מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלפא 1 אנטי תריפסין.מרינה09/05/2010
שלום!
אני בריאה תבאופן מקרי עשיתי בדיקת גנטי לא רגילה של חברת "קמהדע" וגילו לי המוטציה: Z-E342K, לאחר מכן עשיתי בדיקת דם של אלפא 1 אנטיטריפסין ויצאה: 76 MG/DL כאשר נורמה(90-200), בנוסף דרך קמהדע עשיתי לבעלי שאצלו יצאה מוטציה S-E264V שזה נדיר שלשני בני זוג יצאה אך מוטציות שונות. מה ידועה לך על זה? מה נוגעה לילדים ? התשובות של ילדים עדיין בבדיקה איך הדאגה שלי שאים לשנינו יש מוטציות איך זה יכול להתבטא אצל ילדים שהם בריאים . מה המלצתה? האים יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפא 1 אנטי תריפסין.
ד''ר לינה באסל10/05/2010קיימת בעיה רק במידה ושני בני הזוג נשאים למוטציית Z. אצלכם אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות חדשותחגית ששון09/05/2010
שלום רב,
רציתי להתעניין לגבי בדיקות גנטיות חדשות שיש.
לפני כ-8 שנים בהריון הראשון עשיתי בדיקות גנטיות.
הורי הם ממוצא סוריה ועירק
הורי בעלי הם ממוצא כורדי.
איזה בדיקות נוספות עלינו לעשות?
רק לידיעה אני בשבוע 15 האם ניתן עדיין לעשות את הבדיקות הגנטיות הנוספות אם יש?
תודה לכם.
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות חדשות
ד''ר לינה באסל09/05/2010מומלץ לבצע בדיקות גנטיות חדשות - כגון SMA. את הרשימה תקבלו במעבדה לבדיקות גנטיות (אין צורך בהפניה, צריך רק לקבוע תור למעבדה). עדיין ניתן לבצע בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיסי שיליה בחולניב09/05/2010
שלום רב,
בעלי ואני נשאים של sma ,כעת אני בהריון שבוע 6 ורוצה לעשות סיסי שיליה. אנו חיים ביפן. האם ניתן לעשות כאן ולשלוח לארץ? או לחילופין עדיף לנו להגיע בארץ? האם יש אופציה לבדיקות אלו בחול?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיסי שיליה בחול
ד''ר לינה באסל09/05/2010אינני יודעת האם ניתן לבצע את הבדיקה ביפן, אתםצריכים ללכת ליעוץ גנטי ולברר. במידה ולא ניתן - עדיף לבצע את הבדיקה בערץ. במידה ואתם לא יכולים להגיע - תתקשרו למכונים גנטיים בארץ ותבררו האם ניתן לשלוח DNA מחו"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בבדיקת SMAשמרית05/05/2010
שלום,
עשיתי בדיקות גנטיות ובבדיקת SMA נמצא חוסר.
1.מה המשמעות ומה ההבדל בין חוסר למוטציה?
2. במידה ואצל בעלי יימצא SMA תקין האם עדיין יש סיכוי שאני אעביר את המחלה לתינוק כשאכנס להריון או שהמחלה מועברת רק במידה ושני ההורים נשאים?
3. מה עושים במצב ששני בני הזוג נשאים?
