מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון - גנטיקהסיגל א.01/06/2010
שלום,
אשה המעוניינת בהריון באמצעות בנק הזרע.
מה קורה בנושא של בדיקות גנטיות בזרע התורם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - גנטיקה
ד''ר לינה באסל02/06/2010התורמים נבדקים למחלות שכיחות. את יכולה לבצע את כל הבדיקות הגנטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןניב01/06/2010
בעלי ואני נשאי קונקסין 26 והחלטנו,לאחר יעוץ מקיף, ללכת רק על הריונות טבעיים עם סיסי שיליה.במידה והעובר יהיה חולה נבצע הפלה. האם מס' הפלות יכולות לפגוע באישה?אני לא מתכוונת להביא ילד כזה לעולם וגם טיפול ivf+pgd נשמע לי מורכב. מאחר והסיכון הוא 25% אני מאמינה שהדרך הטבעית היא הנכונה עבורנו. האם זה הגיוני מבחינה בריאותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר לינה באסל02/06/2010כן, זה הגיוני. בד"כ גם אם יש צורך לבצע מספר הפלות זה לא פוגע בבריאות האישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- X-LINKED איכטיוזיס והריוןי01/06/2010
שלום,
בת 27. במשפחתי יש רקע של נשאות X-linked איכטיוזיס. (חסר בין הסמנים K7-2, DXS278 הנמצאים משני צדי הגן. צויין כי קיים VCX-A אקסונים 1, 2, ו-3'UTR).
אני נמצאתי בבדיקת "פיש" נשאית. (בתוצאה צויין שהודגם לגביי החסר באזור הגן STS, ללא ציון הטווח של הסמנים החסרים).
בשע"ט כעת אני בהריון, עם עובר ממין נקבה. לבעלי אין רקע של איכטיוזיס.
בתבחין מרובע יצא אסטריול 0.99 MOM
שאלותיי:
1. מה תוצאת האסטריול מלמדת? האם שהעובר קיבל שני X תקינים?
2. האם החסר הקיים במשפחתי, מתייחס רק לבעייה העורית, או שמערב גם חשש חו"ח של פיגור.
3. האם קיומו של X תקין אחד באזור ה-STS מבעלי, מונע את חשש הפיגור גם במקרה שהמחיקה (חו"ח) ב-X השני נרחבת יותר מ-STS?
4. האם סביר שגם אצלי יהיה אותו טווח חסר?
תודה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X-LINKED איכטיוזיס והריון
ד''ר לינה באסל02/06/20101. מה תוצאת האסטריול מלמדת? האם שהעובר קיבל שני X תקינים? לא ניתן להגיד שהעובר קיבל שני X תקינים - אסטריול תקין גם בבנות נשאיות
2. האם החסר הקיים במשפחתי, מתייחס רק לבעייה העורית, או שמערב גם חשש חו"ח של פיגור - במידה ובני משפחה שלך עם המחלה ללא פיגור, גם בילדים שלך צפויה בעיה עורית בלבד
3. האם קיומו של X תקין אחד באזור ה-STS מבעלי, מונע את חשש הפיגור גם במקרה שהמחיקה (חו"ח) ב-X השני נרחבת יותר מ-STS? בבנות, לא בבנים
4. האם סביר שגם אצלי יהיה אותו טווח חסר? כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקירהפנינה01/06/2010
שלום רב,
בת 36 בשבוע 18+6 הריון ראשון ספונטאני מאוזנת באינסולין בשל סוכרת טרום הריונית, בסקירה נצפתה כליה אגנית ועורק טבורי יחיד (עובר ממין זכר). תוצאת שקיפות עורפית על פי גיל 1:310 משוכלל 1:300 - תוצאות חלבון עוברי עדיין לא התקבלו וכן תוצאות דיקור מי שפיר (שתיהן נעשו בשבוע שעבר). שאלתי היא על פי הממצאים בסקירה ועל פי הסקר הראשון מה הסיכויים שהועבר אינו תקין. בעלי ואני בריאים ללא מחלות גנטיות. אודה לתשובתכם. מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקירה
ד''ר לינה באסל02/06/2010לא ניתן לתת מספר מדוייק לגבי מידת הסיכון אך רב הסיכויים כי העובר תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית על תשובתך
פנינה02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם עוברימיי31/05/2010
שלום,
לאחר הפסקת הריון בגלל חוסר חלקי של C.C במוח,נעשתה בדיקת קריוטיפ והתוצאה תקינה:XX,46
האם ניתן להסיק שהמום אינו גנטי בוודאות?צויין שהבדיקה אינה שוללת מוזאיקה באחוז קטן-למה הכוונה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם עוברי
