פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכל בסדר?
    ליאן
    28/06/2010

אני בת 30 וזה הוא הריון שני שלי,
    עשיתי שקיפות עורפית אתמול ויצא תוצאה של 1:3150
    ולפי הגיל יצא 1:750

היום בבוקר עשיתי בדיקת דם (הביוכימי)

מה הסיכוי שמשהו לא בסדר???? חס וחלילה.

התוצאות שלי בסדר גמור, יש סיכוי שהבדיקת דם תהפוך הכל????

אני ממש מפחדת לעשות מי שפיר.
    בבקשה תשובה דחוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכל בסדר?

הוספת תגובה

• הכל בסדר?

פרופ' אוהד בירק
    30/06/2010

תוצאות השקיפות העורפית בתחום המוגדר כתקין. לגבי תשובות הדם צריך לחכות ולראות. סה"כ בשלב זה נראה טוב מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריגות בבדיקות לגילוי תסמונת.
    גל
    28/06/2010

שלום רב.
    לאחרונה בשבוע ה 23.3 ביצענו סקירת מערכות (אישתי בת 33+שני ילדים בריאים).
    הסקירה הית תקינה פרט לשני ממצאים: הרחבה קלה של אגני כליה- ימין 5.1 מ"מ, שמאל 5.3 מ"מ. כמו כן המצאות נקודה אוקוגנית בחדר שמאל וימין (2 נקודות).
    רוצה להוסיף כי לא בוצעה בדיקת חלבון עוברי. שקיפות בוצעה ונמצאה תקינה.
    ביעוץ גנטי ונאמר לנו ששני ממצאים אלה בזמן הסקירה מעלים את הסיכוי אוטומטי ל 1:100 להמצאות תסמונת ללא התיחסות כלל לעברנו ולעבר משפחתינו התקין.
    1. אשמח לדעת האם נכון הדבר.
    2. האם יש חשיבות לגודל החריגה, חריגת מדידת אגן הכליה קטנה, (האם חריגה גדולה יכולה להצביע על סיכוי גדול יותר להמצאות תסמונת).
    3. מנגד האם שני מוקדים אוקוגנים מעלים סיכון על פני מוקד אוקוגני אחד?
    4. האם שאר הממצאים התקינים כולל התאמת גודל אגני הכליה בסקירה נוספת שביצענו מאוחר יותר לא צריכים להוריד את ההסתברות להמצאות התסמונת?
    בברכה
    גל

הוספת תגובה

• תוצאות אולטרסאונד

פרופ' אוהד בירק
    30/06/2010

שילוב המימצאים באולטרסאונד אכן מגביר את הסיכון לתסמונת דאון או תסמונת כרומוזומלית אחרת ומומלץ ביצוע מי שפיר. ישנו מידע סותר בספרות המקצועית לגבי האם שני מוקדים אקוגניים יותר בעייתייים ממוקד בודד. ככל שהרחבת אגני הכליות גדולה הסיכון גובר אך עצם ההרחבה מעבר לנורמה כבר מגבירה את הסיכון.
    הופעת הסימנים הנ"ל מגבירה את הסיכון למרות ששאר הבדיקה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימור תאי גזע
    יפית
    24/06/2010

ברצוני לשמר תאי גזע .
    שאלתי היא האם במצב בו מתגלה בעייה בריאותי כלשהי תאי הזגע יכולים לסייע שהרי התאים השמורים מכילים בתוכם את הפוטנציאל להתפתחות המחלה אזי מה יועילו תאי גזע נגועים באותו גורם גנטי

לקביעת תור
    סגירה
    שימור תאי גזע

הוספת תגובה

• שימור תאי גזע

פרופ' אוהד בירק
    24/06/2010

רבות מהמחלות שמופיעות במהלך החיים מושפעות גם מגורמים סביבתיים - שתאי הגזע השמורים לא נחשפו להם. לכן יש הגיון רב בשמירת תאי גזע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר בתרומת ביצית
    יפית
    24/06/2010