אודה על תשובה בהקדם,
שמרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בבדיקת SMA
ד''ר לינה באסל06/05/2010
1.מה המשמעות ומה ההבדל בין חוסר למוטציה? - חוסר=מוטציה
2. במידה ואצל בעלי יימצא SMA תקין האם עדיין יש סיכוי שאני אעביר את המחלה לתינוק כשאכנס להריון או שהמחלה מועברת רק במידה ושני ההורים נשאים? - הסיכון הנו 1:2000, ניתן להוריד את הסיכון על ידי בדיקת SMA במי שפיר
3. מה עושים במצב ששני בני הזוג נשאים? - בדיקת סיסי שליה או מי שפיר עם בדיקת SMA. ניתן לבצע גם הפרייה חוץ גופית ואיבחון טרום השרשה ל-SMA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pkd-testmeira05/05/2010
איפה בארץ אפשר לבצע בדיקה גנטית ל
polycystic kidney disease?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pkd-test
ד''ר לינה באסל06/05/2010המכון הגנטי בבית חולים בלינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפ גנטי ו FISHrovi05/05/2010
שלום,
אני בשבוע 32 ולאחר ייעוץ גנטי הומלץ לי לבצע דיקור ובדיקת צ'יפ גנטי. הבנתי שבדיקת הצ'יפ הגנטי כוללת בתוכה תסמונות רבות אך לא ברור לי לחלוטין האם בבדיקה זו מבצעים גם את הבדיקות שעושים בבדיקת מי שפיר רגילה (או ב FISH כשיש מגבלות זמן). לשאלתי- האם תוצאות בדיקת הצ'יפ הגנטי יכללו תשובות גם לבדיקות שמבוצעות בכרומוזומים במי שפיר/FISH או שעלי יהיה להמתין לתוצאות מי השפיר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ גנטי ו FISH
ד''ר לינה באסל06/05/2010תשובות בדיקת צ'יפ גנטי כוללות תשובות כרומוזומים/FISH. בדיקת FISH יותר מהירה (לגבי 5 כרומוזומים בלבד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
rovi07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת BRCA1,2 בארץ ובדיקת ריצוףגיל04/05/2010
אשתי נמצאה ללא מוטציות BRCA1,2 בארץ. אחותה נמצאה גם כן ללא המוטציות בארה"ב אולם בשל סיפור משפחתי בארה"ב ביצעו גם בדיקות רציפות (sequencing) ושם נמצא נשאות של שני מוטציות. השאלה היא מהן הבדיקות שמבוצעות בארץ? האם גם בארץ מבצעים בדיקות עומק במקרה של סיפור משפחתי? במה שונים שני סוגי בדיקות ומוטציות אלו ובמה שונים גורמי הסיכון וההיסתברויות שלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת BRCA1,2 בארץ ובדיקת ריצוף
ד''ר לינה באסל06/05/2010
אשתי נמצאה ללא מוטציות BRCA1,2 בארץ. אחותה נמצאה גם כן ללא המוטציות בארה"ב אולם בשל סיפור משפחתי בארה"ב ביצעו גם בדיקות רציפות (sequencing) ושם נמצא נשאות של שני מוטציות. השאלה היא מהן הבדיקות שמבוצעות בארץ? האם גם בארץ מבצעים בדיקות עומק במקרה של סיפור משפחתי? במה שונים שני סוגי בדיקות ומוטציות אלו ובמה שונים גורמי הסיכון וההיסתברויות שלהם?
בארץ בודקים רק מספר קטן של מוטציות באופן שגרתי. ניתן לשלוח גם מהארץ בדיקת ריצוף ל-BRCA1/2. ניתן גם בארץ לבצע בדיקות מיוחדות על סמך הבדיקה שבוצעה לבני משפחה בחו"ל.
מומלץ לפנות עם התשובות של הבדיקה מארה"ב ליעוץ אונקוגנטי לקבלת הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבדיקות הנוספות מכוסות ע"י קופח
גיל29/05/2010במיקרה שידוע בוודאות על בדיקות חיוביות של אחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבדיקות הנוספות מכוסות ע"י קופח
ד''ר לינה באסל31/05/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפ גנטינועם04/05/2010
שלום,
בסקירת מערכות שנייה נמצא VSD שריריני קטן. באקו לב עוברי יש אישור לממצא זה ואין עדות למום אחר.
בסקירה הראשונה נמצאו 2 מוקדים אקוגניים בלב.
עשיתי בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה וכן שמרתי תאים עובריים.
נאמר לי שיש סיכוי גבוה שה- VSD יסגר עד סוף ההריון ואולם מקריאה באינטרנט הבנתי שממצא זה יכול להעיד על מומים נוספים שלא יכולים להתגלות בבדיקת מי השפיר.
לגבי המוקדים האקוגניים הבנתי שמאחר שמי שפיר תקין אין להם שום משמעות.
האם יש הצדקה לבדוק צ'יפ הגנטי או לחכות לסקירה השלישית שאני מתכוונת לבצע בשבוע 29 ורק אם יתגלו ממצאים נוספים לשלוח את הבדיקה?
כמו כן, על איזה מומים מדובר?
מהנסיון שלכם, מה הסיכוי לילד עם מום כלשהו כאשר יש VSD?
מה הסיכוי ל- FALSE POSITIVE בבדיקה של צ'יפ גנטי?
בברכה,
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפ גנטי
ד''ר לינה באסל04/05/2010האם יש הצדקה לבדוק צ'יפ הגנטי או לחכות לסקירה השלישית שאני מתכוונת לבצע בשבוע 29 ורק אם יתגלו ממצאים נוספים לשלוח את הבדיקה? כמו כן, על איזה מומים מדובר? - אין מספיק נתונים בספרות על מנת להגיד באיזה אחוז מהעוברים עם VSD צ'פ גנטי יהיה לא תקין (בעוברים עם מומים שונים כולל לב, גפיים, מערכת העצבים, מערכת העכול ללא חלוקה מדובר ב-2%)
מהנסיון שלכם, מה הסיכוי לילד עם מום כלשהו כאשר יש VSD? - סיכון לתסמונת בעובר - אחוזים בודדים
מה הסיכוי ל- FALSE POSITIVE בבדיקה של צ'יפ גנטי? תלוי בסוג הצ'פ (בין אחוזום בודדים לכ-10%)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
נועם04/05/2010תודה על התשובה.