ד''ר לינה באסל02/06/2010לא ניתן להסיק שהמום לא גנטי - בבדיקת קריוטיפ לא ניתן לבדוק גנים בודדים. מוזאיקה באחוז קטן - מצב שבו רב התאים תקינים אך קיים אחוז קטן של תאים עם קריוטיפ לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריוטיפ
מיי04/06/2010שוב שלום,
אז מה ניתן להסיק מבדיקה כזו?מדוע ביצעו אותה?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריוטיפ
פרופ' אוהד בירק04/06/2010ישנן אלפי תסמונות גנטיות ואי אפשר לבדקו את כולן. בדיקת הקריוטיפ (כרומוזומים) שללה חלק מהן - את אלו שמזוהות בבדיקת מי שפיר שגרתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bilateral periventricular heterotopקריסטין31/05/2010
שלום!
אני בת 25, לפני שנה ב-MRI שעשו לי בעקבות הסיבה שחלפה התגלה ממצא מקרי של bilateral periventricular heterotopia - מוקדים של חומר אפור בסמוך לחדרים. אני בריאה לחלוטין, לא סבלתי אף פעם מאפילפסיה. גם במשפחה שלי אין מקרים של אפילפסיה או פיגור שכלי.
אני מתכננת הריון בשנה הקרובה והשאלה שלי היא אילו בדיקות אצטרך לעבור?
אני סיימתי את לימודי הרפואה אז חקרתי את הנושא באינטרנט: אני מבינה שהמקרה האסימפטומטי שלי הוא יחסית נדיר ורב המקרים מתבטאים באפילפסיה...האם אני צריכה לעבור בדיקת מוטציות בגן FLN1? או MRI עוברי?
אשמח מאד לדעתכם. תודה רבה!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלונת
קריסטין31/05/2010באתר של NIH כתוב:
About 50% of affected females inherit the gene mutation from their mother and at least 50% have a de novo mutation. For women with X-linked PH, the risk of passing the mutation to each child is 50%.
בהנחה שהמוטציה שלי de novo מה הסיכוי שאעביר את זה לילד? אותו 50% או פחות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלונת
ד''ר לינה באסל03/06/2010אותו 50%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbilateral periventricular heterotop
ד''ר לינה באסל31/05/2010מומלץ לעבור בדיקת מוטציות לFLN1, במידה ותקין - MRI עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימון הבדיקה
קריסטין03/06/2010האם קופת חולים מממנת את הבדיקה של גן FLN אם יש הפניה של רופא גנטיקאי? מה עם MRI עוברי?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לתשובתך המהירה
קריסטין03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ניורולוגיותטלי30/05/2010
שלום ! יש לי שני ילדים עם בעיות ניורולוגיות ילד בן 12 עם בעיות קשב וריכוז וילדה בת 9 עם אפילפסיה . אני בהריון חודש שני ( הריון לא מתוכנן ) .האם יש סיכוי להביא ילד נוסף עם בעיות כאלו במיוחד מדאיגה אפילפסיה? בתודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ניורולוגיות
ד''ר לינה באסל31/05/2010קיימת תוספת סיכון קטנה לאפילפסיה לצאצאים עתידיים. מומלץ יעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות נוירולוגיות
טלי02/06/2010האם יש בדיקות לגילוי אפילפסיה במהלך הריון ? לפי מה שהבנתי מרופאים מחלה עצמה (סוג שקיים לבת שלי ) ניתן לגלות רק בגיל 4-5 בתודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות נוירולוגיות
ד''ר לינה באסל02/06/2010לרב אין בדיקה פרט למקרים נדירים (תסמונת גנטית ספציפית הקשורה באפילפסיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות הריוןסילבי ב.30/05/2010
שלום,
אם אני בחורה אנמית וגם סובלת ממחלה כרונית הנקראת קרוהן
האם אמורה לבצע בשל כך בדיקות גנטיות ייחודיות לקראת הריון ??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות הריון
ד''ר לינה באסל31/05/2010שלום,
כיום אנו לא ממליצים לעבור בדיקות גנטיות בקשר למחלת קרוהן בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות - הריון
סיגל א.31/05/2010אם אני עדין לא בהריון, אלא בשלב של תכנון הריון אז יש לערוך בדיקות גנטיות
אם אני חולה במחלת קרוהן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: סילבי ב.
