1:5000
עדיין לא עשיתי חלבון עוברי.
עם מי כדאי להתייעץ? יועץ גנטי או רופא נשים?
לדעתך יש צורך בדיקור?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
פרופ' אוהד בירק19/06/2010מוקד אקגוני מגביר את הסיכון לתסמונת דאון בעד פי 2.7, כלומר לכדי עד 1:3500 בערך במקרה שלך. משרד הבריאות ממליץ ומממן דיקור מי שפיר רק מסיכון של1:380 - כלומר רק כשהסיכון בערך פי 10 מאשר אצלך. יחד עם זאת, כל אשה יכולה להחליט באיזו דרגת סיכון היא כבר מעוניינת בבדיקת מי שפיר.
הצעתי:
1. לעשות בהקדם את בדיקת החלבון העוברי. במידת האפשר - באותה מעבדה שעשתה את בדיקת סקר שליש ראשון - כי אז ניתן גם לקבל ערך שמאחד את תוצאות שתי הבדיקות (Integrated test). אם זה לא אפשרי, תעשי את הבדיקה של החלבון העוברי כרגיל.
2. עוד 7-10 ימים, כשתהיי באמצע שבוע 17, יהיו בידייך כל התשובות ותפני עם כל הנתונים ליעוץ גנטי לקבלת החלטה על סמך כל התוצאות. את התור ליעוץ גנטי לעוד 10 ימים תתאמי כבר מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי19/06/2010
שלום
השאלה שלי קשורה לגנטיקה למרות שבהתחלה זה לא יראה כך .
הנושא של השאלה שלי הוא השתלות שיער , הרבה אנשים שמתעניינים בנושא שואלים לגבי האופציה של השתלת שיער מאדם אחד באדם אחר והתשובה שמקבלים היא שזה כמו בהשתלת איברים שזה אומר שקיים סיכוי שלא ייקלט ו/או צריך תרופות מסויימות שיעזרו לקליטת האיבר (נדמה לי) דבר שלא שווה לעניין אסתטי.
השאלה שלי היא האם בתיאוריה יש איזה שהן בדיקות גנטיות מסויימות גם אם מורכבות כדי לבדוק אם יש התאמה בין התורם לנתרם?
- ובאופן כללי אם היו עושים ניסוי מקיף , אחד לכמה תורמי שיער ייקלט אצל אדם X ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיער
פרופ' אוהד בירק19/06/2010בדיקות התאמת תורם - מושתל נעשות על ידי בדיקת סיווג רקמות - HLA - בדיקה הבודקת את השונות בין אנשים. המשך השאלה - מה שכיחות דחיית שתלי שיער - איננו בתחום עיסוקי או בקיאותי. מומלץ לפנות לרופאי עור / אימונולוגים (העוסקים במערכת החיסון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופ" דחוףgili18/06/2010
קיבלתי נתונים של תורמת אוקראיינית שגובהה 1.50 ומשקלה 50 רציתי לדעת מה דעתך האם כדאי מבחינת הגובה שלה ללכת על הצעה זו או שצריך לעשות בדיקות גנטיות כלשהן ?תודה רבה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית
פרופ' אוהד בירק18/06/2010מדובר בגובה נמוך משמעותית מהממוצע. זה אומנם מגביר משעמעותית את הסיכוי לקומה נמוכה ביילוד, אבל במרבית המקרים זה לא מעיד על בעייה מיוחדת. יחד עם זאת, בין הנשים בגובה זה יש שכיחות מוגברת של תסמונות גנטיות. עדיף במידת האפשר לבקש שתיבדק בדיקה קלינית על ידי גנטיקאי לפחות לשלול מספר אפשרויות של מחלות שלד ומחלות של קומה נמוכה. ישנה שורה שלמה של בדיקות דם שאפשר להציע (כגון בדיקת כרומוזומים, בדיקה להיפוכונדרופלסיה ואכונרדופלסיה וכד,) אך בבדיקת רופא מנוסה אפשר ללמוד הרבה יותר ולבחור אם ואלו בדיקות כדאי לבצע.
או לחלופין - לחכות עד שתזדמן תרומת עם קומה יותר קרובה לממוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני17/06/2010
אני בת 30 וביצעתי לפני שנתיים וחצי בדיקות גנטיות שיצאו תקינות.(SMA,CF,FARGILE X ביתא תלסמיה)
להריון נקלטתי לפני 5 חודשים.
על בדיקת SMA בעלי חזר במקומי כי לא יכולתי לצאת בגלל שמירת הריון-הבדיקה שלו יצאה תקינה.
1.האם עליי לחזור על בדיקת X שביר או שהבדיקה מספיק עדכנית-עברו שנתיים וחצי?
2.האם העובדה שה SMA של בעלי תקינה אינני צריכה לבדוק או שבכל מקרה עליי להבדק גם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות חוזרות
פרופ' אוהד בירק18/06/2010אין צורך לחזור על אף אחת מהבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TCR PCR-בדיקות גנטיותדן17/06/2010
בהמשך לשאלות ששאלתי כאן לפני חודשים.
