מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 בדיקות גנטיות?תולי18/04/2010
TCR PCRמהם בדיקות אלו?הבנתי שבדיקות גנטיות שקשורות ללימפומה של העור.מתי צריך לעשות אותם,יש תרופות שמשפיעות על התוצאה,איפה עושים אותם וכו'...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 בדיקות גנטיות?
ד''ר לינה באסל18/04/2010מילה PCR רק מתארת שיטה של בדיקה גנטית. מבצעים את הבדיקות הגנטיות על פי המלצת אונקלוג או גנטיקאי. תבררי איפה עושים את הבדיקה דרך רופא המטפל. לא ניתן לתת תשובה כללית האם יש תרופה, צריך להתייעץ עם אונקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה זה TCR?
דן19/04/2010ומה הקשר בכלל בין אבחון של סרטן העור לבדיקות גנטיות?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואל שוב
תולי22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה זה TCR?
ד''ר לינה באסל22/04/2010TCR = T-cell receptor (קולטן תאיי T).
בחלק קטן מהמקרים סרטן עור נגרם על ידי שינויים גנטיים שניתן לגלות בבדיקת דם גנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
אלישי והבה27/04/2010אין לי במשפחה סרטן העור.יש לי סרטנים אחרים (אצל סבא וסבתא)אבל לא עור.אז למה צריך בדיקות גנטיות?ושאלה מאחרונה-האם ביופסיה מהפצעים יכולה לתת תשובה מדויקת אם יש לי את הסרטן או לא,במקום הבדיקה הגנטית?מי משניהם נותן תשובה יותר טובה?(וסליחה על כול השאלות הרבות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עלי לבצע בדיקות גנטיותשרית18/04/2010
שלום,
אני בת 36 הריון רביעי. הכל תקין. שבוע 9
החלפתי גניקולוג לאחרונה. והוא הציע לגשת לבדיקות גנטיות מכיוון שמאז שעשיתי נוספו כמה
הבדיקות שהמליץ:cf I sma
אני אשכנזיה ויש מוצא מצרי בעלי עיראקי.
שאלתי היא האם צריך לבצע בדיקות אלו
אם אני בכל מקרה, עושה סקירה מוקדמת פרטית ומי שפיר?
מה יועילו התשובות גם אני אהיה נשאית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עלי לבצע בדיקות גנטיות
ד''ר לינה באסל18/04/2010שלום,
כן, מומלץ לבצע בדיקת SMA ו-CF, בדיקת אולטרסאונד ומי שפיר אינן קשורות לבדיקות סקר גנטי. במידה ואת נשאית, מומלצת בדיקה לבעל. במידה ושני בני זוג נשאים מבצעים בדיקה מכוונת למחלה ספציפית במי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת א - ביתארותם16/04/2010
אני מטפלת בתינוק שאובחן כסובל מתסמונת שנקראית א -ביתא. הבנתי שהמדובר בתסמונת נדירה הקשורה לכשל בפירוק השומנים.
חשוב לי לדעת על התסמונת על מנת שאדע יותר טוב על ההשפעות האפשריות בטיפול בתינוק.
כל הניסיונות שלי לחפש באינטרנט חומר בעברית ובאנגלית על הנושא לא צלחו.
אשמח אם תפנו אותי לחומר בנושא או שתוכלו לפרט בקצרה על התסמונת והשפעותיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת א - ביתא
ד''ר לינה באסל16/04/2010שלום,
האם מדובר ב-Abetalipoproteinemia?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות -היריון שנישרון15/04/2010
שלום
1.אני מתכננת בעז"ה היריון שני. עשיתי 11 בדיקות גנטיות בהיריון הראשון ב2006. האם ישנן בדיקות חדשות מאז 2006 שמומלץ לעשות? (אני ובעלי ממוצא אשכנזי). שמעתי שיש בדיקה חדשה MSA.
2. כמה זמן לוקח לתשובות להגיע במידה ועושים בדיקות גנטיות.
