מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות גנטיותנטע13/06/2010
שלום.
עשיתי בדיקות גנטיות. באינטנרט קראתי שמומלץ לכל העדות לבדוק גם תלמסיה.
נשאות למחלה זו לא נבדק אצלי. למה האחות בקופה לא שלחה אותי גם לבדיקה זו?
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלסמיה
פרופ' אוהד בירק14/06/2010תלסמיה הינה סוג של אנמיה תורשתית, והאבחנה נעשית אצל רופא המשפחה ולא בבדיקה גנטית. על מנת לשלול תלסמיה - די שרופא המשפחה שלך יסתכל על תוצאת ספירת דם שלך. רק אם יראה שם שיש לך אנמיה מסוג מסוים, עליו להפנות לבדיקת אלקרטופורזה של המוגלובין - בדיקת דם אבחנתית למחלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלמסיה
נטע15/06/2010תודה רבה על תשובתך.
בבדיקות שעשיתי בערך לפני חודשיים נמצאו הערכים הבאים:
HGB - (הטווח 12.3-16) - 11.2
iron -(הטווח 37-145) - 49.5
ferritin - (הטווח 15-200) - 14.2
האם זה אומר משהו?
האם לפי נתונים אלה כדאי להמשיך את הבירור?
בנתיים אנ מנסה להכנס להריון האם כדאי לדעת מה קורה עם זה לפני כן?
אני ממש לא רוצה לחכות..
בד"כ ה HGB שלי יותר גבוה מ11.2 .
תודה מראש
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלסמיה
פרופ' אוהד בירק15/06/2010צריך עוד ערכים כדי לדעת. תגשי עם השאלה לרופא המשפחה והוא יענה לך - סביר שיש לו במחשב את כל הנתונים. בכל מקרה, אם לבעלך אין אנמיה בכלל, אין מקום לדאגה או צורך לחכות עם הכניסה להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לבירור גנטיליאת12/06/2010
שלום , תודה על כל המידע המועיל בפורום.
קיבלתי הפניה מרופאת הנשים שלי ל"בירור גנטי"
כאשר כתוב כי "סיבת ההפניה": נ+0. מתכננת הריון. מופנית לבד. גנטיות טרום הריוניות.
אשמח להבין מדוע מפנים רק אחד מבני הזוג?
מהן הבדיקות שיבוצעו?
והיכן ניתן לערוך את הבדיקה (אני בקופח מאוחדת)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור גנטי
פרופ' אוהד בירק13/06/2010אין צורך רפואי בנוכחות בן הזוג : מספיק שאת נבדקת ואינך נשאית של מחלות תורשתיות - ואז אין צורך לבדוק גם את בן הזוג. אך אם אתם מעוניינים, בן הזוג בפרוש יכול ומוזמן להשתתף בקבלת ההסברים. בקופ"ח מאוחדת הבדיקות מבוצעות בקופ"ח מאוחדת עצמה ועלייך לברר בסניף שלך היכן ומתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
ליאת13/06/2010תודה על התשובה.
בנוסף, ארצה לדעת:
1. אילו בדיקות נערכות במסגרת הפניה זו?מהן כוללות?
2.(בעלי ממוצא חצי אשכנזי וחצי מרוקאי ואני ממוצא אשכנזי)
האם יש צורך בבדיקות אחרות מהקבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות המוצעות
פרופ' אוהד בירק14/06/2010יוצעו לכם רשימת בדיקות סטנדרטיות - על פי המוצא המשותף - האשכנזי. ישנן בדיקות שיוצגו כמומלצות (למחלות ששכיחותן באשכנזים עד 1:15,000) שחלקן בחינם וחלקן בתשלום. בנוסף, יש בדיקות נוספות שאפשריות (שכיחות כ-1:40,000.). לגבי הבדיקות ששכיחותן באשכנזים 1:40,000 ומטה - תחליטו אם כדאי לכם לבצע או לא - השיקול כלכלי (יש קרוב ל-10 כאלו ועלות כל אחת לאחר השתתפות הביטוח המשלים כ-80 ש"ח - תלוי בקופה). יש אפשרות לבצע גם בדיקה לסוג השכיח של חרשות תורשתית. כל הבדיקות - באותה בדיקת דם ובכמות קטנה של דם שמספקת לכולן. אין צורך להיות בצום. במקביל, מומלץ שהרופא בקופ"ח יסתכל על תשובת ספירת דם כלשהי של לפחות אחד מכם לוודא שאין חשד לתלסמיה (סוג של אנמיה תורשתית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רמיטל10/06/2010
אני בת 30 בשבוע 18 להריוני.