ד''ר לינה באסל31/05/2010רק בדיקות גנטיות כלליות, לא בנושא קרוהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בבדיקות גנטיות חוזרות ?גלית28/05/2010
שלום רב,
אני כרגע בהריון לאחר IVF , שבוע 14. בת 36 וגם מתלבטת לגבי דיקור מי שפיר.
אני ובעלי ממוצא אשכנזי, אצלי גם מעורבים גנים נוצריים ושל ספרדים.
עשיתי בדיקות גנטיות בסוף 2007 .נמצאתי נשאית לקונקסין במוטציה CON26-35DEL-G
וכמו כן לCF מוטציה CF-DF508/
בעלי עשה בדיקה מורחבת לשני הדברים לפי המלצת המכון בתה"ש ולא נמצא נשא. במחלת ה CF הבדיקה כסתה אז 97% מהמוטציות הידועות בגן ליוצאי רומניה (מוצ א הוריו).
בעלי נבדק לטאי זקס ב-1997 ונמצא תקין
בסוף 2007 נבדקתי בבדיקות הבאות ונמצא תקין:
NEMALINE MYOPATHYׁ( מוטציה R2478ֹD2512del)
MAPLE SYRUP (מוטציה 548G-C)
SMA
מחלת קנוון - נבדקו 2 מוטציות
גושה מסוג 1- נבדקו 4 מוטציות
אנמיה עש פנקוני מסוג C נבדקה מוטציה 1
X שביר
דיסאוטונומיה משפחתית- נבדקה מוטציה 1
תסמונת בלום - נבדקה מוטציה 1
מוקוליפידוזיס 4- נבדקו 2 מוטציות
אגירת גליקוגן מסוג 1a-נבדקה מוטציה 1
חסר של אלפא 1 אנטיטריפסין- נבדקה מוטציה 1
נימן פיק סוג A B- נבדקו 4 מוטציות
תסמונת אשר מסוג 1F- נבדקה מוטציה 1
האם יש לחזור על מי מהבדיקות? האם כיום יש מוטציות חדשות באחת מהבדיקות?האם ניתן להרחיב את הבדיקה של נשאות ל-CF אצלי או אצל בעלי?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גלית
ד''ר לינה באסל29/05/2010האם יש לחזור על מי מהבדיקות? אין צורך לחזור על בדיקות
האם כיום יש מוטציות חדשות באחת מהבדיקות?יש בדיקה למחלת גלקטוזמיה בתל השומר
האם ניתן להרחיב את הבדיקה של נשאות ל-CF אצלי או אצל בעלי? ניתן לבצע בדיקת ריצוף הגן ל-CF לבעלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנוס קדמיאולגה28/05/2010
שלום רב,
אנו הורים לתינוקת עם מום אנורקטאלי מולד של anterior anus . השאלה היא האם המום גנטי או תורשתי ? ישנם בדיקות כלשהם תרום היריון הבא? האם יש קשר לתסמונת וטר (מבחינת נשאות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנוס קדמי
ד''ר לינה באסל28/05/2010מדובר בבעיה מאוד שכיחה. לרב מדובר בתורשה רב גורמית. בתסמונת וטר יש מומים נוספים - במידה וקיים רק anterior anus לא מדובר בתסמונת וטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שיליה במכביניב28/05/2010
שלום אני זכאית לסיסי שיליה ויש לי הפניה מרופא העניין הוא שבמכבי לא יודעים להגיד לי איזה ביח יעשה לי את זה ורק כיהיה ט' 17 הם ידעו ואז הבדיקה תהיה כנראה רק בשבוע 13 מה לעשות
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסי שיליה במכבי
ד''ר לינה באסל28/05/2010תבררי במכבי מה הנוהל שלהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית ל- MEN 2Bדניאל27/05/2010
שלום רב,
אני בן 21. נשלחתי לבצע בדיקה גנטית מולקולרית ל- MEN 2B ע"י רופא אנדוקרינולוג....