שלום רב ,
    אני בת 44 ובהריון מתרומת ביצית . התורמת בת 21
    בדיקת שקיפות עורפית , סריקה מוקדמת ומאוחרת ואקו לב יצאו תקינות .
    תוצאות בדיקת סקר משולבת 6 פרמטרים יצאה 1/3400
    אני בשבוע 30 אני רוצה לבצע ולא רוצה לבצע דיקור מי שפיר .
    מה דעתך לגבי בדיקת מי שפיר

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר בתרומת ביצית

הוספת תגובה

• מי שפיר בתרומת ביצית

פרופ' אוהד בירק
    24/06/2010

לגיל שלך אין כל השפעה על הסיכון של העובר לתסמונת דאון במקרה זה ולכן הגיל שלך לא צריך להשפיע על השיקולים שלך. סיכון 1:3400 לתסמונת דאון נחשב לסיכון נמוך. לאור האולטרסאונד התקין הסיכון נמוך עוד יותר. על פי התשובות עד כה אין התוויה לבדיקת מי שפיר. אם ברצונך בכל זאת לבצע בדיקת מי שפיר את יכולה, אך עלייך לזכור שקיים יכון של 1:200-1:400 להפלה עקב הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VSD והאטה בגדילה
    נועם
    23/06/2010

שלום,

אני בהריון בשבוע 33.
    בשבוע 23 בסקירה השנייה התגלה VSD שרירני בגודל 1-2 מ"מ. הממצא אושר באקו לב עוברי שנעשה בשבוע 23 וכן בשבוע 30.
    כמו כן, עצם הירך הייתה קצרה בכ- 5 ימים ביחס לשבוע ההריון אך כמובן בתחום הנורמה.
    בשבוע 29+4 עשיתי סקירה נוספת כולל מכוונת למוח. בסקירה זו עצם הירך כבר הייתה קצרה בכ- 12 יום ביחס לשבוע ההריון. כמו כן, הבטן הייתה קטנה ב- 9 ימים.
    המומחה אמר שיתכן שמדובר בעוברית קטנה וצריך לעשות מעקב גדילה לראות שאין הידרדרות באחוזונים שאז יותר עדיף לעוברית בחוץ מאשר בתוך הרחם.
    לגבי ה- VSD אמר שזה ממצא שכיח שברוב המקרים נסגר עד הלידה או בשנת החיים הראשונה.
    מומחה נוסף להריון בסיכון גבוה מדד את כל העצמות הארוכות ואמר שהסיכוי לגמדות נמוך מאד.
    גם הוא המליץ על מעקב גדילה כל שבועיים כולל מדידת זרימות.לעקוב שאין בעייה בשיליה.
    מדובר בהריון מתרומת בייצית.
    עשיתיבדיקת מי שפיר בשבוע 18 שיצאה תקינה וכן עשיתי שמירת תאים.

האם יש קשר בין ה- VSD ובין האטה בגדילה ?(כיום העוברית באחוזון 30 ובעצמות הארוכות באחוזון
    5%)
    האם יתכן שמדובר בתסמונת גנטית כלשהיא?

אני מאד דואגת ולא בדיוק רואה את עצמי עושה הפסקת הריון. (בעברי הפסקת הריון עקב תסמונת דאון ההריון היה מביצית שלי)

לקביעת תור
    סגירה
    VSD והאטה בגדילה

הוספת תגובה

• VSD והאטה בגדילה

פרופ' אוהד בירק
    24/06/2010

רוב הסיכויים שהעובר תקין, אך כן קיים כאן סיכון מודבר לתסמונות גנטיות שונות - שרק את חלקן ניתן לאתר בבדיקת מי שפיר. מעבר למעקב אולטרסאונד צמוד (שאם יימצא בהמשך עם חריגות ניכרות יצריך מחשבה מחודשת), ניתן לשקול גם בדיקת מי שפיר חוזרת ולשלוח את הדגימה לחו"ל לבדיקה יותר נרחבת (CGA) בתשלום של כ-1700$. אבל כל דיקור כרוך בסיכון נוסף, וגם בדיקה זו לא מגלה את כל הבעיות האפשריות.
    אם יש לך החלטה שהעובר נשאר גם אם איננו תקין, הרי שאולי חבל לסכן את ההריון בדיקורים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת די ג'ורג'