האם ביופסיה מהפצעים בעור יכולה לתת תשובה מדויקת אם יש לי את הסרטןׁ MFאו לא(במקום הבדיקה הגנטית)?
מי משניהם נותן תשובה יותר טובה-ביופסיה מהעור או בהדיקות גנטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MF = Mycosis fungoides
פרופ' אוהד בירק18/06/2010את השאלה הזו יש להפנות לרופא עור / אונקולוג.
להבנתי, במקרים רבים בדיקה היסטולוגית של הביופסיה יכולה לתת אבחנה במקרים רבים - אך יש מקרים בהם האבחנה נותרת לא ברורה ודרושה גם הבדיקה המולקולרית. במקרים אלו הבדיקה המולקולרית יותר אמינה. אבל כאמור, אינני הכתובת לשאלה זו ויש להפנות את השאלה לרופא עור או אונקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה ליעוץ לאחר ממצא בסקירהחנה17/06/2010
שלום,
בסקירה מוקדמת התגלה CPC דו צדדי.
הופניתי ליעוץ גנטיות.
עד עכשיו 3 ילדים בריאים, במשפחה אין רקע למחלות גנטיות.
האם אפשר לותר על היעוץ, בידיעה שלרוב הממצא לא מעיד על כלום ונעלם במשך ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPC
פרופ' אוהד בירק17/06/2010CPCב מצוי ב-1-3% מההריונות הנורמליים. יחד עם זאת - הוא מגביר במעט את הסיכון לבעיות משמעותיות. ביעוץ גנטי מסתכלים על תוצאות כלל הבדיקות בהריון - דבר שלא ניתן לעשות כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הד לג בת 4.5 חודשיםשירי16/06/2010
שלום בתי בת 4.5 חודשים מאובחנת עם הד לג" שלא משתפר עם פיזוטרפיה האם יש עוד משהו שצריך לעשות חוץ מפיזוטרפיה?
לציין כי מה שמוזר הוא שעל הבטן היא מרימה את הראש מאוד יפה , אך לא מחזיקה כלל את הראש כשמושכים אותה ולא מסוגלת להיות יציבה והראש שלה כמו מטוטלת כל הזמן.
הרופאת ילדים אומרת להתמיד בפיזוטרפיה , אני לא רוצה לחלום זה נראה לי מוגזם היא עוד מעט בת 5 חודשים ועדיין כמו "מרגרינה" מה לעשות???
תודה מראש, שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Head lag
פרופ' אוהד בירק17/06/2010אולי ראוי להתחיל בירור - נוירולוגי ו/או התפתחות הילד. תתיעצי עם רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושהלירן16/06/2010
נמצאתי נשאית למחלת גושה. בעלי לא נשא. האם יש צורך במי שפיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושה
פרופ' אוהד בירק17/06/2010הבדיקות המבוצעו לגושה מכסות כמעט את כל מקרי הנשאות. לכן הסיכון שלכם לילד חולה בגושה מזערי ועל פי ההמלצות הסטנדרטיות לא מומלץ במקרה זה לבצע בדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסאוטונומיה משפחתיתליאת16/06/2010
בוקר טוב,
עשינו את כל ה-15 בדיקות גנטיות שיצאו ברשימה
אתמול קיבלתי טלפון ממכבי שאני נשאית של המחלה.
מהמכתב: "נמצאת נשאית בגן אחד למחלת FAMILIAL DYSAUTONOMIA מוטציה 2507+6T_>C
וגן אחד תקין"
א. קבעתי תור דחוף לבן זוג לבדיקה
ב. האם יש משמעות לכך אם הוא אינו נשא של המחלה?
ג. האם צריך/מומלץ לגשת לייעוץ גנטי גם אם הוא אינו נשא?
ד. אם רק לי יש את המחלה, האם יש סיכוי לתינוק חולה?
סליחה על מבול השאלות
ותודה רבה!@* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תוכלו להתייחס לשאלתי. תודה
ליאת17/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאות Familial Dysautonomia
פרופ' אוהד בירק17/06/2010אם בן הזוג לא נשא - אין חשש למחלה זו בילדים שלכם.
חשוב לזכור שאם בן הזוג לא נשא:
1. לכל צאצא שלכם 50% סיכון להיות נשא. נשא הוא אדם בריא לחלוטין - אך צאצאים שלכם יצטרכו להבדק כשיינשאו.
2. לאחים ואחיות שלך 50% להיות נשאים של מוטציה זו. מומלץ שייבדקו לפני הריונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, רק עוד שאלה
ליאת17/06/2010אם ייצא בבדיקה שהוא אינו נשא, האם יש צורך בייעוץ גנטי?
או רק אם הוא נשא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
פרופ' אוהד בירק18/06/2010סביר שלא יהיו דברים משמעותיים ביעוץ מעבר למה שכתבתי. אם יקראו לכם לעוץ, תלכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGSדידי14/06/2010
שלום רב
האם עריכת PGS לעוברים טרם החזרתם
1. מאפשרת לא לעשות בדיקת מי שפיר בזמן ההריון או כל בדיקה פולשנית אחרת?