בבדיקת דם תבחין משולש היה רק ערך אחד קרוב לגבול
AFP=2.23 MOM
1.האם נחשב תקין ואם לא מהו הטווח התקין?
2.האם זה מעלה חשד למומים כלשהם?
3.לשקול מי שפיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AFP
פרופ' אוהד בירק10/06/2010AFP הוא החלבון העוברי. ערך תקין הוא MOM עד 2.5-3. התוצאה שלך לא מהווה התוויה לבדיקת מי שפיר או לבדיקה מיוחדת כלשהי. אם את מעוניינת בכל זאת בזהירות יתרה, כשתעשי ממילא סקירת מערכות באולטרסאונד בשבוע 20-24, תאמרי בתחילת הסקירה לרופא שהיה ערך גבולי גבוה של AFP והוא יעשה סקירה מכוונת לעמוד השידרה (מומים פתוחים), גולגולת , דופן הבטן ומי השפיר (snow-flakes). להדגיש שוב - התשובה בתחומי הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מלך ד"ר.הרגעת אותי
מיטל10/06/2010.
.
.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות למוטציה - בבקשה עזרהורד09/06/2010
שלום,
התקשרו אלי היום מהמעבדה הגנטית להודיע לי שנמצאתי נשאית למוטציה גנטית. האישה שדיברה איתי אמרה את שם המחלה, אבל מכיוון שלא הבנתי היא אמרה שהיא תכתוב את זה באתר של קופ"ח ואני אוכל לראות שם, הבעיה היא שמה שמופיע זה קוד של אותיות ומס' שאני כמובן אינני יכולה לפענח. אני מאוד לחוצה כי מחר אני עוברת שאיבת ביציות (IVF), ולא יודעת מה לעשות ובאיזו מחלה מדובר בכלל. אנא עזרתכם המהירה.
מה שכתוב הוא שאני נשאית של המוטציה:
FD 2507+6T>C
באיזו מחלה מדובר? מה השם שלה, זה כל מה שאני רוצה כרגע לדעת.
תודה,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות למוטציה
פרופ' אוהד בירק09/06/2010FD = Familial Dysautonomia - דיסאוטונומיה משפחתית.
רק אם גם בעלך נשא יש חשש. על בעלך להבדק בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיי זקסאסנת06/06/2010
שלום!
אני ובעלי נשאי טיי זקס. רציתי לדעת עם חוץ מהבדיקת סיסי שיליה. (אני כרגע לא בהריון) האם יש אפשרות לעשות הפריה חוץ גופית ובכך למנוע במידת הצורך הפסקת הריון.
האם הפריה כזו מומלצת?האם היא כרוכה בסיכונים אחרים?
אשמח לתשובה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיי זקס
ד''ר לינה באסל07/06/2010שלום,
כן, ניתן לבצע הפריה חוץ גופית. מבחינה גנטית, אין בהפריה חוץ גופית סיבוכים משמעותיים פרט לעליה קלה בשכיחות מומים מולדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון - גנטיקהסיגל א.05/06/2010
שלום,
אם ברצוני להכנס להריון באמצעות תורם של בנק הזרע,
האם רצוי שאבצע את כל הבדיקות הגנטיות שקיימות ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת זרע
פרופ' אוהד בירק05/06/2010אם ידוע מוצא התורם (למשל אשכנזי / מרוקו וכד") אפשר לקבוע את הבדיקות על פי זה. אם המוצא של התורם לא ידוע (נדיר) - הטווח יותר רחב. בכל מקרה, צייני את המוצא שלך והמוצא של התורם (עד כמה שידוע) כשתגשי לביצוע הבדיקות וימליצו לך על פי זה אלו בדיקות לעשות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות - הריון
סיגל א.10/06/2010משיחה עם בנק הזרע הבנתי שהם מבצעים בזרע התורם בדיקה של טי זקס בלבד,
האם בשל כך עלי לבצע את כל הבדיקות הגנטיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות
פרופ' אוהד בירק10/06/2010רצוי שאת תבצעי בדיקות מראש - על פי המוצא שלך ושל התורם. אם תימצאי נשאית של מחלה כלשהי, אז יהיה צריך מראש לבקש שהתורם ייבדק לנשאות גם למחלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטי - דחוףלילי04/06/2010
עשיתי בדיקה גנטית ואובחן אצלי הדבר הבא:
SMA CARRIER
:הנבדק נמצא נשא למוטציה
FRAGILE X NORMAL (WT)
תוצאות הבדיקה איננה שוללת מצב של מוזאיקה. הבדיקה
בוצעה על סמך הנתונים על רקע המשפחתי וחשד למחלה
.שנמסרו על ידך או על ידי הגורם המפנה
.FMR1 נבדקה מוטציה באזור החזרות של הגן
.המוטציה שנבדקה מכסה 97% מהמטציות לתסמונת זו
HEMOGLOBIN F 0.40 % ( 0.00- 2.00) (.*.......)