נועם
    25/06/2010

תודה על התשובה המהירה.
    האם תסמונת די ג'ורג' רלוונטית לנתונים שכתבתי? הבנתי שבתסמונת זו מדובר במומים יותר קשים בלב, האמנם?
    תסונת זו ניתנת לבדיקת FISH בארץ, נכון?
    כמו כן, אם שמרתי תאים בעת שעשיתי את הדיקור, אני מניחה שאפשר להשתמש בהם אם רוצים לעשות בדיקה של הצ'יפ הגנטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• די ג'ורג'

פרופ' אוהד בירק
    25/06/2010

בדי ג'ורג' מדובר לרוב במומים בלב אך ייתכן גם בלי מום לבבי כלל ועם חיך שסוע מינימלי תת רירי שיכול לבוא לידי ביטוי רק בדיבור מאנפף.
    הבדיקה לדי ג'ורג' מבוצעת בארץ.
    לגבי צ,יפ גנטי - אם נשמרו מספיק תאין או שעדיין ניתן לגדלם הלאה, זה יכול להספיק לצ'יפפ הגנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר
    ליאת
    23/06/2010

מה אומרת התוצאה של 1:20,000 ב- מבחן הסקר INTEGRATED ? אני בת 30 סקירת מערכות ראשונה תקינה. האם כדאי בכל זאת לעשות מי שפיר?

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר

הוספת תגובה

• מי שפיר

פרופ' אוהד בירק
    24/06/2010

התוצאה של 1:20,000 ב- מבחן הסקר INTEGRATED היא התוצאה הכי טובה שניתן לקבל בבדיקה זו. לאור זאת אין התוויה לבדיקת מי שפיר אצלך על פי בדיקה זו. אם ברצונך בכל זאת לבצע בדיקת מי שפיר את יכולה, אך עלייך לזכור שקיים יכון של 1:200-1:400 להפלה עקב הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    ליאת
    22/06/2010

שלום רב,
    אחותי הינה ילדה הסובלת מפיגור שכלי
    אחת לכמה שנים, סובלת מהתקף אפילפטי. מטופלת בשוטף בדפלפט
    האם קיימת בדיקה גנטית טרום הריון שאני יכולה לבדוק נשאות לאפילפסיה?
    תודה רבה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• אפילפסיה

פרופ' אוהד בירק
    24/06/2010

ישנם גנים רבים וגורמים סביבתיים שגורמים לאפילפסיה ואין בדיקה מעשית שניתן לבצע. יחד עם זאת, ייתכן שיש אפשרות לאבחנה יותר מדויקת אצל אחותך שתאפשר בדיקה טרום הריון אצלך. מומלץ להפנות את אחותך עם כל המידע הרפואי שקיים לגביה לבדיקת רופא גנטיקאי. בדיקה שלך לנשאות תסמונת X שביר רצויה בכל מקרה - אם כי הסיכוי שבכך מדובר זעום לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר
    ליאת
    22/06/2010

שלום. האם ידוע לך על רופא שיסכים לעשות מי שפיר ללא אינדקציה רפואית באופן פרטי בשבוע 32?

אני מאוד חוששת מהפלה וגם רוצה להיות שקטה. האם חס וחלילה יש צורך בהפסקת הריון האם זה אפשרי בשוהע כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר

הוספת תגובה

• חסוי

פרופ' אוהד בירק
    24/06/2010

אין מניעה מלבצע בדיקת מי שפיר בשבוע כזה. תפני למספר רופאים ואני מניח שאחד מהם יענה. על פי חוק בארץ, אם בבדיקת מי שפיר מוצאים מימצא חריג משמעותי ומעוניינים להפסיק את ההריון, ניתן לבצע זאת (באישור ועדה לענייני הריון) בכל עת במהלך ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלגתם על שאלתי מיום 24.6 בנושא מי ש

יפית
    24/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום פרופ בירק
    gili
    22/06/2010

שאלתי לדעתך לגבי הצעה של תורמת שקיבלתי בגובה 150 החלטתי לא ללכת על הצעה זו , אמרת שגובה זה מתחת לממוצע וכו , רציתי בבקשה לדעת מה הגובה המינימלי של אישה שאני יכולה לבקש בלי שאני יצטרך לבדוק בעיות שלד וכו. (מתאימים לי תורמת לפי הנתונים שלי אני 155 ובעלי 178 אבל אני יכולה לבקש מה שמתאים לי) מודה לך מאוד .