2. מקטינה את הסיכוי להפלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' אוהד בירק15/06/2010PGD = איבחון טרום השרשה, הינה בדיקה שמבוצעת בהפריית מבחנה לפני החזרת העובר לרחם. יש להדגיש שניתן לבצע בדיקה \ו בד" כ למחלה אחת בלבד בכל הריון (אם כי זה ישנה בשנים הקרובות). מכאן שהבדיקה איננה מבוצעת לשלילת כל או רוב המחלות הגנטיות אלא מיועדת למשפחות בהן ידוע על מחלה אחת ספציפיתבסיכון גבוה שניתנת לבדיקה. לאותה מחלה, הבדיקה אמינה בכ-99%. על מנת להגיע לודאות יותר גבוהה מומלץ לבצע גם בדיקת מי שפיר באותו הריון על מנת לוודא זאת - אך זכותו של זוג לבחור שלא לבצע את בדיקת מי השפיר. לגבי סיכון להפלה: ההקשר היחיד הוא שאם זוג בסיכון למחלה מסוימת - למשל 25% סיכון למחלה ששניהם ידועים כנשאים למחלה - הרי שבאופן רגיל קיים סיכון של25% שהעובר יהיה חולה ויצטרכו להחליט לגבי הפלה. ב-PGD במקרה כזה ייבחר מראש עובר שבודאות של 99% הוא ללא מחלה זו והסיכוי שיצטרכו לעבור הפלה יזומה מזערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשהמרינה14/06/2010
לכל הרופאים שלום רב!
שאלתי הינה די כללית לגבי תורשה של סוגים מסויימים של סרטן.
לפני 20 שנה, אחי הקטן נפטר מלימפומה בגיל 3 בלבד ולפני כחצי שנה אבי נפטר גם כן מ CLL בגיל 56.
האם יש לזה תורשה? האם כדאי לבצע אולי בדיקות גנטיות? האם שני מקרי מוות מסרטן במשפחה מציבה אותנו (יש לי עוד אח) באיזשהו סיכון בריאותי?
אני בת 28, בריאה בד"כ (חוץ מתסמונת השחלות הפולציסטיות) ואחי בן 34 גם כן בריא בד"כ.
אשמח לקבל תשובה בנושא...
בברכה,
מרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה
פרופ' אוהד בירק15/06/2010לאור שני המקרים וגיל ההופעה הצעיר יחסית שלהם, הסיכון שלך גבוה מזה של אדם שאין במשפחתו הקרובה מקרים כאלו - ולכן ייתכן שרצויות בדיקות ומעקב. מומלץ לפנות למרפאה אונקוגנטית דרך קופ"ח ליעוץ. אנא הביאי למרפאה זו את סיכום המידע הרפואי לגבי המחלה בבני המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקויי שמיעה גנטישרון14/06/2010
שלום,
לאחיין שלי יש ליקוי שמיעה, אך טרם ביצע בירור גנטי. אני יודעת שהבירור עתיד לכלול בדיקות קונקסין 26+30 ו- acgh.
שאלתי היא האם בדיקות קונקסין 26+ קונקסין 30 מכסות את כל ליקויי השמיעה שהרקע הגנטי שלהם ידוע?
אני שואלת זאת כיוון שיש לי תינוקת בת חודשיים שמופנית לבדיקת שמיעה (ברה) על רקע הממצא המשפחתי. אני קיבלתי תוצאות שליליות בבדיקות קונקסין 26, קונקסין 30 שביצעתי במסגרת הבירור הגנטי טרום ההריון. האם בדיקת השמיעה לבתי מוצדקת או שבבדיקות הקונקסין שללתי למעשה תורשה של ליקוי שמיעה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי שמיעה גנטי
פרופ' אוהד בירק15/06/2010הבדיקות שביצעת מכסות רק חלק מהסיבות הגנטיות לחרשות. ישנם עוד עשרות גנים שפגם בהם גורם לחרשות. שכיחות כל אחד מהם נמוכה ועלות בדיקת כל אחד מהם ניכרת (ולכן בדיקתם לא מוצעת בשלב זה) אך שכיחותם ביחד משמעותית מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה תורשתי
שרון16/06/2010ובכן, אני תוהה למה לא מבצעים בירור גנטי יותר מקיף בילד שיש לו ליקוי שמיעה מאובחן ומנסים לעמוד על שורשו. האם גם אז לדעתך אין טעם להשקיע את המשאבים בבדיקה יותר מקיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה גנטי
פרופ' אוהד בירק16/06/2010מתחילים מהבירור לדברים השכיחים שבדיקתם בסל הבריאות. בהמשך, אם לא נמצאה הסיבה לליקוי השמיעה, יש להמשיך ביעוץ גנטי מסודר שם עולות אפשרויות לבדיקות נוספות - במסגרת מעבדות בתשלום או מעבדות מחקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)