מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח או הפריה?דינה28/10/2009
אני בת 33 מנסה שנה וחצי להכנס להריון , כנראה בעיה בחצוצרות בגלל דלקת בעבר מה הסיכוי להכניס להריון בהפריית מבחנה במקרה שלי ,או רצוי לעשות לפרוסקופיה ? מה דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להרות
פרופ' ראול אורביטו29/10/2009הסיכויים להרות בהפריה הינם בין 20 ל- 30% למחזור טיפול
במידה וקיימת חסימה חצוצרתית ונוכחות נוזל בחצוצרה (הידרוסלפינגס)- הסיכויים הינם מחצית
לפרוסקופיה רלבנטית במידה וקיים הידרוסלפינגס- התיזמון דורש דיון עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופ"ח כללית - שיפוציםד``ר דניאל טוגנדרייך27/10/2009
מטופלות יקרות:
הובא לידיעתי שמכון הרנטגן ברמת גן בו אני מבצע צילומי רחם למבוטחות קופ"ח כללית "נסגר לרגל שיפוצים" למשך 5 חודשים. הגזרה כבר משבוע הבא.
אמשיך לבצע בדיקות בבית החולים "השרון" פ"ת זימון תורים 03-9372222 למבוטחות כללית מצוידות בטופס התחייבות מתאים.
אני אישית נכון לבצע צילומי רחם וצנתורי חצוצרות במסגרות ציבוריות וללא עלות למטופלת. לצערי ובלית ברירה אני נאלץ להציע למי שחפצה את החלופה הפרטית בבית חולים אסותא ת"א. זימון תור 0507216125 ע"י מזכירתי ורד. עלות צילום רחם וחצוצרות באסותא ת"א 2200 ש"ח.
אמשיך לבצע בדיקות למבוטחות מכבי במתקן מכבי "מכבי השלום" יגאל אלון 96 ת"א. זימון תור ב *3555.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוצפה בכללית
יפית02/11/2009אין ספק שזו חוצפה שמשפצים, סוגרים ולא מציעים חלופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון לשפץ - יש חלופות
ד``ר דניאל טוגנדרייך02/11/2009ראוי שהמכון המיושן ברחוב הרצל 34 ר"ג ישופץ.
אני מקווה שהשיפוץ יסתיים במהרה והשרות למבוטחות הכללית יחזור לסדרו.
עדיין ניתן לקבל שרות בבי"ח השרון פ"ת (יש צורך בטופס התחייבות) זימון תור 03-9372222 .
ניתן גם לקבוע לבדיקה פרטית באסותא ת"א 0507216125
חלופות בכללית : מכון הרנטגן זמנהוף ת"א
מכון הרנטגן בת-ימון בבת ים.
ניתן לברר ב *2700 על חלופות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר טוגנדרייך צילום רחםעומר27/10/2009
עשיתי צילום רחם אצל ד"ר טוגדרייך לפני שבועיים התוצאה הייתה תקינה.
(אציין כי הצילום כאב מאוד)
הרופא שלי טוען אחרת ואומר כי הוא רואה בעיה בחצוצרות ומציע לי להתחיל טיפולי הפריה.
השאלה שלי האם דבר כזה אפשרי? האם יכולות להיות שתי דעות לגביי פענוח הצילום?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - דעות סותרות
ד``ר דניאל טוגנדרייך27/10/2009יתכן פרשנות שונה לאותה בדיקה.
אם בוצע במכבי אני יכול לבדוק במחשב ולבדוק. אם בכללית אין לי גישה לצילומים.
אם את רוצה בחוות דעת אישית את מוזמנת להתקשר טלפונית ולמסור יותר פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרוזציהאנה27/10/2009
עברתי היום צילום רחם. רציתי לדעת מה הכוונה ב: "אינטרוזציה עם לימפוגרם אגן"? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרוזציה
ד``ר דניאל טוגנדרייך27/10/2009כשחומר הניגוד עובר מהרחם לכלי לימפה ו/או כלי דם אנו
מכנים התופעה "אינטרוזציה" לעיתים התופעה משנית לצנתור
חצוצרות או ללחץ גבוה הנחוץ להדגים מעבר בחצוצרות ולעיתים
התופעה מתרחשת בבדיקה תקינה לחלוטין.