לקביעת תור
    סגירה
    שלום פרופ בירק

הוספת תגובה

• גובה תורמת

פרופ' אוהד בירק
    24/06/2010

אם יש אפשרות בחירה - הרי שמעל 1.55 מ' (שזה בערך אחוזון 10).
    1.60מ' זה אחוזון 25 בערך בנשים (25% מהנשים הן מתחת לגובה זה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב סקר לחלבון עוברי
    ריקי
    21/06/2010

שלום,

שלום,
    אני בת 36 הריון 4 , 3 ילדים בריאים.
    בסקירה הראשונה הכל היה תקין פרט לבצקת עורפית 0.373 , הסוקר אמר שלא מודאג אך מומלץ מי שפיר
    ביצעתי מי שפי לפני שבוע וגם חלבון עוברי. תוצאות חלבון העוברי לא תקינות
    AFP 0.52
    hcg 1.41
    estrio l 0.07
    סיכוי סטטיסטי ללדת ילד תיסמונת דאון לפי גיל 1/247
    לפי גיל ותוצאות 1/82

גיל ההריון לפי וסת אחרונה היה 17.3 לפי US אחרון 18.5 ( לפי FL קצת יותר)
    החישוב נעשה לפי וסת אחרונה. האם נכון לחשב לפי וסת אחרונה?
    האם היה שינוי בתוצאות לו היו מחשבים לפי US?

האם יש קשר בין החלבון העוברי ובעיית הבצקת?
    מה אני יכולה לעשות עכשיו?
    לא מסוגלת לחכות שבועיים !!!
    מה הסיכויים לתינוק בריא??
    מודאגת בטירוף !
    שכחתי לציין שיש לי אח עם תסמונת דאון.....

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב סקר לחלבון עוברי

הוספת תגובה

• חישוב סקר לחבון עוברי

פרופ' אוהד בירק
    22/06/2010

אין ברירה אלא להמתין. ולפנות ליעוץ גנטי.
    קיים סיכוי ניכר שהכל יצא תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מקרי פיגור במשפחה - דר' באסל
    אסף
    20/06/2010

דר' לינה באסל שלום,
    אני אח "סנדוויץ'" בריא לחלוטין (מהנדס במקצועי) לאחות גדולה הסובלת מפיגור קל המלווה בהפרעות אישיותיות, יש אח גדול נוסף הסובל מהפרעות אישיותיות והתנהגותיות..(ללא אבחנת פיגור ) ואחרון - האח קטן אשר אובחן אף הוא עם פיגור קל עם קשיי למידה קשים.

עברתי ייעוץ גנטי - במסגרתו ביצעתי בדיקת קריוטיפ אשר יצאה תקינה 46XY, בנוסף ביצעתי בדיקת X שביר לאח הקטן במשפחה אשר יצאה שלילית. כמו כן לפני מספר ימים ביקשתי מאחות המוסד בו שוהה אחי הקטן שתשלח את אחי לביצוע בדיקת קריוטיפ.

אני עומד לפני נישואין וריבוי מקרי הפיגור במשפחה מקשה מאוד על בת זוגי.
    אלו בדיקות נוספות עלי לבצע כדי לשלול פגמים גנטים תורשתיים ? מה הסיכוי לצאצאים עם פיגור שכלי בהנחה היפוטתית כי אני נושא פגם גנטי סמוי כלשהו ובת זוגי בריאים לחלוטין?
    האם בדיקת CGH יכולה לעזור ? האם פיגור נפשי יכול לעבור בהורשה דומיננטית?

לא ידוע על מקרי פיגור נוספים במשפחת אבי או אמי, ההורים בריאים בנפשם ומאידך פשוטי יום וללא עם רמת משכל מעל הממוצע.