עבר הרבה זמן ואני כבר לא זוכרת את הפרטים הקטנים הללו.
תודה מקרב לב על ההתייחסות.
אלו הבדיקות שעשיתי ונמצאו תקינות:
Cystic Fibrosis (CF)
Bloom
Canavan
אשכנזי-Fanconi Anemia C
Familial Dysautonomia
Fragile X
Mucolipidosis Type IV
Niemann Pick
Glycogen Storage Disease
Alpha-1 Antitrypsin gen.
USHER* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרון
ד''ר לינה באסל15/04/2010שלום,
קיימות מספר בדיקות חדשות כולל SMA, קונקסין יעוד. מומלץ לגשת למעבדה לבדיקות גנטיות - שם תקבלי רשימה של כל הבדיקות החדשות המומלצות. התשובות מגיעות תוך מספר שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rt. aoretic archשירה15/04/2010
שלום רב,
בשבוע 23 של ההריון בסקירת מערכות נמצא rt. aoretic arch. כממצא יחיד. הבנתי שבמקרים מסויימים זה יכול להופיע עם תסמונת גנטית (די ג'ורג', חסר בכרומוזום 22). נעשתה בדיקת מי שפיר לתסמונת דאון בשבוע 18 והתוצאות טובות. האם יש צורך בבדיקת מי שפיר ספציפית לכרומוזום או שהבדיקה שנעשתה מספיקה?
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rt. aoretic arch
ד''ר לינה באסל15/04/2010מומלץ לשלול תסמונת Di George על ידי בדיקת FISH, ניתן לבצע גם בדיקת צ'יפ גנטי לשלילת תסמונות גנטיות רבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
rona16/04/2010תודה על תשובתך, והמשך שאלה.
האם הבדיקות אותן הזכרת נעשות על מי השפיר? את בדיקת מי השפיר ביצעתי לפני כ- 7 שבועות, אפשר לבצע את הבדיקות הנ"ל על מה שכבר קיים או צריך לבצע בדיקת מי שפיר נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ד''ר לינה באסל16/04/2010שלום,
את הבדיקות מבצעים על תאיי מי שפיר.
את צריכה לברר במעבדה האם עדיין קיים חומר ממי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
שירה21/04/2010שלום רב,
בשיחה עם המעבדה, יש חומר מממי השפיר, אך תאים שאינם בחלוקה. אולם יש סיכוי לתשובה. נאמר לי שעבור די ג'ורג' יש שתי בדיקות - אחת לכרומוזום 22, ואחת לכרומוזום 10, (ששכיחותו נמוכה יותר). האם יש צורך בבדיקת כרומוזום 10 או 22 מספיק?
תודה על עזרתך
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
rona16/04/2010תודה על תשובתך, והמשך שאלה.
האם הבדיקות אותן הזכרת נעשות על מי השפיר? את בדיקת מי השפיר ביצעתי לפני כ- 7 שבועות, אפשר לבצע את הבדיקות הנ"ל על מה שכבר קיים או צריך לבצע בדיקת מי שפיר נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל14/04/2010
שלום,
לבני בן השנה וחצי יש לבקנות בעיניים.נאמר לי שזה גנטי.אני מעוניינית להכנס שוב להריון,ורציתי לשאול לשם מה מיועדות בדיקות גנטיות לפני הריון?האם אני אדע מה הסיכוי בילד הבא?
האם יועיל ללכת ליעוץ גנטי גם אם אני רוצה להכנס להריון בכל מקרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר לינה באסל14/04/2010לבני בן השנה וחצי יש לבקנות בעיניים.נאמר לי שזה גנטי.אני מעוניינית להכנס שוב להריון,ורציתי לשאול לשם מה מיועדות בדיקות גנטיות לפני הריון? מבצעים את הבדיקות הגנטיות על מנת למצוא את הבעיה הגנטית הגורמת ללבקנות אצל בנך.