אם לא צויינו ממצאים נוספים אין לייחס לאינטרוזציה משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםרויטל27/10/2009
שלום אני מלי בת 37 נשלחתי לעבור צילום רחם מכוון שכנראה יש לי חצוצרה סטומה השאלה שלי כזאת יש לי תור לביחולים השרון חודש הבא ואני דיי מפחדת מהבדיקה האם בעלי יכול להיות יחד איתי בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל בפנים
ד``ר דניאל טוגנדרייך27/10/2009אנו מאפשרים נוכחות הבעל במקרים חריגים.
אם תבקשי נאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תור לד"ר טוגנדרייך דרך קופ"ח כלליתנטע25/10/2009
הופנתי לצילום רחם ואני מעוניינת לבצעו אצל ד"ר טוגנדרייך. במכון הרנטגן ברמת גן נמסר לי כי הם סגורים מתחילת חודש הבא. האם יש מקום אחר בו אוכל להיבדק דרך קופת חולים כללית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופ"ח
פרופ' ראול אורביטו25/10/2009בי"ח השרון פתח תיקוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ידוע לי על סגירה
ד``ר דניאל טוגנדרייך25/10/2009בינתיים מתקיים בהרצל 34 ר"ג בימי שלישי
אם יהיה שינוי אודיע בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העדכון לגבי המכון ברמת גן
נטע27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוצפה של קופה
יפית26/10/2009חוצפה של קופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםהילה24/10/2009
עשיתי צילום רחם,
התוצאה שברחם יש פגם מילוי בקרן שמאל, וחצוצרה שמאלית לא הודגמה.
מה המשמעות?
הומלץ לי לבצע היטרוסקופיה - האם חייב והאם יש סכנות?
תודה, מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגם מילוי
פרופ' ראול אורביטו24/10/2009המשמעות שקיים מימצא באיזור פית החצוצרה- החוסם את הפתח
בהיסטרוסקופיה ניתן לאבחן את הסיבה לפגם המילוי (הידבקות\פוליפ וכו) ולטפל בו
הסכנות דומות לצילום בנוסף לסיבוכי הרדמה כללית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש אינדיקציה לצילום רחם?מרי24/10/2009
מעברי הרפםואי:
לידה תקינה ללא סיבוכים לאחר הריון ספונטאני.
כעת מנסים מזה יותר משנתיים להרות. יש בעיית זרע. עברתי הזרעה אחת לאחר נטילת איקוקלמין
נמסר לי שככל שההזרעה הנוכחית (2 במספר) לא תצליח) אשלח לצילום רחם.
השאלות שלי:
האם יש אינדיקציה במצבי לבצע צילום רחם?
מה הסכנות בצילום רחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו24/10/2009צילום רחם מהוה חלק מבירור פוריות ויכול להתבצע בכל אחד משלבי הבירור\טיפול
במידה ואין סיפור רפואי מכוון לבעיה מיכנית (כמו במקרה שלך)- אזי יתן לדחותו עד לשלב הטיפול בגונדוטרופינים
איפורמציה על צילום- ראי במדור שאלות נפוצות בפורום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת בבקשהאורנה22/10/2009
אני בת 33 ,נשואה -אני ובעלי מנסים כבר קרוב לשנתיים להביא ילדים..ערכתי בדיקות וצילום רחחם-כאשר באולטראסאונד התגלתה ציסטה בשחלה הימנית ובצילום רחם נתגלתה חצצוצרה חסומה בצד ימין גם..הומלץ לי לעבור ניתוח לפרסקופיה להוצאת חצוצרה בשל הידרוסלפינקס..השאלה אם זה נחוץ לשם תהליך ההזרעה או הפריה חוץ גופית..האם זה עלול לפגוע בהריון העתידי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוסלפינגס
פרופ' ראול אורביטו23/10/2009הטיפול בהידרוסלפינגס הינו ניתוחי
הטיפול באי פוריות בנוכחות הידרוסלפינגס יכול להיות ניתוח ואח"כ טיפולי פוריות
או, להמשיך בטיפולי פוריות, ואם לא מתעברת לאחר 2-3 מחזורי הפריה חוץ-גופית- אז ניתוח
יש לדון על האופציות עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלחוש מקומי לפני צילום רחםעינב21/10/2009
ובכן לצערי אין מנוס וסוף סוף החלטתי לבצע את הצילום בע"ה ביום ג' הבא- רציתי לשאול את ד"ר טוגנדרייך כיצד ביוק מתבצע הליך האלחוש והאם הוא באמת מונע את כאב החדרת חומר הניגוד. אני היסטרית מאוד אינני יכולה לסבול כאב ובכלל יש לי טראומה מן הצירוף הזה "צילום רחם" בעקבות חברות שעברו אך אני חייבת לעשות הכול כדי להרות לכן כבר איני בוחלת באמצעים. רק אודה מאוד אם באמת ישנה דרך בה לא אצטרך לחוות את הכאב הזה ואיך זה נעשה בפועל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' ראול אורביטו22/10/2009ניתן לבצע אילחוש מקומי ע"י הזקרקת חומר הרדמה לצואר הרחם
מציע- שתקחי כדור נגד כאבים (אקדקס\נקסין ודומים) כשעה לפני הצילום- ומניח שעם רצון טוב ושיתוף פעולה מצידך- הצילום יעבור עם מינימום אי-נוחות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינב23/10/2009אוקיי תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזכירי לי
ד``ר דניאל טוגנדרייך23/10/2009בבואך לבדיקה אנה הזכירי לי את החשש החריג שלך.