HEMOGLOBIN A2 3.20 % ( 1.70- 3.50) (.......*.)
אני מבינה ש SMA הינו ניוון שרירים, מה זה FMR1?
מה הסיכוי שאם שני ההורים נשאים הילד בהכרח חולה ולא רק נשא?
הכי חשוב - יש לי ילד בן שנה +, איך אני יכולה לבדוק אותו?
פשוט קבענו תור לייועץ גנטי אבל רק לעוד חודש כאשר המטרה היא לבדוק את בעלי. בנתיים אני רוצה לבדוק את הילד שכבר נולד לםני יותר משנה ולוודא שאין לו כלום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדקי כמה תשובות למטה
מיכל04/06/2010שאלתי שאלה די דומה לגבי הנוסח של התשובה שקיבלת- אולי זה יעזור...?תקראי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ גנטי - דחוף
ד''ר לינה באסל05/06/2010אני מבינה ש SMA הינו ניוון שרירים, מה זה FMR1? - גן לפיגור שכלי
מה הסיכוי שאם שני ההורים נשאים הילד בהכרח חולה ולא רק נשא? 25%
הכי חשוב - יש לי ילד בן שנה +, איך אני יכולה לבדוק אותו? אין צורך, מומלץ לבדוק את בעלך
פשוט קבענו תור לייועץ גנטי אבל רק לעוד חודש כאשר המטרה היא לבדוק את בעלי. בנתיים אני רוצה לבדוק את הילד שכבר נולד לםני יותר משנה ולוודא שאין לו כלום -לא מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לילי05/06/2010למה לא מומלץ לבדוק את הילד?
אם היה חלילה פיגור שכלי מהסוג שנמצא, כבר הייתי רואה משהו בשלב זה או שזה יכול להתפרץ מאוחר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ד''ר לינה באסל06/06/2010הבדיקה לפיגור שכלי אצלך תקינה!
מחלת SMA היא מחלה קשה מאוד - כבר היית רואה חולשת שרירים קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSMA
פרופ' אוהד בירק05/06/2010לגבי SMA: הסיכוי שאדם באוכלוסיה הכללית (כמו בן זוגך) יהיה נשא הוא בערך 1:50.
ואם שני בני הזוג נשאים, הסיכוי לילד חול הוא 1:4.
כך שבשלב זה, כשאת נשאית ובן הזוג עוד לא נבדק, הסיכון שלכם לילד חולה הוא 1:4 כפול 1:50, כלומר סה"כ 1:200. היות ובנכם בן שנה ובריא (עד כמה שאני מבין) הרי שהסיכון נמוך בהרבה.
בכל מקרה, על בעלך להבדק. ואם הוא לא נשא (98% שזה המצב) החשש יהיה מזערי לחלוטין.
לגבי FMR1: זה שם בגן של תסמונת X שביר. אם הבנתי נכון ממה שכתבת, קיבלת תשובה שהבדיקה ל-X שביר נורמלית - כלומר תקינה, ושאת לא נשאית של תסמונת ס שביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תשובתך, עוד משהו קטן
עדן06/06/2010איך אני יכולה לבדוק את הילד?
פשוט עד שיפנו את בעלי (יש לנו תור בעוד יותר מחודש, ועד שיגיעו התוצאות).
האם לגשת לרופא ילדים? יועץ גנטי?
אני ממש רוצה לדעת שהילד בסדר, אני לא ממש רגועה למרות שהסיכוי לא ממש גבוה.