הוספת תגובה

• ריבוי מקרי פיגור במשפחה

פרופ' אוהד בירק
    22/06/2010

ישנן סיבות רבות מאוד שאפשריות ורק את חלקן ניתן לפסול. צריך לזכור שאם מדובר בהורשה דומיננטית, הרי ש-50% שלא ירשת את הבעייה מלכתחילה, ולפי זה שאתה בריא, ככל נראה הסיכוי לכך שירשת את זה קטן משמעותית. כנ"ל לגבי הורשה בתאחחיזה ל-X. יחד עם זה, אין לפסול אפשרות של הורשה עם חדירות חלקית - כלומר שירשת אך זה לא מתבטא אצלך. צריך לזכור גם שבתאחיזה ל-X ישנם גנים שונים - בנוסף ל-X שביר.
    עצתי, אם ברצונך בבדיקות נוספות:
    1. CGH - לבצע לחולה ביותר מבין בני המשפחה. להערכתי כ-10% סיכוי שתימצא הסיבה בבדיקה זו. מבוצע בהדסה עין כרם בעד 3000 ש"ח.
    2. אם יימצא תקין - ניתן היום לבצע בדיקה בתשלום (במשלוח הבדיקה שלך לחו"ל) לכמה גנים שקשורים בפיגור שיכלי. הגישה הנכונה היא לקחת את האח החולה ביותר ליעוץ גנטי אצל רופא גנטיקאי, ושהוא יתרשם אם יש כיוונים מיוחדים וימליץ בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מקרי פיגור במשפחה RE

אסף
    22/06/2010

פרופסור בירק,
    תודה על שהקדשת מזמנך למתן תשובה מפורטת,

בהמשך להמלצתך ובדיוק כמו גם המלצת הרופא הגנטי מתל השומר , בדיקת ה CGH תבוצע לאח עם המקרה הקשה ביותר (אגב נקבע גם תור לבדיקת קריוטיפ בסורוקה בחודש הבא )

שאלתי היא, האם ישנם בדיקות ספיציפיות לתסמונות גנטיות של לקויות נפשיות המאופיינות בשניים או יותר מהתסמינים הבאים: פיגור קל המלווה בלקויות למידה קשות, התנהגות קומפלסיבית, דיבור מאונפף, הפרעות אישיות /התנהגותיות. (שמעתי על תסמונת פראדר-וילי למשל..)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רבוי מקיר פיגור במשפחה

פרופ' אוהד בירק
    24/06/2010

Prader Willi מלווה בהשמנה ניכרת ומאפיינים נוספים שלהבנתי אינם כאן. אולי לאור הדיבור המאנפף בשילוב עם מחלת נפש יש מקום לחשוב על DiGeorge (נקרא גם VCFA). ניתן לבדוק זאת לחולה בבדיקת FISH שבסל. אם ממילא עושים CGH הרי שזה נבדק שם בלאו הכי.
    מובן שהפתרון הטוב באמת הוא שהחולה ייבדק על ידי רופא גנטיקאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני
    שמחה
    20/06/2010

שלום!
    אני בת 33 וחצי. הריון שבוע 26
    בסקירה ראשונה נתגלו שני מוקדים אקוגניים בלב - אחד בימין ואחד בשמאל.
    בסקירה שניה נתגלה מוקד בשמאל בלבד. מלבד ממצאים אלה לא היו ממצאים חריגים נוספים.
    שקיפות (גיל + בדיקה) 1:3600. חלבון עוברי 1:1184.
    לדעת הרופא נשים מדובר בממצא שאינו מצריך המשך בירור.
    הבנתי שמוקד אקוגני מעלה את הסיכון, אבל נאמר לי שמוקד ימני מעלה את הסיכון לדאון באופן משמעותי. האומנם? בכמה +/-?
    תודה מראש,
    המודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    מוקד אקוגני

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני

פרופ' אוהד בירק
    22/06/2010

מוקד אקוגני בלב מעלה את הסיכון לתסמונת דאון בעד פי 2.7.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שינוי בהתייחסות בין מוקד ימני

שמחה
    22/06/2010

אין שוני בהתייחסות בין מוקד ימני לשמאלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני בלב ימני

פרופ' אוהד בירק
    25/06/2010

מוקד אקוגני בלב הימני שכיח הרבה פחות מאשר בלב השמאלי. ישנם מאמרים שטוענים שהסיכון במקרים אלו לתסמונת דאון יותר גבוה מאשר כשהמוקד האקוגני בלב השמאלי, אך מאמרים אלו בעייתיים מבחינת תכנון המחקר. לסיכום, יש חילוקי דעות בספרות אם מוקד אקוגני בלב ימין מהווה גורם סיכון גבוה יותר מאשר בלב שמאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש ל מין חור בעצם הזנב
    אורן
    20/06/2010