האם אני אדע מה הסיכוי בילד הבא? במידה ותוצאות הבדיקה הגנטית לבנך יהיו חיוביות - כן
האם יועיל ללכת ליעוץ גנטי גם אם אני רוצה להכנס להריון בכל מקרה? כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יעל15/04/2010סליחה על הבורות בנושא,אבל הייתי רוצה לדעת למי מבצעים את הבדיקה לילד או להורים?
ובמידה שהתוצאות יהיו חיוביות מה אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ד''ר לינה באסל15/04/2010מדובר בבדיקה לעובר. במידה ומגלים תסמונת גנטית בעובר, ניתן להפסיק את ההריון או לבצע איבחון טרום השרשה. מומלץ לדון על כל האפשרויות במסגרת יעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות LGMDקרן12/04/2010
בהריון ראשון שבוע 10, בעלי נמצא נשא גן של המחלה הנ"ל ואני לא, מה זה אומר לגבי העובר? (מפחדת ומודאגת מאוד...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות LGMD
ד''ר לינה באסל13/04/2010הסיכון כי לעובר תהיה מחלת LGMD הוא נמוך ביותר. במידה ואתם חוששים - מומלץ יעוץ גנטי, שם תקבלו הסבר לגבי אפשרות של בדיקת ריצוף הגן על מנת עוד לקטין את הסיכון עוד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההינו בייעוץ
קרן13/04/2010הד"ר אמרה שאם לי אין ז אין מה לחשוש במידה ולי אין.
1. מה הכוונה "בדיקת ריצוף הגן?"
2. האם בשביל השקט הנפשי כדאי לעבור בדיקת מי שפיר למרות שאיני נשאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההינו בייעוץ
ד''ר לינה באסל13/04/2010בדיקת מי שפיר לא תעזור (בדיקת מי שפיר בודקת כרומוזומים ולא גנים).
בבדיקת ריצוף הגן נבדק הגן כולו ולא רק שינויים גנטיים מסויימים (בבדיקה שגרתית נבדקים רק השינויים הגנטיים השכיחים). רב האנשים לא מבצעים בדיקת ריצוף הגן מכוון שהסיכון למחלה קטן מאוד במידה ורק אחד מבני הזוג נשא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיחות עורפית + פילטרום מאורךמירב12/04/2010
שלום רב,
אבחנה של שטיחות עורפית, פילטרום מאורך, ספק של MOLAR TOUTH
בילדה עם איחור התפתחותי גלובאלי.
מה הכוונה שטיחות עורפית - תסמונת כלשהיא
מה הפירוש של המושגים האלו ?
אשמח לקבל אינפורמציה נוספת והכוונה.
בתודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיחות עורפית + פילטרום מאורך
מירב13/04/2010שלום רב,
טרם קיבלתי כל תגובה
הנושא מדאיג אותנו מאד, אודה לכם באם תענו לפנייתנו
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטיחות עורפית + פילטרום מאורך
ד''ר לינה באסל13/04/2010שלום,
אתם מדווחים על סימנים קליניים שיכולים להעיד על תסמונת גנטית, אך לא ניתן לתת חוות דעת לגבי האבחנה מדוייקת בלי לבדוק את הילד. מומלץ להביא את הילד לבדיקת רופא גנטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתי בנושא כתמי קפהמירב12/04/2010
ברצוני להוסיף כי לביתי איחור התפתחותי גלובאלי.
עם ממצא של ASD והיפוטוניה + גמישות יתר - האם זה יכול לכוון אותנו לממצא כלשהו....
(עד היום חרף כל הבדיקות שעברנו לא מצאו כלום)
הומלץ בפנינו לבצע בדיקת שבבי DNA
אנחנו מאד רוצים להביא עוד ילד אך מאד מאד חוששים
אשמח לקבל את תגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי בנושא כתמי קפה
ד''ר לינה באסל13/04/2010חשוב מאוד לבצע בדיקת שבבי DNA ולבגיע ליעוץ גנטי מסכם עם התשובה. אינני יכולה לאבחן את הילד דרך האינטרנט - רק ביעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות
מירב13/04/2010ערב טוב,
ראשית תודה רבה על המענה.