לגבי ה- 2% האם הכוונה לשילוב של כמה מומים ביחד?
למה הכוונה בסוג הצ'יפ הגנטי? נניח שאני מתכוונת לבדיקה שעולה כ- 1500דולר
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון לצורך תבחין מרובענינה04/05/2010
תאריך וסת אחרון: 18.1.10
תאריך ביוץ (לפי מעקב זקיקים + ערכת ביוץ): 5.2.10
אני משתגעת מזה שכל אחד אומר לי שאני בשבוע אחר להריון.
כמובן שיש לגיל ההריון חשיבות לעניין ביצוע בדיקות שונות אותן מבצעים עפ"י השבוע...
גיל העובר לפי גודלו ב-US יצא ביום 18.4.10 מתאים לשבוע 12.6 (תואם לתאריך הוסת האחרון...)
אני רוצה לקבוע תור לבדיקת חלבון עוברי ועליי לדעת באיזה שבוע אני בדיוק.
האם אני היום בשבוע 15.1? או שמא בשבוע 14.4 (גיל הריון אמיתי לפי ביוץ)?
אודה לתשובה ברורה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון לצורך תבחין מרובע
ד''ר לינה באסל04/05/2010לצורך חישוב תוצאות חלבון אוברי גיל ההריון נקבע על פי תאריך וסת האחרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
נינה04/05/2010כלומר למרות שאני בוודאות לפי גיל הריון אמיתי מיום ההפריה בשבוע 14.4 (כי היה לי ביוץ מאוחר)
אני צריכה לראות את זה כאילו אני כבר בשבוע 15.1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
ד''ר לינה באסל04/05/2010נכון. בכל מקרה הבדל של 3-4 ימים אינו משמעותי בחישוב תוצאות חלבון עוברי וסיכון לתסמונת דאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
נינה04/05/2010כלומר למרות שאני בוודאות לפי גיל הריון אמיתי מיום ההפריה בשבוע 14.4 (כי היה לי ביוץ מאוחר)
אני צריכה לראות את זה כאילו אני כבר בשבוע 15.1?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ששאלתי, אם תוספת לבקשתך-סקר בילי-לי04/05/2010
שלום
אודה לעזרה
עפ"י בדיקות שקיבלתי ממעבדות זר, גילי הוא 27 מדובר בהריון שני תקין
AFP 0.79 MOM
HCG 0.74 MOM
U-E3 0.96 MOM
הסיכון לפי גיל בלבד 1:1127
לפי גיל ובדיקות 1:4386
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ששאלתי, אם תוספת לבקשתך-סקר בי
ד''ר לינה באסל04/05/2010הבדיקה תקינה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
לילי04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלי03/05/2010
שלום לאבי בן ה66 התגלו והוסרו פוליפים בקולונסקופיה לפני שנתיים, בשיחה מקרית עם רופא, נאמר לי שזה תורשתי ושצריך לבדוק עם זה גנטי.. לא קיבלתי הסבר מדויק.
מה אני צריכה לעשות? האם יש בדיקה שבודקת עם זה גנטי? אם כן האם צריך הפנייה מרופא או שאפשר ללכת ישירות לבדיקה?
אין עוד עדויות במשפחה המורחבת לפוליפים או לסרטן המעי הגס.. האם זה מספיק או שכדי לעשות את הבדיקה הגנטית??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים במעי
פרופ' אוהד בירק04/05/2010חלק מהמקרים הינם תורשתיים עם נטייה לממאירות, וחלק לא. שתי הפעולות המומלצות עבורך:
1. לפנות ליעוץ אונקוגנטי - במכון גנטי באזור המגורים (לתאם דרך הקופה, להביא פירוט המימצאים אצל האב). 2. לפנות לרופא גסטרו עם מכתב בו המימצאים של האב לברר המלצות לגבי קולונוסקופיה עבורך (ההחלטה תלויה במימצאים אצל האב, בגיל שלך , וכדומה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי04/05/2010תודה על תשובתך המהירה.