ניתן לאלחש מקומית את הנרתיק עם ג'ל אזרקאין ואת
צוואר הרחם עם חומר דומה בהזרקה.
ניתן להזליף החומר באיטיות ולהפחית תחושת האי נוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםלאה21/10/2009
עברתי צילום רחם והנה התשובה רחם בגודל ומבנה תקין פיזור תקין בשמאלי .ספק פיזור בחצוצרה ימנית מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה מהירה
לאה21/10/2009תודה לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה מהירה
לאה21/10/2009תודה לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח
פרופ' ראול אורביטו22/10/2009האחם תקין
צד שמאל תקין
צד ימין- ספק חסימה חלקית
יש לפנות עם דיסק הצילום לרופא מטפל- ובהתאם לשקול המשך טיפולי פוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס בחצוצרהגילה20/10/2009
שלום!
אחרי צילום רחם הוסבר לי שיש שינוי תורה של חצוצרות ונוצרו בהן כיסים? ממה זה יכול להיות ומה משמעות הדבר?
תודה.
גילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסים
פרופ' ראול אורביטו20/10/2009כיסים- מונח לא מוכר-, רצוי לפנות לרופא מטפל עם הצילום לפיענוח
אם מדובר בהצטברות נוזלים- הידרוסלפינגס, אזי,
בד"כ נגרם לאחר זיהום אגני שמלווה בהמשך בהדבקויות וחסימת החצוצרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה סתומהאביגיל20/10/2009
למומחים שלום,
הנני בת 39, נשואה חצי שנה ומנסה להכנס להריון כבר שנה.
הלכתי לצילום רחם בשבוע שעבר והתוצאות הן: רחם תקין, הדגמה תקינה של חצוצרה ימנית ומעבר חופשי של ח.נ. לחלל הצפק. לא הודגמה חצוצרה משמאל.
הרופא שלי הסתפק בחוות הדעת ולא ראה את הצילום. ונתן לי מרשם לכדורי איקקלומין.
שאלתי היא: האם מספיקה חוות הדעת מהצילום? מה הפירוש "לא הודגמה חצוצרה שמאל" (זה משהוא שניתן לפתור עם טיפול?
מה הייתם ממליצים כהמשך טיפול?
בעלי ואני עשינו את כל הבדיקות. רמת FSH שלי 5.1 TSH 1.94.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' ראול אורביטו20/10/2009בצילום- חצוצרה לא הודגמה.
ניתן להתעלם ולהמשיך בטיפולי פוריות, כפי שהמליץ רופאך המטפל
לגבי טיפול נוסף- במצב של חסימה קריבנית בחצוצרה- ניתן לפנות לצינטור על מנת לנסות ל"פתוח" את הסתימה.
עליך לפנות לרופאך- כדי שיבחן את הצילום- ואם אכן החסימה קריבנית, להפנותך לצינטור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לצוות המומחיםרונית20/10/2009
ראשית כל-אני רוצה לשבח אתכם על עבודתכם המבורכת :)
יש לי שאלה: אני מקבלת וסת כל 35 יום(ביוץ ביון ה 21)
וסת אחרונה-ב10/9
ב 17/9 עברתי לפרסקופיה והיסרסקופיה על מנת לפתוח הידבקויות ברחם ליד החצוצרה הימנית
לאחר הניתוח היה לי דימום קל למשך שבוע
ומאז-עדין לא קיבלתי וסת למרות שאני מרגישה כבר יותר משבוע שאני ממש עומדת לקבל(כאב בחזה,כאבי בטן קלים)
ביצעתי 2 בדיקות הריון ביתיות והתוצאה יצאה שלילית
רציתי לשאול האם זה נורמאלי שיש שיבוש בוסת אחרי ניתוח מסוג זה?