האם בדיקת שבבי DNA עושים לילד בכדי לבדוק את הגנים אצלו
האם ניתן לעשות גם להורים ובכך לבדוק מה המקור לתופעה ולהישנות של תופעה
זו או אחרת בהריון נוסף.
איזה עוד בדיקות יכולות לתת מענה בנושא הגנטיקה אצל ההורים ואצל הילד ומה הסיכוי
לאיתור של הבעיה ?
היינו שמחים באם תמליצו לנו על הבדיקות היעילות ביותר שקיימות גם בארץ וגם בחול לאיתור פגמים גנטיים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות
ד''ר לינה באסל13/04/2010האם בדיקת שבבי DNA עושים לילד בכדי לבדוק את הגנים אצלו - כן
האם ניתן לעשות גם להורים ובכך לבדוק מה המקור לתופעה ולהישנות של תופעה
זו או אחרת בהריון נוסף - כן (רק במידה והבדיקה של הילד לא תקינה)
איזה עוד בדיקות יכולות לתת מענה בנושא הגנטיקה אצל ההורים ואצל הילד ומה הסיכוי
לאיתור של הבעיה ? אין יותר בדיקות כלליות, רק בדיקות מכוונות לתסמונת ספציפית
היינו שמחים באם תמליצו לנו על הבדיקות היעילות ביותר שקיימות גם בארץ וגם בחול לאיתור פגמים גנטיים - ניתן להמליץ על בדיקות רק לאחר בדיקת הילד על ידי גנטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רמירב11/04/2010
אני בת 30 עם FSH גבוה עד רמות של 20 ביום 3 לוסת ונקלטתי להריון אחרי IVF עם מיקורמניפולציה מאחר ושאבו רק ביצית אחת וכי אין בעיית זרע
1.האם בגלל ה- FSH הגבוה ההריון בסיכון יתר למומים או להריון בסיכון יתר?
2.האם בגלל מיקרומניפולציה נהוג לעשות מי שפיר?
3.האם שאלה 2 חיובית גם אם אין בעיית זרע?
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר
ד''ר לינה באסל13/04/20101.האם בגלל ה- FSH הגבוה ההריון בסיכון יתר למומים - לא
או להריון בסיכון יתר - מומלץ לשאול רופא נשים?
2.האם בגלל מיקרומניפולציה נהוג לעשות מי שפיר? לא
3.האם שאלה 2 חיובית גם אם אין בעיית זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו בדיקות גנטיות נחוצות?דנה11/04/2010
שלום!
חברתי בהריון שלישי. יש לה שני ילדים בריאים. היא נשואה לאשכנזי "טהור". היא עצמה תוצאה של נישואי תערובת, כשכל אחד מהוריה חצי אשכנזי, חצי "גוי" אירופאי. מה הבדיקות הגנטיות שכדאי לה לעבור במיוחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו בדיקות גנטיות נחוצות?
ד''ר לינה באסל13/04/2010מומלץ לגשת למעבדה לבדיקות גנטיות - שם היא תקבל רשימה של בדיקות מומלצות (קיימות בדיקות רבות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי קפהמירב10/04/2010
ערב טוב,
לביתי יש שני כיתמי קפה בגוף משני צידי הגוף.
גודל הכתמים לא עולה על סנטימטר ואולי אף פחות.
מה המשמעות של כתמי קפה הגוף ? האם זה מצביע על איזשהו
מחסור כלשהוא בגוף ? על מטבוליזם לא תקין ? האם יש מקום לדאגה ?
ושאלה אחרונה האם יתכן שיופיעו עוד בהמשך (כרגע היא בת 2.5)
אשמח לקבל את תגובתכם בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי קפה
ד''ר לינה באסל10/04/2010שלום,
אין שום משמעות לשני כתמים, מדובר במצב תקין ושכיח. קיום הכתמים אינו מצביעה על חוסר ויטמינים. אין מקום לדאגה גם בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתמי קפה בעור
מירב10/04/2010ברצוני להוסיף כי לביתי איחור התפתחותי גלובאלי.