ללא קשר - בעלי ממוצא טורקי פרסי (האב מטורקיה, המקורות אי שם בספרד, האם נולדה בארץ אך המשפחה שלה במקור מבוכרא ופרס). אני מאומצת ולכן אין לי שום רקע.
על אילו בדיקות אתה ממליץ?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSMA
פרופ' אוהד בירק09/06/2010הילד כמעט בודאות בריא. חבל לדקור אותו לשווא או לקחת אותו סתם לרופא. אם את מוטרדת בכ זאת, אפשר לבדוק את הבעל מייד בימים הקרובים - אתם זכאים לבדיקה שלו במסגרת הסל היות ואת נשאית. ואם יש לכם בעיות עם השגת התחיבות, ויש לכם ביטוח משלים - הבעל יכול להבדק לנשאות ל-SMA בתשלום של 80 ש"ח בבדיקות סקר גנטיות רגילות. תבררי בסניף שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה-טריזומיה 18הילה04/06/2010
שלום רב,
אני בשבוע 20 להריון ובבדיקת חלבון עוברי התגלה סיכון לטריזומיה 18.
השאלה שלי היא :
אם אכן יש בעיה בלב העובר מה הסיכוי לגלות את זה בבדיקת אקו לב עובר?
אודה על תשובה מהירה.
שבת שלום לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה טריזומיה 18
פרופ' אוהד בירק04/06/2010בעייה מבנית בלב העובר מתגלית כמעט בודאות באקו לב. יחד עם זאת יש לזכור שייתכנו מקרים של טריזומיה 18 ללא בעייה מבנית בלב העובר. כלומר, אקו לב במקרה זה איננו תחליף לבדיקת מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותחני04/06/2010
שלום
אני בשבוע 14 בת 27
עשיתי בדיקות גנטיות עוד לפני ההריון לפי הגנומטר - X שביר, CF, קונקסין, תלסמיה, SMA ומטהכרומטיק לאוקו'.
כל הבדיקות יצאו תקינות.
אני תמניה,לבנונית וקפקזית
בעלי תמני ורומני
יש עוד בדיקות שכדאי לעשות באופן פרטי?
חוץ מלחזות סיכוי לתסמונת דאון יש עוד בדיקות שאפשר לעשות לכל הרצף האוטיזים?
מה עם תסמונת רט?
אחי חולה בכרון, (דלקת מעים כרונית) האם זה גנטי?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לילך
ד''ר לינה באסל05/06/2010יש עוד בדיקות שכדאי לעשות באופן פרטי? לא
חוץ מלחזות סיכוי לתסמונת דאון יש עוד בדיקות שאפשר לעשות לכל הרצף האוטיזים?עדיין לא ניתן לבדוק אוטיזם
מה עם תסמונת רט? ניתן לבדוק אך אין סיבה - יש הרבה תסמונות יותר שכיחות מתסמונת רט(מדובר בתסמונת נדירה מאוד)
אחי חולה בכרון, (דלקת מעים כרונית) האם זה גנטי? יש מרכיב גנטי מסויים אך עדיין לא ניתן ולא מומלץ לבדוק בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירפנינה04/06/2010
שלום רב, לפני כשבוע 26.05 ביצעתי בדיקת מי שפיר. אתמול נאמר לי ע"י הרופאה שלי כי בד"כ כאשר משהו לא תקין בבדיקה מודיעים עד שבוע - שבוע וחצי ולא ממתינים כשלושה שבועות לתוצאה סופית. האם מנסיונך הדבר נכון? אם עבר שבוע ועדיין לא יצרו קשר זה אומר שהכל בסדר? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דניאלה
ד''ר לינה באסל04/06/2010לרב הבדיקה לוקחת 10 ימים-שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאירקה הינה בעיה גנטיתאליה02/06/2010
היי שאלתי אם מאירקה הינה משהו גנטי או שלא אמור להיות בעיה עם הבאת ילדים תדוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאירקה הינה בעיה גנטית
ד''ר לינה באסל02/06/2010אני לא מבינה על איזה בעיה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות- אודה לעזרה....מיכל02/06/2010
שלום,
אני בהריון- שבוע 9.