האם עלי לפנות לרופא או להמתין עד שאקבל?
האם יתכן שאני בכל זאת בהריון למרות התשובה השלילית בבדיקה הביתית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ' ראול אורביטו20/10/2009יתכן איחור בביוץ\וסת לאחר הפעולה
יש לבצע בדיקת דם להריון (כמותי) ופרוגסטרון ולהגיע לרופא מטפל לבדיקה וסונר- ועל סמך המימצאים ישקל המשך טיפול\ בירור
לגבי האפשרות להריון- אם בייצת וקיימת יחסים- בודאי שאפשרי- ולכן נדרש הבירור שציינתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PID וחצוצרותענת18/10/2009
שלום וברכה,
בת 23 נשואה שנה וחצי ללא ילדים.
לפני ארבעה חודשים עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית לאחר הפלה טבעית כיוון שחשדו שנשאר שארית ברחם.
לא נשאר וההיסטרוסקופיה היתה תקינה.
לאחר מכן התחילו לי כאבים בצד שמאל עם הקרנה לרגל ללא חום בכלל.
לאחר כשבועיים נשלחתי למיון ולא מצאו כלום ונשלחתי הביתה עדיין עם כאבים ללא חום.
לאחר עוד שבועיים רופא הנשים שלי עשה לי US ובדיקה פנימית ואיבחן PID נמצא ממצא הנראה כחצוצרה בUS.
ניתנו לי 3 סבבי אנטיביוטיקה דרך הפה. היה שיפור אך עדיין כאב.
לאחר הסבב האחרון הרופא אמר לי לחכות חודש לראות אם יהיה שיפור. באמת היה שיפור אבל עדיין היה כאב קל ועדיין חשדו למראה חצוצרה בUS ולכן נשלחתי ללפרוסקופיה אבחנתית.
מאז עבר חודש הייתי בטרום ניתוח ובUS בבית חולים הממצא לא נראה כמו כן יש לי שיפור וכמעט אין כאבים.- רק מדי פעם ואולי בכלל לא קשורים.
ההפלה היתה לפני 7 חודשים ומאז לא נכנסתי להריון. רופא הנשים שלי רוצה שאעשה בירור פוריות מכני ולכן גם בלפרוסקופיה ביקש הזרקת צבע-במידה ואין סימני דלקת, הוא טוען שזה קצת בעייתי לעשות עכשיו צילום רחם כי אם יש דלקת זה עלול לגרום עוד יותר להתפשטותה.
האם יכול להיות שהדלקת עברה ואיתה גם הבעיה בחצוצרה? או שזהו ברגע שראו מספר פעמים חצוצרה נפוחה החצוצרה ככל הנראה תהיה חסומה גם אם הממצא נעלם? האם החצוצרה השניה יכול להיות גם נפגעה או אם לא נראתה מעולם כנראה שהיא לא חסומה?
מהי המלצתך? האם ללכת ללפרוסקופיה שזה ניתוח עם הרדמה מסובך ומורכב אך מאוד ברור שידעו מה המצב הבריאותי והפיריוני או שזה מרחיק לכת ואפשר לעשות צילום רחם? דרך אגב בדיקת זרע תקינה וגם בדיקות הורמונליות תקינות.
תודה רבה
סליחה על האריכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום\ולפרוסקופיה
פרופ' ראול אורביטו18/10/20092 הבדיקות רלבנטיות לבדיקת תקינות החצוצרות, כאשר הלפרוסקופיה יותר מהימנה.
אכן, לא ניתן לבצע צילום רחם בזמן זיהום
במידה ונצפה נוזל בחצוצרה- כנראה שהיא פגועה במידה זו או אחרת
לגבי החצוצרה השניה שלא נצפה- לא ניתן לדעת אלא לאחר צילום\ לפרוסקופיה
לגבי איזה בדיקה לבצע- עליך לדיין את הנושא עם רופאך המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)