עליי לשאול אותך מספר שאלות, אשמח אם תעני לי עליהן בהקדם:
1. מהו קוד משרד הבריאות של בדיקה זו והאם היא כלולה בסל?
2. כמה זמן בד"כ לוקח למעבדה לבדוק את הבדיקה הזו?
3. מהו הסיכוי שהתוצאה של הבדיקה תהיה אי מציאת מוטציה?
תודה וכל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית ל-
ד''ר לינה באסל28/05/2010לגבי הקוד - תברר במחלקה אנדוקרינית בהדסה עין כרם, אני חושבת כי הם עושים את הבדיקה וניתן לקבל טופס 17. במידה והאבחנה נכונה, הסיכוי למצוא מוטציה מעל 98%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה לקרישיות יתראלעזר27/05/2010
אני בן 21, עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בברך, שבוע לאחר הניתוח התגלה לי DVT ברגל המנותחת, אני מטופל בקומדין חודשיים וחצי ונשלחתי לבצע מספר בדיקות כדי לבדוק אם מדובר בבעיה גנטית- מולדת של קרישיות יתר או שזה קרה כתוצאה מהניתוח.
תוצאות הפקטורים 2 ו-5 כתוב NORMAL כך שאני מעריך שאין לי בעיה גנטית, הלא כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה לקרישיות יתר
ד''ר לינה באסל28/05/2010אען בעיה גנטית לגבי פקטור 2 ו-5, אך קיימים גורמים גנטיים נוספים כגון MTHFR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה ייעוץ , בהתלבטות...שיר27/05/2010
שלום
אני בת 29+ בהריון ראשון , תחילת שבוע 17.
בבדיקת שקיפות עורפית התוצאה היתה תקינה (1mm). אך בבדיקת דם שעשיתי לאחר מכן יצא b-hcg גבוה מ-8 (כשהערך המקסימלי התקין הוא 3)
. PAPP-A יצא תקין. השיקלול של בדיקות הדם יחד עם השקיפות העורפית הגדילו את הסיכון ל-1:340.
אציין שביצענו בדיקות גנטיות לפני ההריון והתוצאות היו תקינות וכן , לא ידוע על שום בעיה גנטית או כרומוזומית במשפחה שלנו.
יש לי שתי אחיות ולכל אחת יש 3 ילדים בריאים תודה לאל.
הפנו אותי לייעוץ גנטי בגלל התוצאות. היועצת המליצה על בדיקת מי שפיר (כתוצאה מהשיקלול הסטטיסטי שמחוץ לנורמה) וכן המליצה על מעקב צמוד להריון בסיכון (כתוצאה מהb-hcg הגבוה במיוחד). הבנתי כי התוצאה של בדיקת דם זו מקורה מהשילייה ולכן יש לעשות מעקב צמוד באשר להתפתחות העובר בהמשך ההריון בגלל התוצאה הגבוהה במיוחד.
עדיין לא עשיתי בדיקת תבחין משולש או מרובע.
סקירה מוקדמת יצאה תקינה.
נקבע לי תור לבדיקת מי שפיר לשבוע 18+ .
כעת יש לי מספר שאלות:
1. אם הסיבה לשיקלול הסטטיסטי 1:340 הוא בעקבות סטייה של תוצאת הb-hcg (שכאמור, מקורו בשילייה), אז מדוע יש צורך לעשות בדיקת מי-שפיר שבאה לבדוק בעיות כרומוזומים. האם ניתן לוותר על בדיקת מי שפיר?