עם ממצא של ASD והיפוטוניה + גמישות יתר - האם זה יכול לכוון אותנו לממצא כלשהו....
(עד היום חרף כל הבדיקות שעברנו לא מצאו כלום)
הומלץ בפנינו לבצע בדיקת שבבי DNA
אנחנו מאד רוצים להביא עוד ילד אך מאד חוששים
אשמח לקבל את תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית לעובריתלולה09/04/2010
שלום,
בשבוע 18 העוברית היתה ללא דופק ועברתי גרידא, בדיקה גנטית הראתה בעייה גנטית בעובר
ההריון מתרומת ביצית- נעשה X שביר
בעלי עשה קריוטיפ שנמצא תקין.האם מכאן ניתן להסיק שזו בעייה מהתורמת או שהתפתחות לא תקינה של העובר? מה ניתן לעשות כדי שלא יקרה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית לעוברית
פרופ' אוהד בירק09/04/2010אין במכתבך פירוט של הבעייה שנמצאה בעוברית. במרבית המקרים מדובר בארוע מקרי והסיכון לבעייה דומה בעתיד נמוכה מאוד. יחד עם זאת, מובן שרק עם מידע מוגדר יותר על מה שנמצא בעוברית אוכל להגיב בתבונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח מוגדליםאחמד07/04/2010
שלום לכם,
שאלתי אליכם, ילד בן 11 חודשים עם חדרים מוגדלים כ- 20 מ"מ, מה זה מבחינת הרפואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי מוח מוגדלים
פרופ' אוהד בירק07/04/2010צריך מעקב נוירולוגי / נוירוכירורג. רק עם המעקב הן הקליני והן ב-MRI ניתן יהיה לקבוע אם יש בעייה ואם יש צורך בהתערבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור גנטי לפרופיל אצילקרניטיניםמירב06/04/2010
ערב טוב,
ביתי בת 2.5 עם איחור התפתחותי רב תחומי.
ביצענו בירור גנטי ובו נתבקשנו לבצע בידקה של פרופיל אצילקרניטינים -
היינו רוצים לדעת מה בדיקה זו בודקת ומה הערכים הנורמטיביים שצריך בהתחשב בילדים.
כמו כן יש לנו מספר תוצאות של בדיקות דם והיינו מבקשים שתחוו את דעתכם האם הם בטווח
הנורמה,
אמוניה 67, CPK 58, לקטט 9.8, קרניטין 38 TSH ןFT4 בתחום הנורמה.
האם יש צורך אולי להוסיף תוספי תזונה ???
ושאלה אחרונה - קלינודטליה קלה דו"צ 2-3 ברגליים - מה המשמעות של המספרים 2,3
ומה אנחנו צריכים להבין ממצב שכזה..., מה זה יכול לגרום ....
אודה לכם באם תענו לי בפרוט
חג שמח ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחור התפתחותי
פרופ' אוהד בירק06/04/2010אצילקרניטינים הינם תרכובות שחשובות במטבוליזם של שומנים. ערכים חריגים שלהם מהווים אינדיקציה לגבי קיום מחלות מטבוליות מסוימות. הערכים הנורמליים המדויקים ביותר לבדיקות המעבדה יינתנו על ידי המעבדה המבצעת.
ספציפית לגבי ערכי אצילקרניטין בדם, ערכי נורמה נתונים גם בטבלה במאמר הבא (רלוונטי group B שבטווח גיל 1-12 שנים).
אצבעות 2-3 ברגליים: מתייחס למספור האצבעות (הבוהן הגדולה הינה אצבע מס' 1). מימצא זה קיים בהחלט גם באנשים בריאים ואיננו מעיד בהכרח על בעייה.
סיכום: ראויה בדיקת רופא יסודית עם כל תוצאות הבדיקות במרפאה מטבולית-גנטית ילדים שם גם יוחלט בתום הבירור אם יש צורך בתוספי תזונה ספציפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)