אם אבי יעשה את הבדיקה זה יהיה מספיק? או שכל ילידיו צריכם לעשות את הבדיקה? ומה עם האחים והאחיות שלו? צריך לידע אותם או לחכות לתוצאות הבדיקה הגנטית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי המשך
פרופ' אוהד בירק04/05/2010אם הבדיקה הגנטית של אביך תהיה תקינה אין צורך בבדיקה הגנטית אצל צאצאיו או אצל אחים ואחיות שלו. לגבי הצורך במעקב קולונוסקופיה אצלך בכל זאת, גם אם הבדיקה הגנטית של אביך תקינה, תתיעצו עם קבלת התשובות הן עם רופא גסטרו והן ביעוץ אונקוגנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזזרה בפענוח בדיקות סקר ביוכימילילי03/05/2010
שלום
אודה לעזרה
עפ"י בדיקות שקיבלתי ממעבדות זר, גילי הוא 27 מדובר בהריון שני תקין
AFP 0.79 MOM
HCG 0.74 MOM
U-E3 0.96 MOM
האם נראה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר ביוכימי
פרופ' אוהד בירק03/05/2010מה הערך שמופיע לגבי "סיכון מחושב לתסמונת דאון על פי הגיל ותוצאות הבדיקות"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
לי-לי04/05/2010הסיכון לפי גיל בלבד 1:1127
לפי גיל ובדיקות 1:4386* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת VCFSהילה03/05/2010
שלום רב,
לפני כחודשיים וחצי עברתי גרידה בשבוע 18 בשל מום בלב בעובר.
לפני הגרידה ביצעו לי מי שפיר.
היום היתה לי פגישה עם היועצת הגנטית והיא אמרה לי שיש חשש לבעיה בכרומוזום 22 תסמונת VCFS.
היום אני שוב בהריון , בת 37 .
האם במסגרת מי שפיר שאבצע ניתן לבדוק האם יש בעיה בכרומוזום 22 בעובר ?
תודה
הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת VCFS
פרופ' אוהד בירק03/05/2010בדיקה כזו של מי השפיר ב- FISH ל-VCFS בהריון הנוכחי שלך גם אפשרית וגם מומלצת - לאור המימצא בהריון הקודם (אם הבנתי נכון שאובחן בו VCFS). בכל מקרה - רצוי גם ECHO לב בהריון הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- x שבירלירז03/05/2010
שלום,
לפני כשנה עשיתי בדיקות גנטיות ונאמר לי שאני נשאית של איקס שביר עם 56 חזרות (האיקס השני 38). כיום אני בהריון, מנסה לקבוע תור למי שפיר אך דוחים אותי בטענה ששינו את השיטה ונשאית נחשבת רק מי שיש לה מעל 58 חזרות.
אני בכל זאת מעוניינת לעשות את הבדיקה גם באופן פרטי אבל כל מקום אומרים לי שלרופא הפרטי עלי לשלם סכום מסוים ואז לקחת את הנוזל בעצמי לבי"ח בלינסון ולשלם להם עוד 1000 ש"ח.
הבעיה העיקרית שבבלינסון אמרו שלא יבדקו לי כי אני לא נחשבת נשאית.
איפה אני יכולה לעשות את כל הבדיקה?
האם יש באמת אפס אחוז שיצא לי ילד חולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X שביר
פרופ' אוהד בירק03/05/2010בכל העולם תוארו רק 1-2 מקרים של תסמונת X שביר אצל צאצאים של אמהות נשאיות של 56 חזרות, וייתכן בהחלט שגם מקרים אלו אינם מדויקים בקביעת מספר החזרות אצל האם. איגוד הגנטיקאים הגיע לאחרונה להמלצות סטנדרטיות על פיהן ב-56 חזרות אין המלצה למי שפיר. אם את ממילא עושה את הדיקור ומעוניינת בכל זאת לבדוק את הדגימה ל-X שביר אני מניח שמרבית המעבדות והמכונים הגנטיים יסכימו לבצע בדיקה זו בתשלום. אני מניח שאף בבילינסון. תוכלי לברר טלפונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CGH arrayרמי03/05/2010
שלום רב,
אני ואשתי קיבלנו הפנייה לבדיקה זו כחלק מבדיקות קדם הריון.
נאמר לנו שהבדיקה עולה 3,200 ש"ח.
האם ניתן לקבל החזר מגורם כלשהו?
האם יש התוויה מוכחת לבדיקה זו?
לאשתי שינויים שלדיים מולדים, לאחר השלמת שאר הבדיקות המקובלות ללא ממצאים אבחנתיים.
בתודה,
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CGH array
פרופ' אוהד בירק03/05/2010הבדיקה איננה בסל הבריאות ולמיטב ידיעתי אין כל החזר עבורה. אגב, בהדסה במכון הגנטי העלות כיום 2900 ש"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)