אני חוששת מהבדיקה בשל הסיכונים הכרוכים בה ומצד שני , אני רוצה להיות בטוחה שאכן ניתן לוותר עליה ולהיות בטוחה שהסטייה הסטטיסטית 1:340 היא למעשה ממקור שאינו קשור כלל לבעיות כרומוזומים או תסמונת דאון שניבדקים במי שפיר. אלא הסטייה היא רק בגלל תוצאת הb-hcg .אז האם מי השפיר היא בדיקה מיותרת אם כך?
2. עדיין לא ביצעתי בדיקת תבחין משולש או מרובע. יש לי תור לביצוע הבדיקה רק בעוד מספר ימים והחשש הוא שהתוצאה של התבחין לא תגיע בטרם התור למי שפיר. האם אפשר לדחות את בדיקת מי השפיר ולחכות שתוצאות התבחין יגיעו ולראות אז את השיקלול הסטטיסטי הסופי? ואז להחליט אם לבצע את בדיקת מי השפיר ?
עד איזה שבוע ניתן לבצע את בדיקת מי השפיר? וכמו כן , הבנתי שתוצאות מי השפיר מגיעות רק כ3 שבועות לאחר מכן . האין זה מאוחר מדי לביצוע הפסקת הריון במידה וחלילה התוצאות יהיו לא טובות ?
סליחה על המלל הארוך . ניסיתי לפרט את המירב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ייעוץ , בהתלבטות...
ד''ר לינה באסל28/05/20101. אם הסיבה לשיקלול הסטטיסטי 1:340 הוא בעקבות סטייה של תוצאת הb-hcg (שכאמור, מקורו בשילייה), אז מדוע יש צורך לעשות בדיקת מי-שפיר שבאה לבדוק בעיות כרומוזומים. האם ניתן לוותר על בדיקת מי שפיר? - לא מומלץ לוותר על בדיקת מי שפיר מכוון שהמקור של b-hcg מוגבר יכול להיות או בשילייה או בעובר (בהריונות עם עוברים בעלי תסמונת דאון יש b-hcg גבוה יותר לאשר בעוברים ללא תסמונת דאון)
אני חוששת מהבדיקה בשל הסיכונים הכרוכים בה ומצד שני , אני רוצה להיות בטוחה שאכן ניתן לוותר עליה ולהיות בטוחה שהסטייה הסטטיסטית 1:340 היא למעשה ממקור שאינו קשור כלל לבעיות כרומוזומים או תסמונת דאון שניבדקים במי שפיר. אלא הסטייה היא רק בגלל תוצאת הb-hcg . - לא ניתן לדעת זאת
אז האם מי השפיר היא בדיקה מיותרת אם כך? לא
2. עדיין לא ביצעתי בדיקת תבחין משולש או מרובע. יש לי תור לביצוע הבדיקה רק בעוד מספר ימים והחשש הוא שהתוצאה של התבחין לא תגיע בטרם התור למי שפיר. האם אפשר לדחות את בדיקת מי השפיר ולחכות שתוצאות התבחין יגיעו ולראות אז את השיקלול הסטטיסטי הסופי? ואז להחליט אם לבצע את בדיקת מי השפיר ? - אפשר,אך לא מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר לאחר שבוע 21
עד איזה שבוע ניתן לבצע את בדיקת מי השפיר? ניתן בכל שבוע אך לא מומלץ לאחר שבוע 21
וכמו כן , הבנתי שתוצאות מי השפיר מגיעות רק כ3 שבועות לאחר מכן . האין זה מאוחר מדי לביצוע הפסקת הריון במידה וחלילה התוצאות יהיו לא טובות ? - במידה ויש תוצאות לא טובות (בעיה משמעותית בעובר כגון תסמונת דאון), ניתן להפסיק הריון בכל שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטיתטל25/05/2010
שלום,
אני לא יודעת אם השאלה שלי רלוונטית לפורום הזה אך אשאל בכל זאת.
אני בת 32 ויש לי אחות תאומה, אינני יודעת אם אנו תאומות זהות או לא.
השאלה שלי אם יש אפשרות לעשות בדיקה גנטית על מנת לדעת זאת, במידה וכן,
היכן מבצעים אותה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית
ד''ר לינה באסל28/05/2010ניתן לבצע - במעבדה לסיווג רקמות בבית חולים בלינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)