שלום זה פעם ראשונה שלי פה היום כשהלכתי לישון בישעת הצהריים אני היתעוררתי והייתי חייב לעשות מיקלחת אחריי זה ראיתי מין חור כזה בעצם הזנב קטן ניקיתי אותו ויצא דם אכשיו יש לי שמע חור אני לא יודע מימה זה יכול להיות תודה רבה לעוזרים

לקביעת תור
    סגירה
    יש ל מין חור בעצם הזנב

הוספת תגובה

• עצם הזנב

פרופ' אוהד בירק
    22/06/2010

ייתכן שהיה שם מאז ומתמיד ורק עכשיו שמת לב עקב גרוי שם. גש לרופא המשפחה להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עורק טבורי בודד וכיס מרה
    מרינה
    20/06/2010

שלום וסליחה על שאלה קצת ארוכה.

אני בשבוע 22, אתמול עשיתי סקירת מערכות מורחבת הכול תקין חוץ מכיס מרה במיקום תחתון לוריד. יש לציין שיש לי עורק טבורי בודד.
    עשיתי גם מי שפיר , אקו לב וחלבון הכול תקין.

האם מיקום של כיס המרה מעיד על איזה בעיה בריאותית שיכולה להיות או שזה רק אנאטומיה שונה.

ושאלה נוספת האם בגלל עורק טבורי בודד כדי לבצע עוד סקירה בשלב יותר מתקדם של הריון.

אודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    עורק טבורי בודד וכיס מרה

הוספת תגובה

• עורק טבורי בודד וכיס מרה

פרופ' אוהד בירק
    22/06/2010

ייתכן בהחלט שמדובר בשונות אנטומית פשוטה, אך כשיש שילוב מימצאים שאינם שכיחים הסיכון לבעיות גובר. מעבר לבדיקת מי השפיר הרגילה ניתן לשקול גם CGH בתשלום על דגימת מי השפיר - אך אם תהיי מעוניינת בכך צריך להודיע למעבדה בהקדם לפני שמשמידים את הדגימה. מומלץ מעקב אולטרסאונד אחר גדילת העובר בחודשים האחרונים להריון - אם כי על פי רוב הוא תקין.
    מומלץ לפנות ליעוץ גנטי. התשובות כאן אינן מהוות תחליף לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבאת ילד לבן זוג עם מאניה דיפרסיה
    רונית
    20/06/2010

שלום רב, אני בדילמה רצינית יש לי חבר בן 38 שאובחן לפני 12 שנה כלוקה במאניה דיפרסיה ומקבל טיפול תרופתי מסודר..אשמח לקבל מידע לגבי השלכות עתידיות בנוגע להבאת ילד לעולם , או אולי לנתק עמו קשר... תודה מראש ..

הוספת תגובה

• למהאני לא מקבלתתגובה ??

רונית
    22/06/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למהאני לא מקבלתתגובה ??

רונית
    22/06/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבאת ילד לבן זוג עם מאניה דיפרסיה

פרופ' אוהד בירק
    24/06/2010

מתנצל על העיכוב. יש נותנים שונים השונים זה מזה. לגבי אח של חולה במחלה זו הסיכון הוא 14-19%. לגבי בן של חולה, כאמור יש נתונים שונים : סדר הגדול לסיכון למחלה זו בצאצאים של חולה מניה דפרסיה הוא ככל הנראה סביב 10% אבל תשובה זו לא חד משמעית - ישנם מאמרים שונים עם מספרים שונים.
    ישנן טענות בספרות שההורשה של המחלה יותר ניכרת כשגיל האב גבוה.
    לקבלת החלטות משמעותיות כפי שאת אמורה לקבל, מומלץ לפנות ליעוץ גנטי מסודר, שם יאספו לך את כל המידע הקיים בנושא וידונו איתך באפשרויות שונות - דבר שהוא מעבר לטווח היסודיות שאני יכול להגיע אלי כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה