מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת קורנליה דה לנגהאורטל שמש25/05/2010
ערב טוב
ילדתי לפני חצי שנה תאומים בן ובת.
כבר בתחילת ההריון בשקיפות עורפית ראו שלבת יש עורק טבורי אחד ושלחו אותי לאקו לב.
בשבוע 19 להריון עשיתי אקו לב וראו בעיה לבת חשד לAV CANL וחשד לתסמונת דאון. משם נשלחתי כמובן לעשות מי שפיר. עשיתי מי שפיר , יצא תקין, עשיתי FISA יצא תקין, ועשיתי CGH ויצא תקין.
ככל שעבר הזמן התחיל להיות פער בגדילה בין הבן לבת הופנתי למעקב הריון. כמובן שהמשכתי לעשות אקו לב עוברי אצל רופאים שטענו ואמרו שיש לה חור בין החדרים היצרות באבי העורקים וורידי ריאה שמגיעים למקומות נכונים ולא נכונים.
בסופו של דבר אושפזתי למעקב צמוד עד אשר הגעתי לשבוע 35 וילדו אותי כיוון שהבת לא גדלה כמו שצריך.
ילדתי ילדה במשקל 1493. כבר בפגיה עלה חשד לתסמונת סמית וקורנליה דה לנגה.
סמית בדקו יצא תקין.
הלכתי לגניטקאי שטען שעפ"י מראה שיש לילדה תסמונת דה לנגה.
ומאז אני חיה בחוסר וודאות ובלבול, רצה מרופא לרופא ועד היום אני לא יודעת האם לבת יש את התסמונת או לא.
ושאלתי היא:
האם ניתן או האם יש בדיקת דם שיכולה לאשר בוודאות את התסמונת
אשמח מאוד עם אוכל להפגש איתך על מנת שתוכל לראות את הילדה.
תודה רבה
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קורנליה דה לנגה
ד''ר לינה באסל28/05/2010שלום,
קיימת בדיקה גנטית ל-Cornelia de Lange, אך ניתן למצוא את השינוי הגנטי רק בכ-60% מהילדים (לא כל הגנים הגורמים ל-Cornelia de Lange כבר ידועים). אשמח לראות את הילדה. ביום א אני נוסעת ללונדון לחודש, תצרי קשר בתחילת יולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תבחין משולשנטלי24/05/2010
שלום רב לרופאי הפורום הנכבדים,
להלן התוצאות:
AFP: 0.66 MOM
HCG:2.35 MOM
UE2: 0.80
הסיכון הסטטיטסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי הגיל בלבד: 1:445
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא 1:38.
הובהר שהערך חריג ועלי לפנות לייעוץ גנטי.
ביצעתי כבר מי שפיר ללא המתנה לתוצאות החלבון ועדיין לא קיבלתי תוצאה. שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת-תקינות.
מה משמעות התוצאות? ומה עלי לעשות פרט למי השפיר?
האם לפי התוצאות הנ"ל יש עוד בדיקות שעלי לבצע? על איזה עוד מומים יכולים להעיד תוצאות הבדיקה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות תבחין משולש
ד''ר לינה באסל28/05/2010פרט לביצוע בדיקת מי שפיר אין צורך בבדיקות אחרות. אין חשש למומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותמורן24/05/2010
שלום,
לבעלי יש ביטוח בריאות, האם הוא יכול לעשות את הבדיקות הגנטיות במקומי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מורן
ד''ר לינה באסל24/05/2010הוא יכול לעשות את כל הבדיקות פרט לבדיקת X שביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מורן26/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGD לתסמונת דאוןאישה23/05/2010
אני עומדת לפני הפריה. יש לי אחות עם תסמונת דאון. האם אני יכולה להיות זכאית לבדיקת PGD? האם יש ביטוחים משלימים שמכסים את זה? כמה פרוצדורה כזאת אמורה לעלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אישה
ד''ר לינה באסל23/05/2010את יכולה להיות זכאית רק במידה ומדובר בתסמונת דאון על רקע טרנסלוקציה משפחתית ואת נשאית לטרנסלוקציה מאוזנת (מצב נדיר). מומלץ לבצע בדיקת קריוטיפ לאחותך (או לברר תשובת קריוטיפ במידה ובוצע בעבר). לגבי הביטוחים - מומלץ לברר אצלם. אינני יודעת כמה זה עולה - תשאלי ביחידת IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות בחו"לרחלי21/05/2010
שלום,
אני בשבוע 14 הריון מספר 4, , עשיתי סיסי- שילה והכל תקין.
אני מתגוררת כיום בארה"ב לצורך לימודים
3 הריונות בארץ תקינים.ילדים ב"ה בריאים.
אני לא מוצאת תיעוד של הבדיקות הגנטיות שלי. חיפשתי ומצאתי רק 7 בדיקות( cf, גושה, X שביר, קנאוון, בלום, פקוני, וטייזקס)
אני חושבת שעשיתי עוד, אך אינני זוכרת ואינני בטוחה, לא הצלחתי למצוא שום תיעוד בתיקים רפואים שלי בארץ.
בעלי ואני ממוצא אשכנזי,
מה אתם ממליצים לי עוד לעשות, האם יש איזה דרך לבדוק, באיזה מקום לגבי הבדיקות האלו, יכול להיות שעשיתי אותן.
האם זה לא מאוחר מידיי?
תודה כל טוב
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רחלי
ד''ר לינה באסל23/05/2010קיימות היון 17 בדיקות וכל הזמן יש חדשות - מומלץ לבצע. את יכולה לברר בכל מעבדה איזה בדיקות נוספו בשנים האחרונות ולבצע אותם (היעוץ ניתן במעבדות לבדיקות גנטיות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CJDגל20/05/2010
אימי אובחנה כחולה ב-CJD לפני מספר שנים, האבחנה היתה על פי EEG, סבי וסבתי בחיים והם אינם חולים במחלה.מאחר והמחלה מורשת בצורה אוטוזומלית דומיננטית האם ישנו סיכוי כלשהו שהמחלה מורשת באיזושהי צורה ושעלי לעשות בדיקות גנטיות או שהעובדה שסבי וסבתי אינם חולים מספיקה כדי לקבוע שהמחלה ספורדית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה נוספת לשאלה
גל23/05/2010לאימי נשלח לריצוף קודון 200 ב-PRNP ונמצא ללא מוטציה האם יש צורך בבדיקות גנטיות על מנת לקבוע האם אימי יכולה להוריש לי את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה נוספת לשאלה
ד''ר לינה באסל23/05/2010במידה ואין מוטציה, רב הסיכויים כי מדובר במחלה ספורדית. ניתן לבצע גם בדיקת ריצוף מלה של הגן על מנת לשלול מוטציות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCJD
ד''ר לינה באסל23/05/2010מומלץ יעוץ גנטי לאימך, קיימת בדיקה גנטית לחולים ממצוא לובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי CJD
גל23/05/2010תודה רבה על התשובה, נקבע לי תור לבדיקה גנטית לעוד הרבה זמן ובינתיים אני קצת לחוצה,
אם לאימי (לא ממוצא לובי) תמצא מוטציה אחרת ב-PRNP לא בקודון 200
האם מעבר המוטציה תורשתי גם במחלה ספורדית?
כלומר האם אפשר לדעת האם המוטציה סומטית או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: גל
ד''ר לינה באסל23/05/2010במידה ומוצאים מוטציה בדם בכל התאים - לא מדובר במוטציה סומטית - מדובר במוטציה שיכולה לעבור לצאצאים. בהיעדר סיפור משפחתי של המחלה הסיכוי למצוא מוטציה אצל אימך קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדינה19/05/2010
שלום רב!
בינואר ילדתי תינוק בניתוח קיסרי. הוא סבל מ- gastroschisis קשה. לצערי הוא נפטר אחרי 13 יום.
האם מומלץ לעבור יעוץ גנטי?
האם אני יכולה כבר לתכנן הריון נוסף?
האם יש סיכון עבורי בהריון?
ומה הסיכום לילד נוסף עם אותה אבחנה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דינה
ד''ר לינה באסל23/05/2010מומלץ לעבור יעוץ גנטי. סיכון להישנות לבעיה דומה בהריון נוסף קטן, מומלץ לבצע סקירת מערכות מכוונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים עבות- MEN2B?דניאל19/05/2010
שלום רב,
אני בחור בן 21, בעל אקנה קשה וממושכת, מבנה גופי מרפנואידי...בנוסף לכך, יש לי שפתיים מעט עבות מהרגיל (ללא נודולים על פניהן) ועור רך וגמיש. יש לציין שיש לי מפרצת של המחיצה הבין עלייתית בלב ורמת הקלציטונין בדמי תקינה, כרומוגרנין A בפעם הראשונה 107 ובבדיקה חוזרת- 74 (נורמה עד 98).....
האם קיומן של שפתיים מעט עבות מהרגיל וביטוס מרפנואידי בנוכחות תלונות של התקפי הסמקה בבטן, חזה וצוואר המופיעים לאחר התרגשות+כאבי בטן אפיגסטריים והזעות יתר בעיקר בידיים מעידות על נשאות של תסמונת MEN 2B???
תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דניאל
ד''ר לינה באסל23/05/2010כבר עניתי לך לשאילות אלה בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי מונגוליות שאלהמורן18/05/2010
שלום רב לכם,
יש לי תאומים בני 4 חודשים.(בן ובת)
ההריון היה תקין .כל הבדיקות תקינות.
לא בוצעו חלבון עוברי כי אין חשיבות בתאומים ולא בוצע מי שפיר.
לבת אובחנה תת פעילות של בלוטת התריס והיא מטופלת.
מבחינה התפתוחותית בטיפת חלב הכל תקין.
אתמול במעקב שגרתי אצל האנדוקרינולוג הוא ביקש שנפנה ליעוץ גנטי בנושא עיניים אנטי מונגוליות.
משיטוט קל ברשת הבנתי שיתכן שמדובר בתסמונת דאון.
הבדיקות הגנטיות של י ובעלי יצאו תקינות.
אנחנו בחרדות נוראיות.(עד שנקבע תור)
בוצע לה גם א.ס מח והכל גם שם יצא תקין.
יש לה צוואר קצר בהשוואה לאחיה.
כמו כן יש לה המטיומה ברגל(לטעמי זה כתם לידה כי יש לו צורה של תות משהו שרציתי בקיץ ולא היה...)
לבעלי יש עיניים מלכסנות וקטנות וכן גם לבן.
אודה על מענה בהקדם האפשרי.
ברצוני לדעת מה המשמעות.?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי מונגוליות שאלה
ד''ר לינה באסל18/05/2010רב הסיכויים כי אין שום משמעות לזה (אינני חושבת כי מדובר בתסמונת דאון!), אך אינני יכולה לתת יעוץ בלי לבדוק את הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות לגושה -N370Sמיכל18/05/2010
שלום,
במהלך בדיקות גנטיות שעבערתי התגלה שאני נשאית של N370S. מצויין שהנשאות היא הטרוזיגוטית.
GA IVS2+1 NORMAL
GA N370S HETEROZYG.
GA V394L NORMAL
GA R496H NORMAL
GA 84GG NORMAL
כמו כן, כפי שאני מבינה, לא נבדקה המוטציה מהתוצאות הנ"ל, לא נבדקה המוטציה L444P
1. מה משמעות הנשאות ההטרוזיגוטית של N370S, כלומר, האם היא "עדיפה" על הומוזיגוטית? כמו כן, במידה והבן זוג אינו נשא של איזשהי מוטצית גושה - האם זה משנה אם הנשאות שלי היא הטרו או הומו או שבכל מקרה כיוון שהוא אינו נשא אין חשש לילד חולה (בכל מקום שקראתי ראיתי שההתיחסות בN370S היא לנשאות הומוזיגוטית, ונשאות הטרוזיגוטית מערבת עוד מוטציה).
2. האם אני צריכה לבקש שיבדקו גם את L444P?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות לגושה -N370S
ד''ר לינה באסל18/05/2010שלום,
במהלך בדיקות גנטיות שעבערתי התגלה שאני נשאית של N370S. מצויין שהנשאות היא הטרוזיגוטית.
GA IVS2+1 NORMAL
GA N370S HETEROZYG.
GA V394L NORMAL
GA R496H NORMAL
GA 84GG NORMAL
1. מה משמעות הנשאות ההטרוזיגוטית של N370S, כלומר, האם היא "עדיפה" על הומוזיגוטית? כמו כן, במידה והבן זוג אינו נשא של איזשהי מוטצית גושה - האם זה משנה אם הנשאות שלי היא הטרו או הומו או שבכל מקרה כיוון שהוא אינו נשא אין חשש לילד חולה (בכל מקום שקראתי ראיתי שההתיחסות בN370S היא לנשאות הומוזיגוטית, ונשאות הטרוזיגוטית מערבת עוד מוטציה).
אין משמעות לנשאות למוטציה במידה ובעלך אינו נשא. אנשים עם מוטציה הומוזיגוטית יכולים לפתח סימנים של המחלה. חשוב לציין כי בדיקה שלילית של מוטציות אצל בעלך לא שוללת נשאות לחלוטין (נבדקו רק מוטציות מסויימות ולא כל המוטציות האפשריות)- ניתן לבצע גם בדיקת אנזים לגושה לעובר במי שפיר על מנת לשלול מחלת גושה לחלוטין
2. האם אני צריכה לבקש שיבדקו גם את L444P? כן
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוזומיםדליה17/05/2010
אובחנתי עם טרומבוציטוזיס,המטולוג הפנה אותי לביופסיית מח עצם ובדיקת כרומוזומים מח עצם
מה אפשר לגלום בבדיקות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרומוזומים
ד''ר לינה באסל17/05/2010ניתן לגלות שינויים כרומוזומליים הקשורים במחלות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CFשואלת16/05/2010
שלום,
בסוף שנת 2004 עשיתי בדיקות סקר גנטיות (לפני הריון), בין היתר ל- CF.
המוטציות שנבדקו, 11 מוטציות:
מוטציה אלל I אלל II
------------------------
G542X תקין, תקין
W1282X תקין, תקין
DelF508 תקין, תקין
N1303K תקין, תקין
3849 תקין, תקין
D1152H תקין, תקין
405+1G->A תקין, תקין
W1089X תקין, תקין
G85E תקין, תקין
S549R תקין, תקין
1717 תקין, תקין
נמצא שאני לא נשאית ל- CF על פי הבדיקות הנ"ל.
(בעלי ממוצא אשכנזי. לא עשה בדיקה)
מה הסיכוי שבני חולה ב- CF, לאור תוצאות הבדיקות הנ"ל שלפיהן אני לא נשאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CF
ד''ר לינה באסל16/05/2010מה המוצא שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגבי המוצא - אנא התייחסות
שואלת16/05/2010מוצאי:
אני מספר דורות בארץ.
מוצא מזרחי. חצי תימניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגבי המוצא - אנא התייחסות
שואלת16/05/2010מוצאי:
אני מספר דורות בארץ.
מוצא מזרחי. חצי תימניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגבי המוצא - אנא התייחסות
ד''ר לינה באסל16/05/2010הבדיקה אינה אמינה באנשים ממוצא תימני. במידה וקיים חשד קליני מומלץ לבצע בדיקה לבעלך. כמו כן, ניתן להשלים מספר מוטציות גם לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובותדניאל15/05/2010
שלום רב,
ברצוני לשאול אותך מספר שאלות. אשמח אם תשיבי לי עליהם בהקדם:
1. מהי מטרת הבדיקה הגנטית "קריוטיפ" ו- "X שביר"?
2. האם עור גמיש וקטיפתי שנמתח בקלות קשור לפגם גנטי כלשהו? מהו?
3. האם תסמונת MEN 2B יכולה להופיע ללא נוירומות בלשון?
4. האם קרצינואיד יכול להופיע בתסמונת MEN 2B? אם כן, מה השכיחות?
5. האם מפרצת של המחיצה הבין עלייתית יכולה להיות חלק ממחלה גנטית כלשהי? מהי?
6. האם וריאנט אנטומי עם IVC מורחב יכול להיות חלק ממחלה גנטית כלשהי? מהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות
ד''ר לינה באסל16/05/20101. מהי מטרת הבדיקה הגנטית "קריוטיפ" ו- "X שביר"? לחפש סיבה לפיגור שכלי או בעיה התפתחותית
2. האם עור גמיש וקטיפתי שנמתח בקלות קשור לפגם גנטי כלשהו? מהו? יכול להיות קשור לתסמונת Ehlers Danlos
3. האם תסמונת MEN 2B יכולה להופיע ללא נוירומות בלשון? סבירות לכך נמוכה
4. האם קרצינואיד יכול להופיע בתסמונת MEN 2B? אם כן, מה השכיחות? לא
5. האם מפרצת של המחיצה הבין עלייתית יכולה להיות חלק ממחלה גנטית כלשהי? מהי? מאות תסמונות שונות
6. האם וריאנט אנטומי עם IVC מורחב יכול להיות חלק ממחלה גנטית כלשהי? מהי? לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגור שכלישי14/05/2010
שלום.
האם בדיקת קריוטיפ בבדיקת דם שיצאה תקינה ו-MRI תקין מפחיתים את הסבירות לפיגור שכלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגור שכלי
ד''ר לינה באסל16/05/2010כן, אך בדיקות אלו אינן שוללות אפשרות של פיגור שכלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ל - MYOPATHY NOSsteve13/05/2010
בן 21 התאשפזתי לראשונה בגלל מאמץ פיזי קשה עם ערך CPK 15000
התאשפזתי למספר ימים ולאחר שיצאתי נערכו בדיקות שיצאו תקינות,
בסביבות חודשיים לאחר מכן התחלתי להרגיש חולשה ברגליים שהחריפה עם הזמן,
נערכו כל מני בדיקות שרובם יצאו תקינות חוץ מ - E.M.G שהראה סימנים של MYOPATHY
לבסוף נערך מבחן אמוניה-לקטט, התוצאה לא יצאה תקינה כאשר לאחר 20 דקות התוצאה הייתה עדיין גבוהה לפי הזכור לי 27 ( נלקחו באישפוז ולכן אני מאמין שמדוייקות )
לכן האבחנות שהיו הן MYOPATHY NOS עם הפניה לביופסיה.
אני לא מבין מה זאת המחלה ולא יודע אם ניתנת לריפוי
לכן אני מבקש עזרה
מאוד זקוק לתשובה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ל - MYOPATHY NOS
ד''ר לינה באסל13/05/2010לא ניתן לדון על הטיפול מכוון שאין עדיין אבחנה. המילה myopathy רק מתארת מצב שבו יש בעיה בשריר אך עדיין לא ברור איזה סוג בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אכתוב שוב עם התשובה הסופית
steve13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)