את הבדיקות הגנטיות ביצעתי לפני 3 וחצי שבועות (כלומר בעודי כבר בהריון). קיבלתי כבר תשובות- ליד רובן רשום NORMAL. גם בעבור FRAGILE X רשום נורמל אבל מתחת לבדיקה רשום את ההודעה הבאה:
תוצאות הבדיקה איננה שוללת מצב של מוזאיקה. הבדיקה
בוצעה על סמך הנתונים על רקע המשפחתי וחשד למחלה
.שנמסרו על ידך או על ידי הגורם המפנה
.FMR1 נבדקה מוטציה באזור החזרות של הגן
.המוטציה שנבדקה מכסה 97% מהמטציות לתסמונת זו
מה זה אומר והאם יש מקום לדאגה?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות- אודה לעזרה....
ד''ר לינה באסל02/06/2010אין מקום לדאגה, זה משפט סטנדרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- הרגעת ועזרת!!!
מיכל03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת ראסל סילברנורית02/06/2010
שלום ד'ר באסל,
בני נולד בשבוע 35 עם iugr במשקל 1290.
היום הוא בן 5 חודשים ושוקל 3600 גרם.
בייעוץ גנטי שהייתי השבוע הזכירו אופציה לתסמונת הזו.
הבנתי שישנה בדיקה שנותנת תשובה חד משמעית האם התסמונת קיימת או לא. האם זה נכון?
בהריון עשינו מי שפיר וצ'יפ גנטי שיצאו תקינים.
אציין רק שיש לי בן נוסף שהיה אצלך עם איחור התפתחותי וסימנים דיסמורפיים קלים שגם עשה צ'יפ שיצא תקין. לגביו לא צויינה תסמונת אפשרית.
האם ייתכן קשר כולשהוא בין שניהם?
יש לי בנוסף שני ילדים בריאים ב"ה.....
אודה לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Russell silver syndrome
איבון05/06/2013שלום לך!! לי יש שלוש בנים ובת הבן הגדול עים בעיית צמיחה וגם אני לא יודעת מה יש לו אחריו היה לי שני ילדים בריאים ב״ה ואח״כ נולד לי עוד בן עים בעיות אבל עכשיו אחד הרופאים חושב שיש לו ראסל להגיד לך תאמת זה מלחיץ מאוד הרבה מהסימפטומים לא מופיעים אצל הבן שלי וכל הבדיקות הגנטיות היו בסדר אני לא יודעת עוד מה להגיד אבל אני עכשיו גרה בניו יורק אבל הרופאים עצמם לא יודעים מקווה שהכל יהיה בסדר עם הילדים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת ראסל סילבר
ד''ר לינה באסל02/06/2010קיימת בדיקה גנטית לתסמונת Russel Silver בהדסה עין כרם (אך הבדיקה אינה חיובית בכל המקרים ותוצאה שלילית לא שוללת קיום התסמונת). ללא בדיקת הילדים שלך אינני יכולה להגיד האם יש קשר בין המקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CTXמילה02/06/2010
בעלי ממוצא תורכי ותוניסאי, אני מוצא חצי פולני ,רבע ספרדי ורבע אלג'יראי. בהריון הקודם ביצעתי בדיקות גנטיות והכל היה בסדר. כיום 3 שנים אחרי , אני שוב בהריון, התקשרתי למכון לבדוק האם נוספו בדיקות, ולפי המוצא שלנו מתבר שיש בדיקה חדשה שנקראת ctx. רציתי לשאול האם זו בדיקה חשובה, (הרי יש בדיקו שהן פחות חשובות כמו גן החרשות..) מה הסיכוי לנשאות, והאם יש טיפול במידה ושנינו נשאים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מילה
ד''ר לינה באסל02/06/2010הבדיקה אינה בין "הכי מומלצות". במידה ושניכם נשאים - ניתן גם לבצע איבחון טרום לידתי, בנוסף קיים טיפול למחלת CTX
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצאו ממצאים אקוגנים במעי ובכבדיפית01/06/2010
שלום, אני בשבוע ה- 23 להריוני.
בסקירה המאוחרת נמצאו ממצאים אקוגנים במעי ובכבד.
ביצעתי בדיקת מי שפיר - תוצאה תקינה.
הבדיקות הגנטיות לCF - יצאו תקינות.
אילו בדיקות נוספות ניתן לבצע על מנת לבדוק מה הסיבה לממצאים אלו? וגם על מה ממצאים אילו יכולים להעיד?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמצאו ממצאים אקוגנים במעי ובכבד
ד''ר לינה באסל02/06/2010מומלץ לבצע בדיקת וירוסים (TORCH) ולהמשיך מעקב אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)